|
|
#2701 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Witam się wieczornie.. dopiero co mid ziecko usnęło bo miałam gości i niedawno poszli. Ale sobie za to odpoczełam .. zawsze jak ktoś przychodzi to mi sie dzieckie zajmuje a ja mam luza
Cytat:
A na dzien dziadka i baci to zyczenia telefoniczne bo dziadki od TŻeta w górach , mój tato za granica i tylko jedna babcia na miejscu .. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurde no , jutro robię , nie ma bata Cytat:
![]() Współczuję , ja bym się chyba załamała gdybym miała mieć do tego wszystkiego jeszcze mdłości Cytat:
Cytat:
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Ja tez tak szybko sie dzis melduje. Cały dzien na nogach - zakupy, sprzątanie, prasowanie, pranie, gotowanie, załatwianie spraw na mieście a jeszcze wieczorem wpadli znajomi i poszli chwile temu - padam... TŻ sprząta a ja lece spac, jutro postaram sie nadrobić
---- Przy okazji sie przywitam bo od 2,5h nie śpię z TŻ sobie juz wstałam, sniadanko ogarnelam i zaraz bede szamać pozniej czeka mnie ogarnięcie nauki na egzamin w trakcie jak sie bede zajmować juniorem... Jak ogarne temat - nie wiem !Miłego dnia ciezaroweczki
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-17 o 07:26 |
|
|
|
#2703 |
|
Raczkowanie
|
Witamy się w 9 tygodniu
Kilka dni nie zaglądałam na forum, a tu tak dużo się dzieje, trzeba częściej tu wpadać . Ciężką noc dzisiaj miałam, ogólnie ostatnio jakaś bezsenność mnie męczy, ale tylko w nocy, a w dzień to mogłabym cały czas spać. Mdłości i wymioty przestawiły mi się teraz na popołudnie i wieczór i jakoś odnoszę wrażenie, że są coraz silniejsze a miałam nadzieję, że będą mijać ![]() Dwa dni temu wyskoczył mi się jakiś trądzik na twarzy, a dzisiaj pojawiła się opryszczka, a lekarz mówił że heviranu brać nie można i będę się z tym męczyć pewnie z 2 tygodnie No nic trzeba siadać zakuwać do sesji, niedługo egzaminy a nauka jakoś mi nie idzie ![]() jo_manh jesteśmy z Tobą, trzymaj się dzielnie Miłego poranka dziewczyny |
|
|
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam sporo chęci do pisania jakis prac, projektów itd ale jak pomyśle o nauce to mi sie słabo robi... Może to tez dlateto, ze mi sie juz po prostu zwyczajnie nie chce, końcówka studiów, juz i tak jestem do tylu o dwa lata w porównaniu ze znajomymi (roku zaraz po studiach nie zaliczyłam - długa historia ... A potem jak urodziłam to następny rok przerwy) i potem zas 5 lat nauki od nowa... Juz błagam, zeby jakos sie nie łamać do czerwca/lipca, obronić magisterkę i zakończyć edukacje raz na zawsze haha
|
|
#2705 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a co studiujesz jeśli można wiedzieć? |
|
|
|
|
#2706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja teściowa troje dzieci wykarmiła mm i zawsze podkreślała, że nie żałuję bo chciała dla swoich dzieci jak najlepiej. I jak młody się urodził to mi to powtarzała, że nic na siłę. Z resztą moja mama tak samo mówiła, choć ona tylko cycem naszą trójkę karmiła. Witam się chyba się nie wyspalam, glowa mnie boli już Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2707 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się z rana
o dziwo bez mdłosci jak narazie ![]() no wlasnie kazda robi jak uwaza
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Niespodziewajka szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
zrobisz jak uważasz Dzień dobry
|
#2709 | |
|
Zadomowienie
|
Witam jestem tu nowa, chociaż od jakiegoś tygodnia was podczytuję. Jestem obecnie w 8 tyg. ciąży. Jest to moja 3 ciąża. Z pierwszej mam4 letnią córeczkę, drugą ciążę straciłam w 17 tyg. bliźniaki. Mam nadzieję, ze tym razem uda mi się szczęśliwie dotrwać do końca.
Miłego dnia życzę. Cytat:
|
|
|
|
|
#2710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witam Cię cieplutko super że do nas dołaczyłaś Super, że masz już córeczkę i teraz też będzie dobrze zobaczysz Dziękuję za nazwę tej maści, skoczę później do apteki kupić ją i mam nadzieje, że szybko pomoże bo niestety opryszczka to moje skaranie, mam ją nawet co 2-3 miesiące. A jeszcze takie pytanie do dziewczyn, co biorą albo może w poprzedniej ciąży brały luteinę albo duphaston kiedy lekarze zaczęli Wam odstawiać leki? Ja biorę luteinę 50 dopochwowo 3x2 tabletki i ostatnio lekarz mi zasugerował, ze pora zmniejszać dawkę i stopniowo wychodzić z luteiny ale to dopiero 9 tydzień nie za szybko trochę?
|
|
|
|
|
#2711 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
![]() Pikaso witaj Dziewczyny współczuję Wam tej nauki, jeszcze nauka przy dziecku to w ogóle ciężko. U nas dziś standardowo młody zarządził pobudkę o 5 rano na mleko, później jeszcze kimnał godzinkę ale zanim ja znów zasnęłam to trzeba było wstawać :p
|
#2712 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Stracić ciążę praktycznie w jej połowie, to dopiero musi być przeżycie
|
|
#2713 |
|
Wtajemniczenie
|
Pikaso witaj
no i przykro mi bardzo z powodu straty, wiadomo jaka byla przyczyna (przepraszam ze pytam, jak nie chcesz to nie pisz). U nas od rana pada.deszcz, mlody z mezem w sklepie a ja ruszam sie do sprzatania ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Niespodziewajka a ja Cie szanuje ze potrafisz to glosno napisac ze nie chcesz i to jest fajne! |
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witamy na forum Ja też w początkowych tygodniach miałam co jakiś czas niespodzianki na twarzy Teraz już jest o wiele lepiej Cześć Dziewczyny, witam się w sobotę bez bólu głowy
|
|
|
|
|
#2715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam koleżankę, która sie zdecydowała systemem ITS, w sumie zadowolona była ja studiuje socjologie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-17 o 10:01 |
|
|
|
|
#2717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Mnie do teraz ale ja ogólnie mam duże problemy z cera - trądzik różowaty i zwyczajny... Musiałabym znów wrócić do antybiotyków - a ze sie nie da teraz to mam cerę jaka mam... Aha - ja tez uwazam, ze nie ma znaczenia czy kp czy mm, każda z nas jest inna i nigdy bym nie powiedziała czy jednej czy drugiej ze jest zła matka. Ja chciałam kp juniora ale wyszło jak wyszło (cesarka, długie gojenie rany, zle samopoczucie, po tygodniu od wróżenia ze szpitala jeszcze angina i ponad 40 stopni goraczki), ze mój organizm nie podołał, teraz chce karmić 3-4 miesiące a pozniej przejść na mm
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-17 o 10:01 |
|
|
|
|
#2718 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2719 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam nadzieje ze z pół roku uda mi się kp, max rok
|
#2720 |
|
Zakorzenienie
|
No też tak myślę ja mojego synka do 6 miesiąca karmiłam potem przestałam całkiem raz ze się nie naja dal a dwa gryzl mi sutki
|
#2721 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja karmilam 16 muesiecy i drugie dziecko planuje max do roku. Po roczku kp bylo meka, wieczne wiszenie na piersi, milion pobudek, jak go odstawilam to zaczal o dziwo noce cale przesypiac i tak jest do dzis
---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Pamietam to gryzienie ałaa, masakra...u nas po miesiacu minelo dopiero a potem zalapalam grzybice piersi, to jest dopiero cholerstwo :-D |
|
|
|
#2722 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurczę to nie tylko u mnie problemy z cerą. Mam mega suchą skórę i takie liszaje mi się robią. Na buzi to juz okropieństwo. Z synkiem miałam piękną skórę, a tera
|
|
#2723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prawdopodobnie syndrom przetoczenia u bliżniaków, złe połączenia krwionośne w pępowinie, tak w skrócie. Chociaż nie do końca wiadomo, jak to zwykle przy obumarciu. Nie wiedziałam nic dopóki nie poszłam na kontrole. Tam dowiedziałam się, że dzieci nie żyją i to od dłuższego czasu ok 2 tyg., dlatego dokładnie nie udało się określić przyczyny. Co do sposobu karmienia, to uważam, że każdy sposób jest dobry, o ile odpowiada dziecku i mamie. Ja swoją córeczkę karmiłam do roku. Potem nie dałam już rady ciągnąc diety bez nabiałowej.Córka ma AZS i uczulenia na białka mleka krowiego. Przeszliśmy na Nutramiegen i tak było do prawie trzech lat. Teraz córka pije tylko mleko ryżowe. W przedszkolu ma specjalną dietę. Co do opryszczki, ja w każdej ciąży mam ją prawie non stop. Dwa, trzy tygodnie to max przerwa. Teraz zdążyłam mieć ją już dwa razy ale dzięki tej maści po max 3 dniach mam spokój. To się rozpisałam. |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie mnie mama do 2 roku karmiła haha serio . Ja tez miałam w 1 ciąży twarz jak bobas a teraz szkoda gadać coś czuje ze dziewczynka będzie mówi się tak ze jak urodę zabiera to dziewczynka będzie.
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Mój syn ma Neurodermitis tez forma AZS ale aż tak źle nie ma żeby mieć uczulenie na nabiał . Współczuję walka z wszelkimi plamami wysypka mi ciągłym swedzeniem jest męcząca
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie chcę karmić piersią. I cieszę się, że mamy tu tak wyrozumiałe dziewczyny, które to rozumiejąMamuśka mamy ten sam tp ![]() Pikaso witaj ![]() Dziewczyny miłego weekendu ![]() Tak się cieszę, że niedługo poniedziałek i zobaczę dzidziulka ![]()
Edytowane przez dd1dd Czas edycji: 2015-01-17 o 10:36 |
|
|
|
|
#2726 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nigdy nie byłam dobra z nauk humanistycznych i wylądowałam na dietetyce![]() A jeśli chodzi o te kp, to niestety nie mam w tym jeszcze doświadczenia, ale moja mama trójkę dzieci urodziła i żadnego nie mogła karmić piersią i myślę, że to nie ma żadnych skutków na rozwój dziecka ani na więzi między matką a dzieckiem (przynajmniej u mnie w rodzinie nie zauważyłam czegoś takiego ) także niech każda robi jak uważa i jak jej pozwala organizm Zaczyna mi się dawać we znaki nieprzespana noc, chyba zaraz położę się spać mam nadzieje, że dzisiejszy wieczór będzie lepszy niż wczorajszy, bo wczoraj to istna tragedia wymiotowałam 5 razy |
|
|
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
W życiu tak nie wyglądałam jak teraz... Dekolt plecy twarz wysypana, na brodzie jakaś zmiana. Skóra się luszczy czerwona piecze nawet po umyciu czystą woda czy posmarowaniu delikatnym kremem dla dzieci. Naczynka popękały mi na policzkach. W poprzedniej ciąży były tylko naczynka.
W moim szpitalu położne same proponują mm, więc u nas nie ma z tym problemu. U nas drugi tydzień remontów q domu, generalne malowanie wszędzie i drobne poprawki. Już mnie denerwuje ten nieporzadek :pała: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2728 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No niby tak mówią, ale zobaczymy czy u nas się sprwadzi ![]() Cytat:
U mnie będzie usg genetyczne ![]() Cytat:
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez was man smaki ba zupę i dziś robie rosół a jak zostanie a na pewno zostanie to dodam przecier i będzie pomidorowa mój mąż wrócił z zakupów a tam ogórki kiszone czekolada wody cały 6 cio pak
|
#2730 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.