|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe wakacyjne Mamy
![]() Mam na imię Kasia. Miło mi do Was dołączyć i poczytać Wasze posty Nie jestem sama! ;-)Nasz Maluszek urodzi się prawdopodobnie 24 sierpnia. To dla nas duże wyzwanie - czekamy z niecierpliwością. Pozdrawiam! Kasia |
|
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, tato - ja urodzę się w to lato! Mamusie VII-VIII 2013 ! część 5
Cytat:
Ja zawsze mam marzenie żeby mąż w niedzielę chociaż wstał i śniadanko zrobił....ale teraz przez to moje wstawanie to ja wstaje robię jeść a on śpi...tak, że nici ze śniadanka wspólnego a tym bardziej zrobionego przez niego ![]() ![]() PS. Dzis obiecał że obiadek zrobi...... ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Kasia a skąd jesteś i który masz tydzień ? |
|
|
|
|
#2703 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
a jesteś z nami w miarę na bieżąco czy to pierwszy wątek jaki podczytujesz?
O jest tu kilka dziewczyn też z Wawy ![]() Kasia machnij sobie jakiś avatarek to będzie nam łatwiej Cię zapamiętać. |
|
|
|
#2705 | ||
|
Zadomowienie
|
oki pośniadanku wrzuce linka
Cytat:
Cytat:
Tak w ogóle DZIEŃ DOBRY
|
||
|
|
|
#2706 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Robię sobie dziś dzień zwisłych cyców. Pitole to nigdzie dziś się nie wybieram, więc stanika nie zakładam. Już mi tak w nim nie wygodnie, w każdym, czy to sportowy czy normalny.
|
|
#2707 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Trafiłam na wasz wątek dokładnie wczoraj i pomyślałam, że to fajna sprawa podzielić się swoimi przeżyciami z kimś w podobnej sytuacji ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie forumowiczki
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
Zrobił jednak
chciał by mała najpierw zjadła a potem my w spokoju
|
|
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#2710 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
U mnie o dziwo 104... myślałam, że więcej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
śliczny! Cytat:
Cytat:
![]() taki mamy, tylko inny kolorek http://archiwumallegro.pl/chicco_s3_...896499585.html kuknij tu: http://www.youtube.com/watch?v=H6zMGbw_XhY Cytat:
napisz o sobie coś więcej WITAMY!!!wrzucam się i ja - proszę nie ściągać green peace :P Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-02-17 o 10:01 |
||||||
|
|
|
#2711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Patrz jaki skubaniec !!! Brawo dla Tż! powinnaś go teraz uraczyć słodkim kissiakiem![]() ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() super!
|
||
|
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
no daj spokój z tym green peacem
)widać, że ciążowy jak byk!!!!! super |
|
|
|
#2713 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
[To moja uwaga na marginesie: Nie wiem, czy można to porównać, ale prowadziłam nie raz wózek inwalidzki i było mi ciężko czasami jechać po prostej, a system kół był właśnie taki sam.] Zalety to pewnie w jakimś małym sklepie łatwiej manewrować takim wózkiem. Jeśli chodzi o duże pompowane koła, to tu z kolei w małym sklepie raczej nie dasz rady, poza tym te wózki są z reguły ciężkie i nie mieszczą się do każdego samochodu (np. mój Roan - takie czytałam opinie). Jednak mnie to nie przeszkadza, bo nie mieszkam wysoko, zawsze będzie ktoś do pomocy (wiem to na pewno), a samochodu nie mamy A jeśli chodzi o zalety - ten wózek jeździ jak marzenie. Ma cudowną amortyzację i myślę, że można go spokojnie używać zamiast kołyski w domu. Niestety wokół mnie same wertepy, ale nic a nic się nie boję, bo na takim zawieszeniu gondolka buja się cudownie. Poza tym Roan ma dość dużą gondolę, ma chyba ponad 80 cm. Natomiast trójkołowego wózka w ogóle nie biorę pod uwagę. |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki babeczki! dziewczyny wszystko super, ale ja dopiero we wtorek kończę 15tc!!! Wierzcie mi z Norbertem taki brzuch to miałam ok. 24-26 tc - na połówkowe jechałam w bojówkach sprzed ciąży Teraz to jakaś masakra! I może kg nie widać, ale położna znacząco mruczy jak się waże u niej... (póki co -3kg...), ale ta CYFRA
Edytowane przez roxi1980 Czas edycji: 2013-02-17 o 10:10 |
|
|
|
|
#2715 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam z rana
Czy wy też się tak kręcicie w nocy? Ja ciągle sięprzewracam z boku na bok i się często budzę, przez co jestem nie wyspana ![]() U mnie dziś dziwna pogoda, jest ciepło ale śnieg leży oraz prószy puszek a do tego ptaszki ćwierkają ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mela wiem że chyba podawałaś przepis na twoją carbonarę ale proszę cie możesz jeszcze raz podać, taką mi ochotę robisz na to danie że nie wytrzymam jak nie zrobię, nigdy nie robiłam zawsze jadaliśmy z restauracji a a z chęcią bym spróbowała sama zrobić |
||
|
|
|
#2716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zreszta jak kazda z nas
|
|
|
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
ja też trójkołowca nie biorę pod uwagę.
a ja w pracy od lat pcham codziennie wózki inwalidzkie więc mam wprawę, więc myślę, że sobie z tymi skrętnymi kołami poradzę haha
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To i ja sę przyłaczę do tej carbonarry od razu wpiszę w kajet! |
|
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc się nie martw. zależy jak łożysko i dziecko się ułoży. poza tym brzuch w ciązy to najmniejszy problem, najważniejsze to to, co jest w środku!!! |
|
|
|
|
#2720 |
|
Zadomowienie
|
a co do linka do spodni to coś mi się allegro nie włącza ale nazwe sprzedającego pamiętam agnes_fashion_af (2487) i tam były wszystkie rozmiary a spodenki bardzo fajne lekkie i elastyczne. Może to nie krzyk mody, ale w porównaniu do cen w sklepach i z uwagi, że beda służyły tylko ze 3 miesiące to w sam raz.
A mnie udało się dostosować tablet. Wystarczyło inna przeglądarkę zainstalować. WITAM NOWĄ MAMUSIĘ!!! |
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
jkaby ktos pytał to ja tez jestem Kasia:P
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Ty jesteś Domciątko
![]() ![]() a tak serio to myślałam, że jesteś Dominiką
|
|
|
|
#2723 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też KASIA ![]() Cytat:
![]() co do trójkołowca, ja przy Norbercie nie brałam pod uwagę, teraz cieszę się, że okazuje się fajny, bo darowanemu koniowi... wiesz o co chodzi
|
||
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Prawdziwy przepis jest z jakimiś specjalnymi serami. Ale ja robię na swoją modłę bo jakbym miała robić prawdziwą to chyba bym zbankrutowała przy tej częstotliwości.
Podsmażasz boczek. Odlewasz nadmiar wytopionego tłuszczu. W misce mieszasz 500 ml śmietany kremówki 30% (może być 250 ml jak chcesz mniejszą porcję), 4 żółtka, utarty ser żółty (ok 30 gr, ale to na oko ja lubię jak jest gęsto), 1-2 ząbki czosnku zgniecionego (ilość wg uznania), dosalasz (nie przesadź bo boczek i ser mogą być słone, i dopieprzam. Wrzucam do do boczku (nie na bardzo gorącą patelnię bo się śmietana zetnie), i podgrzewam, aż się ser roztopi. Czasem dorzucam jeszcze sera. No i albo dorzucam do tego ugotowany makaron i mieszam na patelni, albo mieszam sos i makaron na talerzu już. Posypuję zielonym groszkiem i pycha. Sprawdzałam pogodę długoterminową, koło 2 marca ma już być ok 10 stopni (ciekawe w którym rejonie Polski) i powoli ma się ocieplać! Tu macie bardziej profesjonalne spaghetti http://kuchennefantazje.blogspot.com...carbonara.html
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-02-17 o 10:28 |
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bywam Domcią w internecie.
pod takim nikiem mam bloga i dużo osób w sieci włąśnie zwie mnie Domcia )ale na imie mam Kasia
|
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
Oby! Jak założę polar, to zimowa kurtka mi się nie chce zasuwać... Wiosno przyjdź!
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też dużo rzeczy dostanę, i się cieszę, bo może to nie szczyt moich marzeń, ale zawsze to jakaś pomoc, co nie?? no ja też znowu nie jestem taka matką/osobą, która wydaje majątek na dziecko i zadłuża się po to, aby mieć wózek za 5 tysięcy złotych. ja nie z tych
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno zrobię twój przepisA zapomniałam napisać że dziś wkraczam w 22 tydzień |
|
|
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze są takie przepisy swojskie... a własnie macie jakiś taki przepis A LA Wasz HIT???? ja mam na ciasto porzeczkowe....pracochłon ne ale już niejeden chwalił jak ktoś będzie chciał to zapodam![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- [/COLOR] Cytat:
Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-02-17 o 10:41 |
||
|
|
|
#2730 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie, jak się coś dostaje, to nie ma o czym mówić.
Ja jestem zdana tylko na siebie, bo wokół mnie nie ma żadnych dzieci Jedynie rodzice nam kupią wózek. Tymczasem uciekam powoli do obowiązków, miłej niedzieli! Na pewno będę często wpadać |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

na pewno zrobię twój przepis