Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-27, 08:04   #2701
wadera4
Wtajemniczenie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Właśnie wyzbierałam ostatnie pole ziemniaków i wykopałam tonę marchwi. Mam takie zakwasy, że ledwo chodzę
A potem wielkie ognicho i pieczone ziemniaczki

Cytat:
Napisane przez h0pe Pokaż wiadomość
wadera jak twój krowi poród?
Nic się nie ruszyło brzuch strasznie nisko opuszczony, jakby tuż tuż, teść straszy martwym cielakiem, ale ja myślę, że nie będzie tak źle

Ofiera Hellp witaj

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:17   #2702
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX

Cytat:
Napisane przez Ofiera Hellp Pokaż wiadomość
Witaj Persephone. Przyszłam tutaj trochę za Twoją zachętą Miło zostałam przyjęta.
Przykro mi, że nie udało się zrobić wszystkich badań. Widzę, że po porodzie stres o dzidzię nie maleje, ilość badań również. Kontrolujesz synka na wszelki wypadek, czy są jakieś niepokojące sygnały?
To, co pisałaś (Ty i inne dziewczyny na wątku o rzucawce) to czasami słowo w słowo to, co my piszemy tutaj - pomyślałam, że się tu odnajdziesz, mnie ten wątek i kochane Dziewczyny bardzo pomogły.

Stres nie maleje... Akurat robiłam badania ze względu na maleńkie fioletowo sine plamki na nóżce + ja jako dziecko miałam małopłytkowość, ale płytki wyszły w normie, tylko ta hemoglobina nieszczęsna...
Ale to jest tak, jak pisała Zeberka. My, AM bardziej zwracamy uwagę na takie rzeczy i bardziej nas stresują...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:31   #2703
iza243
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
Izo, lekarze podejrzewali u mnie zespół hellp. Nie wiem czy kiedyś się dowiem, co się tak na prawdę stało. Muszę teraz kontrolować wątrobę i robić mnóstwo różnych badań, bo lekarz nie bardzo wiedzą co ze mną zrobić. Jestem pod kontrolą trzech ginekologów. Porównuję opinie i diagnozy. Każdy ma inny pomysł na to, co można zbadać i skontrolować, więc badam się i kontroluję .Obecnie poszukuję specjalisty, który wzbudziłby moje zaufanie, choć nie wiem czy jest to jeszcze możliwe...
Mam nadzieje że znajdziesz dobrego specjaliste
Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość

właśnie natrafiłam na link i rycze- zdjęcia pożegnania rodziców ze swoimi Aniołkami http://parentingowy.com/2013/06/06/o...tore-ida-spac/
Też się popłakałam

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
cześc dziewczynki - przeparszam, że się nie odnoszę i nie udzielam, ale miałam gorsze dni z powodu terminu porodu...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 08:46   #2704
eseska
Zakorzenienie

WITAM piątkowo!!!!!!!!!!!
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43012510]
Krzepliwości nie dało się zrobić, bo za mało krwi
Ogólnie wyniki niezłe, ale za 2-3 tygodnie powtarzamy...
Płytki OK, białe czerwone OK, tylko mało hgb (9,9), Mały ma lekką anemię ;(
I mamy jakieś żelazo w syropku...

Przeczytałam w necie, że anemia to częsta przypadłość, zwł u wcześniaków, bo nie zdążyły zmagazynować odpowiedniej ilości żelaza, ale i tak oczywiście się martwię.[/QUOTE]PERSE! kurcze szkoda ze tej krzepliwości nie udało się zrobić i trzeba będzie powtarzac badanie. Ale skoro za 2-3 tyg to już bedzisz widzieć tez poprawe w hemoglobinie. a ona niska to chyba często bywa- z tego co wiem to zelazo dostała Kasia Zeberki, Torres, moja ZO.

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
mi się @ kończy i powinniśmy się starać, ale jesteśmy na ścieżce wojennej próba sił
BERBIE! co znowu przeskrobał?????
Cytat:
cześc dziewczynki - przeparszam, że się nie odnoszę i nie udzielam, ale miałam gorsze dni z powodu terminu porodu...
Przytulam mocno!!!!!!!!!!!!
WEDERA! to czekamy na cielaczka !

ZOSIA
eseska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 09:54   #2705
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

sorki musze gdzies wyrzucic z siebie cala wscieklosc
czuje sie jako to gorsze dziecko ktore jest bo jest. juz to trwa dlugo, ale ostani przyklad przytocze. jak miala sie rodzic Marysia poprosilam mame, zeby przyjechala do mnie. zaoferowalam, ze my kupimy bilety i sfinansujemy wszystko tylko, zeby przyjechala zajac sie Duza. uslyszalam w odpowiedzi, ze nie bo kto ugotuje tacie obiad. ok, zabolalo ale zacisnelismy zeby i jakos sobie poradzilismy.
dzwonie na poczatku tygodnia do mamy, bo wyslala mi sms-a i slysze, ze juz dawno zaproponowala mojemu bratu, ze przyjedzie pomoc im jak bedzie sie drugie dziecko rodzic (moja bratowa ma cala rodzine w miescie gdzie mieszkaja) i w czwartek jedzie do nich, bo niby siostra obiecla pomoc, ale wiadomo jest jak z takimi obietnicami jest. zrobilo mi sie milo.
wczoraj mama zadzwonila, mowic, ze cos bratowa sie dziwnie czuje i ze nie byla w urzedzie. brat wyslal mi wiadomosc wieczorem, ze wody odeszly i tyle. sprawdzilam telefon dzis rano, zadnej wiadomosci. dzwonie wiec do mamy zaniepokojona i wysluchuje jak to rodzina jest szczesliwa, ze Maly urodzil sie zdrowy. ucieszylam sie ze Maluch zdrowy i poszlo wszystko szybko
podsumowujac. sprobujcie mnie przekonac, ze sie czepiam i nie mam racji czujac sie jak ta gorsza
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 10:12   #2706
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
czuje sie jako to gorsze dziecko ktore jest bo jest. juz to trwa dlugo, ale ostani przyklad przytocze. jak miala sie rodzic Marysia poprosilam mame, zeby przyjechala do mnie. zaoferowalam, ze my kupimy bilety i sfinansujemy wszystko tylko, zeby przyjechala zajac sie Duza. uslyszalam w odpowiedzi, ze nie bo kto ugotuje tacie obiad. ok, zabolalo ale zacisnelismy zeby i jakos sobie poradzilismy.
dzwonie na poczatku tygodnia do mamy, bo wyslala mi sms-a i slysze, ze juz dawno zaproponowala mojemu bratu, ze przyjedzie pomoc im jak bedzie sie drugie dziecko rodzic (moja bratowa ma cala rodzine w miescie gdzie mieszkaja) i w czwartek jedzie do nich, bo niby siostra obiecla pomoc, ale wiadomo jest jak z takimi obietnicami jest. zrobilo mi sie milo.
wczoraj mama zadzwonila, mowic, ze cos bratowa sie dziwnie czuje i ze nie byla w urzedzie. brat wyslal mi wiadomosc wieczorem, ze wody odeszly i tyle. sprawdzilam telefon dzis rano, zadnej wiadomosci. dzwonie wiec do mamy zaniepokojona i wysluchuje jak to rodzina jest szczesliwa, ze Maly urodzil sie zdrowy. ucieszylam sie ze Maluch zdrowy i poszlo wszystko szybko
podsumowujac. sprobujcie mnie przekonac, ze sie czepiam i nie mam racji czujac sie jak ta gorsza
Twoja mama zachowała się bardzo nie fair.Nagle ma kto ojcu ugotować obiad?Nie dziwie się że ci przykro.Ale niestety rodziny nie zmienisz,możesz jedynie ograniczyć kontaky z nimi.

Stary 2013-09-27, 10:24   #2707
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
eh, ciężko masz..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 12:20   #2708
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Cytat:

zrobiłam białko c i s - białko s wolne mam przy dolnej granicy tzn norma 60-140 a ja mam 61, czy to mogło być powodem obumarcia? mógł się jakis zakrzep zrobić?
Jezeli w ogranizmie jest niedobor (ewentualnie wahanie) bialka c, bialka s albo antytrombiny III to najprawdopodobniej oznacza ze niestety masz trombofilie i ona wlasnie byla najbardziej prawdopodobna przyczyna poronienia (po wykluczeniu innych przyczyn). Zbadaj sobie dodatkowo morfologie, najlepiej rozszerzona z wymazem, zwroc uwage na hematokryt. Ponadto panel krzepliwosci, bo to tez wazne. Trombofilia to wstreta choroba, ktora jest niebezpieczna nie tylko w ciazy Wiem, bo ją niestety mam :/
Clexane nalezy Ci sie na refundacje przy tej chorobie.
Moim zdaniem masz calkiem realna szanse na urodzenie dziecka, ale musisz byc pod opieka ginekologa i hematologa.
Powinnas tez pomyslec o zrobieniu genetycznego panelu krzepliwosci. Bada sie czynnik V Leiden, czynnik genu protrombiny oraz mutacje MTHFR. To sa badania genetyczne, wiem ze diagnostyka chyba je robi, Koszt wszystkich trzech to ok 600-700zl. Nie wiem dokladnie.
Ja przy trombofilii mialam je zalecone przez hematologa,
Trzymam za Ciebie wielkie kciuki, mam nadzieje ze uda sie pokonac chorobsko i wszystko bedzie dobrze

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:29   #2709
fiolusiek
Zakorzenienie

Eska Wiesz co czytałam, że do usypiania nie powinno się dwać smoczka to wtedy dziecko nie będzie się dopominać. A dzisiejsza noc masakra. Nie wytrzymałam i dałam. Idą nam dwójki

Measia Rozumiem A jak Duża się miewa

Znacie szampony Alterra To moje nowe odkrycie. Jestem nimi oczarowana. Mam strasznie wrażliwą skórę głowy, a po nich nic mi się nie dzieje. Jest na nie promocja i już zrobiłam zapas
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:36   #2710
Ofiera Hellp
Raczkowanie

Moja koleżanka z pracy ogłosiła dzisiaj, że jest w ciąży. Wiem, że powinnam się cieszyć, ale już zaczynają się dyskusje jaki lekarz, który tydzień, kiedy poród. Boże, jakie to dla mnie ciężkie... A do tego tekst, że może dołączę do niej "do pary" ;( Gdyby to było takie łatwe i zależało tylko od mojej zachcianki... ;( Jacy ludzie są nie taktowni... A może to ja jestem przewrażliwiona... Na pewno jestem... Co nie zmienia faktu, że łzy napłynęły mi do oczu.
Ofiera Hellp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 12:48   #2711
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Moja koleżanka z pracy ogłosiła dzisiaj, że jest w ciąży. Wiem, że powinnam się cieszyć, ale już zaczynają się dyskusje jaki lekarz, który tydzień, kiedy poród. Boże, jakie to dla mnie ciężkie... A do tego tekst, że może dołączę do niej "do pary" ;( Gdyby to było takie łatwe i zależało tylko od mojej zachcianki... ;( Jacy ludzie są nie taktowni... A może to ja jestem przewrażliwiona... Na pewno jestem... Co nie zmienia faktu, że łzy napłynęły mi do oczu.
A oni wiedzą o #? Skoro nie to pewnie mówią to wszystko nieświadomie.. Każda z nas cieszyła się pierwszą ciążą i chciała o niej mówić. Ale wiem, że Cię to może boleć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 13:21   #2712
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Eliza a co sie może dziać na co dzień przy trombofilii? Ja sie cały czas zastanawiam, czy to, co hamowało rozwoj moich ciąż nie jest groźne na co dzień... Ile kosztują te badania białka c i s?

Ofiaro H. Przykra sytuacja, chyba każda z nas to przechodziła..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 13:26   #2713
Ofiera Hellp
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
A oni wiedzą o #? Skoro nie to pewnie mówią to wszystko nieświadomie.. Każda z nas cieszyła się pierwszą ciążą i chciała o niej mówić. Ale wiem, że Cię to może boleć.
Oczywiście, że wiedzą.
Wiem, że każdy się cieszy swoim szczęściem. Nic na to nie poradzę, że serce mi pęka i nie potrafię cieszyć się cudzym szczęściem. Wydaje mi się, że i tak jestem bardzo dzielna i nieźle sobie z tym wszystkim radzę.
Teraz marzę tylko o tym, żeby móc rzeczywiście dołączyć do niej jako para już w przyszłym roku. O niczym innym myśleć nie mogę.
Stary 2013-09-27, 13:34   #2714
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43020107]Eliza a co sie może dziać na co dzień przy trombofilii? Ja sie cały czas zastanawiam, czy to, co hamowało rozwoj moich ciąż nie jest groźne na co dzień... Ile kosztują te badania białka c i s?

Ofiaro H. Przykra sytuacja, chyba każda z nas to przechodziła..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

Perse, na codzien gęsta krew, koniecznosc stalego monitorowania, bo moze wystapic zakrzep. Zadnych lekow hormonalnych, zadnej antykoncepcji ani htz. Dokladnie jeszcze nie zglebilam tego problemu, ale hematolog mowil, ze np w przypadku lotu samolotem albo dlugiej jazdy autem (np do Wloch ) trzeba sobie aplikowac clexane.
No i na pewno przy ciązy trzeba prowadzic ją na lekach rozrzedzających krew.
Badania na bialko c, s i antytrombine to kilkanascie -kilkadziesiat zl kazde.

Wahania bialka c, s i antytrombiny moga pojawiac sie tylko w ciazy. Jezeli poza ciązą badania sa ok, to trombofilii chyba nie ma. Ale nie chce sie mądrzyc, trzeba skonsultowac sie z hematologiem

WYMIANKA
Stary 2013-09-27, 13:50   #2715
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście, że wiedzą.
Wiem, że każdy się cieszy swoim szczęściem. Nic na to nie poradzę, że serce mi pęka i nie potrafię cieszyć się cudzym szczęściem. Wydaje mi się, że i tak jestem bardzo dzielna i nieźle sobie z tym wszystkim radzę.
Teraz marzę tylko o tym, żeby móc rzeczywiście dołączyć do niej jako para już w przyszłym roku. O niczym innym myśleć nie mogę.
To normalne Za jakiś czas będzie lżej, ale niestety ból będzie zawsze.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-09-27, 15:27   #2716
sabi87
Przyczajenie

hej zapraszam na bloga http://www.mloda-mama1.blogspot.com/
sabi87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 16:11   #2717
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz wyjątkowo nie ładnie się zachowali wiedzac o twojej sytuacji

U mnie trwa przygotowanie do malowania.Tż będzie jutro rano malował.
Bede was czytać na telefonie bo komp zostaje w sypialni.
Troche się obawiam,ale mam nadzieje że nic nam nie zaszkodzi.

Stary 2013-09-27, 16:59   #2718
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
nie Renko w podziedzialek - wyrwany kontekst mógł wprowadzic w błąd.
co tam, jak się czujesz oprócz tej złości hmmm? czy to tylko przez pracę tak Ćię rozstroiło? musisz sobie zafundować jakąś przyjemność kochana...
czuję się dobrze tylko zła jestem, że ten miesiąc starań stracimy...

Cytat:
RENA! nie udało się skontaktować z lekarzem i zacząc brać leki????????
pisałam do niego - nie odpisał...więc nie dzwoniłam bo jakoś tak głupio mi było

Cytat:
a czemu nie podchodzicie?

mi się @ kończy i powinniśmy się starać, ale jesteśmy na ścieżce wojennej próba sił
no bo teraz nie było dr i nie dogadaliśmy się co do planu a teraz jak będzie we wtorek, to już za późno na clo (9dc) no i kiedy napisałam czy mogę iść do innego gina na monitorowanie (żeby zobaczyć czy torbiel się wchłonęła i czy mogę wziąć clo), to nie odpisał...i ja nie zadzwoniłam, bo mi głupio było

-----------------------------------------
straszna pogoda - deszcz leje i zimno... brrr...na szczęście mąż włączył piec i w domku przy kawce, i w ciepełku relaksujemy się wreszcie piątek, piąteczek, piątunio nowy tekst tżta: "idziemy do łózia zrobić łobuzia" może się wreszcie uda

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-09-27 o 17:00
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:02   #2719
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
"idziemy do łózia zrobić łobuzia" może się wreszcie uda

ja dziś bez sił i humoru. wczoraj byłam w odwietkach i wyć mi się co parę minut chciało
w pracy po prostu mordęga przez ten remont, padam ze zmęczenia
byłam u babci na cmentarzu i dałam upust emocjom
Stary 2013-09-27, 18:08   #2720
rena5
Zakorzenienie

Cytat:

ja dziś bez sił i humoru. wczoraj byłam w odwietkach i wyć mi się co parę minut chciało

kochana a Ty się nie ociągaj - musisz się pogodzić z tżtem i działać
_________________________ _______________
Kubek poradź: biorę metformax i kończą mi się tabletki (nie mam jak iść po receptę) a mam jeszcze siofor w apteczce - niby to samo ale czy mogę tak po prostu je wziąć w zamian???

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2013-09-27 o 18:35
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:48   #2721
Hosenka*
Zakorzenienie

Zastanawiam się nad tym acardem Może doradzicie.

Jak pisałam, po skonsultowaniu wyniku morfologii, a dokładniej liczby płytek krwi z ginem zrezygnował jednak z acardu, mówiąc, że wynik jest bardzo dobry - 260 tys i nie widzi potrzeby zazywania. Powiedział, że jeśli ma mi to psychicznie pomóc, to na własną odpowiedzialność mogę, tylko,żeby pamiętać o odstawieniu z końcem 6 miesiąca (czyli zostaje mi jakieś 5 tyg do tego czasu).

Z ciekawości sprawdziłam płytki z 9 tygodnia i miałam wtedy 242 tys. Czy ta zmiana na 260 tys wskazuje na sukcesywne zwiększanie płytek, czy może takie wahanie mieści się w "normie"?

Zażywać acard, np. co 2 dni, czy faktycznie nie ma takiej potrzeby?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 18:54   #2722
elizabarbara
Zakorzenienie

GG do elizabarbara

Hosenko, jak moge poradzic, to zmien acard na aspiryne 100 i bierz po pol tabletki codziennie wieczorem. Dawka 50 to mniej niz 75, a bedziesz zabezpieczona

WYMIANKA
Stary 2013-09-27, 19:29   #2723
h0pe
Wtajemniczenie

GG do h0pe

BERBIE właśnie, trzeba zakopać topór wojenny i do dzieła, takie godzenie po kłótni porządne to może być to
wadera no to cielaczek oporny, masz ty juz z nim zajęcie kilka dni
[/QUOTE]

measiano nie ładnie maminka się zachowała, nie dziwie Ci się że jest Ci przykro, ja na początku przegrałam z psem jesli chodzi o zainteresowanie ale powiedziałam co myślę i się zmieniło. Mam nadzieję że Twoja matula zrozumie, a jak nie to trudno, na pewno dacie radę, nie przejmuj się

Cytat:
Oj na pewno nie jedna z nas rozumie co poczułaś, ja też kiedyś przeżyłam to samo, i nawet ciężko było ukryć mi przykre uczucia, bo to nasi bardzo dobrzy znajomi we wspolnej podrozy autem nam oswiadczyli, ja się poryczałam... cieszyłam się z ich szczęścia ale moja przykrość była nie do opanowania. Nie mamy niestety wpływu na takie sytuacje, nie możemy nistety nijak wpływać na to jak bardzo ktoś przy nas się cieszy ze swojego szczęścia... po prostu musimy czekać na własne wszystko będzie dobrze i tak jak mówiłaś- przyjdzie Twoje osobiste szczęście, tylko mniejszymi kroczkami.

dziewczyny proszę Was o radę.
Ponieważ pomału podejmuję próby zwiększania aktywności po leżakowaniu to mam watpliwości co do "plamek". Otóż właściwie odkąd raz miałam lekkie plamienie, małe, niekrwiste, po prostu lekko zmieniony zabarwiony śluz, po którym od razu wzięłam dupka i szpital, teraz 2 tyg w domku leżałam i w miezyczasie dwa razy zauważyłam oprócz stale zwykłego normalnego śluzu jakąś krwistą niteczkę, kropeczkę, to czy to jest groźne? macie zapewne więcej doświadczenia, i niejedna z was a pewno też i więcej rozsądku , ja za każdym razem się nieco straszę tym ale z drugiej strony mam świadomość tego że to jakieś takie pojedyncze małe plamki... dziś był 3 raz kiedy wypatrzyłam coś takiego i oczywiście się zmartwiłam i leżę, ale miałam rozpocząć kurs wkrótce 3x w tyg dojezdzac i się zastanawiam czy siedziec w domu jednak biorąc pod uwagę te kropki, czy rozpocząć... nie dokuczaja mi zadne bóle itd ale kurcze mam dylemat... sorki jeśli moje pytanie jest pierdołowate ale samej ciężko mi to przemyśleć a do wizyty jeszcze troszkę. Z góry dziękuję za poradę. buzka

Edytowane przez h0pe
Czas edycji: 2013-09-27 o 20:21
h0pe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:43   #2724
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
WEDERA! to czekamy na cielaczka !
Cytat:
wadera no to cielaczek oporny, masz ty juz z nim zajęcie kilka dni
To jeszcze trochę poczekamy
Chociaż mam mieszane uczucia, ale myślę, że jednak dobrze się skończy
I na bank to będzie bycuś

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 19:43   #2725
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Zażywać acard, np. co 2 dni, czy faktycznie nie ma takiej potrzeby?
Ja brałam acard mimo iż wyniki miałam ok. Ale tak mi gin zalecił

Ofiera ludzie czasem nie potrafią się taktownie zachować :/

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:03   #2726
Ofiera Hellp
Raczkowanie

Hope - widzę, że przeżywam to samo... Cieszę się, że mogę się tu wygadać i wiem, że spotkam się ze zrozumieniem. Dzięki. <przytul>
Stary 2013-09-27, 20:15   #2727
kunegunda.bis
Wtajemniczenie

Cytat:
WITAM piątkowo!!!!!!!!!!!
PERSE! kurcze szkoda ze tej krzepliwości nie udało się zrobić i trzeba będzie powtarzac badanie. Ale skoro za 2-3 tyg to już bedzisz widzieć tez poprawe w hemoglobinie. a ona niska to chyba często bywa- z tego co wiem to zelazo dostała Kasia Zeberki, Torres, moja ZO.
Esia kiedy Wam peditara zalecila badania krwi? by my juz mamy 8,5mca i ani razu nie bylo badania krwi :/

Tosielka
ok. 120cm
ok. 20,5kg

...cel osiągnięty 64,5kg
kunegunda.bis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-27, 20:23   #2728
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
"idziemy do łózia zrobić łobuzia" może się wreszcie uda
Dobry jest
Cytat:

Cytat:

dziewczyny proszę Was o radę.[/B]Ponieważ pomału podejmuję próby zwiększania aktywności po leżakowaniu to mam watpliwości co do "plamek". Otóż właściwie odkąd raz miałam lekkie plamienie, małe, niekrwiste, po prostu lekko zmieniony zabarwiony śluz, po którym od razu wzięłam dupka i szpital, teraz 2 tyg w domku leżałam i w miezyczasie dwa razy zauważyłam oprócz stale zwykłego normalnego śluzu jakąś krwistą niteczkę, kropeczkę, to czy to jest groźne? macie zapewne więcej doświadczenia, i niejedna z was a pewno też i więcej rozsądku , ja za każdym razem się nieco straszę tym ale z drugiej strony mam świadomość tego że to jakieś takie pojedyncze małe plamki... dziś był 3 raz kiedy wypatrzyłam coś takiego i oczywiście się zmartwiłam i leżę, ale miałam rozpocząć kurs wkrótce 3x w tyg dojezdzac i się zastanawiam czy siedziec w domu jednak biorąc pod uwagę te kropki, czy rozpocząć... nie dokuczaja mi zadne bóle itd ale kurcze mam dylemat... sorki jeśli moje pytanie jest pierdołowate ale samej ciężko mi to przemyśleć a do wizyty jeszcze troszkę. Z góry dziękuję za poradę. buzka
Moim zdaniem nie powinnaś ignorować żadnego plamienia i leżeć cały czas.Lepiej dmuchać na zimne

Stary 2013-09-27, 20:38   #2729
fiolusiek
Zakorzenienie

Iza A masz możliwość wyjścia z domu na dzień lub dwa Jak u nas było malowanie to musiałam się całkiem wynieść, bo nie dałam rady.

Barbie Lepiej Ci po tym odreagowaniu? Może powinnaś zrobić coś dla siebie jakieś zakupy czy fryzjer?

Kunia Stasio ma już prawie rok, a pediatra nic nie wspominał o jakiś badaniach kontrolnych. Zastanawiam się czy nie zrobić mu morfologi i badania moczu.

Hope Ja bym ograniczyła aktywność fizyczną do chodzenia po domu. Chociaż nie miałam nakazu leżenia to i tak to robiłam.

Hosenko Co do Acardu to nie doradzę, nie mam pojęcia..
Stary 2013-09-27, 20:49   #2730
Kubek29
Zadomowienie

Hej!

Ofiera hellp- witaj

Rena- oczywisicie ze możesz zamienić

Hosenko, ta różnica w płytkach to moze byc nawet granica błędu laboratoryjnego, dwa to nadal jest norma.
Acard 75 mg to mała dawka. Małe dawki ASA czyli poniżej -150mg/dobe w ciazy sa bezpieczne i dla matki i dla dziecka.
Ja mam plytki niższe niz Ty, zaczynałam od 240 tys, teraz mam ok 180tys a i tak mam brac Acard 75 mg/dobę do 36 tygodnia.

Decyzje o Acardzie podejmij jak uważasz. Nikt z nas (oprócz Twojego lekarza) nie powinien Cie na to namawiać lub odradzac.
Moze tez skonsultuj sie z innym lekarzem? Moze niech w tym najbardziej Cie stresujacym czasie bada Cie dwóch?
Ten Twoj bada Ci przepływy?

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2013-09-27 o 21:05
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości