![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 62 część Zazdrośnic:D
Mam właśnie podobne zdanie. Mój TŻ jest bardzo wierzący i to on z powrotem sprowadził mnie do Kościoła. Ale nie żyjemy wg ich nauk, niestety. Byłam teraz u spowiedzi po ponad 5 latach, ale chyba nie potrafię tak siebie okłamywać. Bo spowiedź to żal za grzechy i postanowienie poprawy, a ja kocham mojego K. z całego serca i kochanie się z nim jest dla mnie czymś nie tylko fizycznym, ale przede wszystkim duchowym, takie wspaniałe połączenie w jedno. I nigdy nie będę tego żałowała. Z kolei On, wierzący, świadomy, że nie żyjemy wg zasad boi się ślubu. Wie, że ten krok ( na który ja jestem gotowa) 'uprawomocniłby' nasz związek, a jednak zwleka. Tego też nie rozumiem...
#2702 |
MBZ♥
|
Mi się wydaje, że też dużo zależy od podejścia księdza
![]() ![]() ![]() My mieszkaliśmy razem przed ślubem, seks był nieodłącznym elementem naszego wspólnego życia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Ale się nie wyspaliśmy - Mrówa się wybudziła w nocy i chyba od 2 do 5:30 na zmianę przy niej siedzieliśmy. Biedny tż siedzi w pracy, ja mam lepiej, bo młoda pospała do 11, ale i ta mnie głowa boli z niewyspania :/ Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i też nie wierzę w NPR ![]()
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
w ostatnim Newsweeku (świątecznym) jest wywiad ze spowiednikiem, który zrobił na mnie wrażenie - bardzo mądry człowiek. Zastanawiałam się czytając ilu takich jest. Bo jak słucham relacji ze spowiedzi swoich koleżanek, to czasem naprawdę...
![]()
#2706 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeny ale mnie na rozkminy wzięło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |
MBZ♥
|
Cytat:
Znam takie małżeństwa...trwają w tym jak współlokatorzy, mając osobne pólki w lodówce...no ale rozstanie nie bo co ludzie powiedzą. Ważne, że spowiedź co miesiąc, msza co niedzielę. A dzieci cierpią. I oni chyba też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2708 | |
Zakorzenienie
|
Wiecie, NPR jest w porządku, pod warunkiem, że kobieta ma wszystko jak w zegarku ( a tak niestety bywa bardzo rzadko) i że doskonale zna swoje ciało, ćwiczyła wszystko przez dłuższy czas i jest w małżeństwie, kiedy ewentualna wpadka nie stanowiłaby problemu. Myślę, że kobiety, które latami stosują NPR już są tak głęboko w temacie, że to może nawet działać
![]() Zwłaszcza, że od 5 lat zażywam anty i wizja trucia się tym większość życia nie jest mi bliska i próbuję znaleźć jakieś sensowne rozwiązanie, które można by zastosować po ślubie ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2709 |
MBZ♥
|
Aleks służy Ci wstawanie o 11
![]() Gwizdak czytałam wywiad ![]() u nas kiedyś był młody wikary, ciągłe skargi na niego były bo wyrzucał z konfesjonału jak się przyznało do brania tabletek, seksu ![]() A jednak sporo księży wychodzi do ludzi, tylko to wciąż kropla w morzu. Chciałabym żeby został zniesiony celibat-może łatwij byłoby im zrozumieć problemy par, rodzin... |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, to jest przykre ale mnie bardziej przerażają historie kobiet, które trwają przy mężu który pije i bije bo to przecież ślubny to odejść nie można.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Zakorzenienie
|
Aleks, zgadzam się w 100% z tym, co napisałaś. Ale jest jeden kruczek - osoba, dla której ślub był ważny także w kwestii duchowej/religijnej też może trwać w związku mimo wszystko. Niezależnie od tego, czy seks przedmałżeński był,czy nie. Bo ślubowaliśmy, bo przysięgaliśmy nie opuścić siebie nawzajem aż do śmierci.
Wszystko jest sprawą indywidualną. W końcu osoby głęboko wierzące, biorące ślub kościelny mają prawo w niektórych przypadkach do rozwodu kościelnego... I z jakiegoś powodu one są. Nie znam statystyk ani opracowań, ale strzelam w ciemno, że nie zawsze powodem jest ten konkretny omawiany seks. Poza tym sztywno trzymać się zasad kościoła, w każdej kwestii, potrafią tylko święci. Bo nie żyją już innymi ludźmi, tylko samym Bogiem.
30.12.2012 ![]() 26.04.2014 ![]() Edytowane przez medeline Czas edycji: 2013-01-03 o 11:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
MBZ♥
|
tego mój móżdżek nie ogarnia:/i nigdy nie ogarnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zakorzenienie
|
A to będę nadal tak wstawać
![]() ![]() Dobra ja uciekam na pocztę i po zakupy a potem do nauki. Muszę napisać wypracowanie na angielski a to u mnie zawsze droga przez mękę. Żegnam was zatem ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własne dziecko to dla mnie każde dziecko, którego jestem matką- obojętnie, czy je urodziłam czy adoptowałam. Dziecko kocha się tak samo. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2717 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2718 |
Zakorzenienie
|
Zgadzamy się pod tym względem
![]() Rozumiem, że dla kogoś posiadanie biologicznego dziecka jest w życiu priorytetem i że wiążąc się z kimś zakłada, że zostanie rodzicem. Dlatego nigdy nie ukrywałam swojego podejścia i od początku jasno wyrażałam swoje poglądy. Tż jest moim pierwszym partnerem ,,na poważnie"- w sensie, że to nie jest przelotna znajomość. On też wiedział, jakie mam zdanie na temat posiadania dzieci ale poruszyłam ten temat też po jakimśtam czasie bycia razem. Powiedziałam, że go kocham i wiem, że on kocha mnie ale jeśli własne dziecko jest dla niego w życiu ważne to zrozumiem, jeśli będzie chciał odejść. Pod tym względem nie da się iść na kompromis i mieć dziecko w połowie. Ale na szczęście zgodziliśmy się ze sobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2720 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I na biologiczne i na adoptowane czekasz; nie wiesz, jakie będzie. To ty je wychowasz i ukształtujesz. I poród i adopcja to proces, który trzeba przejść. Można bezgranicznie kochać adoptowane, można nienawidzić swojego biologicznego. Dla mnie różnicy nie ma ale to tylko moje zdanie ![]() Cytat:
![]() A dlaczego nie chcę? Ciąża i poród mnie obrzydzają, nie godzę się na to. Po prostu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
MBZ♥
|
Gociu rozumiem
![]() Mi myślenie o adopcji-moje idealne myślenie- zmieniło się po przeczytaniu dwóch blogów-droga przez piekło i tuptusie adoptusie. Nie wykluczamy całkowicie ale jesteśmy już ostrożniejsi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- Cytat:
![]() |
#2725 |
Zakorzenienie
|
A my nie uprawialiśmy seksu przed ślubem, nie mieszkaliśmy razem, a NPR pomogło mi zajść w ciążę - i nie mam cykli jak w zegarku, każdy ma inną długość, a ostatnie kilka z nich miało długość ponad 40 dni i właśnie dzięki NPR mogłam przewidzieć, co i jak
![]() I jeszcze dodam, że zanim zaszłam w ciążę, oboje zawierzyliśmy nasze dziecko Matce Bożej - tak akurat wyszło, że od 15 sierpnia staramy się co środę być w kościele (dzień, w którym odbywa się nabożeństwo do Matki Bożej właśnie) i w tym cyklu się udało ![]() ![]() Więc wiara ma dla mnie ogromne znaczenie i od tego mojego małego cudu wierzę bardziej ![]() ![]()
#2726 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Był taki film- Musimy porozmawiać o Kevinie. Bardzo dobitnie pokazuję, że nie zawsze urodzić=pokochać. Cytat:
Tyle ![]() ![]() Bo idę dziś do kina na Hobbita ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
MBZ♥
|
Cytat:
![]() nie zawsze da się niwelować niestety. Zwłaszcza u dzieci z fas. Polecam dla chętnych blog kobiety, która po 10 latach walki rozwiązała adopcję: http://prawiejakmama.bloog.pl/?ticaid=6fd16 po prostu przegrała walkę:/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do drugiego - o to mi własnie chodziło ![]() ![]()
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zakorzenienie
|
Gothka jeszcze jedno: nie oceniam CIę, rozumiem
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:01.