Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 2013, c.9 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 10 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.10 9 22,50%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.X 1 2,50%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.10 5 12,50%
Śnieg pada, wiosna nie przychodzi; kiedy to dziecko się urodzi? Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Za oknem śnieżna zawierucha, a ja chcę już tulić mego malucha. Mamy V-VI 2013 cz.10 3 7,50%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.10 0 0%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. Maj-Czerwiec 2013 c.X 7 17,50%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.10 1 2,50%
Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 11 27,50%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-15, 12:10   #2701
metropolitan
Zadomowienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
To są proszki dla maluszków, bo ja jeszcze zielona jestem? A płynów nie widziałaś może w promocji Jakoś jak mało rzeczy i ręczne pranie to wolę płyn bo mam wrażenie szybciej się rozpuszcza, ale to może być subiektywne wrażenie.
Też muszę się do kuchni z zapasem siły wybrać i ogarnąć.

Spać nie mogę w nocy, budzę się z bólem bioder, jak śpię na prawym boku to prawego, a jak na lewym to lewego to miednica się poszerza? Jak już bolą obydwie strony to się obracam na plecy i trochę odpuszcza, no ale ileż tak można? Nie wiem czy to kręgosłup czy to minie szybko.
tak to dla maluchów proszki.
ale chciałam laseczki przy okazji napisać, że jeśli macie wy lub tż bardzo wrażliwą lub atopową skórę i podejrzewacie, że dziecko może też mieć, to zaopatrzcie się w płatki mydlane. Ja miałam do spzitala wszystko poprane w loveli, i małą tak uczuliło, że szok. Musiał małż zabierać i na szybko wszystko prać w płatkach mydlanych. To takie są:
http://allegro.pl/bebi-platki-mydlan...008665523.html
ja teraz mam zamiar w tym tak czy siak małemu prać co najmniej do 6 miesiąca, bo to nie ma tyle detergentów co proszki. Nie mówiąc o tym, że nie mam zamiaru stosować żadnych płynów do płukania.
Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość

Jak czuję takie wbijanie szpileczki w okolicach szyjki to czy to znaczy, że tam dzidzia mi teraz naciska?
najprawdopodobniej szyjka. Ja tak niestety mam codziennie... zwłaszcza jak się przeforsuję

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
tż stwierdził,że w ogóle nie będzie się odzywał.. o nic wczoraj zadzwonił,dziś ma mnie gdzieś..

nie przejmuję się zbytnio ale ciekawi mnie o co chodzi

zaraz jadę do lidla..mam ochotę na coś ale nie wiem na co
rany ty to masz jazdy z tym tżem..... ja bym chyba ocipiała współczuję ci, że w ciąży nawet nie możesz mieć spokoju.

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiecie co brak mi słów. Koleżanka mnie prosiła żebym jej załatwiła wizyte u mojej gin ( ma 25 lat, nie była nigdy i myślała że jest w ciazy, ale się jej "upiekło"). Wiec uprosiłam żeby zapisała ją ze mną 21 bo termeiny na koniec marca miały. Specjalnie pytałam ją kiedy jej pasuje bo wiem zę pracuje to powiedziała , że najwzyje się zamini.. Dzisiaj do niej pisze czy jedzie, a ona ze nie bo pracuje. Nosz kurde. Wiec pytam czy dzowniła, żeby odwołać bo trzyma termin. Nie dzowniła. wKurzyłam sie i mówie jej że ma zadzownić bo ja za nią oczami świecic nie bede. To wielkie oburzenie, że to nie jej wina.
czasem ludzie zachowują się gorzej niż dzieci, brak słów.

co do koleżanek: ja mam bardzo mało prawdziwych przyjaciół. Mam jedną psiapsiółę, ale jest w UK i chyba tam już na forever zostanie bo ma męża angola. Ogólnie jego też bardzo z moim tżem lubimy i zawsze jak jest w pl to przychodzą do nas i w ogóle. I teraz właśnie mam trochę dylemat, bo chciałabym ją wziąć za chrzestną dla Kubusia i ogólnie mi zawsze rodzice odradzali "branie" znajomych, że lepiej rodzinę i w ogóle... ale teraz nawet moja mam mi zaproponowała, żebym wzięła Martę.. Co wy o tym sądzicie?? tzn. czy uważacie, że lepiej jest, jak prosi się kogoś z rodziny?

a tak z innej beczki, to pod waszym wpływem ostatnio mnie ogarnia szaleństwo zakupowe... ale na razie niestety tylko w myślach, bo nie mam aż tyle kaski w tym miesiącu. Mały ma sporo ciuszków po Blance, ale np. czapeczkę muszę mu kupić, bo chyba w białej z falbaną i serduszkiem nie będzie śmigał no i rampersy i bezrękawniczki bo u nas w domu latem jest parnik.

mam jeszcze pytanko do dziewczyn które rodziły naturalnie. Czy ta koszula do porodu, to potem się jeszcze do czegoś nadaje, czy raczej jest do wyrzucenia? bo ja miałam szpitalną i nie wiem, już nie pamiętam co się z nią później stało, poza tym zrobili mi cc w końcu, więc nie wiem, jak jest po naturalnym, czy ona jest umazana krwią czy co?
metropolitan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:10   #2702
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Niesiemy światu tę wieść radosną, nasze dzieci urodzą się wiosną! Mamy V-VI 201

to ja Wam poklaskam trochę dla wszystkich za kolejne tygodnie

ogarnęłam nogi bo rano jednak nie mogłam, skończyła mi się pianka a nie lubię odżywką za dwie godzinki jedziemy do gina

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:11   #2703
metropolitan
Zadomowienie

ashyshqa, fajna z ciebie dziołszka
Stary 2013-02-15, 12:12   #2704
axella
Zakorzenienie

GG do axella

wróciłam

siedzę i czytam Was z michą truskawek i borówek zalanych jogurtem naturalnym
jak mi mało do szczęścia potrzeba

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:13   #2705
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
iii tak jakby dziś jestem z moim szkrabkiem w 23 tygodniu..wooow!!!:dzieku je:
za 23t
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:15   #2706
karolina2121
siedzę i myślę

Idę ogarnąć mieszkanie
Stary 2013-02-15, 12:15   #2707
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

metropolitan mnie się wydaje, że taka koszula już się nie nada za bardzo do niczego

Stary 2013-02-15, 12:20   #2708
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez metropolitan Pokaż wiadomość
ale chciałam laseczki przy okazji napisać, że jeśli macie wy lub tż bardzo wrażliwą lub atopową skórę i podejrzewacie, że dziecko może też mieć, to zaopatrzcie się w płatki mydlane. Ja miałam do spzitala wszystko poprane w loveli, i małą tak uczuliło, że szok. Musiał małż zabierać i na szybko wszystko prać w płatkach mydlanych. To takie są:
ja teraz mam zamiar w tym tak czy siak małemu prać co najmniej do 6 miesiąca, bo to nie ma tyle detergentów co proszki. Nie mówiąc o tym, że nie mam zamiaru stosować żadnych płynów do płukania.
ja właśnie pierwsze pranie planuje zrobic w płatkach mydlanychpóźniej Lovela, a płynów do płukania nie zamierzam używać, dla też teznie używam i jakoś w czystych ciuchach chodzimy

Cytat:
co do koleżanek: ja mam bardzo mało prawdziwych przyjaciół. Mam jedną psiapsiółę, ale jest w UK i chyba tam już na forever zostanie bo ma męża angola. Ogólnie jego też bardzo z moim tżem lubimy i zawsze jak jest w pl to przychodzą do nas i w ogóle. I teraz właśnie mam trochę dylemat, bo chciałabym ją wziąć za chrzestną dla Kubusia i ogólnie mi zawsze rodzice odradzali "branie" znajomych, że lepiej rodzinę i w ogóle... ale teraz nawet moja mam mi zaproponowała, żebym wzięła Martę.. Co wy o tym sądzicie?? tzn. czy uważacie, że lepiej jest, jak prosi się kogoś z rodziny?
ja jestem przeciwna braniu znajomych ze względu na doświadczenia, sama ma chrzestnego znajomego rodziców i nie ma z nim konktatu od ponad 20 lat. Znajomi wzięli kumpla na chrzestnego i od ponad roku koles sie u dziecka nie pojawił a wczesniej zarąbisty kumpel. Z rodziną zawsze jakiś kontakt będzie. Ale to juz sami musicie zdecydować.

Cytat:
mam jeszcze pytanko do dziewczyn które rodziły naturalnie. Czy ta koszula do porodu, to potem się jeszcze do czegoś nadaje, czy raczej jest do wyrzucenia? bo ja miałam szpitalną i nie wiem, już nie pamiętam co się z nią później stało, poza tym zrobili mi cc w końcu, więc nie wiem, jak jest po naturalnym, czy ona jest umazana krwią czy co?
pewnie jest umazana, ale myslę, ze to sie spokojnie dopierze. No ale lepiej nie brac najpiękniejszej z pięknych koszulek

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
metropolitan mnie się wydaje, że taka koszula już się nie nada za bardzo do niczego
myślisz, że to będzie aż taka krwawa jatka?
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:24   #2709
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lublana Pokaż wiadomość
baaa

ja nie wiem czy nie kupić sobie jakiegoś xxxxl t-shirta takiego co by tylko pośladki zakrywał a do tego stanik sportowy bo chciałabym do wanny wskoczyć jeśli będzie możliwość

Stary 2013-02-15, 12:25   #2710
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
I teraz właśnie mam trochę dylemat, bo chciałabym ją wziąć za chrzestną dla Kubusia i ogólnie mi zawsze rodzice odradzali "branie" znajomych, że lepiej rodzinę i w ogóle... ale teraz nawet moja mam mi zaproponowała, żebym wzięła Martę.. Co wy o tym sądzicie?? tzn. czy uważacie, że lepiej jest, jak prosi się kogoś z rodziny?
ja jakby się pojawiła córeczka/pojawi się drugie dziecko to chcę na chrzestnego mojego przyjaciela, który był u mnie świadkiem na ślubie. jak są bliscy znajomi z którymi utrzymuje się kontakt to prawie jak rodzina dla mnie

Cytat:
siedzę i czytam Was z michą truskawek i borówek zalanych jogurtem naturalnym
jak mi mało do szczęścia potrzeba
Stary 2013-02-15, 12:25   #2711
metropolitan
Zadomowienie

Cytat:
hmmm... możliwe... czyli trzeba jakieś byle co kupić....

Cytat:
ja jestem przeciwna braniu znajomych ze względu na doświadczenia, sama ma chrzestnego znajomego rodziców i nie ma z nim konktatu od ponad 20 lat. Znajomi wzięli kumpla na chrzestnego i od ponad roku koles sie u dziecka nie pojawił a wczesniej zarąbisty kumpel. Z rodziną zawsze jakiś kontakt będzie. Ale to juz sami musicie zdecydować.

no właśnie ja tak też myślałam zawsze ale u Blanki chrzestną jest dziewczyna z rodziny tża... i kontakt mieliśmy z nią zawsze spoko, ale po urodzeniu dziecka jej tak odwaliło, że dramat... żałuję trochę tej decyzji teraz...
Stary 2013-02-15, 12:26   #2712
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
za III trymestr!

za 28 tc!

No właśnie mnie też zaczyna ssać, coś bym wszamała, pytanie tylko na co mam ochotę...

Kuruj się kochana Dobrze, że o klikaniu nic lekarz nie powiedział

Zazdroszczę takich relacji!
Pięknie wyglądałyście!

za 6 miesiąc

za 23 tc!

----

Ale jestem głodna... Nie wiem tylko na co mam ochotę...

Skończyłam czytać "Damę w opałach"- polecam. Teraz muszę sobie wykombinować jakąś nową książkę coby nie skisnąć w domku
dzieki
Ja też ciągle jestem głodna..i już z tego wszystkiego szperałam w zamrazarce i znalazłam jakieś knedle z truskawkami i zjadłam już ze śmietaną...mniam...
opycham się ptasim mleczkiem na przemian ze śledziami w śmietanie
no jakaś masakra głodowa i zachciankowa mnie dopadła.....

Cytat:

najprawdopodobniej szyjka. Ja tak niestety mam codziennie... zwłaszcza jak się przeforsuję

rany ty to masz jazdy z tym tżem..... ja bym chyba ocipiała współczuję ci, że w ciąży nawet nie możesz mieć spokoju.

czasem ludzie zachowują się gorzej niż dzieci, brak słów.

a tak z innej beczki, to pod waszym wpływem ostatnio mnie ogarnia szaleństwo zakupowe... ale na razie niestety tylko w myślach, bo nie mam aż tyle kaski w tym miesiącu. Mały ma sporo ciuszków po Blance, ale np. czapeczkę muszę mu kupić, bo chyba w białej z falbaną i serduszkiem nie będzie śmigał no i rampersy i bezrękawniczki bo u nas w domu latem jest parnik.

Ja oczywiście będąc z Wiktorkiem w ciąży też tak chciałam wszystko co nowe i "potrzebne" i kupiłam koszulę do porodu taką z myszką miki...i
rodziłam w skarpetkach wściekle niebieskich..zaraz po porodzie po z szyciu pomogli mi ściągnąc i w pakowali do reklamówki... podali tż ..zabrał do domu...wyprał ..i do dziś mam ją z sentymentu czyściutką w szafce ..czasem ją zakładałam żeby po wspominac...na pewno biorę ją teraz na poród....
nie była jakoś specjalnie pobrudzona ..bo tylko od tego jak małego na brzuchu mi położyli...i tyle pare plamek które się i tak sprały idealnie....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:29   #2713
metropolitan
Zadomowienie

a możecie powstawiać linki do koszulek, które kupowałyście do porodu???
Stary 2013-02-15, 12:30   #2714
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
za 23t
dziękuję

Ja również gratuluję wszystkim mamusiom które kończą kolejne tygodnieklaski :

W

G
Stary 2013-02-15, 12:31   #2715
Lublana
Zadomowienie

Cytat:
baaa

ja nie wiem czy nie kupić sobie jakiegoś xxxxl t-shirta takiego co by tylko pośladki zakrywał a do tego stanik sportowy bo chciałabym do wanny wskoczyć jeśli będzie możliwość
ja na pewno w staniku sportowym będę, bo wg mnie takie luźno wiszące laktujące cycki pod koszulką wyglądają obleśniei tez rozważam koszulkę albo jakąś sukienkę plażową

Cytat:
no właśnie ja tak też myślałam zawsze ale u Blanki chrzestną jest dziewczyna z rodziny tża... i kontakt mieliśmy z nią zawsze spoko, ale po urodzeniu dziecka jej tak odwaliło, że dramat... żałuję trochę tej decyzji teraz...
no bo ze znajomymi to jest tak, ze jak jest dobrze to lepiej niż z rodzina a jak się coś popieprzy to się kontakt zrywa i nie ma musu widywania sie przy okazji nawet. Rodzina o tyle lepsza, że ani się nie ma jakiś mega zażyłych relacji jak z przyjaciółmi (przynajmniej ja tak mam) ani się nie ma o co smiertlenie pokłócić a do tego i tak się człowiek widuje na imprezach rodzinnych to od razu rykoszetem dziecko chrzestnego zobaczyale to moje doświadczenia, widac odmienne od Twoich. No i morał z tego żaden
Ogólnie dla mnie chrzciny nie sa jakos bardzo ważne, może jak ktoś sie bardziej wczuwa ma inne podejście, ja tam wezmę z rodziny, bo tez jakby wypada i tyle.

Edytowane przez Lublana
Czas edycji: 2013-02-15 o 12:33
Lublana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:32   #2716
metropolitan
Zadomowienie

ada ale miałaś ją rozpinaną? bo by się chyba przydało, żeby dziecko od razu przystawić...
Stary 2013-02-15, 12:33   #2717
nuna2
Zakorzenienie

Motylku mogę tylko wirtualnie powiedzieć, że mi przykro... Chociaż to brutalne i boli, to jednak czasem lepiej, żeby Bóg wziął kogoś nam bliskiego do siebie... Bardzo rzeżywałam śmierć dziadka, długo cierpiałam i miałam żal do lekarzy, do świata... ale z drugiej strony babcia zawsze powtarza, że wolałaby umrzeć niż ktoś miałby koło niej robić... bo cierpiałaby ona nie tyle fizycznie co psychicznie... Zycze Ci dużo siły, wytrwałości niezaleznie od tego co się stanie Bądź przy niej jeśli tylko możesz... I mów do niej-bo myślę, że słyszy

pawie_oczko
gratuluje 30 tyg ciąży

xal mi też strasznie dokuczają te biodra w zalezności na którym śpię, więc łączę się w bólu...

Lublana ja nie dostałam jeszcze kwiatów bez okazji

candace gratuluje III trymestru Już coraz bliżej

co do walentynek skończyło się tak, że przyszedł z pracy zobaczył prezent dla siebie i,,o co to??" Mówię mu, że dla niego. Przychodzi daje mi pudełko czekoladek białych michałków i mówi: ,, no to masz na walentynki". I koniec gadki Romantycznie po pierniku

co do koleżanek zostały 3 które od czasu do czasu coś napiszą z czego 2 czasem wpadną, no teraz zostanie jedna, bo jedna urodziła. Jakoś mi z tym nie jest tragicznie źle. Przyjdzie dzidzia-będę miała co robić.

co do porodu i znieczuleń bo się wczoraj nie odniosłam. Nie będę brać, jakoś sobie poradzę
Stary 2013-02-15, 12:34   #2718
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ja na pewno w staniku sportowym będę, bo wg mnie takie luźno wiszące laktujące cycki pod koszulką wyglądają obleśniei tez rozważam koszulkę albo jakąś sukienkę plażową

no bo ze znajomymi to jest tak, ze jak jest dobrze to lepiej niż z rodzina a jak się coś popieprzy to się kontakt zrywa i nie ma musu widywania sie przy okazji nawet. Rodzina o tyle lepsza, że ani się nie ma jakiś mega zażyłych relacji jak z przyjaciółmi (przynajmniej ja tak mam) ani się nie ma o co smiertlenie pokłócić a do tego i tak się człowiek widuje na imprezach rodzinnych to od razu rykoszetem dziecko chrzestnego zobaczyz resztą dla mnie chrzciny nie sa jakos bardzo ważne, może jak ktoś sie bardziej wczuwa ma inne podejście, ja tam wezmę z rodziny, bo tez jakby wypada i tyle.
ja kupię długi tshirt taki do pół uda a po wszystkim go wywalę
do karmienia za to mam juz bardziej wyględne koszule.
ale jeszcze jakieś nabędę.. spodni piżamkowych nie kupuję bo chyba i tak na nic się zdadzą

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 12:36   #2719
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Ja oczywiście będąc z Wiktorkiem w ciąży też tak chciałam wszystko co nowe i "potrzebne" i kupiłam koszulę do porodu taką z myszką miki...i
rodziłam w skarpetkach wściekle niebieskich..zaraz po porodzie po z szyciu pomogli mi ściągnąc i w pakowali do reklamówki... podali tż ..zabrał do domu...wyprał ..i do dziś mam ją z sentymentu czyściutką w szafce ..czasem ją zakładałam żeby po wspominac...na pewno biorę ją teraz na poród....
nie była jakoś specjalnie pobrudzona ..bo tylko od tego jak małego na brzuchu mi położyli...i tyle pare plamek które się i tak sprały idealnie....
o popatrz a ja myślałam, że od pasa w dół będzie masakra

Cytat:
no ja nawet sobie nie wyobrażam bez

a co do chrzestnych to mężu wybrał swojego przyjaciela ale nie wiem co z chrzestną

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:37   #2720
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
opycham się ptasim mleczkiem na przemian ze śledziami w śmietanie
no jakaś masakra głodowa i zachciankowa mnie dopadła.....
bardzo ciążowe menu

Cytat:
Napisane przez nuna2
skończyło się tak, że przyszedł z pracy zobaczył prezent dla siebie i,,o co to??" Mówię mu, że dla niego. Przychodzi daje mi pudełko czekoladek białych michałków i mówi: ,, no to masz na walentynki". I koniec gadki
co tam romatyzm, ważne że były michałki
Stary 2013-02-15, 12:37   #2721
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja kupię długi tshirt taki do pół uda a po wszystkim go wywalę
do karmienia za to mam juz bardziej wyględne koszule.
ale jeszcze jakieś nabędę.. spodni piżamkowych nie kupuję bo chyba i tak na nic się zdadzą
no w szpitalu chyba średnio

ja sobie kupiłam ostatnio w tesco fają koszulkę bawełnianą do spania na ramiączkach w paseczki, łososiowo-biała akurat na po porodzie będzie i słodko w niej wyglądam teraz z brzuchem

Stary 2013-02-15, 12:39   #2722
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
ada ale miałaś ją rozpinaną? bo by się chyba przydało, żeby dziecko od razu przystawić...

tak o tym też pomyślałam wcześniej i moja kochana babcia rozcięła ją ..obrobiła pięknym szydełkowym szykiem i przyszyła malutkie napki żeby łatwo było odpiąć w razie co...niestety nie dali mi małego do piersi od razu tylko na sekundy na brzuchu położyli..zabrali bo był owinięty dwa razy pępowiną i troszkę zsiniał ..5 godzin nabierał ciepełka w inkubatorze....
jejku jak dziś pamiętam jak na niego czekałam do rana by go przytulic i podac piers..a tak szybko zassał że sama była zdziwiona że umiał bez problemowo...
ten moment jest cudowny...

W

G
Stary 2013-02-15, 12:39   #2723
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
no w szpitalu chyba średnio

ja sobie kupiłam ostatnio w tesco fają koszulkę bawełnianą do spania na ramiączkach w paseczki, łososiowo-biała akurat na po porodzie będzie i słodko w niej wyglądam teraz z brzuchem
w tesko w ogóle sa spoko piżamki
ostatnio pisałam, w sam raz do porodu/szpitala/po domu bez misiaków zyrafek i innych dziwnych motywów

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 12:41   #2724
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w tesko w ogóle sa spoko piżamki
ostatnio pisałam, w sam raz do porodu/szpitala/po domu bez misiaków zyrafek i innych dziwnych motywów
ona mi wpadła w oko przypadkiem w sumie bo była przy walentykowych sprawach jedną mam w tesco też ale z hipciem i spodnie z kropeczki

Stary 2013-02-15, 12:41   #2725
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
u mnie jak już nie ma miejsc albo jest po 9 to panie odkładają słuchawkęco by nikt im dupy nie zawracał

dziewczyny z tym rocznym macierzyńskim to już pewne?

ile trzeba pracować żeby w ogóle móc iść na macierzyński? jest jakiś określony czas czy nie (w działalności chyba jest).
pytaam wczoraj pania w zusie i powiedziala, ze zatrudnic to sie moge nawet w dniu porodu i zusowi nic do tego...nie ma przepisu, ktory mowilby, ze nie mozna zatrudnic ciezarnej
pytalam tez czy zatrudnienie miesiac-dwa przed porodem nie jest dla nich jakies podejrzane. stwierdzila, ze prace podjac mozna zawsze.
aaa i wyliczaja srednia tak jak pisalyscie. czyli jesli zatrudnisz sie na miesiac za 1200zl, to macierzynskiego dostaniesz te 1200zl.
Sharp ja tez bede musiala czarowac ale jeszcze myslimy od kiedy...bo nie umiem przewidziec daty porodu
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-15, 12:42   #2726
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
tak o tym też pomyślałam wcześniej i moja kochana babcia rozcięła ją ..obrobiła pięknym szydełkowym szykiem i przyszyła malutkie napki żeby łatwo było odpiąć w razie co...niestety nie dali mi małego do piersi od razu tylko na sekundy na brzuchu położyli..zabrali bo był owinięty dwa razy pępowiną i troszkę zsiniał ..5 godzin nabierał ciepełka w inkubatorze....
jejku jak dziś pamiętam jak na niego czekałam do rana by go przytulic i podac piers..a tak szybko zassał że sama była zdziwiona że umiał bez problemowo...
w którym dniu po porodzie pojawił Ci się pokarm, jesli mogę wiedzieć?
bo się zastanawiam co ma ssać maluch po porodzie..?
jestem zieloniuchna w temacie

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 12:43   #2727
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
w którym dniu po porodzie pojawił Ci się pokarm, jesli mogę wiedzieć?
bo się zastanawiam co ma ssać maluch po porodzie..?
jestem zieloniuchna w temacie
ale chyba od razu coś tam jest

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-15, 12:45   #2728
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
ona mi wpadła w oko przypadkiem w sumie bo była przy walentykowych sprawach jedną mam w tesco też ale z hipciem i spodnie z kropeczki

ja mam te dwie koszule do karmienia ze zwierzakami xD te z dziurami na cyce

---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:
ale chyba od razu coś tam jest
podobno siara..
i podobno mało,pare kropelek..
PODOBNO bo nie mam pojecia..

pare kropelek to mam i teraz.. i leci i leci i leci..

ZUZIAK 7.05.2013
Stary 2013-02-15, 12:45   #2729
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
o popatrz a ja myślałam, że od pasa w dół będzie masakra

no ja nawet sobie nie wyobrażam bez

a co do chrzestnych to mężu wybrał swojego przyjaciela ale nie wiem co z chrzestną

jak rodzisz to przecież ten "brudny" moment to jest dopiero kiedy małe wychodzi z gniazdka...no i wtedy zazwyczaj zadziera się kiece po samą szyje he he to co tam Ci sie ma poplamic...wiesz siuśke i nogi to Ci salowa umyje ciepłą wodą ..i to nawet przyjemne jest po tych bólach wszystkich...

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
bardzo ciążowe menu

co tam romatyzm, ważne że były michałki
eehhee
no tak właśnie ze mną teraz jest
nie wiem co z czym łączyc by smakowało nadzwyczajnie bosko..
a śledzie w tym momencie to jak sos do wszystkiego

W

G
Stary 2013-02-15, 12:48   #2730
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32
ja się nie mogę doczekać
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości