Styczniowe mamusie 2015, cz. II - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-30, 12:21   #2701
ma.ko
Zakorzenienie

GG do ma.ko
Dot.: Styczniowe mamusie 2015, cz. II

bajlaga a ja jak czytam swoje posty to dziwię się, ze to może tak wyglądac. Ciągle narzekam, ciągle coś mnie boli
akrolowa ja mam zaparcia od zawsze,a biegunka to u mnie raz na ruski rok.
dusiolka ja się na klubie nie załapałam

O miłość trzeba zawalczyć. To, co przychodzi łatwo, jest niewiele warte. A im będzie trudniej, tym będzie więcej warta.

Leoś 29.12.2014 
ma.ko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:26   #2702
Martusia1499
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
A czemu byś się nie odważyła? Jakieś przesady? Nam po prawie 6 latach jakos nie spieszylo się, ale dzidzia będzie to postanowiliśmy przypieczetowac : )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Może dla tego, że mój wymarzony ślub to taki z pompą i wszystko dopięte na ostatni guzik. Zawsze muszę sama wszystkiego dopilnować i to co zrobię każdy musi zapamiętać na długo tak już mam i tyle Bałabym się, że w ciąży nie podołam temu i będę potem niezadowolona co często mi się zdarza, jeśli coś pójdzie nie po mojej myśli.
A tak w ogóle to stresik jest ? ja bym już siedziała jak na szpilkach, a ty taka spokojna się wydajesz
Stary 2014-07-30, 12:28   #2703
allgoodthings
Zadomowienie

My bierzymy teraz cywilny. Za rok chciałabym połączyć koscielny z chrzcinami. Tylko my nie chcemy wesela, więc pompy nie będzie a stres trochę tylko mam, staram się na miękko brać

Stary 2014-07-30, 12:29   #2704
bajlaga
Zadomowienie

Zgadzam się, oliwka Hipp ma krótki, dobry skład i na razie u mnie ta oliwka jest na 1. miejscu

dziołszki,
no ja znowu mam do Was pytanie,
tydzień temu dostałam skierowanie na test obciążenia glukozą i na HIV.
Od razu na recepcie jest 75 g tej glukozy... i czy nie za szybko na to badanie w niecałym 17 tygodniu ? I niby na czczo nie trzeba być, ale jak to jest z tym na HIV? Nie rozumiem jak zwykle
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:29   #2705
Kinqaa
Zakorzenienie

Hmm chyba czas sie ubrac

Never ignore someone who cares for you
because someday you will realize
you have lost a diamond
while you were busy collecting stones...

Kinqaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:31   #2706
allgoodthings
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajlaga Pokaż wiadomość
Zgadzam się, oliwka Hipp ma krótki, dobry skład i na razie u mnie ta oliwka jest na 1. miejscu

dziołszki,
Od razu na recepcie jest 75 g tej glukozy... i czy nie za szybko na to badanie w niecałym 17 tygodniu ? I niby na czczo nie trzeba być, ale jak to jest z tym na HIV? Nie rozumiem jak zwykle
Hiv to ja miałam na początku chyba. No a ta glukoza to cały pojemniczek i widziałam w poczekalni, że dziewczyny piły calutki. No i na czczo koleżanka miała. Mi jeszcze nie dał takiego skierowania

Edytowane przez allgoodthings
Czas edycji: 2014-07-30 o 12:32
allgoodthings jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:35   #2707
Brawurka_29
Zakorzenienie

Hiv też na poczatku mialam robiony...

Kinga czyżbyś jeszcze w łożu byla ? I znów zmiana avka 😲

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 12:45   #2708
bajlaga
Zadomowienie

Lekarz się mnie pytał czy chce robić badanie na HIV, powiedziałam mu, ze obojętnie, a on mi wypisał na skierowaniu bad. na HIV razem z testem tej glukozy i widzę, że od razu mi wypisał 75 g, a dziewczyny piszą, że 50 g sie za pierwszym razem wypija...

u mnie w przychodni są takie wredne pielęgniarki, boję się pobierania krwi przez nie i zapewne nie pozwolą mi mieć cytryny i zimnej wody

no i ciekawi mnie, czemu tak szybko mi przepisał to badanie?!
bajlaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 12:46   #2709
Kinqaa
Zakorzenienie

Brawurka tym razem na swoj zmienilam
Bylam w lozku do prawie 12 wlasnie wstawilam pranie, ubralam sie i bede musiala zaczac sprzatac
Ale obiad mam zrobiony jeden plus.

you have lost a diamond

Stary 2014-07-30, 12:47   #2710
dusiolka
Zakorzenienie

Ma.ko: jutro załaduje tez;p teraz bede robic obiad i dokanczam sprzątanie
dusiolka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:11   #2711
charliss
Zadomowienie

Widze ze byl temat o kosmetykach i chusteczkach dla dzieci. Dla mnie wbrew pozorom bardzo wazny, przez jakies dwa tygodnie przeczytalam chyba sklady wszystkiego co jest na rynku bo nie chce chemii
dla dziecka wybralam do mycia i pielęgnacji serie firmy bentley organic - prawie zero chemii a ta co jest to juz najlepsze co moze byc. Wiec jak dla kogos również jest to ważne zeby to bylo jak najbardziej naturalne to polecam, zrobilam naprawdę porzadny research. Bylam w szoku ile firm "ekologicznych " pakuje chemii do kosmetyków dla niemowląt. Po co te agresywne silikony, czy spieniacze, chyba nikt nie chce w wanience zeby mu się piana wylewala. Ja w ogole nie chce piany
Takze uwaga na oszustwa.
A co do chusteczek to patrzac po skladze te wszystkie bambino, pampersy, johnsony to podobno najgorsze konserwanty, PEG, alkohol i chemia, w miare.dobrze wypadaja Tami z Rossmana bo maja sporo naturalnych wyciągów i sa niezle nawilzone.. I tanie. Babydreamy tez od biedy ale troche suche, a najlepsze i najzdrowsze i najbardziej naturalne to podobno niektóre z dyskontow- ale nie wiem ktore i nie mam doświadczenia.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A chusteczki to mam wszystkie przetestowane bo sama uzywam zamiast papieru toaletowego, zawsze w podróży i w domu prawie zawsze tez;p

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Ps
Nawet lubiaprzeze mnie ekologiczna marka phenome mnie zawiodla pod kątem kosmetyków dla dzieci. A emolienty to wg mnie na zdrowa skórę nie ma sensu ładować parafine na co dzień. Tylko jak sa problemy, jakis azs itp.
charliss jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 13:16   #2712
alb
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dusiolka Pokaż wiadomość
Bajlaga: ja tez z dystansem podchodzę do wszystkich emolientow dla dzieci,nie wiem czy warto przyzwyczajać skore do takich kosmetyków. Mnie mama i rodzeństwo kapała w fiolecie troszkę to wody i w tym sie pluskalysmy;p wiec nie wiek jeszcze jak bedzie wygladała pielęgnacja dzidziola po kapieli;p mam narazie dla Maleństwa ręczniki bambusowe które sa super miekkie i ekstra chłoną wode
Czasem dzieci się kąpie w roztworze nadmanganianu potasu - jak dziecko ma duże odparzenia. Ja kąpałam małą w oilatum i bardzo rzadko się jej zdarzały odparzenia (ale przez to że się urodziła dużo po terminie to musiałam jej natłuszczać skórę bo jej się łuszczyła). Teraz ma problemy ze skórą i w lecie dermatolog pozwoliła używać normalnych żeli do mycia dla dzieci ale na jesień/zimę/wiosnę zaleca takie do skóry atopowej... Wkrótce będę musiała się w takowe zaopatrzyć i pewnie dla maleństwa też będę tych używać. A teraz smaruję jej zmienioną skórę kremem nivea baby sos i nawet pomaga, ale zmiana wraca jak tylko przestanę stosować i muszę się znowu wybrać do dermatologa... Pewnie będę musiała jakiś balsam dla skóry atopowej kupić (a tanie nie są niestety chociaż dosyć wydajne).

Cytat:

dziołszki,
Ja oliwki nigdy nie używałam i nie lubiłam bo wszystko potem takie tłuste jest... Teraz może wypróbuję olej kokosowy - sama natura Używałam go do smażenia i do olejowania włosów, ale przy stosowaniu do ciała miałam wrażenie że mnie uczula więc nie wiem jak będzie z dzieciaczkiem...

Test obciążenia glukozą chyba robi się w okolicy 24 tygodnia i mi położna mówiła żebym nie robiła wcześniej bo i tak lekarz może kazać powtórzyć... Ale może u Ciebie są jakieś wskazania do dokładniejszego przebadania - podejrzenie cukrzycy?? Ketony lub glukoza w moczu?? Ja piłam 50g i dla mnie to nie była żadna trauma, wypiłam bez problemu I ja musiałam być na czczo bo najpierw mi badali poziom glukozy na czczo a potem po godzinie po wypiciu glukozy. U mnie było ok. A HIV miałam na początku ciąży (nie trzeba być na czczo) i przyznam że miałam lekkiego stresa jak otwierałam kopertę z wynikami. Niby ryzykownych zachowań nie miałam, ale jakoś tak się bałam. Jeszcze musiałam podpisać oświadczenie, że wyrażam zgodę na przekazanie wyników "gdzieśtam" jeżeli wynik będzie pozytywny i że zgodnie z prawem muszę poinformować partnera
alb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 13:26   #2713
suszarka
Buc

Cytat:

dziołszki,
nie, na hiv nie musisz byc na czczco.
Stary 2014-07-30, 13:35   #2714
dusiolka
Zakorzenienie

Na HIV tez miałam w pakiecie na poczatku ciazy, ja sie obawiałam ze względu na posiadanie tatuaży;d ale wszystko było ok

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Po oliwce hipp nie jest sie tłustym sama nieraz po prysznica stosuje na wilgotna skore i pięknie sie wchłania

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Podobno z netto jakies super chusteczki dla dzieciaczków sa
Stary 2014-07-30, 13:43   #2715
Kinqaa
Zakorzenienie

Nudzi mi się a nic się nie chce. ..

you have lost a diamond

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 13:47   #2716
suszarka
Buc

Cytat:
Na HIV tez miałam w pakiecie na poczatku ciazy, ja sie obawiałam ze względu na posiadanie tatuaży;d ale wszystko było ok

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Po oliwce hipp nie jest sie tłustym sama nieraz po prysznica stosuje na wilgotna skore i pięknie sie wchłania

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Podobno z netto jakies super chusteczki dla dzieciaczków sa
zeby HIV zlapac od tatuazy, tatuaz musiaby byc wykonywany igla ociekajaca swieza krwia. mala szansa, prawda? hcv mozna zlapac ale nie hiv.
Stary 2014-07-30, 13:53   #2717
dusiolka
Zakorzenienie

Suszarka: wszystko jest mozliwe;d
Stary 2014-07-30, 13:55   #2718
charliss
Zadomowienie

tak o tych chusteczkach netto tez slyszalam ale u mnie netto po drugiej stronie wisly a ja sie tam nie zapuszczam;p

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

ja to hiv robilam wielokrotnie w szpitalach a propo roznych chorob wiec sie w ogole tym nie stresowalam. tez nie mialam nigdy nic ryzykownego ale w sumie uwazam ze dla swietego spokoju raz na jakis czas mozna sie przebadac
Stary 2014-07-30, 13:59   #2719
suszarka
Buc

Cytat:
Suszarka: wszystko jest mozliwe;d
to, ze wygramy w lotto tez.

Cytat:
Napisane przez charliss Pokaż wiadomość
tak o tych chusteczkach netto tez slyszalam ale u mnie netto po drugiej stronie wisly a ja sie tam nie zapuszczam;p

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

ja to hiv robilam wielokrotnie w szpitalach a propo roznych chorob wiec sie w ogole tym nie stresowalam. tez nie mialam nigdy nic ryzykownego ale w sumie uwazam ze dla swietego spokoju raz na jakis czas mozna sie przebadac

ja z tego samego zalozenia wychodze, ze test na hiv raz np. do roku nikomu nie zaszkodzi.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 14:29   #2720
alb
Zadomowienie

Cytat:
Widze ze byl temat o kosmetykach i chusteczkach dla dzieci. Dla mnie wbrew pozorom bardzo wazny, przez jakies dwa tygodnie przeczytalam chyba sklady wszystkiego co jest na rynku bo nie chce chemii
dla dziecka wybralam do mycia i pielęgnacji serie firmy bentley organic - prawie zero chemii a ta co jest to juz najlepsze co moze byc. Wiec jak dla kogos również jest to ważne zeby to bylo jak najbardziej naturalne to polecam, zrobilam naprawdę porzadny research. Bylam w szoku ile firm "ekologicznych " pakuje chemii do kosmetyków dla niemowląt. Po co te agresywne silikony, czy spieniacze, chyba nikt nie chce w wanience zeby mu się piana wylewala. Ja w ogole nie chce piany
Takze uwaga na oszustwa.
A co do chusteczek to patrzac po skladze te wszystkie bambino, pampersy, johnsony to podobno najgorsze konserwanty, PEG, alkohol i chemia, w miare.dobrze wypadaja Tami z Rossmana bo maja sporo naturalnych wyciągów i sa niezle nawilzone.. I tanie. Babydreamy tez od biedy ale troche suche, a najlepsze i najzdrowsze i najbardziej naturalne to podobno niektóre z dyskontow- ale nie wiem ktore i nie mam doświadczenia.

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

A chusteczki to mam wszystkie przetestowane bo sama uzywam zamiast papieru toaletowego, zawsze w podróży i w domu prawie zawsze tez;p

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Ps
Nawet lubiaprzeze mnie ekologiczna marka phenome mnie zawiodla pod kątem kosmetyków dla dzieci. A emolienty to wg mnie na zdrowa skórę nie ma sensu ładować parafine na co dzień. Tylko jak sa problemy, jakis azs itp.
Dzięki za podpowiedź co do tej firmy bo nie znałam jej - muszę spojrzeć na ofertę

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Akurat tej hipp nigdy nie miałam... Ja stosuję balsam nivea pod prysznic bo ogólnie nie lubię się smarować, więc jedyna opcja dla mnie to nawilżanie w czasie kąpieli

Sprawdziłam tą firmę bentley organic i dla mnie ceny niestety za wysokie.
Stary 2014-07-30, 14:38   #2721
charliss
Zadomowienie

owszem wysokie i troche mnie przeraza ze moge pojsc z torbami.. dlatego szukam dalej.. ale poki co mnie najbardziej przekonali tylko nie wiem na ile starcza szampon z mydlem 2 w 1 w pojemnosci 250 ml. bo mi np szampon do wlosow 250 ml starcza na 3 mycia. Ale to najwyzej kupie na poczatek, jak sie okaze ze sie w ogole nie oplaca to przejde na cos innego. Zreszta zawsze i tak cos moze uczulic wiec nie ma co robic wielkiego zapasu.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
Napisane przez alb Pokaż wiadomość
Dzięki za podpowiedź co do tej firmy bo nie znałam jej - muszę spojrzeć na ofertę

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Akurat tej hipp nigdy nie miałam... Ja stosuję balsam nivea pod prysznic bo ogólnie nie lubię się smarować, więc jedyna opcja dla mnie to nawilżanie w czasie kąpieli

Sprawdziłam tą firmę bentley organic i dla mnie ceny niestety za wysokie.
ja tez nie lubie sie smarowac i jak sie cos klei potem dlatego na rozstepy mam elancyla co sie wchlania w pol minuty i zapominam ze cos smarowalam;p zobaczymy jak ze skutecznoscia bedzie
oliwke hipp dostalam i jeszze nie wyprobowalam ale sklad faktycznie ladny tylko zapach bardzo dzieciowy.
Stary 2014-07-30, 14:44   #2722
Brawurka_29
Zakorzenienie

Jestem juz.

Kinia ten mi sie podoba avatar

Ja mam test obciążenia glukoza w październiku ☺

Dusilka o nie nie wszystko jest możliwe spróbuj trzasnac obrotowymi drzwiami

Po wizycie ok.zrobil szybko scan zeby zerknąć czy wszystko w porzadku.Serducho bije, male bylo aktywne.Powiedzial ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku.Macica czysta, ładna. Uspokoiłam sie

11.05.09 żegnaj kruszynko
17.03.10 żegnaj kruszynko
wrzesień 2010 znowu żegnamy kruszynkę
07.05.13 ciąża pozamaciczna
04.05.14 - II kreseczki
20.12.14 - pojawiła się na świecie!! nasz cud córeczka Hannah

Brawurka_29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:46   #2723
alb
Zadomowienie

Cytat:
owszem wysokie i troche mnie przeraza ze moge pojsc z torbami.. dlatego szukam dalej.. ale poki co mnie najbardziej przekonali tylko nie wiem na ile starcza szampon z mydlem 2 w 1 w pojemnosci 250 ml. bo mi np szampon do wlosow 250 ml starcza na 3 mycia. Ale to najwyzej kupie na poczatek, jak sie okaze ze sie w ogole nie oplaca to przejde na cos innego. Zreszta zawsze i tak cos moze uczulic wiec nie ma co robic wielkiego zapasu.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

ja tez nie lubie sie smarowac i jak sie cos klei potem dlatego na rozstepy mam elancyla co sie wchlania w pol minuty i zapominam ze cos smarowalam;p zobaczymy jak ze skutecznoscia bedzie
oliwke hipp dostalam i jeszze nie wyprobowalam ale sklad faktycznie ladny tylko zapach bardzo dzieciowy.
Właśnie ciekawe jak z wydajnością, bo z tym to różnie bywa. Niektórych szamponów to wystarczy troszeczkę dać i super się na włosach rozprowadzi a innych to trzeba wylać pół butelki żeby mieć poczucie że włosy czyste a wydaje mi się niestety, że te najbardziej naturalne są najmniej wydajne... Ale jak się taki żel nałoży na myjkę to powinno być lepiej niż rozprowadzać dłonią. Wiadomo, że na takiego noworodka to może z dwie kropelki takiego żelu schodzą
Stary 2014-07-30, 14:47   #2724
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Zaraz was nadrobie.

Wiecie co dzisiaj się stało przez moją nieuwage?
Budze sie...a krolik zamiast bialy jest tęczowy myslalam, ze dzieciaka powiesze...
Wiesz co zrobił moj mały niedawno?
Bylismy w takim niewielkim centrum handlowym bo tam jest polski sklep, przesiadłam na chwilę na ławce a młody latal kolo mnie, w pewnym momencie patrze podnosi tabletkę (mała i białą)spod ławki i pakuje do buzi Dobrze, ze akurat na niego patrzylam bo tak sekunda połknal by i nie wiem, co by sie stalo i co to za tabletka

Wróciłam z tesco i muszę chwilę poleżeć, oj niedobrze jest mieszkac na górce, jak sie ma 12kg wózka+12kg dziecka+3kg zakupów do pchania pod górkę, w dodatku z rosnącym brzuchem
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 14:51   #2725
simonee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brawurka_29 Pokaż wiadomość

Po wizycie ok.zrobil szybko scan zeby zerknąć czy wszystko w porzadku.Serducho bije, male bylo aktywne.Powiedzial ze wszystko jest w jak najlepszym porzadku.Macica czysta, ładna. Uspokoiłam sie
ciesze sie ze jest ok i jestes bardziej spokojna
Stary 2014-07-30, 14:51   #2726
charliss
Zadomowienie

no niedobrze pod gorke, ja mam wlasnie na dole a jakby reszta centrum jest pod gorke i to mocno (mieszkam ponizej skarpy rzeki nad samym brzegiem) wiec tez mnie czeka wpychanie wozka na gore. chyba ze na mostach sa windy to bym byla uratowana.
Stary 2014-07-30, 14:55   #2727
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
no niedobrze pod gorke, ja mam wlasnie na dole a jakby reszta centrum jest pod gorke i to mocno (mieszkam ponizej skarpy rzeki nad samym brzegiem) wiec tez mnie czeka wpychanie wozka na gore. chyba ze na mostach sa windy to bym byla uratowana.
Pierwszy raz jak weszłam pod te górkę z wózkiem, w zimie naubierana, jak przyszłam do domu to musialam się cała przebrać łącznie z majtami, taka byłam spocona.
Idzie się przyzwyczaić, no i forma murowana
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-30, 14:56   #2728
charliss
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katerina_00 Pokaż wiadomość
Wiesz co zrobił moj mały niedawno?
Bylismy w takim niewielkim centrum handlowym bo tam jest polski sklep, przesiadłam na chwilę na ławce a młody latal kolo mnie, w pewnym momencie patrze podnosi tabletkę (mała i białą)spod ławki i pakuje do buzi Dobrze, ze akurat na niego patrzylam bo tak sekunda połknal by i nie wiem, co by sie stalo i co to za tabletka

Wróciłam z tesco i muszę chwilę poleżeć, oj niedobrze jest mieszkac na górce, jak sie ma 12kg wózka+12kg dziecka+3kg zakupów do pchania pod górkę, w dodatku z rosnącym brzuchem
oj niebezpieczna sytuacja, dobrze ze zareagowalas w pore
Stary 2014-07-30, 15:12   #2729
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

nie no, codziennie muszę nadrabiać 5 stron
Cytat:
Napisane przez allgoodthings Pokaż wiadomość
a dziewczyny z Pl, będziecie umawiały się na wizyty z położną? Oprócz gina. Znajoma mi mówiła, że teraz położna może też opiekować się ciężarną, ma jakiś cykl wizyt i potem po porodzie ta sama może przychodzić.
tak będę miała
Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Hej

Juz jestem po wizycie. Wszystko jest ok jedynie mam anemie i przepisał mi zelazo dodatkowo pregna plus i w aptece zostawilam 62 zl ku mojemu zaskoczeniu mialam robione USG i widzialam dzidziora nie mowil jaka plec a ja newet sie nie zapytalam dostalam skierowanie na prenatalne więc sie tam wszystkiego dowiem :-D

Trzymam za wszystkie wizyty
super
Cytat:
Lilijka a skad jesteś? Ustawka to raczej nie bo chuligani w ustronnych miejscach umawiają sie na "grzybobranie" ☺
na stówkę była ustawka.... bo później udali się w inne miejsce.... ja ze śląska
Cytat:
Napisane przez Kinqaa Pokaż wiadomość
Wiecie co dzisiaj się stało przez moją nieuwage?
Budze sie...a krolik zamiast bialy jest tęczowy myslalam, ze dzieciaka powiesze...
no oplułam się
Cytat:
Bajlaga dla Ciebie specjalnie wyrzucę jeszcze na chwile;p
ja też poproszę, bo dla mnie nie te godziny
Cytat:
zauważyłam, że zazwyczaj każdy rodzic wyciera pupę i inne miejsca intymne chusteczkami, a często spotykam się z opiniami, że w domu wystarczy po prostu ciepła woda. Doświadczone mamy mają zdanie na ten temat?

Tak samo jak z wszelakimi balsamami dla dzieci...czy to potrzebne jeśli dziecko ma normalną skórę? Na dzień dzisiejszy wiem, że jedynym środkiem do pielęgnacji dzidziola będzie OLIWKA
nienawidzę oliwek, ble małej stosuje krem do pielęgnacji (różne, nie mam wybranych) i to nie regularnie

W temacie chusteczek, oj różnie bywa.... dla mnie produkt nie zastąpiony. Nawet w przedszkolach proszą o paczkę chusteczek do nosa i właśnie tych mokrych.
Cytat:
Kinqaa: nie pamietam na którym watku mamusiowym dziewczyny miały super link do jakiegoś bloga z recenzja naprawdę ogromna ilością rożnych chusteczek dla niemowlakow..
w cz. I wklejałam dwa linki do super stron o kosmetykach dla dzieci, w tym chusteczek
http://www.srokao.pl/search/label/Ch...nawil%C5%BCane

http://dzieciowo.pl/recenzje-artykulow-dzieciecych
Cytat:
dziołszki,
Cytat:
Lekarz się mnie pytał czy chce robić badanie na HIV, powiedziałam mu, ze obojętnie, a on mi wypisał na skierowaniu bad. na HIV razem z testem tej glukozy i widzę, że od razu mi wypisał 75 g, a dziewczyny piszą, że 50 g sie za pierwszym razem wypija...
no i ciekawi mnie, czemu tak szybko mi przepisał to badanie?!
co do glukozy, widocznie lekarz stwierdził, że jest przyczyna... tak jak u mnie. Teraz raczej robi się test z obciążeniem 75g glukozy u ciężarnych. Co do picia, to pielęgniarka przegięła, bo zamiasta standardowego kubka 200ml dostałam kubek 400ml do wypicia na już

a po tym teście proponuję słone śledziki lub kiszony ogórek dla likwidacji tej "słodyczy"
Cytat:
Jestem juz.
a widzisz, na takie wiadomości się czeka z uśmiechem
W 2015 22
W 2016 41
W 2017 36

5.02.2011 Córka 52cm, 2500g
2.01.2015 Syn 56cm, 3300g

lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-30, 15:14   #2730
dusiolka
Zakorzenienie

Ale mam ochotę na kaszankę!!!;d jutro chyba na obiad robię burgery:d
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości