|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
Cytat:
Dalej się kulasz, no nic może Kornelcia będzie łaskawa i wyjdzie w weekend?
|
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Podróżniczka
|
Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio
No babiszony, myślałam, że jak wejdę dzisiaj na forum to będę miała od groma nadrabiania a tu proszę puchy
Głowa mi pęka, kawa mi sie skończyła i zła chodzę Czekam na TŻta aż wróci z pracy i jedziemy na zakupy. Z zaległości: Lineczka - no to jeszcze musicie powtórzyć przytulanki i moze wypłoszycie Nelkę A po ciąży szybko zrzucisz więc nie przejmuj sie kg. Dominika - w takim razie nich @ przylezie w dogodnym dla Ciebie terminie Aga - ależ relacje walnęłaś No ja mam nadzieję, ze nic nie będziesz musiała wywoływać. Marcelka już odprawiona więc teraz na spokojnie możesz rodzic Aha i polecam sie na przyszłosć Natalka - no nie mów, ze jesteś za potężna Przecież z Ciebie lachon jest, serio. A juz nie mówię, ze za takie teksty to powinnaś chodzić w zgrzebnym worze ![]() Linka - taka zalatana ostatnio ? Trochę wytchnienia ![]() Kinga - a jak u Was ? Jak mała ?
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny zrobiłam sobie szybkie wejście do mamy na 3 pięterko tak jak pisałam i wiecie co odszedł mi meeeega czop i to ciemny już
a krocze mnie tak boli że chodzić nie moge
|
|
#2704 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to moze mała już się zdecyduje u Ciebie nie długo wyjść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
|
#2705 |
|
Zadomowienie
|
jejciu dziewczyny to Wy już rodzicie lada chwila
agi na moje oko to nam jutro natalka albo madzia będą pisać wagę Kornelci albo przynajmniej w ten weekend ![]() Zrobiłam apple crumble i pachnie w całym domu jabłkami i cynamonem zjem wieczorkiem podgrzane z lodami waniliowymi, chce któraś?
|
|
#2706 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czekam i i czekam na Kornelkę i nie mogę się doczekać, w pracy ciągle się zastanawiam czy na forum jest już jakieś info że urodziłaś ale Ty wolisz w napięciu nas trzymać![]() Magdzia czy ten żel nawilżający który można używać przy staraniach to jest KY? Zdaję się że kiedyś o tym pisałaś ale nie pamiętam czy o ten właśnie chodziło ![]() Brilliant a ty miałaś chyba dzisiaj wizytę? Jak tam? Dominika szkoda że I kreska, miałam nadzieję że potwierdzisz tę ciążową regułę. Jutro jedziemy z Tż na większe zakupu ubraniowe, mam nadzieję że coś dla siebie znajdę ![]() ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Ula ja chętnie się załapię
|
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja nie Madzia, ale wiem co to za żel bo sama go Madzi polecałam Tak, to właśnie KY - jest neutralny i nie blokuje plemniczków w drodze do celu tak jak np. żele durexa A Madzia kupowała chyba jeszcze taki inny, polecany właśnie przy staraniach, który pomaga podobno przy zapłodnieniu, ale nie wiem jaka jego nazwa tu już Madzia musi się wypowiedzieć
|
|
|
#2708 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak, pamiętam coś takiego ale ten pomagający był chyba dość drogi ale kto wie może on właśnie Magdzi pomógł Jutro się chyba w takim razie w ten KY zaopatrzę.
|
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Podróżniczka
|
Aga no to cos sie dzieje skoro czop poczedl precz
![]() Linka tak jak pisze Ula to żel KY Jelly na bazie wody nie przeszkadza plemniczkom.A ja uzywalam jeszcze Concieve plus kosztowal kolo 60 zl ale udalo sie w drugim cyklu z nim.Nie wiem czy to jego zasluga
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Nawet nie taka zła cena, myślałam że około 100 zł będzie kosztował. Może w takim razie Concieve kupię.
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Wtajemniczenie
|
wiecie dziewczyny z tym czopem to różnie bywa bo wyczytałam że może nawet na 2 tygodnie przed porodem ale piszą też niby że jak jest z krwią to może oznaczać że szyjka zaczyna się rozwierać
no nic czas pokaże jak to jest ![]() linka hehe jeszcze troche musicie poczekać na wieści ode mnie buduje atmosfere hahaula Ty wiesz co ja czuje prawda? pamiętam jak Ty czekałaś a ja Cie uspakajałam - teraz wiem jak to jest ![]() dawaj ciacho i przepis bo na niedziele goście mi się zapowiadają ![]() magdzia albo ta smarkula mała sobie z matki jaja robi już ![]() a jak zakupy??
|
|
#2712 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() agi - no to kto wie kiedy się u Ciebie zacznie :P oby samo ula - ja poproszę kawałek |
|
|
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Brilliant
no właśnie też tak myślałam że już pal licho kiedy byle samo ruszyło ![]() a jak tam u Ciebie kochana?? ---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- magdzia miałam pisać - na moje oko dzidziol podobny do Ciebie ja obstawiam chłopca jakby co
|
|
#2714 |
|
Zadomowienie
|
agi ciacho to takie na szybko, bardzo proste. Cztery duże jabłka kroisz na ćwiartki a te ćwiartki na plasterki. Wrzucasz do garnka, zasypujesz cukrem waniliowym (według uznania, ja dałam całą saszetkę bo lubię
) i łyżeczką albo cynamonu albo przyprawy do szarlotki. Mieszasz i na wolnym ogniu podgrzewasz aż jabłuszka puszczą soki.W tym czasie robisz kruszonkę - proporcję to jedna część masła, jedna cukru, dwie mąki. Czyli np. 100 g masła, 100g cukru, 200g mąki. Ja zrobiłam podwójną ![]() Jabłka wykładasz na formę i posypujesz kruszonką, całość wkładasz do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczesz ok 30 minut aż kruszonka zrumienieje. Ja pod koniec zmniejszyłam do 180 stopni i troszkę dłużej potrzymałam bo warstwa kruszonki była gruba. Najlepiej podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub/i bitą śmietaną. Najlepsze jabłka to twarde i słodko-kwaśne, lobo się sprawdzają I zgadzam się, że czekanie jest paskudnie męczące za to potem tak czas leci... Czy Ty wiesz, że moja Zosia kończy niebawem 4 miesiące??Witam się dziewczynki z Inką
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
heloł
) witam z rana z kawusią przed pracą )Dzis mnie raczej wieczorem tutaj nie będzie bo robimy imprezke urodzinową Tż'ta ) przychodzi kilku znajomych (w tym jedna para ktorej nie trawie a moj Tż ich uwielbia no ale to jego urodziny jakby co;D) Poza tym szykuje mi sie 5 dni wolnego ide do pracy dopiero w piątek 1go![]() to se odpoczne nie:P Agusia LineczkaRodzicie?? szykuje nam sie ciekawy tydzień ) pełen emocji ) Magda no wiesz ja mam tak niską samoocenę że tak siebie widzę.... ale dzięki za miłe słowa ) Kurde u mnie juz brak śluzu od 2 dni czyżby juz po owulce? wczoraj sama zbadałam paluchem śluz w środku i był biały dosyc gesty lekko rozciągliwy a kilka dni temu mialam meega rozciągający się a dzis dopieor 14dc.... wtf? no nic ja juz czekam na @ zeby isc na to hsg:P Ula przepis brzmi pysznieeeeee aż mi ślinka poleciała!! na pewno skorzystam ![]() W ogóle to mnie coś bierze , mam katar chrypę i suchy kaszel... na plecach nie moge leżeć bo sie dusze
|
|
|
|
|
#2716 |
|
Wtajemniczenie
|
hejo również z Inką i sucharkami
![]() ula przepis brzmi pysznie ![]() nie żartuj że Zosia już 4 miechy ma, ja pierdziu jak ten czas leci ![]() to już niedługo będzie siedzieć a później raczkować ![]() Natalka więc udanej imprezki urodzinowej a tą pare po paru toastach zaczniesz lekceważyć więc luzik ![]() odnosnie niskiej samooceny to bez słodzenia, ja też uważam że jesteś "fajna dooopcia" ![]()
|
|
#2717 |
|
Zadomowienie
|
Natalka to sto lat dla Tżta!
agi już tak na to czekam lineczka jak u Ciebie sytuacja? Nadal pipka boli?
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
Witam się przy kawusi. Wczoraj nie miałam czasu zaglądać a tu takie newsy!!!
Dziewczyny to wy już do godziny "0" minuty odliczacie!! Madzia już wcześniej miałam pisać jak nam się kiedyś uda to córa na milion % będzie Julcia Natalka udanej imprezki i 100 lat dla Tżta. Aha zapomniałam dodać że u mnie @ dalej brak... |
|
|
|
|
#2719 |
|
Podróżniczka
|
Hej dziewczyny ,chyba mam jelitowke,co zjem to wychodzi jedna lub druga strona,tak od wczorajszego wieczora,noc nieprzespana i rano to samo
Wykończę sie.Linka no nie jest aż tak diabelnie drogi ja zaryzykowalam ![]() Lineczka rodzisz? ![]() Ula,ale super przepis,skorzystam. A te jablka kladziesz bezpośrednio na talerz i posypujesz kruszonką tylko? Natalka- no to udanej imprezy i najlepszego dla Tzta Aga-tez slyszalam ze czop moze 2 tyg nawet wcześniej odejsc.Chyba naszej Kindze odszedl wcześniej.No zobaczymy co sie zadzieje ![]() Brilliant-jak Ty sie czujesz? Dominika-co z @ ? Doczytalam,ze nie ma.Bedziesz testować,jakby cos jeszcze po weekendzie? Edytowane przez magdziaS Czas edycji: 2013-10-26 o 10:17 |
|
|
|
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
magdzia: ja bym w ciąży z okanmi nie ryzykowała
podoba mi się kurteczka ![]() natalya: fajnie, że w końcu tż się zdecydował na wizytę u lekarza żeby tylko potem znowu nie marudził . sto lat dla tż ![]() ![]() brilliant: hahha faceci to mają wyobraźnię z tym uderzaniem dziecka podczas seksiku :P lineczka: to się teściowa rzuciła fajnie to już musisz się na poród szykować moja koleżanka jak jak jej odeszły wody, to myślała, ze się posikała i nie pojechała do szpitala :P ewcik: dobrze, że przynajmniej @ przyszła naturalnie. dominika: to może jakieś zmaiany hormonalne ? lub jakiś inny powód.a może się udało jednak ? chociaż jak pisałaś , że nikłe szanse... agi: dobrze, że przynajmniej w domu możesz sobie jezcze pobyć ale pewnie na dniach będzie już po wszystkim
|
|
#2721 |
|
Zadomowienie
|
madzia jabłka kładę na formę i posypuję surową kruszonką i to zapiekam razem
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny! Właśnie zaczęłam Was nadrabiać
Wczoraj nie miałam siły wejść, cały dzień doprowadzałam mieszkanie do porzadku, bo było w opłakanym stanie czyt. SYF Później zakupy, obiad i po południu do łóżka, wstałam dopiero dzisiaj koło 9 Teraz mam cały dzień luzu, zrobiłam tylko kopytka z serem, bo miałam na nie ochotę, a teraz się będę byczyć TŻa nie ma, więc mi nie będzie przeszkadzał ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Wiele do nadrabiania nie miałam ![]() Lineczka, agi, Brilliant teraz to już naprawdę zostało Wam odliczanie Te porody forumowe będą szły seriami ![]() Idę chyba na leżaczek na balkon coś poczytam może Miłego dnia
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
cieszę się że ominęła mnie niepotrzebna wizyta
A dzisiaj zrobiłam coś bardzo ważnego: złożyłam łóżeczko córci, które czekało na nową dzidzię , może to przez to nie mogę zajść w ciążę bo zapeszało ??? W sumie to Tż powiedział że jak złożę to mogę zapeszyć i już nigdy dzidzi nie będzie. Ej tam, Przynajmniej w pokoju Oliwci więcej miejsca się zrobiło. Miłego wieczorka. Papa
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Heja witam ze szpitala :/ ale spokojnie nie rodze
Rano mialam zielony sluz z bialym czyms wiec przyjechalismy zeby sprawdzic ale badanie nie wskazuje na szybko porod bo sie okazuje ze prawdopodobnie ciaza jest mniejsza niz wychodzila wczesniej.. Na KTG nie pisza sie skurcze wg USG mala wazy 3200 i leze na obserwacji do poniedzialku a potem beda decydowac czy wywoluja czy co robia bo na razie sami nie wiedza ale jak nie beda wywolywac to ja piernicze i sie wypisiuje bo nie usmiecha mi sie tu lezec bez sensu... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
|
|
|
|
#2725 |
|
Zadomowienie
|
lineczko i na Ciebie bidulo trafiło ze szpitalem...
A co tu taka cisza? ![]() rodzą, jedzą, gości przyjmują?
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
Lineczka trzymaj się cieplutko, tak jak Ula pisze dzidziulka wynagrodzi wszystko
U mnie powoli zaczyna się @, no w końcu |
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
|
|
#2730 |
|
Wtajemniczenie
|
A chciałam pytać, gdzie lineczka się podziała
Kurczę, co sprzęt to inne pomiary i potem człowiek nie wie jak jest na prawdę. Ale wytrzymasz dominika -to rozumiem, że się cieszymy z @?? ![]() ewccik - w takich momentach każda myśl się wydaje zła... Ale jeśli czujesz, że dobrze zrobiłaś to dobrze
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.

zresztą mimo odwiedzin tęskniłam za nią bardzo 
Dalej się kulasz, no nic może Kornelcia będzie łaskawa i wyjdzie w weekend?

Przecież z Ciebie lachon jest, serio. A juz nie mówię, ze za takie teksty to powinnaś chodzić w zgrzebnym worze 

- 09.06.2006
zjem wieczorkiem podgrzane z lodami waniliowymi, chce któraś? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)