Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-21, 10:48   #2701
oliwka__
Zakorzenienie

GG do oliwka__ Send a message via Skype™ to oliwka__
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

witam

dziecko śpi, mama gołąbki na obiad robi a ja uczę się = rozwiązuję testy póki co 4000 z 22 000
ponadto mamy początkowe zapalenie oskrzeli tz tak było we wtorek bo byłysmy u lekarza tak więc Bactrim, jakiś syrop i depulol, nie jest źle bo gorączki nie ma więc i na dwór pani dr pozwoliła nam wychodzić jeśli pogoda dopisuje ... swoją drogą to na dworze jest cieplej aniżeli w domu ... koniec lata szkoda
oliwka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 10:55   #2702
Villga
Zadomowienie

Nestelle, cieszę się, że u Was ze spaniem lepiej
Ja też niejednokrotnie zastanawiałam się nad odcycowaniem Kini jednak póki co się wstrzymuję, ponieważ boję się, że to przyniesie więcej szkody niż pozytku... Z tego co się orientuje nie powinno się odstawiać dziecka gdy jest chore lub jakis trudny etap przechodzi a Kinga w nocy często się drapie po głowce i cyc pomaga jej się wyciszyc i spac nadal. Boje się, że świąd plus brak cyca to by było za dużo dla niej na raz... I sama nie wiem. Cięzka sprawa.

Aaa mam prośbe o porade modową heheh. Mam czarną kieckę o taką:http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...orative-detail
i czarne buty i zastanawiam się czy mogłabym założyc czarny sweterek w kolorowe kwiaty?... Do kościoła się z Kingą nie wybieram dopiero pozniej do domu weselnego. Myslicie, że pasuje?
Villga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:02   #2703
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Luna - Twoje devil - kids dzisiaj rządzi!
Trolla - ja chcę z Tobą pijacką fotkę, ja chcę. Zaraz koło zdjęć dzieci.
A miałam nie pisać, ale napiszę: oglądasz Grę o tron? Tam jest taka prostytutka, która bzyka się z karłem... i jakoś strasznie mi ją przypominasz Wiesz .... ale co złego to nie ja.
ogladałam 2 serie, dalej nie, kurcze nie mam czasu. a poza tym wkurzają mnie ze zmieniają fabułe. książki dawno pochłonęłam
a nie mogłabym być podobna do jakiejś księżniczki, królewny? tylko do k....weź no!

na więcej pisania czasu nie mam, pa
Stary 2014-08-21, 11:09   #2704
Villga
Zadomowienie

Oliwka, zdrowka! I powodzenia z nauką.

Trolla, całkiem ładna ta dzi&&&

Nestelle, fotke wstawię do fotoklubu
Stary 2014-08-21, 11:09   #2705
trolla2405
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
Aaa mam prośbe o porade modową heheh. Mam czarną kieckę o taką:http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...orative-detail
i czarne buty i zastanawiam się czy mogłabym założyc czarny sweterek w kolorowe kwiaty?... Do kościoła się z Kingą nie wybieram dopiero pozniej do domu weselnego. Myslicie, że pasuje?
Villga ja jestem na nie, dlatego ze uwazam(tu jestem tradycjonalistką) czerń i biel to niekolory sukienek na wesele. kiecka generalnie fajna. ale taka stylizacja to prawie jak na pogrzeb (oprócz kwiatków na swetrze oczywiscie ale chyba w swetrze nie bedziesz ciągle siedziec).
Stary 2014-08-21, 11:13   #2706
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
zależy jaki sweterek ? może wstaw fote ?

no tak ...pewnie cyc pomaga Kini w tak trudnych chwilach .ja tez bym nie odcycowała chorego dziecka .
Cytat:
Napisane przez trolla2405 Pokaż wiadomość
a nie mogłabym być podobna do jakiejś księżniczki, królewny? tylko do k....weź no!
eee tam ,niektóre k.... sa piękne przecież no i ile potarfią

ja lece do lekarza i po sklepach a tzt zajmie się dziecmi w parku na rowerach itp.
Stary 2014-08-21, 11:27   #2707
Villga
Zadomowienie

Trolla, ja uwielbiam czarne kiecki i na pewno w niej pójdę Uważam , że czerń jest kolorem uniwersalnym i eleganckim. Panna młoda nie ma problemu z tym kolorem, na moim weselu też były dziewczyny w czerni i jakoś nie mam z tym oporów ja na pewno nie zalozylabym na wesele bialej sukienki bo jak dla mnie biel jest dla Panny młodej. heheh. Zdjecia sweterka nie mam ale mam tez biale bolerko to może w nim pójdę... okryciem wierzchnim chciałam jakś tę czern przelamac.
Stary 2014-08-21, 11:32   #2708
cathlyn
Rozeznanie

Hej

Luna
racja, powinnam była napisać "katolickie" a nie "religijne"
Co nie zmienia faktu, że mnie to po prostu nie pasuje - bo katolicko rzecz biorąc dziecko od razu po urodzeniu nie trafi do nieba, aż do chrztu.
A co do pesyistycznego podejścia - wiesz, myslę, że to kwestia podejścia - podobnie z ludźmi - ja podchodze do tego, że ludzie z natury są dobrzy, że nikt specjalnie nikogo nie chce skrzywdzić, że jak już krzywdzi to abo nieumyślnie, ale tez kiedyś został skrzywdzony. Więc nie zgadzam się z Tobą, ale przyjmuję Twój punkt widzenia (bo to nie kwestia wychowania tylko światopoglądu, nie ma co dyskutować)

nestelle
no właśnie mikro nie mogłam, peelingów nie chciałam, bo wolałam oczyszczanie, chciałam coś na odmodzenie twarzy, rozświetlenie, ale stwierdzilam, że zaczne od oczyszczania.
Brwi i rzęsy sa nietknięte, nie ufam kosmetyczce w tej materii :P

scarlet
dobrze że Z. pije

A i musze bo sie uduszę - moderna i ja piszemy o wychowaniu bez kar, a Wy jakoś komentujecie jakby to było wychowanie bezstresowe - odcieni jest dużo nie stawiajce znaku równości między wychowaniem bez kar a wychowaniem bezstresowym, bo jest jeszcze duzo odcieni.

moderna, nestelle, kasia
aż się rozpisze bo mnie trząsnęła kłótnia =- tylko jak wróce, bo teraz pędzę do dentysty. buuuuuuu
Stary 2014-08-21, 11:46   #2709
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eluśka87 Pokaż wiadomość
Co zamowiłaś.. ja też coś chcę ale nie wiem czy nie przekroczę budżetu.. w tym miesiacu albo na poczatku wrzesnia klada nam kostke na podworku
Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
Dragusia co kupiłaś ???
a takie drobne książeczki
Kot filemon i jego przyjaciele
Zwierzęta na wsi
Świat w obrazkach. Zwierzęta,
Z tatą w ZOO,
Z tatą w cyrku,

teraz się jeszcze kapnęłam że zapomniałam dodać do koszyka "Tato, a dlaczego?"
wczoraj jeszcze kupiłam :
Nasze pojazdy
Dzikie zwierzęta
Co kraj to obyczaj, wiersze dla dzieci
Cytat:
Co u nas... Od czego by zacząć... hehhe. Kinia rośnie, niestety nadal męczymy się z alergią, cały czas jest na lekach. Tak to odpukać nie choruje, ładnie się rozwija, coraz więcej mówi i ogólnie kumata jest Zęby mamy wszystkie do 4 czyli 16.
Nadal się cycujemy, w nocy pobudek jest kilka... No ale jakoś ciągnę. W ogóle ostatnio ma okres na ci-ci i chce częściej niz kiedyś! Nie wiem z czym to jest związane ale może to taki etap i minie.
za zęby , ah ta alergia

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
dziecko śpi, mama gołąbki na obiad robi a ja uczę się = rozwiązuję testy póki co 4000 z 22 000
ponadto mamy początkowe zapalenie oskrzeli tz tak było we wtorek bo byłysmy u lekarza tak więc Bactrim, jakiś syrop i depulol, nie jest źle bo gorączki nie ma więc i na dwór pani dr pozwoliła nam wychodzić jeśli pogoda dopisuje ... swoją drogą to na dworze jest cieplej aniżeli w domu ... koniec lata szkoda
eh zdrowia i powodzenia z testami

Cytat:
Villga ja jestem na nie, dlatego ze uwazam(tu jestem tradycjonalistką) czerń i biel to niekolory sukienek na wesele. kiecka generalnie fajna. ale taka stylizacja to prawie jak na pogrzeb (oprócz kwiatków na swetrze oczywiscie ale chyba w swetrze nie bedziesz ciągle siedziec).
ja też że biel nie ( niestety u mnie były 2 na biało , a teraz u szwagierki jedna ta sama co u mnie ) ale czarny owszem. ja byłam

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 11:48   #2710
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość

ja też że biel nie ( niestety u mnie były 2 na biało , a teraz u szwagierki jedna ta sama co u mnie ) ale czarny owszem. ja byłam
Myślę tak samo. czern- tak, biel- nie.
Stary 2014-08-21, 12:03   #2711
scarlett26
Zakorzenienie

Zdycham od wczoraj, nawet nie mam sił komentować co myślę o pewnych przytykach, jakąś jelitowka mnie dopadła więc spuszcza na to wodę w WC. Wg mnie jednak ciągle cytowanie światłych i mniej światłych autorytetów a jednocześnie utrzymywanie, że kieruje się intuicją kupy się nie trzyma. Tak samo nie ma obowiązku odmeldowywania się na forum w jakiś określonych przedziałach czasowych - wg mnie jak którąś nie może/nie ma czasu/ochoty to logiczne, ze się nie udziela. W kodu ważniejsze jest to realne życie.

Leżę na kanapie/Siedzę w WC i zdycham, jak lezalam przed chwila to moja diabliczka stała obok, glaskala mnie po głowie i mówiła cacycacy. Ona ma jakąś dziwna kumatosc naszych chorób i zajmuje się sobą wtedy, domagając się co najwyżej jedzenia. Zdumiewa mnie to. Wystarczy ze ma nas w zasięgu wzroku i jest ok. Mam tylko nadzieję,ze się nie zarazi. Dziś znowu DSLAM male śniadanie i pije. Wczoraj ponad 600 ml w sumie, wiec jakąś metoda to jest. Nawet apetyt potem miała większy niż normalnie, bo zjadła 2 obiady.

Niedługo czeka nas wyjazd na 2 tyg do stolicy, szukam mieszkania, głowie się co i jak spakowac, generalnie logistyka wielka do obmyslenia. Warszawianki od której rano otwierają Łazienki? Znalazłam Fajne mieszkanie po ich drugiej stronie niż metro i najkrótszą trasą byłoby przelecieć przez park. Są bilety okresowe na 2 tygodnie? Jakoś nie mogę znaleźć w sieci....

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 12:50   #2712
Luna0
Zakorzenienie

Dziewczyny zrobili dla nas program na TVN
http://www.tvn.pl/showbiz/zglos-sie-...25927,0,0.html

Chwalę się:
Kamil już nie tylko łapie bańki ale sam potrafi je dmuchać
i teraz najlepsze, K. mało mówi ale ja go testuje (taka jestem wredna ) i mówie mu powiedz: jeszcze a on na to jete padłam. I powtórzył wiele razy nawet pierwszy dialog mamy za soba
-chcesz jeszcze
-taaaa
-to powiedz jeszcze
-jete
pękam z dumy!!

Kasia ja też CI coś powiem, bo już nie mogę... love You

Cytat:
o kurcze. zdrówka!
a u mnie leje i 15 stopni już po lecie

Cytat:
ogladałam 2 serie, dalej nie, kurcze nie mam czasu. a poza tym wkurzają mnie ze zmieniają fabułe. książki dawno pochłonęłam

na więcej pisania czasu nie mam, pa
a książki dobre?? bo mam zamiar się wziąść

Cytat:
Trolla, ja uwielbiam czarne kiecki i na pewno w niej pójdę Uważam , że czerń jest kolorem uniwersalnym i eleganckim. Panna młoda nie ma problemu z tym kolorem, na moim weselu też były dziewczyny w czerni i jakoś nie mam z tym oporów ja na pewno nie zalozylabym na wesele bialej sukienki bo jak dla mnie biel jest dla Panny młodej. heheh. Zdjecia sweterka nie mam ale mam tez biale bolerko to może w nim pójdę... okryciem wierzchnim chciałam jakś tę czern przelamac.
uważam tak samo. Biała nigdy, czarna na każdą okazje

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
Hej

Luna
racja, powinnam była napisać "katolickie" a nie "religijne"
Co nie zmienia faktu, że mnie to po prostu nie pasuje - bo katolicko rzecz biorąc dziecko od razu po urodzeniu nie trafi do nieba, aż do chrztu.

A i musze bo sie uduszę - moderna i ja piszemy o wychowaniu bez kar, a Wy jakoś komentujecie jakby to było wychowanie bezstresowe - odcieni jest dużo nie stawiajce znaku równości między wychowaniem bez kar a wychowaniem bezstresowym, bo jest jeszcze duzo odcieni.
No mnie też nie pasuje dlatego nie jestem katoliczką

potrafisz jakoś w skrócie, bez poradników to rozróżnić? Bo ja szczerze nie wiem czym to się różni a chciałabym wiedzieć, byle nie czytać za dużo

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:22   #2713
Moderna
Zakorzenienie

nestelle nie chodzi mi przeciez o dyskusje, to nie o to foch (bo tak, kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie), tylko o te "subtelne" komentarze, z drugim dnem - ze powinno mi to dac do myslenia, ze w koncu koniec tych tematow poradnikowych, ze dyskusja toczy sie poza forum na ten temat itd. - bezosobowe komunikaty, ktore pewnie tylko wrazliwy czytelnik wylapie - ja wylapalam, bo dotycza akurat mnie.

(piszczac, ze nie pisalas na forum 2 tygodnie to oczywiscie wiem, ze bylas na urlopie - przeciez nikt nikogo nie zmusza do meldowania sie na forum - ale napisalas, ze przez moje poradnikowe posty spadla frekwencja, wiec odpowiedzialam, ze wiekszosc na urlopach, no i jezeli Cie mulilo przy przy czytaniu to by to zmienic moglas tez cos od siebie dodac, nawet o duperelach, albo pominac temat, tak po prostu - o M. pisalam sporo, ale przeszlo bez echa, widac malo interesujace ).

Ja sobie robie przerwe, bo zbyt emocjonalnie jestem z ta grupa zwiazana, jezeli sie placze z tak durnego powodu, jak ten, to znaczy, ze potrzebny jest oddech. Posty, ktore tu wpisywalam traktowalam zawsze z wielka powaga, wazne bylo dla mnie zauwazac innych i dac im tego wyraz.

Buziaki dla tych, ktorzy mimo wszystko lubia pogawedki ze mna, te bardziej i mniej powazne

I dziekuje za zgloszenie mojego razacego slownictwa dostalam upomnienie, nastepnym razem, bede uwazala, zeby robic to subtelniej (glupia ironia apropo wychowania za pomoca kar )

uffff
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:27   #2714
Dragusia88
Zakorzenienie

eh;/ wszystkie odejdźcie ja będę ze sobą pisać o obkupcianym balkonie

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 13:35   #2715
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie odchodze, napisalam, ze potrzebuje troche oddechu, pojawie sie, jak zlapie dystans: moze za kilka dni , moze tygodni, miesiecy.. nie wiem

do uslyszenia

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2014-08-21 o 13:36
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-08-21, 13:50   #2716
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Oliwka
- zdruFka

Cath
- yhmmm chyba serio mam kalafiora bo nie przypominam sobie bym cytowala czyjas wypowiedz odnosnie kar - wychowania - napisalam Co ja mysle i co robie. I zawsze milo poczytac o czyms innym jak inni wychowuja jakie maja "plany, pozynania " odnosnie wychowania.

W zadnym wypadku niczego nie neguje - nie mowie ze To jest Zle a to Jest dobre, pisze jak ja to robie i ew czekam az ktos cos napisze odnosnie tego - czytam potem mysle "aaa mozna i inaczej zrobic" probuje, jesli nie dziala ide dalej szukac "inspiracji".

Lunka
- a za co ty mnie kochasz ...??

Ide do pracy

Seee ju son

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:42   #2717
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Oj zadymki, zadymki I like it...nie mam sily na pisanie teraz bo i mnie zmoglo przeziebienie, wiec krotko bo juz raz pisalam w porownaniu do innych for wlasnie brakuje tu zwyklych pamietniczkowych postow i niczum i wszystkim,o pogodzie,urodzie seksie czy jego braku posty poradnikowe przeczytsm pomysle ale przechodze do porku dziennego nad nimi.

To teraz pamietnik. Kuriozum sytuacji, wyrwac sie z Kraka w ktorym smog towarzyszy na codxien, na gwalt naprawiac auto zepsute w dniu wyjazdu, jechac 700 km po to zeby sie zarazic od dziecka i rzexic jak gruzlik
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 14:45   #2718
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Oj zadymki, zadymki I like it...nie mam sily na pisanie teraz bo i mnie zmoglo przeziebienie, wiec krotko bo juz raz pisalam w porownaniu do innych for wlasnie brakuje tu zwyklych pamietniczkowych postow i niczum i wszystkim,o pogodzie,urodzie seksie czy jego braku posty poradnikowe przeczytsm pomysle ale przechodze do porku dziennego nad nimi.

To teraz pamietnik. Kuriozum sytuacji, wyrwac sie z Kraka w ktorym smog towarzyszy na codxien, na gwalt naprawiac auto zepsute w dniu wyjazdu, jechac 700 km po to zeby sie zarazic od dziecka i rzexic jak gruzlik
Łoooo matko, i jeszcze kasiorę na "wypoczynek" wydać..... Zdrówka

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-08-21, 14:58   #2719
Villga
Zadomowienie

Cytat:

Może dlatego, że kiedyś z kolei była krytyka postów pamiętniczkowych
Ja uważam, że każdy może pisać jak uważa, a jak ktoś nie chce to niech po prostu nie czyta i finito

Kurcze, to urlopu nie zazdroszczę... Zdrówka!
Stary 2014-08-21, 15:53   #2720
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Nie ma tego złego, dzieci cały czas na polu gonią, spią dobrze- to sie jeszcze chwilę kaszląc poużalam nad soba a potem zbiore dupę w troki. I bedzie gitara.

Mała juz wyksztuśny ten kaszel ma, ulga duża po tym krtaniowym, wiec mam nadzieję że bedzie lepiej.

Klementyna spaliłaś kalorie? Biegałaś czy ruszałaś się inaczej?
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 15:57   #2721
scarlett26
Zakorzenienie

Właśnie odebrałam pakę książek, masakra ile wydałam i masakra, że najlepiej by było umieć je na pamięć...... Pie.... idę na kasę do Biedry....

- 45/2019 (9833 strony)
Stary 2014-08-21, 16:30   #2722
nestelle
Zakorzenienie

no i wróciłam JA - ta najgorsza teraz już wiem na pewno, ze ja urodziłam się zła
dobra nadrabiam ....
Cytat:
witam

powodzenia z testami
i zdrówka dla Anielki ( u nas tez mam wrazenie ze na dworze cieplej niż w domu ...)
Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
aż się rozpisze bo mnie trząsnęła kłótnia
ale hola ,hola ! jak kłótnia ???? ja z nikim się nie kłóce, wyraziłam zdanie ze ciesze się ze nastąpiła zmian tematu po tak długim wałkowaniu poradników . i tyle . to oznacza zaraz kłotnie ?chyba nie ....
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Wg mnie jednak ciągle cytowanie światłych i mniej światłych autorytetów a jednocześnie utrzymywanie, że kieruje się intuicją kupy się nie trzyma. Tak samo nie ma obowiązku odmeldowywania się na forum w jakiś określonych przedziałach czasowych
.
ubrałaś w słowa moje myśli

łoooo współczuje . u nas N miała jelitówke na wakacjach a teraz ma tesciowa zaraz będą mieć pewnie wszyscy
zdrówka
A Zosiek mądra bardzo . i z tym piciem niezle chyba idzie co , mój R wypija ok. pół litra (tylko?az?)
Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Chwalę się:
Kamil już nie tylko łapie bańki ale sam potrafi je dmuchać
i teraz najlepsze, K. mało mówi ale ja go testuje (taka jestem wredna ) i mówie mu powiedz: jeszcze a on na to jete padłam. I powtórzył wiele razy nawet pierwszy dialog mamy za soba
-chcesz jeszcze
-taaaa
-to powiedz jeszcze
-jete
pękam z dumy!!
cudnie !
Cytat:
ja będę czytac!
Cytat:

zdrówka
Cytat:
Może dlatego, że kiedyś z kolei była krytyka postów pamiętniczkowych
ale to wyrwane z kontekstu ...krytyka była ale tylko tego ze były dziewczyny które prowadziły tylko monologi .wpadały ,opisywały swój dzień i finito .zero zainteresowania co u innych .
Natomiast pamietniczki jako takie -przeplatane dlalogiem z reszta dziewczyn są na porządku dziennym . sama jestem specjalistką od tego
Cytat:

Nie chce się kłócic .napisałam tylko przecież ze dla mnie wałkowanie przez tak długi czas tematu teoretycznego z poradników wraz z cytatami to nuda ... przecież mam prawo tak uwazac .
Wole po strokroc czytac jak zastosowaas te poradnikowe rady w prawdziwym zyciu ,jak Marsel zareagował ,czy Twój mąz jest tego samego zdania ? jak On podchodzi do wychowania dziecka ?

a także ogólnie co u WAS? co robilscie ,gdzie byliście ? chodzi mi nie tylko o zycie rodzinne z dzieciem ale i bez ..
MODERNA - zacytowałam sama siebie bo chce jeszcze raz podkreslic ,ze chętnie dowiedziałabym się jak te porady książkowe wprowadzasz w zycie,jak to wygląda ,jak syn reaguje i czy skutkuje .Nigdy nie napisałaś jak Twój mąz to wszystko widzi - a to chyba bardzo ważne bo razem wychowujecie dziecko ...
Tego właśnie jestem ciekawa .cytaty cytatami-poradnik-poradnikami ale najciekawsze i najważniejsze jest to jak to wygląda w praktyce .a nie suche ,beznamiętne fakty . Brakuje w nich zycia .

Poza tym po raz kolejny - jak Ci cos nie pasuje,jak ktoś ma inne zdanie uciekasz . Przeciez nie ma kłótni ,nikt Cie nie obraził , jesteś tu lubiana i szanowana a Twoje zdanie się liczy . Ucieszyłam się tylko ze nastąpiła wreszcie zmiana tematu bo wałkowanie poradników przez tyle czasu mnie meczyło ... tylko tyle . A dla Ciebie AZ tyle . Czy nie można mieć innego zdania ,pokazac swoich emocji ? Cos mnie ciszy ,cos mnie nudzi ..to normalne .
A Ty piszesz ze się popłakałas ....przykro mi bardzo -nie to było moim zamiarem .choć na boga -nie rozumiem -jaki miałas powód do płaczu?smutku?zdenerwowan ia?
jeszcze raz powtarzam -nikt Cie nie obraził ,nie kłócił się . wiec o co chodzi????nie ogarniam tego . jeszcze trochę i trzeba będzie uwazac z każdym zdaniem tutaj ,bo a nóz któras poczuje się urazona .
Jedanak jak skrytykowałysmy Lunke ,i kompletnie żadna jes nie poparła w jej "devil-kids" teorii to Ona przyjęła to na klate i spoko.
Poza tym nie wkładam chyba całej siebie w forum - bo jakos nie wpływa na moje zycie az tak abym miała chodzic rozdygotana . Lubie Was , część z Dziewczyn tutaj uwielbiam i bardzo boleje nad tym ze nie możemy być blisko w realu bo czuje ze niezle byśmy się razem bawiły ale forum to forum , a zycie to zycie ,pisze tutaj cos , przeczytam a potem zmykam do dzieci ,meza ,do koleżanek . Czasem mam przesyt wizażu wtedy nie wchodzę bo mi się nie chce - raz to był powód bo R zachorował i zajmowałam się tylko nim ,a drugi raz bo ...wtedy tez panowały teorie poradnikowe .

to tyle .

A pamiętniczek także strzele
byłam u lekarza ...ze stopą walcze .zrobiła mi się jaks brodawka wirusowa -teraz przeszło w brodawki mozajkowe (to chyba kurzajki) . miałam laserem wypalane - a przed tym 2 znieczulające zastrzyki w Stope !!!! omg! jak to usłyszałam to chciałam uciec ... prawie się pobeczałam podczas tego ...bolało .
na pocieszenie kupiłam sobie -kawke i ...spódniczke
A tzta mam kochanego -aby dzieci się nie nudziły wziął je do parku ,na rowery ,na plac zabaw a potem na obiad . przyjechałam to pojechał z J na ryby . teraz poczekam az wróci to wieczorem mnie pocieszy jakos

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ----------

Cytat:
Nie ma tego złego, dzieci cały czas na polu gonią, spią dobrze- to sie jeszcze chwilę kaszląc poużalam nad soba a potem zbiore dupę w troki. I bedzie gitara.

Mała juz wyksztuśny ten kaszel ma, ulga duża po tym krtaniowym, wiec mam nadzieję że bedzie lepiej.
trzymam kciuki aby było leiej z Wami obiema .
Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Właśnie odebrałam pakę książek, masakra ile wydałam i masakra, że najlepiej by było umieć je na pamięć...... Pie.... idę na kasę do Biedry....
podpuszczasz! az zżera mnie ciekawość o co dokładnie chodzi

Edytowane przez nestelle
Czas edycji: 2014-08-21 o 16:25
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 16:47   #2723
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Uff to ja się wtrącę z dobrymi nowinami

Tym razem będziemy mieli.....dziewczynkę
Mała jest zdrowa, wszystkie pomiary ok, wagą ponad 500g - jak na ten tydzień dobra.

Także moge już na maxa szaleć z różem
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 16:49   #2724
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Lunka
- a za co ty mnie kochasz ...??.
za prostolinijność

Cytat:
no i wróciłam JA - ta najgorsza teraz już wiem na pewno, ze ja urodziłam się zła
dobra nadrabiam ....

A pamiętniczek także strzele
byłam u lekarza ...ze stopą walcze .zrobiła mi się jaks brodawka wirusowa -teraz przeszło w brodawki mozajkowe (to chyba kurzajki) . miałam laserem wypalane - a przed tym 2 znieczulające zastrzyki w Stope !!!! omg! jak to usłyszałam to chciałam uciec ... prawie się pobeczałam podczas tego ...bolało .
na pocieszenie kupiłam sobie -kawke i ...spódniczke
A tzta mam kochanego -aby dzieci się nie nudziły wziął je do parku ,na rowery ,na plac zabaw a potem na obiad . przyjechałam to pojechał z J na ryby . teraz poczekam az wróci to wieczorem mnie pocieszy jakos

współczuje brodawek, uparte dziadostwo.

Despa zdrowia!! i super wyglądasz na wczasach

Moderna jeśli chcesz to wyluzuj. Ja też jak się zdenerwuję na forum to później jestem zła, ale tylko chwilkę bo zaraz zapominam. Też zżyłam się z dziewczynami no ale niestety tak to jest że się nie zgadzamy.
Ja bardzo lubie Twoje posty i te zwykłe i bardziej mądre ale nie poradnikowe. Za dużo tego i zbyt nachalnie.
Ale nadal chciałabym Cię czytać

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

aaa Demeter gratulacje!! warto było czekać

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 16:58   #2725
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Tym razem będziemy mieli.....dziewczynkę
Mała jest zdrowa, wszystkie pomiary ok, wagą ponad 500g - jak na ten tydzień dobra.

Także moge już na maxa szaleć z różem
(ha!!!!! mówiłam! mówiłam! )
Stary 2014-08-21, 17:23   #2726
corka_rosy
Wtajemniczenie

Demeter, gratuluje swietna wiadomosc.

Ostatnio bylam w lumpku i znalazlam mnostwo pieknych ciuszkow dla dziewczynek. Kusilo mnie bardzo, zeby cos kupic... ale ja jeszcze ze 2 lata musze sie wstezymac, poza tym pewnie bedzie drugi chlopak

Moderna, szkoda, ze odchodzisz, a jeszcze bardziej szkoda, ze placzesz. Nabierz troche dystansu i wracaj.

Villga, witaj. Na co Kinia ma alergie? Jakie leki bierze? Co je? Temat mi bliski, bo my tez wciaz sie z alergia borykamy. I tez w zwiazku z nia wyprowadzamy sie w okolice Warszawy, moze jak zmienimy troche "klimat", to bedzie lepiej.

21.04.2013.
corka_rosy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 17:35   #2727
Villga
Zadomowienie

Demeter! Brawo! Dziewczynki są słodkie!!!

Cytat:
Napisane przez corka_rosy Pokaż wiadomość
Demeter, gratuluje swietna wiadomosc.

Ostatnio bylam w lumpku i znalazlam mnostwo pieknych ciuszkow dla dziewczynek. Kusilo mnie bardzo, zeby cos kupic... ale ja jeszcze ze 2 lata musze sie wstezymac, poza tym pewnie bedzie drugi chlopak

Moderna, szkoda, ze odchodzisz, a jeszcze bardziej szkoda, ze placzesz. Nabierz troche dystansu i wracaj.

Villga, witaj. Na co Kinia ma alergie? Jakie leki bierze? Co je? Temat mi bliski, bo my tez wciaz sie z alergia borykamy. I tez w zwiazku z nia wyprowadzamy sie w okolice Warszawy, moze jak zmienimy troche "klimat", to bedzie lepiej.
Kochana, to temat cięzki... U nas wychodzi na to, że Kinga ma alergię pokarmową na mleko krowie i jego przetwory i też wziewną- prawdopodobnie na kurz, jakieś pylenia. Nie da się tego na razie stwierdzić na co dokładnie. Jeżeli chodzi o alergię pokarmową to niby jadlam np. jogurt naturalny i nic jej nie bylo a teraz jak to powtorzylam to sie drapala i nie mogla spac... ale czy to przez jogurt czy moze jakies pylenie akurat bylo??? Także widzisz, że masakra. Na wszystko trzeba uważac i żadnego pewnika. Może się okazać, że alergię pokarmową ma np.tylko na mleko a przetwory jakieś by przeszly ale nie da się tego jakoś dokładnie sprawdzić bo jedno sie na drugie nakłada i zonk... Troche to chaotycznie napisałam ale mam nadzieje, że rozumiesz o co chodzi.
Z leków mamy syrop flonidan i inhalacje z flixotide. Jak sie bardzo drapie po głowce to nawilzam jej emulsja do skory głowy z Emolium. Miała jakis płyn sterydowy ale to krótko go stosowałam.
A u Was jak to wygląda?

Moderna, odsapnij i wróć

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2014-08-21 o 17:37
Stary 2014-08-21, 18:18   #2728
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Nestelle
- oj nie zazdroszcze z ta noga. Sama mialam "ostrogi" takie mega kurzaje z megasnym trzonem - wycinali mi to jak mialam 10-11lat na dwoch Nogach jednoczesnie - wiec wiem jak to ustrojstwo Boli

Scarllet
- tobie te zdrowia zycze - a Zosia kochana ze tak wyczuwa - no i Pije cieszie sie bardzo.

Despa
- to masz babo placek - ale bedzie dobrze. A urlopach tez sie fajnie choruje zdrowia dla was dziewczyny.

Demeter
- bedzie dziewczynka ....!!!

LunaO
- a tam od razu prostokinijnosc - po prostu nie lubie owijac w bawelne. A i czasami zdarzaja mi sie przeblyski Inteligencji wiec do czasu do czasu - uda mi sie cos sensownego napisac.

Uffff
Ale mam szczescie - ledwo com zeszla na przerwe a tu Ludzi sie zgromadzilo ahaha - moze dadza sobie rade beze mnie. Ja musze odsapnac - glowa mnie boli, jajniki ciagnac - ciaza :bzydal: ahaha nie no zarcik taki

Ogolnie zjadlam kanapusie co mi mamusia naszykowala - i czuje sie ze do konca pracu strczy mi energii haha.

Tak wiec do pozniej moje drogie Panie f

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 18:22   #2729
klementyna1
Zakorzenienie

NAcytowałam, naodpisywałam i jak zawsze szlag trafił-Kacper wyłączył!!
wiec z tego, co pamietam
dragusia-ja nie odejde bede pisac o swoich zafajdanychh plytykach w lazience.
despa-jakby to powiedzieć, kalorie spalone nie do konca, bo skończyło się w trójkącie z Kacprem w środku;p JAkieś hałasy go ubudziły, czy co? Rano zatem poszłam biegać...;p

scarlet a Wy nadal celibat-czy coś sie zmieniło?
(chciałyście o seksie, to macie;p)
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-21, 18:35   #2730
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
Nestelle
- oj nie zazdroszcze z ta noga. Sama mialam "ostrogi" takie mega kurzaje z megasnym trzonem - wycinali mi to jak mialam 10-11lat na dwoch Nogach jednoczesnie - wiec wiem jak to ustrojstwo Boli
.
qrcze mnie nie boli .bolał zabieg a w sumie te zastrzyki znieczulające bo w podeszwę stopy .... powinnam mieć znieczulenie do znieczulenia . martwię się tylko - bo mam takie cos pierwszy i tak trudno się tego pozbyć ,najpierw była krioterapia a teraz laser ...

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
, bo skończyło się w trójkącie z Kacprem w środku;p JAkieś hałasy go ubudziły, czy co? Rano zatem poszłam biegać...;p

a o sexie ...no ja po ostatnim nie mogłam chodzic ...zakwasów dostałam (ale to chyba nie miejsce na rozpisywanie się na ten temat ,nie )

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości