|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Nanusia - wspolczuje... szok, ze w tym tyg. stalo sie cos takiego...
My tez niezaobraczkowani i w DK chcemy chrzcic w polskim kosciele, a jak bedzie jakis problem to nie bedziemy latac za papierkami i ochrzcimy w dunskim, polskiego ksiedza nawet nie znam i nigdy nie widzialam ![]() ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- Wiecie co, doszlo do zblizenia i sie rozczarowalam... calkiem inaczej czuc wszystko :/ jakos jakby miesnie sie "rozluzowaly", ani ja Tz dobrze nie czulam, ani on nie odczuwal scisku, ze tak nie wyraze, mimo tego, ze mialam ochote. Dziwne. No ale rozmowa duzo daje i jest ok, ale zadziwilam sie... ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
A Nowa powiedz mi, skoro robisz taki obiad, dajesz tez jakis sos do makatonu? Bo sam to chyba suchy? Ja najczesciej robie ziemniaki, ale mam ich czasamu dosyc ale znowu nie wiem czym makaron polac. Czy moze olejem po kurczaku? I on w calosci?? Bo ja piersi z kurczaka robilam i tez mi sie przejadlo powoli... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- A ja juz z Tz ustalone mam, apropos dojsciu do formy po porodzie. Zagoje sie i na silownie bede chodzic, to pewnie w styczniu wyjdzie- zaczne. Mleko swoje mam nadzieje, ze bede miec, to chce odciagac dla Tz do butelki. W ogole jak zaszlam w ciaze, bylam w polowie dazenia do mojej idealnej sylwetki, wiec teraz jak tyle kg doszlo, to motywacja jeszcze wieksza, tylko w tym wszystkim to 70% sukcesu to odpowiednie odzywianie. A i polozna nie pochwalila moich cwiczen na silowni, jedynie rower ok i przerzucam sie na basen, tylko stroj musze kupic.
![]() |
#2702 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Laski miłego weekendu
![]() Proszę się nie przemęczać i ładnie wypoczywać ![]() Do popisania w poniedziałek, idę się oddać mężowi ![]()
![]() |
#2703 |
Zadomowienie
|
Na SR ostatnio tez bylam, ale tak jakos ogololnie bylo, duzo z pkt psychologicznego i troche fotkami porodow sie wystraszylam... zawsze wolalam tego nie ogladac. No i.o znieczuleniach itd. I u nas w szpitalu po jakis 5h kaza wracac do domu, moze przez to, ze pierwsze moje dziecko- moze troszke zostane dluzej. Ale za to szybko po tym i czesto sa wizyty w domu.
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- KASIAMAGDA haha milego weekendu ![]() Dzis pierwszy raz po pracy, az w sercu mnie ruszylo... na moim oddziale mam kilka dziewczyn w wieku od 22 do 28 lat i z jedna sporo dzis przebywalam. Ogolnie nie ruszla mnie to, moj zawod, ale dzis az sie wzruszylam... niepelnosprawna, zachamowanie rozwoju na poziomie ok 1,5 rocznego dziecka, zero werbalnego jezyka, epilepsja, skolioza i te nieopanowane skurcze ciala, ale taka dzis szczesliwa byla i sie glosno smiala, ze az lezka w oku sie zawieruszyla... pozniej plakalam az, ze dlaczego ludzie musza byc tak chorzy... i to od urodzenia. I moj wiek, a to ja im pomagam, a oni sa na tym miescu. Mogloby byc inaczej. I czasami jak sie tak jest zlym, ze czegos sie nie ma, czy materialnego czy nie, to naprawde nic... Ale ujrzec w ich oczach radosc i zadowolenie- cos pieknego, to tylko tyle z ich calego zycia... aj te hormony daja mi czasami popalic ![]()
#2704 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A tak z innej beczki, mam ostatnio mega przeczucie, że mój poród będzie szybki i bezproblemowy ![]()
![]() |
#2705 |
Zadomowienie
|
No ci moi sa odizolowani od rodziny, zazwyczaj od 18stki mieszkaja w osrodkach.
Haha tez tak mysle o swoim porodzie ![]() ![]() Co do moich rodzicow, to zwlaszcza mama cale zycie na mnie narzekala i zyczyla mi takich okropnych dzieci jak ona ma, wydaje mi sie, ze przez to mam troche zryta banie, mam niska samoocene o sobie, mysle ze jestem najgorsza i np. nieodpowiednia dla Tz, pracuje nad tym ale to i tak trudne i wydaje mi sie ze z domu mi troche tak zostalo. Nigdy z siebie do konca zadowolona nie jestem,ciagle cos zle, to co osiagam, zawsze za malo. Bo jak w szkole 2 mce z konkursu to bylo pytanie- a czemu nie 1?? Wiec ![]()
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg ![]() Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-07-18 o 19:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
Ever. Co do makaronu to nie dodaje sosu. Z kurczaka i oleju robi sie taki "sosik" potem wyciagam kuraka ( w kostke) i daje pokrojpna cukinie i papr. Podsmazam dodaje odrobinke wody. Potem dodaje kurczaka. Podsmazam wszystko, dodaje makaron mieszam i jest git. Nie jest suche
![]()
#2707 |
Zadomowienie
|
W pon. będą meble dla Adasia!
![]() ![]() ![]() Byłby już jutro, ale zaplanowałam tę plażę i nie chcę z tego rezygnować... Ależ się cieszę! Poukładam ciuszki, ale prać wszystko będę pod koniec sierpnia, lub na początku września. Łóżeczko też chyba rozłożę dopiero we wrześniu. A Wy jak planujecie?
#2708 |
in the dark of night
|
Ja na razie układam wszystko w szafie i komodzie co by wiedzieć ile czego mam, prać będę we wrześniu
![]()
![]() |
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
chciałam tylko poinformować, ze w nocy wyjezdzamy nad morze, wiec będę niedostepna przez tydzień
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- ps. i tez już jestem po glukozie! ![]() ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
![]() z tego co się orientuje zazwyczaj ksieza nie robia problemu. czasem wymagają, aby chrzestni mieli slub kościelny. znajomej proboszcz powiedział, ze ochrzci, ale jak będzie drugie dziecko to już musza mieć kościelny :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
czy wiecie gdzie można zakupić proszek Dzidziuś? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Raczkowanie
|
Widziałam wczoraj w E.leclerc
#2712 |
Zadomowienie
|
Witam z rana.
U mnie nie najlepiej. Mąż i Łucja przeziębieni. Ja się nienajlepiej też czuje, ale jeszcze nie mam kataru. No i wyjazd stoi pod znakiem zapytania przez to... Kupiłam niedawno w carrefourze. |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oj to uważajcie na siebie! Kurczę w taką pogodą przeziębienie musi być straszne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zakorzenienie
|
Witam sie,
![]() Jedziemy ze znajomymi nad jeziorko. Cudnie ![]() ![]() Milego dnia. ![]()
#2715 |
Zadomowienie
|
Hej!
Przyszłam się zameldować ![]() Nie byłam na pogrzebie babci, za ciężko mi było ![]() Ja również używałam Octaniseptu - na swoją ranę po CC, w szpitalu jak jeszcze nie byłam samodzielna to mi pielęgniarki krocze nim przemywały, Zosi czasami na pępek psikałam i odpadł szybciutko, chyba po tygodniu - przy kapieli codziennej w domu (bo w szpitalu nie kąpali). Teraz też wszelakie rany i otarcia nim traktujemy. Proszek Dzidziuś widziałam w Drogeriach Niskich Cen czy czymś takim. Sama kupowałam na allegro przy okazji innych zakupów dzieciowych. My już po wypadzie jeziornym - na Mamrach dziś woda już 22 st. C ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A tak z czystej ciekawości - dlaczego chcesz chrzcić dziecko, skoro sama nie chodzisz do kościoła? (piszesz że nie znasz nawet polskiego księdza - stąd mój wniosek). Powiem szczerze, że rozumiem księży, którzy mają problem z chrzczeniem dzieci rodziców, którzy nie wierzą i nie praktykują. Kościół po prostu jest wspólnotą wierzących i nie ma obowiązku "obsługi sakramentalnej" wszystkich chętnych. Fajnie to jest rozwiązane np. w Niemczech - jak deklarujesz przynależność i odprowadzasz składkę kościelną to masz prawo do sakramentów, a jak nie to nie i koniec. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny które borykają się z cukrzycą, czy robiłyście sobie tez badanie insuliny? Ja robiłam w listopadzie i jest mega zawyzona, teraz nie mam cukrzycy, ale wyniku cukru mam wyższe niż z listopada, na granicy że tak powiem, lekarz powiedział tylko bym stosowała dietkę ale nic konkretnego. Nastraszyłyście mnie troszkę i może powinnam jednak zmienić dietę by z łożyskiem było ok, na wszelki wypadek, co myślicie??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 |
Rozeznanie
|
Witam!
Nie wiem jak u Was ale u mnie na Śląsku już kolejny dzień straszne upały. Od kilki dni zapowiadają burze a tu nic. Nic mi się nie chcę w taką pogodę, a tu trzeba ciągle ogarniać po remoncie. Zazdroszczę tym, które są nad morzem. Chyba sobie zrobię kawę mrożoną...
#2719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie podobnie względem upałów...nie do wytrzymania, a na burzę niestety się nie zanosi.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Skoro masz za duzo insuliny to raczej powinno byc na odwrot-czyli ze masz za niska glukoze- przynajmniej jak na moja logike no ale.... Ja sie nie znam! A co ci wyszlo z krzywej na glukoze? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2721 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2722 |
Raczkowanie
|
Melduję się, że jestem i podczytuję na bieżąco
![]() ![]() Ostatnio przez te upały nienajlepiej się czuję - jakby całą energię ze mnie wyssało i mogłabym tylko spać i spać... ![]() ![]() ![]() Trochę w kontraście do powyższego (ale to TŻ dziś miał wenę do kombinowania i przesuwania, więc postanowiłam to wykorzystać ![]() ![]() ![]() ![]() Całe zamieszanie w zasadzie po to żeby zrobić jakąś fajną i bezpieczną przestrzeń do zabawy dla Małej pod naszym okiem ![]() ![]()
#2723 |
Zadomowienie
|
Witam, kochane!
Byłam nad morzem i było bardzo przyjemnie, ale jestem wykończona. Trochę spaliłm plecy i uda, mimo że smarowałam się kremem. Woda w morzu zimnaaaaa!! Lecę do wanny, czeka mnie jeszcze małe sprzątanko dzisiaj, bo cały dzień w plenerze. Miłego wieczorka! Ja widziałam proszek Dzidziuś w Kauflandzie.
#2724 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba się wezmę za segregowanie drugiego wora ubranek. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do upałów - w Warszawie też dają w kość. Do tego stopnia, że aż pierwszy raz w życiu miałam nogi spuchnięte wczoraj ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Wtajemniczenie
|
My przegrzebaliśmy dzisiaj strych u teściów i odnaleźliśmy przewijak, huśtawkę, wanienkę itp. Wytachaliśmy i przejrzeliśmy też ubranka po małej. O rety ile tego było... W tych najmniejszych rozmiarach 56-68 wyprałam już 3 pralki, a jeszcze 5 wypchanych reklamówek czeka. Starczyłoby na 3-4 niemowlaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Zakorzenienie
|
Ja sobie troszku opaliłam dzis dekold, nogi
![]() Ale cos mnie dzis boli sama nie wiem po prawej str. Jakby podbrzusze, czy pachwina a/czasami mam wrazenie, ze to od tej kosci lonowej ehhh.
![]() |
#2728 |
Zadomowienie
|
POCZWARKAH hehe nigdy mi na mysl nie przyszlo, zmiany wyznania
![]() NOWA dzieki za info dot. makaronu, musze sprobowac ![]() Dzis po pracy, niespodziewanie pojechalismy tez nad morze ![]() Zabawne z Nia jest to, ze jak swiruje i kopie, to Tz'a reka dziala uspokajajaco i cisza nagle, musi sie sporo natrzymac reka, a ja Mu mowie, ze nie lubi Go ![]() ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- No i dobranoc Wam ![]() Ja wstaje o 5.30, jutro tez praca. ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- FARMINKA Ja mam 6 kartonow ciuszkow, wiec sama jestem ciekawa jak to wszystko ogarne ![]()
3.11.2014 Emily 52cm, 3,3kg ![]() Edytowane przez ever_92 Czas edycji: 2014-07-19 o 21:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Raczkowanie
|
ever
Hehe u mnie jest tak samo, zawsze mowie ze mala wariuje strasznie a jak tz przylozy reke to sie uspokaja... Jak reka odja!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Zadomowienie
|
Cześć!
U nas kataru ciąg dalszy. Mnie też złapało. Na szczęście nikt nie gorączkuje. Dzisiaj podjedziemy na pomoc świąteczną, żeby lekarz osłuchał Łucję i jak powie, że wszystko dobrze, to jutro rano ruszamy nad morze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:31.