Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz. IX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-04-03, 18:31   #2701
Linka1984
Zakorzenienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Sophia opowiedz mi o nadcisnieniu swoim. Ono było przed ciążą juz???jakie wartosci?jak leczyli?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

3690 gram szcześcia <3
Linka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 18:49   #2702
bazile
Zadomowienie

Dot.: Razem tu wszystkie rozprawiamy..mamusie i przyszłe mamy. Staraczki i mamusie cz

Cytat:
Napisane przez IsiaG Pokaż wiadomość
Wstawiam zdjęcia z wczoraj. Kąpały się dwie laski, Lena i Lidka.
Lenka starsza o 6 miesięcy i widać tę różnicę.
To sie Male Dziolchy pochlapaly woda,a duze Dziolchy popeplaly
fajnie,ze spotkanie udane.

Kwitka no to trzymam kciukasy za czerowne dwie porzadne kreski w sobote oczywiscie tylko i wylacznie na tescie! a co, bedzie bedzie

bazile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-03, 20:39   #2703
Kejthx
Zadomowienie

Kwicia, II murowane! Czekamy na sobotę

Pozdrawiam i buziaki!
Stary 2014-04-04, 06:48   #2704
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Linka1984 Pokaż wiadomość
Sophia opowiedz mi o nadcisnieniu swoim. Ono było przed ciążą juz???jakie wartosci?jak leczyli?

Widziałam, że pytałaś na fb i tam Ci odpowiedziałam, ale powtórzę.
Przed ciąża nie miałam problemów z ciśnieniem, teraz jak mierzę też mam w granicach 125/85, więc ok.
Mi ciśnienie zaczęło skakać szybko, ale nie leczyli tego od razu i potem nie można było dziadostwa opanować. Napiszę Ci ciśnienie z wizyt (nie mam pierwszego pomiaru, bo kartę miałam założoną na drugiej wizycie, ale to było w normie, to pamiętam na pewno), tych szpitalnych nie mam (a tam to dopiero był szał). 136/83, 137/102, 148/94, 140/85, 140/83, 138/91,130/87, 133/68, 134/80,130/80, 150/100,160/110, 172/113, a potem było już coraz "ciekawiej".
Brałam leki na nadciśnienie, na spowolnienie akcji serca i na uspokojenie. Dostałam magnez w kroplówkach (chyba hektolitry) i chyba też potas
Brałam dobeghyt, meto coś tam (nie pamiętam nazwy, to na spowolnienie akcji serca) i m.in. relanium 5 pod język.
Szłam rodzić z ciśnieniem 200/150.
Jeżeli Twój obecny lekarz nie chce tego leczyć, to idź do innego, z tym nie ma żartów.
Ja się denerwowałam, że Oni mnie wysyłają ciągle do szpitala, a teraz myślę, że byłam tak głupia, że aż żal. Przecież to się mogło skończyć o wiele gorzej, niż przerwanie ciąży w 38 tygodniu. Przez to ciśnienie Agata urodziła się też bardzo malutka, na granicy niskiej wagi urodzeniowej.
Ponad to po porodzie leżałam w szpitalu tydzień, bo ciśnienie nie chciało się uspokoić. Do normy zaczęło wracać...hmmmm.... 3 tyg po porodzie???
A ciśnienie grozi nie tylko urodzeniem wcześniaka, ale też rzucawką, która jest realnym zagrożeniem życia dla matki i dziecka
Ja mam w kartach ze szpitala napisane : stan przedrzucawkowy.
Nie chcę Cię straszyć, ale też nie chcę żeby lekarze zbagatelizowali to u Ciebie.
Mierz ciśnienie zawsze o tej samej porze, to da Ci jakiś obraz.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

A w ogóle to cześć
Jak to mawia Czarna PIĄTEK< PIĄTECZEK< PIĄTUNIO

U nas dziś piękne słońce od rana

08.09.2013 Agata - spełnienie Naszych marzeń
Sophia_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:15   #2705
kwitka13
Zadomowienie

Hej kochane,
Ale mi humor poprawiłyście tymi moimi II - siedzę i się chichram do monitora. @ jutro będzie na 100% jakieś plamienia mi się zaczęły, choć i to dziwne, bo już od dłuższego czasu nie miewam plamień przed@.
Wczoraj kupiłam sobie dżinsowe ogrodniczki, jeszcze słomkowy kapelusz, gumioki i mogę w oborze gnój przerzucać - super są!

Od mca mam w samochodzie przegląd nieważny

miłego
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:40   #2706
iza243
Zakorzenienie

Witam

Idziemy dziś na szczepienie.Bardzo jestem ciekawa ile mały waży.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 08:57   #2707
IsiaG
Zadomowienie

Heja.

Kwicia, to my będziemy się chichrać jak pokażesz nam II kreski. Ja też poluję na dżinsową spódniczkę ale w wersji mini.

Ja dziś do okulisty się wybieram z córką starszą oraz w swojej sprawie. Ja raczej profilaktycznie, ale wolę sprawdzić czy się nie pogorszyło coś.

I zobaczcie pokój małej, teraz widać kolory. Mąż pomalował wnękę okna na biało i powiesił kinkiet. Zostało tylko kupić wykładzinę i można wnosić meble
Ale jak to w trakcie budowy jest bałagan.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0023.jpg (44,0 KB, 39 załadowań)

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 09:05   #2708
magbes
Zadomowienie

hejo w ten piatunio i ja czekam na weekendy bo mezu wtedy jest caly czas z namii i mi latwiej wszystko ogarnac
sophia kurde mialas przeboje z tym cisnieniem :/ ja w ciazy mialam ksiazkowe, az dziwne bo przed ciaza mialam o wielee wyzsze, moze nie nadcisnienie ale bywalo 135/80.... a w ciazy non stop 120/60
linka to kontroluj te cisnienie.... a to sama sobie wyczulas ze masz wyzsze? czy u lekarza czy jak...?

isia - brawa dla lidki! pieknie sobie poradzila z kolezanka
kwitka - i w tym slomkowym kapeluszu bys extra wygladala no i rzecz jasna rob jutro te dwie krechy

popijam kawulca sobie, Domiska chwilke spi... wczoraj siedzialam z nia na dworze od 11 do 14.30 bo taka miala melodie do spania ...a ja przy okazji przypieklam sobie noska na slonku teskni mi sie juz za opalaniem
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:09   #2709
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_mala Pokaż wiadomość
Hej ho!

Color wszystkiego najpiękniejszego z okazji rocznicy ślubu (bodajze 9.)

Ponad 1,7 m wysoki ten Twój Cycuś rany on ma dopiero 12-13 co będzie jak będzie miał 18 lat, podskoczy do prawie 2m

Jaki jestem Słodziak

Ooo inny avatar masz
dziękuję Ci kochana tak była 9 rocznica

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Siekierka ale słodki ten Twój maluszek Na zdjęciu troszkę tylko widać, mam nadzieję, że szybko to wyleczycie, bo szkoda żeby się męczył.

Bazi z ciśnieniomierzem nie pomogę - nie mam i nie znam się

Ja chyba rzeczywiście w ciąży jestem... wprawdzie nogi mam już czyste (dziewczyny z fb wiedzą ) ale non stop źle się czuję, cycki mnie bolą, krzyż mnie boli, jajniki pikają, kłują i bolą (Isiu nic tam mi się nie zagnieździło - ew torbiel ) spać mi się chce i jakby mi wszystko pod gardło podchodziło. Wczoraj podczas ćwiczeń to myślałam, że się porzygam.
Oczywiście nic to, że biorę dupka 2x1 i to pewnie z tego to wszystko.
W ciąży jestem "i co mi pan zrobi" !!!

dzień dobry
Kwicia kciuki trzymam by jednak @ nie przyszła i oooo

Cytat:
Heh, juz nie takie cuda świat widział.

Wstawiam zdjęcia z wczoraj. Kąpały się dwie laski, Lena i Lidka.
Lenka starsza o 6 miesięcy i widać tę różnicę. Jest bardziej korpulentna i spodobało jej się popychać Lidkę a ta co chwila lądowała na pupie. Dobrze, że ma pampka. Potem zauważyłam, że Lidka cwaniara, jak podchodziła do niej Lena to machała łapkami, że Lenka nie dała rady jej pchnąć, bo obrywała. Jeszcze to nie ten wiek, żeby się razem się bawić, raczej bardziej zabierały sobie zabawki.
Za to my, kobiety, sobie pogadałyśmy. Mężowie poszli na strzelanie, obaj należą do koła strzeleckiego i stamtąd się znamy. A my ciastka, kawka, dzieci pod czujnym okiem. Fajnie było. Dziewczynki jakoś przeżyły, nie płakały, nawet chyba pewna nić sympatii się zawiązała. Ogólnie ok.
jej jakie słodziaki super wygladają ehheeheh

WItam w ten słoneczny dzionek

Tymek zaraz spać idzie bo już jojczy jak nie wiem.. dam mu butle i niech się prześpi bo za 2 godzinki znowu spacer do szkoły

a ja cóż.. relaks.. przy praniu, składaniu ciuchów i taaak daaalejjj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 09:22   #2710
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
Hej kochane,
Ale mi humor poprawiłyście tymi moimi II - siedzę i się chichram do monitora. @ jutro będzie na 100% jakieś plamienia mi się zaczęły, choć i to dziwne, bo już od dłuższego czasu nie miewam plamień przed@.
Wczoraj kupiłam sobie dżinsowe ogrodniczki, jeszcze słomkowy kapelusz, gumioki i mogę w oborze gnój przerzucać - super są!

Od mca mam w samochodzie przegląd nieważny

miłego
Ale się zdziwisz Kochana!
A te ogrodniczki i kapelusz to nie tylko do gnoju...

Cytat:
Heja.
I zobaczcie pokój małej, teraz widać kolory. Mąż pomalował wnękę okna na biało i powiesił kinkiet. Zostało tylko kupić wykładzinę i można wnosić meble
PODOBA MI SIĘ!!! Naprawdę. A kinkiet śliczny

Ale u nas słonko

Stary 2014-04-04, 10:06   #2711
kwitka13
Zadomowienie

Isiu bardzo ładnie i teraz widać dokładnie! O wiele bardziej mi się podoba z białymi padami
Do okulisty po bryle idziesz? Ja od niedawna też brylok
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 10:09   #2712
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sophia_1 Pokaż wiadomość
Widziałam, że pytałaś na fb i tam Ci odpowiedziałam, ale powtórzę.
Przed ciąża nie miałam problemów z ciśnieniem, teraz jak mierzę też mam w granicach 125/85, więc ok.
Mi ciśnienie zaczęło skakać szybko, ale nie leczyli tego od razu i potem nie można było dziadostwa opanować. Napiszę Ci ciśnienie z wizyt (nie mam pierwszego pomiaru, bo kartę miałam założoną na drugiej wizycie, ale to było w normie, to pamiętam na pewno), tych szpitalnych nie mam (a tam to dopiero był szał). 136/83, 137/102, 148/94, 140/85, 140/83, 138/91,130/87, 133/68, 134/80,130/80, 150/100,160/110, 172/113, a potem było już coraz "ciekawiej".
Brałam leki na nadciśnienie, na spowolnienie akcji serca i na uspokojenie. Dostałam magnez w kroplówkach (chyba hektolitry) i chyba też potas
Brałam dobeghyt, meto coś tam (nie pamiętam nazwy, to na spowolnienie akcji serca) i m.in. relanium 5 pod język.
Szłam rodzić z ciśnieniem 200/150.
Jeżeli Twój obecny lekarz nie chce tego leczyć, to idź do innego, z tym nie ma żartów.
Ja się denerwowałam, że Oni mnie wysyłają ciągle do szpitala, a teraz myślę, że byłam tak głupia, że aż żal. Przecież to się mogło skończyć o wiele gorzej, niż przerwanie ciąży w 38 tygodniu. Przez to ciśnienie Agata urodziła się też bardzo malutka, na granicy niskiej wagi urodzeniowej.
Ponad to po porodzie leżałam w szpitalu tydzień, bo ciśnienie nie chciało się uspokoić. Do normy zaczęło wracać...hmmmm.... 3 tyg po porodzie???
A ciśnienie grozi nie tylko urodzeniem wcześniaka, ale też rzucawką, która jest realnym zagrożeniem życia dla matki i dziecka
Ja mam w kartach ze szpitala napisane : stan przedrzucawkowy.
Nie chcę Cię straszyć, ale też nie chcę żeby lekarze zbagatelizowali to u Ciebie.
Mierz ciśnienie zawsze o tej samej porze, to da Ci jakiś obraz.:
Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
linka to kontroluj te cisnienie.... a to sama sobie wyczulas ze masz wyzsze? czy u lekarza czy jak...?

W sumie całe życie miałam bardzo małe ciśnienie na poziomie 100/70..byłam spokojna zawsze, spiąca i nigdy sie nie budzilam w nocy..jakas taka rozmarzona. Odkąd się staraliśmy o dziecko czesto bywałam u lekarza i w szpitalu..od roku mniej wiecej mam takie ciśnienie 120/80 , 125/89 ale mierzone dość sporadycznie. Od paru miesięcy czuje uderzenia gorąca , palące policzki , walące serce , dużo sie w nocy budze , nie moge zasnąć , ciągle słysze swoje serce...ale stwierdzilam ze to wina starań,stresów,szpitali. Na punkcji lekarz zauwazył ( moj gin) ze mam bardzo wysoki puls i jakieś takie niemiarowy rytm serca i strasznie wysokie cisnienie. Mieli problem zeby mnie uśpić i po całym zabiegu przyszedł do mnie ze coś jest nie tak , ze powinnam iść szybko do lekarza po tabletki na obnizenie ciśnienia i zalozyć holtera. Zaznaczył ze w ciązy pierwsze 20 tygodni nadciśnienie jest zamaskowane a w połowie ciązy tak szaleje ze nie bedą w stanie tego opanować a to zagrożenie.
Umowilam się do lekarza na wczoraj. Z tydzien temu kupilam sobie tego holtera dobowego na gruponie i echo serca. W momencie zakladania pielegniara zmierzyła ciśnienie i było 140/100. Powiedziała ze bedzie trzeba brac leki.W sumie w samym holterze wyszło pare rzeczy w nim ale nic co wpływa na cisnienie ani nie ma typowej arytmi. Miałam 19 dodatkowych uderzen w momencie stresu ale zeby mowic o artytmii ponoć ma byc wiecej niż sto.
Wczoraj lekarz zmierzyła ciśnienie na lewej rece 140/100 i na prawej 135/89 , zrobiłą ekg i stwoerdziła ze to nie jest nadcisnienie i leków nie da. PowiedZIalam ze gin sugerował bo potem sobie z tym nie poradzą a ona " no ja nie wiem , nie wiem , moze jeszcze nie , a moze jeszcze zrobimy mocz i kreatynine a moze glukoze". Mowie ze wszystkie badania miałam robione w szpitalu 2mc temu + tarczyce i jest ok ze nadcisnienie nie jest od nerek,cukrzycy i ja sie boje o siebie i dziecko. A ta ze nic mi nie da i mam wrocic za 2 tygodnie i ona sie zastanowi.

Poszłabym prywatnie do tej babeczki co mi robiłą echo i sama mowiłą ze TRZEBA w ciązy jesc tabletki przy takich skokach ale boje sie ze potem bede musiała płacic dużą kasę wydawanie recept. A planuje prowadzić ciąze u tak drogiego lekarza ze nie chce już wywalac kasy na recepty u prywatnego kardiologa..

edit:

pozwolołam sobie zadzwonić do przychodni prywatnej gdzie zakladano mi holtera i pracuje ta pani dr co mowiła ze musze brac leki i to już i powiedziano mi ze wizytwa 100zł i potem co 2 miesiące wydawanie recept tak samo bo to jest normalna konsultacja. Pfffff dużo kurna dużo kasy jak na wydawanie recept. A jak ta babeczka z mojej przychodni ( rodzinna) nie wyda mi to chyba nie mam innego wyjscia??

3690 gram szcześcia <3

Edytowane przez Linka1984
Czas edycji: 2014-04-04 o 10:28
Stary 2014-04-04, 10:24   #2713
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

Bardzo mi się podoba

Dziewczyny kp mam pytanie.Czy wasze dzieci też się tak odrywały od piersi?Dominik ostatnio tak robi,a ja przyznam szczerze nie ma cierpliwośći do takiego karmienia na raty.Myśle nad butlą.

Stary 2014-04-04, 10:52   #2714
IsiaG
Zadomowienie

Iza, ale to normalne u dzieci. Może się już najadł? Ja swojej jak tak robiła, to chowałam cycka i czekałam aż znowu zgłodnieje. Będzie głodny to będzie jadł. To moje zdanie, a poza tym butelka to wygoda dla dziecka ale nie dla Ciebie. Powalcz jeszcze trochę bo za szybko się poddajesz.

Cytat:
Isiu bardzo ładnie i teraz widać dokładnie! O wiele bardziej mi się podoba z białymi padami
Do okulisty po bryle idziesz? Ja od niedawna też brylok

No właśnie nie idęmąż nawalił. Miał przyjechać do domu, zostać z Lidką a ja z córką miałam jechać. To do mnie dzwoni, że nie moze bo mu beton wożą. No ja wiem, siła wyższa, ale ja na tę wizytę czekam od pól roku . Nie mogę wyjść z domu, bo Lidka śpi. Ruszę to obudzę i będzie płacz. Na pieszo za daleko trzeba by autobusem. Córka poszła sama, bo ona ma astygmatyzm a ja chciałam sobie zbadać wzrok bo z daleka nie widzę. To se znowu poczekam.
Już czasami mam dość tej budowy, bo ani nic zrobić, cały czas zależna od męża czy będzie czy nie. Brak samochodu, brak samodzielności, wszystko odkładane na później. Wkurza mnie wszystko.

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2014-04-04, 11:43   #2715
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:

super! bardzo mi sie podoba

Cytat:
pozwolołam sobie zadzwonić do przychodni prywatnej gdzie zakladano mi holtera i pracuje ta pani dr co mowiła ze musze brac leki i to już i powiedziano mi ze wizytwa 100zł i potem co 2 miesiące wydawanie recept tak samo bo to jest normalna konsultacja. Pfffff dużo kurna dużo kasy jak na wydawanie recept. A jak ta babeczka z mojej przychodni ( rodzinna) nie wyda mi to chyba nie mam innego wyjscia??
to co to za przychodnia, 100 zl za recepte? no ja pierdziele co za masakra.... a zwykly rodzinny nie bedzie ci pozniej mogl wypisywac? no chyba ze trzeba bedzie dawki zmieniac to juz wtedy trzeba na kontrol.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 11:51   #2716
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

to co to za przychodnia, 100 zl za recepte? no ja pierdziele co za masakra.... a zwykly rodzinny nie bedzie ci pozniej mogl wypisywac? no chyba ze trzeba bedzie dawki zmieniac to juz wtedy trzeba na kontrol.
http://medicus.szczecin.pl/cennik?item=4

ta babeczka ( dr.n.med) przyjmuje w medicusie - pytałam ją nie pracuje nigdzie na nfz a recepta = konsultacja i nie ma ze taniej

troche mi głupio ze uciekne od babeczki rodzinnej do tej a za 2 miesiące wroce i powiem " wypisuj?" skoro ona uważa ze nie powinnam leków brac?

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-04-04, 12:19   #2717
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
http://medicus.szczecin.pl/cennik?item=4

ta babeczka ( dr.n.med) przyjmuje w medicusie - pytałam ją nie pracuje nigdzie na nfz a recepta = konsultacja i nie ma ze taniej

troche mi głupio ze uciekne od babeczki rodzinnej do tej a za 2 miesiące wroce i powiem " wypisuj?" skoro ona uważa ze nie powinnam leków brac?
no tak w medicusie sie tego nie obejdzie. a twoja rodzinna jest kardiologiem ze uwaza ze nie powinnas brac? moze jakis inny kardio ? ja z mloda chodze do dr Dawid ale ona w sumie tez kroi jak za zboze i chyba tylko od dzieci jest
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-04, 12:28   #2718
Linka1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no tak w medicusie sie tego nie obejdzie. a twoja rodzinna jest kardiologiem ze uwaza ze nie powinnas brac? moze jakis inny kardio ? ja z mloda chodze do dr Dawid ale ona w sumie tez kroi jak za zboze i chyba tylko od dzieci jest
Nie chce chodzić prywatnie właśnie a na nfz nie załatwie szybko nowego lekarza bo musiałabym sie przepisać do innej przychodni - a w starej trzeba byc min 3 miesiące aby zmienić..a gin kazał to natychmiast załatwiać..
musze sprawdzic kiedy wypełniałam dekralacje do tej nowej..
przychodzi mi jeszcze do głowy isc raz do medicusa a potem ciągnać leki u koleżanki bez recepty..

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-04-04, 15:06   #2719
iza243
Zakorzenienie

My po szczepieniu,mały waży 7180

Stary 2014-04-04, 15:10   #2720
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Amelka ma 7 miesiecy a wazy jakies 6,5 kg nie ma co, wypasione mam dziecko Pieknie Domiś wazy
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-04-04, 17:03   #2721
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:

Jezuuu, Iza on ma 3 miesiące i tyle waży na kp?

Maleńka i bezbronna

córeczka

Stary 2014-04-04, 18:00   #2722
czarna_mala
Zakorzenienie

Cytat:
Extra wyszedł bardzo mi się podoba

Cytat:
Ja chyba rzeczywiście w ciąży jestem... wprawdzie nogi mam już czyste (dziewczyny z fb wiedzą ) ale non stop źle się czuję, cycki mnie bolą, krzyż mnie boli, jajniki pikają, kłują i bolą (Isiu nic tam mi się nie zagnieździło - ew torbiel ) spać mi się chce i jakby mi wszystko pod gardło podchodziło. Wczoraj podczas ćwiczeń to myślałam, że się porzygam.
Oczywiście nic to, że biorę dupka 2x1 i to pewnie z tego to wszystko.
W ciąży jestem "i co mi pan zrobi" !!!

dzień dobry

Cytat:
czarna chodź tu poszczuć ze mną!!!
hę?

Witam się

Weszłam wczoraj, nadrobiłam i padłam ze zmęczenia, nie miałam siły na odpisywanie dobija mnie to przedwiośnie i zmiana czasu byłam dziś u Ginki, w jednym jajniku mam torbiel ale w to mam cyt. Linkę "Jak ma być ciąża to będzie" i tego się trzymajmy

Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, pamiętacie pisałam Wam, ze moja siostra poroniła? Dziś mi mówi, że pierwszy raz zdarzyło jej się plamienie na brązowo w środku cyklu? Co to może oznaczać, coś mi gadała, że ma podwyższone tsh, możliwe, że od tego?

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:09   #2723
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

jesli w srodku cyklu to moze plamienie owulacyjne? mi sie takie zdarzalo

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-04, 18:26   #2724
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Jezuuu, Iza on ma 3 miesiące i tyle waży na kp?
Lekarka się smiała że chyba mam śmietanke zamiast mleka
Cytat:
Witam się

Weszłam wczoraj, nadrobiłam i padłam ze zmęczenia, nie miałam siły na odpisywanie dobija mnie to przedwiośnie i zmiana czasu byłam dziś u Ginki, w jednym jajniku mam torbiel ale w to mam cyt. Linkę "Jak ma być ciąża to będzie" i tego się trzymajmy
Podoba mi się twoje nastawienie

Stary 2014-04-05, 08:50   #2725
cebulova
Zadomowienie

Cytat:
No pięknie!

Cytat:
Dziewczyny mam jeszcze jedno pytanie, pamiętacie pisałam Wam, ze moja siostra poroniła? Dziś mi mówi, że pierwszy raz zdarzyło jej się plamienie na brązowo w środku cyklu? Co to może oznaczać, coś mi gadała, że ma podwyższone tsh, możliwe, że od tego?
Takie plamienie to może być wszystko. Cieżko stwierdzić, Może okołopwulacyjne skoro w połowie cyklu..

Witam dziewczynki!
Trochę nie ogarniam forum, bo Antek daje znowu tak czadu, że wysiadam. W ciągu dnia nie chce spać, a wieczorem nie może zasnąć chyba ze zmęczenia. Kolki się nasiliły, ma bolące bąki. W dodatku zaczyna odrzucać Pepti i nie wiem co robić. Wczoraj dał nam taki popis krzyku na wizycie u babci, że aż mi było wstyd. Sąsiadka z góry mnie ostatnio aż zaczepiła, pogratulowała cierpliwości i powiedziała,że podziwia mnie że wytrzymuję. Nosz k... a co mam zrobić?

A ja rosnę i rosnę
cebulova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 10:15   #2726
czarna_mala
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
jesli w srodku cyklu to moze plamienie owulacyjne? mi sie takie zdarzalo
Nie wiem co to moze być takie bąrowe kropelki mówi, że ma wg mnie coś jej sie porąbało z hormonami, w dodatku odkryli u niej Hashimoto

Cytat:
Podoba mi się twoje nastawienie
Jetsem już zmęczona tym...stąd chyba to nastawienie

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Takie plamienie to może być wszystko. Cieżko stwierdzić, Może okołopwulacyjne skoro w połowie cyklu..

Witam dziewczynki!
Trochę nie ogarniam forum, bo Antek daje znowu tak czadu, że wysiadam. W ciągu dnia nie chce spać, a wieczorem nie może zasnąć chyba ze zmęczenia. Kolki się nasiliły, ma bolące bąki. W dodatku zaczyna odrzucać Pepti i nie wiem co robić. Wczoraj dał nam taki popis krzyku na wizycie u babci, że aż mi było wstyd. Sąsiadka z góry mnie ostatnio aż zaczepiła, pogratulowała cierpliwości i powiedziała,że podziwia mnie że wytrzymuję. Nosz k... a co mam zrobić?
Muszę jej pwoeidzieć, żeby użyła pasków owu, żeby wiedzieć w ktorej fazie ma te plamienia rany młodsza siostra uświadamia starszą heheh

Antosiu bądź dobry dla mamusi i tatusia

Staraczka od stycznia 2013:
- insulinooporność
- heterozygota w mutacji MTHFR
- prawdopodobnie problemy z przepływami
- dodatnie: ANA, AOA
...i może jeszcze frytki do tego?

× 6
czarna_mala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-04-05, 15:48   #2727
pennee
Raczkowanie

Cześć !
Właśnie skończyłam poprawiać pliki do pracy i mam czas dla siebie
Ktoś chętny na popołudniową kawkę?
Mam ochotę na coś słodkiego, może sernik z mango?
Miłego weekendu !
pennee jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-05, 16:35   #2728
Sophia_1
Zadomowienie

Cytat:
W sumie całe życie miałam bardzo małe ciśnienie na poziomie 100/70..byłam spokojna zawsze, spiąca i nigdy sie nie budzilam w nocy..jakas taka rozmarzona. Odkąd się staraliśmy o dziecko czesto bywałam u lekarza i w szpitalu..od roku mniej wiecej mam takie ciśnienie 120/80 , 125/89 ale mierzone dość sporadycznie. Od paru miesięcy czuje uderzenia gorąca , palące policzki , walące serce , dużo sie w nocy budze , nie moge zasnąć , ciągle słysze swoje serce...ale stwierdzilam ze to wina starań,stresów,szpitali. Na punkcji lekarz zauwazył ( moj gin) ze mam bardzo wysoki puls i jakieś takie niemiarowy rytm serca i strasznie wysokie cisnienie. Mieli problem zeby mnie uśpić i po całym zabiegu przyszedł do mnie ze coś jest nie tak , ze powinnam iść szybko do lekarza po tabletki na obnizenie ciśnienia i zalozyć holtera. Zaznaczył ze w ciązy pierwsze 20 tygodni nadciśnienie jest zamaskowane a w połowie ciązy tak szaleje ze nie bedą w stanie tego opanować a to zagrożenie.
Umowilam się do lekarza na wczoraj. Z tydzien temu kupilam sobie tego holtera dobowego na gruponie i echo serca. W momencie zakladania pielegniara zmierzyła ciśnienie i było 140/100. Powiedziała ze bedzie trzeba brac leki.W sumie w samym holterze wyszło pare rzeczy w nim ale nic co wpływa na cisnienie ani nie ma typowej arytmi. Miałam 19 dodatkowych uderzen w momencie stresu ale zeby mowic o artytmii ponoć ma byc wiecej niż sto.
Wczoraj lekarz zmierzyła ciśnienie na lewej rece 140/100 i na prawej 135/89 , zrobiłą ekg i stwoerdziła ze to nie jest nadcisnienie i leków nie da. PowiedZIalam ze gin sugerował bo potem sobie z tym nie poradzą a ona " no ja nie wiem , nie wiem , moze jeszcze nie , a moze jeszcze zrobimy mocz i kreatynine a moze glukoze". Mowie ze wszystkie badania miałam robione w szpitalu 2mc temu + tarczyce i jest ok ze nadcisnienie nie jest od nerek,cukrzycy i ja sie boje o siebie i dziecko. A ta ze nic mi nie da i mam wrocic za 2 tygodnie i ona sie zastanowi.

Poszłabym prywatnie do tej babeczki co mi robiłą echo i sama mowiłą ze TRZEBA w ciązy jesc tabletki przy takich skokach ale boje sie ze potem bede musiała płacic dużą kasę wydawanie recept. A planuje prowadzić ciąze u tak drogiego lekarza ze nie chce już wywalac kasy na recepty u prywatnego kardiologa..

edit:

A gin nie może Ci wypisywać recept na te leki? Mi wypisywał gin jak chodziłam na wizyty. Jakbym miała tak co 2 tyg chodzić do gina i do kardio i bulić za leki

Cytat:
No właśnie nie idęmąż nawalił. Miał przyjechać do domu, zostać z Lidką a ja z córką miałam jechać. To do mnie dzwoni, że nie moze bo mu beton wożą. No ja wiem, siła wyższa, ale ja na tę wizytę czekam od pól roku . Nie mogę wyjść z domu, bo Lidka śpi. Ruszę to obudzę i będzie płacz. Na pieszo za daleko trzeba by autobusem. Córka poszła sama, bo ona ma astygmatyzm a ja chciałam sobie zbadać wzrok bo z daleka nie widzę. To se znowu poczekam.
Już czasami mam dość tej budowy, bo ani nic zrobić, cały czas zależna od męża czy będzie czy nie. Brak samochodu, brak samodzielności, wszystko odkładane na później. Wkurza mnie wszystko.
Wierzę, że masz już dość, ale świetnie Wam idzie. I myślę, że już bliżej niż dalej

Cytat:
moja Agata we wtorek kończy 7 mcy, a waży pewnie z 8 kilo.... Iza za tą śmietankę.

Cytat:
Napisane przez cebulova Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki!
Dokładnie, a co masz zrobić???? Nie wyłączysz i nie odstawisz na półkę

cześć.
Mąż kupił alumy do bmw

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Pene ja chcę sernika

Stary 2014-04-05, 18:50   #2729
Linka1984
Zakorzenienie

Sophia rozmawiałam z ginem. Od dzis 2xdziennie mierzyć i jak cos on to bedzie leczył,ufff

3690 gram szcześcia <3
Stary 2014-04-05, 21:44   #2730
monini2507
Zakorzenienie

Hej
Nadrobiłam ale siły nie mam żeby już odpisać najważniejsze że jestem na bieżąca ale coś tam skrobnę żeby nie było
Isia pokoik boski też taki chcę
Iza ale z Domisia kawał chłopa
Kwitka Czarna jak tam Wasze II krechy
Santom rodzisz ?
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości