Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 22:18   #2701
Niespodziewajka25
Rozeznanie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Witam się wieczornie.. dopiero co mid ziecko usnęło bo miałam gości i niedawno poszli. Ale sobie za to odpoczełam .. zawsze jak ktoś przychodzi to mi sie dzieckie zajmuje a ja mam luza

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Zjadlabym ogorkowa mniam!
Podwojne mamusie co szykujecie na dzien babci i dziadka?
Ja miałam dzisiaj ogórkową, i na jutro jeszcze zostało . Uwielbiam to zupę bo jest szybka i pyszna

A na dzien dziadka i baci to zyczenia telefoniczne bo dziadki od TŻeta w górach , mój tato za granica i tylko jedna babcia na miejscu ..

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Mój Łukasz też kręci nosem na zupy, ale zawsze robię na mięsku, więc daję mu do obgryzania i mniej marudzi
Mój lubi zupy ale też nie wszystkie , najbardziej lubi ogórkową i barszcz z uszkami , no i żurkiem nie pogardzi. Mięcha wcale miec codziennie nie musi , dziwny jakiś taki

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
Ogórkowej nie umiecie? To tak najprościej robisz rosół normalnie ba udach np lub skrzydełka ch. Z kury potem jak miesi będzie miękkie wyjmuje i warzywa tez. Potem do samego wywaru dajesz poparte na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone lub gotowy przecier ogórkowy. Trzesz tez warzywa marchewka i trochę selera dodajesz na małym ogniu gotujesz w międzyczasie gotujesz ziemniaki w małym. Garnku w kostkę gruba pocięte dodajesz je potem do zupy mięso tez możesz dać . Doprawiamy solą i pieprzem można dodać śmietany smak na być kwaskowaty ale nie za kwaśny. Gotowe
Ja raz na samym początku jak sie uczylam gotowac dalam ziemniaki po dodanych juz ogorkach. Potem wielkie zdziwienie że twarde .

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzięki za dobre słowa i kciuki podziałaly wytrzymałam całe jasełka a potem jeszcze 30 min biesiadowania za zastawionym stolem
Oczywiście nic nie zjadlam ale i tak jestem z siebie dumna. Moja myszka zadowolona. Jeszcze tylko w pracy do 16 i weekend
No i super dzielna dziewczynka

Cytat:
O mamo zurek, ale draznicie moje kubki smakowe, uwielbiam!
Kurde no , jutro robię , nie ma bata

Cytat:
Napisane przez Papusia28 Pokaż wiadomość
ja lubie zielona ale w pierwszej ciazy slyszalam ze nie wolno to nie pije ale nie pamietam dla czego
o fuuu , zieloną mi mama wciskała jak byłam nastolatką , mam wstręta strasznego do tej herbaty

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Znowu mam mdłości na wieczór Do tego głowa mi pęka
Współczuję , ja bym się chyba załamała gdybym miała mieć do tego wszystkiego jeszcze mdłości

Cytat:
Haha to zszokowalas męża nieźle. Ja tez uważam ze i karmienie piersią i mm jest w porządku ja mam szansę znowu karmić piersią ale chyba zrobię pół na pół np na wyjście w miasto butelkę dać żeby nie trzeba było przy ludziach z cyce pokazywać haha w ogóle przy kp niestety minus taki ze nie wiesz ile dzidzia wypiła. Dobrze żeby na noc była pojedzona mój synek wiecznie się w nocy budził i cyckal teraz myślę na noc będzie butla. W ciągu dnia cyc to tez metoda.
A ja ( teraz mnie pewnie zlinczujecie) nie chcę karmić piersią i nie będę. To nie dla mnie , pierwszego synka też nie karmiłam , na początku odciągałam mleko i podawałam z butelki bo też nie chciałam mu zabierać tego co dla niego najlepsze ale przy piersi miałam go tylko parę razy w szpitalu....Jakoś nie mogę się do tego przekonać i nic na to nie poradze

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Hej, na mnie juz chyba czas, i tak nie mam o czym pisac bo juz nie w temacie ciazowym, a i przykro sie robi jak sie czyta o kolejnych wizytach i maluszkach fikajacych na monitorze. Jesli uda mi sie zajsc w ciaze, to dam znac. Poki co musze sie ogarnac i zyc nadzieja
Trzymaj się kochana i buziaki ogromniaste dla Ciebie
Niespodziewajka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 01:26   #2702
roxana_lu
Zakorzenienie

Sierpniowe mamusie 2015 :)

Ja tez tak szybko sie dzis melduje. Cały dzien na nogach - zakupy, sprzątanie, prasowanie, pranie, gotowanie, załatwianie spraw na mieście a jeszcze wieczorem wpadli znajomi i poszli chwile temu - padam... TŻ sprząta a ja lece spac, jutro postaram sie nadrobić

----

Przy okazji sie przywitam bo od 2,5h nie śpię z TŻ sobie juz wstałam, sniadanko ogarnelam i zaraz bede szamać pozniej czeka mnie ogarnięcie nauki na egzamin w trakcie jak sie bede zajmować juniorem... Jak ogarne temat - nie wiem !

Miłego dnia ciezaroweczki

Synuś i Córcia

Edytowane przez roxana_lu
Czas edycji: 2015-01-17 o 07:26
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 07:32   #2703
lori20
Raczkowanie

Witamy się w 9 tygodniu Kilka dni nie zaglądałam na forum, a tu tak dużo się dzieje, trzeba częściej tu wpadać . Ciężką noc dzisiaj miałam, ogólnie ostatnio jakaś bezsenność mnie męczy, ale tylko w nocy, a w dzień to mogłabym cały czas spać. Mdłości i wymioty przestawiły mi się teraz na popołudnie i wieczór i jakoś odnoszę wrażenie, że są coraz silniejsze a miałam nadzieję, że będą mijać
Dwa dni temu wyskoczył mi się jakiś trądzik na twarzy, a dzisiaj pojawiła się opryszczka, a lekarz mówił że heviranu brać nie można i będę się z tym męczyć pewnie z 2 tygodnie
No nic trzeba siadać zakuwać do sesji, niedługo egzaminy a nauka jakoś mi nie idzie

jo_manh jesteśmy z Tobą, trzymaj się dzielnie

Miłego poranka dziewczyny
lori20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 07:47   #2704
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
Witamy się w 9 tygodniu Kilka dni nie zaglądałam na forum, a tu tak dużo się dzieje, trzeba częściej tu wpadać . Ciężką noc dzisiaj miałam, ogólnie ostatnio jakaś bezsenność mnie męczy, ale tylko w nocy, a w dzień to mogłabym cały czas spać. Mdłości i wymioty przestawiły mi się teraz na popołudnie i wieczór i jakoś odnoszę wrażenie, że są coraz silniejsze a miałam nadzieję, że będą mijać
Dwa dni temu wyskoczył mi się jakiś trądzik na twarzy, a dzisiaj pojawiła się opryszczka, a lekarz mówił że heviranu brać nie można i będę się z tym męczyć pewnie z 2 tygodnie
No nic trzeba siadać zakuwać do sesji, niedługo egzaminy a nauka jakoś mi nie idzie

Ja miałam sporo chęci do pisania jakis prac, projektów itd ale jak pomyśle o nauce to mi sie słabo robi... Może to tez dlateto, ze mi sie juz po prostu zwyczajnie nie chce, końcówka studiów, juz i tak jestem do tylu o dwa lata w porównaniu ze znajomymi (roku zaraz po studiach nie zaliczyłam - długa historia ... A potem jak urodziłam to następny rok przerwy) i potem zas 5 lat nauki od nowa... Juz błagam, zeby jakos sie nie łamać do czerwca/lipca, obronić magisterkę i zakończyć edukacje raz na zawsze haha

Synuś i Córcia
Stary 2015-01-17, 08:06   #2705
lori20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja miałam sporo chęci do pisania jakis prac, projektów itd ale jak pomyśle o nauce to mi sie słabo robi... Może to tez dlateto, ze mi sie juz po prostu zwyczajnie nie chce, końcówka studiów, juz i tak jestem do tylu o dwa lata w porównaniu ze znajomymi (roku zaraz po studiach nie zaliczyłam - długa historia ... A potem jak urodziłam to następny rok przerwy) i potem zas 5 lat nauki od nowa... Juz błagam, zeby jakos sie nie łamać do czerwca/lipca, obronić magisterkę i zakończyć edukacje raz na zawsze haha
Nie dziwie Ci się, że możesz już mieć dosyć, ale już malutko zostało i trzymam za Ciebie kciuki dasz rade kochana ja dopiero drugi rok, także przede mną jeszcze 1,5 roku, bo nie wiem czy zdecyduje się robić magisterkę, w moim kierunku nie ma to jakiegoś większego znaczenia. A póki co zastanawiam się nad ITS na drugi semestr, ale ponoć w praktyce dużo to nie zmienia, no nie wiem zobaczymy w następnym tygodniu zanoszę podanie do dziekanatu
a co studiujesz jeśli można wiedzieć?
Stary 2015-01-17, 08:11   #2706
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
A ja ( teraz mnie pewnie zlinczujecie) nie chcę karmić piersią i nie będę. To nie dla mnie , pierwszego synka też nie karmiłam , na początku odciągałam mleko i podawałam z butelki bo też nie chciałam mu zabierać tego co dla niego najlepsze ale przy piersi miałam go tylko parę razy w szpitalu....Jakoś nie mogę się do tego przekonać i nic na to nie poradze
Czy bedziesz karmić piersią czy mlekiem modyfikowanym i tak bedziesz najlepszą matką na świecie dla swojego dziecka. Każdy robi tak jak wydaje mu się, że będzie najlepiej i tyle.

Moja teściowa troje dzieci wykarmiła mm i zawsze podkreślała, że nie żałuję bo chciała dla swoich dzieci jak najlepiej. I jak młody się urodził to mi to powtarzała, że nic na siłę. Z resztą moja mama tak samo mówiła, choć ona tylko cycem naszą trójkę karmiła.

Witam się chyba się nie wyspalam, glowa mnie boli już

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 08:19   #2707
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Witam się z rana o dziwo bez mdłosci jak narazie
no wlasnie kazda robi jak uwaza
Stary 2015-01-17, 08:54   #2708
MsLullaby
Zakorzenienie

Niespodziewajka szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko zrobisz jak uważasz
Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 08:58   #2709
pikaso
Zadomowienie

Witam jestem tu nowa, chociaż od jakiegoś tygodnia was podczytuję. Jestem obecnie w 8 tyg. ciąży. Jest to moja 3 ciąża. Z pierwszej mam4 letnią córeczkę, drugą ciążę straciłam w 17 tyg. bliźniaki. Mam nadzieję, ze tym razem uda mi się szczęśliwie dotrwać do końca.
Miłego dnia życzę.

Cytat:
Heviranu nie można, ale jest maść, którą mozna stosować w ciąży i jest bardzo skuteczna. Nazywa się Erazaban. Dwa trzy dni i po opryszczce.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:16   #2710
lori20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Witam jestem tu nowa, chociaż od jakiegoś tygodnia was podczytuję. Jestem obecnie w 8 tyg. ciąży. Jest to moja 3 ciąża. Z pierwszej mam4 letnią córeczkę, drugą ciążę straciłam w 17 tyg. bliźniaki. Mam nadzieję, ze tym razem uda mi się szczęśliwie dotrwać do końca.
Miłego dnia życzę.

Heviranu nie można, ale jest maść, którą mozna stosować w ciąży i jest bardzo skuteczna. Nazywa się Erazaban. Dwa trzy dni i po opryszczce.

Witam Cię cieplutko super że do nas dołaczyłaś Przykro mi z powodu straty Twojej poprzedniej ciąży, ja też swoją poprzednią straciłam, ale w 6 tygodniu, ale mam nadzieje, że teraz będzie dobrze, chociaż strach już chyba pozostanie do końca.
Super, że masz już córeczkę i teraz też będzie dobrze zobaczysz
Dziękuję za nazwę tej maści, skoczę później do apteki kupić ją i mam nadzieje, że szybko pomoże bo niestety opryszczka to moje skaranie, mam ją nawet co 2-3 miesiące.

A jeszcze takie pytanie do dziewczyn, co biorą albo może w poprzedniej ciąży brały luteinę albo duphaston kiedy lekarze zaczęli Wam odstawiać leki? Ja biorę luteinę 50 dopochwowo 3x2 tabletki i ostatnio lekarz mi zasugerował, ze pora zmniejszać dawkę i stopniowo wychodzić z luteiny ale to dopiero 9 tydzień nie za szybko trochę?
Stary 2015-01-17, 09:25   #2711
Olenka_24
Zadomowienie

Hejo

Pikaso witaj

Dziewczyny współczuję Wam tej nauki, jeszcze nauka przy dziecku to w ogóle ciężko.

U nas dziś standardowo młody zarządził pobudkę o 5 rano na mleko, później jeszcze kimnał godzinkę ale zanim ja znów zasnęłam to trzeba było wstawać :p

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:30   #2712
fiona27
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Hej, na mnie juz chyba czas, i tak nie mam o czym pisac bo juz nie w temacie ciazowym, a i przykro sie robi jak sie czyta o kolejnych wizytach i maluszkach fikajacych na monitorze. Jesli uda mi sie zajsc w ciaze, to dam znac. Poki co musze sie ogarnac i zyc nadzieja
Trzymaj się i czekamy na dobre wieści
Cytat:

Trzymaj się kochana i buziaki ogromniaste dla Ciebie
Jakie zlinczować . Robisz , jak uważasz, a że podasz mm to nie znaczy, że mniej kochasz swoje dziecko, bo inne karmią piersią.

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Czy bedziesz karmić piersią czy mlekiem modyfikowanym i tak bedziesz najlepszą matką na świecie dla swojego dziecka. Każdy robi tak jak wydaje mu się, że będzie najlepiej i tyle.

Moja teściowa troje dzieci wykarmiła mm i zawsze podkreślała, że nie żałuję bo chciała dla swoich dzieci jak najlepiej. I jak młody się urodził to mi to powtarzała, że nic na siłę. Z resztą moja mama tak samo mówiła, choć ona tylko cycem naszą trójkę karmiła.
Jak ja się cieszę, ze spotkały się tutaj takie kobietki, które nie naskakują na nikogo, bo kp to podstawa, bo tyle się naczytałam na wizażu,jak to jedna drugą na siłę chciała uszczęśliwić, ze robi źle podając mm...

Cytat:
Miłego dnia życzę.
Witam i współczuję Ci straty
Stracić ciążę praktycznie w jej połowie, to dopiero musi być przeżycie
Stary 2015-01-17, 09:56   #2713
ankaaa206
Wtajemniczenie

Pikaso witaj no i przykro mi bardzo z powodu straty, wiadomo jaka byla przyczyna (przepraszam ze pytam, jak nie chcesz to nie pisz).
U nas od rana pada.deszcz, mlody z mezem w sklepie a ja ruszam sie do sprzatania

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ----------

Niespodziewajka a ja Cie szanuje ze potrafisz to glosno napisac ze nie chcesz i to jest fajne!

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:56   #2714
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Witamy na forum

Ja też w początkowych tygodniach miałam co jakiś czas niespodzianki na twarzy Teraz już jest o wiele lepiej

Cześć Dziewczyny, witam się w sobotę bez bólu głowy tfu tfu, odpukać
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 09:57   #2715
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Nie dziwie Ci się, że możesz już mieć dosyć, ale już malutko zostało i trzymam za Ciebie kciuki dasz rade kochana ja dopiero drugi rok, także przede mną jeszcze 1,5 roku, bo nie wiem czy zdecyduje się robić magisterkę, w moim kierunku nie ma to jakiegoś większego znaczenia. A póki co zastanawiam się nad ITS na drugi semestr, ale ponoć w praktyce dużo to nie zmienia, no nie wiem zobaczymy w następnym tygodniu zanoszę podanie do dziekanatu
a co studiujesz jeśli można wiedzieć?

Ja miałam koleżankę, która sie zdecydowała systemem ITS, w sumie zadowolona była ja studiuje socjologie

Synuś i Córcia

Czas edycji: 2015-01-17 o 10:01
Stary 2015-01-17, 09:57   #2716
ankaaa206
Wtajemniczenie

I mnie tez obsypalo pryszczami niczym nastolatke :-D

Julka
Stary 2015-01-17, 09:58   #2717
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego dnia życzę.

Witaj

---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Cytat:

Mnie do teraz ale ja ogólnie mam duże problemy z cera - trądzik różowaty i zwyczajny... Musiałabym znów wrócić do antybiotyków - a ze sie nie da teraz to mam cerę jaka mam...

Aha - ja tez uwazam, ze nie ma znaczenia czy kp czy mm, każda z nas jest inna i nigdy bym nie powiedziała czy jednej czy drugiej ze jest zła matka. Ja chciałam kp juniora ale wyszło jak wyszło (cesarka, długie gojenie rany, zle samopoczucie, po tygodniu od wróżenia ze szpitala jeszcze angina i ponad 40 stopni goraczki), ze mój organizm nie podołał, teraz chce karmić 3-4 miesiące a pozniej przejść na mm

Synuś i Córcia

Czas edycji: 2015-01-17 o 10:01
Stary 2015-01-17, 10:02   #2718
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Cytat:
Miłego dnia życzę.

Hej witaj miło że do nas dołączysz. Współczuję straty i trzymam kciuki za ta ciążę tez jestem w 8 tyg a raczej Już prawie w 9 . Co do Pruszczy mi też wyskakują raz tu raz tam nie tylko na twarzy niestety. Właśnie miło tu jest w niektórych wątkach dziewczyny mają za dużo jadu.
Stary 2015-01-17, 10:06   #2719
MsLullaby
Zakorzenienie

Ja mam nadzieje ze z pół roku uda mi się kp, max rok starszego jak roczne dziecko nie chce karmić, jakieś dziwne to już wtedy dla mnie

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:10   #2720
SugarbabyLove
Zakorzenienie

No też tak myślę ja mojego synka do 6 miesiąca karmiłam potem przestałam całkiem raz ze się nie naja dal a dwa gryzl mi sutki
Stary 2015-01-17, 10:13   #2721
ankaaa206
Wtajemniczenie

Ja karmilam 16 muesiecy i drugie dziecko planuje max do roku. Po roczku kp bylo meka, wieczne wiszenie na piersi, milion pobudek, jak go odstawilam to zaczal o dziwo noce cale przesypiac i tak jest do dzis

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
No też tak myślę ja mojego synka do 6 miesiąca karmiłam potem przestałam całkiem raz ze się nie naja dal a dwa gryzl mi sutki
Pamietam to gryzienie ałaa, masakra...u nas po miesiacu minelo dopiero a potem zalapalam grzybice piersi, to jest dopiero cholerstwo :-D

Julka
Stary 2015-01-17, 10:15   #2722
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Aha - ja tez uwazam, ze nie ma znaczenia czy kp czy mm, każda z nas jest inna i nigdy bym nie powiedziała czy jednej czy drugiej ze jest zła matka. Ja chciałam kp juniora ale wyszło jak wyszło (cesarka, długie gojenie rany, zle samopoczucie, po tygodniu od wróżenia ze szpitala jeszcze angina i ponad 40 stopni goraczki), ze mój organizm nie podołał, teraz chce karmić 3-4 miesiące a pozniej przejść na mm
To tak samo jak ja. Będę bardzo zadowolona jak uda mi się karmić 3-4 miesiące max pół roku. Normalnie moje marzenie
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieje ze z pół roku uda mi się kp, max rok starszego jak roczne dziecko nie chce karmić, jakieś dziwne to już wtedy dla mnie
Powyżej roku nie chciałabym karmić, jakoś za duże wydaje mi się już dziecko. Chociaż są takie mamy co karmią nawet 2 latków.

Kurczę to nie tylko u mnie problemy z cerą. Mam mega suchą skórę i takie liszaje mi się robią. Na buzi to juz okropieństwo. Z synkiem miałam piękną skórę, a tera
Stary 2015-01-17, 10:27   #2723
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
Pikaso witaj no i przykro mi bardzo z powodu straty, wiadomo jaka byla przyczyna (przepraszam ze pytam, jak nie chcesz to nie pisz).
Minęło już od tego czasu dokładnie rok i miesiąc. Teraz jest łatwiej o tym rozmawiać.
Prawdopodobnie syndrom przetoczenia u bliżniaków, złe połączenia krwionośne w pępowinie, tak w skrócie. Chociaż nie do końca wiadomo, jak to zwykle przy obumarciu. Nie wiedziałam nic dopóki nie poszłam na kontrole. Tam dowiedziałam się, że dzieci nie żyją i to od dłuższego czasu ok 2 tyg., dlatego dokładnie nie udało się określić przyczyny.

Co do sposobu karmienia, to uważam, że każdy sposób jest dobry, o ile odpowiada dziecku i mamie. Ja swoją córeczkę karmiłam do roku. Potem nie dałam już rady ciągnąc diety bez nabiałowej.Córka ma AZS i uczulenia na białka mleka krowiego. Przeszliśmy na Nutramiegen i tak było do prawie trzech lat. Teraz córka pije tylko mleko ryżowe. W przedszkolu ma specjalną dietę.

Co do opryszczki, ja w każdej ciąży mam ją prawie non stop. Dwa, trzy tygodnie to max przerwa. Teraz zdążyłam mieć ją już dwa razy ale dzięki tej maści po max 3 dniach mam spokój.

To się rozpisałam.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:30   #2724
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Właśnie mnie mama do 2 roku karmiła haha serio . Ja tez miałam w 1 ciąży twarz jak bobas a teraz szkoda gadać coś czuje ze dziewczynka będzie mówi się tak ze jak urodę zabiera to dziewczynka będzie.

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Mój syn ma Neurodermitis tez forma AZS ale aż tak źle nie ma żeby mieć uczulenie na nabiał . Współczuję walka z wszelkimi plamami wysypka mi ciągłym swedzeniem jest męcząca
Stary 2015-01-17, 10:34   #2725
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:

ja Cię nie zlinczuję też nie chcę karmić piersią. I cieszę się, że mamy tu tak wyrozumiałe dziewczyny, które to rozumieją jak to jest? to trzeba od razu powiedzieć w szpitalu i oni mówią jakie mleko najlepiej podawać ? Boję się, że właśnie w szpitalu mnie zlinczują, że jestem niedobrą mamą
Mamuśka mamy ten sam tp

Pikaso witaj trzymam kciuki , żeby było wszystko dobrze

Dziewczyny miłego weekendu

Tak się cieszę, że niedługo poniedziałek i zobaczę dzidziulka

Edytowane przez dd1dd
Czas edycji: 2015-01-17 o 10:36
dd1dd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:38   #2726
lori20
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam koleżankę, która sie zdecydowała systemem ITS, w sumie zadowolona była ja studiuje socjologie
O to super, mam dużo znajomych na socjologii i sobie bardzo chwalą studia ja nigdy nie byłam dobra z nauk humanistycznych i wylądowałam na dietetyce a jeśli chodzi o ten ITS to zależy od uczelni, rozmawiałam z koleżanką, co też ma ITS i mówiła, że wcale nie jest tak różowo i że wykładowcy robią problemy, mam nadzieje że nie będzie jednak tak źle

A jeśli chodzi o te kp, to niestety nie mam w tym jeszcze doświadczenia, ale moja mama trójkę dzieci urodziła i żadnego nie mogła karmić piersią i myślę, że to nie ma żadnych skutków na rozwój dziecka ani na więzi między matką a dzieckiem (przynajmniej u mnie w rodzinie nie zauważyłam czegoś takiego ) także niech każda robi jak uważa i jak jej pozwala organizm

Zaczyna mi się dawać we znaki nieprzespana noc, chyba zaraz położę się spać mam nadzieje, że dzisiejszy wieczór będzie lepszy niż wczorajszy, bo wczoraj to istna tragedia wymiotowałam 5 razy
Stary 2015-01-17, 10:48   #2727
moniska139
Zadomowienie

Cytat:
W życiu tak nie wyglądałam jak teraz... Dekolt plecy twarz wysypana, na brodzie jakaś zmiana. Skóra się luszczy czerwona piecze nawet po umyciu czystą woda czy posmarowaniu delikatnym kremem dla dzieci. Naczynka popękały mi na policzkach. W poprzedniej ciąży były tylko naczynka.

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Boję się, że właśnie w szpitalu mnie zlinczują, że jestem niedobrą mamą
W moim szpitalu położne same proponują mm, więc u nas nie ma z tym problemu.

U nas drugi tydzień remontów q domu, generalne malowanie wszędzie i drobne poprawki. Już mnie denerwuje ten nieporzadek :pała:

moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-17, 10:56   #2728
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie mnie mama do 2 roku karmiła haha serio . Ja tez miałam w 1 ciąży twarz jak bobas a teraz szkoda gadać coś czuje ze dziewczynka będzie mówi się tak ze jak urodę zabiera to dziewczynka będzie.[COLOR="Silver"]
Mój tata był na cycu bodajże do 3 albo 4 lat

No niby tak mówią, ale zobaczymy czy u nas się sprwadzi

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja Cię nie zlinczuję też nie chcę karmić piersią. I cieszę się, że mamy tu tak wyrozumiałe dziewczyny, które to rozumieją jak to jest? to trzeba od razu powiedzieć w szpitalu i oni mówią jakie mleko najlepiej podawać ? Boję się, że właśnie w szpitalu mnie zlinczują, że jestem niedobrą mamą

Tak się cieszę, że niedługo poniedziałek i zobaczę dzidziulka
To tak samo jak ja . Tez zobaczę moje cudo U mnie będzie usg genetyczne

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
U nas drugi tydzień remontów q domu, generalne malowanie wszędzie i drobne poprawki. Już mnie denerwuje ten nieporzadek :pała:

Remonty są fajne, ale jak już człowiek posprząta i może nacieszyć oko
Stary 2015-01-17, 11:01   #2729
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja przez was man smaki ba zupę i dziś robie rosół a jak zostanie a na pewno zostanie to dodam przecier i będzie pomidorowa mój mąż wrócił z zakupów a tam ogórki kiszone czekolada wody cały 6 cio pak
Stary 2015-01-17, 11:02   #2730
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przez was man smaki ba zupę i dziś robie rosół a jak zostanie a na pewno zostanie to dodam przecier i będzie pomidorowa mój mąż wrócił z zakupów a tam ogórki kiszone czekolada wody cały 6 cio pak
A ja dziś dostanę bażanta od teściowej to na jutro szykuje się rosołek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości