|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X
Cytat:
![]() Juz bym chyba wolala CC - miec blizne na brzuchu, stosowac wszystko co sie da zeby blizna w miare wygladala, niz peknac albo zostac nacieta i w takim miejscu miec gruba blizne ![]() Dzieki niej widac jak bardzo sie roznimy wszystkie od siebie. Tak samo kazda dojdzie do siebie w zupelnie innym czasie... ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2522 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2524 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2525 | |
Zakorzenienie
|
WHO sobie a Polska sobie
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 |
Zakorzenienie
|
Ale bylo pycha
![]() ![]() szybkie proste a jakie zdrowe ! ![]() ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Wy o porodach nacieciach peknieciach a ja sie tak tego boje... dlatego staram sie w ogole o tym nie myslec. |
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co dobrego jesz poza ciastem? Mnie na kolację zostały jeszcze pierogi ![]() Edytowane przez hanjah Czas edycji: 2012-05-19 o 19:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Zakorzenienie
|
robilam tortille
![]() kupilam te gotowe placki do tego zrobilam sos czosnkowy salata pomidor ogorek papryka cebulka i grilowana piers z kurczaka ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- co powiecie na to? kocyk nietoperz |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Paula, ja sie na tym nie znam, ale mam podejrzenie że w PL sie tego mocno nadużywa po prostu co wynika z: rutyny i braku wiedzy i świadomosci personelu medycznego. Myślałam że chociaż w SR się mówi na ten temat bardziej obiektywnie (u mnie akurat tak) ale widzę że w więkoszości to można usłyszeć to samo co w szpitalach. Tylko skąd u nas te 90% a w innych krajach europejskich 20%? Moze właśnie nacinają "na zaś" bo nie potrafią rozpoznać kiedy nacięcie jest niezbędne (bo przecież tak też bywa, ze jest niezbedne). to potwierdza te statystyki... ---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-05-19 o 19:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2531 |
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cały dzień byłam poza domem, trochę na pikniku firmowym tż, trochę na działce. Pogoda piękna ![]() nie gadajcie już o tym kroczu, tylko bierzcie się za masowanie i olejowanie, to na pewno bardziej pomoże niż pisanie tutaj o tym ![]() Wypiłam szklanę koktajlu truskawkowego, truskawki za 11 zł/kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2532 |
Zakorzenienie
|
j tez mam truskawki i chyba wezme lody i sobie truskaweczki wkroje do tych lodow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Właśnie poprasowałam stertę ubranek małego, kręgosłup mi pada ![]() Maciejko chciałaś wiedzieć czy do Loveli trzeba płyn do płukania: ubranka są miękkie, ale wydaje mi się, że lepiej dodać ten płyn. Nawet mój TŻ tak stwierdził ![]() Byłam na urodzinach u babci, objadłam się jak dzika świnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2535 |
Zakorzenienie
|
Haniu jak myslisz co na wyjscie ze szpitala ?
Bo tu na pogode raczej liczyc nie ma co wiec sie zastanawiam... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2536 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tych rzeczy trochę trzeba ze sobą wziąć, bo tu rzeczywiście pogoda może być różna... a w razie czego tż może Ci coś przywieźć jak zobaczy że pogoda się popsuła. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie poczekam moze do poczatku lipca zobaczymy jaka pogoda bedzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 | |||||||
Branzoletka
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kończy się x faktor i ciekawa jestem kto odpadnie, bo walka dzisiaj wyrównana ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2539 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 |
Wtajemniczenie
|
co tu tak cicho
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | ||||
Zadomowienie
|
No - wreszcie was nadrobiłam
![]() Ale odpisywać będę chyba na dwie tury, bo mi kilometrowy post wyjdzie ![]() Cytat:
![]() IkaTg - zazdroszczę Ci tej cesarki, naprawdę. Zamienimy się? ![]() ![]() Nie znam nikogo, kto by miał cc i narzekał, znam za to sporo przypadków porodów naturalnych i komplikacji, jakie się potem za dziewczynami miesiącami ciągnęły. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ad 2 - ja fazę na zielone jabłka (te Granny Smith) złapałam w drugim miesiącu ciąży i... wciąż nie odpuszcza. Nie ma dnia, bym nie zjadła przynajmniej jednego. I zawsze przed 20 sprawdzam, czy mam jeszcze jakieś (przed 20, bo po 20 można w DE robić zakupy tylko już w takich miejscach, które świeżych owoców nie prowadzą) Cytat:
![]() i na pewno nie wyjdzie mi 20 pralek ![]() tzn. ok - wyszłoby niechybnie, gdybym postanowiła poprać wszystko. Ale ponieważ rzeczy na 0-3 wcale nie mam jakoś szokująco dużo, to zamknęłam się w 4 pralkach (z tym że nie segregowałam kolorami, bo wśród tych małych ubranek żaden z kolorów nie dominuje a rzeczy białych nie mam prawie wcale - po prostu ładowałam do pełnego wsadu). (A ubranek mam faktycznie sporo, nie zaprzeczam ![]() ![]() ____ Widziałam, że pisałyście o dotykaniu brzucha - u mnie na szczęście skończyło się na strachu ![]() Teściowa raz czy drugi pogłaskała mnie po brzuchu jak go jeszcze nie było (więc przeraziłam się wtedy, co będzie wyprawiać, jak się brzuch pojawi), ale okazuje się, że nie jest źle. Dotknęła go może jeszcze ze dwa razy i koniec. Tyle byłam w stanie przeżyć. Inni do łapania za brzuch na szczęście się nie rwą ![]() Rogala do spania nie mam i nie potrzebuję, bo i tak nic sobie między nogami lokować nie muszę (śpi mi się dokładnie tak samo, jak przed ciążą - po co właściwie ma być coś między kolanami? bo widzę, że wiele z was pisze o poduszce czy kołdrze - ??? ![]() Prawo jazdy też mam długo (jak Karolina - ponad 16 lat), ale ostatnio też jakoś niechętnie jeżdżę. Nawet nie umiem powiedzieć, dlaczego. Przypuszczam, że z tego samego powodu dla którego od zrobienia testu nie wsiadam na tak lubiany przeze mnie rower. Zaraz wstawię zdjęcia zakupów z PL. Wróciłam ze Szczecina bardzo, bardzo zadowolona ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2542 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A przepis: Robię delikatny rosołek z porcji rosołowej. Do tego dodaję startą marchewkę i pietruszkę. Obieram i kroję w kostkę ziemniaczki, wrzucam do wywaru, do tego pół szklanki makaronu zacierki. Siekam koperek. I standardowo zagęszczam śmietaną (u mnie 2 łyżki śmietany zalewam w miseczce chochelką wywaru i mieszam, wyłączam zupę i wlewam, mieszam to) i na koniec koperek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mojemu TŻ może to nie odpowiadać ![]() Nie ma za co ![]() Mam kakao ![]() ---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Nade mną też wisi cc, bo moja mama ma tak samo wąską miednicę. Rodziła mnie 3 dni ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
dzis mam tasiemca :P
wcinam lody ze swiezymi trskawkami jagodami i syropem z czarnej pozeczki ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Wtajemniczenie
|
depoison,noooo właśnie o te jabłka Granny Smith mi chodzi
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- mamcia to ja będę wymyślać co dobrego mogłabyś zjeść a Ty będziesz jeść i jeść i nie pójdziesz spać tylko będziesz pisać ze mną a w międzyczasie będziesz jeeeeść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2545 |
Zakorzenienie
|
Oglądam sobie Mamo to ja i jaki piękny wózek pokazali Corvet Navington http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2027&osCsid=
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja sie na razie spac nie wybieram :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oglądam (po raz setny chyba) "Poranek kojota" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja pierogi tylko z cebulką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mala sie tak wygina po tych odach ze az mnie wszystko boli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.