|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXV - Kolejne PMki już sączą rum, w czasie swojego honeymoon
Justynko, wydaje mi się, że powinniście usiąść i szczerze porozmawiać, wyrzucić z siebie wszystkie swoje lęki, obawy. No i Kochana, myśl pozytywnie, to ma tak ogromny wpływ na wzrost szans poczęcia! Zyczę Ci dużo siły i uśmiechu na buźce
|
|
|
|
#2702 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() wg mnie jak się rozstali to nie była prawdziwa miłość, ja też znam jedną parę która została ze sobą a inna się rozeszła |
||
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Lecę sie szykowac
![]() odezwe sie wieczorem
|
|
#2704 |
|
Konto usunięte
|
Kiciu trzymam
za dzień skupienia mnie to czeka jutro zdaj relację
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34594818]Kiciu trzymam
za dzień skupienia mnie to czeka jutro zdaj relację[/QUOTE]zastanawialam sie czy to do mnie dopiero potem załapałam ze to do Mici
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
baskaeta
marylka80 omosia życzę Wam szczęścia i miłości, by uśmiech nie schodził z Waszych twarzy przez całe życie i by wspomnienia z tego najpiękniejszego dnia dawały Wam radość przez całe życie |
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
E87 jak tam stressss na 5 dni przed ??
|
#2708 |
|
Raczkowanie
|
Wszystkim dzisiejszym PM przynajmniej kilku promyków słońca na twarzy! Za to wieeeele miłości w serduchach, uśmiechu i tego, aby magia wspaniałego dnia towarzyszyła Wam w codziennym życiu! Najpiękniejszego!
Nie mam ostatnio za bardzo czasu, ale wzruszyłam się bardzo przy relacji Niutka Gratulacje!Blacky załapałam się jeszcze, żeby zobaczyć fryzurę i makijaż (i fantastyczny dodatkowy perełkowy kolczyk!). Świetne! Właśnie taki makijaż mi się podoba, baaaaardzo świeży! Justynko mam dla Ciebie dobre wieści. Mam bliską znajomą, która zmagala się (i dalej zmaga) z zespołem policystycznych jajników, endometriozą. Miała operację, itd. W chwili obecnej jest Mamą trójki rozrabiaków. Głowa do góry. Jeśli lekarz powiedział, że jest szansa, to starajcie się ją wykorzystać. Mam podobną sytuację do Twojej... Wiem, że jest trudno, ale to nie jest niemożliwe. Może się po prostu okazać, że będziemy potrzebować więcej czasu. Będzie dobrze. Twój TŻ ma rację: nie skupiaj się na tym, co złe. Zdiagnozowanie endometriozy jest ciężkie, wyniki wcale nie takie oczywiste. Ale spokojnie da się z tym żyć i można starać się o dziecko. Jest tak, jak napisały dziewczyny: porozmawiaj z nim jeszcze raz. Spróbuj spojrzeć na Waszą sytuację bardziej optymistycznie. In vitro to nie jest ostateczne rozwiązanie, z pewnością nie teraz. Postarajcie się tak, jak Wam zalecił lekarz. A gdyby odpukać były problemy, to jest jeszcze wiele innych rozwiązań (niekoniecznie in vitro). A TŻ jeszcze raz porządnie wyklaruj, że to dla Ciebie bolesne, że cieszysz się z jego uczuciowości i miłości do dzieciaczków, ale teraz po prostu się martwisz i jedynie Cię to dodatkowo napędza w nie tym kierunku... Dacie radę A ja jak Tytoń idę bronić bramki z napisem: obrona mgr, żeby mi karniaka nie strzelił czas Oglądałam wczorajszy mecz Czechy-Rosja. Oby otulacze na moich lusterkach przyniosły naszym szczęście. Bo może być rzeź (i to nie na faule jak z Grecją ). Trzymałam kciuki za Sąsiadów, było mi smuuutno, ale Rosja grała naprawdę ciekawie.
|
#2709 |
|
Wtajemniczenie
|
baskaeta
marylka80 omosia Dziewczyny cudownego ślubu i wesela i dużo dużo dużo miłości Kurcze załamana jestem, nic mi sie nie udaje, cały czas jakies problemy wyskakują ehh sprawy ślubne stoja w miejscu i okazuje się że mój TŻ do slubu prawdopodobnie przyjedzie tylko 2 razy a my mamy nic nie załatwione, u księdza jeszcze nie bylismy, zaproszenia mamy nie rozdane, obrączek nie mamy, spowiedzi tez nie, dni skupienia nawet mi się nie marzą TRAGEDIA!! IDĘ SIE SCHOWAĆ I WYJDĘ PO SLUBIE!może któras wie ile wcześniej przed ślubem minimum trzeba się zgłosić do księdza na pierwsza wizytę?? |
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochanie dzisiejsze PMki: życzę Wam, aby ten dzien był najcudowniejszy i jeszcze piękniejszy niż w marzeniach
No i żeby pogoda Wam dopisała!
|
|
|
|
#2711 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja czarnego jamniczka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny promotor po raz kolejny odrzucił dwa rozdziały. Z czterech zaakceptował z wielką łaską jeden. Nie mam już sił
|
|||||
|
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Nawet swoja 100 dniówkę minęłam
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiesz nawet czy mozecie miec dzieci czy nie... Postaraj sie sama cieszyc ciaza koleznaki i nie zazdosc, bo sama pewnie niedługo bedziesz w ciazy ![]() Nie obraz sie na mnie, ale Twoj Tz ma racje..wez emocje na wodzy Ja byłam zupełnie zdrowa, wysporotwana i straciłam ciaze w 9 tygodniu. Czasami zaboli jak Tz bawi sie lub zachwyca innymi dziecmi, ale nie robi tego specjalnie czy złosliwie...wiec nie ma sie co gniewac i obrazac. ![]() My tez, moze nie bedziemy miec dzieci...chociaz uwierz...jest to nasze najwieksze marzenie..a jeszcze bardziej po tym co sie stało... Kochane dzisiejsze Pmki zyjcie długo i szczesliwie!!! Piekny dzien na slub..oby całe zycie Wasze takie bylo ![]() Dziewczynki moj slub za tydzien...a wiecie co ja zrobiłam??? Kupiłam juz 35 piwoni białych i kremowych i sama bukiety zrobie.... Trzymam je w lodówce...tak, tak zaraz jadą do zimnej i ciemnej piwnocy mojej siostry... ![]() W kwiacirni zaspiewali mi za kwiatak 5-6 zł wiec 8 bukietów po 5 kwiatów plus butonierki 3 plus kwiaty swiadkowej i moj bukiet wyszłoby...z 700-800 zł... Wiec ja za 40 zl kupie swoich kwiatów a moja siostra-florystka zrobi za darmo bukiety... Takim sposobem jestm bogatsza o ładnych kilka stówek |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane dzisiejsze PMki: Marylko, Baskaeta, Omosia, Gamariel życzę Wam samych pięknych chwil a na nowej drodze życia wszystkiego najlepszego
Nie umiem się wbić w wątek po powrocie, za dużo pracy, za mało czasu na nadrabianie
|
|
|
|
#2715 |
|
Raczkowanie
|
Kooocur brawa za piwonie! Podpowiadam, że w niektórych kwiaciarniach możesz dostać saszetki ze specjalną odżywką do ciętych kwiatów. Wsypujesz do wody i bardzo ładnie się trzymają. To coś takiego:
http://www.chrysalsklep.pl/index.php?page=item&id=p12 Jamee Twój promotor jest niepoważny... Nie wytłumaczył co jest nie tak z rozdziałami? Rany, jak słyszę o niektórych takich pracujących na wyższych, to mnie cholera jasna bierze. Masz jakiegoś innego zaprzyjaźnionego wykładowcę albo znasz swojego recenzenta? Niektórzy pozwalają na konsultacje przed obroną... może taki ktoś pomoże? Gosiulka22 spokojnie Ja mam miesiąc przed Tobą ślub, a część zaproszeń nadal nie rozdana Jeśli nie macie kiedy, to może zdecyduj się na pocztę jednak? Szczególnie jeśli z TŻ zbyt często widzieć się nie będziesz... Ale będzie dobrze. Ino po leku!
|
#2716 | ||
|
Zakorzenienie
|
foty foty i jeszcze raz foty!!!
![]() Cytat:
Obraczki da sie zalatwic szybko, idziecie do jubilera, wybieracie i juz ![]() caly dzien poswieccie na rozdanie zaproszen, wieczorem do ksiedza na spisanie protokolu i spowiedz pierwsza (1 dzien z glowy), drugiego dnia juz wszystko macie widzisz jakie to proste? trza spiąc poślady my np nie mielismy zadnych dni skupienia doksiedza nalezy sie zglosic 3 miesiace przed slubem Cytat:
bardzo mi przykro..![]() Justynka rozumiem, ze bardzo Ci przykro jak widzisz przytulającego sie do brzucha znajomej... tym bardziej, ze Wy mozecie miec problmy z zajsciem w ciąże... TZ nie powinien sprawiac Ci takiej przykrosci.. przeciez wie jak bardzo chcesz miec dziecko.. musisz Mu jeszcze raz wytlumaczyc co Ci lezy na serduchu, ale spokojnie, nie krzycz na Niego, bo wtedy znowu bedzie chcial wyjsc.. i nie zamartwiaj sie na zapas musisz myslec pozytywnie, bo od tego tez duzo zalezy kiedy zajdziesz w ciąże jak podejdziecie do tego bardziej na luzie, i bedziecie czerpac radość z sexu, a nie myslec w trakcie czy tym razem sie uda to bedzie wieksza radość jak sie dowiesz ze jestes w ciąży, a TZ wtedy juz sie od Twojego brzusia nie odklei
|
||
|
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Już po fryzurze i makijażu
jestem bardzo zadowolona ;-) foty oczywiście będą, ale wieczorem, bo za chwilę jadę na przymiarkę sukni, pierwsza przymiarka dopiero ;-) pózniej jedziemy załatwic samochód i na salę
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Kocurku ja jestem zdania że brzuch ciężarnej kobiety to jest jej intymna sprawa i intymna, osobista i wyjątkowa część ciała i ja np. będąc w ciązy, dotykanie brzucha rezerwuje sobie dla Męża, mamy i przyjaciółki. Nie będę chciała żeby moi przyjaciele, a mam ich sporo macali mój brzuch, po cycach i tyłku mnie nikt nie maca, więc po brzuchu tym bardziej nie musi. I gdybym była w sytuacji Justynki to byłoby mi bardzo przykro, bo jednak traktuję brzuszek ciążowy jako coś szczególnego i wyjątkowego i jak najbardziej ją rozumiem.
coś speszjal na poczcie ![]() Powiem Wam że mamy meeeegaaa właścicielke sali. Jest cudowną osobą i poszła Nam tak na rękę że do tej pory wychodzę z zachwytu (to przyjaciółka mojej matki chrzestnej) obiecała Nam rabat, ale przebiła moje najśmielsze oczekiwania ![]() Tak więc menu prezentuje się Nam następująco: Obiad: ok. 18.00 - rosół z makaronem - jakieś mięso ale nie pamiętam nazwy z kurkami w śmietanie+ kelnerzy będą mieć fileta z kurczaka z brokułami i serem pieczeń marynowaną w occie i z warzywami z grilla - ziemniaki - zestaw surówek- marchewka, seler, buraczki, mizeria Tort i kawka ok 19.00 II ciepłe danie: ok. 20.30 - bogracz podany w wydrążonym chlebku ![]() III danie- deser ok. 21 - mus truskawkowo-melonowy z kawałkami truskawek i melona z lodami pisacjowymi IV danie ok. 23.00 - noga z kurczaka, ale pozbawiona kości, nigdy nie jadłam nic takiego, podane z leczo warzywnym i żółtym ryżem V danie: ok. 1.00 - polędwiczki wieprzowe w cieście piwnym podane z pieczonymi ćwiartkami ziemniaków i do tego sałata z sosem vinegret VI danie: ok. 3.00 - barszcz z krokietem Do tego zamiast stołu wiejskiego i fontann czekoladowych z owocami, mamy jeden wielki bufet, na długim stole, początwszy od wiejskiego stołu, to przechodzi w szwedzki czyli sałatki, ryby itp, a na końcu zamienia się w stół z fontannami, owocami i deserkami w pucharkach ![]() Zdecydowaliśmy się na open bar także, jest to dopłata 20 zł do każdego gościa, ale będzie to rewelacyjne połączenie, gdyż ten bar miejści się w sali obok, schodzi się 2 stopnie z sali głównej i tam jest taka oranżeria z kanapami, po drugiej stronie są łazienki i ponoć ten bar robi szał. Mój tata powiedział 3x TAK i zadecydował że bar musi być. Będzie zatem ![]() A teraz: MARYLKA ![]() BASKAETA ![]() OMOSIA ![]() Dziewczyny samych wspaniałości w Waszym wyjątkowym dniu, uśmiechajcie się caly dzień i noc
Edytowane przez a u d r e y Czas edycji: 2012-06-09 o 13:35 |
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
justyna_g4
Przede wszystkim: lekarz nie powiedział, że na pewno nie będziesz mogła mieć dzieci. Po drugie: nawet jeżeli lekarz by Ci powiedział, że absolutnie nigdy nie będziesz mogła mieć dzieci, to też nie znaczy że ma rację ![]() Kuzynce tż-a chwilę przed ślubem lekarka powiedziała, że może zapomnieć o dzieciach.... 2 miesiące później spodziewali się bliźniaków Więc po pierwsze musisz myśleć pozytywnie (chociaż domyślam się, że jest Ci ciężko i sie boisz i rozumiem to doskonale). A jeśli chodzi o tż-a to mam zdanie podobne do kocura. Tż myśli pozytywnie wierzy że wam się uda i fajnie że cieszy się czyjąś ciążą i tak to okazuje to wg. mnie tylko świadczy o tym że chce dziecka i może być dobrym ojcem. Na pewno nie robi tego złośliwie i nie chce Ci robić przykrości. Więc nie rób pewnego rodzaju "żałoby" w związku, bo może już za niedługo pochwalisz nam się pozytywnym wynikiem testu ![]() Więc odpowiadając na Twoje pytanie: myślę, że trochę przesadzasz w stosunku do tż-a. Nie zabraniaj mu się cieszyć z czyjejś ciąży i okazywać tego, to wcale nie znaczy, że tż Cię nie rozumie i nie przejmuje się tym co mówi lekarz. Oczywiście tak jak wcześniej napisałam rozumiem to, że się boisz, nie wiesz czy będziecie mogli mieć dzieci i że nie jest Ci łatwo. Ale wprowadzanie takiej atmosfery w związku na pewno nie przynosi niczego dobrego. Więc głowa do góry
|
|
#2720 | ||
|
Zakorzenienie
|
piękna relacja
Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;34578030] opowiadaj jak było [/QUOTE] jak miło ze ktoś zauważył ze wróciłam Cytat:
moim zdaniem powinnaś dobitnie porozmawiać ze swoim TŻem, mam nadzieję ze w końcu zrozumie a co do Twoich problemów ze zdrowiem to nie martw się na zapas, serio, znam wiele par które miały takie obawy i bardzo szybko udało im się "zmajstrować" dzidziusia Nadrobiłam trochę Na Teneryfa była super, bardzo polecam na wyjazd jeśli ktoś nie był jeszcze bardzo dużo zwiedzaliśmy ale był też czas na relaks. Ogólnie nie ma to jak 2-tygodniowy urlop (bardzo dawno takiego nie miałam) - wtedy dopiero można wypocząć naprawdę, przez tydzień nie ma szans Hotel bardzo nam odpowiadał w ogóle wszystko było super. Pierwszy raz w sumie pojechaliśmy z TŻem na tak długo sami (zawsze jeździliśmy ze znajomymi na wakacje) i było bosko W ogóle podczas wyjazdu mi sie włączył niespodziewanie instynkt macierzyński no ale nie możemy się jeszcze na razie starać, może gdzieś za rok dopiero...
|
||
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
ależ się naczekaliśmy na lodówkę
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne, że jest ci przykro, ale wychodzić w takich sytuacjach na egoistkę Cytat:
Ale zawsze we mnie siedzi taka pesymistyczna myśl, a co jeśli się nie uda? Musisz wiedzieć, co on zrobi jeśli się okaże, że nie będzie wam dane być rodzicami... Przepraszam za brutalność, ale wydaje mi się, że to jest ważne, bo niestety życie czasami przynosi gorzkie rozczarowania Ściskam cię mocnoDziewczyny dzisiaj ślubujące - życzę Wam wszystkiego najpiękniejszego, pociechy z mężów, gromadki dzieci i wszystkiego, co przynosi w życiu szczęście
|
|
#2723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale może damy radę
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam jeszcze pytanie: Czy świadek musi być osobą, która nie żyje np w wolnym związku? Prawym katolikiem? Nie wiem jak to ująć w słowa
|
#2725 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sobote idziemy na wesele więc nic nie załatwimy, w niedzielę na poprawiny a w poniedziałek TŻ wyjeżdża bo nie dostał więcej urlopu![]() w ogóle najchętniej bym zrezygnowała z tego wesela w sobote ale niewypada ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do cieszenia się z ciąży (czyjejś): ok można cieszyć się czyimś szczęściem ale uważam, że grubą przesadą jest dotykanie i przytulanie się do brzucha ciężarnej koleżanki
|
||
|
|
|
#2727 |
|
Raczkowanie
|
Jamee powinni w takim razie podsunąć jakąś inną literaturę. Tak, żebyś mogła znaleźć nowy punkt odniesienia. Ech, co za ludkowie z tych profesorów! Trzymam kciuki. Musi być dobrze!
Świadek nie musi być w ogóle wierzący. Występuje tam z urzędu bardziej niż z kościoła Chociaż wiadomo, że są też księża... ale z tego co wiem, nie musi mieć zupełnie nic wspólnego z Kościołem.
|
#2728 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejszym PM życzę wszystkiego co najlepsze na Nowej Drodze Życia, a przede wszystkim bezgranicznej miłości
![]() |
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
obiecane zdjęcia dekoracji na samochód
![]() tylko to jest tak na szybko położone i nie przylepiałam tego tylko tak na szybko położyłam a no i zdjęcia z telefonu i kiepska jakość
"O losie kobiety decyduje miłość na jaką się godzi" "http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3dqk3tx6grmp2.png" Edytowane przez gosiulka22 Czas edycji: 2012-06-09 o 14:55 |
|
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:04.

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)
za dzień skupienia mnie to czeka jutro
zdaj relację
dopiero potem załapałam ze to do Mici 

Gratulacje!
). Trzymałam kciuki za Sąsiadów, było mi smuuutno, ale Rosja grała naprawdę ciekawie.

Ja już zrezygnowałam z hoteli dla nich - anulowałam rezerwację. A tu takie coś.

no ale nie możemy się jeszcze na razie starać, może gdzieś za rok dopiero...