|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 |
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Ciekawa jestem co u HOSENKI i DJERBY?????
No i dlaczego MISIA sie nie odzywa???
#2702 |
Raczkowanie
|
Zdjęcia w klubie śliczne
![]() Chyba wepchnę się trochę w kolejkę do porodu (ale na styczeń ![]() ![]() Właśnie piorę trzecią pralkę ciuszków. Spakuję ponownie torbę do szpitala i niech czeka. Miłego dnia mamusie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Nic przez noc sie nie urodziło? Hope jak twój czop ![]() ![]() Mi ból w pachwinach jakby ustąpił ![]() Już od paru dni nic mnie nie boli a było naprawdę masakrycznie. Chodziłam jak kaleka jakbym zaraz urodzić miała. Wszyscy myślą że ja juz na "ostatnich nogach" a gdzie jeszcze do lutego, walentynek? U nas na dworku niemal wiosna ![]() Chyba wezmę pieski i pójdę na spacer do lasu...hmm bylebym między sosnami nie urodziła ![]() (ale chyba lenistwo mi nie pozwoli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zakorzenienie
|
Misia wczoraj nas podglądała.
#2705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A o bloczkach nigdy nie slyszalam... Cytat:
![]() Pstryczkowa wiadomosc: Hej kochane. Pierwsza nocka za nami. Maz super zajmuje sie malutkim, bo ja nie daje rady. Wczoraj mialam expresowe szycie! jak dojde do siebie to napisze wiecej szczegolow. Niestety nie moge siadac, bo szwy znow moglyby peknac ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was dziewoje poświątecznie
![]() Wczoraj wróciliśmy z mężem od rodziców ze Świąt, ogólnie bilans na plus, było fajnie ale obżarłam się jak dzika świnia i teraz cierpię.. ![]() Od wczoraj mam mdłości, boli mnie brzuch plus przepowiadacze i latam co chwila do kibelka. Mam jeszcze od 3 dni jakiś dziwny ból głowy z tyłu jakby mnie ktoś młotem uderzył taki ćmiący i nieprzyjemny. 37 tydzień już leci, w sumie jeszcze tydzień i mogę rodzić ![]() I z całym szacunkiem i miłością do mojej zawartości brzuszkowej ale to co ciąża zrobiła z moim ciałem to tragedia ![]() od pępka w dół do połowy ud mogłabym wyciąć, jestem popękana prez rozstępy ,sino czerwona , wygląda to obrzydliwie ! ![]() Mimo że się smarowałam regularnie balsamami i oliwkami, w trakcie ciązy i nawet przed ciążą to nie pomogło. Widać nie ma reguły na to , kto ma być popękany ten będzie, tylko czemu cholera mi się to musiało trafić ?! ![]() Gratuluje nowym mamusiom! ![]() Życzę szybkiego powrotu do zdrowia schorowanym i tym w szpitalu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Lurker ;)
|
Jaka ladna pogoda dzis
![]() Polozylismy sie spac z TZem o 6 rano! Po 4 szedl mi po kebaba uparciuch jeden ![]() ![]() Laski ktore dostaly misie z Bebilonu, dostarczyl wam je kurier czy listonosz? Ten meski narzad rozrodczy gdy nikt mu nie otworzyl drzwi, POLOZYL sobie paczke pod drzwiami!! ![]() Toska wczoraj miziala mnie kolankiem ![]() aaa zapomnialabym zaczynamy 34 tydzien Lenova- rozumiem Twoj bol, bo mam tak samo ... tak bardzo chce juz zaczac cwiczyc i wygladac jak czlowiek ![]()
It's okay I got lost on the way But I'm a supergirl And supergirls don't cry Edytowane przez litllesweetangel Czas edycji: 2012-12-28 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zadomowienie
|
PSTRYCZKU jestes wielka i baaaaaaaaaaaaardzo dzielna.
Dobra, ide sie szykowac i spadam po wyniki.
#2709 |
Zakorzenienie
|
Brrr, niby slonce swieci, a tak okropnie mrozno
![]() Bylam z przyjaciolka 2h na spacerze i teraz nie moge dojsc do siebie - nawet goracy rosol nie pomaga :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Pstryczku to super, że tatuś się wczuwa w rolę i sobie radzi ![]() A ja mam do Was pytanie. Czy ktorejs z Was zdarzył się spadek wagi na poczatku 8 miesiaca?? Nie wiem, czy mam się martwic... na ostatniej wizycie (18.12) mialam wpisane 54,5kg (choc waga wskazywala 55, ale moja ginka zawsze odejmuje na ciuchy itp). Dziś wskakuje na wage w domu, a tam 53,5kg... do tej pory systematycznie tyłam tak ok. 0,5kg na tydzien. I zawsze waga w domu pokazywala mi wiecej niz u ginki. Brzuch tez od kilku tyg stoi na 93 cm i ani drgnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38317219]Ja na jednym boku nie mogę za długo, bo mnie kości biodra bolą
![]() oj tak ![]() ![]() Nawijko, lepsze to niż taka chlapa jak u nas byla przez święta... tragedia, a teraz swieci slonce i wieje zimny wiatr ale delikatny przymrozek jest i nawet przyjemniej wyjsc ![]() Pstryczku kochany- trzymaj sie dzielnie, tak pięknie Ci poród poszedł a teraz sie musisz namęczyc, ale to minie a najwazniejsze, ze Kubolek pięknie je i rosnie z dnia na dzien ![]() a mój mąż wlasnie do pracy pojechał, ja sobie teraz posprzatam, kwiaty już podlane, to tylko meble i odkurzanie ![]() a u nas jutro ksiądz kolęduje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Lenova-juz końcóweczka zostala. Damy rade. Tez powoli mam tego wszystkiego dosc,brzuch z dnia na dzien coraz bardziej ciagnie mnie na dół przez co mam zawrotne tempo w chodzeniu jak ślimak. Na dodatek jestem taka chora że brak na to słów. Tylko czekać aż przy kichnieciu zacznę rodzic.
Ja tez mam wyniki do odbioru na 14tą ale dzis mi nie po drodze. Odbiore moze w poniedzialek. Mąż pojechał do pracy a ja sie najadłam i polozylam do łóżka. Mam dzis wylane na wszystko,nie robie nic i nie wychodzę z pokoju do powrotu męża. No moze za potrzebą wyjde tylko ![]() Nazeczona,onaella,eff,ewa dylewska- PIĘKNE BRZUSZKI ![]()
#2713 |
Zakorzenienie
|
dziś żadnej niespodzianki na wkładce nie znalazłam
![]() Djerba pewnie z mężem... Hosenka za pewne organizuje siebie i życie i nie należałoby jej przeszkadzać Pstryczku - jesteś dzielna ![]() ![]() U mnie Malpiszonek się wypycha i wsadza nózie pod żebra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A dzisiaj pod Biedronką jakie teksty... Stała mama (na moje oko) pół rocznego chłopca i dziewczyna (jak na moje oko) w ok. 5-6 miesiącu ciąży i gadają o porodzie. Ciężarna przerażona wizją porodu, mamuśka- bohaterka! Jak słyszę teksty "masakraaaaa... nie chcę tego wspominać, to było straszne", to dostaję furii. Po co tak kogoś straszyć. Teraz ta biedna dziewczyna w ciąży na samą myśl będzie dostawała mdłości (bo już była blada od samego słuchania). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Na porodówkę pojadę taksówką ![]()
![]() |
#2715 |
Zakorzenienie
|
Idę na autobus i wizyta
![]() ![]() nie mam na nic siły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sylwietta- nie szalej za bardzo z tymi porządkami bo wiesz czym to sie moze dla ciebie skończyć?! Ksiadz tez czlowiek,brudu nie widział? ![]() ![]() ![]() Nawijko- wskakuj pod kocyk,napij sie gorącej herbatki-od razu sie rozgrzejesz. U mnie tez słonecznie i jest lekki mrozek ale wole to jak pluche za oknem.
![]() |
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ratowalam sie rosolkiem, ale niewiele dalo.. Ide wypic herbate ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja w wieku dojrzewania też miałam rozstępy po może 2 latach przestałam je zauważać a teraz mam kolejne , i boje się że dopiero po takim samym czasie "znikną" Ale obiecuje sobie że po ciąży jak tylko dojde do siebie i Malutka mi pozwoli to biorę się za ćwiczenia i do tego nakupie sobie super hiper preparaty na rozstępy i cellulit, mam nadzieję że za pół roku znowu będę szczupła i gładka. Moja bratowa która urodziła 2 miesiące temu już jest tak samo chuda jak przed ciążą, brzuch płaski aczkolwiek trochę skóra jej wisi, no ale ona zawsze miała taką małą "fałdkę" Cytat:
![]() Ja przy kichnięciu nie urodzę ale na pewno się posikam , bo jest już coraz gorzej z tym , czuje się jak staruszka ;/ Ale mnie łeb boli ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
Witam Was dziewczyny. Jesteśmy już z Krzysiem w domu. Wczoraj nas wypisali, choć do końca nie było wiadomo, ze względu na wagę, która sporo spadła, ale w ostatnim dniu Krzyś się w końcu zabrał do jedzenia i przytył, więc poszliśmy do domu
![]() Na wstępie dziękuje bardzo za ciepłe słowa i smsy, jesteście na prawdę kochane. Powiem Wam, że sama jeszcze nie bardzo wierzę w to, że to już za mną, wcale się nie spodziewałam. W nocy o 3 nad ranem dostałam skurczy, ale byłam pewna, że to przepowiadacze, tyle, że tak silnych jeszcze nie miałam. Dzwoniliśmy do szpitala i kazali przyjechać. O 5.30 byliśmy w szpitalu, ale po pierwszym zbadaniu położna i lekarza stwierdzili, że rozwarcie na 1cm i raczej dziś nie urodzę, zrobili ktg i zostawili na obserwacje. Potem co jakiś czas miałam kolejne badania, skurcze w pewnym momencie nawet przeszły, potem się nasilały i tak na zmianę. Ciągle chodziłam pod prysznic, bo to mi pomagało. z 1cm po pewnym czasie zrobiło się 2 cm, potem 5, i po 20 min prysznicu już było pełne. Od momentu pełnego rozwarcia wyjście na świat Krzysia trwało 35 min. Urodziłam równo o 14. Nie samowite przeżycie, postaram się dokładnie opisać poród ale to w inny dzień ![]() Tak ogólnie to byłam nacinana i teraz to daje mi najbardziej popalić, bo gdyby nie to to czuje się na prawdę dobrze, krwawienie już mam jak przy skąpej miesiączce. Przed chwilą odwiedziła nas położna, bardzo jestem zadowolona z wizyty, dużo się dowiedzieliśmy. Maluszek jest kochany, nie mogę się na niego napatrzeć, jestem taka szczęśliwa, że go mam. Takiego prezentu na święta to się nie spodziewałam, Najlepszy jaki się mógł przydarzyć. Buziaki dziewczyny, pozdrawiam ciepło. Będę się tu oczywiście zjawiać i czekać na Wasze dobre wieści o porodach, tyle że będę trochę rzadziej niż wcześniej. ![]() Gratulacje dla e_vel
#2722 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2723 |
Zakorzenienie
|
Caly czas powtarzam sobie, ze "do czasu" - na pewno kiedys przyjda dolegliwosci, ale poki co jest rewelacja
![]() Tylko dlaczego ta ciaza tak sie dluuuuuzyyy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Zakorzenienie
|
Hej dziewojki.
![]() Ja już po badaniach - nie wiem, czy pamiętacie, ale mówiłam Wam, że lekarz zauważył coś niepokojącego na pęcherzu mojej niuni - otóż okazało się, że nic tam nie ma! ![]() TŻ wreszcie wszedł ze mną - siedział na całym KTG i USG (w sumie z godzinę to trwało razem) - najpierw zachwycał się biciem serduszka niuni, a potem mógł oglądać na monitorze, jak robią wszystkie pomiary - widział główkę, serduszko, rączki, ogólnie 100% zachwytu. ![]() Jestem bardzo zadowolona i usatysfakcjonowana. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzisiaj w Rozmowach w toku podobno ma być o kobietach którym ciąża zmasakrowała ciało na obiad zrobiłam barszcz z pierogami, starłam kurze i już nie mam siły odkurzyć jestem padnięta idę do łóżka
![]() |
#2726 |
Zakorzenienie
|
Black -fajnie że wszystko ok i jestes zadowolona z wizyty
![]() Brawo za wagę malutkiej ![]() Basia-fajnie że napisałas. Ucałuj Krzysia od wizażowych cioć ![]()
#2727 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wielkie gratulacje dla Was, dużo zdrówka dla Ciebie i Krzysia ! Maluch jest śliczny cudny i w ogóle supeeeer ! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2728 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję, dziewczyny.
![]() A, no i dodatkowo mam już III stopień łożyska. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zakorzenienie
|
Black, super, ze wszystko ok
![]() Basiu, witamy spowrotem ![]() ![]() Przyjaciolka pozyczyla mi dzis ksiazke "Dzieciozmagania. Z maluchem przez pierwsze 5 lat" i chyba sie za nia dzis wezme. ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- Zapomnialam sie pochwalic ![]() Na zakupach przedswiatecznych znalazlam ladna tunike w Housie (dopasowana, taka jak lubie) i zmiescilam sie w XS ![]() ![]() TZ mi fundnal, nie mial wyjscia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Czekaaaaam ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.