|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
wróciłam
gratuluję udanych wizyt za tygodnie elaine-blath byłam u tż rodzinki pod granicą wschodnią dokładnie nawet 200m od słupka z białorusią |
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Gazetka jest już dostępna w wersji papierowej, ale dla tych, które nie będą w najbliższym czasie, albo jak ja były dzisiaj, ale zapomniały zabrać
link http://gazetki.biedronka.pl/g89,modn...ado%C5%9Bnie/0
Edytowane przez Anulka_p Czas edycji: 2013-05-06 o 17:42 |
|
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam ambitny plan... nadrobie Was za wczoraj i dzisiaj ale nic z tego
![]() nie chce mi sie Phersephona ja pamietam dzisiaj o Twojej granicy i sie zastanawiam czy kupilas cos dziecku z tej okazji? ![]()
|
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40670414]Dziewczyny, które lubią być kłute - zamieńcie się z tymi, które muszą
![]() Ja się kłuję w palec 6 razy dziennie, w brzuch raz dziennie i w labie jestem średnio raz na 1,5 tygodnia, jak wchodzę po wyniki, to pani mnie już nawet nie pyta o nazwisko I wciąż dla mnie - zerowa przyjemność ![]() Aczkolwiek rozumiem, mój mąż też jest dawcą krwi, ja bym chciała w przyszłości oddać szpik (ale przez krew).[/QUOTE] Ja do żyły nic nie mam... ale z palca to bym nie chciała ![]() Cytat:
)
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Melduję i się i zabieram za nadrabianie. Podczytywałam Was w telefonie dopóki nie padła mi bateria, więc:Oliath zaraz pokombinuję z tym awatarkiem ![]() Perse ściskam Cię i wierzę, że teraz wszystko zakończy się szczęśliwie Magolinka cudownie, że już jesteś! Nie martw się pessarem, to tak groźnie brzmi, ważne, żeby zadziałało skutecznie, a na pewno tak będzie, więc bądź spokojna ![]() Kochane jesteście za te komentarze pod zdjęciem, można się podbudować
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
chyba zdublowalam posta :/
"nie człowieka kocham mniej, lecz naturę bardziej" Edytowane przez lachryma Czas edycji: 2013-05-06 o 17:57 |
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Mam już wyniki glukozy, powiedzcie mi, proszę, czy dobre:
na czczo- 66,5 po 1 h- 124,6 po 2 h- 96,6 |
|
|
|
#2709 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
w pierwszej ciąży przytyłam 15 kg, po porodzie zrzuciłam od razu 10 (w tym synek 3800), a 5 w ciągu pierwszych dwóch miesięcy... teraz jestem starsza 5 lat + choroba więc może być różnie
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Raczkowanie
|
elaine-blath: co do aplikacji to jeszcze nie podjęłam decyzji, mam czas do początku lipca
ale będzie to napewno któraś korporacyjna.Ghia: mogę powiedzieć to samo, wszystkiego się nauczyłam pracując w Kancelarii, szkoda tylko,że nie mogłam chodzić do sądu. mogę się spytać na jakiej aplikacji jesteś i czy jesteś zadowolona? A co do ZUSu to szkoda gadać, nawet jak powołasz się na przepisy to kpią sobie w żywe oczy, ciekawe kiedy mi kasę przeleją za zwolnienie bo mają na to 30 dni... |
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Odp: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- cz
Wylazłam troche na spacer z Sarcią. Fajna pogoda sie zrobiła duchota się skończyła. TZ jak na skrzydełkach po tym telefonie. I dobrze nawet jeśli to złudna nadzieja to potrzebujemy jej teraz bardzo.
Neni - tak w swojej branży ta rozmowa. I dzięki za odpowiedzi na moje głupie pytanie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668618]U mnnie było tak: (tylko ja miałam łyżeczkowanie macicy po porodzie, nie wiem, czy po każdym porodzie się to wykonuje - w razie czego: miałam Dolargan i nic nie bolało)
3,5 tygodnia krwawiłam, z tym, że takie mega mocne to parę dni, może tak jak okres, potem to już raczej brązowe plamienia. Po 3,5 tygodnia - powróciło mega krwawienie i do dziś nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że to była pierwsza @, bo potem dostałam regularnie za miesiąc. No ale ja nie karmiłam, a przy kp możecie zapomnieć na jakiś czas o @ Więc generalnie tak: ze 3 paczki tych mega dużych Belli, potem takie nocne, a potem już normalne podpaski. No i żadnych tamponów, wszystko musi wylecieć..[/QUOTE] co do tzw. odchodów połogowych (jak poszłam na studia i usłyszałam tę nazwę, to się zastanawiałam po co po porodzie sprawdza się kolor kupy ) to jest tak - pierwsze 1-3 dni są krwiste i obfite, później kolejne do ok. 14 dnia są brunatne, następnie od 14 dnia robią się coraz bardziej żółte, później przechodzą w surowicze, białe i nikną. Cały proces trwa ok. 4-6 tyg. Dlatego mówi się, że nie powinno się współżyć przez 6 tygodni po porodzie.Cytat:
W ogóle Kochane, dziś ja bardzo intensywnie, wstałam przed 6, po 7 przyjechała ekipa, gadaliśmy na temat szczegółów remontowych, później Castorama i ok. 13:30 już byłam wolna, pojechałam do ZUS załatwić tę sprawę ze zwolnieniem, później szukałam w kilku aptekach Clexane, bo dziś wzięłam ostatni zastrzyk,a większość aptek ma problem ze sprowadzaniem, ale kupiłam w końcu Pojechałam do pracy po zaświadczenie, że jestem w ciąży, później na obiad na mieście, bo w mieszkaniu już nic nie mamy. Właśnie wróciliśmy i odpoczywam, mieliśmy jechać teraz do moich rodziców, ale.... ok. 23 przez Warszawę przejeżdża facet, który przywozi nam paczkę z Belgii Czyli łóżeczko dla Filipa, 2 walizy ubranek i jakieś pierdółki, którymi jutro będę się chwalić. No i dopiero po tym jedziemy do moich rodziców... Zaraz chyba się zdrzemnę, bo już nie wyrabiam, a nogi to mi w d. wchodzą... strasznie się ułaziłam. Ale Fi cały czas od 6 kopie, zupełnie nie robi sobie przerw. No i oczywiście ulubiony cel - wątroba
|
|
|
|
|
#2713 | |
|
Konto usunięte
|
Arrabiata wg mnie bardzo dobre.
Cytat:
Dziękuję Wam jeszcze raz ![]() ![]() Dziś nie, bo nigdzie nie byłam, a po drugie czekam na MBP (Matki Boskiej Pieniężnej, jeszcze dodam, że mężowej, bo z mojej to wiadomo, waciki), ale obczaiłam gazetkę z Biedy i mam zamiar kupić m.in. te ręczniczki, a po drugie zadzwoniłam do SR i jutro idę na zajęcia Wtedy, pamiętam, jak rodziłam Dawida, to położna mnie wiecznie strofowała, że coś źle robię i że mogłam iść do szkoły rodzenia, to by mi było łatwiej. A ja miałam w kalendarzu na tamten dzień zapisane: zadzwonić do SR (bo idę do tej, do której wtedy chciałam, a tam przyjmują od 30tc). Ale już jej nic nie mówiłam. W ogóle zachowanie lekarzy i położnych pozostawiało wtedy wiele do życzenia, może kiedyś napiszę taki esej w klubie dla chętnych, ale to może już po porodach naszych... |
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wręcz niski ten cukier masz i pewnie będziesz musiała jeść częściej
|
|
|
|
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
Sofina przelec poprzednie kilka stron tam juz pisalam wiekszosc o moim zadowoleniu albo jego raczej braku. A jestem na radcowskiej drugi rok.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałaś refundowany pessar czy płaciłaś za niego? Cytat:
Ja po śmierci brata brałam nospę, luteinę, magnez bo miałam bóle straszne, teraz jak sie wkurzę też mam, a prawie non stop leżę, więc to od nerwów Cytat:
Ja przed ciaza zdarzyłam raz oddac krew, miałam zamiar kontynuowac, ale zaszłam Ja czułam sie po oddaniu krwi jak na kacu ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2717 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A co do Clexane - nie strasz, ja wzięłam już chyba 5 czy 6 zastrzyków, więc niebawem będę musiała kupić.. I zazdroszczę energii, ja też wstałam ok. 6 i leżę cały dzień :P |
|
|
|
|
#2718 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40664405]Dzięki Dziewczyny, jesteście kochane
![]() A teraz mam pytanie jeszcze do Was. Opisuję moją sytuację (już to kiedyś robiłam). W zeszłym roku wypełniłam deklarację na położną w przychodni A. W tym roku zadzwoniłam do tej przychodni i nie umieli znaleźć tej deklaracji. Byłam w przychodni B, gdzie pielęgniarka dosłownie wcisnęła mi do podpisu ich deklarację, już dla świętego spokoju podpisałam, choć i tak miałam zamiar się przepisać ponownie do A. Teraz się okazuje, że moja deklaracja jednak widnieje w przychodni A (widocznie wtedy nie znaleźli). I tak jakby mam deklaracje na 2 przychodnie tym samym.... W przychodni A moja deklaracja się "świeci", więc jest aktywna. Wiem, że wyboru położnej można dokonać raz w roku (i bezpłatnie zmienić raz czy dwa), więc w sumie nic złego nie zrobiłam, tylko dlaczego ta deklaracja w takim razie nie wygasła i co mam zrobić z przychodnią B w takim razie, mam tam jakoś anulować ten wybór?? Czy olać to ciepłymi siuśkami i po prostu chodzić do przychodni A? (mam tam szkołę rodzenia jutro...) Papierologia :/[/QUOTE] Perse, tak jak kiedyś pisałam - dla NFZ ważna jest ta deklaracja, która im w systemie funkcjonuje jako AKTYWNA, innymi nie zawracaj sobie głowy - to ich problem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam u dr... Zapalenie spojówek potwierdzone, mam zakrapiać. Gorzej z "resztą" - mam zapalenie oskrzeli, szmery w lewym płucu - GENIALNIE! ![]() i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel Do tego katar spływa w obu kierunkach - męczarnia, oby 2 doby przetrwać, potem antybiotyk już powinien dać efekty.
|
||||||
|
|
|
#2719 |
|
Zadomowienie
|
Sofina acha i jeszcze zapomnialam dodac ze w sumie nie dlugo nie bedzie mialo znaczenia czy radca czy adwokat bo i tak za chwile połączą zawody.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2720 |
|
Raczkowanie
|
Ghia: faktycznie, gapa ze mnie
![]() Hmm niby tak ale aplikacja przebiega nieco inaczej no i jak na razie radca może być zatrudniony. Zobaczymy co z tego wyjdzie, dzięki za radę. Edytowane przez Sofina Czas edycji: 2013-05-06 o 18:33 |
|
|
|
#2721 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Współczuję choróbska :/ Jeszcze teraz, prz takiej pogodzie... Trzymam kciuki, żeby odpuściło! |
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40671624]Tylko, że ja mam aktywne obie te deklaracje, i w jednej i w drugiej przychodni - dzwoniłam do obu niedawno. Ech... Współczuję choróbska :/ Jeszcze teraz, prz takiej pogodzie... Trzymam kciuki, żeby odpuściło![/QUOTE] no to ktoś coś kręci, pracowałam 9 lat w przychodni - zawsze jest tylko jedna aktywna (zdarza się, że żadna ) ale nie mogą być dwie. Jak coś dzwoń do NFZ na KossuthaDzięki, mam nadzieję, że szybko się pozbieram. |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40671432]Mi lekarz pozwolił na współżycie już po ok. 3 tygodniach, tylko w prezerwatywie. Ale ja i tak wtedy jeszcze nie chciałam, nie mogłam i w ogóle. Poza tym bałam się.... Ale do przeżycia to jest.
A co do Clexane - nie strasz, ja wzięłam już chyba 5 czy 6 zastrzyków, więc niebawem będę musiała kupić.. I zazdroszczę energii, ja też wstałam ok. 6 i leżę cały dzień :P[/QUOTE] Lepiej zadzwon do apteki i zapytaj, czy mają na stanie, ew. zamów... mówię, ja przejechałam chyba z 7 aptek, a i tak w ostatniej dostałam 28 amp. a nie 30, jak miałam w recepcie. I już sobie zamówiłam na 29 maja kolejną dawkę. Bo ja to na bank będę miała przedłużenie. Co do energii, to wcale jej nie mam, kwestia potrzeby... musieliśmy to ogarnąć przed wyjazdem do rodziców. Cytat:
zdrówka
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
z żyły też nie
![]() Cytat:
|
|
#2725 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Potem mi położna nie będzie chciała przyjść albo każą zapłacić za SR....... Cytat:
Jak długo przewidujecie, że potrwa remont? |
||
|
|
|
#2726 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40671875]
A do którego tc będziesz brała? Jeśli możesz napisać: masz na Clexane refundację? Jak długo przewidujecie, że potrwa remont?[/QUOTE] Będę brała do końca ciąży i pewnie po porodzie też. Zbyt duże ryzyko u mnie... Clexane mam refundowany, za opakowanie 10 amp. wychodzi ok. 12 zł. A Ty masz refundację? Remont mamy w umowie do 20 czerwca, ale chłopaki powiedzieli, że się sprężą, więc początek czerwca pewnie. |
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie czuję się przemęczona, ospała, więc może nie muszę zmieniać nawyków i np jadać częściej? Wkręciłam się i zaczęłam rozkminiać ![]() |
|
|
|
|
#2728 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kurcze bo różnie czytam, niektórzy lekarze odstawiają przed porodem, ze względu na ryzyko krwotoku. Ja mam zapowiedziane, że jeszcze na pewno miesiąc będę miała... To trzymam kciuki za remont, nie ma nic gorszego niż niespodzianki i przedłużające się terminy Ale może nie będzie źle, ja miałam również ostatnio bardzo szybką i sprawną ekipę.
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ja tylko na chwile bo zaraz kończę prace a jestem w polu z robota
![]() Byłam na wizycie u mojego gina i na szczęście WSZYSTKO JEST OK Szyjka długa "jak stad do Berlina", nie ma rozwarcia wszystko trzyma jak nalezy najwidoczniej to był dziwny sluz i mam zakaz czytania internetu ![]() Majunia jest dalej dziewczynką, waży już 830 gr czyli pięknie idzie środkowym centylem ma długie nóżki i jest urocza. Ruszala paluszkami i dr stwierdził ze pewnie liczy ile jej zostało do zobaczenia mamusi![]() Zmieniła pozycje na ułożenie posladkowe i kopie mnie nuziami po watrobie
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale warto, żebyś nosiła w razie czego jakieś cukierki przy sobie ![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40672023]Mam, aczkolwiek sprawa refundacji Clexane to dla mnie jeden wielki burdel, tak ważny lek.... No ale ja mam te d-dimery obecne + wyniki krzepliwości słabe + wywiad. Kurcze bo różnie czytam, niektórzy lekarze odstawiają przed porodem, ze względu na ryzyko krwotoku. Ja mam zapowiedziane, że jeszcze na pewno miesiąc będę miała... To trzymam kciuki za remont, nie ma nic gorszego niż niespodzianki i przedłużające się terminy Ale może nie będzie źle, ja miałam również ostatnio bardzo szybką i sprawną ekipę.[/QUOTE]Zwykle jest tak, że nawet przed cięciem ok. 12 h wcześniej nie podaje się tylko clexane. A tak to normalnie, szczególnie, że cięcie powiększa ryzyko zakrzepu. Cytat:
![]() Idę spać, bo mnie puszcza zmęczenie i głowa mnie rozbolała... w ogóle od tygodnia zatyka mi się lewe ucho i lewa dziurka w nosie... jakby ciśnienie... ale dziś mierzyłam i znów niskie. Strasznie niefajne uczucie. Do zgadania
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

za tygodnie 
link 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

) to jest tak - pierwsze 1-3 dni są krwiste i obfite, później kolejne do ok. 14 dnia są brunatne, następnie od 14 dnia robią się coraz bardziej żółte, później przechodzą w surowicze, białe i nikną. Cały proces trwa ok. 4-6 tyg. Dlatego mówi się, że nie powinno się współżyć przez 6 tygodni po porodzie.

chyba z 4 osoby więc jest 5 do jednego. Trzymajcie za nas kciuki plizzzzzz 
i cały brzuch mnie boli. Cały czas czuję w gardle kluskę, której za cholerę nie mogę odkrzusić i mnie atakuje taki duszący kaszel