|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | ||
Zakorzenienie
|
Witajcie moje Drogie
![]() Dziękujemy za wszystkie życzenia - wspaniałe jesteście, że pamiętacie. Wszystkim świętującym kolejne miesiace Maluszkom wszystkiego najlepszego życzymy. Szczególnie naszemu Matiemu ![]() z tego co pamiętam: Tamlin, to miałaś super powody do świętowania. pewnie fajnie było. A jak z Kropkiem? Już Ci troszkę lepiej? tak sobie myślałam, że może to hormony znów zaczynają w nas szaleć? Cytat:
Cytat:
![]() super w tej huśtawce wygląda. Zddrówka dla Lenki! Kurczaczek.. u nas śnieg sypie znowu... GDZIE JEST WIOSNA!? taką miałam nadzieję jeszcze na długie spacery przed powrotem do pracy a podobno w święta ma też padać... z przesiadką w spacerówkę czekam na lepszą pogodę.. i się doczekać nie mogę...
O miłości, macierzynstwie, pasji, pracy, codzienności czyli blogujemy ![]() http://sukcespisanyszminka.com Zapraszam ![]() Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2013-03-19 o 09:25 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i taka: http://www.bonprix.pl/produkt/spodni...gNumber=904798 bierz rozmiar mniejszy niż nosisz ![]() ja mam sporo sukienek z bon prix takich eleganckich do pracy, noszą sie super, nic sie z nimi nie dzieje po praniu, sa porządnie uszyte ![]() ![]() zamówiłam też dzisiaj kieckę dla Izy na chrzciny, nie było wcześniej rozmiaru a dzisiaj był ![]()
![]() |
#2674 |
Wtajemniczenie
|
A ja się czaję na kostium z bon prix bo tyle ma dobrych opinii, a na te moje cycochy karmiące nie ma sensu teraz wydawać 200zł.
BAobaek jejku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 |
Wtajemniczenie
|
Kasiam- trzymamy kciuki za Giulię
![]() Dużo zdrówka dla wszystkich chorych dzieciaczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Zakorzenienie
|
Żółta kupa
![]() I nowy blender ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2678 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla półrocznego Kubusia ![]() Odebrałam wczoraj wieczorem przesyłkę! PIĘKNE!! Dziękuję ![]() czyżbyś składała prześcieradło z gumką ![]() pod koniec ciąży miałam fazę na perfekcyjną panią domu. do czasu aż zaczęła mnie wkurzać. sorry ale sprzątanie w sukienkach i szpilkach (pięknych tak w ogóle) to już zdeka przesada i totalne oderwanie od realiów Cytat:
![]() a ja nie miałam żadnego ciażowego ciucha. tęskno mi za tym stanem... jak tylko wróci @ będziemy działać.. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() macie już kogoś do zrobienia strony? bo jakby coś, mój mąż m.in. się tym zajmuje Cytat:
u nas w ogóle butelka poszła całkowicie w odstawkę. wszystko tylko łyżeczką i łyżeczką... tym sposobem kaszkę i kleik musze robic na gęsto. Cytat:
![]() brr... zimno mi...
![]() |
#2679 | |
Rozeznanie
|
Hej,
zaraz wybywamy na szczepienie. Pola dziś do 2 spała w swoim łóżeczku ![]() ![]() Cytat:
I co mam się wiecznie o wszystko dopraszać? Wolałabym żeby to wychodziło tak z głębi serca. Pogadamy to pół dnia jest dobrze, a potem to samo. I wychodzę na zrzędzącą wiecznie babę.
![]() |
#2680 | ||
Wtajemniczenie
|
zrobiłam porządki w szafie, wyrzuciłam wszystko czego już nie noszę i się okazało że zostawiłam 2 bluzki na krzyż
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 | ||
Zakorzenienie
|
do tego "kevin sam w ny" - poważnie na tv 4 widziałam zapowiedź i mamy boże narodzenie. A skoro tak, to wcale we wt po świętach nie wracam fo pracy tylko jeszcze 3 mce siedzę w domu
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w ogóle to kupki Waszych maluchów też już tak okropnie śmierdzą? mi to w sumie nie przeszkadza, ale moja siostra, jak przychodzi do Zuzanki, od razu zmyka do drugiego pokoju ![]() w weekend był o cudnie - śnieg, słoneczko, chodniki pięknie odśnieżone, zaspy po bokach... spacerowało się fantastycznie... w ubiegłym tygodniu udało mi się posiedzieć z ksiażeczką i pomróżyć oczy do słońca. ech... smutno...
![]() |
#2682 | ||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() U nas nocka standard chociaż od 4 mniej więcej mała spała jak zając pod miedzą i co chwilę się budziła ![]() Tżcik biedny pojechał dzisiaj na rozmowę kwalifikacyjną do Lublina tylko po to, żeby się dowiedzieć, że to praca 100 km od nas ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to git! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z Kropkiem dobrze ![]() ![]() Z tym jajem to też właśnie mi się kojarzy że po 7-mym miesiącu. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Plan na dziś: poprasować i wystawić choć kilka rzeczy na all, bo nie mam gdzie trzymać. ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- Zaraz będzie pełna paszcza zębów ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2686 | |
Wtajemniczenie
|
wow
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Zakorzenienie
|
ależ Melcia szaleje! już 4 ząbki! ekspresowo!
![]() mąż mnie zaskakuje.. nie wiem, co mu się stało. Wczoraj wyskoczył z tekstem "mam taką śliczną żonę" i tak chodzi i co jakiś czas mi powtarza, że mu się podobam. A wcześniej o takie wyznanie, czy "kocham cię" na porzadku dziennym nie było, bo przecież "wiesz, że cię kocham i mi się podobasz, to chyba nie muszę tego codziennie mówić".
#2689 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Dot.: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 20
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2690 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Zaczynamy wątek czwarty, macierzyństwo to nie żarty! Mamusie IX-X 2012
hej mamuśki
100 latek dla Fabianka ![]() ![]() nie mam weny na pisanie ![]() ![]() ![]()
#2691 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co mam zrobić, jeśli kupiłam butki na all już 3 tygodnie temu. zapłaciłam od razu. I żadnego kontaktu ze sprzedajacym nie ma. przesyłki też nie.
#2692 | |
Zadomowienie
|
HEJ!
Zważyłam się dziś z Kubusiem i po odjęciu ubranek i pieluchy wychodzi,że przez miesiąc przybrał tylko pół kilograma-to dobrze? Trzymam kciuki za dzisiejsze szczepienia i wizytę kasiam z Giulią w szpitalu. I najlepszego dla Majki,Henia i Fabianka ![]() ![]() Cytat:
![]() Kiedy zaczynamy dziecku rozszerzać dietę, jego przewód pokarmowy musi się przyzwyczaić do nowych rodzajów pożywienia. Pojawiają się enzymy do ich trawienia (zanim to nastąpi, po kupce malca można poznać, co zjadł). Jeśli było dotąd karmione tylko piersią, może zacząć teraz robić kupki gęściejsze, o mniej przyjemnym zapachu. Ich liczba też zbliży się do przeciętnej (od jednej na kilka dni do kilku dziennie). Jeśli kupki przypominją plastelinę albo kozie bobki, to znak, że maluch nie dojrzał do nowości w diecie. Wycofajmy się więc, poczekajmy, aż wszystko wróci do normy, i dopiero wtedy eksperymentujmy z czymś nowym. ![]() ![]() biedna maleńka... ![]() maggie dziękuję.Jurek ma antybiotyk i jakiś specjany spray-zawiesine do nosa i nie chce brać lekarstw,ale u niego tak zawsze niestety. Mi się nic nie poprawia a bardziej pogarsza ![]() ![]() Super,że podobają się rzeczy ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2013-03-19 o 11:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Huragan z tej Melci. A u nas nadal nic nie widać, chociaż objawy są... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ojejku, zdówka ![]() Cytat:
Matko i córko! Wyszłam po zakupy... wróciłam spocona jak po maratonie. Obłęd co się dzieje... albo zaspy po kolana albo woda po kostki ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2694 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2695 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maggie a jak z komentarzami u sprzedającego, były już takie numery? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiktor tez nie lubi lekarstw ![]() ![]()
![]() |
#2697 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, ja tylko na chwilę z pytaniem.
Lena ma bardzo zatkany nosek, ciężko jej oddychać i chciałabym robić inhalacje. polećcie sprzęt i co mogę użyć do tej inhalacji, tylko coś neutralnego by nie mieszało się z lekami, które bierze. nie mam niestety możliwości wypożyczenie inhalatora. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Jureczek. musisz mu jakos te leki wciskać przecież. macie jakieś sposoby na podawanie leków? Próbowałaś domowe sposoby dla siebie? nie dość, że przy karmieniu można brać niewiele leków, to jeszcze ta kamica... W ogóle zauważyłam, że lekarze są mega niekompetentni! jeden pediatra coś zapisuje, inny mówi, że za małe dziecko. Wychodzi na to, że jak jakiś lek zalecony chce się podać, to najpierw dokładnie ulotkę trzeba przeczytać. Ostatnio tak miałam z deflegminem. Pamiętacie. Zuzia po powrocie ze szpitala złapała przeziębienie. Miała tydzien. Pediatra na patronażu zapisała m.in. deflegmin. Więc dawaliśmy zgodnie z zaleceniami. Niedawno przy przeziębieniu byłam znów u innego pediatry niż nasz i też ten deflegmin kazała dawać, więc dawałam. A nasz pediatra, gdy doczytał w karcie, stwierdził, że flegaminę powinnam zwykłą dać, bo deflegmin jest dla min. rocznego dziecka. A ja tym faszerowałam już tygodniowego bobasa! matka nie dość, że od wszystkiego to jeszcze na leczeniu powinna się znać... ![]() Cytat:
Komentarze 99% pozytywne. Jeden gdzieś sprzed roku negatyw - sytuacja podobna do mojej...
![]() |
#2699 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wow, sypią się ząbki. Ja spodziewam się też wysypu skoro ciągle nie ma żadnego. ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.