|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() co ja w końcu robię nie tak? ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2013-08-23 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2643 |
Raczkowanie
|
Ja z kolei chciałabym zapytać jak mają się Wasze obwody brzuszków?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |||||
Zakorzenienie
|
Uf... nareszcie nadrobiłam
![]() Cytat:
![]() Nie mogę się doczekać ![]() Cytat:
Musisz być silna ![]() Cytat:
![]() Jestem już na wyższym lewelu ![]() Cytat:
![]() Przecierasz szlaki o jeden dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Wczorajsza wizyta u gina udała się. Miałam USG i wklejam zdjęcie dzidzia. Wczoraj miał już 6,80 cm ![]() Niestety ten lekarz również potwierdził toksoplazmozę i dowiedziałam się, że antybiotyki, które biorę w ogóle nie chronią dziecka ![]() Dostałam skierowanie do szpitala na "diagnostykę płodu" mają tam zbadać czy dziecko jest zarażone tokso. Nie wiadomo jednak czy mnie tam przyjmą. W poniedziałek mam rozmawiać z lekarzem, który mnie zakwalifikuje lub nie. Prywatnie to koszt ok 1500 zł więc będzie problem. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2645 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2646 |
Raczkowanie
|
Wczorajsza wizyta u gina udała się. Miałam USG i wklejam zdjęcie dzidzia. Wczoraj miał już 6,80 cm
![]() Niestety ten lekarz również potwierdził toksoplazmozę i dowiedziałam się, że antybiotyki, które biorę w ogóle nie chronią dziecka ![]() Dostałam skierowanie do szpitala na "diagnostykę płodu" mają tam zbadać czy dziecko jest zarażone tokso. Nie wiadomo jednak czy mnie tam przyjmą. W poniedziałek mam rozmawiać z lekarzem, który mnie zakwalifikuje lub nie. Prywatnie to koszt ok 1500 zł więc będzie problem.[/QUOTE] O kurcze:/ co za niekompetentni lekarze, którzy przepisują antybiotyki na pałę, nie zastanawiając się jaki to ma wpływ na nasze dzieci. Przecież one są tu najważniejsze! Na Madagaskar z takimi, niech małpy leczą! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma 5t7d, to już 6t0d ja też dziś zaczynam II trym Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaki już duży maluszek ![]() ojej niepokojące z tokso. będę trzymała kciuki w pn, żeby się udało, bo koszty prywatnie sa powalajace! też jeszcze mieszczę się we wszystko. mimo 11tc brzuszka jeszcze nie widać, no chyba, że po całym dniu wieczorem mi wywali. wtedy wyglądam na 5 mc. od poniedziałku zaczynam cotygodniowe fotografowanie wielkości brzucha. pewnie niedługo zacznie go przybywać. a w ogóle to polecam Wam rozważenie sesji ciążowej. genialna pamiątka ![]()
![]() |
#2649 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Zakorzenienie
|
"Język niemowląt"-mi sie nie przydala, chociaz przeczytałam, jeszcze będąc w ciązy
W oczekiwaniu na dziecko-bardzo polecam i kolejne czesci-Pierwszy rok życia dziecka równiez!! mi tez sie już spodnie nie dopinają ale się nie nastawiam, bo rok temu bylo mi dopiero widac brzuch w 7ym miesiącu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2652 |
Zadomowienie
|
No Ja też tak miałam że pod koniec dnia miałam brzuszek, a w ciagu dnia nie. Teraz już od paru dni widać bo zawsze byłam w miare szczupła nawet doczekalam sie gratulacji na FB od koleżanki z która się mijalam tego dnia na ulicy :-D Dzisiaj zaczynam 16 tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Rozeznanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Leze juz w domu. Poryczalam sie. Chyba emocje ze mnie wychodzą. Czuje sie zle z tym ze bede lezec a TZ i moja mama beda musieli mnie nianczyc.
Oni oczywiscie sie ciesza ze zwolnie tempa ale dla mnie to jak kara. Ja jestem bardzo aktywna. I jeszcze jedno-lęk ze krwawienie wróci. Ta ciaza to dla mnie duze wyzwanie. Inaczej to sobie wyobrazalam. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2654 |
Raczkowanie
|
Nadzwyczajna, dobrze, że jesteś już w domu. Wyobrażam sobie, że leżenie bezczynnie może człowieka doprowadzić do pasji:/ ale musisz uzbroić się w cierpliwość, pomyśl, że robisz to dla swojego maleństwa i już niedługo zostanie Ci to wynagrodzone. Kiedy weźmiesz w ramiona swoje dzieciątko, pomyślisz, że gdyby zaszła taka potrzeba leżałabyś drugie tyle. Bądź wytrwała i stosuj się do zaleceń lekarza. Rób to na co wcześniej nie miałaś czasu, poczytaj książkę, ściągnij seriale, zaglądaj na nasze forum
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2656 |
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
![]() chcialabym do was dolaczyc ![]() ![]() U lekarza jeszcze nie bylam, dzwonilam z urlopu zrobic termin ale taka mloda siksa stwiedzila, ze narazie i tak nic nie widac ![]() ![]() Dodam jeszcze, ze mieszkam w De i mam juz 5-letnia corcie, wiec najwyzszy czas na rodzenstwo ![]()
![]() |
#2657 | |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Nie wchodzilam na wage ale widze po buzi ze schudlam i mama powiedziala ze mam since pod oczami. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2013-08-23 o 15:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde, dziewczyny, a ja nie pamiętam dokładnie, którego dnia miałam OM, nigdy nie przywiązywałam do tego wagi. Rozbieżność u mnie może być tak od 3 do 8 lipca...
![]() |
#2659 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() Nazywam się Magda i mam 23 lata. Obecnie jestem w 12 tc i jest to moja pierwsza ciaża. Póki co ciążę znoszę bardzo dobrze (zero wymiotów). Dokuczały mi tylko sporadycznie mdłości, ból kręgosłupa no i senność ![]()
#2661 |
Rozeznanie
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
|
![]() ![]() |
![]() |
#2662 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wg OM mam na 10 marca termin, wg usg ostatniego na 14 marca, a mi się wydaje, ze będzie 18 marca ![]() ![]() Cytat:
czas szybko zleci ![]() ![]()
![]() |
#2663 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No i pozwol sie troche rozpiescic rodzince... Jakos to bedzie, glowa do gory. Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Wtajemniczenie
|
Asienka, Pralinka witajcie! ale przybywa nas kwietniówek
![]() Koziemleko cudne maleństwo, też chciałabym widzieć już swoje na usg czy powtórzę się po raz setny, że chciałabym, aby był już poniedziałek? Byc może już pisałaś, a nie doczytałam, ale skąd badania na toksoplazmozę, podejrzewałaś, że możesz być na to chora? Nadzwyczajna cieszę się, że jesteś już w domu. ja własnie pochłonęłam chyba z kilo lazanii, i nie musze czekac kilku miesięcy, już mam wielki brzuch ![]() Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2013-09-17 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Moderator
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Dziewczyny potrzebuje rady.
Lekarz kazal mi kupic witaminki dla ciezarnych z zelazem. Dzisiaj jakies kupilam, ale teraz doczytalam sie w skladzie ze jest tu tez kwas foliowy 400ug. Czyli dokladnie tyle ile zawiera sam kwas foliowy, ktory do tej pory lykalam... Czyli na logike mam juz ten czysty kwas odstawic? Czy to nie za wczesnie na zmiane na te witaminy? 10t6d dzisiaj wychodzi... |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Zakorzenienie
|
Nadzwyczajna ja jeszcze w neidziele mialam krwawienia a nie mam absolutnie żadnej możliwości , żeby leżec odpoczywac , tak więc korzystaj na całego.
co do terminow, to bardzo rzadko chyba którakolwiek kobieta rodzi w terminie ..ja np urodzilam 14 dni po terminie i to po dwoch wywoływaniach oksy ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cześć dziewczyny Pytania mam dwa. Pierwsze do obecnych mam niemowlaków: jak sobie radzicie z dźwiganiem dzieci, dzieci w wózkach, macie jakieś zalecenia/zakazy? I drugie: czy któraś z Was zaszła w ciążę karmiąc piersią? A jeśli tak, to co - kazali odstawić czy nie? w necie piszą że w zasadzie nie trzeba odstawiać, a lekarka mi powiedziała, że może doprowadzić do poronienia, bo coś tam się dzieje z trzonem macicy, nie pamiętam skraca się czy obkurcza czy co... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Raczkowanie
|
Asienka, Pralinka witam nowe ciężarówki
![]() asienka213 długo mieszkasz w DE i tam chodzisz do lekarza ?? pytam bo się zastanawiam nad wyjazdem ale się wstrzymuję bo trochę słabo znam język, a TZ ma u Was dobrą pracę, przyjeżdża kiedy tylko może, ale ja to bym wolała jechać do niego ![]() ![]() teQiba ja to bym odstawiła tamten kwas jak masz w tym drugim cały zestaw, jeżeli masz taką możliwość to zadzwoń po prostu do swojej ginki i zapytaj Cytat:
![]() koziemleko trzymam kciuki za poniedziałek, aby wszystko się udało i dzidzia była zdrowa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję, że szybko się uda znowu ![]() Cytat:
![]() O dużo za duży ![]() Koziemleko mam nadzieję, że Cię zakwalifikują i zrobią te badania na fundusz ![]() Dobry ![]() ![]() Widziałyście, że są mamy majowe-czerwcowe już? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.