Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-19, 19:11   #2521
Paula SHIN
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część X

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
to prawda u nas na sr byla dziewczyna ktorej tworza sie na skórze grube na kilka cm bliznowce, gdy sie skaleczy i sie obawia ze w przypadku nacięcia to jej wyjdzie i polozna jej wspolczula i powiedziala ze ma powiedziec o tym na porodzie, ale czy uniknie cięcia
Na jej miejscu bym wynajela polozna. Nie wiadomo czy jej uwierza na slowo A bliznowiec w takim miejscu... Faktycznie nie dosc, ze musi uwazac na nacinanie to jeszcze nie moze peknac, bo pewnie tez jej wyjdzie bliznowiec...
Juz bym chyba wolala CC - miec blizne na brzuchu, stosowac wszystko co sie da zeby blizna w miare wygladala, niz peknac albo zostac nacieta i w takim miejscu miec gruba blizne
Dzieki niej widac jak bardzo sie roznimy wszystkie od siebie. Tak samo kazda dojdzie do siebie w zupelnie innym czasie...

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Założyli mi trzy szwy-rozpuszczalne. Przez pierwsze dwa dni bolało, ale mogłam normalnie siedzieć-ani bokiem, ani na poduszce
No to nie bylo zle Udalo Ci sie. Tym razem pewnie bedzie jeszcze latwiej

Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa
Nasze Drugie Dziecko

Paula SHIN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:13   #2522
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
No to nie bylo zle Udalo Ci sie. Tym razem pewnie bedzie jeszcze latwiej
Oby
A jakby ktoś pytał-pękniecie nie boli, nacięcie pewnie też nie.
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:16   #2523
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Na jej miejscu bym wynajela polozna. Nie wiadomo czy jej uwierza na slowo A bliznowiec w takim miejscu... Faktycznie nie dosc, ze musi uwazac na nacinanie to jeszcze nie moze peknac, bo pewnie tez jej wyjdzie bliznowiec...
Juz bym chyba wolala CC - miec blizne na brzuchu, stosowac wszystko co sie da zeby blizna w miare wygladala, niz peknac albo zostac nacieta i w takim miejscu miec gruba blizne
Dzieki niej widac jak bardzo sie roznimy wszystkie od siebie. Tak samo kazda dojdzie do siebie w zupelnie innym czasie...
ona pokazała na dłoni taki bliznowei co zrobil sie z małej ranki, a polozna mowila wlasnie lasce z taka sama sklonnością ci miała cc, ponoc pod kazda letnia sukienką wystawał jej gruby pas, bylo widac wypukłosc, uzbierała na plastyczna operacje i niestety to nie pomoglo, bliznowiec znow narósł
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:16   #2524
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak mojej mamie wysyłałam ten przepis smsem, to zamiast "sody" napisałam "soli" i mama rzeczywiście posoliła ciasto

Cytat:

Ja kiedys przez Ciebie padne ze smiechu ten watek bez Ciebie nie bylby taki sam .

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:18   #2525
hanjah
Zakorzenienie

WHO sobie a Polska sobie

Cytat:
Niezależnie od tego w jakim kraju kobiecie przyjdzie wydać na świat potomka, powinna zapoznać się z uchwalonymi w 1985r. zaleceniami World Health Organization. Oto najistotniejsze z nich:
Noworodek powinien pozostać z matką, o ile pozwala na to stan zdrowia obojga.
Karmienie piersią powinno być podjęte natychmiast po porodzie, jeszcze przed opuszczeniem przez matkę sali porodowej.
W żadnym rejonie geograficznym odsetek cięć nie powinien przekraczać 10-15%.
Nie ma dowodów na to, ze rutynowe, elektroniczne monitorowanie płodu podczas porodu ma pozytywny wpływ na jego wynik.
Nie ma żadnych wskazań do usuwania owłosienia łonowego i do wykonywania lewatywy przed porodem.
Podczas akcji porodowej kobiety nie powinny być układane w pozycji na wznak, ale zachęcane do chodzenia w okresie rozwierania oraz swobodnego decydowania jaką pozycję przyjąć w czasie wyłaniania się części przodującej.
Nie ma usprawiedliwienia dla rutynowego nacinania krocza.
Nie powinno się wywoływać porodów dla wygody, odsetek porodów indukowanych nie powinien przekraczać 10%.
Nie ma naukowego uzasadnienia dla wczesnego przebijania pęcherza płodowego.
http://www.mojawyspa.co.uk/pytania/9...iny-i-ciaza#46
Stary 2012-05-19, 19:29   #2526
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Ale bylo pycha masakra
szybkie proste a jakie zdrowe !

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Wy o porodach nacieciach peknieciach a ja sie tak tego boje... dlatego staram sie w ogole o tym nie myslec.

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 19:30   #2527
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
Wy o porodach nacieciach peknieciach a ja sie tak tego boje... dlatego staram sie w ogole o tym nie myslec.
Tu Ci nacięcie nie grozi

A co dobrego jesz poza ciastem?
Mnie na kolację zostały jeszcze pierogi

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2012-05-19 o 19:31

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 19:36   #2528
chce_byc_mama
Zakorzenienie

robilam tortille
kupilam te gotowe placki do tego zrobilam sos czosnkowy salata pomidor ogorek papryka cebulka i grilowana piers z kurczaka

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

co powiecie na to?
kocyk nietoperz

Amelcia
Stary 2012-05-19, 19:58   #2529
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu fajny cytat, krótko i zwięźle o tym co najważniejsze.

Paula, ja sie na tym nie znam, ale mam podejrzenie że w PL sie tego mocno nadużywa po prostu co wynika z: rutyny i braku wiedzy i świadomosci personelu medycznego.
Myślałam że chociaż w SR się mówi na ten temat bardziej obiektywnie (u mnie akurat tak) ale widzę że w więkoszości to można usłyszeć to samo co w szpitalach.
Tylko skąd u nas te 90% a w innych krajach europejskich 20%? Moze właśnie nacinają "na zaś" bo nie potrafią rozpoznać kiedy nacięcie jest niezbędne (bo przecież tak też bywa, ze jest niezbedne).

Cytat:
Tu Ci nacięcie nie grozi
to potwierdza te statystyki...

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

Cytat:

Z czego te 10% bez naciecia w PL to pewnie prywatne kliniki, prywatne polozne i dopiero pozniej zwykle szpitale. Niestety raczej wiekszosc szpitali tnie rutynowo, nawet jesli obiecuja ochrone krocza. Im jest tak latwiej
A klinik troche w PL mamy i tam juz mozemy sie z nimi dogadac tak jak chcemy, bo przeciez placimy.
W Łodzi tak to wygląda. Nie nacina sie rutynowo tylko w prywatnych klinikach i zaledwie jednym państwowym.

Edytowane przez Linka25
Czas edycji: 2012-05-19 o 19:49
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:08   #2530
chce_byc_mama
Zakorzenienie

ale tu cisza dzisiaj

Amelcia
Stary 2012-05-19, 20:08   #2531
pumas
Zakorzenienie

Cześć !
Cały dzień byłam poza domem, trochę na pikniku firmowym tż, trochę na działce. Pogoda piękna Zepsuł mi się telefon, więc na szybciora musiałam sobie załatwić jakiś i wybrałam nokię 500, co by nie wydawać za dużo kasy. Nie mam czasu go rozkminić, nie lubię tel dotykowych, a ten takowy jest... no trudno.

nie gadajcie już o tym kroczu, tylko bierzcie się za masowanie i olejowanie, to na pewno bardziej pomoże niż pisanie tutaj o tym Mnie ciarki przechodzą jak o tym pomyślę - moja mama pękła do połowy pośladka, ale to była głeboka komunia, nikt nie nacinał, tylko poród był na chama do tego stopnia, że mama z bratem prawie się przekręcili.

Wypiłam szklanę koktajlu truskawkowego, truskawki za 11 zł/kg
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 20:16   #2532
chce_byc_mama
Zakorzenienie

j tez mam truskawki i chyba wezme lody i sobie truskaweczki wkroje do tych lodow

Amelcia
Stary 2012-05-19, 20:18   #2533
Soleilka
Zakorzenienie

Hej.
Właśnie poprasowałam stertę ubranek małego, kręgosłup mi pada
Maciejko chciałaś wiedzieć czy do Loveli trzeba płyn do płukania: ubranka są miękkie, ale wydaje mi się, że lepiej dodać ten płyn. Nawet mój TŻ tak stwierdził

Byłam na urodzinach u babci, objadłam się jak dzika świnia

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:19   #2534
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Haniu fajny cytat, krótko i zwięźle o tym co najważniejsze.
Żeby tak jeszcze chcieli tego w Polsce przestrzegać
Stary 2012-05-19, 20:20   #2535
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Haniu jak myslisz co na wyjscie ze szpitala ?
Bo tu na pogode raczej liczyc nie ma co wiec sie zastanawiam...

Amelcia
Stary 2012-05-19, 20:23   #2536
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu jak myslisz co na wyjscie ze szpitala ?
Bo tu na pogode raczej liczyc nie ma co wiec sie zastanawiam...
Na pewno body z krótkim rękawem i pajacyk. A na wierzch to zależy jaka pogoda będzie. Jakąś bluzę z kapturem, czapeczkę, spodenki, skarpetki. I do przykrycia kocyk albo pielucha. Też zależy o której puszczają ze szpitala (z Dorotką wychodziliśmy wieczorem).
Tych rzeczy trochę trzeba ze sobą wziąć, bo tu rzeczywiście pogoda może być różna... a w razie czego tż może Ci coś przywieźć jak zobaczy że pogoda się popsuła.
Stary 2012-05-19, 20:27   #2537
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno body z krótkim rękawem i pajacyk. A na wierzch to zależy jaka pogoda będzie. Jakąś bluzę z kapturem, czapeczkę, spodenki, skarpetki. I do przykrycia kocyk albo pielucha. Też zależy o której puszczają ze szpitala (z Dorotką wychodziliśmy wieczorem).
Tych rzeczy trochę trzeba ze sobą wziąć, bo tu rzeczywiście pogoda może być różna... a w razie czego tż może Ci coś przywieźć jak zobaczy że pogoda się popsuła.
Bo mam zamiar w krotce poprac ciuszki i sie zastanawiam wlasnie co na wyjscie.
W sumie poczekam moze do poczatku lipca zobaczymy jaka pogoda bedzie

Amelcia
Stary 2012-05-19, 20:27   #2538
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
ale dziękuję kochana za rady będę męczyć Soleilkę żeby nie szła spać
No to mam przerąbane

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Ostatnio widziałam truskawki po 9 zł Jeszcze drogie, ale myślę, że mimo wszystko stanieją Z tego co pamiętam to co roku straszą drogimi truskawkami, a potem i tak są po jakieś 3-4 zł I bardzo liczę, że w tym roku też tak będzie, bo też kocham truskaweczki
No u mnie też po 9-10zł. i też mam nadzieje, że jak co roku jednak stanieją

Cytat:
U nas tez sa drogie truskawki :/ za pol kg zaplacilam prawie 4 f!
Łoo matko

Cytat:
Jak mojej mamie wysyłałam ten przepis smsem, to zamiast "sody" napisałam "soli" i mama rzeczywiście posoliła ciasto
Ja kiedyś zrobiłam lepszy nr. bo upiekłam zakalec dlatego, że zapomniałam dodać mąki no ale miałam wtedy 9lat więc można mi było wybaczyć

Cytat:

Polozna nam mowila ze ti widac ze krocze peknie, najpierw jest biale, potem skóra zaczyna się rochodzic, wtedy nacinają Zatem mysle ze nacinaja jak widac takie cos. Boje sie ze mnie to nie ominie, bo zawsze miałam wąski wlocik
prawie się posikałam przez ciebie

Cytat:
tylko za granicą na Sr robią sobie masaż krocza, normalnie kobiety siedzą na pół nagie i masuja sobie krocze, wcierając maść uelastyczniającą, zatem ich krocza są przygotowane berdziej. Ponadto mozna w czasie porodu uprawiać seks, co tez pomaga:ehem:
Taa poród to faktycznie erotyczne przeżycie

Cytat:
noo szkoda, gdbym wiedziala o tym masazu to bym masowala juz od pcozątku
Jeszcze zdążysz, masuj W myśl powiedzenia"lepiej późno niż wcale"

Kończy się x faktor i ciekawa jestem kto odpadnie, bo walka dzisiaj wyrównana aczkolwiek uważam, że poprzednia edycja była o niebo lepsza, lepsze osobowości, więcej się działo a teraz jest poprostu poprawnie i ładnie

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:28   #2539
Maciejka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Właśnie poprasowałam stertę ubranek małego, kręgosłup mi pada
Maciejko chciałaś wiedzieć czy do Loveli trzeba płyn do płukania: ubranka są miękkie, ale wydaje mi się, że lepiej dodać ten płyn. Nawet mój TŻ tak stwierdził
Dziękuję.
Maciejka__ jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 20:47   #2540
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

co tu tak cicho
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:48   #2541
depoison
Zadomowienie

No - wreszcie was nadrobiłam
Ale odpisywać będę chyba na dwie tury, bo mi kilometrowy post wyjdzie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, oglądam sobie linki które któraś tu zapodała i jest o tym pokoju dla dziecka.. i jest o nawilżaczu... kupuje któraś??
nie, ale głównie dlatego, że WIEM, że mam w mieszkaniu dość wilgotno. Nawet ciut bardziej, niż powinno być (kiedyś byli tu faceci z administracji i mierzyli). Gdybym miała sucho, na pewno bym się skusiła, pomogłoby pewnie nie tylko małej, ale i nam

IkaTg - zazdroszczę Ci tej cesarki, naprawdę. Zamienimy się?
Nie znam nikogo, kto by miał cc i narzekał, znam za to sporo przypadków porodów naturalnych i komplikacji, jakie się potem za dziewczynami miesiącami ciągnęły.

Cytat:
Napisane przez KarolinaPW Pokaż wiadomość
Mój tż też takie ostre lubi, ciekawe czy mały odziedziczy smak po nim
my oboje lubimy ostre (nawet bardzo ostre - nasi goście niepokojąco często popijają u nas jedzenie wodą, albo chrząkają, albo nawet kaszlą jedząc... Ale dotychczas tylko jedna osoba powiedziała nam wprost, że nie jest w stanie się u nas stołować ) i też jestem ciekawa, jak to będzie z Zosią. Bo na razie to ja jej nie oszczędzam - przyprawiam takim arsenałem jak zawsze Podczas karmienia też raczej nic nie zmienię w kwestii pikantności

Cytat:
ja też właśnie wstawiłam trzecie pranie z ciuszkami małego, jeszcze 2-3pralki i rozmiar 56-62 będę miała poprane a co robicie z większymi rozmiarami? ja na razie tych 68 wzwyż chyba nie będę prać ale ile się schodzi z prasowaniem tym malutkich ubranek,szok ja piorę w Jelp,mam też płyn do płukania Jelp i troszkę dolewam

ostatnio mam fazę na arbuza i zielone jabłka(te kwaśne,soczyste,mmmm)
Ad 1 - w kartonach trzymamy
Ad 2 - ja fazę na zielone jabłka (te Granny Smith) złapałam w drugim miesiącu ciąży i... wciąż nie odpuszcza. Nie ma dnia, bym nie zjadła przynajmniej jednego. I zawsze przed 20 sprawdzam, czy mam jeszcze jakieś (przed 20, bo po 20 można w DE robić zakupy tylko już w takich miejscach, które świeżych owoców nie prowadzą)

Cytat:
no sporo mam ale na pewno nawet w połowie nie tyle co Depoison
2 pralki błękitnych,jedna szarych,jedna beżowo-brązowych,jedna niepełna kolorów i pół pralki białych.
no ja nie wiem
i na pewno nie wyjdzie mi 20 pralek
tzn. ok - wyszłoby niechybnie, gdybym postanowiła poprać wszystko. Ale ponieważ rzeczy na 0-3 wcale nie mam jakoś szokująco dużo, to zamknęłam się w 4 pralkach (z tym że nie segregowałam kolorami, bo wśród tych małych ubranek żaden z kolorów nie dominuje a rzeczy białych nie mam prawie wcale - po prostu ładowałam do pełnego wsadu).
(A ubranek mam faktycznie sporo, nie zaprzeczam - ale największy zbiór jest dopiero w rozmiarze 68-76, więc wszystko przede mną )

____

Widziałam, że pisałyście o dotykaniu brzucha - u mnie na szczęście skończyło się na strachu
Teściowa raz czy drugi pogłaskała mnie po brzuchu jak go jeszcze nie było (więc przeraziłam się wtedy, co będzie wyprawiać, jak się brzuch pojawi), ale okazuje się, że nie jest źle. Dotknęła go może jeszcze ze dwa razy i koniec. Tyle byłam w stanie przeżyć.
Inni do łapania za brzuch na szczęście się nie rwą

Rogala do spania nie mam i nie potrzebuję, bo i tak nic sobie między nogami lokować nie muszę (śpi mi się dokładnie tak samo, jak przed ciążą - po co właściwie ma być coś między kolanami? bo widzę, że wiele z was pisze o poduszce czy kołdrze - ??? )

Prawo jazdy też mam długo (jak Karolina - ponad 16 lat), ale ostatnio też jakoś niechętnie jeżdżę. Nawet nie umiem powiedzieć, dlaczego. Przypuszczam, że z tego samego powodu dla którego od zrobienia testu nie wsiadam na tak lubiany przeze mnie rower.

Zaraz wstawię zdjęcia zakupów z PL. Wróciłam ze Szczecina bardzo, bardzo zadowolona

Le roi est mort, vive le... reine!

depoison jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 20:51   #2542
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Ale mam ochote na sex ! a sen miałam dziś taki że masakra jak Wstalam to czulam sp.. w buzi
Może TŻ tam Cię w nocy zmacał?
Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Oj niedobra Takie pyszności pokazywać

Cytat:
Soleilka kusi zupą koperkową (proszę o przepis ), a ja pierogami ruskimi Zdjęć nie ma, musicie uwierzyć na słowo, że wyszły pyszne
Ja ruskie robiłam ostatnio

A przepis:
Robię delikatny rosołek z porcji rosołowej. Do tego dodaję startą marchewkę i pietruszkę. Obieram i kroję w kostkę ziemniaczki, wrzucam do wywaru, do tego pół szklanki makaronu zacierki. Siekam koperek. I standardowo zagęszczam śmietaną (u mnie 2 łyżki śmietany zalewam w miseczce chochelką wywaru i mieszam, wyłączam zupę i wlewam, mieszam to) i na koniec koperek
Cytat:
Napisane przez Norniczka Pokaż wiadomość
Witam Mamusie. Meldujemy sie całe i zdrowe z Amelką . Podróż minęła znośnie, chociaż lądowanie się chyba małej nie podobało co boleśnie odczułam, no ale juz w domku, pogoda piękna wiec cały dzień siedze na hustawce w ogrodzie. Na razie śpimy u tesciów bo będziemy malować pokój u moich rodziców, a tam u teściów nie mam internetu. Teraz czekam na siostrę bo ma przyjechać z dziećmi . Buziaki
Fajnie, że dotarłyście całe i zdrowe
Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
A ja się boje robić kopytek,bo nie mam dobrego przepisu na ciasto. Moja mama to dodaje wszystko " na oko"
Ja robiłam z jakiegoś przepisu i wyszły dobre. Tylko przepis zapodziałam
Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
u mnie w miescie nie ma takiego targu, przynajmniej ja nie znam... pozostaje mi tylko tesco, morrison i asda a tam czesto nie ma niestety
Szkoda... Ale może dorwiesz jeszcze
Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
no i stawiam shak'a bo wczoraj się obroniłam
gratuluję!
Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Kocham truskawki Po ile są u was, bo ponoć strasznie mało ma być ich w tym roku przez co będą drogie a ja to w sezonie truskawkowym dziennie micha truskawek z makaronem serem b. i śmietaną Wtedy też staje się wegetarianką, bo na mięso nawet nie spojrzę
U mnie 12-16 zł/kg
Cytat:
będę męczyć Soleilkę żeby nie szła spać

Mojemu TŻ może to nie odpowiadać
Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Dziękuję.
Nie ma za co

Mam kakao

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Nade mną też wisi cc, bo moja mama ma tak samo wąską miednicę. Rodziła mnie 3 dni

Bloguję
Stary 2012-05-19, 21:00   #2543
chce_byc_mama
Zakorzenienie

dzis mam tasiemca :P
wcinam lody ze swiezymi trskawkami jagodami i syropem z czarnej pozeczki

Amelcia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 21:03   #2544
ooolllccciiiaaa
Wtajemniczenie

depoison,noooo właśnie o te jabłka Granny Smith mi chodzi tż pojechałnie zostawiajcie mnie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

mamcia to ja będę wymyślać co dobrego mogłabyś zjeść a Ty będziesz jeść i jeść i nie pójdziesz spać tylko będziesz pisać ze mną a w międzyczasie będziesz jeeeeść
ooolllccciiiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:06   #2545
Soleilka
Zakorzenienie

Oglądam sobie Mamo to ja i jaki piękny wózek pokazali Corvet Navington http://www.bobowozki.com.pl/product_...d=2027&osCsid=

Bloguję
Stary 2012-05-19, 21:06   #2546
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
depoison,noooo właśnie o te jabłka Granny Smith mi chodzi tż pojechałnie zostawiajcie mnie

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

mamcia to ja będę wymyślać co dobrego mogłabyś zjeść a Ty będziesz jeść i jeść i nie pójdziesz spać tylko będziesz pisać ze mną a w międzyczasie będziesz jeeeeść
spoko
Ja sie na razie spac nie wybieram :P

Amelcia
Stary 2012-05-19, 21:06   #2547
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
A przepis:
Robię delikatny rosołek z porcji rosołowej. Do tego dodaję startą marchewkę i pietruszkę. Obieram i kroję w kostkę ziemniaczki, wrzucam do wywaru, do tego pół szklanki makaronu zacierki. Siekam koperek. I standardowo zagęszczam śmietaną (u mnie 2 łyżki śmietany zalewam w miseczce chochelką wywaru i mieszam, wyłączam zupę i wlewam, mieszam to) i na koniec koperek
Dziękuję za przepis W tygodniu podejdę do sklepu gdzie mają świeży koperek i też sobie taką zupkę ugotuję

Oglądam (po raz setny chyba) "Poranek kojota" I jem pierogi z podsmażonym boczkiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-19, 21:09   #2548
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za przepis W tygodniu podejdę do sklepu gdzie mają świeży koperek i też sobie taką zupkę ugotuję

I jem pierogi z podsmażonym boczkiem
Nie ma za co Ja praktycznie wszystkie zupy na rosołku robię

Ja pierogi tylko z cebulką

Bloguję
Stary 2012-05-19, 21:11   #2549
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma za co Ja praktycznie wszystkie zupy na rosołku robię

Ja pierogi tylko z cebulką
Do obiadu miałam okrasę z cebulką i boczkiem, a teraz nie chciało mi się cebuli kroić, a boczek miałam wcześniej pokrojony

Moja kuzynka jako dziecko ruskie jadła tylko z cukrem
Stary 2012-05-19, 21:12   #2550
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
Do obiadu miałam okrasę z cebulką i boczkiem, a teraz nie chciało mi się cebuli kroić, a boczek miałam wcześniej pokrojony

Moja kuzynka jako dziecko ruskie jadła tylko z cukrem
ohh zjadlabym sobie
mala sie tak wygina po tych odach ze az mnie wszystko boli

Amelcia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości