|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2671 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Cytat:
![]() A niedługo 1 listopad - wstyd się przyznać, ale ostatni raz na grobie Kamilka byliśmy w święta Wielkanocne
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2013-09-26 o 07:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witam
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja dziś humor do d.upy cukier na czczo mam zły ![]() ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2673 |
Wtajemniczenie
|
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Witam
Edyta a ja 15 listopad ;( tez nie wiem jak przezyje ;( po nocach mi sie juz dzieci snia, i ze wciazy jestem ![]() Wstaje rano i musze z 20 min polezec zeby dojsc do siebie bo nie wiem ktory swiat prawdziwy :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2675 |
Konto usunięte
|
Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIX
Przytulam wszystkie, którym sie zbliża tp.... Ja mój pierwszy też ciężko przeżyłam
![]() ![]() My po pobraniu z główki, trauma. I nie wiadomo, czy będą wyniki, bo trochę mało krwi pobrała.... Dowiem sie po poludniu, wsciekne sie, jak nie wyjdzie... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2676 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Agatka, edyta
![]() Iza, a co jesz i o której? Mi po radach dziewczyn cukier na czczo sie unormowal. Miałam kilka dni z rzędu powyżej 90. Teraz mam ok 80. Tak w temacie pobierania krwi, nie każde da sie zrobić z paluszka. Napewno nie pobiera sie jak zależy nam płytkach krwi- wynik moze byc (i przewaznie mest) fałszywie zaniżony. A główka nie powinna byc pierwszym wyborem u noworodka/niemowlaka ![]() ![]() Pierwszy wybór to powierzchnia grzbietowa dłoni lub zgiecie lokciowe. Jak tak nie da rady, a trudniej u tlusciocszkow ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2013-09-26 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2679 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Gratuluję cukru ![]() No u nas chodziło o płytki i krzepnięcie. Kubku powiem Ci, że wyglądało to dramatycznie, taka wielka igła ![]() ![]() Oby były te wyniki... I oby były dobre ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2680 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczyny, u nas paskudna pogoda
![]() wczoraj mielism wizyte u neurologa - diagnoza: nasze dziecko jest bardzo madre, bardzo ruchliwe, bardzo rozwiniete jak na swoje 8,5 miesieca, nie ma zadnej asymetrii napiecia miesniowego, jak stwierdzil lekarz jest dzieckiem bardzo wymagajcym potrzebujacym ciagle nowych wrazen, bodzcow, zaproponowal masaz/basen... wiec powiedzial ze nie ma sie czym martwic tylko se cieszyc ze mamy tak aktywne dziecko, a ADHD stwierdzic mozna dopiero po 5 roku zycia... ![]() Byla mowa ostatnio o @ przy kp, ja karmie kp tylko wieczorem /w nocy (2-3 razy) i @ ani widu ani slychu, czasem mam bol brzucha jakby mi sie zblizala, ale nima ![]() u mnie rocznica mojego Kubusia jest 2 listopada ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Maga/Esia na ile godzin dziennie chodzicie do pracy? Ja caly czas mysle czy wrocic w lutym do pracy na 8h/czy na 4h czy przedluzyc wychowawczy ![]()
#2682 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#2683 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ale tu się działo - pare dni mnie nie było i tyle naskrobałyście
![]() no i wszystkiego mi nie zacytowało Pani, Ty się nawet nie wygłupiaj, tylko wracaj i pisz jak się Torresik chowa ![]() ![]() Ja w kwestiach dzieci też się nie wypowiadam, bo nie mam za dużo do powiedzenia, ale czytam i zbieram Wasze doświadczenia. A o Tobie zawsze sobie myślę: jak "przytomna" Matka, też bym tak chciała ![]() i jak już poczytam o dzieciach, to zaczynam np. temat przetworów i korniszonów ![]() Cytat:
![]() ![]() już cztery ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42972980]Edyta możliwe, ale na razie tak to wygląda. Byłam u gina, widziałam dwie babki w ciąży i jak sobie pomyślałam o tym, że zaraz będzie USG, nerwowe oczekiwanie na słowa "wszystko ok", itd., to mi było słabo. Tak samo, jak przeglądałam stronę szpitala, w którym urodził się Artuś i widziałam te wszystkie sprzęty, sale. W tej chwili czuję, że mam niejako traumę. Może kiedyś przejdzie, a może nie, zobaczymy.[/QUOTE] ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() w dzień mojej daty porodu Perse urodziła synka, więc jakoś to się tak osłodziło trochę ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Wtajemniczenie
|
dzięki
![]() Cytat:
![]() wadera jak twój krowi poród? ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-26 o 11:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2685 |
Raczkowanie
|
Oj, znowu leżałam w szpitalu, znowu miałam plamienia, dyskusje, czy odstawic acard, masakra ilu lekarzy tyle opinii, na razie biorę dalej, krwiak jak był tak jest, ma ok 1cm. Mały na usg w sobotę już całkiem fajny
![]() Przepraszam, ze nie pisze personalnie, ale nie jestem w stanie ogarnąć wątku. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2687 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
zgadza się niestety...
śliczna jest ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() -------------------------------------------------- a ja odpuszczam ten miesiąc - tzn. nie podchodzę do IUI ![]() ![]()
![]() |
#2688 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2689 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Aniołkowe Mamy.
Podobnie jak Wy ja również jestem taką aniołkową mamą. Moją córeczkę straciłam w lutym. Teraz uczę się z tym żyć i myślę tylko o tym, żeby się wyleczyć, odczekać przepisowy czas od cc i móc znowu starać się o dzidzię. Mam nadzieję, że znajdzie się tu dla mnie miejsce, żeby czasem się wypłakać, żeby trochę się wygadać i wyrzucić z siebie wszystko to, czego nie potrafię lub nie chcę powiedzieć face to face. Czytam sobie wasze wpisy i łzy napływają mi do oczu. Czasem z radości, czasem ze smutku. Genialna złota myśl Kucyka Truskawkowego sprawiła, że uśmiech zawitał na mojej twarzy. Może moje szczęście też jest takie duże, że idzie do mnie małymi kroczkami? Pozdrawiam gorąco i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona. |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2691 |
Zakorzenienie
|
Measia to i tak dobrze z tym łóżeczkiem. U nas łóżeczko służy jako zabezpieczenie, żeby Olek nie spadł z naszego łóżka, bo śpi w naszym. Więc ja dopiero się moge zastanawiać po co to łóżeczko
![]() Perse oby dało się zrobić te wyniki Artusia Tak piszecie o badaniach. Ja miałam niedoczynność tarczycy w ciąży, ale Olkowi nikt tego nie badał. I tak się zastanawiam czy mam sama zacząć za tym biegać... Kundzia ja pracuję 3 razu po 7 godzin i 2 razy po 4 Dobrze, że tak fajnie wizyta u neurologa wyszła Fiol dużo zdrówka dla Stasia. Oby mu szybko przeszło ![]() Ofiera Hellp witaj ![]() Co do rocznic, u nas 22.10 będą 2 lata, na dodatek w tym roku to moje 30 urodziny, ale nie wyobrażam sobie świętować w ten dzień :/ chodzę co dzień z Olkiem na cmentarz do małej i nie raz mi łezka poleci...
#2692 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no wlasnie... to moze byc to. Cytat:
co tam, jak się czujesz oprócz tej złości hmmm? ![]() Ofiera Hellpwitaj ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez h0pe Czas edycji: 2013-09-26 o 19:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2693 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jeżeli moge zapytać jaka była przyczyna straty?Jeżeli nie chcesz nie odpowiadaj. Cytat:
![]() ![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
#2694 | |||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
niby każdemu dziecku po porodzie robią badania w kierunku wrodzonej niedoczynności tarczycy ale podobno warto powtórzyć tsh za jakiś czas. Jakub ma w normie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2695 |
Raczkowanie
|
Izo, lekarze podejrzewali u mnie zespół hellp. Nie wiem czy kiedyś się dowiem, co się tak na prawdę stało. Muszę teraz kontrolować wątrobę i robić mnóstwo różnych badań, bo lekarz nie bardzo wiedzą co ze mną zrobić. Jestem pod kontrolą trzech ginekologów. Porównuję opinie i diagnozy. Każdy ma inny pomysł na to, co można zbadać i skontrolować, więc badam się i kontroluję .Obecnie poszukuję specjalisty, który wzbudziłby moje zaufanie, choć nie wiem czy jest to jeszcze możliwe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | ||||
Zakorzenienie
|
CZESC! ale mnie dziś cały dzień głowa boli no normalnie az mi niedobrze!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pracy to ja mam super sytuacje- jestem namniej niż pó etatu wiec wtorek mam wolne a w pozostałe dni chodze na 2 lekcje w sumie z wyjściem i powrotem zazwyczaj mieszcze się w ok 3 godz. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() KOCHANE! ach te daty- tp, rocznice # - Trudne dni a nasze dzieci - one zawsze będą w naszych sercach i myślach! ![]() ZEBERKA, PANI! gdzie jesteście????????/ właśnie natrafiłam na link i rycze- zdjęcia pożegnania rodziców ze swoimi Aniołkami http://parentingowy.com/2013/06/06/o...tore-ida-spac/ Edytowane przez eseska Czas edycji: 2013-09-26 o 21:47 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2697 |
Konto usunięte
|
Ofiaro Hellp, my się już znamy z innego wątku, ale witaj między nami, mam nadzieję, że nasz wątek Ci pomoże
![]() Krzepliwości nie dało się zrobić, bo za mało krwi ![]() Ogólnie wyniki niezłe, ale za 2-3 tygodnie powtarzamy... Płytki OK, białe czerwone OK, tylko mało hgb (9,9), Mały ma lekką anemię ;( I mamy jakieś żelazo w syropku... Przeczytałam w necie, że anemia to częsta przypadłość, zwł u wcześniaków, bo nie zdążyły zmagazynować odpowiedniej ilości żelaza, ale i tak oczywiście się martwię. |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
Raczkowanie
|
Witaj Persephone. Przyszłam tutaj trochę za Twoją zachętą
![]() ![]() Przykro mi, że nie udało się zrobić wszystkich badań. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi się @ kończy i powinniśmy się starać, ale jesteśmy na ścieżce wojennej ![]() ![]() Ofiera Hellp witaj ![]()
![]() |
#2700 |
Konto usunięte
|
cześc dziewczynki - przeparszam, że się nie odnoszę i nie udzielam, ale miałam gorsze dni z powodu terminu porodu...
zrobiłam białko c i s - białko s wolne mam przy dolnej granicy tzn norma 60-140 a ja mam 61, czy to mogło być powodem obumarcia? mógł się jakis zakrzep zrobić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.