|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() ![]() Dopóki nie mdlejesz od bardzo niskiego ciśnienia, to im niższe, tym lepiej. Łeb mnie boli jak cholera...
![]() |
#2702 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętaj, że prawo Cię chroni. Za 1,5 roku sytuacja może się zmienić. Do tego zmiejsz etat na 7/8 to bedziesz miała kolejny rok. Nie zadręczaj się czymś na co nie masz wpływu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Rozeznanie
|
u mnie ciśnienie przed ciążą często wynosiło ok 90/60. Ostatnio położna zmierzyła mi na 110/75 więc zbliżam się do normy. Mam nadzieję, że nagle nie zacznę mieć podwyższonego ciśnienia...
#2704 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W ciąży norma jest do 140 na 90. Przed ciążą miałam 110/50 120/60 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
no przy niskim troche mnie boli ale ja z reguły mam niskie wiec zeby bolała musi byc naprawde niskie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2706 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() No własnie, ja mam termin na 5/08 i zaczynam dziś 16tc ![]() Cytat:
![]() U mnie dziś była lasagne ze szpinakiem ![]() Co do ciśnienia to ja mam najczęściej ok. 98-105/ 54 i moja ginka powiedziała, że super wyniki ![]() Ja na wizytach miałam 130/65 i raz 140/70 i ginka kazała mi mierzyć w domu. jeśli wychodziłoby podwyższone ciśnienie to miałam się zgłosić wcześniej na wizytę. U mnie okazało się, że w domu, bez stresu mam niskie i prowadzę sobie notatki, które pokazuję gince na wizycie.
![]() |
#2707 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w pracy było akurat bardzo OK, nawet szli mi na rękę i dlatego tym bardziej jest mi głupio, ale już raz poroniłam i wolę słuchać lekarza, żebym później nie miała sobie nic do zarzucenia ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Byłam dziś w LIDL-u. Jakie śliczne te ubranka ![]()
![]() |
#2708 |
Rozeznanie
|
ja za 11 dni mam usg na plec dziecka i juz sie nie moge doczekać tylko wkurza mnie takie gadanie wszystkich dookoła ze jak mam dwie córki to teraz musi byc chłopiec i mój Tż tez mi dzis powiedział ze po cichu liczy na chłopca a ja wiadomo ze fajnie by było miec teraz chłopca ale ja tak samo mocno sie uciesze jak bedzie dziewczynka Zuza bedzie miała siostrę w podobnym wieku bo moja Weronika zaraz zacznie sie rozglądać za chłopakami i tyle bedzie ze wspólnej zabawy :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Rozumiem, że może Cię wkurzać takie gadanie. Z tego co napisałaś, to faktycznie dla Zuzy lepsza by była siostrzyczka niż młodszy brat ![]()
![]() |
#2710 |
Rozeznanie
|
Ja mam młodszego brata i tez równo ta sama różnica wieku 2 lata 3 miesiące i pamietam ze zawsze marzyłam o siostrze a z bratem biłam sie i kłócilam całe dzieciństwo :p
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wczoraj spędziliśmy ponad 6 godzin w centrach handlowych, szukając garnitur, buty, koszulę. Podziwiam sama siebie, że udało mi się to przetrwać i jednocześnie boję się, bo czeka mnie to jeszcze raz, tym razem w poszukiwaniu sukienki i marynarki. Podzieliłam już sobie szafę na rzeczy, w które uda mi się zmieścić w ciąży i całą resztę. Chyba nie wydam aż takiego majątku na ciuchy ciążowe jak przypuszczałam. ![]() A za tydzień w sobotę jedziemy z TŻ odebrać w końcu nasze pierwsze wspólnie kupione auto. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zadomowienie
|
Byłam w bibliotece - jest 2 bloki dalej...wzięłam 2 książki i musiałam zapłacić 50 zł kaucji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale czasem mnie też nie pokoi ten ból w skroniach.. myślałam że to właśnie przez problem z ciśnieniem. A jeśli problem z ciśnieniem to już na pewno małemu szkodzi. Twin--maid podaj adresa to ci wyślę bitki bo mam tego mnóstwo po świnobiciu :P a i dziękuję ci za cierpliwe tłumaczenie mi tej sprawy z trymestrami hihi buziaczek za to ![]() ![]() mamuska ale super że poznasz płeć ![]() A gadaniem się nie przejmuj ![]() ![]() Z rodzeństwem to tez miałam ciężko, ze starszą siostrą co chwilę się biłam a młodszy brat obrywał jak tylko coś mi nie pasowało, ale zawsze trzymałam z nim niż z sis ![]() ![]() h4linka nie przejmuj się taka szefową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Wtajemniczenie
|
H4alinka a może kolor mietowy do granatu pasuje ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2715 |
Zadomowienie
|
H4linka przecież możesz też jakiś ładny niebieski żakiecik
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie to fajne uczucie, miałam powera przez cały dzień. Jeszcze mieliśmy super pogodę, słoneczko świeciło i poszliśmy na popołudniowy spacer. Wiosnę było czuć w powietrzu ![]() Dziś rano, niestety, miałam znowu spotkanie z toaletą. ale tak jak piszesz lepiej co 3 dni niz codziennie. Cytat:
Ja mam cały czas ochotę na kwaśne i kupiłam sobie nawet kilka bardzo kwaśnych lizaków i jak mnie łapie ochota to chodzę z lizakiem w buzi. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie wiem co robic! Byłam w łazience że tak powiem na posiedzeniu i jak sie wycieralam to zauwazylam na papierze rozowa krew. Jak pojawi sie jeszcze na wkladce to chyba pojadę na pogotowie. Do tej pory nie bylo u mnie ani grama krwi. Czy moze nie potrzebnie panikuje? Mój lekarz jest w Kenii
![]()
#2719 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() |
#2720 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2721 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i brawa za udaną wizytę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że bardzo się zdenerwujesz to według mnie możesz pojechać do szpitala, powiedzieć, że zauważyłaś małe krwawienie i powinni Ci zrobić usg a Ty się przynajmniej uspokoisz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-11 o 20:08 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2724 |
Zadomowienie
|
Tasiu Mi też sie wydawało że w miarę na granicy
![]() ![]() ![]() Sporo starsza ode mnie, ale jak na zawał to młoda, bo ma 44 lata...pół roku była na zwolnieniu bo ma straszne wyniki i cukrzycę...W rodzinie najbliższej to był pierwszy zawał...Rodzice mimo wysokiego ciśnienia jakoś się trzymają ![]() Właśnie te geny przez to mamy większe ryzyko, co nie znaczy, że musimy mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 |
Rozeznanie
|
Dziwne bo od wczoraj wogole sluzu nie mam ale nie mam żadnych dolegliwości takze narazie sie nie martwię szczególnie ze słucham sobie swojego maluszka przez dopplera i to mnie bardzo uspokaja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Jutro mam wizytę w szpitalu z lekarka ze względu na tarczyce oczywiscie nie zbada mnie ginekologiczne bo tu w Uk jak jest ciaza prawidłowa to wcale nie badają....ale jeśli bede miała do jutra znowu ten galaretowaty sluz albo bole brzucha to napewno jej o tym powiem moze mnie skieruje do ginekologa szczególnie za bardzo duzo sie denerwuje w ciazy i brzuch mnie od tych nerwów zawsze boli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-11 o 20:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny tak sobie weszłam na mamy październikowe i jedna bedzie mieć trojaczki wkleiła fotkę ![]()
![]() |
#2727 |
Zadomowienie
|
NO white cafe obserwuj
![]() ![]() i tak jak tu kobitki radzą, jedź na IP w razie ponownego krwawienia.
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
Mysia 111 Dokładnie uczucie cudne, bo pierwsza moja taka dłuższa przerwa
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Powiedzcie mi kochane, czy wy też macie problem z cerą? Ja mam masakryczne syfy...Bóle pleców też już zaczynam mieć, dziś z ledwościa się podniosłam po nocy...Nie orientujecie do jakiej granicy można mieć białko w moczu w ciąży ?W ogóle już nie wspominając, że ta ciąża mi zabrała urodę, marnieję w oczach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() na dekolcie czasem wyskoczy mały pryszczek czy tam na brzuszku ale to tak moze raz na tydzien :P ale to pewnie kwestia oliwki ktora sie smaruje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:40.