|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odpieluszkowe Zapalenie Mózgu.
wystarczy wejsc na gumtree i zobaczyc ile psow jest do oddania. czesto szczerze pisza ze nie ma juz miejsca dla psa ktory np 7 lat z nimi zyl
wstyd mi za takich ludzi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#2702 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A może zaawansowana forma rodzicielstwa bliskości? (u mnie w dalszej rodzinie jest matka karmiąca prawie 4 letnie dziecko, które równiez śpi z rodzicami. Matka uważa, że odstawi dziecko od piersi, kiedy ono nie będzie już tego samo chciało) |
|
|
|
|
#2703 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bliskość można osiągnąć przez np przytulanie, a nie wystawianie piersi ![]() Widziałam też przypadki, gdzie dziecko około 3 letnie bardziej bawiło się piersią niż się karmiło, potrafiło podbiegać do mamy i ją rozbierać, żeby "jeść". Podobnie potrafiło zachowywać się do innych kobiet. Dobiegało i próbowało rozbierać :/ masakra jakaś. Jak będzie chciało do 10 roku życia to też będzie karmić ? « czasami piszę z telefonu, więc proszę o wyrozumiałość w razie błędów. Mój słownik czasami ma inne zdanie niż ja :p »
|
|
#2704 |
|
Zakorzeniona
|
Dla mnie karmienie piersią dziecka 4-letniego to gruuuba przesada, mnie nawet karmienie 2-latka wydaje się za długo, bo przecież 1,5 roczniak już normalnie chodzi, bawi się, jest w stanie jeść, jest ogólnie sporym dzieckiem i niezbyt mogę sobie wyobrazić takie duże dziecko przy piersi. Ale wiem, że niektóre mamy tak karmią, dopóki mleko nie jest jedynym pokarmem w tym wieku to chyba ok.
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Karmiłam córkę przez dwa lata, od jej 1,5 roku tylko raz na dobę, wieczorem. Nie było sytuacji, żeby dziecko domagało się piersi np. na placu zabaw, w miejscu publicznym, może dlatego, że jej nigdy tak nie karmiłam. Dla mnie kobieta karmiąca 4 latkę na żądanie ma jakieś problemy ze sobą, poważnie tak myślę. Według mnie "na żądanie" to się karmi małe niemowlęta, a nie przedszkolaki, no ludzie.
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Attachment parenting to wylegarnia dziwactw i OZM.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko jeśli ludzie podchodzą do tego bezmyślnie i z przesadą.
Zresztą we wszytskim przesada jest niewskazana ![]() Ja "lubię" rodzicielstwo bliskości tak, jak np życie zdrowe tzw ekologiczne ale jednak bez przesady. Bo owszem, jestem zwolenniczką dialogu z dzieckiem i reagowania na jego potrzeby, jednak nie bezmyślnie i bez żadnych granic. Uważam, że rodzicielstwo bliskości wiele rzeczy "odczarowało", kp, spanie z rodzicami. Wielu rodzicom dało do myślenia i sprawiło, że dzieci nie słyszą już tak często "dzieci i ryby głosu nie mają". Ale jak każda idea i ta jest wypaczana, co może się mniej podobać i co ludzi, którzy niewiedzą o co chodzi, zle nastawiać do attachment parenting
|
#2709 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale czemu najbardziej przechlapane maja te psy "dla dzieci". Malo to logiczne. Spodziewalabym sie, ze ewentualnie dobermany i amstafy oddaja. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2710 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ludzie kupuja pieski dla dzieci - te które się dzieciom podobają i są w telewizji - głównie właśnie bernardyny i labradory bo mają opinie łagodnych, są słodkie i puchate. Tylko niestety same się nie wychowują nie są naturalnie łagodne i posłuszne (w przeciwieństwie do tego co pokazują ''mądre" filmy w stylu Beethovena) i z małej słodkiej puchatej kulki wyrasta 80kg rozwydrzony pies albo hiperaktywny pies z niespożytą energią i wtedy jest lament bo ''krzywdę robi dziecku" lub ''dziecko ma alergię"
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
No tak, same sie nie wychowaja. Na psach nie znam sie wcale, zupelnie, nic, ale zdziwilam sie, ze bernardyn jest uwazany za psa dla dzieci.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2712 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
do fundacji zajmującej się bernardynami zgłaszają się najczęściej kobiety w ciąży/ z dziećmi, rodziny z małymi dziećmi i niestety zerową wiedzą o specyfice rasy (szczególnie w Polsce)... |
|
|
|
|
#2713 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47434153]Może nie złe traktowanie, ale brak wyrozumiałości nawet w o wiele mniej szkodliwych dla reszty społeczeństwa sytuacjach niż walenie nóżkami w fotel (czego ja też bym zresztą nie tolerowała).[/QUOTE] Jakiś przykład? |
||
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie wypowiem z perspektywy kobiety ktora piersia karmila 8 miesiecy. I musze powiedziec ze karmilam ale jednak uwazam ze nalezy sie przykryc, ze widok odslonietej piersi moze byc niekomfortowy. Sama karmilam moze kilka razy w mkjscu publicznym ( unikalam tego jak moglam) i naprawde rozumiem ze zupelnie odslonieta piers moze byc niekomfortowym przezyxiem a mamy nie kosztuje duzo zaslonic sie pieluszka tetrowa czy czymkolwiek
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Karmienie 4 latka piersią na żądanie to jakiś koszmar i gruuuba przesada - wg mnie. Karmienie do czasu aż dziecko samo się odstawi - tak powinno byc (znowu - wg mnie). Ale no ludzie, na jakiś zasadach, większe dziecko potrzebuje zasad, nawet i w kp. Karmie 2 latkę, raz na dobę. Nie zdarza się nigdy by domagała się piersi publicznie, ani nawet w domu.
|
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladalam kiedys program o duzych dzieciach karmionych piersią. Okropnosc
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2719 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
OZM poniżej
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2014-07-24 o 21:10 |
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musiała w końcu sama mu zasugerować.Moja córka wie, że "mleko się skończyło", jak sama mówi, i żeby było nowe, to "musi być nowy dzidziuś". Skoro 2,5 latka to rozumie, to nie wiem jaki jest sens karmienia 3 czy 4 latki ![]() Tu jest też o długim karmieniu piersią, jakoś średnio do mnie przemawia motywacja - a jak zaznaczałam, sama karmiłam dwa lata: http://player.pl/programy-online/sty...E11,23900.html Sorry, ale nie chciałabym skończyć jak te MEGA długo karmiace kobiety
Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2014-07-24 o 21:30 |
|
|
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Ależ ja też pomagam córce, ale na zasadzie ustalenia zasad, no i delikatnej sugestii. Przynajmniej z moim dzieckiem w tej kwestii da sie dogadać. Karmienie raz na dobę przez 3 minuty nie jest dla mnie problemem, i mogę tak jeszcze pokarmić, aż będzie bardziej i bardziej gotowa na całkowite odstawienie. Tak jak mówię, karmienie jest w naszym życiu 3 minuty na dobę. (swoją drogą nie wiem jak długo da się karmić tak mało). Także tak, na pewno pomagam w odstawieniu, więc to nie do końca takie samoodstawienie. Raczej cos po środku.
Z drugiej strony nigdy nie uwierzę w odstawianie się dzieci od piersi w wieku 8 mcy |
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja karmiłam podobnie jak Ty, też kilka minut na dobę, w końcu zaczęło mi to mocno na nerwy dzialać i odstawiłam, poszło dość łatwo. Takiego karmienia jak panie z linka podanego przeze mnie sobie nie wyobrażam, chodzące antyreklamy rodzicielstwa bliskości, męczennice w imię karmienia piersią 4 latka
|
|
|
|
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to raz, a dwa nie ty wiesz co się "powinno" a co nie a trzy to nie wątek o kp więc koniec z mojej strony Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2014-07-24 o 21:48 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2724 |
|
Zakorzeniona
|
Ja też kiedyś coś takiego oglądałam. Była jedna matka karmiąca chyba 5- czy 6-latka, chyba było to już dziecko szkolne (chodzące do 1 klasy bodajże w Anglii), która mówiła, że przecież nikt nigdy nie słyszał o 18-latku, którego karmi się piersią, więc całe życie tego robić nie będzie i dziecko jak będzie gotowe to odstawi. Jej logika mnie rozwaliła.
|
|
|
|
#2725 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, leciało to na TVN Style i było ohydne. Dla mnie te dzieci były zwyczajne zaniedbane przez matki nadopiekuńczością, cos w stylu karmionego papkami trzylatka, takie robienie z przedszkolaków i starszych dzieci małych dzidziusiów.
|
|
|
|
#2726 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2727 |
|
zuy mod
|
No to dzisiejsza historia. Lecialam samolotem, za mna dzieciak - na oko 2 lata. Przez polowe drogi darl sie, tego nie szlo nazwac placzem. A matka? Podsmiechiwala sie z tego.
W takich sytuacjach jestem za zakazem przewozu dzieci wsrod ludzi. wysłano z mojej Xperii SP
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, niech podróżują jako bagaż lub w transporterze dla zwierząt.
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja córka SAMA odstawiła się od piersi mając 4 miesiące, szok, nie?
|
|
|
|
|
#2730 |
|
damn good coffee
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:51.

wstyd mi za takich ludzi.

)

07.07.2012