Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 11:23   #2701
nadzwyczajna
Rozeznanie

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Ja nadal mam plemienia. Niby to jeszcze po krwawieniu schodzi stara krew ale kazda kropka mnie martwi.
Leze i staram sie nie stresowac.

TZ pojechal do mieszkania w ktorym mamy mieszkac. Ma z kolega malowac i pewnie zajmie to im caly dzien...

Nie jestem dobra w szyciu i dzierganiu. Moze wroce do rysowania albo bede pisac opowiadania. Nie mam pomyslu. Na razie nadrabiam zaleglosci ksiazkowe.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:27   #2702
filupka
Rozeznanie

AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Asienka213 , ja tez mieszkam w DE ale w Berlinie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 11:41   #2703
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Asienka213 , ja tez mieszkam w DE ale w Berlinie.

milo mi poznac kolejna emigrantke jak dlugo jestes na obczyznie ??

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:04   #2704
111kicia111
Raczkowanie

Dziewczyny czy któras z Was ma przeczucia co do płci dziecka?
W pierwszej ciązy razem z mężem mielismy przeczucie że będzie dziewczynka i mielismy rację. Teraz wszyscy nam zycza chłopca, tak jak juz pisałyscie o tym ludzie mysla ze wszyscy to chca miec parkę.
Nam jest to obojetne chciaż ostatnio ciągle łapie sie na tym że mówie do maluszka tak jakby był chłopcem.
Czy którejś z Was, która ma już dziecko sprawdziło się że jak dziecko było poczete przed owulacja to urodziłą się dziewczynka a w trakcie owulacji chłopiec?
Jesli miałabym patrzec na tą teorie to powinnam miec druga dziewczynkę.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:04   #2705
cayenneOna
Zadomowienie

Ja też w DE
I wyobraźcie sobie, że dostałam fristlose Kündigung bo byłam chora a pracodawca uważa, że Symuluje byłam u adwokata, oczywiście ciężarnej nie można zwolnić, więc muszę iść do sądu
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:13   #2706
filupka
Rozeznanie

Asienka213 ja juz 6 lat tu mieszkam. Czas szybko leci.

Fristlose Kündigung faktycznie musisz isc do sądu, ale na pewno wygrasz! !!!!!

Stary 2013-08-24, 12:24   #2707
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
W pierwszej ciązy razem z mężem mielismy przeczucie że będzie dziewczynka i mielismy rację. Teraz wszyscy nam zycza chłopca, tak jak juz pisałyscie o tym ludzie mysla ze wszyscy to chca miec parkę.
Nam jest to obojetne chciaż ostatnio ciągle łapie sie na tym że mówie do maluszka tak jakby był chłopcem.
Czy którejś z Was, która ma już dziecko sprawdziło się że jak dziecko było poczete przed owulacja to urodziłą się dziewczynka a w trakcie owulacji chłopiec?
ja w 1 ciazy w ogole nie zwracalam uwagi na to czy bylo poczete przed ovu czy po, pewnie dlatego, ze wlasciwie sie nie staralismy Zawsze mowilam, jak Bog da to bedzie Co do przeczucia to nie mialam, bardzo chcialam dziewczynke A teraz bym chciala druga ale jak bedzie chlopczyk to tez fajnie, bedzie parka, najwazniejsze by bylo zdrowe

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ja też w DE
I wyobraźcie sobie, że dostałam fristlose Kündigung bo byłam chora a pracodawca uważa, że Symuluje byłam u adwokata, oczywiście ciężarnej nie można zwolnić, więc muszę iść do sądu
niezle chamstwo sprawa jest tak czy siak przez Ciebie wygrana, tylko po co te nerwy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 12:48   #2708
12mu05
Rozeznanie

Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
milo mi poznac kolejna emigrantke jak dlugo jestes na obczyznie ??
Cytat:
Ja też w DE

Ja też mieszkam w DE w Dortmundzie jest nas tutaj sporo emigrantek ju już 2,5 roku, ale pracowałam z polakami więc kurs mam zamiar teraz zacząć i coś się tego jezyka nauczyć a ja jestem na Mutterschutzgesetz czyli arbeit verboten bei schwangerschaft, czyli od samego pocztatku do konca ciazy siedze sobie w domku

pozdrowionka dla Was Mamusie
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 12:52   #2709
cayenneOna
Zadomowienie

Nerwy takie, że normalnie mnie do podłogi przygniotlo..adwokat go wysmial, laska w arbeitsamt też, nawet nie mam sperrzeit, mimo, że fristlose, bo powiedziała, że i tak jest to wypowiedzenie unwirksam i mój szef i tak będzie im musiał zwracać kasę..wszScy w szoku, bo ja pracuje w steuerkanzlei, że steuerberater mógł tal głupotę zrobić..jeden klient, u którego mam dodatkowo nebenjob, to jego kumpel ze szkoły, zadzwonił do mnie, żeby mi powiedziec, że jego przyjaźń z moim szefem i moja praca, z której jest bardzo zadowolony, to dla niego dwie różne sprawy i on ma nadzieję, że dalej będę u niego pracować..

Stary 2013-08-24, 12:55   #2710
teQiba
Moderator

Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Zazdroszcze Wam troche tej emigracjii...
Gdybym byla odwazniejsza to tez bym chetnie stad wyjechala...
Stary 2013-08-24, 13:05   #2711
cayenneOna
Zadomowienie

Ale mówię wam dziewczyny, jak to zobaczyłam, to tak mnie brzuch rozbolal..bo on mi napisal, że pozostaje w stanie niewiedzy co do mojej domniemanej ciąży mimo, że oczywiście go informowalam ustnie..zachował się jak głupek, bo chociaz by nic o tej ciąży nie pisał
Zwl, że nawet od otrzymania kündigungsschutz kobieta ma 2 tygodnie, żeby to nachweisen, co za palant i tylko się tym sądem stresuje

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Chciałam napisać "od otrzymania Kündigung", ale mój telefon głupek tak sobie czasem dopisuje jeśli chodzi o emigrację, to ja ja właśnie w tej obecnej sytuacji docenilam...mam tak zamotana syt prywatna, że szok, ale wiem, że sobie poradzę co najmniej finansowo..

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
Ja też mieszkam w DE w Dortmundzie jest nas tutaj sporo emigrantek ju już 2,5 roku, ale pracowałam z polakami więc kurs mam zamiar teraz zacząć i coś się tego jezyka nauczyć a ja jestem na Mutterschutzgesetz czyli arbeit verboten bei schwangerschaft, czyli od samego pocztatku do konca ciazy siedze sobie w domku

pozdrowionka dla Was Mamusie
No i później Mutterschutz znowu 8 tygodni po porodzie, a później Elternzeit :p a później możesz w zależności ile przepracowalas jeszcze alg

Stary 2013-08-24, 13:14   #2712
12mu05
Rozeznanie

Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Ale mówię wam dziewczyny, jak to zobaczyłam, to tak mnie brzuch rozbolal..bo on mi napisal, że pozostaje w stanie niewiedzy co do mojej domniemanej ciąży mimo, że oczywiście go informowalam ustnie..zachował się jak głupek, bo chociaz by nic o tej ciąży nie pisał
Zwl, że nawet od otrzymania kündigungsschutz kobieta ma 2 tygodnie, żeby to nachweisen, co za palant i tylko się tym sądem stresuje

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Chciałam napisać "od otrzymania Kündigung", ale mój telefon głupek tak sobie czasem dopisuje jeśli chodzi o emigrację, to ja ja właśnie w tej obecnej sytuacji docenilam...mam tak zamotana syt prywatna, że szok, ale wiem, że sobie poradzę co najmniej finansowo..

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

No i później Mutterschutz znowu 8 tygodni po porodzie, a później Elternzeit :p a później możesz w zależności ile przepracowalas jeszcze alg

dokladnie tak mam przynajmniej luz psychiczny, że pracodawca nie będzie kombinować a u nas w pracy to nie ma stanowiska ktore mogloby odpowiadac kobiecie w ciazy więc każda dziewczyna jak widzi 2 kreski to siedzi w domku
a Tobie to współczuje, sądy to zawsze stres, mimo iż wiesz, że wygrasz bez problemu. Ale nie wiem dlaczego niektórzy robią tak pod górkę, jak wiadomo że stres w ciąży niewskazany...
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 13:15   #2713
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Ja mam przeczucie na chłopca. Nawet mówię Mały
Teorię o poczęciu w owu na chłopca znam z liceum od babki z wdż i musi być chłopiec

Witam, wróciłam z pracy, piję kawę (ale miałam smaka na parzoną ) i lecę sprzątac

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 13:20   #2714
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
ale wiem, że sobie poradzę co najmniej finansowo..
I to jest BARDZO wazne.
Ja mam prace, TZ tez a i tak czesto sie martwie, bo wystarczy ze jedno z nas ja straci i bedzie kiepsko...
Decyzje o dziecku tez odkladalismy przez finanse, ale w koncu stwierdzilismy ze tak to mozna odkladac w nieskonczonosc...
Stary 2013-08-24, 13:22   #2715
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88
Dot.: Odp: Dot.: AW: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
I to jest BARDZO wazne.
Ja mam prace, TZ tez a i tak czesto sie martwie, bo wystarczy ze jedno z nas ja straci i bedzie kiepsko...
Decyzje o dziecku tez odkladalismy przez finanse, ale w koncu stwierdzilismy ze tak to mozna odkladac w nieskonczonosc...
U mnie to samo
Mimo, że teraz oboje mamy pracę i jest OK, to ja jestem taka, że ciągle sie martwię co będzie jak TZ zostanie bez pracy. A chciałabym żeby moje dziecko miało wszystko
A tak btw - zaczynam dzisiaj 13 tydzień

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 13:30   #2716
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trihomonas Pokaż wiadomość
W Holandii jest tak samo..Sa tu kliniki aborcyjne i kobieta na wlasne zyczenie moze usunac ciaze do 24tyg. Niewyobrazalne ale prawdziwe...

Przykro mi ale bedzie dobrze-w koncu pojawi sie slonce

Sliczna dzidzia-gratuluje Mam nadzieje,ze wszystko dobrze sie skonczy
Nie pojmuje tylko jak moglas dostac antybiotyk,ktory wcale niby nie jest pomocny No nie miesci mi sie to w glowie

Witajcie nowe mamusie Gratuluje kreseczek

Ale przyjemnie sie takie cos czyta Gratuluje

U mnie 11t3d rety jak ten czas leci...
Pytanie do mamus,ktore maja juz dzidziusia Czy mialyscie w poprzedniej ciazy ta pionowa kreske na brzuchu ??? W ktorym tyg. stala sie widoczna??? Ciekawe,czy tez ja bede miec
Ja miałam w poprzedniej ciąży,czekałam na nią z upragnieniem i na wypukły pępek
Kreska pojawiła się dopiero około 32 tygodnia a wypukłego pępka nie miałam
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:30   #2717
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Skąd jestes? Jeśli oczywiście chcesz ujawnić
Okolice Gliwic.
Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
Ja mialam i kreche i pepek, ale nie pamietam od kiedy, raczej tez w ostatnich miesiacach ciazy.

Nic mi gin nie mowil o odstawieniu kwasu przy lykaniu Pregna plus i teraz nie bardzo wiem, czy mam sama ten kwas odpuscic. Mozna go przedawkowac? Zostalo mi kilka tabletek, to juz bym go do konca wykorzystala...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:38   #2718
Pralinka_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
Okolice Gliwic.
Ja też tzn do Gliwic mam ok. 20km

http://fajnamama.pl/suwaczki/n54kcbg.png
Pralinka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:46   #2719
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pralinka_90 Pokaż wiadomość
To ja mam blizej, ok. 8km.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:08   #2720
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny. Wszystkie które zaczynałyśmy ten wątek powolutku wchodzimy w II trymestr albo zaraz w nim będziemy więc przed każdym coraz piękniejsze wspólne momenty na takich rodzinnych usg.
Pan doktor zapisał mi troszkę leków: Tardyferon na podniesienie żelaza, bo morfologia mi nieco spadła, i na bakterie w moczu co podobno jest powszechnym zjawiskiem u ciężarnych Urosept i dopochwowo Nystatynę. Tak normalnie łykam Femibion.
ja też biorę Urosept, niby nie mam bardzo złych wynikow moczu, ale coś się dzieje po ataku kolki nerkowej i lepiej działać. Mówią, że ciąża to nie choroba, ale ja nigdy nie brałam tylu leków co teraz (1x1 euthyrox na niedoczynność tarczycy, 2x1 duphaston profilaktycznie, że względu na poprzednie #, no i 2x1 urosept)

Cytat:
Ja też wiecznie ryczę. Wszystko mnie wzrusza. I co najgorsze to nie mija. cały czas o wszystko bek...

To wspaniale że TŻ o ciebie dba To cudowne odkrywać na nowo po wielu latach związku tę samą osobę, która dba o ciebie i się tobą tak wyjątkowo opiekuje. Ja coraz mocniej zakochuję się w swoim mężu, który jeszcze nigdy nie był tak czuły i opiekuńczy. Każdego dnia czuję jak czekamy na tego maluszka razem i żadne z nas mniej, każde tak samo mocno
U nas też jakoś inaczej, fajniej, a od wspólnej wizyty Tż na usg to już w ogóle My jednak czujemy ciąże inaczej, nosimy dzieciątka pod sercem, nasi panowie tego tak nie czują, nie mają dolegliwości itp Dobrze, że jest to usg mogą zobaczyć jak rośnie dziecko i staje się to dla nich trochę bardziej namacalne

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja nadal mam plemienia. Niby to jeszcze po krwawieniu schodzi stara krew ale kazda kropka mnie martwi.
Leze i staram sie nie stresowac.

TZ pojechal do mieszkania w ktorym mamy mieszkac. Ma z kolega malowac i pewnie zajmie to im caly dzien...

Nie jestem dobra w szyciu i dzierganiu. Moze wroce do rysowania albo bede pisac opowiadania. Nie mam pomyslu. Na razie nadrabiam zaleglosci ksiazkowe.
pewnie to stara krew, tak jak mówił lekarz. Odpoczywaj

Byłam na szybko na usg u mojej gin. Jednak moje dziecię nie kazdemu się chce pokazać, ale swojej pani dr tak Tym razem nie było żadnego problemu żeby się pokazał. Wszystkie pomiary wyszły ok, kość nosowa jest, przezierność i przepływy ok No i chyba będzie chłopiec już na poprzednim usg było coś widać, a teraz znów gin na to zwróciła uwagę. Dla mnie to niesamowite, ze tak szybko można to zobaczyć-szok. Junior ma już 7,3 cm! w czwartek w szpitalu miał 6,1 cm, ale szybko rośnie
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:39   #2721
Trisdom
Zadomowienie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
dokladnie tak mam przynajmniej luz psychiczny, że pracodawca nie będzie kombinować a u nas w pracy to nie ma stanowiska ktore mogloby odpowiadac kobiecie w ciazy więc każda dziewczyna jak widzi 2 kreski to siedzi w domku
a Tobie to współczuje, sądy to zawsze stres, mimo iż wiesz, że wygrasz bez problemu. Ale nie wiem dlaczego niektórzy robią tak pod górkę, jak wiadomo że stres w ciąży niewskazany...
Hej, dlatego wlasnie poprosze mojego gina w poniedzialek o Beschäftigungsverbot. Mialam siedziec przy biurku i dziergac papiery, a latam po szpitalu i robie ciezka robote, jak wczesniej. I szuuuuu do Tz do Frankfurtu.
Mam wizyty na razie co miesiac, za doplata 150 E na kazdej wizycie usg i zapis na USB i zdjecia. Na gesätzliche KK.
Stary 2013-08-24, 15:40   #2722
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:

uparta
mieszkam juz tu 9 lat i tu chodze normalnie do lekrza

Jesli chcialabys wyjechac to ja bym sie jezykiem za bardzo nie przejmowala ja jak wyjechalam to nie umialam ani slowa W pierwszej ciazy tez bardzo slabo mowilam, wlasciwie wtedy swiezo skonczylam kurs ale tu Ci wszyscy pomoga Bylam bardzo zadowolona z opieki w szpitalu, kazdy mily
Jesli moge spytac w jakim wojewodztwie pracuje Twoj Tz ?? My mieszkamy w Baden- Württemberg
no mój mężulek to pracuje we Frankfurcie nad Menem i zastanawiamy się aby tam zamieszkać, ale właśnie ta bariera językowa

Cytat:
Napisane przez 111kicia 111
ja za pierwszym razem nie sprawdzałam nawet czy to była owulacja czy też nie, więc Ci niestety nie powiem.U nas to był napływ energii i pytanie: dzidziuś? ja: dzidziuś. I tak mamy niunię, już 4 latka. Mój TZ mówi że będzie dziewczynka, bo mu się śniło no a ja mu że mi się chłopiec śnił i zobaczymy co będzie w kwietniu

Cytat:
Napisane przez teQiba
Gdybym byla odwazniejsza to tez bym chetnie stad wyjechala..
widzisz to samo jest u mnie, mój TZ ciągle w pracy i ja się obawiałam (nie wiadomo czego) i żałuję że wcześniej nie wyjechałam. A teraz małą bym miała no i nie wiadomo jak się będzie rozwijała ciąża, więc póki co do kwietnia to w PL będziemy a potem sie zobaczy może i sie odważe na ten krok i pójdę na całość. Raz się żyje w końcu, jak by co to mamy gdzie wracać

Cytat:
Napisane przez Enia
ja też kreskę miałam ok.32 tygodnia ale bardzo słabą. Odnośnie wypukłego pępka to mi już go było widać ok 5 miesiąca i tak do końca. Troszkę to śmiesznie wyglądało bo tak przebijał się przez te cieniutkie bluzki jak jakiś guziczek

Dziewczyny ale miałam napływ energii dzisiaj, wysprzątałam w domku - włącznie z oknami. Na obiad 2 dania. Nawet buraczki ugotowałam dla małej, bo miała ochotę. Troszki mi się nie chciało z początku ,ale nie żałuję ,bo jak zobaczyłam jak wcina to aż mi się miło zrobiło na serduchu. Zjadła dzisiaj na obiad więcej ode mnie

odnośnie trzymania laptopa na brzuchu to w pierwszej ciąży trzymałam i większej uwagi na to nie zwracałam póki brzuszka nie gniótł. Ale tym razem nie kładę. Miałyśmy w czerwcu bardzo poważną operację u małej, i to co miała nie wiadomo skąd było. A było od urodzenia i dopiero w tym roku wyszło. Więc tym razem nie będę ryzykowała, może jakieś promieniowanie NIE WIEM. Laptopik leży na stoliczku lub na łóżku, z dala od brzuszka.
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:41   #2723
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
A urodziłaś naturalnie? bo ja miałam bardzo podobnie, 12 dni po terminie i dwa razy podawana oksytocyna, z tym, że były wszystkie możliwe bóle łącznie z tymi "z krzyża" a rozwarcie 2 cm... po 5
godzinach cesarka

a co do kwasu foliowego, na mojej ulotce jest napisane, że w I trymestrze można brać podwójną dawkę i ja tak biorę

czy trzymanie laptopa na kolanach jest niebezpieczne dla dziecka? czy zależy w jakiej odległości od brzucha?
u mnie bylo tak ze mailam przez dwa dni podawaną przez 8 godzin oksy, p pierwszym dniu nic ale w nocy o polnocy zaczely mnei brac skurcze , poszlam na ktg i nic ni wykrylo a bolałao jak ch.....pozniej sie okazalo ze ktg bylo popsute:p rano dostalam drugą oksy i sie zaczely krzyzowe, w koncu mialam co minute skurcze przez wiele godzin a jak przyszlo do badania to sie okazało że było 0,5 cm rozwarcia wiec cc się skonczylo.tez biore podwojną dawkę kwasu foliowego
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:50   #2724
teQiba
Moderator

Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
widzisz to samo jest u mnie, mój TZ ciągle w pracy i ja się obawiałam (nie wiadomo czego) i żałuję że wcześniej nie wyjechałam. A teraz małą bym miała no i nie wiadomo jak się będzie rozwijała ciąża, więc póki co do kwietnia to w PL będziemy a potem sie zobaczy może i sie odważe na ten krok i pójdę na całość. Raz się żyje w końcu, jak by co to mamy gdzie wracać
Tak stawiajac sie w Twojej sytuacji to ja tez juz poczekalabym do porodu, a potem bez zalu bym wyjechala. Tam dziciatku tez sie lepiej bedzie zylo...
A tak jak mowisz - w razie co zawsze mozesz wrocic
Stary 2013-08-24, 15:50   #2725
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny można dołączyć?

Nazywam się Magda i mam 23 lata. Obecnie jestem w 12 tc i jest to moja pierwsza ciaża. Póki co ciążę znoszę bardzo dobrze (zero wymiotów). Dokuczały mi tylko sporadycznie mdłości, ból kręgosłupa no i senność
ja dzisiaj właśnie 12 tc skończyłam i tylko raz rzygałam

Cytat:
Dziewczyny potrzebuje rady.
Lekarz kazal mi kupic witaminki dla ciezarnych z zelazem. Dzisiaj jakies kupilam, ale teraz doczytalam sie w skladzie ze jest tu tez kwas foliowy 400ug. Czyli dokladnie tyle ile zawiera sam kwas foliowy, ktory do tej pory lykalam... Czyli na logike mam juz ten czysty kwas odstawic? Czy to nie za wczesnie na zmiane na te witaminy? 10t6d dzisiaj wychodzi...
ja bym odstawiła

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Widziałyście, że są mamy majowe-czerwcowe już?
jesteśmy stare
Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Jak to jest dziewczyny, że Wy jesteście senne prawie cały czas, a ja jakąś bezsenność mam od kiedy wiem o ciąży? Poszlam spać o 23, a juz się obudziłam.A w dzień nie mogę spać wcale.
Ja gdzieś tak do 7 tygodnia też bezsenna byłam a teraz MUSZĘ spać kilkanaście godzin na dobę

Cytat:
mhmmmmmm....wczoraj byliśmy rodzinnie na USG i mały tak ładnie się ułóżył że pan doktor zrobił od razu prenatalne pomiary, za tydzień wezmą mi krew, bo już akurat kurier odjechał. Malutkie wierciło się jak szalone. Pan doktor pokazywał zbliżenia paluszków u rąk i nóg i kazał tatusiowi liczyć czy wszystko jest na swoim miejscu
jeeejuuuu

Cytat:
Napisane przez justine_87 Pokaż wiadomość
I a propos TŻ - udzielają mu się chyba ciążowe hormony, bo sprawił mi taki prezent, że SZOK!
Choć mamy mnóstwo wydatków związanych z wykańczaniem domu, płacimy za wynajem kawalerki, to... dostałam od Męża lustrzankę, o której zawsze marzyłam
Żadna tam profesjonalna, ale na początek jest w sam raz
super prezent

Cytat:
Ja też w DE
niefajnie
Stary 2013-08-24, 15:59   #2726
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Okolice Gliwic.
Cytat:
oo a ja sie urodzilam w Gliwicach a pochodze z Bytomia

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Byłam na szybko na usg u mojej gin. Jednak moje dziecię nie kazdemu się chce pokazać, ale swojej pani dr tak Tym razem nie było żadnego problemu żeby się pokazał. Wszystkie pomiary wyszły ok, kość nosowa jest, przezierność i przepływy ok No i chyba będzie chłopiec już na poprzednim usg było coś widać, a teraz znów gin na to zwróciła uwagę. Dla mnie to niesamowite, ze tak szybko można to zobaczyć-szok. Junior ma już 7,3 cm! w czwartek w szpitalu miał 6,1 cm, ale szybko rośnie
gratuluje
ja to sobie pewnie jeszcze poczekam zanim sie ujawni

W ogole moja cora jest z 13 kwietnia, Tz z 11-tego, a teraz dzieciatko tez sie urodzi w kwietniu ja sie chyba wykoncze z tymi urodzinami Tylko ja sie wylamalam

Stary 2013-08-24, 16:24   #2727
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
I to jest BARDZO wazne.
Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
U mnie to samo
Mimo, że teraz oboje mamy pracę i jest OK, to ja jestem taka, że ciągle sie martwię co będzie jak TZ zostanie bez pracy. A chciałabym żeby moje dziecko miało wszystko
A tak btw - zaczynam dzisiaj 13 tydzień
I ja! I ja! Też kiedyś stwierdziłam, że jakoś się ułoży jak będzie dziecko, bo tak to zawsze coś

Cytat:
Okolice Gliwic.
Cytat:
Cytat:
To ja mam blizej, ok. 8km.
To ja do gliwic mam 40, ale śląsk górny to śląsk górny

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę Też chciałabym już wiedzieć, nawet jakby za jakiś czas okazało się, że jednak to inna płeć po prostu zaspokoiło by to moją ciekawość.

Cytat:

W ogole moja cora jest z 13 kwietnia, Tz z 11-tego, a teraz dzieciatko tez sie urodzi w kwietniu ja sie chyba wykoncze z tymi urodzinami Tylko ja sie wylamalam
Jak fajnie, że tak dużo nas ze śląska
U mnie pół rodziny to marzec i kwiecień, więc jazda będzie, ale ja i tż nie

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:31   #2728
filupka
Rozeznanie

AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Hej, dlatego wlasnie poprosze mojego gina w poniedzialek o Beschäftigungsverbot. Mialam siedziec przy biurku i dziergac papiery, a latam po szpitalu i robie ciezka robote, jak wczesniej. I szuuuuu do Tz do Frankfurtu.
Mam wizyty na razie co miesiac, za doplata 150 E na kazdej wizycie usg i zapis na USB i zdjecia. Na gesätzliche KK.
Na panstwowym ubezpieczeniu i musisz az tyle placic...szok.
Ja mam fajna pania w Berlinie, wszystkie badania robi mi za darmo, na kazdej wizycie mam USG i dostaje zdjęcia. Nawet dala mi skierowanie na prenatalne za które nie będę płacić i pokryje to moja kasa chorych.

Stary 2013-08-24, 16:47   #2729
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:

gratuluje
ja to sobie pewnie jeszcze poczekam zanim sie ujawni

Będziecie robić łączone imprezy

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale zazdroszczę Też chciałabym już wiedzieć, nawet jakby za jakiś czas okazało się, że jednak to inna płeć po prostu zaspokoiło by to moją ciekawość.
Pewnie niedługo się ujawni kogo nosisz w brzuszku
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 16:48   #2730
mariolasl
Zakorzenienie

Nie pisze, bo nie mam czasu, duzo pracuje, a wolny czas poswiecam Synkowi i Mezowi.

Cytat:
Ja mam
W pierwszej tez mialam i sie nie mylilam
Moj syn zostal poczety w dniu owulacji, a teraz na bank bylo przed owulacja
u mnie presji ze strony rodziny nie ma, jesli chodzi o plec, wiem, ze sie uciesza po prostu z dziecka i maja nadzieje na zdrowe dziecko.
Dla mnie to nie ma znaczenia, mam w domu chlopca i dla mnie z kolejnym chlopcem byloby lzej, bo mam wszystko opanowane , ale jak bedzie dziewczynka (a tak czuje), to tez sie bede bardzo cieszyc. bardziej zajmuje mnie zdrowie mojego nienarodzonego dziecka, niz cokolwiek innego.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości