![]() |
#2701 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 6
Gratulacje ...Witamy cie Olenko...
ps nie za bardzo sie tak pospieszyłyscie :P ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Cytat:
oj biedna musiała sie nacierpieć ... witamy cie majeczko .... Kate a ty duzo odpoczywajj ---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moj gin to panikarz. Najlepiej żebym w domu leżała żeby nic mi na głowę nie spadło,żebym sie nie przewróciła, itd. A prowadzenie w tak zaawansowanej ciąży niebezpieczne bo mogą złapać skurcze,możemy zaslabnac (np nagły ucisk na przepone) albo zwyczajnie ktoś może w nas wjechać. Ja akurat jeżdżę od prawie 13lat więc czuje sie pewnie. Cytat:
Wysłane z mojego ST26i za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#2703 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- Cytat:
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Chyba kpisz? widziałaś ile tu chętnych? Ja sie nie wpieprzam
![]() Niechaj będzie ![]() Cytat:
![]() To krzesło wyższe ![]()
![]() |
#2705 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt
![]() Tristom, GiannaM na co wy czekacie ![]() ![]() Justine witaj ponownie ![]() ![]() Amelka wspolczuje szpitala. ja niestety trafilam.na beznadziejnego diabetologa, dlatego.nawet insuliny nie.dostalam, a tutaj w szpitalu chyba nawet nie ma diabetologa ![]() ![]() Ja sie przebudzilam i nie moge spac. Jak leze i sie nie ruszam, to jest spoko. kazdy najmniejszy ruch powoduje bol :-( o 22 chcieli mnie postawic na nogi, ale sie nie udalo, nie umialam wstac z lozka, jak wstalam to zaslablam i tyle bylo ze wstawania ![]() Nie moge doczekac sie kolejnych dni, az w koncu sie.rusze i bede mogla zajac sie moja kruszynka. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2706 | ||||
Zakorzenienie
|
Znów się przebudziłam i spać już nie mogę
![]() justine nie martw się różnicą pomiarów, to na pewno wina sprzętu, zwłaszcza, że w szpitalu nic takiego nie mówili, prawda? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
Jak pisała Side (której bardzo dziękuję za przekazanie Wam wieści) moja ukochana córeczka jest już na świecie ![]() Niestety mojego porodu nie wwpominam dobrze a nawet bardzo traumatycznie ze wzgledu na jednego lekarza, ale odkąd mam Majkę to wszystko sie mi szybko rozmazalo w pamięci...gorzej z moim mężem, który był wtedy bezsilny ale dziewczyny brz bliskiej osoby pbok wcale bym rady nie dała ![]() Wracając do tematu porodu to zrobie opis nie będzie fajny a raczej okropny ale to dopiero w domu jak juz wrócimy z Maja ze szpitala. Powiem Wan tylko tyle że zanim trafiłam pod nóż miałam 10cm roxwarcia a poród nie postepowal ehh masakra... Ela współczuję ja po moich dwudniowych meczarniach pionizacje przeszłam brz większych problemów i juz troszkę chodziłam mimo rzeczywiście nie bólu na każdym kroku. Mi juz wyjeli tez cewnik bo nue cierpię tego. Córeczkę przywieźli mi dwie godziny po cc i byla ze mną do 24 a później ja zabrali na noc. Koło 7 trafie juz na normalny oddział wiec chce do tego czasu być w miarę ruchliwa ![]() Przepraszam za nie nadrabiam ale no po prostu nie dan rady Wielkir buziaki dla Was ode mnie i Majki i bardzo dziękujemy za wsparcie. Jak będę w domu to wrzucę jakies zdjęcie mojej księżniczki za którą bym życie oddała ![]() Wysłane z mojego GT-I8190 |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Kate współczuje przeżyć, naprawdę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | |
Rozeznanie
|
Kate, najwazniejsze ze córeczka zdrowa.
Na pewno ciezki porod i trauma w pamieci. Ze tez tak musi byc:banghead: Ale widac ze mimo to masz pozytywne nastawienie. Ale jak jyz sie widzi tego skarba to nie ma sie co dziwic. Buziaki dla was. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:15 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Cytat:
![]() Chyba dzis znowu zwieksze. Bo po kolacji mialam 187. A to stanowczo za duzo. Dziwne to jest bo pare dni mialam niskie cukry ze musialam slodkie dojadac a teraz znowu wysokie i puchna mi stopy. Swira mozna dostac :screwy: Na szczescie jutro nan wuzyte u gina. W razie czego polozy mnie na oddział. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chciałam jeszcze Tobie i zwłaszcza Eli powiedzieć, że każdy dzień po cc jest lepszy. Tak też mi położna mówiła, najgorszy pierwszy i drugi dzień, później będzie już tylko lepiej. I tak było. Wszystko mija dziewczynki... Ela, szkoda, że Ci małej nie dali, to bardzo pomaga, nic nie jest ważniejsze... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:33 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Cytat:
A Ola nie była szara i brzydka, tylko ty stuknieta ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2711 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kate współczucia tak długaśnego porodu, ale na szczęście złe wspomnienia szybko wypadają z pamięci. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 |
Zakorzenienie
|
Justine - fajnie, ze sie odezwalas. Tak jak dziewczyny pisza, takie roznice sie zdarzaja czesto. Mysle, ze nie powinnas sie tym tak bardzo stresowac.
Amelko - rozlaka jest straszna, ale dla dobra Ciebie i dzieciaczka musisz sie uspokoic. Trzymam kciuki! Virginia - jak nocka? Mam nadzieje, ze tych wszystkich spraw, ktore spedzaja Ci sen z powiek bedzie coraz mniej. Ela - nie czuj sie gorsza przez to, ze rodzilas przez cc. Jestes i bedziesz na pewno wspaniala mama dla Olenki. ![]() Kate - dobrze, ze mialas meza przy sobie. Teraz skup sie na tym cudzie, ktory masz obok siebie, a reszta juz nieistotna. Side - rodzisz? Gianna, Trisdom - a Wy? U nas nocka prawie bez kaszlu, a w dzien Ewe rozpiera energia. Trzymajcie kciuki, bo wizyty moich tesciow sa porodogenne, a ja nie moge jeszcze rodzic. |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() A jesli nie to dzisiaj na pewno juz bedziesz smigac i zobaczysz sie i z TZem i z Ola ![]() Trzymaj sie i powodzenia ![]() Cytat:
![]() Tez sie trzymaj kochana ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Dobry dzień :-*
Amelka jesteś pod opieką to jest najważniejsze ![]() Teqiba ja bym Ci poprasowała bo lubię ![]() Ela ile to cię siły kosztuje ![]() ![]() Side współczuję przeżyć :-* ale najważniejsze że wszystko skonczylo się szczęśliwie ![]() Nadzwyczajna trzymam ![]() Margo ![]() ![]() Virginia jak się czujesz? Ja wariatka wzięłam wczoraj ostatnią tabletkę relanium, co prawda podziałało na ciśnienie ale czajnik mnie teraz boli :/ dzisiaj wizyta kontrolna u kardio o 16 mam nadzieję że będzie wszystko ok. Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Raczkowanie
|
O matko, ile tu sie dzieje!!!!
Kate, Ela ogromne ogromne gratulacje!!!! Trzymam za Was mocno kciuki, żeby jak najszybciej przestało boleć! Cudne Córeczki szybko wynagrodzą Wam cierpienia! Sciskam Was mocno! Amelka doskonale wiem co czujesz. Moja tęsknota była ogromna, ale powiem Ci że Ola chyba lepiej to zniosła niż ja. Dzieci są mądre, duzo rozumieją, więc Twoja Córcia na pewno dzielnie bedzie na Ciebie czekać! Ty myśl o Dzieciatku w brzuszku, no tez Cie potrzebuje! Taka mądra jestem dzięki Wam, bo to Wy mnie tak pocieszalyscie, a to bardzo bardzo pomagało!!! Za wszystkie akcje porodowe, wizyty, skończone, rozpoczęte tc trzymam mocno kciuki!!!! Od poniedziałku jestem w domu. Lekarz na wizycie stwierdził, że każdy cm mojego ciała tęskni za domem i nie ma serca mnie zatrzymywać ![]() ![]() Olusia przyjechała po mnie do szpitala - widok pedzacego do mnie dziecka przez cały korytarz z wyciagnietymi rekami i okrzykami: mamusia, mamusia - bezcenny!!! 5 minut klęczalam, tulilam i plakalam!!! ![]() Każdej z Was dziękuję za wsparcie, kciuki i ... brokuly ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ![]() ![]() Jakiegoś powera dzisiaj dostałam nie wiem skąd i już pranie wstawione posprzątane dzisiaj wreszcie spakuje torbę do szpitala bo już mam wszystko torbę przede wszystkim coraz bardziej regularne skurcze a jeszcze albo już dzisiaj 30 dni do daty porodu więc stawiam wszystkim soczek ![]() Miłego dnia i samych dobrych wiadomości
#2717 | |
Moderator
|
![]() Szkoda ze nikt bliski, kto jest na miejscu mi tak nie powie ![]() Cytat:
![]() No i dalej trzymam kciuki za jak najdluzszy dwupak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny z tej strony zamawiałyście apteczne rzeczy: http://www.aptekagemini.pl/ ?chciałabym zrobić większe zamówienie, czy ktoś ma może dokładną listę co na pierwszy rzut z apteki najlepiej kupic dla mamy i dzieciątka?;-)
Edytowane przez bejb200 Czas edycji: 2014-02-20 o 07:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Maaaaagie, a Ty niby ile masz na plusie? ![]() ![]() Cytat:
Nie wiem czy to hormony czy po prostu instynkt macierzyński, ale łzy mi poleciały jak przeczytałam o Waszym powitaniu, wzruszające. Kate, to straszne że najpierw tyle się męczyłaś żeby urodzić naturalnie a potem wraz cc.. Ela niedługo nacieszysz się córą. Ja pionizację miałam po 15h dopiero. Michasia zabrali mi tylko na nockę, ale TŻ był z nami cały czas więc w dzień mi go podawał itp. Ciekawe jak będzie teraz, gdy będę bez niego. Też pewnie na nockę oddam dziecia, a w dzień jakoś sobie poradzimy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() bo mąż jej kupił taką maluśką deskę do prasowania, dla lalek ![]() ![]() a tak serio to ja też muszę teraz wszystko na siedząco robić to znaczy na czas ciąży mam względy i prasowanko wozimy do mamusi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mona i margo80 na wasze pytanie odpowiem: nie, nie rodzę ...niestety ![]() ![]() ah jeszcze kolba: trzymaj cię dzielnie!!! Dobrze że wyszłaś! |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wszystko będzie ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W ogóle tż dziadek ostatnio nieźle nakrzyczał na tż, że zabrał mnie w weekend nad morze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Najważniejsze, że Majka jest z tobą cała i zdrowa ![]() Przede mną na liście do rodzenia jest już tylko JustiLbn ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2723 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Ela mam nadzieję, ze już śmigasz po szpitalu i wyoglądałaś malutką wszerz i wzdłuż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Kolba super, ze Cie wypuscili
![]() Kate dobrze, ze po tylu godzinach męki lepiej przeszlas pionizacje. Nalezy Ci sie szybki powrot do zdrowia. Trzymaj sie mocno. Dziekuje wszystkim za gratulacje ![]() Nie pisze.nic o sobie na razie, bo jestem w jakiejs rozsypce ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Raczkowanie
|
A ja nadal mam skurcze. I rozwarcie się zrobiło minimalne. Dostałam zastrzyk na rozwój płuc małej, bo jest zagrożenie przedwczesnego porodu. Amelka w domu wymiotuje. Psy całą noc ponoć krążyły i mnie szukały. A ja tu chyba dłużej zabawie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Wtajemniczenie
|
Kate, Ela, Amelka
![]()
#2728 |
Zadomowienie
|
Kolba cieszę się że lekarz się zlitował nad tobą
![]() ![]() ![]() Teqiba szkoda że nie mozna sie teleportować to bym Cię odwiedziła ![]() Side kochana trzymaj się ![]() Amelka też dostałam celeston, lepiej jak go podadzą ![]() ![]() ![]() Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | ||||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() amelka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.