Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusiowy:-) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-10-25, 10:58   #2701
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

Cytat:
Napisane przez agi_82 Pokaż wiadomość
witam się po wczasach w Ciechocinku

wczoraj późno wróciłam bo czekałam na badanie dopplera a robi je lekarz który długo wczoraj operował więc jak wróciłam to byłam już tak zmęczona tym wszystkim że nic mi się nie chciało
ogólnie sama nie wiem czy jestem zła czy nie troche zmęczona chyba całą sytuacją i tym, że obawiałam się że będzie tak jak z Marcela, pojade w terminie do szpitala a po kilku dniach wyjde z niego nadal z brzuchem
jedyne dobre że leżałam na sali z 2 fajnymi dziewczynami, zresztą wspominałam madzi czy Natalce że obie miały na imię Kornelia - jak się przedstawiały to myślałam że to jakiś dobry znak musi być, ale jak widać za dużo Korneli w pokoju nie mogło być więc moja się uparła i zdecydowała na razie nie wychodzić
wogóle dziwne było to że we wtorek jedna ginka stwierdziła że szyjka krótka dziecko przyparte główką do kanału rodnego i 3 cm rozwarcia a wczoraj ordynator powiedział że wszystko wysoko i rozwarcia zero no oczywiście w pokoju poryczałam się po badaniu ale już ok jest wróciłam i mogłam Marcelke na wycieczke przynajmniej wyszykować zresztą mimo odwiedzin tęskniłam za nią bardzo a i tż docenił że trzeba być zorganizowanym żeby ogarnąć tak błache zdawałoby się sprawy jak prowadzenie domu, opieka nad dzieckiem itp. dobrze że komórki są to byłam w szpitalu centrum logistycznym i jakoś wszystko dałam rade pozałatwiać
dziś mam termin ale jak nic nie będzie się działo to 2 go wracam do "ciechocinka" i będą wywoływać mam nazieje że coś się wcześniej ruszy więc zmykam domek ogarnąć do końca i zrobie sobie wycieczke do mamy na 3 pięterko

a i baaardzo dziękuje madzi i Natalce za przekazywanie info ode mnie
a Wam wszystkim że tak się martwiłyście i oczekiwałyście info ode mnie - jesteście kochane
podczytywałam Was ale net taki słaby miałam że ciężko było pisać z komórki
do później
O kurde Dalej się kulasz, no nic może Kornelcia będzie łaskawa i wyjdzie w weekend?

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 14:26   #2702
magdziaS
Podróżniczka

Dot.: Zaczynamy wątek trzeci wnet posypią się nam dzieci. Wątek staraczkowo - mamusio

No babiszony, myślałam, że jak wejdę dzisiaj na forum to będę miała od groma nadrabiania a tu proszę puchy Głowa mi pęka, kawa mi sie skończyła i zła chodzę Czekam na TŻta aż wróci z pracy i jedziemy na zakupy.

Z zaległości:

Lineczka - no to jeszcze musicie powtórzyć przytulanki i moze wypłoszycie Nelkę A po ciąży szybko zrzucisz więc nie przejmuj sie kg.

Dominika - w takim razie nich @ przylezie w dogodnym dla Ciebie terminie

Aga - ależ relacje walnęłaś No ja mam nadzieję, ze nic nie będziesz musiała wywoływać. Marcelka już odprawiona więc teraz na spokojnie możesz rodzic Aha i polecam sie na przyszłosć

Natalka - no nie mów, ze jesteś za potężna Przecież z Ciebie lachon jest, serio. A juz nie mówię, ze za takie teksty to powinnaś chodzić w zgrzebnym worze

Linka - taka zalatana ostatnio ? Trochę wytchnienia

Kinga - a jak u Was ? Jak mała ?

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 16:25   #2703
agi_82
Wtajemniczenie

dziewczyny zrobiłam sobie szybkie wejście do mamy na 3 pięterko tak jak pisałam i wiecie co odszedł mi meeeega czop i to ciemny już a krocze mnie tak boli że chodzić nie moge

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Groszek - 22.08.2012 (10 t.c)

agi_82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 16:31   #2704
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Lineczka - no to jeszcze musicie powtórzyć przytulanki i moze wypłoszycie Nelkę A po ciąży szybko zrzucisz więc nie przejmuj sie kg.
ja bym chętnie powtórzyła tylko szkoda że mnie boli wszystko na dole
Cytat:
dziewczyny zrobiłam sobie szybkie wejście do mamy na 3 pięterko tak jak pisałam i wiecie co odszedł mi meeeega czop i to ciemny już a krocze mnie tak boli że chodzić nie moge
z kroczem Cię rozumiem znam ten ból, od wczorajszej wizyty boli mnie strasznie..
to moze mała już się zdecyduje u Ciebie nie długo wyjść
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
lineczka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 19:04   #2705
ula_betula
Zadomowienie

jejciu dziewczyny to Wy już rodzicie lada chwila agi na moje oko to nam jutro natalka albo madzia będą pisać wagę Kornelci albo przynajmniej w ten weekend

Zrobiłam apple crumble i pachnie w całym domu jabłkami i cynamonem zjem wieczorkiem podgrzane z lodami waniliowymi, chce któraś?
Stary 2013-10-25, 19:09   #2706
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
O to może już tuż tuż Czekam i i czekam na Kornelkę i nie mogę się doczekać, w pracy ciągle się zastanawiam czy na forum jest już jakieś info że urodziłaś ale Ty wolisz w napięciu nas trzymać

Magdzia czy ten żel nawilżający który można używać przy staraniach to jest KY? Zdaję się że kiedyś o tym pisałaś ale nie pamiętam czy o ten właśnie chodziło

Brilliant
a ty miałaś chyba dzisiaj wizytę? Jak tam?

Dominika szkoda że I kreska, miałam nadzieję że potwierdzisz tę ciążową regułę.

Jutro jedziemy z Tż na większe zakupu ubraniowe, mam nadzieję że coś dla siebie znajdę

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Ula ja chętnie się załapię
Linka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 19:23   #2707
ula_betula
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka07 Pokaż wiadomość
O to może już tuż tuż Czekam i i czekam na Kornelkę i nie mogę się doczekać, w pracy ciągle się zastanawiam czy na forum jest już jakieś info że urodziłaś ale Ty wolisz w napięciu nas trzymać

Magdzia czy ten żel nawilżający który można używać przy staraniach to jest KY? Zdaję się że kiedyś o tym pisałaś ale nie pamiętam czy o ten właśnie chodziło

Brilliant
a ty miałaś chyba dzisiaj wizytę? Jak tam?

Dominika szkoda że I kreska, miałam nadzieję że potwierdzisz tę ciążową regułę.

Jutro jedziemy z Tż na większe zakupu ubraniowe, mam nadzieję że coś dla siebie znajdę

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Ula ja chętnie się załapię
Kawałek zatem leci

Ja nie Madzia, ale wiem co to za żel bo sama go Madzi polecałam Tak, to właśnie KY - jest neutralny i nie blokuje plemniczków w drodze do celu tak jak np. żele durexa
A Madzia kupowała chyba jeszcze taki inny, polecany właśnie przy staraniach, który pomaga podobno przy zapłodnieniu, ale nie wiem jaka jego nazwa tu już Madzia musi się wypowiedzieć
Stary 2013-10-25, 19:30   #2708
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
Kawałek zatem leci

Ja nie Madzia, ale wiem co to za żel bo sama go Madzi polecałam Tak, to właśnie KY - jest neutralny i nie blokuje plemniczków w drodze do celu tak jak np. żele durexa
A Madzia kupowała chyba jeszcze taki inny, polecany właśnie przy staraniach, który pomaga podobno przy zapłodnieniu, ale nie wiem jaka jego nazwa tu już Madzia musi się wypowiedzieć
Mniam

Tak, pamiętam coś takiego ale ten pomagający był chyba dość drogi ale kto wie może on właśnie Magdzi pomógł Jutro się chyba w takim razie w ten KY zaopatrzę.
Stary 2013-10-25, 20:21   #2709
magdziaS
Podróżniczka

Aga no to cos sie dzieje skoro czop poczedl precz

Linka tak jak pisze Ula to żel KY Jelly na bazie wody nie przeszkadza plemniczkom.A ja uzywalam jeszcze Concieve plus kosztowal kolo 60 zl ale udalo sie w drugim cyklu z nim.Nie wiem czy to jego zasluga

Stary 2013-10-25, 20:34   #2710
Linka07
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Aga no to cos sie dzieje skoro czop poczedl precz

Linka tak jak pisze Ula to żel KY Jelly na bazie wody nie przeszkadza plemniczkom.A ja uzywalam jeszcze Concieve plus kosztowal kolo 60 zl ale udalo sie w drugim cyklu z nim.Nie wiem czy to jego zasluga
Nawet nie taka zła cena, myślałam że około 100 zł będzie kosztował. Może w takim razie Concieve kupię.
Stary 2013-10-25, 20:37   #2711
agi_82
Wtajemniczenie

wiecie dziewczyny z tym czopem to różnie bywa bo wyczytałam że może nawet na 2 tygodnie przed porodem ale piszą też niby że jak jest z krwią to może oznaczać że szyjka zaczyna się rozwierać no nic czas pokaże jak to jest

linka
hehe jeszcze troche musicie poczekać na wieści ode mnie buduje atmosfere haha

ula
Ty wiesz co ja czuje prawda? pamiętam jak Ty czekałaś a ja Cie uspakajałam - teraz wiem jak to jest
dawaj ciacho i przepis bo na niedziele goście mi się zapowiadają

magdzia
albo ta smarkula mała sobie z matki jaja robi już
a jak zakupy??

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-10-25, 20:40   #2712
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

Hej

agi - no to kto wie kiedy się u Ciebie zacznie :P oby samo

ula - ja poproszę kawałek
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-25, 20:48   #2713
agi_82
Wtajemniczenie

Brilliant
no właśnie też tak myślałam że już pal licho kiedy byle samo ruszyło
a jak tam u Ciebie kochana??

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

magdzia
miałam pisać - na moje oko dzidziol podobny do Ciebie ja obstawiam chłopca jakby co

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-10-26, 06:44   #2714
ula_betula
Zadomowienie

agi ciacho to takie na szybko, bardzo proste. Cztery duże jabłka kroisz na ćwiartki a te ćwiartki na plasterki. Wrzucasz do garnka, zasypujesz cukrem waniliowym (według uznania, ja dałam całą saszetkę bo lubię ) i łyżeczką albo cynamonu albo przyprawy do szarlotki. Mieszasz i na wolnym ogniu podgrzewasz aż jabłuszka puszczą soki.

W tym czasie robisz kruszonkę - proporcję to jedna część masła, jedna cukru, dwie mąki. Czyli np. 100 g masła, 100g cukru, 200g mąki.
Ja zrobiłam podwójną

Jabłka wykładasz na formę i posypujesz kruszonką, całość wkładasz do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczesz ok 30 minut aż kruszonka zrumienieje. Ja pod koniec zmniejszyłam do 180 stopni i troszkę dłużej potrzymałam bo warstwa kruszonki była gruba.

Najlepiej podawać na ciepło z lodami waniliowymi lub/i bitą śmietaną. Najlepsze jabłka to twarde i słodko-kwaśne, lobo się sprawdzają

I zgadzam się, że czekanie jest paskudnie męczące za to potem tak czas leci... Czy Ty wiesz, że moja Zosia kończy niebawem 4 miesiące??

Witam się dziewczynki z Inką
Stary 2013-10-26, 09:10   #2715
Natalyyya
Zakorzenienie

GG do Natalyyya

heloł) witam z rana z kawusią przed pracą)
Dzis mnie raczej wieczorem tutaj nie będzie bo robimy imprezke urodzinową Tż'ta) przychodzi kilku znajomych (w tym jedna para ktorej nie trawie a moj Tż ich uwielbia no ale to jego urodziny jakby co;D) Poza tym szykuje mi sie 5 dni wolnego ide do pracy dopiero w piątek 1go to se odpoczne nie:P
Agusia LineczkaRodzicie?? szykuje nam sie ciekawy tydzień) pełen emocji)
Magda no wiesz ja mam tak niską samoocenę że tak siebie widzę.... ale dzięki za miłe słowa)

Kurde u mnie juz brak śluzu od 2 dni czyżby juz po owulce? wczoraj sama zbadałam paluchem śluz w środku i był biały dosyc gesty lekko rozciągliwy a kilka dni temu mialam meega rozciągający się a dzis dopieor 14dc.... wtf? no nic ja juz czekam na @ zeby isc na to hsg:P
Ula przepis brzmi pysznieeeeee aż mi ślinka poleciała!! na pewno skorzystam

W ogóle to mnie coś bierze , mam katar chrypę i suchy kaszel... na plecach nie moge leżeć bo sie dusze
Natalyyya jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 09:32   #2716
agi_82
Wtajemniczenie

hejo również z Inką i sucharkami

ula
przepis brzmi pysznie na pewno skorzystam
nie żartuj że Zosia już 4 miechy ma, ja pierdziu jak ten czas leci
to już niedługo będzie siedzieć a później raczkować

Natalka
więc udanej imprezki urodzinowej a tą pare po paru toastach zaczniesz lekceważyć więc luzik
odnosnie niskiej samooceny to bez słodzenia, ja też uważam że jesteś "fajna dooopcia"

Marcelka - 09.06.2006
Kornelka - 27.10.2013

Stary 2013-10-26, 09:50   #2717
ula_betula
Zadomowienie

Natalka to sto lat dla Tżta!

agi już tak na to czekam na razie się gramoli na łóżku i coraz chętniej leży sobie na brzuszku.

lineczka jak u Ciebie sytuacja? Nadal pipka boli?
Stary 2013-10-26, 10:04   #2718
Dominika2302
Zadomowienie

Witam się przy kawusi. Wczoraj nie miałam czasu zaglądać a tu takie newsy!!!
Dziewczyny to wy już do godziny "0" minuty odliczacie!!
Madzia już wcześniej miałam pisać jak nam się kiedyś uda to córa na milion % będzie Julcia
Natalka udanej imprezki i 100 lat dla Tżta.

Aha zapomniałam dodać że u mnie @ dalej brak...
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 10:06   #2719
magdziaS
Podróżniczka

Hej dziewczyny ,chyba mam jelitowke,co zjem to wychodzi jedna lub druga strona,tak od wczorajszego wieczora,noc nieprzespana i rano to samo Wykończę sie.

Linka no nie jest aż tak diabelnie drogi ja zaryzykowalam

Lineczka rodzisz?

Ula,ale super przepis,skorzystam. A te jablka kladziesz bezpośrednio na talerz i posypujesz kruszonką tylko?

Natalka- no to udanej imprezy i najlepszego dla Tzta

Aga-tez slyszalam ze czop moze 2 tyg nawet wcześniej odejsc.Chyba naszej Kindze odszedl wcześniej.No zobaczymy co sie zadzieje

Brilliant-jak Ty sie czujesz?

Dominika-co z @ ? Doczytalam,ze nie ma.Bedziesz testować,jakby cos jeszcze po weekendzie?

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2013-10-26 o 10:17
Stary 2013-10-26, 11:45   #2720
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

magdzia: ja bym w ciąży z okanmi nie ryzykowała podoba mi się kurteczka

natalya: fajnie, że w końcu tż się zdecydował na wizytę u lekarza żeby tylko potem znowu nie marudził . sto lat dla tż

brilliant: hahha faceci to mają wyobraźnię z tym uderzaniem dziecka podczas seksiku :P

lineczka: to się teściowa rzuciła fajnie to już musisz się na poród szykować moja koleżanka jak jak jej odeszły wody, to myślała, ze się posikała i nie pojechała do szpitala :P

ewcik: dobrze, że przynajmniej @ przyszła naturalnie.

dominika: to może jakieś zmaiany hormonalne ? lub jakiś inny powód.a może się udało jednak ? chociaż jak pisałaś , że nikłe szanse...

agi: dobrze, że przynajmniej w domu możesz sobie jezcze pobyć ale pewnie na dniach będzie już po wszystkim
Stary 2013-10-26, 12:10   #2721
ula_betula
Zadomowienie

madzia jabłka kładę na formę i posypuję surową kruszonką i to zapiekam razem
Stary 2013-10-26, 13:52   #2722
Lila_27
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny! Właśnie zaczęłam Was nadrabiać Wczoraj nie miałam siły wejść, cały dzień doprowadzałam mieszkanie do porzadku, bo było w opłakanym stanie czyt. SYF Później zakupy, obiad i po południu do łóżka, wstałam dopiero dzisiaj koło 9 Teraz mam cały dzień luzu, zrobiłam tylko kopytka z serem, bo miałam na nie ochotę, a teraz się będę byczyć TŻa nie ma, więc mi nie będzie przeszkadzał

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Wiele do nadrabiania nie miałam
Lineczka, agi, Brilliant teraz to już naprawdę zostało Wam odliczanie Kurczę jak fajnie, zobaczycie swoje kruszynki
Te porody forumowe będą szły seriami
Idę chyba na leżaczek na balkon coś poczytam może Miłego dnia
28.08.2013 12 mm serduszko

07.04.2014 godz.11.25 urodził się Nasz skarb NATAN
Lila_27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 16:39   #2723
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dziewczyneczka89 Pokaż wiadomość
ewcik: dobrze, że przynajmniej @ przyszła naturalnie.
cieszę się że ominęła mnie niepotrzebna wizyta

A dzisiaj zrobiłam coś bardzo ważnego: złożyłam łóżeczko córci, które czekało na nową dzidzię , może to przez to nie mogę zajść w ciążę bo zapeszało ??? W sumie to Tż powiedział że jak złożę to mogę zapeszyć i już nigdy dzidzi nie będzie. Ej tam, Przynajmniej w pokoju Oliwci więcej miejsca się zrobiło.

Miłego wieczorka.
Papa
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 20:25   #2724
lineczka1989
Zakorzenienie

Heja witam ze szpitala :/ ale spokojnie nie rodze

Rano mialam zielony sluz z bialym czyms wiec przyjechalismy zeby sprawdzic ale badanie nie wskazuje na szybko porod bo sie okazuje ze prawdopodobnie ciaza jest mniejsza niz wychodzila wczesniej.. Na KTG nie pisza sie skurcze wg USG mala wazy 3200 i leze na obserwacji do poniedzialku a potem beda decydowac czy wywoluja czy co robia bo na razie sami nie wiedza ale jak nie beda wywolywac to ja piernicze i sie wypisiuje bo nie usmiecha mi sie tu lezec bez sensu...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-26, 21:00   #2725
ula_betula
Zadomowienie

lineczko i na Ciebie bidulo trafiło ze szpitalem... Patologia ciąży jest straszna, ni wyspać się, ni odpocząć, ale potem dzidzia Wam wszystko wynagrodzi

A co tu taka cisza? rodzą, jedzą, gości przyjmują?
Stary 2013-10-26, 21:03   #2726
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula_betula Pokaż wiadomość
lineczko i na Ciebie bidulo trafiło ze szpitalem... Patologia ciąży jest straszna, ni wyspać się, ni odpocząć, ale potem dzidzia Wam wszystko wynagrodzi
Tym bardziej ze ja nigdy w szpitalu nie lezalam to juz w ogole masakra.. No ale zobaczymy co powiedza w poniedzialek

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-26, 21:46   #2727
Dominika2302
Zadomowienie

Lineczka trzymaj się cieplutko, tak jak Ula pisze dzidziulka wynagrodzi wszystko a na sali chociaż leżysz z jakimiś fajnymi babeczkami?
U mnie powoli zaczyna się @, no w końcu w poniedziałek dzwonię umówić się na monitoring i do dzieła!!!!
Dominika2302 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 21:56   #2728
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
Tym bardziej ze ja nigdy w szpitalu nie lezalam to juz w ogole masakra.. No ale zobaczymy co powiedza w poniedzialek
Współczuję Ci szpitala szczególnie w weekend. Ja w ciąży leżałam 3 razy więc znam ten ból. Ale już tylko będzie lepiej
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-26, 21:57   #2729
lineczka1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dominika2302 Pokaż wiadomość
Lineczka trzymaj się cieplutko, tak jak Ula pisze dzidziulka wynagrodzi wszystko a na sali chociaż leżysz z jakimiś fajnymi babeczkami?
U mnie powoli zaczyna się @, no w końcu w poniedziałek dzwonię umówić się na monitoring i do dzieła!!!!
Wydaja sie sympatyczne, oprocz mnie sa jeszcze 3 dziewczyny wszystkie w ciazach powyzej 30 tygodnia

Nela 5/11/13
Stary 2013-10-26, 22:41   #2730
Brilliant Girl
Wtajemniczenie

A chciałam pytać, gdzie lineczka się podziała Do tego godzinę dłużej będziesz w szpitalu bo czas przesuwamy... Ja już nawet o tym myślałam jak było mówione, że jest szansa na skierowanie na piątek :P
Kurczę, co sprzęt to inne pomiary i potem człowiek nie wie jak jest na prawdę. Ale wytrzymasz

dominika -to rozumiem, że się cieszymy z @??

ewccik - w takich momentach każda myśl się wydaje zła... Ale jeśli czujesz, że dobrze zrobiłaś to dobrze może akurat odczarowałaś słowa tż?
Brilliant Girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości