|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
dryfuję słowami
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Cytat:
Duży jest normalny, ja kupuję duży, bo taniej wychodzi i ekonomiczniej. Tylko latem pare razy kupiłam mały jak Miłosz jadł deserki na spacerze, a nie miałam akurat musu owocowego. A co do Bakomy, to oni mają różne jogurty, mają też takie bez sztucznego mleka, ale nie wszędzie są. Piątnica też ma jeden rodzaj bez sztucznego mleka i nawet widziałam jeden jakiś marketowy firmowy, ale nie pamiętam, w którym markecie był.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-11-27 o 21:40 |
|
|
|
|
#2702 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Głowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! Mamusie IX-X 2013, cz. XV
Inwersja dzięki
![]() Cytat:
CO do szczepienia, to nie martw się już tyle, na pewno będzie dobrze Cytat:
Cytat:
|
|
#2703 |
|
Zakorzenienie
|
Ten Bakoma ze zdjęcia nie ma mleka w proszku. Jest w Tesco
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2705 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody zaczał płakac, ja stałam w kuchni, a TŻ do mnie "mam iść do niego?" ze złością mu odpowiedziałam, zeby sobie siedział i słuchał jak płacze. Poszedł ze złościa coś szturchnął po drodze i młody się już tak rozbudził, że usypiałam go półtorej godziny, a pan i władca siedział przed tv.
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-11-27 o 22:20 |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez kupuje ten Sokólski z C., sporadycznie bakome
![]() ja to bym już wolała żeby mój tż nie podchodził do Igora jak się przebudzi... zaczyna do niego gadać bierze go na rece... co tam że jest np 24 albo 3... i już milion razy mu mówiłam nie gadaj do niego! po co go rozbudzasz i zaczynasz się z nim bawić o 3 w nocy ? - no bo płacze zamiast wziąć go na ręcę kołysnąc 2 razy i śpi dalej ![]() albo Igor czasami sobie sam ściąga spodnie... to mówie czemu nie założysz mu tych spodni ? przecież tu nie ma zimno aha spoko... Ty masz gacie to nie ma Ci zimno ![]() faceci w niektórych kwestiach są dziwni ale poza tym dobrze się zajmuje nim jak patrze dookoła na tż koleżanek to nie mogę narzekać... tamci tylko patrzą jak uciec z domu i co zrobić żeby przypadkiem nie musieć zajmować się dziekiem byliśmy u lekarza dziś... a tam karteczka przypięta do kartoteki PILNIE!!! ZAPISAĆ NA SZCZEPIENI ![]() zapisali nas na 7 stycznia... ale w stycczniu zadzwonie że nie przyjdziemy i odwołam wizytę pod pretekstem kataru czy czegoś tam :P no i dopytałam się i szczepią priorixem więc trochę lżej... ale i tak jeszcze będę odwlekać - chciałabym chociaż do wiosny ![]() no i młody kaszle zasmarkany gorączka.. do tego 4 lekko się przebiła - faktycznie masakra z tymi 4... pierwszy raz wiem że mojemu dziecku ząb wychodzi... bo wcześniej to patrze oo a tu ząb... nawet nie wiedziałam a teraz 3 noc z rzędu płacz i to jaki
|
|
#2708 |
|
Zadomowienie
|
pszczoua, motyl
farby mamy o takie: ![]() teoretycznie nie toksyczne, ale patrząc na skład trzeba uważać aby nic się nie dostało ani do oczu ani do buzi. można zrobić samemu, barwnik spożywczy jest do kupienia np w piotrze i pawle, na allegro. i planuję jeszcze zrobić ciastolinę sama btw coś dziś chyba wisi w powietrzu, pokłóciłam się z tż. i jak to ja pojechałam tekstem, że lepiej gdybym z Szymkiem mieszkała u rodziców, a on żeby płacił alimenty bo jego rola i tak się ogranicza tylko zarabiania a wszystko inne od jakiegoś czasu jest na mojej głowie ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- i ja też najczęściej kupuję zieloną bakomę
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
albo dopiero jak Lena skończy 18 lat ![]() Dobranoc !
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wrocilam z finału festiwalu etiuda i anima i aż z wrażenia chyba nie usne....
Moja koleżanką dostała nagrodę, naoglafalam się filmów i jestem pod giga wrażeniem
|
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z ostatniego dnia mojego urlopu wypoczynkowego Wczoraj byłyśmy u lekarza, Emilka ma coś z krtanią Kupiłam inhalator. Na razie się go okropnie boi i płacze, czy się do niego przekona?
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
dlaczego jogurt musi miec mleko nieproszkowe? chodzi o to by byl jak najmniej przetworzony czy jeszcze cos? i jaki to ma wplyw na alergie? a jak robie sama jogurt? albo jak podaje jogurt grecki z biedronki (tam jest mleko i smietanka)?
|
|
|
|
#2713 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
http://www.moje alergie.pl/5-przyczyn-alergii-na-bialko-mleka/ U mam, dzieci bez alergii to chyba kwestia, że zdrowsze aczkolwiek, każde zwykłe sklepowe mm ma mleko w proszku w składzie, więc tak czy siak jeśli dziecko je pije, to dostaje też to sztuczne mleko w pakiecie.
Albert Einstein Edytowane przez inwersja Czas edycji: 2014-11-28 o 08:44 |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
mi się wydaje, że to działa jako zagęstnik, bo widziałam z bakomy, że te gęściejsze mają w składzie mleko w proszku, a te rzadsze nie mają
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc Taszanta
bajka u mnie ciągle zawyżają Janek jest "glizda" - długi, chudy i generalnie taki bardziej "chłopak" niż "dzidziuś" - jak mówię ile ma, to oczy wielkie "taaak... a ja myślałam/myślałem, że więcej " ![]() misia, Antoś nie wychodź, u mamy najlepiej Asiek Isabell pierwsze dwie gorgulku, Jaśko sobie krzesła przystawia, żeby się wyżej wdrapac A że na basenie skacze z materaca do wody, to w domu też próbuje - z narożnika na panele Trzy razy złapałam, a raz siż zdziwił... dobrze, ze misiek był akurat w tym miejscu...tassia, ale masz uzębione dziecko wow ![]() Żukowi idą 4 ale jeszcze nie wyprodukował ostatniej 2... nawet śladu nie ma, a czwórki już bardzo, bardzo... martwi się, czy mogą najpierw 4 wyjśc? anutka, gratulacje Małego Ktosia ![]() ![]() czarna, będzie dobrze motylku, rośnie Ci Perfekcyjna Pani Domu ![]() Zazdroszczę bardzo, bo Żuk poza wrzucaniem prania, generalnie woli wyrzucac... Nawet jak poukłada książeczki na półce, to tylko po to, żeby je znowu wyrzucic ![]() Ja mam mądrego pediatrę i mu wierzę, a on mówi szczepic - jeśli nie ma przeciwwskazań szczepi normalnie, w terminie, bo nie ma sensu ryzykowac, że się dziecko zarazi. Nie wiem co bym sobie zrobiła, gdyby Janek zaraził się czymś, na co szczepienie postanowiłabym odroczyc Może i cykor jestem, ale szczepię go jak tylko można - jak najwcześniej - i do dnia dzisiejszego (tfu, tfu), żadnych powikłań nie było. papalinka, ja daję Pure Bio z Lidla, Greckie: Zott i Bakomę Nie powinny jeśc 0% bo proces odtłuszczania naturalny zdecydowanie nie jest |
|
|
|
#2716 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nina też się bała inhalatora. Nie wiem jak wygląda wasz ale nasz jest bardzo nieskomplikowany, tylko 1 guzik. Pozwoliłam jej najpierw pobawić się nim jak jeszcze nie był podłączony, potem jej pokazałam jak się włącza guzikiem, jak się oswoiła z tym dźwiękiem to dałam do ręki żeby sama się inhalowała. Ale ja nie zakładam maseczki tylko ustnik i ona sobie macha tym koło buzi, albo "pali jak dziadek Józek fajkę" ![]() witam przed pracą młodej zszedł paznokieć w sumie powinnam się cieszyć że w końcu bo 2 dnni wisiał i nie mogłam patrzeć na to nawet obawiam się czy ropa się tam nie zbiera bo bardzo czerwony i trochę opuchnięty... psikam octaniseptem, zobaczymy.także ostrożnie z szufladami
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec ogolnie dupa blada bo kazeina jest i ogolnie mleko... ostatnio dalam jej troche serka homogenizowanego i sama nie wiem - ulala potem ale czy to serkiem czy z powodu wsadzonej calej reki do buzi to nie wiem... |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczę tą końcówkę do ust, może inaczej zareaguje? Kurczę przycięła sobie palce szufladą? Ból straszny, bardzo płakała? Dobrze, że się goi, a ma chociaż nauczkę? W sensie, czy już nie rusza szuflad?
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Hej ho.
Ja obudziłam się z ogromnym bólem brzucha, w nocy Bartek spał spokojnie za to ja budziłam się co chwile. Jestem klebkiem nerwów
|
#2720 |
|
dryfuję słowami
|
nena na samą myśl jak to mogło wyglądać mnie trzęsie
Podpowiedzcie co moge dać staremu na Mikołaja? w ogóle nie mam pomysłu ![]() Najchętniej to bym mu powiedziała żeby zrezygnował z prezentu na rzecz Miłosza ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Właśnie zobaczyłam słońce za oknem! Juz nie pamiętam kiedy ostatnio było słonce! Cza sie zbierac, bo az sie boje,ze zaraz zniknie
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do paznokcia to właśnie po przytrzaśnieciu nie płakała dużo, o dziwo potem palec zmieniał kolory każdego dnia, potem zaczął się ruszać no a teraz dwa dni już tylko wisiał. Ale nie boli jej to, ani nie szczególnie bolało wczesniej bo dała dotknąć, a jak wisiał to sama się nim bawiła a nauczki oczywiście że nie maspadam do roboty ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- tzn paznokieć jej wisiał, nie palec
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas też słońce, ale siedzimy w domu ![]() Cytat:
![]() Miłej pracy
|
|
#2723 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam już pomysły na prezenty na dzień Babci i Dziadka, właśnie takie farbki i ciastolina się przydadzą/ ale po tym, jak Tusia ostatnio polizała farbę akwarelową kuzynki to wiem,że muszę to zrobić sama![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
no ale ostatnio zrobiła się strachliwa, w dodatku jęczała i po prostu panikuje...próbowałam zabawiać, puszczać piosenki itp. nic nie działa ![]() oj masakra z tym paznokciem, biedna Ninka ![]() Cytat:
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
nenaO matko,ale tu musi okropnie wyglądać :/ Boli ją bardzo?
---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- ja-ika No musiał nastac ten czas,mamuśko..wiem,że Ci cięzko,ale taka kolej rzeczy ![]() Buziak dla księzniczki ![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- lulkaA Ty jak tam? Skąd ten ból?
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
eee raczej nie, bo teściowa będzie
chyba, że na siebie, bo mi nie przechodzi Cytat:
|
|
#2726 | |
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
![]() nie ma czego żałować, słońce, ale mróz i wiejeee ostro jak wychodzilismy było -2 teraz trochę widzę, że podskoczyła temperatura, no ale gorszy ten wiatr wrócilismy już, Miłosz ma poliki i nos czerwone
|
|
|
#2727 |
|
Zakorzenienie
|
I u nas-2. My wychodzimy po śniadaniu i biorę go po nogach zeby troche polatał za kotami i psami. Jak mu sie nie chce chodzić do pakuje sie na autko i nim jeździmy a jak juz calkiem tylko mi na rękach to daje go do wózka i idziemy na krótki spacer. Ogólnie to jesteśmy tak długo aż nie stwierdze, ze mu za zimno. Potem do spaniu powtórka. Wczoraj juz dla siebie wyciągnęłam kurtke narciarska a jemu dałam pierwszy raz rękawice. Oj idzie zima
jadąc do miasta spokojnie wytrzymalabym w kurtce przejściowej a i leo byłby cieniej ubrany.
Edytowane przez Poziomkowa89 Czas edycji: 2014-11-28 o 12:15 |
|
|
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
![]() Wróciliśmy z mroźnego spaceru. Brr jak zimno Byliśmy 40 minut raptem, ja nie wzięłam rękawic i to był błąd przy moim krążeniu :/A i Filip pierwszy raz wczoraj został ostrzyżony maszynką, tzn. sam tył i boki, bo z przodu chce żeby miał dłuższe Odważny Cytat:
Do inhalatora ciężko się przekonać... Może przykładaj jej maskę nie przy samej buzi, ale z małej odległości. Cytat:
![]() Ja już dałam tżtowi maszynkę do strzyżenia włosów. I jest problem, traci tak jakby na mocy i muli Twoja maszynka też taka jest? Czy moja nie ten teges
|
||
|
|
|
#2729 | ||
|
dryfuję słowami
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
No jest jeszcze opcja, że brudna, ale skoro nowa to raczej nie bardzo. Muszę zapytać męża jak wróci z pracy, ale nie narzeka na nią, a też parę lat temu kupowałam mu w prezencie.
|
|
|
#2730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znajomy jest byłym ordynatorem pediatrii w jednym z większych szpitali w okolicy, a prywatnie genialnym lekarzem i świetnym człowiekiem. Pracuje też naukowo i z tego co się przyznał, właśnie szczepionkami m.in. się zajmuje ![]() Także każdą wątpliwośc jakby co to telefonicznie z nim, a "pakietowa" nasza Pani pediatra jest jego wychowanką i współpracownicą, więc też wierzę, że dobra. Cytat:
Co do prezentu mikołajowego, to my sobie robimy prezent, czyli idziemy do kina i na hamburgera - takiego prawdziwego
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:44.

CO do szczepienia, to nie martw się już tyle, na pewno będzie dobrze
A TZ obrazony ze wymyslam i sama nie wiem czego chce 
i już milion razy mu mówiłam nie gadaj do niego! po co go rozbudzasz i zaczynasz się z nim bawić o 3 w nocy ? - no bo płacze 

albo dopiero jak Lena skończy 18 lat 
Janek jest "glizda" - długi, chudy i generalnie taki bardziej "chłopak" niż "dzidziuś" - jak mówię ile ma, to oczy wielkie "taaak... a ja myślałam/myślałem, że więcej "
Trzy razy złapałam, a raz siż zdziwił... dobrze, ze misiek był akurat w tym miejscu...
obawiam się czy ropa się tam nie zbiera bo bardzo czerwony i trochę opuchnięty... psikam octaniseptem, zobaczymy.
potem palec zmieniał kolory każdego dnia, potem zaczął się ruszać no a teraz dwa dni już tylko wisiał. Ale nie boli jej to, ani nie szczególnie bolało wczesniej bo dała dotknąć, a jak wisiał to sama się nim bawiła

Twoja maszynka też taka jest? Czy moja nie ten teges