![]() |
#2701 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
Hej
![]() Świeżo upieczona mężatka, 4-miesięczna prawie ![]() Brałam tabl kilka dobrych lat. To jest mój drugi cykl bez nich i pierwszy, w których stwierdziliśmy, że bierzemy się do roboty ![]() Pierwszy jak w zegarku, 28dniowy. Obecny trwa już 37 dni ![]() Także całe moje pilnowanie kiedy są te najlepsze dni poszło na marne ![]() ![]() ![]()
#2702 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A moze już jesteś w ciazy skoro nie masz @ jeszcze ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Mąż mnie tak nakręcił,że zrobiłam test 4 dni po spodziewanym @. Jedna kreseczka
![]() ![]() W trakcie kiedy powinnam dostać @ byliśmy na wakacjach i zakładałam,że może zmiana klimatu też wpłynęła na opóźnienie ![]()
#2704 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Starałam się zapomnieć, która to faza cyklu, ale nie umiałam. Cały czas pamiętałam, że MUSIMY uprawiać seks w okolicach 12-14 dc (mam idealnie równe cykle). Wisiało to nade mną niczym niezdany egzamin w wakacje. Bywało, że byłam zmęczona, nie miałam ochoty, ciężki dzień w pracy.. Chciałam odpuścić, ale zapalała się lampka! Zmarnujesz cykl! Co ci szkodzi się przemęczyć, przecież bez gry wstępnej i innych pierdół, to 3 minuty i będzie załatwione. I tak się zmuszaliśmy. Tylko szybka aplikacja spermy i można iść spać. Przykre. Dlatego w momencie totalnego buntu, uznałam, że celowo nie będziemy się kochać w dni płodne. Nie i już! Wtedy nawet przychodzący okres nie sprawiał zawodu, nie był rozczarowaniem, tylko naturalną konsekwencją naszego wyboru. Powoli powracał spokój. ![]() A teraz? Sama nie wiem, jak się czuję. Staram się nie myśleć. Bo jak myślę, to dochodzę do wniosku, że nie chcę tego dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2706 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A teraz to dzieciatko bedzie waszym skarbem, darem, nagroda za ta wytrwalosc!
![]() |
#2707 |
Raczkowanie
|
ech... od kilkunastu dni do wczoraj miałam do spraw ciążowych całkiem zdrowe podejście, takie na luzie. niestety wczoraj mi przeszło
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Raczkowanie
|
Gdy my się staraliśmy o dziecko, jako małżeństwo, w tym samym czasie bez ślubu, przypadkiem zrobiła sobie dzidziusia trójka (!!!) młodszego rodzeństwa mojego męża. Dwóch braci i siostra.
Zgadnijcie, jak się czułam. Młodsi, bez żadnych ślubów, a siostra to w ogóle z jakimś przypadkowym gościem, który ją potem zostawił. Ryczałam całymi tygodniami. Prosiliśmy siostrę męża, żeby nam oddała swoje dziecko do adopcji, ale odmówiła. |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
U mojej szwagierki to też była jednorazowa akcja, w dodatku skok w bok, bo w tym czasie była w związku z zupełnie innym facetem.
Dlatego myśleliśmy, że może zechce oddać nam dziecko. Życie pisze naprawdę dziwne scenariusze. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Are you talking to me?!
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2712 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny to jest doskonały przykład na to jak ważną rolę odgrywa psychika....Impreza, alkohol, zabawa, zapomnienie, luz....świadome przyszłe mamy nigdy sobie na to nie pozwolą w szczególności na alkohol...ale gdyby choć raz?
U mnie @ nie przyszła (termin był wczoraj) jakoś nie czuje symptomów jej rychłego nadejścia (jak na razie) a jednak coś jest...boli mnie krzyż i piersi ale tylko u podstawy, sutki lekko wrażliwe powyżej nich nic mnie nie boli nawet piersi nie są napuchnięte. W ostatnim czasie skupiłam się na infekcji górnych dróg oddechowych które jeszcze mi dokuczają...Postanowiłam wstrzymać się z testowanie do czwartku, poczekam. Chcę zaczekać bo dwa miesiące temu okres przesunął mi się o tydzień i wierzyłam że się udało...cóż czwartek... albo sprawie sobie najpiękniejszy prezent na 30 urodziny albo natura ładnie się ze mną zabawy....3 - majcie kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Zadomowienie
|
I tak powinnysmy podchodzic do tego jak TE dziewczyny, na luzie..
Waga109 trzymamy kciuki! Piekny bylby prezent ![]()
#2714 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Nie było mnie tu parę miesięcy i dzisiaj mogę Wam opowiedzieć z przeżyć na własnej skórze jak to działa. Staraliśmy się z mężem o dziecko 3 lata, lekarze, badania, leki, między czasie 2 poronienia, i już zdecydowaliśmy się na inseminację. Jednak po wyczerpujących 3 latach doszliśmy z TŻ do wniosku że mamy córkę 14 -tnią, my już wiek też pod 40 to odpuszczamy. W sumie wynaleźliśmy sobie inny cel: podróże, więc w czerwcu obrałam kierunek lekarz i recepta na tabletki. Jednak dostałam takie co powodują pierwszy miesiąc plamienia, a że mieliśmy wyjazd na 2 tygodnie nad morze, piękna pogoda, basen itp to stwierdziliśmy że tyle czasu się nie udało, a poroniłam dokładnie 2 miesiące wcześniej to że zacznę je brać po powrocie z wakacji. Wakacje cudne! Pierwszy raz nie było seksu z zegarkiem w ręku, tylko spontan, zero myśli, zero stresu!. Ciężko było wrócić do rzeczywistości i do pracy. To że nie miałam regularnie @ to już norma, długość cyklu dochodziła do 50 dni więc ze spokojem czekałam na @, ale po 2 tygodniach od wakacji stwierdziłam że zrobię test i wykupię owe tabletki anty. I tu było aż zatajenie się! Na teście wyszły 2 grube krechy, czerwone. Z niedowierzania zrobiliśmy jeszcze 2 testy, też mega czerwone. Ale po poronieniach ze spokojem czekaliśmy na wizytę u lekarza. wizyta była dopiero po 2 tygodniach, poszliśmy i usłyszeliśmy bicie serca, i że wszystko jest ok. Obecnie jestem w 4 miesiącu, po badaniach prenatalnych ( wszystkie badania sa ok). Tak więc dziewczyny odpuście, wyjedźcie, zapomnijcie. Wiem! Łatwo tak mówić ale sama się przekonałam że to skutkuje!!! Trzymam za Was kciuki!!!
#2716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2717 |
Rozeznanie
|
Czesc,
Musze komus powiedziec, bo mnie rozniesie ![]() ![]() Niby tak na nia czekalam ale dzis jak zobaczylam cieniutka druga linie to mnie wbilo. Zrobilam test, bo jestem chora i nie bylam pewna czy powinnam sie faszerowac jakimi cudami medycyny czy nie. I teraz w pance przeszukuje internet co powinnam zrobic. Jakich witamin powinam uzywac? Bodymax odpada ![]() Meza jutro wysle by kupil mi kwas foliowy. Chwilowo kuruje sie herbata z sokiem z czarnej porzeczki.
#2718 |
Zadomowienie
|
Gratuluje!!! Oby wiecej tu bylo takich dobrych wiadomosci
![]() ![]()
#2719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
02.09.2012 My ![]() ![]() Edytowane przez kosta6 Czas edycji: 2014-10-14 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo. Juz szukam w internecie, gdyz mieszkam w Angli a chwilowo chce poczekac z informowaniem rodziny.
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Gratulacje aanetaa007! Szczęściara
![]() Ja się dzisiaj dowiedziałam, że moja kolejna koleżanka jest w ciąży. Ona miała szczęście i długo się nie starali (miesiąc) . Cieszę się, ale trochę mnie to zdołowało. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Raczkowanie
|
Niestety ja też nie mam dobrych wieści i niestety nie będzie wspaniałego prezentu urodzinowego....dziś przyszła zmora....Postanowiłam że w przyszłym tygodniu idę na wizytę prywatną do ponoć "wspaniałego" lekarza zobaczymy co powie inaczej odpuszczam sobie... mam dość ...nie mam po prostu siły by każdego miesiąca czuć ten ból, rozczarowanie....dość
|
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2725 |
Zadomowienie
|
O prosze jakich dobrych wskazowek mozna sie tu nauczyc
![]() Waga przykro mi ze nadeszla.. ![]() Ale skoro sie wybierasz do innego lekarza, to nie trac nadzieji ![]()
#2726 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy to normalne ze 4 dzien z rzedu wieczorem mnie pobolewa podbrzusze jak na okres i mam zatwardzenie ?
![]() |
#2727 |
Raczkowanie
|
skoro masz zatwardzenie to nic dziwnego że cię brzuch boli. Spróbuj najeść się śliwek na noc, albo wypij jogurt, jeśli masz nietolerancję laktozy to mleko/kakao, jak rano nie uda się wypróżnic to kup w aptece czopki glicerynowe.
#2728 |
Raczkowanie
|
Możliwe, że takie pytanie (i odpowiedź też) już była, ale na przekopanie się przez dwa wątki po 100 stron niestety nie mam czasu więc w razie co nie bijcie
![]() Podczas pierwszej ciąży korzystałam z usług ginekologa w przychodni rejonowej, w związku z tym wszystkie badania miałam darmowe. Teraz, po 10 latach, planuję kolejną ciążę i też chciałabym skorzystać z usług NFZ, ale nie w przychodni, ale w u lekarza, który oprócz praktyki prywatnej ma również podpisaną umowę z NFZ. Czy któraś z was orientuje się czy badania ze skierowania od takiego lekarza są refundowane tak samo jak sama wizyta, czy może jednak się za nie płaci? |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Zadomowienie
|
afryga jeśli dostajesz od lekarza prywatnego skierowanie na badania to będziesz za nie placic, wyjątkiem jest jeśli lekarz który ma umowę z nfz da ci skierowanie na te badania na lewo, pamietaj ze za wiekszosc badan i tak będzie trzeba placic.
#2730 |
Przyczajenie
|
Witam
Ja z Chłopakiem stwierdziliśmy że chcemy mieć małego szkraba. Udało się w pierwszym cyklu byliśmy tak szczęśliwi na maksa. Niestety poroniłam w 8 tygodniu stwierdzili puste jajo płodowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.