Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012 - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-19, 09:13   #2671
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
witajcie w kolejny śnieżny dzień
Trzymam kciuki za Giulię, obyście szybko wyszły...

U nas wczoraj mała na noc raczyła wypić 50 ml, wiec do reszty dałam więcej kleiku i zjadła całość łyzeczką. Na koniec jej się odbiło i przy okazji poszedł piękny pawik później darła sie ze 3 godziny z przerwami, nie wiem czy nie od zeba, bo jak ten jeden jej się przebił to chyba teraz to dziąsło jest takie obolałe a ząb pewnie pnie się wszerz i wzdłuż dałam jej nurofen forte i spałą do rana. Rano zaczęła kichać i parskać, nie mogła oddychać, zakropiłam solą i odciągnęłam, nie wiem czy to katarowate czy reszta z wczorajszej kolacji jej zalegała w nosie bo oczywiście paw i nosem poszedł w każdym bądź razie wypiła 165ml mleka i śpi dalej w wózku, oddycha normalnie, smoczek w buzi ma, to chyba kinol nie zatkany Synek katar ma ciut mniejszy, ale za to mi kaszleć zaczął tak suchoon też rano zjadł i spi dalej

W międzyczasie przyszły mi spódnice na lato z bon prix - idealne
Jakie spódnice? Ja się czaję na sukienki ale jakoś się boję tak bez przymierzania zamówić. A kusi bo teraz darmowa wysyłka.
Stary 2013-03-19, 09:19   #2672
maggie123
Zakorzenienie

Witajcie moje Drogie nie umiem być ostatnio na bieżąco i co nadrobię, to znów kilka dni przerwy i znów nadrabianie.
Dziękujemy za wszystkie życzenia - wspaniałe jesteście, że pamiętacie.
Wszystkim świętującym kolejne miesiace Maluszkom wszystkiego najlepszego życzymy. Szczególnie naszemu Matiemu

z tego co pamiętam:
Tamlin, to miałaś super powody do świętowania. pewnie fajnie było. A jak z Kropkiem? Już Ci troszkę lepiej? tak sobie myślałam, że może to hormony znów zaczynają w nas szaleć?
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
serio? Ja jeszcze nie podaje ale bym robiła jak ty... A od kiedy xoltko dawać? Mogę juz jak nat ma prawie 6mc skończone?
Pediatra nam mówił, że po skończonym 7 mcu przy piersi. na twardo ugotować i pół do obiadku.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Jagoda przed chwilą sama usiadła w lozeczku na sekundę dosłownie ale z calkowicie płaskiego się dzwigla. Siedze i tel w ręce i czekam by uchwycic jak zrobi tak jeszcze raz
wow!
super w tej huśtawce wygląda.
Zddrówka dla Lenki!

Kurczaczek.. u nas śnieg sypie znowu... GDZIE JEST WIOSNA!?
taką miałam nadzieję jeszcze na długie spacery przed powrotem do pracy a podobno w święta ma też padać... z przesiadką w spacerówkę czekam na lepszą pogodę.. i się doczekać nie mogę...

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2013-03-19 o 09:25
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:20   #2673
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Jakie spódnice? Ja się czaję na sukienki ale jakoś się boję tak bez przymierzania zamówić. A kusi bo teraz darmowa wysyłka.
takie: http://www.bonprix.pl/produkt/spodni...gNumber=919359
i taka: http://www.bonprix.pl/produkt/spodni...gNumber=904798
bierz rozmiar mniejszy niż nosisz
ja mam sporo sukienek z bon prix takich eleganckich do pracy, noszą sie super, nic sie z nimi nie dzieje po praniu, sa porządnie uszyte nie kupowałam nigdy tam bluzek/spodni, zawsze tylko kiecki i spódnice i za każdym razem jestem zadowolona

zamówiłam też dzisiaj kieckę dla Izy na chrzciny, nie było wcześniej rozmiaru a dzisiaj był o tę: http://www.c-and-a.com/pl/pl/shop/pr...ekcja/Sukienki, stroje i zestawy/93237/3

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:22   #2674
katiem
Wtajemniczenie

A ja się czaję na kostium z bon prix bo tyle ma dobrych opinii, a na te moje cycochy karmiące nie ma sensu teraz wydawać 200zł.

BAobaek jejku współczuję

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:23   #2675
lilka00
Wtajemniczenie

Kasiam- trzymamy kciuki za Giulię

Dużo zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:31   #2676
Iwa844
Zakorzenienie

Żółta kupa

I nowy blender

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

taką miałam nadzieję jeszcze na długie spacery przed powrotem do pracy a podobno w święta ma też padać... z przesiadką w spacerówkę czekam na lepszą pogodę.. i się doczekać nie mogę...
Mam to samo jak całą zime chodziłam tak teraz wyjść nie mogę bo tak pozasypywane że się nie przedrę z wózkiem
Stary 2013-03-19, 09:36   #2677
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
ja tak samo....chyba sie nie nachodzimy a tak mi sie marzyło iść na placyk z dziećmi, ja na ławeczce w cieniu z isią, a kubuś w swoim żywiolena huśtawkach ehhhh nie doczekam sie chyba

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 09:43   #2678
maggie123
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
Witam.U nas szpitalJurek w nocy gorączkował 38,5 i kaszle,ma katar.Mi nos też odpada i gardło nadal boli,kaszel zaczyna dusić.
Na 11.15 idziemy do lekarza.Mam nadzieję,że u mnie obędzie się bez antybiotyku,bo chcę karmić Kubusia piersią,no ale jeśli...to trudno,trzeba będzie odciągać i wylewać.
Wczoraj po raz pierwszy w swym życiu nie zrobił kupy w dzień,a dziś z rana były wieeelkie dwie i fajnie,ze już konsystencja ich się zmieniłaod wprowadzonych nowości,które coraz lepiej mu podchodzą.
Dziś wstaliśmy chwilkę przed 6-stą.Teraz mąż go usypia na drzemkę.
Kubuś kończy dziś o 13.45 pół roczku
Katee.. lepiej już się Jureczek czuje?
Wszystkiego najlepszego dla półrocznego Kubusia
Odebrałam wczoraj wieczorem przesyłkę! PIĘKNE!! Dziękuję
Cytat:
Właśnie uczyłam się składać prześcieradło z Perfekcyjną Panią Domu

czyżbyś składała prześcieradło z gumką
pod koniec ciąży miałam fazę na perfekcyjną panią domu. do czasu aż zaczęła mnie wkurzać. sorry ale sprzątanie w sukienkach i szpilkach (pięknych tak w ogóle) to już zdeka przesada i totalne oderwanie od realiów
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
U nas masakra,Zuzia cały czas na rękach najlepiej,płacze,trze piąstkami po zębach,dałam jej teraz panadol i od razu zasnęła bidulka moja
biedna Zuzinka
Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Ja z typowo ciążowych miałam spodnie, dresy i dwie koszulki
a ja nie miałam żadnego ciażowego ciucha.
tęskno mi za tym stanem...
jak tylko wróci @ będziemy działać..
Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Przepraszam ze ja tak wpadlam i wypadam ale nie wiem w co ręce włożyć. Chciałam napisać ze dziękuje za kciuki. Jasiu był dzielny i nawet nie zapłakal a wyniki wg lekarza idealne! Hemiglobina podsloczyla do 13,5 nic tylko sie cieszyć czyli w kwietniu idziemy na ostatnie szczepienia
Super!! bardzo się cieszę!
Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Asiulka super

Kolejna kupa w kolorze ziemniaków ze szpinakiem to chyba dobry znak.
bardzo dobry
Cytat:

Wykupiłam dzisiaj domenę i niedługo strona będzie się tworzyć.. myslę nad stroną na facebooku już żeby ludzie mogli się oswoić z kawiarnią nie wiem tylko czy to napewno dobry pomysl.
pewnie, że dobry. podawaj link to będziemy lajkować i udostępniać
macie już kogoś do zrobienia strony? bo jakby coś, mój mąż m.in. się tym zajmuje

Cytat:
Kaszka mleczno-ryżowa ma mm w składzie, dlatego robi się ją na wodzie, więc o mleko się nie martw. Ciesz się, że łyżeczka podchodzi, nie ma większej "technicznej" żywieniowej głupoty niż podawanie zupek w butelce
zgadzam sie. w ogóle nie wyobrażam sobie podawania wszystkiego butelką.
u nas w ogóle butelka poszła całkowicie w odstawkę. wszystko tylko łyżeczką i łyżeczką... tym sposobem kaszkę i kleik musze robic na gęsto.

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
dziewczyny mielismy dzis szeczepienie ktorego nie dostalismy, za to skierowanie do szpitala jutro idziemy w zwiazku z tym paprajacym sie miejscem po gruzlicy boje sie jak cholere co to mzoe byc trzymajcie za giulie kciuki
ojej.. biedna Giulia. mam nadzieję, że szybko pomogą

brr... zimno mi...

Zapraszam
Stary 2013-03-19, 09:44   #2679
martusia26
Rozeznanie

Hej,

zaraz wybywamy na szczepienie. Pola dziś do 2 spała w swoim łóżeczku gdy się budziła dawałam jej butlelkę (trochę mm trochę mojego ) lub wpychałam smoka. Nawet się wyspałam

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

Pogadaj z chłopem... nie może być tak że Ty lecisz na pysk a on Ci nie pomaga, dziecko to nie zabawka która się nudzi po pierwszej fascynacji. .
Nie mam już siły z nim gadać. Jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza. Pisałam Wam kiedyś że między nami nie ma seksu. Pogadałam i był tego dnia, może z musu??? Od tamtej pory cisza.
I co mam się wiecznie o wszystko dopraszać? Wolałabym żeby to wychodziło tak z głębi serca. Pogadamy to pół dnia jest dobrze, a potem to samo. I wychodzę na zrzędzącą wiecznie babę.
Stary 2013-03-19, 09:51   #2680
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

zrobiłam porządki w szafie, wyrzuciłam wszystko czego już nie noszę i się okazało że zostawiłam 2 bluzki na krzyż no nic na lato muszę się obkupić, mąż nie będzie zadowolony

Cytat:

Dzień dobry. Za chwile czeka mnie odsniezanie auta. Miotla pójdzie w ruch a co

W niedziele zepsuła mu sie Zmywarka. Tosz to normalnie koniec swiata! Wczoraj moje ręce zastrpowaly ten cudowny wynalazek :p mam nadzieje ze pan który dzisiaj przyjedzie to ja od razu naprawi bo jak nie to będzie mi codziennie zmywal
e ja też daję radę bez zmywarki

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
aa i sie nie pochwaliłam

Fabianek dzisiaj skończył 5 miesięcy

dokładnie 23 min temu
aż przypomniałam sobie jak to było wszystko
najlepszego dla Fabianka

Cytat:
Żółta kupa

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 09:52   #2681
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Przynajmniej Polacy nie bedą narzekać że święta nie są białe
do tego "kevin sam w ny" - poważnie na tv 4 widziałam zapowiedź i mamy boże narodzenie. A skoro tak, to wcale we wt po świętach nie wracam fo pracy tylko jeszcze 3 mce siedzę w domu
Cytat:
aa i sie nie pochwaliłam

dokładnie 23 min temu
wszystkiego dobrego Fabianku
Cytat:
Żółta kupa

I nowy blender

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Mam to samo jak całą zime chodziłam tak teraz wyjść nie mogę bo tak pozasypywane że się nie przedrę z wózkiem
super że kupka w normie!
w ogóle to kupki Waszych maluchów też już tak okropnie śmierdzą? mi to w sumie nie przeszkadza, ale moja siostra, jak przychodzi do Zuzanki, od razu zmyka do drugiego pokoju
w weekend był o cudnie - śnieg, słoneczko, chodniki pięknie odśnieżone, zaspy po bokach... spacerowało się fantastycznie...
Cytat:
ja tak samo....chyba sie nie nachodzimy a tak mi sie marzyło iść na placyk z dziećmi, ja na ławeczce w cieniu z isią, a kubuś w swoim żywiolena huśtawkach ehhhh nie doczekam sie chyba
w ubiegłym tygodniu udało mi się posiedzieć z ksiażeczką i pomróżyć oczy do słońca. ech... smutno...

Zapraszam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 10:05   #2682
monarika
Wtajemniczenie

Cześć
U nas nocka standard chociaż od 4 mniej więcej mała spała jak zając pod miedzą i co chwilę się budziła ale jakoś daliśmy radę

Tżcik biedny pojechał dzisiaj na rozmowę kwalifikacyjną do Lublina tylko po to, żeby się dowiedzieć, że to praca 100 km od nas a jeszcze pytał wczoraj babki czy to praca w Lublinie czy w naszych okolicach a ona nie wiem i się bidny przejechał tylko

Cytat:
aa i sie nie pochwaliłam

dokładnie 23 min temu
100 lat dla Fabianka

Cytat:
witajcie w kolejny śnieżny dzień
Trzymam kciuki za Giulię, obyście szybko wyszły...

U nas wczoraj mała na noc raczyła wypić 50 ml, wiec do reszty dałam więcej kleiku i zjadła całość łyzeczką. Na koniec jej się odbiło i przy okazji poszedł piękny pawik później darła sie ze 3 godziny z przerwami, nie wiem czy nie od zeba, bo jak ten jeden jej się przebił to chyba teraz to dziąsło jest takie obolałe a ząb pewnie pnie się wszerz i wzdłuż dałam jej nurofen forte i spałą do rana. Rano zaczęła kichać i parskać, nie mogła oddychać, zakropiłam solą i odciągnęłam, nie wiem czy to katarowate czy reszta z wczorajszej kolacji jej zalegała w nosie bo oczywiście paw i nosem poszedł w każdym bądź razie wypiła 165ml mleka i śpi dalej w wózku, oddycha normalnie, smoczek w buzi ma, to chyba kinol nie zatkany Synek katar ma ciut mniejszy, ale za to mi kaszleć zaczął tak suchoon też rano zjadł i spi dalej

W międzyczasie przyszły mi spódnice na lato z bon prix - idealne
biedna maleńka

Cytat:
Żółta kupa

I nowy blender [COLOR="Silver"]
no to git!
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:05   #2683
colds
Zakorzenienie

Mamy 4 ząbek

a teraz biorę się za nadrabianie
Stary 2013-03-19, 10:09   #2684
monarika
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy 4 ząbek

w takim tempie to zaraz Melci 8 wyjdą
gratulacje
monarika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:10   #2685
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkim świętującym kolejne miesiace Maluszkom wszystkiego najlepszego życzymy. Szczególnie naszemu Matiemu

z tego co pamiętam:
Tamlin, to miałaś super powody do świętowania. pewnie fajnie było. A jak z Kropkiem? Już Ci troszkę lepiej? tak sobie myślałam, że może to hormony znów zaczynają w nas szaleć?

Pediatra nam mówił, że po skończonym 7 mcu przy piersi. na twardo ugotować i pół do obiadku.
Dziękujemy z Matinkiem
Z Kropkiem dobrze Kochany facecik z niego tylko ja taka upierdliwa terrorystka
Z tym jajem to też właśnie mi się kojarzy że po 7-mym miesiącu.

Cytat:
ja mam sporo sukienek z bon prix takich eleganckich do pracy, noszą sie super, nic sie z nimi nie dzieje po praniu, sa porządnie uszyte nie kupowałam nigdy tam bluzek/spodni, zawsze tylko kiecki i spódnice i za każdym razem jestem zadowolona
Fajne te kiecki, może się skuszę, ale do takiej to szczupłym trzeba być a ja baleron.

Cytat:
Żółta kupa

I nowy blender

Cytat:
Też na to czekam.

Cytat:
czyżbyś składała prześcieradło z gumką
pod koniec ciąży miałam fazę na perfekcyjną panią domu. do czasu aż zaczęła mnie wkurzać. sorry ale sprzątanie w sukienkach i szpilkach (pięknych tak w ogóle) to już zdeka przesada i totalne oderwanie od realiów
Tak tak z gumką. Akurat wyschło więc musiałam złożyć to weszłam na yt i złożyłam. Nie to że oglądałam i mnie wzięło na składanie. Poza tym to też uważam że to gruba przesada, szpile, kiecki, szpony piękne, włos idealny. Jak ona sprząta???

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Nie mam już siły z nim gadać. Jednym uchem wpuszcza drugim wypuszcza. Pisałam Wam kiedyś że między nami nie ma seksu. Pogadałam i był tego dnia, może z musu??? Od tamtej pory cisza.
I co mam się wiecznie o wszystko dopraszać? Wolałabym żeby to wychodziło tak z głębi serca. Pogadamy to pół dnia jest dobrze, a potem to samo. I wychodzę na zrzędzącą wiecznie babę.
Przykro się takie rzeczy czyta. Musisz mieć w sobie dużo siły...

Cytat:
do tego "kevin sam w ny" - poważnie na tv 4 widziałam zapowiedź i mamy boże narodzenie. A skoro tak, to wcale we wt po świętach nie wracam fo pracy tylko jeszcze 3 mce siedzę w domu

Plan na dziś: poprasować i wystawić choć kilka rzeczy na all, bo nie mam gdzie trzymać.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Mamy 4 ząbek
Zaraz będzie pełna paszcza zębów klask i:
Stary 2013-03-19, 10:15   #2686
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mamy 4 ząbek

wow u nas ani widu ani słychu
Cytat:
d
w ogóle to kupki Waszych maluchów też już tak okropnie śmierdzą? mi to w sumie nie przeszkadza, ale moja siostra, jak przychodzi do Zuzanki, od razu zmyka do drugiego pokoju
w weekend był o cudnie - śnieg, słoneczko, chodniki pięknie odśnieżone, zaspy po bokach... spacerowało się fantastycznie...
okrutnie śmierdzą

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:19   #2687
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy 4 ząbek

ależ Melcia szaleje! już 4 ząbki! ekspresowo!

mąż mnie zaskakuje.. nie wiem, co mu się stało. Wczoraj wyskoczył z tekstem "mam taką śliczną żonę" i tak chodzi i co jakiś czas mi powtarza, że mu się podobam. A wcześniej o takie wyznanie, czy "kocham cię" na porzadku dziennym nie było, bo przecież "wiesz, że cię kocham i mi się podobasz, to chyba nie muszę tego codziennie mówić".

Zapraszam
Stary 2013-03-19, 10:34   #2688
colds
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012

W ogole to.. MElania ma zapalenie gardla
Stary 2013-03-19, 10:39   #2689
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20

Cytat:
Napisane przez salud Pokaż wiadomość
Podczytywalam Was po cichaczu wiec pamietam.Takiej to dobrze.Ja tam dobralam 13 kg,ale chyba glownie w brzuch bo w elastyczne ubrania albo odcinane pod biustem sie miescilam.Dobrze,ze to bylo lato.

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Dzieki za lopatologiczne podanie przepisu,bo ja w kuchni radze sobie ze wszystkim poza pieczeniem ciast.To jeszcze tylko mi powiedz,czy te 160 st to na termoobiegu,czy bez i od dolu,czy od dolu i od gory.Bo mi ciasta wyrastaja np na 1 cm i szlag mnie trafia.Aaa i czy te silikonowe formy sie smaruje czy nie trzeba,bo pierwszy raz taka mam.
Ja tez musze zsuwac rolety i robic ciemnie,zeby spal.A wieczorem to sie kiedys bawilam w bujanie lozeczkiem itd az zasnal a teraz daje mu jego przytulaki,wlaczam karuzelke,gasze lampke i wychodze i bawi sie az zasnie,bez marudzenia
Ja pieke na termoobiegu góra i dół.Nie trzeba smarować,
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 10:44   #2690
sandra23s
Zadomowienie

hej mamuśki

100 latek dla Fabianka
dla Melci za ząbka

nie mam weny na pisanieboli mnie gardło i zabił mnie rachunek za prąd

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 10:45   #2691
maggie123
Zakorzenienie

Dziewczyny, co mam zrobić, jeśli kupiłam butki na all już 3 tygodnie temu. zapłaciłam od razu. I żadnego kontaktu ze sprzedajacym nie ma. przesyłki też nie.

Zapraszam
Stary 2013-03-19, 11:08   #2692
Katee27
Zadomowienie

HEJ!
Zważyłam się dziś z Kubusiem i po odjęciu ubranek i pieluchy wychodzi,że przez miesiąc przybrał tylko pół kilograma-to dobrze?

Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia i wizytę kasiam z Giulią w szpitalu.
I najlepszego dla Majki,Henia i Fabianka:cmok :

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Ladybeata no mala je raz dziennie 210ml mm 2. Od kiedy właśnie 2wprowadzilam kupy czarno-zieline. Mnie one az tak nie martwią, bo jak wcześniej mala była na pepti to tylko takie robiła. Tyle, że luźne, a teraz bobki

Kurde myślałam, ze to przez miesko tak ja zatyka ale teraz 3dni bez mieska je zupki i dalej takie bobki. Mozliwe, że mm2jej tak kupke ukamienia?
znalazłam coś takiego na temat bobków

Kiedy zaczynamy dziecku rozszerzać dietę, jego przewód pokarmowy musi się przyzwyczaić do nowych rodzajów pożywienia. Pojawiają się enzymy do ich trawienia (zanim to nastąpi, po kupce malca można poznać, co zjadł). Jeśli było dotąd karmione tylko piersią, może zacząć teraz robić kupki gęściejsze, o mniej przyjemnym zapachu. Ich liczba też zbliży się do przeciętnej (od jednej na kilka dni do kilku dziennie). Jeśli kupki przypominją plastelinę albo kozie bobki, to znak, że maluch nie dojrzał do nowości w diecie. Wycofajmy się więc, poczekajmy, aż wszystko wróci do normy, i dopiero wtedy eksperymentujmy z czymś nowym.

Cytat:
Mamy 4 ząbek

cudnie musi wyglądać już z czterema

Cytat:
biedna maleńka...

maggie dziękuję.Jurek ma antybiotyk i jakiś specjany spray-zawiesine do nosa i nie chce brać lekarstw,ale u niego tak zawsze niestety.
Mi się nic nie poprawia a bardziej pogarszaw dodatku przeczytałam ulotkę tego,co mi doktorka zapisała i nie moge tego brać,przy kamicy nerkowej Kubusia.Jeszcze ta pogoda...
Super,że podobają się rzeczy

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2013-03-19 o 11:12
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:10   #2693
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
d
super że kupka w normie!
Przeokrutnie gorzej niż męża
Cytat:
Mamy 4 ząbek
Huragan z tej Melci. A u nas nadal nic nie widać, chociaż objawy są...

Cytat:

Tak tak z gumką. Akurat wyschło więc musiałam złożyć to weszłam na yt i złożyłam. Nie to że oglądałam i mnie wzięło na składanie. Poza tym to też uważam że to gruba przesada, szpile, kiecki, szpony piękne, włos idealny. Jak ona sprząta???
tak że ma zakwasy w palcu wskazującym, bo pokazuje sprzątaczce - zrób to, zrób tamto ja nie wierzę że ona to wszystko sama robi, przecież to wszystko pod publikę. Gdzieś pisali że nawet ten dom w którym nagrywają wcale nie jest jej.

Cytat:

mąż mnie zaskakuje.. nie wiem, co mu się stało. Wczoraj wyskoczył z tekstem "mam taką śliczną żonę" i tak chodzi i co jakiś czas mi powtarza, że mu się podobam. A wcześniej o takie wyznanie, czy "kocham cię" na porzadku dziennym nie było, bo przecież "wiesz, że cię kocham i mi się podobasz, to chyba nie muszę tego codziennie mówić".
Jak miło!

Cytat:
Ojejku, zdówka

Cytat:
Dziewczyny, co mam zrobić, jeśli kupiłam butki na all już 3 tygodnie temu. zapłaciłam od razu. I żadnego kontaktu ze sprzedajacym nie ma. przesyłki też nie.
Szczerze mówiąc nie wiem co się robi w takiej sytuacji bo nigdy mnie to nie spotkało, ale chyba się zgłasza delikwenta?

Matko i córko! Wyszłam po zakupy... wróciłam spocona jak po maratonie. Obłęd co się dzieje... albo zaspy po kolana albo woda po kostki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-19, 11:10   #2694
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisz do sprzedającego,zapytaj czy wysłał i jeśli tak to niech poda nr przesylki
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:12   #2695
Iwa844
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Napisz do sprzedającego,zapytaj czy wysłał i jeśli tak to niech poda nr przesylki
skoro kontaktu nie ma to na pewno już pisała... 3 tyg to zdecydowanie za długo.
maggie
a jak z komentarzami u sprzedającego, były już takie numery?
Stary 2013-03-19, 11:46   #2696
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
maggie dziękuję.Jurek ma antybiotyk i jakiś specjany spray-zawiesine do nosa i nie chce brać lekarstw,ale u niego tak zawsze niestety.

Wiktor tez nie lubi lekarstwnawet nie da sobie nosa zakropić.wczoraj okulista przepisał mu krople do oczu(ma brac 3 razy dziennie),wiec za każdym razem musze go 30 min prosić,zeby dał sobie zakropic co i tak kończy się płaczem

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:47   #2697
aga_ton
Wtajemniczenie

dziewczyny, ja tylko na chwilę z pytaniem.

Lena ma bardzo zatkany nosek, ciężko jej oddychać i chciałabym robić inhalacje.

polećcie sprzęt i co mogę użyć do tej inhalacji, tylko coś neutralnego by nie mieszało się z lekami, które bierze.

nie mam niestety możliwości wypożyczenie inhalatora.
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-19, 11:48   #2698
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
HEJ!
Zważyłam się dziś z Kubusiem i po odjęciu ubranek i pieluchy wychodzi,że przez miesiąc przybrał tylko pół kilograma-to dobrze?

Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia i wizytę kasiam z Giulią w szpitalu.
I najlepszego dla Majki,Henia i Fabianka:cmok :

znalazłam coś takiego na temat bobków

Kiedy zaczynamy dziecku rozszerzać dietę, jego przewód pokarmowy musi się przyzwyczaić do nowych rodzajów pożywienia. Pojawiają się enzymy do ich trawienia (zanim to nastąpi, po kupce malca można poznać, co zjadł). Jeśli było dotąd karmione tylko piersią, może zacząć teraz robić kupki gęściejsze, o mniej przyjemnym zapachu. Ich liczba też zbliży się do przeciętnej (od jednej na kilka dni do kilku dziennie). Jeśli kupki przypominją plastelinę albo kozie bobki, to znak, że maluch nie dojrzał do nowości w diecie. Wycofajmy się więc, poczekajmy, aż wszystko wróci do normy, i dopiero wtedy eksperymentujmy z czymś nowym.

cudnie musi wyglądać już z czterema

biedna maleńka...

Mi się nic nie poprawia a bardziej pogarszaw dodatku przeczytałam ulotkę tego,co mi doktorka zapisała i nie moge tego brać,przy kamicy nerkowej Kubusia.Jeszcze ta pogoda...
Super,że podobają się rzeczy
Katee. teraz dzieciaczki będą wolniej przybierać. pół kg na mc to chyba jest w porządku.
Biedny Jureczek. musisz mu jakos te leki wciskać przecież. macie jakieś sposoby na podawanie leków?
Próbowałaś domowe sposoby dla siebie? nie dość, że przy karmieniu można brać niewiele leków, to jeszcze ta kamica...
W ogóle zauważyłam, że lekarze są mega niekompetentni! jeden pediatra coś zapisuje, inny mówi, że za małe dziecko. Wychodzi na to, że jak jakiś lek zalecony chce się podać, to najpierw dokładnie ulotkę trzeba przeczytać. Ostatnio tak miałam z deflegminem. Pamiętacie. Zuzia po powrocie ze szpitala złapała przeziębienie. Miała tydzien. Pediatra na patronażu zapisała m.in. deflegmin. Więc dawaliśmy zgodnie z zaleceniami. Niedawno przy przeziębieniu byłam znów u innego pediatry niż nasz i też ten deflegmin kazała dawać, więc dawałam. A nasz pediatra, gdy doczytał w karcie, stwierdził, że flegaminę powinnam zwykłą dać, bo deflegmin jest dla min. rocznego dziecka. A ja tym faszerowałam już tygodniowego bobasa! matka nie dość, że od wszystkiego to jeszcze na leczeniu powinna się znać...
Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
pisałam już kilka razy. bez odpowiedzi. Telefonów nie odbiera.
Komentarze 99% pozytywne. Jeden gdzieś sprzed roku negatyw - sytuacja podobna do mojej...

Zapraszam
Stary 2013-03-19, 11:49   #2699
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
No u nas zawierucha. Nie ma szans na spacer.

Cytat:
Bardzo ładne spudnice! Ja się jakoś nie mogłam przekonać, żeby coś kupić w bon prixie, ale może jednak spróbuję skoro chwalisz.

Cytat:
a ja nie miałam żadnego ciażowego ciucha.
tęskno mi za tym stanem...
jak tylko wróci @ będziemy działać..
O jak pięknie. Życzę Wam powodzenia. Ja też czekam na @, ale tak ogólnie to szybciej jak pod koniec roku nie będziemy się starać. A ogólnie to nie ma miejsca na kolejne dziecko, ale trudno nie będę czekała aż mąż znajdzie lepszą pracę.

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Smutne... ja to bym chyba sobie odpuściła. Gdyby było widać, że mu cokolwiek zależy to ok, starałabym się, ale jak z jego strony taka olewka to szkoda nerwów.
Cytat:
Mamy 4 ząbek

Wow, sypią się ząbki. Ja spodziewam się też wysypu skoro ciągle nie ma żadnego.

Cytat:
i bardzo dobrze. Może wreszcie przejrzał na oczy i zobaczył jaką ma piękną żonę.
Stary 2013-03-19, 11:49   #2700
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
dziewczyny, ja tylko na chwilę z pytaniem.

Lena ma bardzo zatkany nosek, ciężko jej oddychać i chciałabym robić inhalacje.

polećcie sprzęt i co mogę użyć do tej inhalacji, tylko coś neutralnego by nie mieszało się z lekami, które bierze.

nie mam niestety możliwości wypożyczenie inhalatora.
sprzętem to nie pomogę, ale z naturalnych środków do inhalacji to sól morska na pewno

Zapraszam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości