Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-15, 09:31   #2701
Antepenultimate
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 :)

Cytat:
Napisane przez entangled Pokaż wiadomość
..no my mamy 2 synków, córkę chcieliśmy adoptować..nie planowaliśmy więcej płodzić, ponieważ nasz starszy synek jest autystykiem.. no i mamy niespodziankę
BTW moja siostra nie planowała wcale dzieci...iii jest w 8 tygodniu
Niespodziewajki są boskie
Jakie szczęście razem z sis w ciąży i niespodziewajki x 2
Antepenultimate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:33   #2702
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe mamusie Czy mogę dołączyć?

1 czerwca, na dzień dziecka, dowiedziałam się, że jestem w 6 tygodniu ciąży Byłam akurat na wizycie u endokrynologa w związku z PCO a tu taka niespodzianka We wtorek miałam robione drugie usg u mojego gina, maluszek miał 1,1 cm, termin porodu to 27 styczeń 2013 r Niestety prócz bąbelka lekarz wykrył też torbiel o średnicy 4,8 cm Przepisał mi Duphaston i mam iść do niego za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że torbiel sam się wchłonie. Miała może któraś z Was taki problem?
Gratuluję nowym mamusiom

Moja siostra w pierwszej ciąży miała torbiel. Wchłonęła się, a jej bąbel ma już 7lat
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:33   #2703
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie Ja napisałam - rok-dwa
Ale teraz już będziesz miała biegającego rozrabiaka za rok - dwa
Stary 2012-06-15, 09:34   #2704
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez entangled Pokaż wiadomość
..no my mamy 2 synków, córkę chcieliśmy adoptować..nie planowaliśmy więcej płodzić, ponieważ nasz starszy synek jest autystykiem.. no i mamy niespodziankę
BTW moja siostra nie planowała wcale dzieci...iii jest w 8 tygodniu
Niespodziewajki są boskie
No zależy U mnie średnio boska - mam nie wyklarowaną sytuację w pracy (nie mam stałej umowy, a do końca sierpnia) i w zasadzie chciałam poczekać głównie do czasu aż będzie wiadomo co dalej. Mieszkanie mamy jeszcze nie do końca urządzone, czeka nas wymiana okien, drzwi wejściowych, także dziecko w tej sytuacji jest średnio boską niespodzianką.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:36   #2705
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Gratuluję nowym mamusiom

Moja siostra w pierwszej ciąży miała torbiel. Wchłonęła się, a jej bąbel ma już 7lat
To super, pocieszyłaś mnie trochę

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:37   #2706
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Antepenultimate Pokaż wiadomość
Ale teraz już będziesz miała biegającego rozrabiaka za rok - dwa
Dobrze, ze teściowa jest już na emeryturze, to będzie się miał kto zająć dzieckiem. O ile będą mnie chcieli dalej w pracy, to nie zamierzam brać wychowawczego, a do pracy wrócić jak szybko się da no i przed porodem pracować jak najdłużej.

Instagram

Stary 2012-06-15, 09:38   #2707
entangled
Przyczajenie

Hosenka przy takich niespodziankach zawsze są jakieś przeciwności. My też odwlekaliśmy remont, który jest potrzebny, też mi nie na rękę z brzuchem przewracać mieszkanie do góry nogami,bo póki co nas nie stać.. ja jestem na zasiłku.. ale wierzę - bo trzeba wierzyć -że damy radę Matki mają moc
entangled jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 09:38   #2708
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze teściowa jest już na emeryturze, to będzie się miał kto zająć dzieckiem. O ile będą mnie chcieli dalej w pracy, to nie zamierzam brać wychowawczego, a do pracy wrócić jak szybko się da no i przed porodem pracować jak najdłużej.
W pracy już wiedzą o Twojej ciąży? Jak zareagowali?

Dominika

Alicja
Stary 2012-06-15, 09:43   #2709
sindi016
Raczkowanie

Cytat:
Witam wszystkie przyszłe mamusie Czy mogę dołączyć?

1 czerwca, na dzień dziecka, dowiedziałam się, że jestem w 6 tygodniu ciąży Byłam akurat na wizycie u endokrynologa w związku z PCO a tu taka niespodzianka We wtorek miałam robione drugie usg u mojego gina, maluszek miał 1,1 cm, termin porodu to 27 styczeń 2013 r Niestety prócz bąbelka lekarz wykrył też torbiel o średnicy 4,8 cm Przepisał mi Duphaston i mam iść do niego za dwa tygodnie. Mam nadzieję, że torbiel sam się wchłonie. Miała może któraś z Was taki problem?

ja mam właśnie obecnie torbiela ale się zmiejsza. Powiedział mi też że ciąża powoduje że torbiele właśnie zanikają, tak myślę że właśnie hormony na to działają

aniołek [*] 9.07.2011r.
aniołek [*] 21.06.2012r.

30.07.2009 - Małżonkowie

sindi016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:44   #2710
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
Ja też mam taki zamiar jak najdłużej pracować

Będzie dobrze napewno to docenią, że nie jesteś na wymuszanych L4, zresztą uda się ! Teraz masz podwójną moc w sobie!!!
Stary 2012-06-15, 09:45   #2711
Hosenka*
Zakorzenienie

Tylko kierownik i koleżanka, która siedzi obok (ale nie z mojego działu). 2 koleżanki z mojego działu nie wiedzą i nie mam zamiaru im mówić - nie jesteśmy jakoś szczególnie blisko no i nie chcę, żeby się w jakimś stopniu poczuły pewniej w pracy

Kierownik zareagował ok. Dowiedział się dzień po zrobieniu testu, a to tylko dlatego, bo dzień wcześniej coś się mnie pytał o "stan zdrowia", że jeśli spodziewam się potomka, to zdejmie ze mnie stresujące sprawy. Na drugi dzień po prostu go zapytałam skąd wiedział. Odpowiedział, że w oczach zobaczył i że jakaś inna byłam, cicha, spokojna. Wtedy tylko podejrzewałam.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Teraz masz podwójną moc w sobie!!!
Na razie to nie mam żadnej mocy

Instagram

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 09:46   #2712
ilkas
BAN stały

Dziewczyny, dzięki za te wszystkie pozytywne posty Już się trochę uspokoiłam. Po prostu wczoraj czułam się przerażona, ale faktycznie..przecież nic się nie dzieje. Po prostu jest za wcześnie żeby zobaczyć zarodek i tyle A jeszcze jak czytam, że większość z Was też tak miała, że nic tam ciekawego na pierwszym usg nie było - to faktycznie głupotą byłoby się tak zamartwiać i szkodzić bąbelkowi
Jakoś wytrzymam te 2 tygodnie

Witam nową mamusię
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:48   #2713
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sindi016 Pokaż wiadomość
ja mam właśnie obecnie torbiela ale się zmiejsza. Powiedział mi też że ciąża powoduje że torbiele właśnie zanikają, tak myślę że właśnie hormony na to działają
Mam nadzieję, że nam znikną te torbiele. W ogóle u mnie dziwna sprawa z tym (tą?) torbielem (torbielą?) - pani endokrynolog robiła mi usg wtedy, gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nic nie widziała, a dwa tygodnie później torbiel miał już 4,8 cm. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wcześniej go nie było, ale ja się nie znam, więc nie wiem czy to możliwe żeby urósł tak szybko czy też pani endokrynolog go przeoczyła.

Dominika

Alicja
Stary 2012-06-15, 09:49   #2714
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
Tylko kierownik i koleżanka, która siedzi obok (ale nie z mojego działu). 2 koleżanki z mojego działu nie wiedzą i nie mam zamiaru im mówić - nie jesteśmy jakoś szczególnie blisko no i nie chcę, żeby się w jakimś stopniu poczuły pewniej w pracy

Kierownik zareagował ok. Dowiedział się dzień po zrobieniu testu, a to tylko dlatego, bo dzień wcześniej coś się mnie pytał o "stan zdrowia", że jeśli spodziewam się potomka, to zdejmie ze mnie stresujące sprawy. Na drugi dzień po prostu go zapytałam skąd wiedział. Odpowiedział, że w oczach zobaczył i że jakaś inna byłam, cicha, spokojna. Wtedy tylko podejrzewałam.

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Na razie to nie mam żadnej mocy
Ale Kierownik spoko i to pewnie rozumie ..

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dzięki za te wszystkie pozytywne posty Już się trochę uspokoiłam. Po prostu wczoraj czułam się przerażona, ale faktycznie..przecież nic się nie dzieje. Po prostu jest za wcześnie żeby zobaczyć zarodek i tyle A jeszcze jak czytam, że większość z Was też tak miała, że nic tam ciekawego na pierwszym usg nie było - to faktycznie głupotą byłoby się tak zamartwiać i szkodzić bąbelkowi

Witam nową mamusię
Jesteśmy w identycznej sytuacji Damy radę..
Stary 2012-06-15, 09:51   #2715
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

Witam nową mamusię
Dziękuję za przywitanie

Trzymam kciuki, żeby za dwa tygodnie wszystko było w porządku z Twoim bąblem Najważniejsze to nie zamartwiać się zbyt mocno, bo stres na pewno nie jest wskazany w naszym stanie

Dominika

Alicja
Stary 2012-06-15, 09:51   #2716
sindi016
Raczkowanie

Cytat:
Mam nadzieję, że nam znikną te torbiele. W ogóle u mnie dziwna sprawa z tym (tą?) torbielem (torbielą?) - pani endokrynolog robiła mi usg wtedy, gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży i nic nie widziała, a dwa tygodnie później torbiel miał już 4,8 cm. Jakoś nie chce mi się wierzyć, że wcześniej go nie było, ale ja się nie znam, więc nie wiem czy to możliwe żeby urósł tak szybko czy też pani endokrynolog go przeoczyła.

kto to wie? ale słyszałam że czasem one się pojawiaja szybko jak i znikają. Się okaże!!! Mam nadzieję że będzie dobrze. Ja na mojego dostałam luteinę bo był a potem okazało się że w ciąży jestem więc może ona pomogła mi

aniołek [*] 9.07.2011r.
aniołek [*] 21.06.2012r.

30.07.2009 - Małżonkowie

sindi016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 09:53   #2717
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale Kierownik spoko i to pewnie rozumie ..
Ale nad kierownikiem jest 2 prezesów (którzy tu nawet nie są na co dzień, więc nie są jakoś "związani" z pracownikami) i oni decydują o pracy.

Instagram

Stary 2012-06-15, 09:57   #2718
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
Ale nad kierownikiem jest 2 prezesów (którzy tu nawet nie są na co dzień, więc nie są jakoś "związani" z pracownikami) i oni decydują o pracy.
No tak, ale bądź dobrej myśli Też się boje o pracę.. niby mam umowę na czas nieokreślony, ale od niedawna tez nie wiem jak prezes zareaguję a jestem jego asystentką..
Stary 2012-06-15, 10:16   #2719
iskierka0310
Raczkowanie

Kochane dziewczyny, w drugiej ciąży juz sie będziecie tak stresowały.Jakoś idzie to lżej.Ja tez w pierwszej ciązy sie strasznie stresowałam.5 czerwca byłam na wizycie i tylko był pęcherzyk,nastepną mam dopiero 9 licpa i powiem,ze jakoś sie nie martwie .Bardziej martwi mnie sytuacja z pracą własnie...jestem na wychowawczym do końca czerwca,umowe mam na czas nieokreslony i z tego co sie orientowałam to zamiast stawic sie 1 lipca w pracy to musze l4 przynieśc.Poinformowałam szefową o 2 ciązy i nie była zadowolona..żeby mi tylko numeru jakiegoś nie wycięła...ale chyba nie może????
iskierka0310 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-15, 10:19   #2720
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Szklanka Witaj, możemy sobie podać rękę bo ja mam 3.02
No to można powiedzieć, że idziemy łeb w łeb

Ilkas ja podobnie jak dziewczyny na pierwszym usg też zobaczyłam tylko pęcherzyk i lekarka powiedziała, że jak na ten etap ciąży jest w porządku. Byłam na początku 5 tygodnia, na drugiej wizycie po 2 tygodniach było już serduszko i dzidziuś 7 mm Także odpoczywaj i zobaczysz, że te 2 tygodnie szybko zlecą

Antepenultimate u mnie z objawów jak na razie ogromne zmęczenie, mam problem z wchodzeniem na 1 piętro nawet. Czasem boli mnie głowa i muszę wtedy leżeć bez ruchu, no a mdłości to miałam może 4 razy do tej pory. Jutro kończę 7 tydzień.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:25   #2721
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iskierka0310 Pokaż wiadomość
Kochane dziewczyny, w drugiej ciąży juz sie będziecie tak stresowały.Jakoś idzie to lżej.Ja tez w pierwszej ciązy sie strasznie stresowałam.5 czerwca byłam na wizycie i tylko był pęcherzyk,nastepną mam dopiero 9 licpa i powiem,ze jakoś sie nie martwie .Bardziej martwi mnie sytuacja z pracą własnie...jestem na wychowawczym do końca czerwca,umowe mam na czas nieokreslony i z tego co sie orientowałam to zamiast stawic sie 1 lipca w pracy to musze l4 przynieśc.Poinformowałam szefową o 2 ciązy i nie była zadowolona..żeby mi tylko numeru jakiegoś nie wycięła...ale chyba nie może????
W czasie usprawiedliwionej nieobecności pracownika w pracy pracodawca nie może Cie zwolnić... Wiec jak zaniesiesz L4 1 lipca od razu po wychowawczym to nie może..

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Ilkas ja podobnie jak dziewczyny na pierwszym usg też zobaczyłam tylko pęcherzyk i lekarka powiedziała, że jak na ten etap ciąży jest w porządku. Byłam na początku 5 tygodnia, na drugiej wizycie po 2 tygodniach było już serduszko i dzidziuś 7 mm Także odpoczywaj i zobaczysz, że te 2 tygodnie szybko zlecą

Antepenultimate u mnie z objawów jak na razie ogromne zmęczenie, mam problem z wchodzeniem na 1 piętro nawet. Czasem boli mnie głowa i muszę wtedy leżeć bez ruchu, no a mdłości to miałam może 4 razy do tej pory. Jutro kończę 7 tydzień.
a ja wchodzę na 4 i też zadycha ;/
Stary 2012-06-15, 10:34   #2722
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też nie planowana. Chcieliśmy z mężem być sami (i bez mojej ciąży) po ślubie jakiś rok-dwa, spokojnie sobie pożyć, no ale wyszło inaczej.
Moja ciąża teraz też nie planowana, chcielismy jeszcze poczekać z drugim dzidziusiem no ale widocznie tak miało być

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

Kurde a ja już sama nie wiem w którym tygodniu jestem.. Lekarka mi w tym tygodniu powiedziała ze 4 lub 5 -ty ale termin mam na 06.02 i coś mi tu nie pasuje....
Jak Wy to liczycie ?????

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:38   #2723
e_vel
Wtajemniczenie

Hej Ogłaszam, że zaczynamy z Maluszkiem 12 tydzień

Hehe wczoraj jak pokazałam TŻ fotkę z usg to stwierdził, że chłopczyk bo ma coś między nogami :P a to chyba pępowina była... Wiem, że chciałby synka ale rozśmieszył mnie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:40   #2724
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hehe wczoraj jak pokazałam TŻ fotkę z usg to stwierdził, że chłopczyk bo ma coś między nogami :P a to chyba pępowina była... Wiem, że chciałby synka ale rozśmieszył mnie
Mój wczoraj powiedział to samo

Instagram

Stary 2012-06-15, 10:41   #2725
Antepenultimate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej Ogłaszam, że zaczynamy z Maluszkiem 12 tydzień

oo.. z tego co widzę mielibyście parkę
Stary 2012-06-15, 10:42   #2726
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
oo.. z tego co widzę mielibyście parkę
tak, ale nie nastawiam się ani tak ani tak, jak będzie dziewczynka to też się będziemy cieszyć
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-15, 10:43   #2727
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------

Kurde a ja już sama nie wiem w którym tygodniu jestem.. Lekarka mi w tym tygodniu powiedziała ze 4 lub 5 -ty ale termin mam na 06.02 i coś mi tu nie pasuje....
Jak Wy to liczycie ?????
Ja liczę tak jak mi lekarka powiedziała od pierwszego dnia OM. Czyli np. OM 1 czerwca to 8 czerwca jest jeden tydzień itd. Dzidziuś jest młodszy o 2 tygodnie, to wiadomo, ale ponoć tygodnie ciąży się tak właśnie liczy.
Stary 2012-06-15, 10:46   #2728
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja liczę tak jak mi lekarka powiedziała od pierwszego dnia OM. Czyli np. OM 1 czerwca to 8 czerwca jest jeden tydzień itd. Dzidziuś jest młodszy o 2 tygodnie, to wiadomo, ale ponoć tygodnie ciąży się tak właśnie liczy.
no mi lekarka właśnie inaczej powiedziała bo według tych obliczeń wynika że jestem w 7 tygodniu a ona ta jakby podała mi od zapłodnienia, więc sie pogłubiłam i nawet nie wiem w którym tygodniu mówić ze jestem

Stary 2012-06-15, 10:50   #2729
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
no mi lekarka właśnie inaczej powiedziała bo według tych obliczeń wynika że jestem w 7 tygodniu a ona ta jakby podała mi od zapłodnienia, więc sie pogłubiłam i nawet nie wiem w którym tygodniu mówić ze jestem
Czyli skoro od zapłodnienia minęło 7 tygodni to wg mnie jesteś w 9 tygodniu ciąży. Chyba, że masz dłuższe cykle to wtedy będzie inaczej. Kurczę, szkoda, że lekarze nie mają jednolitego systemu liczenia
Stary 2012-06-15, 10:52   #2730
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli skoro od zapłodnienia minęło 7 tygodni to wg mnie jesteś w 9 tygodniu ciąży. Chyba, że masz dłuższe cykle to wtedy będzie inaczej. Kurczę, szkoda, że lekarze nie mają jednolitego systemu liczenia
no właśnie od zapłodnienia jestem 5 tygodni czyli tak jakby 7 tydzień
a dokładnie pewnie sie przekonam na kolejnej wizycie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości