Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 cz.4 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ?
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 7 15,91%
Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek 1 2,27%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje 3 6,82%
Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki 1 2,27%
Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy 0 0%
Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta 1 2,27%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera 4 9,09%
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają 13 29,55%
Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki 8 18,18%
Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie 1 2,27%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! 4 9,09%
Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. 0 0%
Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. 1 2,27%
Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają 0 0%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-21, 13:10   #2701
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
moj identycznie, jakiś dzikus się zrobił a przebieranie go to istna udręka
ja dziecka nie poznaję:/ od urodzenia się cieszył przy ubieraniu bodziaka, a teraz nawte nie marudzi tylko wpada w histerię osttanio go karmiłam a TŻ strzelił plastikowym pudełkiem i dziecka nie mogłam uspokoić 15 minut ale z umiejętnościami idzie jak burza to fakt
ćwiczy siadania, kuma, że jak pociągnie sznurek to lusterko zagra, pije z niekapka a teraz jak go trzymam na rękach to stoi takie ma nogi silne a to wszystko w ciągu 2 tygodni
Stary 2013-10-21, 13:10   #2702
karota11
Zadomowienie

Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Laska, wyluzuj!
Twoje dziecko nie umiera w szpitalu, ty tez nie umierasz.. Zadna z nas nie spi! No ok-nieliczne spia.
Masz zdrowe dziecko, meza, gdzie mieszkac i co jesc. Docen to!
Sa kobiety ktore zycie by oddaly za Twoj brak snu, za dziecko, za meza! ogarnij sie i zacznij czerpac pelnymi garsciami z zycia i macierzynstwa!

Mi sie zawsze chce zyc.. Bo jest dla kogo, nawet jak ex przyszedl a ja uciekalam z Zuzia z domu, nie miala ubran na zmiane, wanienki, ona tylko plakala. Nie mialam sil by ja przewinac bo nachodzila mnie policja, byl dym, krzyk, placz.. Nie jadlam, nie pilam, nie robilam nic ponaf noszenie placzacej Z ktorej z godziny na godzine ktos zabral caly dotychczasowy swiat.

Ale chce sie zyc. Musi sie zyc. Dziecko to ku*ewski obowiazek i nie ma opcji "wypisuje sie".

Wez sie w garsc. Bedzie dobrze! Jeszcze troche! Kto dacrade jak nie KOBIETA, MATKA!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
w pełni się teraz zgadzam, unas też nie jest zawsze pięknie, chciałoby sie wiele, ale tak jak piszesz dziecko to obowiązek i przezde wszystkim DAR. I sama wiele razy już sił brakło, bo ciężko ;/ ale też historia Cynamonków uczy pokory, bo ja się wkurzam,z e Mąły nie chce spać, a co Oni mają pwoiedzieć a są tacy silni .
Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
katar to od ząbków, nie martw się

niech sobie rwie zęba na żywca też się wahałam ale jak mi pediatra uświadomiła, że dziecko naprawdę cierpi i mam szczęście, że nie drze się non stop, bo widać, że go boli to podaję mu leki bez cienia wątpliwości, dawałam nurofen 4 dni, dzisiaj ma przerwę i jest nieźle, ale jak znowu zacznie płakać to się nie będę wahać

serio? ja z Krakowa jestem i pierwsze słyszę

chodzimy od 2 miesięcy i nic takiego nie było

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

teściowa od stycznia-marca, wyjdzie w praniu

ja robiłam gruszki w sobotę, dzisiaj będę jabłka, bo mam z pewnego źródła, wyszły pyyyszne ja obieram, wycinam gniazdo i kroję na kawałki, dolewam trochę wody i gotuje, aż się rozpadają, wteyd blenduje, do słoiczków i pasteryzuje
jak pasteryzowane to chyba lepiej co? bo ja tylko gorące do słoików i do góry dnem ;/
Cytat:
a te badania to robicie jak lekarz zaleci czy jak? bo ja mojemu jeszcze ani razu morfologii nie robiłam ani moczu...
mi zlecił lekarz, ale ja maiałm wpisaną cukrzycę ciążową i teraz należymy do poradni neonatologicznej i tam babka wszystko nam kontroluje, w tym morfo, i żelazo wyszło nam troszke przymałe ;/
Stary 2013-10-21, 13:10   #2703
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
To nie jest kwestia spania, czy umierania dziecka w szpitalu. Czysta niechec do zycia

Ale tu wina nie leży po stronie dziecka...

Edit: doczytałam...widzę że dziewczyny napisały już wszystko co należało na ten temat.

Edytowane przez deb
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:21
deb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:17   #2704
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Uwaga!!!! Puchatkowa z Banka zaraz sie spotkaja hee

Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
wreszcie ! nadeszła wiekopomna chwila

Cytat:
ja dziecka nie poznaję:/ od urodzenia się cieszył przy ubieraniu bodziaka, a teraz nawte nie marudzi tylko wpada w histerię osttanio go karmiłam a TŻ strzelił plastikowym pudełkiem i dziecka nie mogłam uspokoić 15 minut ale z umiejętnościami idzie jak burza to fakt
ćwiczy siadania, kuma, że jak pociągnie sznurek to lusterko zagra, pije z niekapka a teraz jak go trzymam na rękach to stoi takie ma nogi silne a to wszystko w ciągu 2 tygodni
oj dokładnie ... też się nie może skupić przy jedzeniu... a potem ulewa.. i musze go przebierac i się drze
mój też cwiczy siadanie z niekapka nie chce pić... ale dla niego co innego niż mleko to złooo

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
mi zlecił lekarz, ale ja maiałm wpisaną cukrzycę ciążową i teraz należymy do poradni neonatologicznej i tam babka wszystko nam kontroluje, w tym morfo, i żelazo wyszło nam troszke przymałe ;/
aha, dzieki

Antosiek obudził się z 15 min temu, ale pospał tylko 20 min, więc mówię : o nie, nie idę do niego to może zaśnie zaraz... i zasnął

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:19
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:23   #2705
cloche
Zakorzenienie

barwineczek, psycholog i to juz!!! moja ciocia sie wpedzila w taka depresje, ze latami sie za nia ciagnelo, a dzieci juz duze byly... no i rozwaz tez niedlugo powrot do pracy. opiekunke macie... moze odzyjesz
Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Podaj mi linka do tych niemieckich skoków to wujek gogle potłumaczy
Do wczoraj nie wierzyłam w skoki, nie istniało dla mnie to pojęcie. Uparłam się, ze ząbki i już, ale jak paracetamol nie dał rady to zęby odpadają i się poddaję chyba to skok. Tylko właśnie tak między skokami według stron pl, chyba idziemy po niemiecku
hehe, no my tez po niemiecku idziemy http://www.rundumskinderzimmer.de/wa...-tabelle-baby/
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:26   #2706
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
jak pasteryzowane to chyba lepiej co? bo ja tylko gorące do słoików i do góry dnem ;/
ja zawsze pasteryzuję profilaktycznie, a denka Ci się robią wklęsłe?
Stary 2013-10-21, 13:27   #2707
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ciężki temat
Jak dla mnie- najlepsyz tyłem do kierunku i wpięty z tyłu w isofix
Jak dla kluski - jazda z przodu, patrzenie na kierowcę i jak najkrócej tyłem:/

niestety ale starsze dzieci się wściekają o jazdę tyłem (tak znajomi mówią) i mój małż mnie już naprostował, że młody się będzie darł, a dwa, że jak jedziemy sami to młody mi odwala jazdę jak mnie nie widzi muszę w końcu załątwić wyłącznik poduszki, żebym go mogła z przodu wozić

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Barwineczek, a czemu nie przejdziesz na mm po prostu? kp za wszelką cenę jest bez sensu, albo mm na noc?

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

szkoda dziecko męczyć przejdź na mm i idź do gina po bromergon
Co do fotelika, to można go też montować przodem jakby rzeczywiście już w którymś momencie dziecko nie chciało tyłem jeździć.

A co do kolorów - to serio do Komunii chłopcy są przepasani różowymi szarfami, nie wiem jak to się nazywa a dziewczynki mają niebieskie. Może w Krakowie tak nie jest, ale w mniejszych miejscowościach na pewno Muszę się męża zapytać jak w Krakowie bo on z Krakowa

Basen - dzięki za odpowiedź, coraz bardziej nie podoba mi się to rzucanie, muszę sobie poczytać i pojedziemy na ten droższy basen w tą niedzielę.

Kinga - trzymam kciuki
Stary 2013-10-21, 13:30   #2708
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przyjdzie taki dzien ze odechce się Wam zyc, to wtedy porozmawiamy o potrzebach dzieci i matek

ja też czasem mam dość, ostatnio coraz częściej bo nastawiłam się że jak młody skończy 3 m-ce to będzie lepiej. a jest wręcz przeciwnie. gdyby nie mąż to I. czasem zakrzyczałby się na śmierć bo ja tracę cierpliwość..

Cytat:
Napisane przez Kinga_20 Pokaż wiadomość
To idź do psychologa.

to jest dobry pomysł

Cytat:
Dobrze gada, polać jej Ale Ty doroslas przez ten rok jestem z Ciebie baaardzo dumna

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Poprosimy z Lili o kciuki bo robilysmy badania i zaraz smigamy po wyniki, oby morfo i żelazo było w normie.

Cytat:

a może dopadła Cię depresja poporodowa? rozumiem, że może Cię męczyć to ciągle niewyspanie... jak masz tak się dołować to przejdź na mm... nieszczęśliwa mama to nieszczęśliwe dziecko... wiem coś o tym, bo gdy na początku karmiłam piersią - co było dla mnie męką, bo Antoś ciągle chciał wisieć przy cycku - to przez pierwsze tygodnie życia mojego dziecka ciągle płakałam i obawiałam się, że zwariuje przeszłam na mm i zaczęłam się cieszyć z bycia mamą

dziewczyny trochę więcej empatii
to samo sobie pomyślałam. albo brak witamin/minerałów i organizm leci na rezerwie.

i mam jeszcze pytanie co do rozszerzania diety: ile dni podaje samą marchewkę zanim przejdę do marchewki z ziemniakiem? i najpierw lecę ze wszystkimi warzywkami czy mogę wprowadzić mięsko z marchewką i ziemniakiem po przyswojeniu tych 2 warzyw?
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:30   #2709
NoBoTak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Co do fotelika, to można go też montować przodem jakby rzeczywiście już w którymś momencie dziecko nie chciało tyłem jeździć.

A co do kolorów - to serio do Komunii chłopcy są przepasani różowymi szarfami, nie wiem jak to się nazywa a dziewczynki mają niebieskie. Może w Krakowie tak nie jest, ale w mniejszych miejscowościach na pewno Muszę się męża zapytać jak w Krakowie bo on z Krakowa

Basen - dzięki za odpowiedź, coraz bardziej nie podoba mi się to rzucanie, muszę sobie poczytać i pojedziemy na ten droższy basen w tą niedzielę.

Kinga - trzymam kciuki
Ja mieszkam 40km od Krakowa i tu różowe jest dla dziewczynki a niebieskie dla chłopca. Szczerze mówiąc pierwszy raz słyszę żeby było odwrotnie ;-)
NoBoTak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:33   #2710
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:

Kinga - trzymam kciuki
co do fotelika, no tak tylko nie uśmiecha mi się wydać 2k na bazę i fotelik żeby przodem jeździł bo bazę maxi cosi family fix już mamy

z tym rzucaniem to może i tak jest ale nie wiem czy u takich maluchów i tak syzbko uas to pływanie na desce, w tunelu, zanurzanie, polewanie wodą, łapanie piłeczek o takie rzeczy
Stary 2013-10-21, 13:38   #2711
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
hehe, no my tez po niemiecku idziemy http://www.rundumskinderzimmer.de/wa...-tabelle-baby/
A nie ma czegoś bardziej w obrazkach

Zaraz pokombinuję z tłumaczeniem.
Tyle lat nauki niemieckiego i wszystko poszło ... ten język mi do głowy nijak nie wchodzi.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:38   #2712
karota11
Zadomowienie

Mam nadzieję,z e się wkleiło, moje ostatnie lupy, bo miałam wstawić, niedźwiadek z h&m, bluza adika, kurteczka, bluzka disney, pizamka w autka i kocyk

<A href="http://imageshack.us/a/img33/1858/7um.JPG" rel="nofollow" target=_blank>
<A href="http://imageshack.us/a/img15/9527/p5m1.jpg" rel="nofollow" target=_blank>
<A href="http://imageshack.us/a/img843/9283/nxpo.jpg" rel="nofollow" target=_blank>
<A href="http://imageshack.us/a/img17/2000/sekq.jpg" rel="nofollow" target=_blank>

Edytowane przez karota11
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:43
karota11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:41   #2713
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja też czasem mam dość, ostatnio coraz częściej bo nastawiłam się że jak młody skończy 3 m-ce to będzie lepiej. a jest wręcz przeciwnie. gdyby nie mąż to I. czasem zakrzyczałby się na śmierć bo ja tracę cierpliwość..

to jest dobry pomysł

to samo sobie pomyślałam. albo brak witamin/minerałów i organizm leci na rezerwie.

i mam jeszcze pytanie co do rozszerzania diety: ile dni podaje samą marchewkę zanim przejdę do marchewki z ziemniakiem? i najpierw lecę ze wszystkimi warzywkami czy mogę wprowadzić mięsko z marchewką i ziemniakiem po przyswojeniu tych 2 warzyw?
Mięso teoretycznie 2-3 tygodnie po wprowadzeniu podstawowych warzyw + owoc. 3 dni się czeka z kolejnym warzywem czy nie wystąpią jakieś objawy alergizujące. Jak masz podstawowe warzywa to wprowadzasz sobie mięso a później kolejne warzywa. Ja teraz już nie wprowadzam co trzy dni, a co dwa jak jest coś nowego.

Cytat:

Kinga - trzymam kciuki

Nie zdziwiłam sie tym co piszesz, bo na którymś wątku mamusiowym, też jest dziewczyna z małopolski iu nich właśnie różowy dla chłopców, niebieski dla dziewczynek i z takim uzasadnieniem jak pisałaś o Maryi i Jezusie.

Mycha kurcze to jak Ci się nie psują, to muszę koniecznie spróbować zrobić.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:42   #2714
antoinettee
Zadomowienie

Barwineczek dziewczyny napisały Ci chyba wszystko. Powinnaś pójść do specjalisty bo prawdopodobnie masz początku depresji

Nie gniewaj się ale konsekwencji i asertywności to powinnaś się uczyć na mężu a nie na niemowlęciu

Jeśli chcesz odstawić młodego od piersi to przejdź na mm i się nie męczcie. Julka o 21 je ostatni raz i budzi się po 6 godzinach a potem już po 7.20.

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:43
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:44   #2715
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
A nie ma czegoś bardziej w obrazkach

Zaraz pokombinuję z tłumaczeniem.
Tyle lat nauki niemieckiego i wszystko poszło ... ten język mi do głowy nijak nie wchodzi.
Ja mam z niemieckiego ZMP a chyba w życiu bym się nie dogadała z Niemcem :| Nienawidzę tego języka. Cloche nie obraź się

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:46   #2716
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, a propos.. Dziecko ma potrzeby, nie zachcianki-to fakt.
Moim zdaniem jest za male by wymuszac jakies zachowania.
To tak jak ktoś mówi ze jego niemowle robi mu 'na zlosc' bo np sie czesto budzi. Hallo! Nie moze robic na zlosc, nie myśli w tych kategoriach i zacznie kombinować pod tym kątem za kilka, kilkanaście miesięcy..
Teraz to niemożliwe..

Z budzla sie dzis tylko 2razy,dzienne zasypianis to nadal hardcore ale nocki lepsze

Mam zapas na rok chyba sloiczkos, sokow i ciuchow.. I jestem troche splukana hehe ale tyyyle okazji!

A teraz odbijam od tematu:
JAK TEN CZAS LECI!
Juz koniec października, zaraz listopad, Z bedzie miec 6mc!! Niedawno ganialam z brzuchem a tu tylko co chwila nowy miesiac i nowy miesiac!! Szok! Za 2mc swieta! Choinka juz będzie kupiona, prezenty spakowane, Z bedzie siedziec i sie bawic... Probowac stawac.. Szooook! Nie ogarniam

dokładnie mój mały już pól roczku skończył i teraz ubieranie to masakra ucieka mi z tyłkiem po całym domu. Czas leci szybko za szybko
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:46   #2717
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Ja mam z niemieckiego ZMP a chyba w życiu bym się nie dogadała z Niemcem :| Nienawidzę tego języka. Cloche nie obraź się
Ja się dogaduję z niemcami po angielsku
Też nienawidzę, ale próbowałam się nauczyć ...

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:48   #2718
antoinettee
Zadomowienie

Wieści od cynamonowej https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=496
Stary 2013-10-21, 13:55   #2719
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Mam nadzieję,z e się wkleiło, moje ostatnie lupy, bo miałam wstawić, niedźwiadek z h&m, bluza adika, kurteczka, bluzka disney, pizamka w autka i kocyk

<A href="http://imageshack.us/a/img33/1858/7um.JPG" target=_blank>
<A href="http://imageshack.us/a/img15/9527/p5m1.jpg" target=_blank>
<A href="http://imageshack.us/a/img843/9283/nxpo.jpg" target=_blank>
<A href="http://imageshack.us/a/img17/2000/sekq.jpg" target=_blank>

tylko kocyk się wkleił

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
nie mogę tego czytać, bo serce mi się kraja, ale zawsze czytam z nadzieją na jakieś dobre wieści

normalnie szok, podliczyłam nasz budżet domowy i na Antośka w tym miesiącu poszło 980zł ale liczyłam wszystko od pieluch po szczepienia, wit.D, zabawki... dzieci to naprawdę niezłe skarbonki

Edytowane przez karolina2121
Czas edycji: 2013-10-21 o 13:57
karolina2121 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:56   #2720
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
Dxiewczyny co zrobić. Moj Niki praktycznie codziennie budxi sie zalany nad pieluszka. Juz mu w nocy zmieniam ale ti nic nie daje. Wlasnie go przebralam a patrze ze za chwile jest mokry

---------- Dopisano o 07:09 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Nie spimy od 40 min, nie msm sily ruszyc sie z lozka, moglby walec po mnie przejechac. Prawie 6 miesiecy z nie przespana ani jedna noca, nawet 5 godz z rzędu a w nocy pol godziny placzu bo nie chcialam go karmic o godz2. Oczywiście budzil sie co 2h jak w zegarku

może za mała pielucha nie sugeruj sie wagami. Ja mojego karmie mm i tez je jak w zegarku je 19 potem 23 i 3 były noce co budził mi się co godzinę .To jest macierzyństwo.
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:57   #2721
karota11
Zadomowienie

Cytat:
ja zawsze pasteryzuję profilaktycznie, a denka Ci się robią wklęsłe?
tak wklęsłe, może ;profilaktycznie będę pasteryzować
Cytat:

Kinga - trzymam kciuki
u mnie też tak jest na chrzcie różowy dla chłopca, niebieski dla dziewczynki
Cytat:

to jest dobry pomysł

ja będę podawała 3 dni-jeden słoiczek

Cytat:
dzięki ;( straszne
Stary 2013-10-21, 13:59   #2722
prodiament
Raczkowanie

Cytat:
katar to od ząbków, nie martw się

niech sobie rwie zęba na żywca też się wahałam ale jak mi pediatra uświadomiła, że dziecko naprawdę cierpi i mam szczęście, że nie drze się non stop, bo widać, że go boli to podaję mu leki bez cienia wątpliwości, dawałam nurofen 4 dni, dzisiaj ma przerwę i jest nieźle, ale jak znowu zacznie płakać to się nie będę wahać

serio? ja z Krakowa jestem i pierwsze słyszę

chodzimy od 2 miesięcy i nic takiego nie było

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ----------

teściowa od stycznia-marca, wyjdzie w praniu

ja robiłam gruszki w sobotę, dzisiaj będę jabłka, bo mam z pewnego źródła, wyszły pyyyszne ja obieram, wycinam gniazdo i kroję na kawałki, dolewam trochę wody i gotuje, aż się rozpadają, wteyd blenduje, do słoiczków i pasteryzuje
Właśnie się gotują, ale na razie nie dolewałam wody, bo to bardzo soczyste konferencje i narobiło się od razu dużo soku, może wystarczy do zblendowania bez wody

Cytat:
Dobrze gada, polać jej Ale Ty doroslas przez ten rok jestem z Ciebie baaardzo dumna

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Poprosimy z Lili o kciuki bo robilysmy badania i zaraz smigamy po wyniki, oby morfo i żelazo było w normie.

Cytat:
a te badania to robicie jak lekarz zaleci czy jak? bo ja mojemu jeszcze ani razu morfologii nie robiłam ani moczu...
Julce zleciła pediatra - i morfologię i mocz - jak mi za słabo przybierała na wadze. W moczu wyszło wtedy jakieś zakażenie, ale kazała powtórzyć, bo podobno często się te próbki zanieczyszczają - i rzeczywiście próbka pobrana następnego dnia była bez zarzutu.
Ostatecznie nic wtedy nie wyszło niepokojącego, więc od tamtej chwili miałam nakaz dokarmiania mm po każdym cycu - waga się powooooli poprawiała, na wizycie 3 tyg. temu wylazłyśmy w końcu spod 3 centyla i pediatra kazała zacząć wprowadzać przecierki warzywne i jabłuszko/sok.
Julka szamie jak szalona W sobotę ją zważyłam - przez te minione 3 tygodnie przybrała na wadze cały kilogram W najbliższą sobotę kończy 5 miesięcy i mamy na wadze 6,5 kg
Tego samego dnia brat męża się żeni i zastanawiam się czy ją brać na wesele choć na trochę - jest zaproszona Jak sądzicie, czy 5-miesięczne dziecko nie wystraszy się głośnej muzyki na weselu?

Cytat:
dobrze, że z tego wyszłaś !

wiesz co owoce mają swój cukier gruszki wyszły mi takie słodkie, że po łyżce mam dość chyba dodam cytryny następnym razem

ja pasteryzuje przez 10 minut w gorącej wodzie i się nie psują

---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

u nas pomaga nurofen truskawkowy
w takim razie ja też zapasteryzuję na wszelki wypadek Ale soku z cytryny nie dodawałam, bo nie byłam pewna czy można - skoro mi nie wolno jeść cytrusów przy karmieniu piersią, to nie byłam pewna, czy dawać sok z cytryny do deserku dla Julki
prodiament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 13:59   #2723
karota11
Zadomowienie

karolina2121 a jak wkleić w tych załącznikach?
Stary 2013-10-21, 14:02   #2724
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
karolina2121 a jak wkleić w tych załącznikach?
klikasz odpowiedz, jedziesz na dół i tam masz na pomarańczowym tle : zarządzaj załącznikami, klikasz, wrzucasz swoje zdjęcia, klikasz załaduj i wysyłasz odpowiedź
Stary 2013-10-21, 14:03   #2725
karota11
Zadomowienie

Cytat:
klikasz odpowiedz, jedziesz na dół i tam masz na pomarańczowym tle : zarządzaj załącznikami, klikasz, wrzucasz swoje zdjęcia, klikasz załaduj i wysyłasz odpowiedź
a trzeba je przez imageshack dawać, czy prosto z pliku na kompie?
Stary 2013-10-21, 14:03   #2726
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
a trzeba je przez imageshack dawać, czy prosto z pliku na kompie?
prosto z kompa
Stary 2013-10-21, 14:10   #2727
lonely_lady
Zakorzenienie

troszkę ponadrabiałam, ale za każdym razem jak chcę cytować to mi coś przeszkodzi
Cytat:
Napisane przez modro Pokaż wiadomość
Pół godziny płaczu dziecka, bo chce jeść nie zniosłabym. Ja karmię wtedy, kiedy chce. Budzi się w nocy czasami co godzinę, a raczej od 3 w nocy do 6 co godzinę, półtorej. Wstaje o 6, czasem 5, rzadko 7. Mimo to nie wyobrażam sobie nie nakarmienia jej i oduczania karmień nocnych.
u nas podobnie. Był okres, że nocki wyglądały już fajnie a teraz znowu gorzej. Ale cierpliwie podaję cyca za każdym razem i czekam na lepsze czasy
czasami Tż ląduje na kanapie w salonie, a my z synusiem rozkłądamy się na wielkim łożu i karmimy w nocy co chwilkę

Cytat:
zaliczyliśmy właśnie marchewkę I. mlaskał, chciał zassać łyżeczkę, a potem sam ją sobie trzymać jeszcze dziś przed nami gluten w postaci kaszki a zaraz ruszamy na spacer

to I. już ma rozszerzaną dietkę kiedy to minęło.,..

Cytat:
naprawde przy tych skokach dziecko zapomina, ze umie samo zasypiac ... skoku idz sobie !
hahaha, też tak sobie powtarzam.. tylko jakoś mi tygodniowo nie pasuje.. nie powinniśmy być teraz w skoku

Cytat:
Jak przyjdzie taki dzien ze odechce się Wam zyc, to wtedy porozmawiamy o potrzebach dzieci i matek
Nie denerwuj się na nas, nie chcemy źle..
Może poproś Męża/ opiekunkę żeby zaopiekowali się małym a Ty troszkę odpocznij. Podładuj akumulatory i wracaj z nową energią. Dziecko czuje Twoje negatywne emocje..

Ja też nie mam czasem siły... Kilka ostatnich nocy prawie wcale nie spałam.. mimo to raniutko biorę wózek i lecę z małym na spacer, bo on musi odespać zarwaną nockę. A w dzień potrafi spać tylko w wózku na spacerze. Ale jak widzę te małe błyszczące oczka to mi przechodzi całe zmęczenie i nerw
Dziecko to największy skarb

Cytat:
Laska, wyluzuj!
Twoje dziecko nie umiera w szpitalu, ty tez nie umierasz.. Zadna z nas nie spi! No ok-nieliczne spia.
Masz zdrowe dziecko, meza, gdzie mieszkac i co jesc. Docen to!
Sa kobiety ktore zycie by oddaly za Twoj brak snu, za dziecko, za meza! ogarnij sie i zacznij czerpac pelnymi garsciami z zycia i macierzynstwa!

Mi sie zawsze chce zyc.. Bo jest dla kogo, nawet jak ex przyszedl a ja uciekalam z Zuzia z domu, nie miala ubran na zmiane, wanienki, ona tylko plakala. Nie mialam sil by ja przewinac bo nachodzila mnie policja, byl dym, krzyk, placz.. Nie jadlam, nie pilam, nie robilam nic ponaf noszenie placzacej Z ktorej z godziny na godzine ktos zabral caly dotychczasowy swiat.

Ale chce sie zyc. Musi sie zyc. Dziecko to ku*ewski obowiazek i nie ma opcji "wypisuje sie".

Wez sie w garsc. Bedzie dobrze! Jeszcze troche! Kto dacrade jak nie KOBIETA, MATKA!!

Jestem z Ciebie dumna
aMądrze gadasz

Cytat:
[/COLOR]Poprosimy z Lili o kciuki bo robilysmy badania i zaraz smigamy po wyniki, oby morfo i żelazo było w normie.

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Sama czekam na posiew kału na bakterie i wieści od TŻ.

Cytat:
ja też byłam do komunii w albie z dodatkami niebieskimi, a chłopcy z różowymi
i słyszałam, że to właśnie od Maryi-na niebiesko i od Jezusa- na różowo

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cholercia, nie wiem jak Wy to robicie.. ale ja nie mam kompletnie czasu na wizaż..
tęsknię za odchowalnią

Mój KKrólewicz jest strasznie absorbujący. Ostatnio ma baaardzo marudny okres, a ja chodzę jak zombi. Ale z tego co czytam to widzę, że u większości z Was jest podobnie.
Pozostaje mieć nadzieję, że niedługo to minie

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:19   #2728
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

hahaha, też tak sobie powtarzam.. tylko jakoś mi tygodniowo nie pasuje.. nie powinniśmy być teraz w skoku

Tosiek jest w 21 tyg., więc albo przedłużył mu się ten poprzedni skok, albo ten następny pośpieszył obstawiam to drugie, bo opis idealnie odzwierciedla jego obecne zachowania
Stary 2013-10-21, 14:20   #2729
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:

trzymamy kciuki. masz juz wyniki?

Cytat:
ech....ale w koncu musi byc lepie

LASKI czy wasze dzieci lezac na brzuchu tez robia "samolocik"? nie wiem jak to inaczej nazwac ale dziecko tylko na brzucu a rece i nogi w gorze.

u nas fisher price sie chyba pomylilo, dostalam juz drugiego lwa

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-21, 14:25   #2730
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justii - a jak Wy nurkujecie? I co to za zajęcia że same dzieci

U Was na basenach też rzucają dziećmi? Tzn. instruktor bierze pod pachy i rzuca do wody, tak że dziecko całe się zanurza i rodzic je łapie pod wodą.
Chodziło o ćwiczenie siadania na dnie Stoimy z wyprostowanymi nogami, jedna z przodu, druga z tyłu, tę z tyłu przenosimy na przód i hop do wody
a dzieci nie będą same pływały pewnie je będziemy trzymać pod wodą do zdjęcia

I nie, nie wrzucają dzieci, może dlatego, że za płytko? bo 90cm jest
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
katar pewnie jak u nas, od zabkow biedny Bartus. hehe tez mnie kusi sophie...ale zanim się zdecyduje to pewnie żeby będą na wierzchu
to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
Ej wiecie co, mój mąż chyba jest chory.. Wczoraj jeszcze wyciągnął sam z siebie naczynia ze zmywarki, a potem jak się pranie skonczylo to wyciągnął pranie i wywiesił.. I nic mu nie mówiłam,żeby to zrobił.. SZOK

on chyba coś ode mnie chce tylko jeszcze nie wiem co..
podmienili Ci go?
Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
daje kilka kropelek (2-3) na pajacyka do spania, w dzień używamy masc majerankowa. ostatnio tatuś wrocil do domu i mowi, ze olbas czuc już na korytarzu inhalacje na pewno pomoga, dlatego chce nebulizator...dzisiaj po basenie Nela oddychala naprawdę super (wilgotno, cieplo) wszystko jej odetkało.
dzięki
no i właśnie myślę, że nie będziemy rezygnować z basenu w piątek bo mi super pomógł jak miałam katar

Nadrobiłam trochę, reszta wieczorem. Zjedliśmy obiad i idziemy na spacer

Magiusa - Bartek też robi taki samolot, to kolejny etap, tak myślę

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości