Mamusie sierpień 2014 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! 2 5,71%
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy 2 5,71%
Mamusie sierpień 2014 ! 10 28,57%
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują 1 2,86%
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki 4 11,43%
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach 0 0%
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy 4 11,43%
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! 12 34,29%
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-02-11, 14:25   #2701
Tasia34
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie sierpień 2014

Cytat:
Napisane przez Angels2708 Pokaż wiadomość
Pisałyście coś o ciśnieniu: moje ciśnienie mierzone w piątek to 100/60, mama moja twierdzi że to niskie ale mi położna nic nie powiedziała.. hm.. mam się martwić?
Niskie ciśnienie to dobre ciśnienie Ciesz się
Dopóki nie mdlejesz od bardzo niskiego ciśnienia, to im niższe, tym lepiej.

Łeb mnie boli jak cholera...
Ania
http://suwaczki.maluchy.pl/li-73227.png
Tasia34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:28   #2702
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Ja już jestem na L4, miałam podwyższone ciśnienie, stresy w pracy, nie chcieli mi pójść na rękę, zmuszali do pracy, której nie chciałam w ciąży wykonywać i poprosiłam lekarza o L4. Cały czas i tak w domu załatwiałam to co mogłam, ale przez telefon czuję, że mają do mnie pretensje. Chcę mieć do czego wracać a nie chcę stracić tego dziecka i mam dylematy.
Rozumiem Cię. Tak czasami bywa, że każdy myśli o sobie i mogą mieć pretensje, że muszą pracować więcej bo Ciebie nie ma.

Pamiętaj, że prawo Cię chroni. Za 1,5 roku sytuacja może się zmienić. Do tego zmiejsz etat na 7/8 to bedziesz miała kolejny rok. Nie zadręczaj się czymś na co nie masz wpływu
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:28   #2703
UmiZumi
Rozeznanie

u mnie ciśnienie przed ciążą często wynosiło ok 90/60. Ostatnio położna zmierzyła mi na 110/75 więc zbliżam się do normy. Mam nadzieję, że nagle nie zacznę mieć podwyższonego ciśnienia...
Stary 2014-02-11, 14:30   #2704
pentuerka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość

mnie też często boli, ale oddałam cinieniomierz teściowej, chyba znowu go pożyczę.

W ciąży norma jest do 140 na 90. Przed ciążą miałam 110/50 120/60
pentuerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:38   #2705
kasiuulad
Raczkowanie

no przy niskim troche mnie boli ale ja z reguły mam niskie wiec zeby bolała musi byc naprawde niskie
kasiuulad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 14:52   #2706
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
twin--maid, dziękuję ci ślicznie ża pocieszenie że dziś 13 tydzień, ale ja blondynka jestem i nadal tego nie rozumiem czemu tak jest :P więc za tydzień będę mogła cieszyć się 2 trymestrem??
Jak skończysz 13tc to wtedy zaczynasz II trymestr (13t1d) czyli za tydzień wkraczasz w II trymestr

Cytat:
Ja też właśnie dziś zaczęłam 15 tc

Spojrzałam na 1. stronę na Wasze TP i tak:
Zaczynasz 16 tc (jeśli tp masz na 5.08, jak jest napisane na 1. stronie )

za 15tc

No własnie, ja mam termin na 5/08 i zaczynam dziś 16tc

Cytat:
Ja dzisiaj zrobiłam bitki w sosie pieczarkowym z pieczarkami i do tego ziemniaczki.. i już pojadłam

Pisałyście coś o ciśnieniu: moje ciśnienie mierzone w piątek to 100/60, mama moja twierdzi że to niskie ale mi położna nic nie powiedziała.. hm.. mam się martwić?
Dawno nie jadłam bitek
U mnie dziś była lasagne ze szpinakiem wszyscy się zajadaliśmy.

Co do ciśnienia to ja mam najczęściej ok. 98-105/ 54 i moja ginka powiedziała, że super wyniki

Cytat:
Napisane przez pentuerka Pokaż wiadomość
Hymm, co lekarz to metoda, ja miałam 144 na 90, wiec kazał sprawdzać w domu i przyjść za kila dni. Tak też zdrobilam zdarzyło mi sie mieć 2x 150/90, ale powiedział zeby patrzeć dalej i zobaczymy, bo tak pzoa tym pozostałe pomiary ok.
Ja na wizytach miałam 130/65 i raz 140/70 i ginka kazała mi mierzyć w domu. jeśli wychodziłoby podwyższone ciśnienie to miałam się zgłosić wcześniej na wizytę. U mnie okazało się, że w domu, bez stresu mam niskie i prowadzę sobie notatki, które pokazuję gince na wizycie.
Stary 2014-02-11, 14:56   #2707
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja już jestem na L4, miałam podwyższone ciśnienie, stresy w pracy, nie chcieli mi pójść na rękę, zmuszali do pracy, której nie chciałam w ciąży wykonywać i poprosiłam lekarza o L4. Cały czas i tak w domu załatwiałam to co mogłam, ale przez telefon czuję, że mają do mnie pretensje. Chcę mieć do czego wracać a nie chcę stracić tego dziecka i mam dylematy.
Musisz myśleć przede wszystkim o dziecku. I właśnie, tak jak napisała pentuerka, za 1.5 roku sytuacja może się zmienić.

U mnie w pracy było akurat bardzo OK, nawet szli mi na rękę i dlatego tym bardziej jest mi głupio, ale już raz poroniłam i wolę słuchać lekarza, żebym później nie miała sobie nic do zarzucenia . Też się staram nie zadręczać..

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Byłam dziś w LIDL-u. Jakie śliczne te ubranka . Bardzo mnie kusiło, ale nie odważyłam się jednak jeszcze nic kupić. Poza tym bardzo podobały mi się "dziewczęce", a przecież nie znam jeszcze płci.
Stary 2014-02-11, 15:05   #2708
mamuska11
Rozeznanie

ja za 11 dni mam usg na plec dziecka i juz sie nie moge doczekać tylko wkurza mnie takie gadanie wszystkich dookoła ze jak mam dwie córki to teraz musi byc chłopiec i mój Tż tez mi dzis powiedział ze po cichu liczy na chłopca a ja wiadomo ze fajnie by było miec teraz chłopca ale ja tak samo mocno sie uciesze jak bedzie dziewczynka Zuza bedzie miała siostrę w podobnym wieku bo moja Weronika zaraz zacznie sie rozglądać za chłopakami i tyle bedzie ze wspólnej zabawy :p

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
mamuska11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 15:10   #2709
asix86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamuska11 Pokaż wiadomość
ja za 11 dni mam usg na plec dziecka i juz sie nie moge doczekać tylko wkurza mnie takie gadanie wszystkich dookoła ze jak mam dwie córki to teraz musi byc chłopiec i mój Tż tez mi dzis powiedział ze po cichu liczy na chłopca a ja wiadomo ze fajnie by było miec teraz chłopca ale ja tak samo mocno sie uciesze jak bedzie dziewczynka Zuza bedzie miała siostrę w podobnym wieku bo moja Weronika zaraz zacznie sie rozglądać za chłopakami i tyle bedzie ze wspólnej zabawy :p

To może ja też za tydzień się już dowiem ?
Rozumiem, że może Cię wkurzać takie gadanie. Z tego co napisałaś, to faktycznie dla Zuzy lepsza by była siostrzyczka niż młodszy brat .
Stary 2014-02-11, 15:12   #2710
mamuska11
Rozeznanie

Ja mam młodszego brata i tez równo ta sama różnica wieku 2 lata 3 miesiące i pamietam ze zawsze marzyłam o siostrze a z bratem biłam sie i kłócilam całe dzieciństwo :p

Stary 2014-02-11, 15:17   #2711
h4linka
Zadomowienie

Cytat:
A nie boicie się, żę z takim L4 prawie od początku ciąży, potem z rocznym macierzynskim, pracodawcy sie was pozbędą jak wrócicie? Ja mam takie myśli teraz i nie wiem co robić. Ten okres ciąży robi się strasznie nerwowy przez pracę.

Wczoraj miałam wizytę, maluch ma 8,8 cm i wszystko z nim dobrze.
Mi moja kierowniczka już powiedziała, że nie mam do czego wracać. Jestem na L4 już ponad miesiąc, bo nie była w stanie zmienić mi stanowiska pracy i sama kazała siedzieć w domu. Mało tego, zrobiła mi "wielką łaskę", że w ogóle dała mi umowę do porodu. Matka dwójki dzieci, psia mać.

Cytat:
Napisane przez Optymistka26 Pokaż wiadomość
Skoro lubisz kolory...Ja bym wziela kremowa marynarke ale zaszalala z kolorowymi dodatkami typu kwiat we wlosy czy przy marynarce, buty , paznokcie...
Właśnie kremowy odpada, bo chcę kremową sukienkę. Po długich namysłach doszłam do wniosku, że idę w uniwersalne połączenie do granatu czyli łososiowa lub koralowa. Tylko ciekawe, czy gdziekolwiek taką dostanę.

Cytat:
Powinnaś myślec przede wszystkim o sobie i swoim dziecku a jeśli pracodawca z tego powodu ma cie zwolnić po macierzyńskim to pomysl co to za pracodawca ktory ma gdzies twoje zdrowie i samopoczucie i nie rozumie czym jest dla kobiety ciaza!mi nie byłoby żal takiego pracodawcy....
Też mnie to denerwuje, że kiedy tylko okazuje się, że kobieta jest w ciąży to już jest traktowana jak balast, którego trzeba się pozbyć. wrr..

Wczoraj spędziliśmy ponad 6 godzin w centrach handlowych, szukając garnitur, buty, koszulę. Podziwiam sama siebie, że udało mi się to przetrwać i jednocześnie boję się, bo czeka mnie to jeszcze raz, tym razem w poszukiwaniu sukienki i marynarki.

Podzieliłam już sobie szafę na rzeczy, w które uda mi się zmieścić w ciąży i całą resztę. Chyba nie wydam aż takiego majątku na ciuchy ciążowe jak przypuszczałam.

A za tydzień w sobotę jedziemy z TŻ odebrać w końcu nasze pierwsze wspólnie kupione auto.
h4linka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 16:07   #2712
Optymistka26
Zadomowienie

Byłam w bibliotece - jest 2 bloki dalej...wzięłam 2 książki i musiałam zapłacić 50 zł kaucji Musze dobrze pilnowac pokwitowanie bo jak zgubie to pieniedzy nie oddadzą Wtedy bardziej by mi sie oplacilo te ksiazki kupic uzywane na allegro....Dobrze ze nie chciałam wiecej ksiazek bo i tak nie miałam tyle pieniedzy, wrocilam i mam 2 zl w portfelu...

Optymistka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:49   #2713
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:

Aj Tasia Kochana ty ty umiesz mnie pocieszać ci powiem
Ale czasem mnie też nie pokoi ten ból w skroniach.. myślałam że to właśnie przez problem z ciśnieniem. A jeśli problem z ciśnieniem to już na pewno małemu szkodzi.

Twin--maid podaj adresa to ci wyślę bitki bo mam tego mnóstwo po świnobiciu :P a i dziękuję ci za cierpliwe tłumaczenie mi tej sprawy z trymestrami hihi buziaczek za to ale ja tak do końca ciąży będę pisać :P więc się nie wściekaj później na mnie

mamuska ale super że poznasz płeć ale wierzysz w to tak w 100%? No wiesz , że to różnie jest.. raz mówią że chłopczyk przez całą ciąże a wychodzi dziewczynka :P oj mojego TZ tak miała :P ale mimo to fajnie jest wiedzieć ale ile w tym prawdy :P
A gadaniem się nie przejmuj czy to chłopiec czy dziewczynka będzie tak samo kochane dziecko
Z rodzeństwem to tez miałam ciężko, ze starszą siostrą co chwilę się biłam a młodszy brat obrywał jak tylko coś mi nie pasowało, ale zawsze trzymałam z nim niż z sis i tak jest do dziś

h4linka nie przejmuj się taka szefową

Angels2708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 16:55   #2714
papryczka160
Wtajemniczenie

H4alinka a może kolor mietowy do granatu pasuje ;-)

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 17:21   #2715
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

H4linka przecież możesz też jakiś ładny niebieski żakiecik a z tym chyba nie będzie problemu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 18:02   #2716
mysia111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki chciałam się pochwalić że już chyba te złe objawy ciążowe ma za sobą 2 dni miałam przerwy od wymiotów i czułam się jak nowo narodzona ;( dziś niestety powróciły Ale zawsze lepiej co 3 dzień nić codziennie po parę razy dziennie
Oo, to miałyśmy tak samo. Też miałam 2 dni przerwy w
Jakie to fajne uczucie, miałam powera przez cały dzień. Jeszcze mieliśmy super pogodę, słoneczko świeciło i poszliśmy na popołudniowy spacer. Wiosnę było czuć w powietrzu
Dziś rano, niestety, miałam znowu spotkanie z toaletą. ale tak jak piszesz lepiej co 3 dni niz codziennie.

Cytat:
Mniam gulasz ale mi narobilas ochoty :p ja do gulaszu ogórki kiszone zawsze jem zreszta ostatnio to do wszystkiego ogórki jem hehe nawet do herbaty bo na ciastka wogole nie mam ochoty :p
Uwielbiam gulasz z kaszą i właśnie z ogórkami kiszonymi lub buraczkami.
Ja mam cały czas ochotę na kwaśne i kupiłam sobie nawet kilka bardzo kwaśnych lizaków i jak mnie łapie ochota to chodzę z lizakiem w buzi.

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
U mnie brzuchol rośnie, dno macicy mam już 2 cm pod pępkiem i powoli kończą mi sie ubrania zwłaszcza takie bardziej eleganckie-pracowe. Muszę się na zakupy wybrać chcociaż przegląd tego co oferują internetowe sklepy mnie nie powalił, licze że jeszcze w normalnych uda się coś wyłowić.
Ja też bedę kupować raczej w normalnych sklepach bo rzeczy ze sklepów interneowych dla kobiet w ciąży jakos nie trafiają w mój gust. Jedynie co to spodnie ciążowe będę musiała kupić w tego typu sklepie.
mysia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 18:40   #2717
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
mamuska ale super że poznasz płeć ale wierzysz w to tak w 100%? No wiesz , że to różnie jest.. raz mówią że chłopczyk przez całą ciąże a wychodzi dziewczynka :P oj mojego TZ tak miała :P ale mimo to fajnie jest wiedzieć ale ile w tym prawdy :P
A gadaniem się nie przejmuj czy to chłopiec czy dziewczynka będzie tak samo kochane dziecko
Z rodzeństwem to tez miałam ciężko, ze starszą siostrą co chwilę się biłam a młodszy brat obrywał jak tylko coś mi nie pasowało, ale zawsze trzymałam z nim niż z sis i tak jest do dziś
Wiadomo nikt mi nie da 100% pewności ale w ostatniej ciazy jak byłam to dali mi zdjęcie na ktorym ewidentnie było widać ze to dziewczynka a zreszta 13 marca mam polowkowe w szpitalu i tam tez mi powiedzą plec wiec jeśli dwóch różnych specjalistów potwierdzi to bede sie tego raczej trzymać ale mojego Tż kuzynka tak miała powiedzieli jej za chłopiec napewno a tu niespodzianka przy porodzie dziewczynka a cała wyprawka i pokój urządzony pod chłopca hehe :p

Stary 2014-02-11, 19:12   #2718
White Cafe
Rozeznanie

Dziewczyny, nie wiem co robic! Byłam w łazience że tak powiem na posiedzeniu i jak sie wycieralam to zauwazylam na papierze rozowa krew. Jak pojawi sie jeszcze na wkladce to chyba pojadę na pogotowie. Do tej pory nie bylo u mnie ani grama krwi. Czy moze nie potrzebnie panikuje? Mój lekarz jest w Kenii
Stary 2014-02-11, 19:17   #2719
chilanes
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tuńczyka
Walentynki i ciąża...
I super, że wyniki ok

Zupa na słodko i do tego ziemniaki z cebulą?

W ciąży właśnie często ma się takie porąbane sny dotyczące ciąży

Super! Trzymaj się!

Ja miałam brać do końca 13 tc, czyli do zeszłego poniedziałku, ale że zostało mi kilka w listku, to dokończyłam dziś ostatnią Ale musisz spytać lekarza, jak jest w Twoim przypadku

Napisz potem, jak film

Pisałam tu już kilka razy, że niskie tsh (poniżej normy na wydruku badań) może się w ciąży zdarzyć, szczeg. na początku (podwyższona beta HCG obniża poziom tsh). Ale oczywiście każdy przypadek musi obejrzeć endokrynolog i zapewne zalecić badania ft3 i ft4 (jeśli one są ok, to tsh może być sobie niższe ). Na zapas się nie przejmuj!

Dziwny lekarz

Witam się i zarazem mówię dobranoc
U mnie ok, kupiłam na Allegro 2 pary spodni ciążowych, teraz szukam tunik Mdłości zaginęły gdzieś bezpowrotnie, ale na mięcho i ryby nadal nie mogę patrzeć i ogólnie mam zachcianki i ciężko mi coś wybrać sobie na obiad
Brzusio rośnie, waga jeszcze nie Spada mi z innych miejsc, i bardzo dobrze

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

Super!!!
Dziękuję Ci bardzo, uspokoiłaś mnie. Właśnie tak czytałam, muszę się zarejestrować. Dzwonilam co prawda na rejestrację telefoniczną, ale tępy dziad kazal mi przyjechac osobiście 35 km, bo "muszę zobaczyć Pani dowód i skierowanie" I nic nie pomogło tłumaczenie, że nie mieszkam na miejscu i dojechać z roczniakiem do rejestracji która trwa u nich aby 30 minut z samego rana będzie mi bardzo ciężko
Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Hej kochane

Tak jak pisałyście pogodę mieliśmy idealną jak na tą porę roku Wszystko wyszło super! Ślub wzruszający, wesele do rana

Dziękuję za wszystkie życzenia i miłe słowa
Gratuluję zmiany stanu

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

Cytat:
Napisane przez White Cafe Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiem co robic! Byłam w łazience że tak powiem na posiedzeniu i jak sie wycieralam to zauwazylam na papierze rozowa krew. Jak pojawi sie jeszcze na wkladce to chyba pojadę na pogotowie. Do tej pory nie bylo u mnie ani grama krwi. Czy moze nie potrzebnie panikuje? Mój lekarz jest w Kenii
Spokojnie, bez paniki, obserwuj sytuację

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 19:49   #2720
papryczka160
Wtajemniczenie

Cytat:
Dokładnie jak dziewczyny pisza obserwuj !

papryczka160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:54   #2721
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Ja właśnie wracam z toalety a tu na wkładce dziwny śluz- takie gluty galaretkowate biało-żółte , do tej pory miałam duża ilośc gęstego białego sluzu co wiem ze jest normalne w ciazy a tu takie coś....infekcji raczej nie mam nic mnie nie piecze nie swędzi w okolicach intymnych a po wpisaniu w Google oczywiscie same czarne scenariusze - ze to czop sluzowy odchodzi i zbliża sie poronienie albo progesteron spada...... nie chce panikować bo wiem ze tu w Uk powiedzą mi ze to normalne i nikt mnie nie zbada a prywatnie za 5min wizyty u polskiego ginekologa bede musiała zapłacić majątek....może któraś z was ma tez taki śluz? bolało mnie pobrzusze przez ostatnie dni ale znam ten bol to macica sie rozciąga a teraz mam wrażenie jakby mnie piekło w podbrzuszu i to mnie martwi nie wiem co robić,myśląc racjonalnie powinnam obserwować co dalej bedzie i jak ten śluz dalej jutro taki bedzie i to pieczenie w podbrzuszu to pójdę do szpitala i trochę nakłamie ze miałam plemienia krwią i wtedy wiem ze sie mną zajmą

ja bym to jakoś sprawdziła, poobserwuj i jak cos na IP lec, tak jak piszesz troszke skłam, oni sprawdza a ty spokojniejsza bedziesz

Cytat:
Napisane przez gosia3103 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
wczoraj wreszcie, po kilku dłuuugich miesiącach oczekiwania dostaliśmy pozytywną decyzję kredytową w sprawie mieszkania, to w pracy aż kolki dostałam z emocji staram się nie przeżywać bo wiem, że mogę dzidzi zaszkodzić ale tyle na to czekaliśmy i jak pomyślę, że wreszcie się wyprowadzimy od mamy to aż nie wierzę
co do infekcji to pierwsze słyszę o tych tamponach, szczególnie że mówi się, żeby w ciąży nawet w przypadku krwawienia w żadnym razie nie używać tamponów, bo mogą zwiększać ryzyko infekcji ale w sumie w jogurcie, to kwas mlekowy... ja cały czas łykam Trivagin, czyli kwas mlekowy bo przed ciążą miałam problem z paskudną infekcja, której nie mogłam wyleczyć i kazała mi brać cały czas profilaktycznie. Drogie to strasznie w aptekach, ale zamawiam przez internet za prawie połowę ceny i wolę tak nawet do końca życia, niż znowu przechodzić przez pół roku 6 różnych rodzajów leczenia, w tym 3 czy 4 antybiotyki
no to gratki będzie przeprowadzaka nie ma to jak na swoim

Cytat:
A nie boicie się, żę z takim L4 prawie od początku ciąży, potem z rocznym macierzynskim, pracodawcy sie was pozbędą jak wrócicie? Ja mam takie myśli teraz i nie wiem co robić. Ten okres ciąży robi się strasznie nerwowy przez pracę.

Wczoraj miałam wizytę, maluch ma 8,8 cm i wszystko z nim dobrze.
wszystkim nie dogodzisz niestety. A co zrobia pracodawcy to sie okazuje i tak w praniu, bo jeśli nawet nie pójdziesz na L4 i dotrwasz do konca ciązy to jest rok macierzynskiego - w czasie którego ktos musi pracowac na twoim miejscu i wracasz i sie okazuje jaki pracodawca czy masz do czego wracac, czy wypowiedzenie w dłoń dostajesz

no i brawa za udaną wizytę

Cytat:
Wczoraj TŻ stwierdzil ze musze troche do ludzi i wziął mnie do apteki i sklepu. Obwiesilam sie na koszyku z braku sił. Po kilku minutach zobaczylam mroczki przed oczami, nogi mi sie ugiely, zrobilam sie blada i polecialam na półki...nie zemdlałam ale musielismy wyjsc. Wystraszyłam sie bo mysle czy dam rade wrocic do pracy od przyszlego tygodnia a tam na piechote musze sama chodzic. Daleko nie jest ale nikt mi nie pomoze po drodze... Nie wiem co robic.
NIGDY nie byłam tak słaba, tak delikatna jak teraz. Przeraża mnie to momentami. Nie moge w ogole normalnie funkcjonować. Staram sie zebrac w sobie i byc twardzielem ale to na nic sie nie zdaje. Dla kogoś kto mało w życiu chorował takie ograniczenia to kosmos. Nie panuje nad moim cialem. Czasem wyczynem jest to ze ugotuje obiad, a czasem ze odgrzeje cokolwiek lub w ogole podniose sie z lozka a TŻ zrobi wszystko.
współczuję bardzo

Cytat:

te gadania są najgorsze - nie przejmuj się, najważniejsze żeby zdrowe było

Cytat:
Byłam w bibliotece - jest 2 bloki dalej...wzięłam 2 książki i musiałam zapłacić 50 zł kaucji Musze dobrze pilnowac pokwitowanie bo jak zgubie to pieniedzy nie oddadzą Wtedy bardziej by mi sie oplacilo te ksiazki kupic uzywane na allegro....Dobrze ze nie chciałam wiecej ksiazek bo i tak nie miałam tyle pieniedzy, wrocilam i mam 2 zl w portfelu...
jaka masakra, 50 dych przesadzili

Cytat:
obserwuj i jak coś to na IP leć. Oby to był jednorazowy wyskok
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 19:55   #2722
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Cytat:
Myślę, że powinnaś obserwować czy jeszcze wystąpi krwawienie i jakby co to jak najszybciej jechać na IP!

Chyba, że bardzo się zdenerwujesz to według mnie możesz pojechać do szpitala, powiedzieć, że zauważyłaś małe krwawienie i powinni Ci zrobić usg a Ty się przynajmniej uspokoisz
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:06   #2723
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Czasem zdarzają sie śladowe ilości krwi bądź sluz podbarwiony krwią dlatego ze pochwa jest bardzo mocno ukrwiona w okresie ciazy i mogą popekac naczynia krwionośne ale lepiej dmuchać na zimne i jeśli sie denerwujesz to lepiej jedz na pogotowie przynajmniej sie uspokoisz jak zbada cie lekarz i zrobią ci usg ja bym pewnie tak zrobiła dla pewności

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-02-11, 20:08   #2724
Moni 26
Zadomowienie

Tasiu Mi też sie wydawało że w miarę na granicy ale pielęgniarka powiedziała, że troszkę za wysokie, a ostatnio już miałam 120/ 60.Powiedziała, ze teraz m am dobre.. Jednak przed ciąża miewałam nawet 160/90, ale nie jakoś często...To troszkę się uspokoiłam
Sporo starsza ode mnie, ale jak na zawał to młoda, bo ma 44 lata...pół roku była na zwolnieniu bo ma straszne wyniki i cukrzycę...W rodzinie najbliższej to był pierwszy zawał...Rodzice mimo wysokiego ciśnienia jakoś się trzymają
Właśnie te geny przez to mamy większe ryzyko, co nie znaczy, że musimy mieć
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:17   #2725
mamuska11
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość

obserwuj i jak coś to na IP leć. Oby to był jednorazowy wyskok
Dziwne bo od wczoraj wogole sluzu nie mam ale nie mam żadnych dolegliwości takze narazie sie nie martwię szczególnie ze słucham sobie swojego maluszka przez dopplera i to mnie bardzo uspokaja

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Jutro mam wizytę w szpitalu z lekarka ze względu na tarczyce oczywiscie nie zbada mnie ginekologiczne bo tu w Uk jak jest ciaza
prawidłowa to wcale nie badają....ale jeśli bede miała do jutra znowu ten galaretowaty sluz albo bole brzucha to napewno jej o tym powiem moze mnie skieruje do ginekologa szczególnie za bardzo duzo sie denerwuje w ciazy i brzuch mnie od tych nerwów zawsze boli

Edytowane przez mamuska11
Czas edycji: 2014-02-11 o 20:12
Stary 2014-02-11, 20:19   #2726
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Dziwne bo od wczoraj wogole sluzu nie mam ale nie mam żadnych dolegliwości takze narazie sie nie martwię szczególnie ze słucham sobie swojego maluszka przez dopplera i to mnie bardzo uspokaja

to super zazdraszczam urządzonka

Dziewczyny tak sobie weszłam na mamy październikowe i jedna bedzie mieć trojaczki wkleiła fotkę
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:20   #2727
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

NO white cafe obserwuj i nie denerwuj się
i tak jak tu kobitki radzą, jedź na IP w razie ponownego krwawienia.

Stary 2014-02-11, 20:24   #2728
Moni 26
Zadomowienie

Mysia 111 Dokładnie uczucie cudne, bo pierwsza moja taka dłuższa przerwa Dziś nawet rano mówię do mojego, że chyba już najgorsze minęło Ale zdążył pojechać do pracy, a ja już w objęciach sedesu Ale co parę dni dam radę, aby codziennie nie wracało, bo to zatyrać się można.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Powiedzcie mi kochane, czy wy też macie problem z cerą? Ja mam masakryczne syfy...Bóle pleców też już zaczynam mieć, dziś z ledwościa się podniosłam po nocy...Nie orientujecie do jakiej granicy można mieć białko w moczu w ciąży ?W ogóle już nie wspominając, że ta ciąża mi zabrała urodę, marnieję w oczach Dlatego jak nie będzie córci to się zdziwię
Moni 26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:26   #2729
pati1078
Rozeznanie

Cytat:

super ze poznasz płeć, ale to badanie to rozumiem ze robisz prywatnie? ja tez połówkowe mam 13 marca już nie mogę się doczekać. mi tez każdy mówi ze będzie chłopak, a nam tak naprawdę wszystko jedno bo to nasze pierwsze dziecko
pati1078 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-02-11, 20:40   #2730
Angels2708
Zadomowienie

GG do Angels2708

Cytat:
Napisane przez Moni 26 Pokaż wiadomość
Mysia 111 Dokładnie uczucie cudne, bo pierwsza moja taka dłuższa przerwa Dziś nawet rano mówię do mojego, że chyba już najgorsze minęło Ale zdążył pojechać do pracy, a ja już w objęciach sedesu Ale co parę dni dam radę, aby codziennie nie wracało, bo to zatyrać się można.

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Powiedzcie mi kochane, czy wy też macie problem z cerą? Ja mam masakryczne syfy...Bóle pleców też już zaczynam mieć, dziś z ledwościa się podniosłam po nocy...Nie orientujecie do jakiej granicy można mieć białko w moczu w ciąży ?W ogóle już nie wspominając, że ta ciąża mi zabrała urodę, marnieję w oczach Dlatego jak nie będzie córci to się zdziwię
Na początku miałam trądzik teraz właśnie moja twarz nabrała blasku i jest gładsza więc ciąża robi mi dobrze ;P włoski tez mam miękkie i sypkie
na dekolcie czasem wyskoczy mały pryszczek czy tam na brzuszku ale to tak moze raz na tydzien :P ale to pewnie kwestia oliwki ktora sie smaruje

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości