Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-27, 14:30   #2701
megusia87
Zadomowienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość

nie wiem jak to przezyje moja tesciowa, ktora uważa, ze jeśli sloik jest PO 4 miesiącu to Nela majac 6 powinna jesc półtorej

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

u nas od wczoraj najlepsza zabawa to uderzanie reka/zabawka o rozne powierzchnie - panele, dywan, koc, meble. im więcej huku tym lepiej oczy mruzy, ale daje czadu dalej tylko czekam az sobie czyms przywali w glowe i będzie rozpacz.

Barti lutuje się po głowie żyrafą dobrze że gumowa fajnie rozrabia to Twoje dziecię codziennie coś nowego...

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Totalnie wyczerpana przypominam
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253

Moje dziecko zwariowało już drugi dzień bardzo wcześnie chce zaczynać dzień,wczoraj o 4 dziś o 5:30. No masakra, mam nadzieje, że mu nie zostanie.
Trochę zastanawiam się czy to nie ząbki i nad nurofenem, ale ten nurofen to bym chyba musiała podać w nocy jakoś np. o 2, a nie o 20:00 jak kładziemy spać, co?
U mnie też dziecko zwariowało - już drugi dzień śpi do 8, takie jajca!

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość

Wczoraj miałam urodziny i zaprosiliśmy kolegę męża z jego głupią żoną i szalonymi dziećmi, wujka, ciotkę i szwagierkę. Ta żona kolegi męża - Anka- jest przemądrzała i uważa, że wszystko wie najlepiej, najlepiej zachowuje się dziećmi i zawsze służy swoimi radami oczywiście wczoraj też mnie wkurzyła... Antoś od ciągłego ślinienia ma czerwone suche plamki dookoła ust i od razu pytania : Co Ty mu dajesz jeść ??? mówię spokojnie, że to od śliny... ale nie dociera... a smarujesz to czymś ??? nie no pewnie, że nie smaruje niech się męczy dziecko powiedziałam, że daje mu już słoiczki... a ona : słoiczki???? a czemu sama nie gotujesz??? - bo nie mam czasu ani swoich warzyw... a ona : ja to gotowałam i bla bla bla... już jej nie słuchałam...nie będę jej się tłumaczyć, no co za idiotka...a jej dzieci! matko kochana... na wszystko im pozwala... Magda ma 2 lata, a Bartek 3,5... wydaję mi się, że inne dzieci nie są taki uporczywe... wszędzie wejdą i wszystko wyjmują... a matka mówi, żeby czegoś nie robiły, a za 5 min im pozwala, bo jest wrzask! Magda złapała Antka żyrafę i wkładała do buzi... jak leżał na macie to prawie go nie rozdeptała... oczywiście biły się o jego zabawki i darły wniebogłosy a Anka zdziwiona, że Antek się rozpłakał od tych wrzasków i dodała: czemu nigdy do nas nie przychodzisz z nim?? zobaczysz potem będzie dziki ! o już płaczę, bo boi się ludzi...

obiecuję, że ostatni raz ją zaprosiłam... szkoda, że taki fajny kolega mojego męża ma taką głupią żonę

na koniec dnia miałam miłą niespodziankę... przyjechały moje siostry

jak któraś chce to mogę odsprzedać kulę hulę, bo u nas się nie sprawdziła

Sto lat

To chociaż miałaś miłe zakończenie dnia
Co za babsztyl łoo matkooo. Najlepsze są takie wszechwiedzące. I Ciebie jeszcze wkurzać...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-11-27, 14:31   #2702
diabli
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
ja tylko na moment z szybkim pytaniem:

Czy któraś z mam zauważyła wysypkę u dziecka przy rozszerzaniu diety ?
marchewka podobno tez może uczulać. ale rownie dobrze wysypka może być ze sliny. Nela miała kiedyś kroski wokół ust, ale to wlasnie od sliny pod smoczkiem.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:31   #2703
maarchewka
Zakorzenienie

A i uwaga uwaga udało mi się zapisać dziecię do gastrologa!! I to na 15 stycznia... tylko za 1,5 miesiąca!

W ogóle w szpitalu jak byliśmy w lipcu to dostaliśmy skierowanie.. I teraz byla ta sama lekarka i sie pytala co z gastrologiem czy byliśmy, a my ze dopiero w styczniu.. a ona - ze w sumie te próby wątrobowe spadły to możemy zrobić za miesiąc morfologię i sobie w sumie tego gastrologa odpuścic a my ze jak juz pól roku czekamy to pójdziemy..

I uwaga uwaga do laryngologa mamy wizytę za tydzien!! wow i nawet mialam 2 godziny do wyboru!!! No niesamowite, a myślałam ze powiedzą proszę zadzwonic za rok...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 14:33   #2704
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A my dzisiaj kończymy pół roczku Zapraszamy na torcik
sto lat! jaki macie tort?

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
torcik zrobiony przez męża
wow! piękny. pochwalcie tatusia od nas - zdolniacha! nasz pewnie tez dalby rade, ale czasu i motywacji brak hehe.
Stary 2013-11-27, 14:34   #2705
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Fajna mądralka dobrze że cycocha nie wyrwał
Widzę ze nie tylko mnie się zdarza spać z interesem na wierzchu

Ja też często do rodziców przychodziłam spać, nie byłam taka bardzo malutka. Zawsze mnie przygarnęli i pamiętam to jak dziś jak stoję w drzwiach tak najciszej jak mogłam a tata się budzi i pyta - co się dzieje? Ja na to że mam mysz w pokoju (niezła byłam ) to tata no to chodź, i myk do środeczka
Tyle lat minęło a ja to pamiętam i pamiętam to poczucie bezpieczeństwa jak tylko znalazłam się w tym łóżku. Wiem że mojemu synowi tego nigdy nie odmówię

No widzisz...a ja pamiętam że rodzice nie pozwalali mi ze sobą spać. Pamiętam do dziś jak w nocy się bałam i chowałam cała pod kołdrą i nie mogłam pod nią oddychać swojemu dziecku takich wspomnień nie zafunduję
Stary 2013-11-27, 14:34   #2706
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Totalnie wyczerpana przypominam
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253

Moje dziecko zwariowało już drugi dzień bardzo wcześnie chce zaczynać dzień,wczoraj o 4 dziś o 5:30. No masakra, mam nadzieje, że mu nie zostanie.
Trochę zastanawiam się czy to nie ząbki i nad nurofenem, ale ten nurofen to bym chyba musiała podać w nocy jakoś np. o 2, a nie o 20:00 jak kładziemy spać, co?
Ja wczoraj podałam nurofen po tym jak mi się 4 razy obudził w ciagu godziny. Mamlał, stękał, mruczał, prężył się. Dzięki temu cała nocka spokojna, wiadomo, pobudki na jedzonko były. Dałam mu tak ok 20.

Stary 2013-11-27, 14:36   #2707
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

my byliśmy dziś 1,5h dopóki bidulek nie zaczął krzyczeć
ale krzyczał z głodu czy z zimna? tez dzisiaj bylam 2 godz. ale mysle, ze mala zadowolona, wyspana itd. a ja - ruch, tlen - poki spiki pod nosem nie zamarzają to mogę spacerować

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
idź, idź i nie czekaj bo mogą zniknąć z półek. A są naprawdę SUPER !
przez to nasze "uczulenie" rozszerzanie diety zawieszone i dalej będzie tylko cyc
jutro postaram się tam dokulac

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 14:37   #2708
kingsof
Raczkowanie

hej mamcie piszę do Was żebyście nie zapomniały że jest taki skytoczytacz nadrabiałam Was z girą w górze bo dziś miałam robioną plastykę wrośniętego paznokcia jeśli któraś z Was ma taki problem to apeluje- od razu do chirurga bo mogą być jaja później ;/ leżę juz tak godzinkę, w sumie jestem 2.5 godz po zabiegu znieczulenie jeszcze trzyma, obawiam się co będzie jak puści
Stary 2013-11-27, 14:40   #2709
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj byłam aż 2h, bo tyle Kuba spał, a w gondoli, kosyc postawiony tak,zeby ochraniał buzię, i ta pokrywa gondoli A dzisiaj byliśmy tak z pół godzinki, i moze jeszcze ze 40 min pójdziemy
dzięki. czyli to nie przegięcie hehe.

no to jeszcze jedno...

PRZEKLUWACIE DZIEWCZYNKOM USZY? bo znajoma w sobote swoja mala "ozdobila" i dzisiaj mialysmy debate. dziwnie na mnie znajome patrzyly, jak powiedziałam, ze Nela kolczyków mieć nie będzie poki sama o tym nie zdecyduje. no i wysluchalam historii, jak to później boli, jak ciężko się goi...i znow, ze robie z malej chłopca hehe.
Stary 2013-11-27, 14:41   #2710
maarchewka
Zakorzenienie

Lonely Co od krzesełka- nie miej cisnienia na jego kupno.. Ja miałam i na razie w sumie stoi.. karmie w foteliku-bujaczku... także spokojnie..

I jednak jak masz małą kuchnię to tym bardziej będziesz potrzebowała kółek.. Bo jak wsadziłam W. to albo sobie jedna szafkę zastwiłam i msusiałam go przesunąc zeby się dostać to inna zastawiłam i znowu musiałam go przesunąc.. no bez kółek to masakra... to już lepiej zrezygnować z tego kosza pod spodem bo to mozna zastąpić jakimś koszykiem, pudełkiem oddzielnym a kółek nie zastąpisz...

Wojtek
Stary 2013-11-27, 14:44   #2711
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
wiesz co myslę,ze może i być od kapusty, ja jakis czas temu zupełnie nieświadomie zjadłam zupę z odrobiną kapusty i Małego bolał brzuszek

Karolina i tak dziwię się,ze wytrzymałaś to, chyba bym ja wyprosiła i przed drzwiami jeszcze pare

z okazji pół roczku

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
No widzisz...a ja pamiętam że rodzice nie pozwalali mi ze sobą spać. Pamiętam do dziś jak w nocy się bałam i chowałam cała pod kołdrą i nie mogłam pod nią oddychać swojemu dziecku takich wspomnień nie zafunduję
No widzisz, trauma zostaje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 14:46   #2712
kingsof
Raczkowanie

Cytat:

no to jeszcze jedno...

PRZEKLUWACIE DZIEWCZYNKOM USZY? bo znajoma w sobote swoja mala "ozdobila" i dzisiaj mialysmy debate. dziwnie na mnie znajome patrzyly, jak powiedziałam, ze Nela kolczyków mieć nie będzie poki sama o tym nie zdecyduje. no i wysluchalam historii, jak to później boli, jak ciężko się goi...i znow, ze robie z malej chłopca hehe.

ja bym nie przekłuwała teraz chyba takiego brzdąca bardziej będzie bolało no i nie komfortowe raczej ale to tylko moje zdanie ja np uszy miałam zakolczykowane dopiero w gimnazjum i nie miałam pretensji do rodziców że nie zrobili ze mnie 'kobiety' za niemowlaka
Stary 2013-11-27, 14:52   #2713
megusia87
Zadomowienie

A pochwalę się Wam - dziś byłam u fryzjera i TŻ siedział z Bartim. Odciągłam mleczko i tłumaczę działanie podgrzewacza. TŻ na to że przecież wie bo to on przecież uczył mnie jego obsługi.
Wracam do domu i słyszę - dziadowski ten podgrzewacz, grzeje jak głupi, mleko pół godziny grzał i do gorąca podgrzał i musiałem studzić. Co się okazało - nastawił na rozmrażanie. Czy te chłopy muszą być takie przemądrzałe?

Stary 2013-11-27, 14:55   #2714
karota11
Zadomowienie

Cytat:
sto lat! jaki macie tort?

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

wow! piękny. pochwalcie tatusia od nas - zdolniacha! nasz pewnie tez dalby rade, ale czasu i motywacji brak hehe.
a mega wypasiony w związku z tym,ze mnie dopiero przedwczoraj złapała grypa żołądkowa, a dzisiaj meża, świetujemy sami modle się oby tylko Kubus nie złapał , bo lecę wszyscy po kolei
To z mężowym dzisiaj jemy taki torcik śmietanowy z owocową galaretką

Cytat:
z okazji pół roczku

.
Kubuś dziękuję ciotce za buziaki
Stary 2013-11-27, 14:58   #2715
megusia87
Zadomowienie

Jadę do biedry zobaczyć na klocki

Stary 2013-11-27, 15:00   #2716
deb
Zakorzenienie

Cytat:

no to jeszcze jedno...

moja Hela na chrzciny dostała już pierwsze kolczyki...od teściowej

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

a wogóle to jestem na 82 stronie i padam będę chyba codziennie stronę podczytywać a tak to na bieżąco bo nie dam rady na raz tylu stron
Stary 2013-11-27, 15:06   #2717
megusia87
Zadomowienie

A co jest jeszcze największym hitem - moje dziecko nie pije z butelki wogóle a dziś wytrąbiło setkę mleka z niekapka który wczoraj kupiłam :-o znów takie jajca

Stary 2013-11-27, 15:07   #2718
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
tylko Ignaś młodszy

Dzisiaj prawie godzinę, ale już wracała na rękach, wolałam wziąć na te 300m na ręce niż dać smoka na odlot, bo ja chora to bym się załatwiła 1,5h więcej spaceru na cacy.
Moja od początku mało przybiera, siedzi sobie w 3 centylu. Jak je to ok, a jak mało przybiera (raz była powyżej 3 centyla i spadła) to sobie tłumaczę, że więcej wygibasów robiła.

Bobik.
Moja lekarka nic nie mówiła o DHA ale sama sobie wyczytałam i już podaję. Ale (tu informacja dla diabli) już nie zjadam osłonek bo to jest bleeeee

Kupiłam młodej w biedrze klocki drewniane
Ooo ten co mi napisała to omega med D + DHA

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:18   #2719
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
No to piękne macie uzębienie, fiu fiu!
Marchewa ale nasza to jest takie liche dziecko, że wszystko z powietrza łapie, aż mi żal dupę ściska. Zeszyt w przychodni ma grubszy niż ja (bo ja mam 1 stronę bueahah od 18 roku życia) w przychodni znają ją z imienia i nazwiska, a jak dziś byłysmy na szczepieniu to pielęgniarki się cieszyły, że w koncu po 3 msc udało nam się dojść na 2 szczepienie.
hehe Macia jest slawna i to nie przez choroby, a imie i nazwisko, które zapadają w pamięć! o!

Cytat:
Wooow brawo!
A my co mamy powiedzieć w 2 tyg 600 g ;/
W sumie 8800 ale ciut starsi jesteśmy, więc może Macia nie będzie największa
hehe to jednak nie 9 ale i tak niezły wynik. patrząc na nasze forumowe dzieciaki nie widać wcale zaleznosci, ze więcej czy mniej przybiera na cycu czy mieszance. kazde dziecko ma swój swiat

Cytat:
Woow to my z hm body 80, mimo, że za długie rękawy i za szerokie, ale 74 jest za nią za krótkie i ma własnie dekolt po cycki jak po młodszej siostrze.
I wiotka też jest, do siedzenia, raczkownia długa droga u nas.
nie wiem jak h&m, bo obecnie testujemy ff

i miałam już wczoraj pisać: jeśli chcecie kupic dziecku rajstopy to polecam baaaardzo baaaardzo te z nexta. drogie - fakt, ale kurcze jakie one sa rozciągliwe! jakie mięciutkie! zero problemu z ubieraniem, krokiem w kolanach, po praniu nic się z nimi nie dzieje. zachwycona jestem i inne już oddalysmy, bo tylko mnie irytowaly

Cytat:
Dziś rozmawiałam o żółtku - powiedziała, że nie bawić się w żadne żółtka w zupkach i deserkach, bo zapytała się czy ja bym chciała takie jeść, to powiedziałam, że ze szczawiową owszem Powiedziała, żeby gotować na miękko jajko i dawać pół łyżeczki co dwa dni.

Co do DHA poleciła kupić witaminę D3+DHA jakas tam baby czy co tam
temat jajka jeszcze jest nam obcy slyszalam, ze 2-3 razy w tygodniu po pol. ale patent z plynnym zoltkiem jest calkiem fajny. od kiedy wprowadza się zoltko?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 15:22   #2720
karota11
Zadomowienie

Cytat:
A pochwalę się Wam - dziś byłam u fryzjera i TŻ siedział z Bartim. Odciągłam mleczko i tłumaczę działanie podgrzewacza. TŻ na to że przecież wie bo to on przecież uczył mnie jego obsługi.
Wracam do domu i słyszę - dziadowski ten podgrzewacz, grzeje jak głupi, mleko pół godziny grzał i do gorąca podgrzał i musiałem studzić. Co się okazało - nastawił na rozmrażanie. Czy te chłopy muszą być takie przemądrzałe?

cwaniaczek
Stary 2013-11-27, 15:22   #2721
klarites
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Bobik.
Moja lekarka nic nie mówiła o DHA ale sama sobie wyczytałam i już podaję. Ale (tu informacja dla diabli) już nie zjadam osłonek bo to jest bleeeee

Kupiłam młodej w biedrze klocki drewniane
może kiedyś i ja skosztuję osłonkę :P widziałaś co się z nimi dzieje pod wpływem wody? Fajnie pęcznieją hihi

Cytat:
dlatego mnie ten pediatra nie pasowal ale znajoma jest zadowolona. stwierdził, ze dha można podawac dodatkowo, ale lepiej suplementowala witaminy (może dlatego, ze maly po antybiotyku itd.), bo sa ważniejsze. i ze dha można, ale on nie widzi wielkiego powiazania z tym, ze dzieci spozywajace dha sa niby mądrzejsze ja to tak odebrałam. ze my nie jesteśmy pokoleniem imbecyli, bo nam nie podawano kapsulek. ale nie sugeruj się tym jakos specjalnie - jak dla mnie ten lekarz ma jedno wielkie adhd, ciężko z nim dojść do porozumienia...ja swoje, on swoje. dlatego wyladowalismy u kogos innego. a ze znajoma podaje bebiko to sobie rozmawialysmy na ten temat i postanowila dopytać
a tak z ciekawości zapytam - dlaczego nie chcesz podawac ryb? boisz się ich pochodzenia itd.?
może właśnie w innym kontekście to mówił
ryb nie daję, bo nie mam skąd ich wziąć- sama nie lubię i bardzo rzadko jem. I właśnie boję się ich pochodzenia- wolę dać czyste dha z alg i mieć spokój

Cytat:

no to jeszcze jedno...

szkoda by mi było fundować dziecku taki stres...

Cytat:
Ooo ten co mi napisała to omega med D + DHA
też takie mamy
klarites jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:22   #2722
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
hehe Macia jest slawna i to nie przez choroby, a imie i nazwisko, które zapadają w pamięć! o!

hehe to jednak nie 9 ale i tak niezły wynik. patrząc na nasze forumowe dzieciaki nie widać wcale zaleznosci, ze więcej czy mniej przybiera na cycu czy mieszance. kazde dziecko ma swój swiat

nie wiem jak h&m, bo obecnie testujemy ff

i miałam już wczoraj pisać: jeśli chcecie kupic dziecku rajstopy to polecam baaaardzo baaaardzo te z nexta. drogie - fakt, ale kurcze jakie one sa rozciągliwe! jakie mięciutkie! zero problemu z ubieraniem, krokiem w kolanach, po praniu nic się z nimi nie dzieje. zachwycona jestem i inne już oddalysmy, bo tylko mnie irytowaly

temat jajka jeszcze jest nam obcy slyszalam, ze 2-3 razy w tygodniu po pol. ale patent z plynnym zoltkiem jest calkiem fajny. od kiedy wprowadza się zoltko?
Hahah mam nadzieję, że przez imie i nazwisko
A my mamy hmm różne mamy, ale my nie nosimy rajstop, więc póki co tylko dwie pary użyłyśmy jedne z kappahla - za małe a drugie dziś po domu z Wola - super są.

A jajko po skończonym 7 msc.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:27   #2723
deb
Zakorzenienie

na baby's secret żyrafka sophie po 47 zł i darmowa wysyłka, kupuję, dziecko ma pół roku, zębów brak, więc jeszcze trochę pożuje
Stary 2013-11-27, 15:31   #2724
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
A co jest jeszcze największym hitem - moje dziecko nie pije z butelki wogóle a dziś wytrąbiło setkę mleka z niekapka który wczoraj kupiłam :-o znów takie jajca

A w tym temacie, polecacie jakieś kubki niekapki? Bo u nas też nie jestem pewna jak z tą butelką, a z kolei myślę, że doida cup jakkolwiek wzbudza wielką fascynację to jednak póki co sporo się rozlewa

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-27, 15:31   #2725
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
marchewka podobno tez może uczulać. ale rownie dobrze wysypka może być ze sliny. Nela miała kiedyś kroski wokół ust, ale to wlasnie od sliny pod smoczkiem.
Antoś ciągle takie ma... ale on strasznie się ślini... ciągle chce być na brzuchu i wtedy mu leci i leci

Cytat:
Sto lat

To chociaż miałaś miłe zakończenie dnia
Co za babsztyl łoo matkooo. Najlepsze są takie wszechwiedzące. I Ciebie jeszcze wkurzać...

No niespodzianka była super

Oj już nie prędko ją zobaczę... boję się tylko, że gdy przeprowadzimy się do nowego domu wpadnie z odwiedzinami

Cytat:

wow! piękny. pochwalcie tatusia od nas - zdolniacha! nasz pewnie tez dalby rade, ale czasu i motywacjibrak hehe.
dzięki

Cytat:

ja na pewno bym nie przekuła, zgadzam się w 100% z Tobą
Stary 2013-11-27, 15:34   #2726
deb
Zakorzenienie

Cytat:
A w tym temacie, polecacie jakieś kubki niekapki? Bo u nas też nie jestem pewna jak z tą butelką, a z kolei myślę, że doida cup jakkolwiek wzbudza wielką fascynację to jednak póki co sporo się rozlewa
ja mam z tt https://www.bumbelek.pl/product/product&product_id=113

Hela nieźle sobie radzi, potrafi nieraz i 30 ml wyduldać

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Wogóle zwolniłyśmy z rozszerzaniem, daję jej pół słoiczka po tych problemach z kalafiorem. I na razie dostaje znowu to co już jadła. Dzisiaj na podwieczorek dostanie na spróbowanie banana
Stary 2013-11-27, 15:38   #2727
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Pytałam juz na fejsie ale zapytam i tu

Kupiłam sobie kupon na usuwanie naczynek laserem, robiłam już przed ciążą i super efekt był no i przeciwwskazaniem jest karmienie piersią (wg. niektórych stron do 3-go miesiąca). Ja generalnie planuje i tak niedługo skończyć karmić więc nie boję się ewentualnego zaniku laktacji, zastanawiam się więc tylko czy to właśnie z tego powodu jest przeciwwskazaniem? czy chodzi o coś innego?
nie mam pojęcia

Nuna brawa dla Julci za obroty

moje dzieci spi na mnie, bawi się na mnie, ogolnie najlepsza zabawa to mnie miec jak najbliżej..

w lozeczku pospal 5 minut, na mnie 2 godziny, az mi dupa ścierpla.. ale sie przygotowalam siedzialam z ksiązka od angielskiego i nie moglam się ruszyc musiałam robic.. a teraz po mnie lazi, paca mnie tymi obslinionymi lapkami ...ale niech ma bidulek chory jest moze mu tak lepiej

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-27, 15:48   #2728
karota11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
na baby's secret żyrafka sophie po 47 zł i darmowa wysyłka, kupuję, dziecko ma pół roku, zębów brak, więc jeszcze trochę pożuje
ale darmowa chyba od 150zł?
Stary 2013-11-27, 15:53   #2729
deb
Zakorzenienie

Cytat:
ale darmowa chyba od 150zł?
nie, na świąteczne kampanie darmowa dostawa - zamówiłam właśnie żyrafkę i przy wypełnianiu zamówienia informacja: kurier 0 zł
Stary 2013-11-27, 15:57   #2730
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:

Wczoraj miałam urodziny i zaprosiliśmy kolegę męża z jego głupią żoną i szalonymi dziećmi, wujka, ciotkę i szwagierkę. Ta żona kolegi męża - Anka- jest przemądrzała i uważa, że wszystko wie najlepiej, najlepiej zachowuje się dziećmi i zawsze służy swoimi radami oczywiście wczoraj też mnie wkurzyła... Antoś od ciągłego ślinienia ma czerwone suche plamki dookoła ust i od razu pytania : Co Ty mu dajesz jeść ??? mówię spokojnie, że to od śliny... ale nie dociera... a smarujesz to czymś ??? nie no pewnie, że nie smaruje niech się męczy dziecko powiedziałam, że daje mu już słoiczki... a ona : słoiczki???? a czemu sama nie gotujesz??? - bo nie mam czasu ani swoich warzyw... a ona : ja to gotowałam i bla bla bla... już jej nie słuchałam...nie będę jej się tłumaczyć, no co za idiotka...a jej dzieci! matko kochana... na wszystko im pozwala... Magda ma 2 lata, a Bartek 3,5... wydaję mi się, że inne dzieci nie są taki uporczywe... wszędzie wejdą i wszystko wyjmują... a matka mówi, żeby czegoś nie robiły, a za 5 min im pozwala, bo jest wrzask! Magda złapała Antka żyrafę i wkładała do buzi... jak leżał na macie to prawie go nie rozdeptała... oczywiście biły się o jego zabawki i darły wniebogłosy a Anka zdziwiona, że Antek się rozpłakał od tych wrzasków i dodała: czemu nigdy do nas nie przychodzisz z nim?? zobaczysz potem będzie dziki ! o już płaczę, bo boi się ludzi...

obiecuję, że ostatni raz ją zaprosiłam... szkoda, że taki fajny kolega mojego męża ma taką głupią żonę

na koniec dnia miałam miłą niespodziankę... przyjechały moje siostry

jak któraś chce to mogę odsprzedać kulę hulę, bo u nas się nie sprawdziła
wszystkiego kochana najlepszego! zdania prawka, zdrowego drugiego maluszka, pierwszy niech też będzie zdrowy, powrotu do figury z przed pierwszej ciązy po drugiej ciąży:p, bezproblemowego stanu blogosławionego i spelnienia kilku marzen i niech Ci kilka się nie spełni, żebyś miala o czym marzyć

A co do tej laski to masakra.. mamy podobnie.. Męzu ma takiego fajnego kupla, ale ma beznadziejną dziewczynę i zawsze jest dylemat czy go zaprosić czy nie, ale przecież go nie zaprosimy samego, a z nowu ona nas tak irytuje ze najczęściej sobie odpuszczamy...

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość

My po trzeciej kontroli bioderek, wszystko ok
super

Cytat:
wiesz co myslę,ze może i być od kapusty, ja jakis czas temu zupełnie nieświadomie zjadłam zupę z odrobiną kapusty i Małego bolał brzuszek

Karolina i tak dziwię się,ze wytrzymałaś to, chyba bym ja wyprosiła i przed drzwiami jeszcze pare

to wszystkie naj i poprosze kawałeczek:p

Cytat:
dziękuję

to są prawdziwe dzikusy, nie odwiedzam ich bo u nich zawsze syf i wrzaski

kupiłam ją za 80zł, mogę sprzedać za 40

brawo za bioderka

też jej nie cierpię, ale męża ma fajnego... zawsze mam nadzieję, że może zmądrzała i ją zapraszam... ale ludzie się nie zmieniają

dziękuję

miałam taką ochotę, ale ja to taka pipaa jestem... muszę być bardziej asertywna.. jak się pytała dlaczego nie przychodzę do niej to mogłam powiedzieć, że ma syf i się brzydzę

brawo za pół roczku
hehe

a dzisiaj u mnie na obiad to:
http://zgotowani.pl/zapiekanka-ze-sz...-i-pomidorami/

moj debiut ze szpinakiem.. nawet nie licze ze TZ spróbuje...
stwierdzilam ze nie będę taka, ze jak mam podać dzieciakowi szpinak to musze przynajmniej sama sprobować jak to smakuje...

Wojtek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości