Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Praca i biznes

Notka

Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-04, 16:39   #2701
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Dot.: Pracy szukamy - ciągle się wspieramy i nigdy nie poddamy! cz.8

Cytat:
Napisane przez Apelly Pokaż wiadomość
Nie myślałaś o tym, aby wrócić na studia i tam podszkolić się jeszcze, wykorzystać różne szanse, które oferuje uniwersytet i później znów zacząć podbijać rynek pracy z nowymi, lepszymi siłami? Ja tak właśnie zamierzam zrobić od października i już nie mogę się doczekać

szczerze powiedziawszy z moim 'podwyższaniem kwalifikacji' jest tak:
a) studiowałam administrację, niezbyt to lubiłam, poza tym nie wiem co mogłabym dalej studiować- nie ma czegoś, co by nie interesowało, ale..
b) po licencjacie, jak jeszcze pracowałam postanowiłam podnieść kwalifikacje, poszłam za głosem rozsądku i poszłam na podyplomówkę z rachunkowości. Niestety nie interesowało mnie to wcale, pomimo usilnych prób nie nauczyłam się tam prawie niczego (na wykładach zamiast zajęc praktycznych było wertowanie ustaw itp), więc straciłam i czas i pieniądze, a i tak nie wpisuje tego w cv, bo nic nie umiem
c)nie mam pieniędzy na studia zaoczne.

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 16:43   #2702
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez khloe Pokaż wiadomość
Dziewczyny muszę się pożalić...

Powiem Wam, że jeste w strasznym dołku.
Nigdy nie czułam się tak źle psychicznie, nawet po wielu miesiącach bezrobocia.

Czuję irracjonalny strach przed szukaniem pracy. Panicznie się tego boję... Nie wiem nawet jak to nazwać od miesiąca jestem w domu, miałam wysyłać cv w ciemno do wszytskich pracodawców w mieście( mieszkam w małym mieście, gdzie ogłoszenie prawie wcale się nie pokazują, więc uważam, że może to będzie lepsza opcja) i.... nic. Wysłałam tylko jedno cv.

Ktoś zaproponował mi, żebym sobie parę groszy dorobiła (praca stricte fizyczna, 2-3 dni w tygodniu, ale zawsze jakieś marne grosze dla siebie- w sumie i tak siedzę w domu), zgodziłam się.. i jeszcze to podkopało moją pewnośc siebie. Wstydzę się przed sobą przyznać, ze znów zawiodłam i do niczego się nie nadaję- z pracy intelektualnej znów musze przeskoczyć na fizyczną. Czuję się jak zero (nie zrozumcie mnie źle, doceniam pracę fizyczną, ale czuję jakbym spadała w dół)

najchętniej płakałabym tylko pod kołdrą.
Mam 25 lat, nie mam pracy, mam tylko licencjata, wstyd przyznać, ale czuję jakby już nic mnie w zyciu nie czekało
Rozumiem Cię doskonale.

Mam dość ciągłego szukania nowej pracy i życia tymi poszukiwaniami prawie bez końca. Ciągłych obaw na jakiego pracodawcę trafię, czy współpracownicy będą ok, czy opłaca mi się zmiana. Rzygać mi się już chce tą niepewnością i lękiem.

Chciałabym mieć stabilną pracę, wynagrodzenie rzędu 1.900 - 2.200 zł netto, ale nie....

Nauka, masz ochotę to na pewno warto się dokształcić.

Ja miałam sporą ochotę, ale wyparowała. Nic z niej zostało. Nie mam siły się uczyć. Brzmi może głupio, ale tak właśnie mam.

Cytat:
szczerze powiedziawszy z moim 'podwyższaniem kwalifikacji' jest tak:
a) studiowałam administrację, niezbyt to lubiłam, poza tym nie wiem co mogłabym dalej studiować- nie ma czegoś, co by nie interesowało, ale..
b) po licencjacie, jak jeszcze pracowałam postanowiłam podnieść kwalifikacje, poszłam za głosem rozsądku i poszłam na podyplomówkę z rachunkowości. Niestety nie interesowało mnie to wcale, pomimo usilnych prób nie nauczyłam się tam prawie niczego (na wykładach zamiast zajęc praktycznych było wertowanie ustaw itp), więc straciłam i czas i pieniądze, a i tak nie wpisuje tego w cv, bo nic nie umiem
c)nie mam pieniędzy na studia zaoczne.
Też tak poszłam na podyp., a teraz się męczę i wiję.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2014-05-04 o 16:45
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 16:47   #2703
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Napisane przez niv_ Pokaż wiadomość
Rozumiem Cię doskonale.

Mam dość ciągłego szukania nowej pracy i życia tymi poszukiwaniami prawie bez końca. Ciągłych obaw na jakiego pracodawcę trafię, czy współpracownicy będą ok, czy opłaca mi się zmiana. Rzygać mi się już chce tą niepewnością i lękiem.

Chciałabym mieć stabilną pracę, wynagrodzenie rzędu 1.900 - 2.200 zł netto, ale nie....

Ja miałam sporą ochotę, ale wyparowała. Nic z niej zostało. Nie mam siły się uczyć. Brzmi może głupio, ale tak właśnie mam.

Też tak poszłam na podyp., a teraz się męczę i wiję.
Amen
Stary 2014-05-04, 16:51   #2704
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale.

Niv_ - u mnie w sumie jedynie wchodzi w grę dokształcanie się 'interenetowe'- szczerze powiedziawszy nie wiem w którą stronę się dkształcać. Wiem, ze to śmiesznie brzmi, ale nie wiem w którą stronę iść. Bezsensu dla mnei zaczynac kolejne 'jakieśtamstudia' po czym i tak nie móc ich wpisać w cv

km

mój INSTA
Stary 2014-05-04, 16:53   #2705
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Niv_ - u mnie w sumie jedynie wchodzi w grę dokształcanie się 'interenetowe'- szczerze powiedziawszy nie wiem w którą stronę się dkształcać. Wiem, ze to śmiesznie brzmi, ale nie wiem w którą stronę iść. Bezsensu dla mnei zaczynac kolejne 'jakieśtamstudia' po czym i tak nie móc ich wpisać w cv
a w jakim kierunku chciałabyś pracować? Też myślę nad podyplomówką ale to co ja chcę robić totalnie się rozbija z tym co mogłabym robić w Polsce. A do tego co robię studia mi nie potrzebne jedynie dużo więcej doświadczenia.

Dlatego teraz inwestuję czas w multimedialne kursy (językowe i komputerowe).
Stary 2014-05-04, 16:56   #2706
niv_
Zakorzenienie

Studiowanie dla studiowania mija się z celem.

Może lepiej zainwestuj w naukę programów komputerowych, w kursy, szkolenia.

Kojarzę, że znasz dość dobrze ang, więc jeden problem masz z głowy.
Może drugi język ? Niemiecki jest teraz często wymagany albo jakiś inny mało popularny.

Podp. w ogóle wykreśliłaś ? Trochę szkoda....dobrze by wyglądała w CV, ale z drugiej strony jak Cię to nie interesuje i nie czujesz się pewnie w tym temacie to po co się męczyć. Przemyśl to jednak może coś się da z tego wyciągnąć i przerobić na Twoją korzyść.

Edytowane przez niv_
Czas edycji: 2014-05-04 o 17:00
niv_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:11   #2707
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Studiowanie dla studiowania mija się z celem.

Może lepiej zainwestuj w naukę programów komputerowych, w kursy, szkolenia.

Kojarzę, że znasz dość dobrze ang, więc jeden problem masz z głowy.
Może drugi język ? Niemiecki jest teraz często wymagany albo jakiś inny mało popularny.

Podp. w ogóle wykreśliłaś ? Trochę szkoda....dobrze by wyglądała w CV, ale z drugiej strony jak Cię to nie interesuje i nie czujesz się pewnie w tym temacie to po co się męczyć. Przemyśl to jednak może coś się da z tego wyciągnąć i przerobić na Twoją korzyść.

Tak, znam dośc dobrze angielski, z tym związana była moja poprzednia praca.

Niemiecki odpada, jedyny język, którego chciałabym się uczyć to rosyjski, ale zupełnie nie wiem jak zacząć

Co do tej podyplomówki- wiesz co, wpisać zawsze mogę, ale boję się, że potencjalny pracodawca uzna to jako 'punk zaczepienia do zatrudnienia mni', potem wyjdzie że nic nie umiem, i nie dość, że mnie nie zatrudnią, to wyjdę jeszcze na idiotkę

a jak już jesteśmy w temacie- z jakich stron internetowych korzystacie doszkalając się? bo ja znam tylko akademię PARP, ale tam wybór szkoleń jest ograniczony.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
a w jakim kierunku chciałabyś pracować? Też myślę nad podyplomówką ale to co ja chcę robić totalnie się rozbija z tym co mogłabym robić w Polsce. A do tego co robię studia mi nie potrzebne jedynie dużo więcej doświadczenia.

Dlatego teraz inwestuję czas w multimedialne kursy (językowe i komputerowe).

w sumie chciałabym kontynuować to co zaczęłam, czyli celować w stronę pracownika biurowego z językiem angielskim.

z jakich kursów korzystasz?

km

mój INSTA

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 17:13   #2708
Sherminka
Zadomowienie

Szukam pracy i nic,chyba pójdę do kfc studia skończone, ale w takiej branży, że nie mam co liczyć na pracę. Pytanie do Was, co robić gdy mam 0 doświadczenia i wykształcenie z d.? Zastanawiałam się nad porobieniem certyfikatów z angielskiego i niemieckiego. Myślicie, że to by realnie zwiększyło moje szanse? Oprócz tego, w jakie kursy warto zainwestować?

Mój TŻ po technikum zarabia 5tys netto nie pracując fizycznie a ja po studiach mam wszelkie predyspozycje do minimalnej krajowej źle to o mnie świadczy i fatalnie się z tym czuję

Edytowane przez Sherminka
Czas edycji: 2014-05-04 o 17:15
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:17   #2709
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Rozumiem Cię doskonale.

I ja tez to mam. Powiem wam, że jeśli znów zaczynacie szukać pracy to musicie mieć bardzo bardzo dużo siły i cierpliwości, ja miałam nie raz takie doły że po ścianch chodziłam jak kolejny raz odrzucano moją osobę. Musicie wiedzieć że ja na koncie mam wysłanych ponad 120 cv od stycznia i 11-12 rozmów kwal. z których była jedna wielka Walczę dalej powoli stało się to moją rutyną, ale ileż można wysyłać , chodzic na rozmowy i ciągle łudzić się tym, że może kiedyś w końcu... Staram się tym nie denerwować bo szkoda zdrowia, ale jak widzę młodsze dziewczyny odemnie ile one zarabiają i jakie prace mają to jest i przykro i wstyd, że ja praktycznie nic nie osiągnęłam mimo wysiłków, nerwów i zaangażowania...

Edytowane przez Kukunia23
Czas edycji: 2014-05-04 o 17:20
Kukunia23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:26   #2710
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sherminka Pokaż wiadomość
Mój TŻ po technikum zarabia 5tys netto nie pracując fizycznie
Tez chce zostac takim technikiem! Zdradzisz branżę, czy nie chcesz robic konkurencji?
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 17:34   #2711
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
I ja tez to mam. Powiem wam, że jeśli znów zaczynacie szukać pracy to musicie mieć bardzo bardzo dużo siły i cierpliwości, ja miałam nie raz takie doły że po ścianch chodziłam jak kolejny raz odrzucano moją osobę. Musicie wiedzieć że ja na koncie mam wysłanych ponad 120 cv od stycznia i 11-12 rozmów kwal. z których była jedna wielka Walczę dalej powoli stało się to moją rutyną, ale ileż można wysyłać , chodzic na rozmowy i ciągle łudzić się tym, że może kiedyś w końcu... Staram się tym nie denerwować bo szkoda zdrowia, ale jak widzę młodsze dziewczyny odemnie ile one zarabiają i jakie prace mają to jest i przykro i wstyd, że ja praktycznie nic nie osiągnęłam mimo wysiłków, nerwów i zaangażowania...

a jaki masz zawód/wykształcenie? szukasz w dużym mieście?

km

mój INSTA
Stary 2014-05-04, 17:34   #2712
Sherminka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
Tez chce zostac takim technikiem! Zdradzisz branżę, czy nie chcesz robic konkurencji?
Nie pracuje nawet w wyuczonym zawodzie, ma tzw wolny zawód i nie jest to nic technicznego. Mi się marzy 2000 netto, wtedy chociaż samodzielna finansowo bym była. Za 1200 to nie dam rady wynająć mieszkania i opłacić życia... Nie chcę wynajmować pokoju w nieskończoność. Zero poczucia stabilności, jak wieczny student
Stary 2014-05-04, 17:37   #2713
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
a jaki masz zawód/wykształcenie? szukasz w dużym mieście?
jestem po pedagogice, a doświadczenie ponad 6 lat w administracji, jako pracownik biurowy, asystent księgowego, szukam w duzym mieście,ale konkurencja jest miażdżąca

Stary 2014-05-04, 18:36   #2714
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

smutne
http://finanse.wp.pl/kat,1013819,tit...wiadomosc.html
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:39   #2715
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592
Konto usunięte

Cytat:

Mój TŻ po technikum zarabia 5tys netto nie pracując fizycznie a ja po studiach mam wszelkie predyspozycje do minimalnej krajowej źle to o mnie świadczy i fatalnie się z tym czuję
skąd ja to znam
be257fbd309f063d0b46a46a8a3513ba0f4b3308_684a0a7a57592 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 18:42   #2716
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Szukam pracy i nic,chyba pójdę do kfc studia skończone, ale w takiej branży, że nie mam co liczyć na pracę. Pytanie do Was, co robić gdy mam 0 doświadczenia i wykształcenie z d.? Zastanawiałam się nad porobieniem certyfikatów z angielskiego i niemieckiego. Myślicie, że to by realnie zwiększyło moje szanse? Oprócz tego, w jakie kursy warto zainwestować?

Mój ex bez matury ma w wieku 45 lat 5 tysia emerytury... po angielsku nie zna ani jednego słowa. Ja po studiach, 2 języki (1 - B2, 2 - B1 w trakcie nauki i trzeci rozpoczęty), znajomość komputerowa dobra w trakcie nauki (nastawiona głównie na zaawansowany pakiet office + podstawy programowania), będę pracowała za nieco ponad 9 stówek po 3 miechach będę miała minimalną krajową hell yeah!
Stary 2014-05-04, 19:00   #2717
lazada
Zadomowienie

Cytat:
Co do tej podyplomówki- wiesz co, wpisać zawsze mogę, ale boję się, że potencjalny pracodawca uzna to jako 'punk zaczepienia do zatrudnienia mni', potem wyjdzie że nic nie umiem, i nie dość, że mnie nie zatrudnią, to wyjdę jeszcze na idiotkę
wpisanie tej podyplomówki moim zdaniem daje Ci same plusy.
Stary 2014-05-04, 19:03   #2718
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

khloe wiedzę zdobytą na studiach i tak weryfikuje doświadczenie, wszystkiego tak naprawdę uczysz się w pracy, teoretycznie nikt nie powinien Cię rzucać pierwszego dnia na to, czego nigdy nie robiłaś (chociaż w praktyce wiem, że różnie bywa sama jestem tego przykładem i to dwukrotnie), ja bym wpisała, zainwestowałaś w to sporo.
Stary 2014-05-04, 19:07   #2719
Sherminka
Zadomowienie

Wydaje mi się, że to gdzie pracujemy i ile zarabiamy to taki splot zaradności, umiejętności i szczęścia. Mi pewnie brak 2 ostatnich Skończyłam studia zgodnie ze swoja pasją, niestety nijak mają się do zapotrzebowania na rynku i równie dobrze mogłabym wywalić papier do kosza. Wniosek z tego taki, że powinnam skończyć coś na siłę co wpasowuje się w rynek i po prostu pracować 40 lat z zaciśniętymi zębami...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 19:15   #2720
pani pogodna
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kukunia23 Pokaż wiadomość
jestem po pedagogice, a doświadczenie ponad 6 lat w administracji, jako pracownik biurowy, asystent księgowego, szukam w duzym mieście,ale konkurencja jest miażdżąca
Dziewczyno, nie dobijaj, że nie możesz znaleźć pracy...

A próbowałaś szukać zatrudnienia w korporacjach?
Stary 2014-05-04, 19:18   #2721
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
Skończyłam studia zgodnie ze swoja pasją,
jakie to studia?
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-04, 19:18   #2722
girlonthebridge
Zakorzenienie

GG do girlonthebridge

Cytat:
Wydaje mi się, że to gdzie pracujemy i ile zarabiamy to taki splot zaradności, umiejętności i szczęścia. Mi pewnie brak 2 ostatnich Skończyłam studia zgodnie ze swoja pasją, niestety nijak mają się do zapotrzebowania na rynku i równie dobrze mogłabym wywalić papier do kosza. Wniosek z tego taki, że powinnam skończyć coś na siłę co wpasowuje się w rynek i po prostu pracować 40 lat z zaciśniętymi zębami...
mi natomiast brakuje pierwszego i trzeciego. Ja mam taką mało przydatną w dzisiejszych czasach cechę - myślę o innych zamiast o sobie dlatego jestem w

co do studiów też skończyłam takie, które są tylko dla mnie (no chyba, że wyjechałabym za granicę)
Stary 2014-05-04, 19:19   #2723
Sherminka
Zadomowienie

[1=9bfc43f248fa3dd370e3b64 5ec22fc32ebbe1d0f;4629956 4]jakie to studia?[/QUOTE]
Skończyłam historię ze specjalnością archiwistyka i zarządzanie dokumentacją. Jak pierwszy raz poszłam do UP to miła Pani stwierdziła, że nigdy nie znajdę pracy
Stary 2014-05-04, 19:21   #2724
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Skończyłam historię ze specjalnością archiwistyka i zarządzanie dokumentacją. Jak pierwszy raz poszłam do UP to miła Pani stwierdziła, że nigdy nie znajdę pracy
To chyba znów nie taki najgorszy kierunek.
Stary 2014-05-04, 19:27   #2725
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Skończyłam studia zgodnie ze swoja pasją,

i to się chwali!

naprawdę, zazdroszczę ludziom, którzy studiowali zgodnie z zainteresowaniami. Ja poszłam na niby 'dającyzatrudnienie' kierunek, którego nie lubiłam i męczyłam się na nim, by i tak nie mieć pracy.

Poza tym 'oczekiwania' rynku to jakiś mit. Mi po maturze kazali iśc na anglistykę, bo wtedy było wielkie zapotrzebowanie na anglistów- w roku kiedy teoretycznie skończyłabym ten kierunek rynek był zapełniony anglistami.

km

mój INSTA
Stary 2014-05-04, 19:27   #2726
Sherminka
Zadomowienie

Cytat:
To chyba znów nie taki najgorszy kierunek.
Nie mam uprawnień nauczycielskich a pracę w Archiwach Państwowych okupują babki po 60-tce. Gdy byłam w takim archiwum na praktykach, kobieta 'opiekujaca się' mną stwierdziła, że jak w Archiwum Państwowym zwalnia się etat to cała Polska wie. Archiwa są praktycznie w każdym zakładzie pracy, ale po co zatrudniać archiwistę po studiach skoro Pani Krysia z sekretariatu zrobi kurs i się tym zajmie. Zarządzanie dokumentacją miało mi zapewnić ewentualną pracę biurową, ale figa z makiem
Stary 2014-05-04, 19:30   #2727
niv_
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam uprawnień nauczycielskich a pracę w Archiwach Państwowych okupują babki po 60-tce. Gdy byłam w takim archiwum na praktykach, kobieta 'opiekujaca się' mną stwierdziła, że jak w Archiwum Państwowym zwalnia się etat to cała Polska wie. Archiwa są praktycznie w każdym zakładzie pracy, ale po co zatrudniać archiwistę po studiach skoro Pani Krysia z sekretariatu zrobi kurs i się tym zajmie. Zarządzanie dokumentacją miało mi zapewnić ewentualną pracę biurową, ale figa z makiem
To prawda, że w takim AP to raczej szary człowiek z ulicy ma marne szansy. Próbować jednak trzeba. Mylę, że powinnaś coś znaleźć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-04, 19:30   #2728
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez girlonthebridge Pokaż wiadomość
khloe wiedzę zdobytą na studiach i tak weryfikuje doświadczenie, wszystkiego tak naprawdę uczysz się w pracy, teoretycznie nikt nie powinien Cię rzucać pierwszego dnia na to, czego nigdy nie robiłaś (chociaż w praktyce wiem, że różnie bywa sama jestem tego przykładem i to dwukrotnie), ja bym wpisała, zainwestowałaś w to sporo.
Cytat:
Napisane przez lazada Pokaż wiadomość
wpisanie tej podyplomówki moim zdaniem daje Ci same plusy.

no niby tak,ale...

w pracy, którą własnie straciłam w cv wpisałam znajomośc angielskiego w stopniu b.dobrym. I co? I rozmowa kwalifikacyjna była cała po angielsku.

Własnie takich sytuacji z tą 'rachunkowością' chciałabym uniknąć...

km

mój INSTA
Stary 2014-05-04, 19:46   #2729
Kukunia23
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pani pogodna Pokaż wiadomość
Dziewczyno, nie dobijaj, że nie możesz znaleźć pracy...

A próbowałaś szukać zatrudnienia w korporacjach?
a no widzisz jaka jest sytuacja na rynku pracy... jestem zapraszana na rozmowy i nic z tego. korporacje to języki a ja nie znam żadnego perfekt lub nawet średnio... taka jest rzeczywistość i dziwię się trochę że ty się dziwisz że nie mogę znależź pracy...

Stary 2014-05-04, 19:55   #2730
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f
Konto usunięte

Cytat:
to załóż swoją firmę zajmującą się archiwizacją. do mnie do pracy przyjeżdża taka firma, zabiera stare dokumenty i trzyma je przez określony czas z zachowaniem tych wszystkich procedur. trzeba by sporo na to wyłożyć pewnie jak nie masz swojej ziemi, bo całą halę na archiwum musiałabyś postawić, ale to jest całkiem dobry biznes. i robiłabyś to, co kochasz. możesz się starać o dotacje czy to z UP czy z Unii. jak to szczegółowo wszystko wygląda, co trzeba spełnić to nie wiem, tak rzucam pomysł tylko, ale jak Cię zainteresuje to sama się do wszystkiego dokopiesz
9bfc43f248fa3dd370e3b645ec22fc32ebbe1d0f jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Praca i biznes

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości