|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Cytat:
- 3 dni - obfite krwiste - 4-7 doba - różowe (ewe. lekko brązowe) - 8-10 doba - surowicze a co do aplikacji sędziowskiej - nie wiem do końca jak to z tym stypendium, ale wydaje mi się ze nie było dla wszystkich właśnie..bo tak to bylibyśmy na plus w stosunku do jego zarobków obecnych
|
|
#2672 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na słoneczko wystaw brzuszek, niech ogrzeje się maluszek! Mamy VII-VIII 2013- c
Czy rozmawiacie o pierwszym okresie po ciazy czy o tym jak sie organizm czysci po porodzie..?
|
|
|
|
#2673 |
|
Konto usunięte
|
U mnnie było tak: (tylko ja miałam łyżeczkowanie macicy po porodzie, nie wiem, czy po każdym porodzie się to wykonuje - w razie czego: miałam Dolargan i nic nie bolało)
3,5 tygodnia krwawiłam, z tym, że takie mega mocne to parę dni, może tak jak okres, potem to już raczej brązowe plamienia. Po 3,5 tygodnia - powróciło mega krwawienie i do dziś nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że to była pierwsza @, bo potem dostałam regularnie za miesiąc. No ale ja nie karmiłam, a przy kp możecie zapomnieć na jakiś czas o @ Więc generalnie tak: ze 3 paczki tych mega dużych Belli, potem takie nocne, a potem już normalne podpaski. No i żadnych tamponów, wszystko musi wylecieć.. |
|
|
|
#2674 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za wyjaśnienia. Qrcze jak pomyślę o podpaskach i to jeszcze takich mega to mnie trzęsie. Ja zawsze tamponów używałam. No ale jak trzeba to trzeba. Poza tym podejrzewam, że i tak nie będę jakoś specjalnie fruwać zaraz po porodzie tylko więcej się po domu poruszać i siedzieć na tyłku albo leżeć więc mam nadzieję, że jakoś to będzie.
TŻ idzie w środę na rozmowę chyba z 4 osoby więc jest 5 do jednego. Trzymajcie za nas kciuki plizzzzzz
|
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo
idzia zakładanie pessara trwa doslownie chwile. Mi lekarz założyl przy badaniu ginekologicznym. Położna wyjęła z pojedynczego opakowania taki gumowy, elastyczny krążek, dała lekarzowi, posmarowała jakimś kremem i lekarz normalnie mi go wlożył i założył na szyjkę nie boli nic a nic, trwa tylko chwilkę. Sama byłam w szoku bo spodziewałam sie, że to bardziej boli i że jest bardziej skomplikowane. Nie czujesz żadnego dyskomfortu, ani że coś ,,tam" masz. Zwiększa sie tylko wydzielina, szczegolnie rano ale to normalne. Pessar może wypadac dlatego trzeba się ograniczać w aktywności. Jutro mam wizyte u swojej ginki więc dowiem się więcej. [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668102] Rozumiem Cię w 100%, ja mam dzisiaj ten dzień paskudny. Ale moje małe cudo się rusza, a jak robiłam obiad, to mi się wypychał strasznie, nazywam go Masterchef, bo zawsze się rusza jak jestem w kuchni :P I dzięki Dziewczyny wszystkie za wsparcie dziś [/QUOTE]Oj bylo ciężko....chyba większośc tych bóli brzucha to miałam z nerwów i stresu, bo gdzieś cały czas chodziło mi po głowie że to ,,te" tygodnie Przytulam kochana, damy radę i wszystko tym razem będzie dobrze Cytat:
|
|
|
|
|
#2676 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
A to mówicie może o porodzie naturalnym czy cc? Bo ja będę miała cc na pewno i teraz nie wiem czy jest tak samo jak z porodem naturalnym, czy jakoś inaczej . Jesteśmy z Niuniem w 25 tygodniu ).
|
#2677 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;40668618]U mnnie było tak: (tylko ja miałam łyżeczkowanie macicy po porodzie, nie wiem, czy po każdym porodzie się to wykonuje - w razie czego: miałam Dolargan i nic nie bolało) 3,5 tygodnia krwawiłam, z tym, że takie mega mocne to parę dni, może tak jak okres, potem to już raczej brązowe plamienia. Po 3,5 tygodnia - powróciło mega krwawienie i do dziś nie jestem pewna, ale zdaje mi się, że to była pierwsza @, bo potem dostałam regularnie za miesiąc. No ale ja nie karmiłam, a przy kp możecie zapomnieć na jakiś czas o @ Więc generalnie tak: ze 3 paczki tych mega dużych Belli, potem takie nocne, a potem już normalne podpaski. No i żadnych tamponów, wszystko musi wylecieć..[/QUOTE] to widzę, że idealnie przekalkulowałam, bo kupiłam właśnie 3 opakowania ![]() Cytat:
![]() nawet nie wiesz jak się juz martwilysmy![]() ja jestem w szpitalu, ale juz ostatni dzien, sytuacja też opanowana nic tylko trzymac kciuki za te nasze maluszki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
tak czy siak macica musi się oczyścic
|
|
#2678 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na SR położna mówiła, że w przypadku cc, podaje się leki, bo macica tez musi się oczyścić, wrócić do swojego początkowego rozmiaru i tez się krwawi. Trzeba chyba nawet bardziej to krwawienie kontrolować (czy np nie jest go za mało). Magolina- |
||
|
|
|
#2679 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy odczuwacie bóle takie jak miesiączkowe? Czy to normalne? Mam wizytę 22.05, więc dopiero wtedy sie wypytam lekarza. Aha i dodam, że Dzidzia ułożył się pośladkowo.
|
#2681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdarzyły mi się takie bóle dwukrotnie. Za każdym razem brałam nospę na wszelki wypadek i prawie od razu przechodziło. |
|
|
|
|
#2682 |
|
Wtajemniczenie
|
Anulka ja również z tych niedoświadczonych. Ale nie wiem czy np. stres może wpływać na takie bóle, bo przyznam, że przez ostatni tydzień miałam ogrom stresu...
|
#2683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2684 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ej dziwne pytanie
![]() Przecież w Klubie Malucha pracuję ![]() A na drugi etat jako uśmiechnięty bezrobotny także haruję za dwoje Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() co by reszta nie dotarła
|
|
#2685 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ale w ogóle to mam silne przeczucie, że urodzę na początku sierpnia. Jeszcze mi i mojej mamie jednej nocy się śniło, że Kubek już się urodził...niech tam jeszcze siedzi lepiej ![]() Cytat:
![]() Miałam dzisiaj glukozę... czekam na wyniki. Na razie wiem, że na czczo 65. Nie było tak źle, pierwsze 2 łyki nawet mi smakowały Ale 4 kłucia w ciągu 2 godzin to za dużo dla mojej delikatnej osóbki Igły, krew...fuuuj |
|||
|
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Margoś, a jak ty się w ogóle czujesz, wiedząc, że 9 miesiąc już coraz bliżej?
Mnie się w twoim wieku ciążowym włączy już panika i mnie stąd wywalicie na bank |
|
|
|
#2687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A czemu 4? ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Cytat:
![]() Strasznie mi do tego porodu daleko ![]()
|
|
#2688 |
|
Zadomowienie
|
Na czczo- z palca+ z żyły
po godzinie- z żyły po 2 godz- z żyły razem 4
|
|
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale w sumie mój tż ma tak samo :P Podziwiam
|
|
|
|
|
#2691 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żebyś wiedziała ![]() ---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:56 ---------- Cytat:
![]() Ale zdążyłam oddac tylko 2 razy, bo moj organizm nie radzi sobie z takim ubytkiem w tak krotkim czasie, wiec mdlalam okrutnie za kazdym razem. Ale przynajmniej mam ksiazeczke i oznaczona grupę krwi
|
|
#2692 |
|
Zakorzenienie
|
Pododawałam sobie aukcje do koszyka, ale teraz zastanawiam się czy jeszcze się z tym nie wstrzymać
Nie wiem czy chcę mieć już te wszystkie rzeczy w domu
|
|
|
|
#2693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Raz też chciałam oddać ale nie chcieli mojej krwi to co mam poradzić ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Cytat:
![]() Schowasz do jakiejś szafy i nie będziesz musiała oglądać jak nie chcesz a w razie w będziesz ubezpieczona )
|
|
#2694 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed doczytałam, że w szpitalu jesteś
Ale dobrze zrobiłaś- lepiej dmuchać i chuchać na nasze maleństwa niż coś zbagatelizować Ghia trzymam kciuki bardzo mocno A ta praca to w jego branży? Co tam jeszcze ... Chyba nic. Ogarnęłam kuchnię, pochłonęłam pierożki ruskie No trudno, nie chcę się przemęczać już na dziś...Weekend majowy, pomimo niepogody, zaliczam do udanych Od piątku rana do niedzieli wieczorem byliśmy u znajomych na wiosce. Nawet grilla zrobiliśmy 2 razy Chłopaki zrobili sobie osobną imprezkę, a my -baby niepijące -osobną.Mały przekochany, przecudowny i cały do zjedzenia ![]() A mój mężu w małym zakochany i znów tylko gada "kiedy ten lipiec" ![]() No i znów ciuszki dostaliśmy-torbę ![]() Aż strach do nich jeździć |
|
|
|
#2695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że mój Tż będzie choć w połowie tak zakochany jak Wasi ![]() I że nie znudzi mu się po pierwszej nieprzespanej nocy
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szczerze mówiąc chciałabym zobaczyć minę tż, jakby latał w poszukiwaniue tych wszystkich szpotalnych rzeczy ![]()
|
|
|
|
|
#2697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nadal uparcie próbuję Was nadrobić W międzyczasie robię porządki w domu, ale chyba zaraz się legnę i poleżę
|
|
|
|
|
#2699 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, które lubią być kłute - zamieńcie się z tymi, które muszą
![]() Ja się kłuję w palec 6 razy dziennie, w brzuch raz dziennie i w labie jestem średnio raz na 1,5 tygodnia, jak wchodzę po wyniki, to pani mnie już nawet nie pyta o nazwisko I wciąż dla mnie - zerowa przyjemność ![]() Aczkolwiek rozumiem, mój mąż też jest dawcą krwi, ja bym chciała w przyszłości oddać szpik (ale przez krew). |
|
|
|
#2700 |
|
Zakorzenienie
|
Margosia: też mam taką nadzieję, że mojemu się nie znudzi po pierwszej/dwóch nockach
![]() agrafka: jeśli nie przechodzi po nospie to najlepiej z ginem to skonsultować a ja dalej padam...dwie nieprzespane noce jednak dają mi w kość.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

chyba z 4 osoby więc jest 5 do jednego. Trzymajcie za nas kciuki plizzzzzz
nie boli nic a nic, trwa tylko chwilkę. Sama byłam w szoku bo spodziewałam sie, że to bardziej boli i że jest bardziej skomplikowane. Nie czujesz żadnego dyskomfortu, ani że coś ,,tam" masz. Zwiększa sie tylko wydzielina, szczegolnie rano ale to normalne. Pessar może wypadac dlatego trzeba się ograniczać w aktywności. Jutro mam wizyte u swojej ginki więc dowiem się więcej.
[/QUOTE]
Mój pobyt obecnie ogranicza się do leżenia i generalnie odpoczywania, kiedy nic się z małym i ze mną nie dzieje, także mogę się zachwycac
tak czy siak macica musi się oczyścic

Ale dobrze zrobiłaś- lepiej dmuchać i chuchać na nasze maleństwa niż coś zbagatelizować
W międzyczasie robię porządki w domu, ale chyba zaraz się legnę i poleżę