Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 11:50   #2701
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Mamy 4 ząbek

a teraz biorę się za nadrabianie
za ząbek, szybko wam to idzie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Fajne te kiecki, może się skuszę, ale do takiej to szczupłym trzeba być a ja baleron.
one fajnie maskują brzuch i grube uda ja zawsze tego typu kiecki na lato kupuję, lekkie,zwiewne i giry zakryte szcupłe to niech sobie chodzą w miniówach

Cytat:
W ogole to.. MElania ma zapalenie gardla
biedna mała

no i niestety, nie uchroniłam Izy katar ma i pokasłuje od flegmy dałam jej syrop prawoślazowy, sól do noska i odciągamy, później tż nasivin kupi. Mam nadzieję, ze sie nic nie rozwinie
Małemu inhalacje pomagają z soli,nasivin też, katar już mu nie cieknie, zgęstniał, oczy ma już normalne nie takie zapuchnięte i czerwone jak w ostatnich 2 dniach, więc jemu przechodzi.
Mogę tylko siostrze podziękować, bo siostrzenica mi małego załatwiła na urodzinachją już wtedy brało, ale oczywiście było mówione, ze ja jestem przewrażliwiona i byle kichniecie to ja staję na baczność...a ona teraz na antybiotyku bo ma anginę ropną, wysoką gorączkę i mega katar....cud, ze mojemu sprzedała tylko katar

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:58   #2702
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
no i niestety, nie uchroniłam Izy katar ma i pokasłuje od flegmy dałam jej syrop prawoślazowy, sól do noska i odciągamy, później tż nasivin kupi. Mam nadzieję, ze sie nic nie rozwinie
Małemu inhalacje pomagają z soli,nasivin też, katar już mu nie cieknie, zgęstniał, oczy ma już normalne nie takie zapuchnięte i czerwone jak w ostatnich 2 dniach, więc jemu przechodzi.
Mogę tylko siostrze podziękować, bo siostrzenica mi małego załatwiła na urodzinachją już wtedy brało, ale oczywiście było mówione, ze ja jestem przewrażliwiona i byle kichniecie to ja staję na baczność...a ona teraz na antybiotyku bo ma anginę ropną, wysoką gorączkę i mega katar....cud, ze mojemu sprzedała tylko katar
To oby kruszynka szybko wyzdrowiała. Majka ma zapalenie gardła i na antybiotyku jest.

Dla Melci też dużo zdrówka i brawa za 4 ząbek.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:00   #2703
katiem
Wtajemniczenie

Wzsytkiego najlepszego dla Fabianka
dla Melci za ząbek i nie biedula szybko zdrowieje

KAtee pytałaś o ocet - ja słyszałam, że jest super od znajomej, ale sama jeszcze nie próbowałam. na pewno trzeba rozcieńczyć ale nie znam proporcji.

Co do perfekcyjnej pani domu to Rozenek tylko odgrywa w programie rolę. to nie jest tak, że to są jej pomysły i Ona perfekcyjna
Pamiętam jak w DDTVN robili reklamę programu i tego domu i tam o coś ją zapytali, a Ona odpowiedziała, że musi spojrzeć do ściągi.

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:02   #2704
kraven
Zakorzenienie

No i lipa - na stare plamy ten środek nie do końca daje radę Teraz pielucha leżakuje w Dr. Beckmannie.

Brawa dla Melani za ząbki. Ale idzie jak burza. U nas na razie nie ma żadnego

Dużo zdrówka dla chorujących dzieciątek

Mam dość tej pogody, na spacer się nie da iść bo zaspy, oczywiście nikt nie odśnieża bo cały czas sypie to po co coś robić.

Maggie to bardzo miłe, że mąż wreszcie poszedł po rozum do głowy i docenił jaką jesteś cudowną kobietką

Aga inhalacje można robić z soli fizjologicznej ,ale tylko inhalatorem, który wytwarza parę

Baobabek bardzo ładne spódnice. Podobne kupiła w zeszłym roku w C&A na ciąze i faktycz nie maskują brzuch i uda. A że są na gumce to na ten rok też są dobre

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:04   #2705
LadyBeatta
Zadomowienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

rany, ratunku ją zdycham, synu zdycha, ech...
tyle 'szczęścia' że pierwszy raz wygrałam aż 40 zł w zdrapkach.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-03-19, 12:05   #2706
lilka00
Wtajemniczenie

Co nam się tyle dzieciaczków pochorowało, co która napisze to kolejny chory! Chyba przez te śnieżyce, niech już przyjdzie wiosna.

Kinga śpi po spacerku, a ja mam chwilę dla siebie, fajnie, bo ostatnio nie za bardzo chciała spać w dzień, mam nadzieję, że nie chora
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:05   #2707
aga_ton
Wtajemniczenie

Kasiam, trzymam kciuki. obyście szybko wyszły.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
W ogóle zauważyłam, że lekarze są mega niekompetentni! jeden pediatra coś zapisuje, inny mówi, że za małe dziecko. Wychodzi na to, że jak jakiś lek zalecony chce się podać, to najpierw dokładnie ulotkę trzeba przeczytać. Ostatnio tak miałam z deflegminem. Pamiętacie. Zuzia po powrocie ze szpitala złapała przeziębienie. Miała tydzien. Pediatra na patronażu zapisała m.in. deflegmin. Więc dawaliśmy zgodnie z zaleceniami. Niedawno przy przeziębieniu byłam znów u innego pediatry niż nasz i też ten deflegmin kazała dawać, więc dawałam. A nasz pediatra, gdy doczytał w karcie, stwierdził, że flegaminę powinnam zwykłą dać, bo deflegmin jest dla min. rocznego dziecka. A ja tym faszerowałam już tygodniowego bobasa! matka nie dość, że od wszystkiego to jeszcze na leczeniu powinna się znać...

pisałam już kilka razy. bez odpowiedzi. Telefonów nie odbiera.
Komentarze 99% pozytywne. Jeden gdzieś sprzed roku negatyw - sytuacja podobna do mojej...
ja też podaję Lenie Deflagmin, tylko sporo mniejszą dawkę niż w ulotce.
podobno skuteczniejszy niż syropy.

coś masz pecha z tym allegro.
pamiętam sytuacje z wózkiem
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 12:07   #2708
lilka00
Wtajemniczenie

100 lat dla Fabianka i dla Melci

U nas ślinienie, gryzienie wszystkiego już od miesiąca, dwa białe twarde punkty na dziąśle od 2 tygodni, a zęba nie ma
Stary 2013-03-19, 12:12   #2709
kraven
Zakorzenienie

Maggie a ile kosztowały buty? Bo powyżej 50 złotych to allegro oddaje, tylko trzeba zgłosić sprawę na policje.
TŻ ostatnio kupił modem, nie przysyłali, 0 kontaktu. Zgłosił sprawę na policje - nie minęły 3 dni a sprzedający zwrócił pieniądze z przeprosinami. Gdyby nie zwrócił to potiwerdzenie zgłoszenia na policje wysyła się allegro i Oni oddają pieniądze a potem sami ścigają tego sprzedającego

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
Stary 2013-03-19, 12:17   #2710
Iwoncia81
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Dziewczyny, co mam zrobić, jeśli kupiłam butki na all już 3 tygodnie temu. zapłaciłam od razu. I żadnego kontaktu ze sprzedajacym nie ma. przesyłki też nie.
Chyba będzie trzeba to zgłosić skoro nie ma ani towaru ani kontaktu ze sprzedającym.
Ja też czekam na dwie rzeczy z all bo 11 zamówiłam i zapłaciłam z góry i minął wczoraj tydzień i nic nie ma.
Czekam jeszcze dzisiaj, jak nie przyjdą te rzeczy to będzie mail itp.
Jak nie bedzie odzewu zgłosze bo ile można czekać
Tym bardziej że prioryterem miało przyjść.

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Napisz do sprzedającego,zapytaj czy wysłał i jeśli tak to niech poda nr przesylki
Na pewno już to zrobiła skoro pisze że brak kontaktu ze sprzedawcą

Nie wiem co z tym mym dzidziem że te spanie nocne ma głośne i ciągle pobudki urządza. Już od chyba tygodnia takie coś.
Na dodatek wczoraj za przeproszeniem srał jak głupi
7 kup na dzień i juz go tyłek szczypał bo przy myciu płacz.
I raz miał twardsze raz rzadsze.
Dzisiaj już też dwie kupki zaliczył

Śnieg u nas też pada
Serio mam wrażenie że to rok już trwa.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:22   #2711
anesh_
Zakorzenienie

Zdrówka dla Giuli. Kasiu Daj znać!

Dla wszystkich innych choruszków (łącznie z moim) dużo zdrówka.

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Aga inhalacje można robić z soli fizjologicznej ,ale tylko inhalatorem, który wytwarza parę
Tzn. taką mgiełkę? Bo ja inhaluje solą...
Stary 2013-03-19, 12:25   #2712
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
To oby kruszynka szybko wyzdrowiała. Majka ma zapalenie gardła i na antybiotyku jest.
biedactwozdrówka dla Majeczki i dla innych chorowitków naszych

Cytat:
ja kiedyś jak nie miałam inhalatora a Jurek był mniejszy robiłam mu parówkę w garnku z soda oczyszczoną.Trzymałam go nad tym,by wdychał a potem oklepywałam.Pomagało.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:38   #2713
angel166
Zakorzenienie

wystawiłam przed chwilą na all chłopięce ubranka z których Jagoda wyrosła i kilka co ostatnio kupiłam az 50 sztuk się ich uzbierało chcę jeszcze jej dziewczęce wystawic ale na dziś nie mam już siły tyle przy tym roboty. A babskich ma ponad 300sztuk tych co wyrosła chyba jako dwa zestawy to wystawie nie wiem jeszcze ale jakoś się z nimi rozstac nie mogę takei są śliczne

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Mamy 4 ząbek

gratuluje kolejnego zebiszcza, masakra jak one szybko Melci wychodza w takim tempie to do roku komplet będzie miała a u nas ani jednego

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
ależ Melcia szaleje! już 4 ząbki! ekspresowo!

mąż mnie zaskakuje.. nie wiem, co mu się stało. Wczoraj wyskoczył z tekstem "mam taką śliczną żonę" i tak chodzi i co jakiś czas mi powtarza, że mu się podobam. A wcześniej o takie wyznanie, czy "kocham cię" na porzadku dziennym nie było, bo przecież "wiesz, że cię kocham i mi się podobasz, to chyba nie muszę tego codziennie mówić".
jakbym mojego słyszała

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Dziewczyny, co mam zrobić, jeśli kupiłam butki na all już 3 tygodnie temu. zapłaciłam od razu. I żadnego kontaktu ze sprzedajacym nie ma. przesyłki też nie.
spór założyc

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
HEJ!
Zważyłam się dziś z Kubusiem i po odjęciu ubranek i pieluchy wychodzi,że przez miesiąc przybrał tylko pół kilograma-to dobrze?

Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia i wizytę kasiam z Giulią w szpitalu.
I najlepszego dla Majki,Henia i Fabianka:cmok :

znalazłam coś takiego na temat bobków

Kiedy zaczynamy dziecku rozszerzać dietę, jego przewód pokarmowy musi się przyzwyczaić do nowych rodzajów pożywienia. Pojawiają się enzymy do ich trawienia (zanim to nastąpi, po kupce malca można poznać, co zjadł). Jeśli było dotąd karmione tylko piersią, może zacząć teraz robić kupki gęściejsze, o mniej przyjemnym zapachu. Ich liczba też zbliży się do przeciętnej (od jednej na kilka dni do kilku dziennie). Jeśli kupki przypominją plastelinę albo kozie bobki, to znak, że maluch nie dojrzał do nowości w diecie. Wycofajmy się więc, poczekajmy, aż wszystko wróci do normy, i dopiero wtedy eksperymentujmy z czymś nowym.
dzieki Kate. Tylko kurcze my dietę już w grudniu zaczęliśmy rozszerzać i wszystko było w porządku od polowy lutego lecimy z zupkami naszymi i kupka była jak ta lala,a od 2 ty taka tragedia z nimi sprobuje jej chyba tylko sloiczki dawac przez kilka dni, bo calkiem jej nie odstawie, bo mnie zlinczuje

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

ale nam sie dzieciaczkina watku rozchorowały dużo zdróka dla wszystkich:ro za:

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:40   #2714
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
wystawiłam przed chwilą na all chłopięce ubranka z których Jagoda wyrosła i kilka co ostatnio kupiłam az 50 sztuk się ich uzbierało chcę jeszcze jej dziewczęce wystawic ale na dziś nie mam już siły tyle przy tym roboty. A babskich ma ponad 300sztuk tych co wyrosła chyba jako dwa zestawy to wystawie nie wiem jeszcze ale jakoś się z nimi rozstac nie mogę takei są śliczne

-
niech się ładnie te ubranka sprzedadzą.
W jaki sposób się zakłada spór? bo nie mogę doczytać na all.
Butki drogie nie były, bo 30 zł z przesyłką, ale jednak...
nie lubię nieuczciwych sprzedawców.
Angel, mi też jest się trudno rozstać z ubrankami, z których Zuzanka wyrosła. I trzymam dla Kornelki choć mąż ma nadzieję na syna

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:45   #2715
Dearlie
Zakorzenienie

Hej.

U nas było już tak pięknie, a dzisiaj noc znowu tragiczna. Od 1:30 Antek zaczął wymyślać na całego. Od tego czasu jego najdłuższa drzemka wynosiła z 1,5h. Budził się ciągle i budził... to kupa, to butla, to wielkie oczy i zabawa na całego. Wczoraj w dzień dużo spał przez tę paskudną, szarą pogodę i przypuszczam, że to po części przyczyna imprezy w nocy.

Spróbuję Was nadrobić.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny mielismy dzis szeczepienie ktorego nie dostalismy, za to skierowanie do szpitala jutro idziemy w zwiazku z tym paprajacym sie miejscem po gruzlicy boje sie jak cholere co to mzoe byc trzymajcie za giulie kciuki
Jejciu dziewczyny trzymam za Was mocno kciuki! Wracajcie do nas szybciutko.

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
życzę zdrowia Giulii i sama o nie prosze, bo się okazuje, że drugie półrocze zaczynamy zapaleniem oskrzeli Miki miał taki nieciekawy kaszel, ale nie za duży. jutro mieliśmy iść za szczepienie, więc by go zbadali, ale tz jak wrócił z pracy, stwierdzil, że pójdziemy dziś jeszcze prywatnie... no i masz ci los:-( nie ma gorączki, ale kaszle i co zwróciło wcześniej moja uwagę, że dużo dziś pił. pewnie gardło go boli:-( a tak się cieszyłam, że jakoś przebrniemy ta zimę bez chorób :-\

Biedny Miki. Życzę mu dużo zdrówka, bo doskonale wiem co to za paskudztwo, to zapalenie oskrzeli u takiego małego skrzata.

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
aa i sie nie pochwaliłam

Fabianek dzisiaj skończył 5 miesięcy

dokładnie 23 min temu
aż przypomniałam sobie jak to było wszystko
Jej to już? Aniu pamiętam jak dziś, jak codziennie zastanawiałyśmy się która z nas pierwsza powita swojego synka na świecie, bo pod koniec ciąży wszystko postępowało u nas bardzo podobnie. Miło się wspomina tamten okres.

Wszystkiego najnajnajnajnajlepszego dla Fabisia!
Stary 2013-03-19, 12:49   #2716
katiem
Wtajemniczenie

Jejku zdrówka dla wszystkich maluszków:c mok:

Maggie mąż prawdę mówi

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-03-19, 12:51   #2717
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Założyć spór na początek.

Cytat:
mąż mnie zaskakuje.. nie wiem, co mu się stało. Wczoraj wyskoczył z tekstem "mam taką śliczną żonę" i tak chodzi i co jakiś czas mi powtarza, że mu się podobam. A wcześniej o takie wyznanie, czy "kocham cię" na porzadku dziennym nie było, bo przecież "wiesz, że cię kocham i mi się podobasz, to chyba nie muszę tego codziennie mówić".
W końcu mu klapki z oczu spadły i dojrzał Twoje piękno

Cytat:
HEJ!
Zważyłam się dziś z Kubusiem i po odjęciu ubranek i pieluchy wychodzi,że przez miesiąc przybrał tylko pół kilograma-to dobrze?
Dobrze Mati ostatnio przez 6 tygodni przytył 600 gram i lekarka mówiła że bardzo dobrze.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
tak że ma zakwasy w palcu wskazującym, bo pokazuje sprzątaczce - zrób to, zrób tamto ja nie wierzę że ona to wszystko sama robi, przecież to wszystko pod publikę. Gdzieś pisali że nawet ten dom w którym nagrywają wcale nie jest jej.

Cytat:
one fajnie maskują brzuch i grube uda ja zawsze tego typu kiecki na lato kupuję, lekkie,zwiewne i giry zakryte szcupłe to niech sobie chodzą w miniówach
Hmmmm to chyba się skuszę. Która wersja fajniejsza?

Cytat:

Zdrówka dla wszystkich chorowitków
Stary 2013-03-19, 12:55   #2718
angel166
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Angel, mi też jest się trudno rozstać z ubrankami, z których Zuzanka wyrosła. I trzymam dla Kornelki choć mąż ma nadzieję na syna
Jak wejdziesz na moje zakupy to tam masz centrum sporów.
No mogły się ładnie sprzedać. Jak pójdą za więcej niż 50zl to resztę powystawiam

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:55   #2719
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
biedactwozdrówka dla Majeczki i dla innych chorowitków naszych

ja kiedyś jak nie miałam inhalatora a Jurek był mniejszy robiłam mu parówkę w garnku z soda oczyszczoną.Trzymałam go nad tym,by wdychał a potem oklepywałam.Pomagało.
a w jakich proporcjach ?

Cytat:
ja trzymam dla Blanki albo Laury
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:56   #2720
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
biedactwo maleńkie...zdrówka

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja tylko na chwilę z pytaniem.

Lena ma bardzo zatkany nosek, ciężko jej oddychać i chciałabym robić inhalacje.

polećcie sprzęt i co mogę użyć do tej inhalacji, tylko coś neutralnego by nie mieszało się z lekami, które bierze.

nie mam niestety możliwości wypożyczenie inhalatora.
ja mam inhalator Sanitas to chyba Lidlowski ale jest średni bo ma maseczkę dla dzieci strasznie dużą i małej prawie całą twarz zasłaniała
poszukaj na allegro bo są też inhalatory ze smoczkiem dla niemowląt i z małymi maseczkami

a do inhalacji tylko sól fizjologiczna nawet 3 razy dziennie
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 12:59   #2721
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:

Weronika jak dzisiaj policzek Jasia?
Już nie jest aż tak intensywnie czerwony więc nie poszliśmy do pediatry . Wczoraj pozwoliłem sobie go pokremowac zwyklym kremem nivea .
Stary 2013-03-19, 13:04   #2722
kraven
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Już nie jest aż tak intensywnie czerwony więc nie poszliśmy do pediatry . Wczoraj pozwoliłem sobie go pokremowac zwyklym kremem nivea .
Super.

U nas coś na szyi wyszło, ale to wygląda jakby przy karmieniu mu tam sciekło mleko i nie dokładnie wytarłam i się troche odparzyło. Posmarowałam kremem na odparzenie pieluszkowe i schodzi

No mozna robić parówke, tylko ile wtedy dajecie tych ampułek?

Jasiu dzisiaj wsunął cały słoiczek dyni z ziemniakami i jeszcze poganiał żebym szybciej wiosłowała łyżeczką

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2013-03-19 o 13:06
Stary 2013-03-19, 13:14   #2723
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Jak wejdziesz na moje zakupy to tam masz centrum sporów.
No mogły się ładnie sprzedać. Jak pójdą za więcej niż 50zl to resztę powystawiam
dziękuję!
Cytat:
śliczne imiona! będą pasowały do Lenki

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:17   #2724
weronika_91
Zakorzenienie

Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Dużo zdrowka dla watkowych chorowitkow życzę
I wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantow

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Kraven Jas tez mial na szyi takie plamki pewnie od śliny i trochę z tym walczyliśmy ale zeszło
Stary 2013-03-19, 13:31   #2725
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

Dla Melci też dużo zdrówka i brawa za 4 ząbek.
no masz! co jest z tymi chorobami biedne te nasze maluchy wszystko łapią
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Wzsytkiego najlepszego dla Fabianka
dla Melci za ząbek i nie biedula szybko zdrowieje

KAtee pytałaś o ocet - ja słyszałam, że jest super od znajomej, ale sama jeszcze nie próbowałam. na pewno trzeba rozcieńczyć ale nie znam proporcji.

Co do perfekcyjnej pani domu to Rozenek tylko odgrywa w programie rolę. to nie jest tak, że to są jej pomysły i Ona perfekcyjna
Pamiętam jak w DDTVN robili reklamę programu i tego domu i tam o coś ją zapytali, a Ona odpowiedziała, że musi spojrzeć do ściągi.
no jasne! zero w niej perfekcyjności ale uwielbiam jej głos
Cytat:
No i lipa - na stare plamy ten środek nie do końca daje radę Teraz pielucha leżakuje w Dr. Beckmannie.

Brawa dla Melani za ząbki. Ale idzie jak burza. U nas na razie nie ma żadnego

Dużo zdrówka dla chorujących dzieciątek

Mam dość tej pogody, na spacer się nie da iść bo zaspy, oczywiście nikt nie odśnieża bo cały czas sypie to po co coś robić.

Maggie to bardzo miłe, że mąż wreszcie poszedł po rozum do głowy i docenił jaką jesteś cudowną kobietką

Baobabek bardzo ładne spódnice. Podobne kupiła w zeszłym roku w C&A na ciąze i faktycz nie maskują brzuch i uda. A że są na gumce to na ten rok też są dobre
ja w c&a też kupiłam ale nie ciażową, też taka na gumie fajna, luźna w sam raz na moje pociążowe kg

Cytat:
rany, ratunku ją zdycham, synu zdycha, ech...

Cytat:
Hmmmm to chyba się skuszę. Która wersja fajniejsza?
obie fajne kolory takie jak na zdjęciach, w dotyku/materiał w zasadzie taki sam

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 13:36   #2726
katiem
Wtajemniczenie

http://www.bonprix.pl/produkt/sukienka-922499
ja się czaję na tą

Pawełek

Kubuś
Stary 2013-03-19, 13:41   #2727
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
JA dla Amelki mam nadzieję:P

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Pozwoiłeś sobie, powiadasz?

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Katee jak Jurek?
Stary 2013-03-19, 13:48   #2728
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Żółta kupa

I nowy blender

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość

Nie mam już siły z nim gadać. Jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza. Pisałam Wam kiedyś że między nami nie ma seksu. Pogadałam i był tego dnia, może z musu??? Od tamtej pory cisza.
I co mam się wiecznie o wszystko dopraszać? Wolałabym żeby to wychodziło tak z głębi serca. Pogadamy to pół dnia jest dobrze, a potem to samo. I wychodzę na zrzędzącą wiecznie babę.
Kochana bardzo współczuję sytuacji.

Cytat:
do tego "kevin sam w ny" - poważnie na tv 4 widziałam zapowiedź i mamy boże narodzenie. A skoro tak, to wcale we wt po świętach nie wracam fo pracy tylko jeszcze 3 mce siedzę w domu
Ja to nie mam nic przeciwko, aby tą Wielkanoc zastąpić Bożtm Narodzeniem.
Cytat:
Mamy 4 ząbek

Brawo Melcia! Pędzicie jak burza z tymi ząbkami.

Cytat:
Ojej. Zdrówka dla maleńkiej.

Cytat:

Ala Izy i Kubusia również. Ale się porobiło z tymi chorobami.

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Śliczna! Uwielbiam sukienki o takim kroju, odcinane w talii.
Stary 2013-03-19, 14:25   #2729
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
JA dla Amelki mam nadzieję:P
A ja nie trzymam dl nikogo, już oddałam, bo na razie więcej dzieci nie planuję, ale w razie co imiona mam wybrane, żeby się tak nie głowić jak w tej ciąży
Cytat:

Dobrze Mati ostatnio przez 6 tygodni przytył 600 gram i lekarka mówiła że bardzo dobrze.
Mama nadzieję, że Kinga tez już przestanie tyć na potęgę po kilogram na miesiąc.
Cytat:
Pokaż aukcję
Stary 2013-03-19, 14:34   #2730
colds
Zakorzenienie

Nadrobiłam, ale bez cytowania.

Z ząbkami faktycznie idziemy jak burza . Jak dla mnie to trochę za szybko.. Mam nadzieję, że teraz chociaż z 3miesiące przerwy będzie

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości