|
|
#2701 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II
bajlaga a ja jak czytam swoje posty to dziwię się, ze to może tak wyglądac. Ciągle narzekam, ciągle coś mnie boli
![]() akrolowa ja mam zaparcia od zawsze,a biegunka to u mnie raz na ruski rok. dusiolka ja się na klubie nie załapałam
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tak już mam i tyle Bałabym się, że w ciąży nie podołam temu i będę potem niezadowolona co często mi się zdarza, jeśli coś pójdzie nie po mojej myśli. A tak w ogóle to stresik jest ? ja bym już siedziała jak na szpilkach, a ty taka spokojna się wydajesz
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
My bierzymy teraz cywilny. Za rok chciałabym połączyć koscielny z chrzcinami. Tylko my nie chcemy wesela, więc pompy nie będzie
a stres trochę tylko mam, staram się na miękko brać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2704 |
|
Zadomowienie
|
Zgadzam się, oliwka Hipp ma krótki, dobry skład i na razie u mnie ta oliwka jest na 1. miejscu
![]() dziołszki, no ja znowu mam do Was pytanie, tydzień temu dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą i na HIV. Od razu na recepcie jest 75 g tej glukozy... i czy nie za szybko na to badanie w niecałym 17 tygodniu ? I niby na czczo nie trzeba być, ale jak to jest z tym na HIV? Nie rozumiem jak zwykle
|
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm chyba czas sie ubrac
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i widziałam w poczekalni, że dziewczyny piły calutki. No i na czczo koleżanka miała. Mi jeszcze nie dał takiego skierowaniaWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
38t5d Edytowane przez allgoodthings Czas edycji: 2014-07-30 o 13:32 |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Hiv też na poczatku mialam robiony...
Kinga czyżbyś jeszcze w łożu byla ? I znów zmiana avka 😲 Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
Lekarz się mnie pytał czy chce robić badanie na HIV, powiedziałam mu, ze obojętnie, a on mi wypisał na skierowaniu bad. na HIV razem z testem tej glukozy i widzę, że od razu mi wypisał 75 g, a dziewczyny piszą, że 50 g sie za pierwszym razem wypija...
u mnie w przychodni są takie wredne pielęgniarki, boję się pobierania krwi przez nie i zapewne nie pozwolą mi mieć cytryny i zimnej wody ![]() no i ciekawi mnie, czemu tak szybko mi przepisał to badanie?! |
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
Brawurka tym razem na swoj zmienilam
Bylam w lozku do prawie 12 wlasnie wstawilam pranie, ubralam sie i bede musiala zaczac sprzatac Ale obiad mam zrobiony jeden plus.
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
Ma.ko: jutro załaduje tez;p teraz bede robic obiad i dokanczam sprzątanie
|
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Widze ze byl temat o kosmetykach i chusteczkach dla dzieci. Dla mnie wbrew pozorom bardzo wazny, przez jakies dwa tygodnie przeczytalam chyba sklady wszystkiego co jest na rynku bo nie chce chemii
dla dziecka wybralam do mycia i pielęgnacji serie firmy bentley organic - prawie zero chemii a ta co jest to juz najlepsze co moze byc. Wiec jak dla kogos również jest to ważne zeby to bylo jak najbardziej naturalne to polecam, zrobilam naprawdę porzadny research. Bylam w szoku ile firm "ekologicznych " pakuje chemii do kosmetyków dla niemowląt. Po co te agresywne silikony, czy spieniacze, chyba nikt nie chce w wanience zeby mu się piana wylewala. Ja w ogole nie chce piany Takze uwaga na oszustwa. A co do chusteczek to patrzac po skladze te wszystkie bambino, pampersy, johnsony to podobno najgorsze konserwanty, PEG, alkohol i chemia, w miare.dobrze wypadaja Tami z Rossmana bo maja sporo naturalnych wyciągów i sa niezle nawilzone.. I tanie. Babydreamy tez od biedy ale troche suche, a najlepsze i najzdrowsze i najbardziej naturalne to podobno niektóre z dyskontow- ale nie wiem ktore i nie mam doświadczenia. ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- A chusteczki to mam wszystkie przetestowane bo sama uzywam zamiast papieru toaletowego, zawsze w podróży i w domu prawie zawsze tez;p ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Ps Nawet lubiaprzeze mnie ekologiczna marka phenome mnie zawiodla pod kątem kosmetyków dla dzieci. A emolienty to wg mnie na zdrowa skórę nie ma sensu ładować parafine na co dzień. Tylko jak sa problemy, jakis azs itp. |
|
|
|
#2712 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Używałam go do smażenia i do olejowania włosów, ale przy stosowaniu do ciała miałam wrażenie że mnie uczula więc nie wiem jak będzie z dzieciaczkiem...Test obciążenia glukozą chyba robi się w okolicy 24 tygodnia i mi położna mówiła żebym nie robiła wcześniej bo i tak lekarz może kazać powtórzyć... Ale może u Ciebie są jakieś wskazania do dokładniejszego przebadania - podejrzenie cukrzycy?? Ketony lub glukoza w moczu?? Ja piłam 50g i dla mnie to nie była żadna trauma, wypiłam bez problemu I ja musiałam być na czczo bo najpierw mi badali poziom glukozy na czczo a potem po godzinie po wypiciu glukozy. U mnie było ok. A HIV miałam na początku ciąży (nie trzeba być na czczo) i przyznam że miałam lekkiego stresa jak otwierałam kopertę z wynikami. Niby ryzykownych zachowań nie miałam, ale jakoś tak się bałam. Jeszcze musiałam podpisać oświadczenie, że wyrażam zgodę na przekazanie wyników "gdzieśtam" jeżeli wynik będzie pozytywny i że zgodnie z prawem muszę poinformować partnera
|
||
|
|
|
#2713 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Na HIV tez miałam w pakiecie na poczatku ciazy, ja sie obawiałam ze względu na posiadanie tatuaży;d ale wszystko było ok
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Po oliwce hipp nie jest sie tłustym sama nieraz po prysznica stosuje na wilgotna skore i pięknie sie wchłania![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Podobno z netto jakies super chusteczki dla dzieciaczków sa |
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Nudzi mi się a nic się nie chce. ..
|
#2716 | |
|
Buc
|
Cytat:
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
Suszarka: wszystko jest mozliwe;d
|
|
|
|
#2718 |
|
Zadomowienie
|
tak o tych chusteczkach netto tez slyszalam ale u mnie netto po drugiej stronie wisly a ja sie tam nie zapuszczam;p
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- ja to hiv robilam wielokrotnie w szpitalach a propo roznych chorob wiec sie w ogole tym nie stresowalam. tez nie mialam nigdy nic ryzykownego ale w sumie uwazam ze dla swietego spokoju raz na jakis czas mozna sie przebadac
|
|
|
|
#2719 | |
|
Buc
|
to, ze wygramy w lotto tez.
![]() Cytat:
ja z tego samego zalozenia wychodze, ze test na hiv raz np. do roku nikomu nie zaszkodzi.
|
|
#2720 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
![]() Sprawdziłam tą firmę bentley organic i dla mnie ceny niestety za wysokie. |
||
|
|
|
#2721 | |
|
Zadomowienie
|
owszem wysokie i troche mnie przeraza ze moge pojsc z torbami.. dlatego szukam dalej.. ale poki co mnie najbardziej przekonali tylko nie wiem na ile starcza szampon z mydlem 2 w 1 w pojemnosci 250 ml. bo mi np szampon do wlosow 250 ml starcza na 3 mycia. Ale to najwyzej kupie na poczatek, jak sie okaze ze sie w ogole nie oplaca to przejde na cos innego. Zreszta zawsze i tak cos moze uczulic wiec nie ma co robic wielkiego zapasu.
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
oliwke hipp dostalam i jeszze nie wyprobowalam ale sklad faktycznie ladny tylko zapach bardzo dzieciowy.
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem juz.
Kinia ten mi sie podoba avatar Ja mam test obciążenia glukoza w październiku ☺ Dusilka o nie nie wszystko jest możliwe spróbuj trzasnac obrotowymi drzwiami Po wizycie ok.zrobil szybko scan zeby zerknąć czy wszystko w porzadku.Serducho bije, male bylo aktywne.Powiedzial ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku.Macica czysta, ładna. Uspokoiłam sie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zakochani ...zaczarowani od 02.11.2008 11.05.09 żegnaj kruszynko ![]() 17.03.10 żegnaj kruszynko ![]() wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę ![]() 07.05.13 ciąża pozamaciczna ![]() 04.05.14 - II kreseczki 20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud |
|
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wydaje mi się niestety, że te najbardziej naturalne są najmniej wydajne... Ale jak się taki żel nałoży na myjkę to powinno być lepiej niż rozprowadzać dłonią. Wiadomo, że na takiego noworodka to może z dwie kropelki takiego żelu schodzą
|
|
|
|
|
#2724 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy w takim niewielkim centrum handlowym bo tam jest polski sklep, przesiadłam na chwilę na ławce a młody latal kolo mnie, w pewnym momencie patrze podnosi tabletkę (mała i białą)spod ławki i pakuje do buzi Dobrze, ze akurat na niego patrzylam bo tak sekunda połknal by i nie wiem, co by sie stalo i co to za tabletka Wróciłam z tesco i muszę chwilę poleżeć, oj niedobrze jest mieszkac na górce, jak sie ma 12kg wózka+12kg dziecka+3kg zakupów do pchania pod górkę, w dodatku z rosnącym brzuchem
|
|
|
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2726 |
|
Zadomowienie
|
no niedobrze pod gorke, ja mam wlasnie na dole a jakby reszta centrum jest pod gorke i to mocno (mieszkam ponizej skarpy rzeki nad samym brzegiem) wiec tez mnie czeka wpychanie wozka na gore. chyba ze na mostach sa windy to bym byla uratowana.
|
|
|
|
#2727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Idzie się przyzwyczaić, no i forma murowana
|
|
|
|
|
#2728 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2729 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
nie no, codziennie muszę nadrabiać 5 stron
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ja ze śląska Cytat:
ja też poproszę, bo dla mnie nie te godziny Cytat:
W temacie chusteczek, oj różnie bywa.... dla mnie produkt nie zastąpiony. Nawet w przedszkolach proszą o paczkę chusteczek do nosa i właśnie tych mokrych. Cytat:
http://www.srokao.pl/search/label/Ch...nawil%C5%BCane http://dzieciowo.pl/recenzje-artykulow-dzieciecych Cytat:
Cytat:
![]() a po tym teście proponuję słone śledziki lub kiszony ogórek dla likwidacji tej "słodyczy" Cytat:
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam ochotę na kaszankę!!!;d jutro chyba na obiad robię burgery:d
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:13.

tak już mam i tyle
ja bym już siedziała jak na szpilkach, a ty taka spokojna się wydajesz
a stres trochę tylko mam, staram się na miękko brać
i czy nie za szybko na to badanie w niecałym 17 tygodniu ? I niby na czczo nie trzeba być, ale jak to jest z tym na HIV? Nie rozumiem jak zwykle

wlasnie wstawilam pranie, ubralam sie i bede musiala zaczac sprzatac