|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Ja nadal mam plemienia. Niby to jeszcze po krwawieniu schodzi stara krew ale kazda kropka mnie martwi.
Leze i staram sie nie stresowac. TZ pojechal do mieszkania w ktorym mamy mieszkac. Ma z kolega malowac i pewnie zajmie to im caly dzien... Nie jestem dobra w szyciu i dzierganiu. Moze wroce do rysowania albo bede pisac opowiadania. Nie mam pomyslu. Na razie nadrabiam zaleglosci ksiazkowe. |
|
|
|
#2702 |
|
Rozeznanie
|
AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Asienka213 , ja tez mieszkam w DE ale w Berlinie.
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2703 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
jak dlugo jestes na obczyznie ??
|
|
|
#2704 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy któras z Was ma przeczucia co do płci dziecka?
W pierwszej ciązy razem z mężem mielismy przeczucie że będzie dziewczynka i mielismy rację. Teraz wszyscy nam zycza chłopca, tak jak juz pisałyscie o tym ludzie mysla ze wszyscy to chca miec parkę. Nam jest to obojetne chciaż ostatnio ciągle łapie sie na tym że mówie do maluszka tak jakby był chłopcem. Czy którejś z Was, która ma już dziecko sprawdziło się że jak dziecko było poczete przed owulacja to urodziłą się dziewczynka a w trakcie owulacji chłopiec? Jesli miałabym patrzec na tą teorie to powinnam miec druga dziewczynkę.
|
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
Ja też w DE
![]() I wyobraźcie sobie, że dostałam fristlose Kündigung bo byłam chora a pracodawca uważa, że Symuluje byłam u adwokata, oczywiście ciężarnej nie można zwolnić, więc muszę iść do sądu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Asienka213 ja juz 6 lat tu mieszkam. Czas szybko leci.
Fristlose Kündigung Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2707 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale jak bedzie chlopczyk to tez fajnie, bedzie parka, najwazniejsze by bylo zdrowe Cytat:
sprawa jest tak czy siak przez Ciebie wygrana, tylko po co te nerwy
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja też mieszkam w DE w Dortmundzie jest nas tutaj sporo emigrantek ju już 2,5 roku, ale pracowałam z polakami więc kurs mam zamiar teraz zacząć i coś się tego jezyka nauczyć a ja jestem na Mutterschutzgesetz czyli arbeit verboten bei schwangerschaft, czyli od samego pocztatku do konca ciazy siedze sobie w domku pozdrowionka dla Was Mamusie
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zadomowienie
|
Nerwy takie, że normalnie mnie do podłogi przygniotlo..adwokat go wysmial, laska w arbeitsamt też, nawet nie mam sperrzeit, mimo, że fristlose, bo powiedziała, że i tak jest to wypowiedzenie unwirksam i mój szef i tak będzie im musiał zwracać kasę..wszScy w szoku, bo ja pracuje w steuerkanzlei, że steuerberater mógł tal głupotę zrobić..jeden klient, u którego mam dodatkowo nebenjob, to jego kumpel ze szkoły, zadzwonił do mnie, żeby mi powiedziec, że jego przyjaźń z moim szefem i moja praca, z której jest bardzo zadowolony, to dla niego dwie różne sprawy i on ma nadzieję, że dalej będę u niego pracować..
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2710 |
|
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Zazdroszcze Wam troche tej emigracjii...
Gdybym byla odwazniejsza to tez bym chetnie stad wyjechala... |
|
|
|
#2711 | |
|
Zadomowienie
|
Ale mówię wam dziewczyny, jak to zobaczyłam, to tak mnie brzuch rozbolal..bo on mi napisal, że pozostaje w stanie niewiedzy co do mojej domniemanej ciąży
mimo, że oczywiście go informowalam ustnie..zachował się jak głupek, bo chociaz by nic o tej ciąży nie pisał ![]() Zwl, że nawet od otrzymania kündigungsschutz kobieta ma 2 tygodnie, żeby to nachweisen, co za palant i tylko się tym sądem stresuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Chciałam napisać "od otrzymania Kündigung", ale mój telefon głupek tak sobie czasem dopisuje jeśli chodzi o emigrację, to ja ja właśnie w tej obecnej sytuacji docenilam...mam tak zamotana syt prywatna, że szok, ale wiem, że sobie poradzę co najmniej finansowo..Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
dokladnie tak mam przynajmniej luz psychiczny, że pracodawca nie będzie kombinować a u nas w pracy to nie ma stanowiska ktore mogloby odpowiadac kobiecie w ciazy więc każda dziewczyna jak widzi 2 kreski to siedzi w domku a Tobie to współczuje, sądy to zawsze stres, mimo iż wiesz, że wygrasz bez problemu. Ale nie wiem dlaczego niektórzy robią tak pod górkę, jak wiadomo że stres w ciąży niewskazany... |
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teorię o poczęciu w owu na chłopca znam z liceum od babki z wdż i musi być chłopiec ![]() Witam, wróciłam z pracy, piję kawę (ale miałam smaka na parzoną
|
|
#2714 |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
I to jest BARDZO wazne.
Ja mam prace, TZ tez a i tak czesto sie martwie, bo wystarczy ze jedno z nas ja straci i bedzie kiepsko... Decyzje o dziecku tez odkladalismy przez finanse, ale w koncu stwierdzilismy ze tak to mozna odkladac w nieskonczonosc... |
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mimo, że teraz oboje mamy pracę i jest OK, to ja jestem taka, że ciągle sie martwię co będzie jak TZ zostanie bez pracy. A chciałabym żeby moje dziecko miało wszystko ![]() A tak btw - zaczynam dzisiaj 13 tydzień
|
|
#2716 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kreska pojawiła się dopiero około 32 tygodnia a wypukłego pępka nie miałam ![]()
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Okolice Gliwic.
Cytat:
Nic mi gin nie mowil o odstawieniu kwasu przy lykaniu Pregna plus i teraz nie bardzo wiem, czy mam sama ten kwas odpuscic. Mozna go przedawkowac? Zostalo mi kilka tabletek, to juz bym go do konca wykorzystala... |
|
|
|
|
#2718 |
|
Raczkowanie
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2720 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My jednak czujemy ciąże inaczej, nosimy dzieciątka pod sercem, nasi panowie tego tak nie czują, nie mają dolegliwości itp Dobrze, że jest to usg mogą zobaczyć jak rośnie dziecko i staje się to dla nich trochę bardziej namacalneCytat:
Byłam na szybko na usg u mojej gin. Jednak moje dziecię nie kazdemu się chce pokazać, ale swojej pani dr tak Tym razem nie było żadnego problemu żeby się pokazał. Wszystkie pomiary wyszły ok, kość nosowa jest, przezierność i przepływy ok![]() ![]() już na poprzednim usg było coś widać, a teraz znów gin na to zwróciła uwagę. Dla mnie to niesamowite, ze tak szybko można to zobaczyć-szok. Junior ma już 7,3 cm! w czwartek w szpitalu miał 6,1 cm, ale szybko rośnie
|
|||
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Mam wizyty na razie co miesiac, za doplata 150 E na kazdej wizycie usg i zapis na USB i zdjecia. Na gesätzliche KK.
|
|
#2722 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
i zobaczymy co będzie w kwietniu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny ale miałam napływ energii dzisiaj, wysprzątałam w domku - włącznie z oknami. Na obiad 2 dania. Nawet buraczki ugotowałam dla małej, bo miała ochotę. Troszki mi się nie chciało z początku ,ale nie żałuję ,bo jak zobaczyłam jak wcina to aż mi się miło zrobiło na serduchu. Zjadła dzisiaj na obiad więcej ode mnie odnośnie trzymania laptopa na brzuchu to w pierwszej ciąży trzymałam i większej uwagi na to nie zwracałam póki brzuszka nie gniótł. Ale tym razem nie kładę. Miałyśmy w czerwcu bardzo poważną operację u małej, i to co miała nie wiadomo skąd było. A było od urodzenia i dopiero w tym roku wyszło. Więc tym razem nie będę ryzykowała, może jakieś promieniowanie NIE WIEM. Laptopik leży na stoliczku lub na łóżku, z dala od brzuszka.
|
||||
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A tak jak mowisz - w razie co zawsze mozesz wrocic
|
|
|
|
|
#2725 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tylko raz rzygałamCytat:
jesteśmy stare ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super prezent Cytat:
niefajnie
|
||||||
|
|
|
#2726 | |
|
Wtajemniczenie
|
oo a ja sie urodzilam w Gliwicach a pochodze z Bytomia
![]() Cytat:
ja to sobie pewnie jeszcze poczekam zanim sie ujawni W ogole moja cora jest z 13 kwietnia, Tz z 11-tego, a teraz dzieciatko tez sie urodzi w kwietniu ja sie chyba wykoncze z tymi urodzinami
|
|
|
#2727 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Też kiedyś stwierdziłam, że jakoś się ułoży jak będzie dziecko, bo tak to zawsze coś ![]() To ja do gliwic mam 40, ale śląsk górny to śląsk górny ![]() Cytat:
Też chciałabym już wiedzieć, nawet jakby za jakiś czas okazało się, że jednak to inna płeć po prostu zaspokoiło by to moją ciekawość.Cytat:
![]() U mnie pół rodziny to marzec i kwiecień, więc jazda będzie, ale ja i tż nie
|
|
#2728 | |
|
Rozeznanie
|
AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Ja mam fajna pania w Berlinie, wszystkie badania robi mi za darmo, na kazdej wizycie mam USG i dostaje zdjęcia. Nawet dala mi skierowanie na prenatalne za które nie będę płacić i pokryje to moja kasa chorych. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2729 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziecie robić łączone imprezy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie pisze, bo nie mam czasu, duzo pracuje, a wolny czas poswiecam Synkowi i Mezowi. Cytat:
![]() W pierwszej tez mialam i sie nie mylilam ![]() Moj syn zostal poczety w dniu owulacji, a teraz na bank bylo przed owulacja ![]() u mnie presji ze strony rodziny nie ma, jesli chodzi o plec, wiem, ze sie uciesza po prostu z dziecka i maja nadzieje na zdrowe dziecko. Dla mnie to nie ma znaczenia, mam w domu chlopca i dla mnie z kolejnym chlopcem byloby lzej, bo mam wszystko opanowane , ale jak bedzie dziewczynka (a tak czuje), to tez sie bede bardzo cieszyc. bardziej zajmuje mnie zdrowie mojego nienarodzonego dziecka, niz cokolwiek innego.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.

byłam u adwokata, oczywiście ciężarnej nie można zwolnić, więc muszę iść do sądu 
sprawa jest tak czy siak przez Ciebie wygrana, tylko po co te nerwy
i tylko się tym sądem stresuje 

i musi być chłopiec 

super prezent
niefajnie
Perfect Housewife
Też chciałabym już wiedzieć, nawet jakby za jakiś czas okazało się, że jednak to inna płeć