|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Dziękuję za wyjaśnienie |
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
U nas się też poprawiła pogoda sto ko świeci ja wróciła tez ze spaceru. A no dużo piszecie faktycznie chcecie do 5 tys dobić
|
#2613 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to jedyna zupa,którą jestem w stanie teraz jeść. Skończylam właśnie wczoraj gar ugotowany kilka dni temu (sama to jem,bo już nikt inny nie chce )Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Co u siebie to u siebie! A synek się cieszy z przeprowadzki? Choć w sumie daleko się nie wyprowadzacie ![]() Cytat:
Cytat:
czyli jesteś w 12 tyg skoro 11 i 6 dni.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||||
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale naskrobałyście ![]() Jak jestem rano to zazwyczaj nie ma z kim pisać, a po południu totalny wysyp ![]() E tam jeden dzień w tą czy w tamtą ![]() II trymestr to od 14 tc z tego co wiem ![]() No w końcu .... Cytat:
Cytat:
kasperka ciesze się z udanej wizyty goosia trzymaj się
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie pomidorowa tez bym zjadła mniam dawaj ja tu
|
#2616 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Polecam kalkulator http://www.familie.pl/kalkulator-ciazowyCytat:
Zjadłam w pracy trzy talerze ogórkowej i dumam nad czwartym
|
||
|
|
|
#2618 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie nie mam pomysłu :p
|
#2619 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a babcia bodajże z hantalmi i mega radocha była w tym roku też pasuje podumać i coś ciekawego wymyśleć..
|
|
|
|
|
#2620 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super pogoda u nas 9 stopni Cytat:
Cytat:
Dziwny ten kalkulator- wpisuję dokładną datę owulacji, a po przeliczeniu wyskakuje inny dzień owulacji...
Edytowane przez Jess922 Czas edycji: 2015-01-16 o 14:20 |
||||
|
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam jeszcze coś napisać
Długość ciemieniowo-siedzeniowa 54,5
|
|
|
|
#2622 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez nie umiem ogorkowej, dziewczyny dajcie przepis
|
|
|
|
#2623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ogórkowa..... :br zydal:![]() : brzydal: u mnie dziś pomidorowa a u mnie w ciąży królują zupy to samo było w pierwszej.. więc mój mąż musi się zadowolić zupami na obiad![]() bo u nas obiady jednodaniowe
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękny wzrost
![]() Cytat:
Mój Łukasz też kręci nosem na zupy, ale zawsze robię na mięsku, więc daję mu do obgryzania i mniej marudzi
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Ogórkowej nie umiecie? To tak najprościej robisz rosół normalnie ba udach np lub skrzydełka ch. Z kury potem jak miesi będzie miękkie wyjmuje i warzywa tez. Potem do samego wywaru dajesz poparte na tarce o grubych oczkach ogórki kiszone lub gotowy przecier ogórkowy. Trzesz tez warzywa marchewka i trochę selera dodajesz na małym ogniu gotujesz w międzyczasie gotujesz ziemniaki w małym. Garnku w kostkę gruba pocięte dodajesz je potem do zupy mięso tez możesz dać . Doprawiamy solą i pieprzem można dodać śmietany smak na być kwaskowaty ale nie za kwaśny. Gotowe
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robię jakąś taką prostą wersję - początek jak zwykły rosół: gotuję mięsko, po jakimś czasie dorzucam jarzyny i ziemniaki w kosteczkę, jak jarzyny są miękkie (szczególnie ziemniaki), dorzucam starte na grubych oczkach kiszone ogórki, gotuję ok. 10 min, żeby zmiękły. Na samym końcu zabielam lekko śmietaną albo jogurtem (tylko trzeba zahartowac, bo się zważą) i dosypuję duuużo świeżego koperku.
Koniec ![]() Duże Małe |
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Mój mąż też nie lubi zup prócz zuru i grochowej. No ale czasem die przełamie u zje trochę ale marudzi bardzo hah
|
#2632 |
|
Zadomowienie
|
Kasperka no to już duża fasola
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje słoik duży i wodę z nich też tak na oko 600 gram
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę. Ja to jestem fanem gotowania. Te proporcje to na gar średni nie za wielki nie za mały zawsze można dodać ogórków albo wody jakby było za mało lub za dużo kwasne
|
#2637 | ||
|
Zadomowienie
|
tak naprawde zależy jak kwaskowatą chcesz
ja kupuje zawsze takie wiaderko i wrzucam wszystko . Tyle,ze robie naprawdę spory gar,chyba 5l. Lubie jak jest kwaśna. Zawsze też ew.można dodać samej wody z ogórów więcej jeśli nie lubisz gęstej zupyCytat:
Cytat:
![]() Ja się w sumie wychowałam na zupach,więc jeśli o mnie chodzi to obiady mogłyby być wyłącznie jednodaniowe zupowe . W sumie chyba nie ma zupy,której nie robiłam(oczywiście z różnym efektem ).Nie przepadam tylko za kremami. Lubię czuć kawałki tego co jest w zupie
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
No moi tez mięsozercy haha
|
#2639 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny dzięki za dobre słowa i kciuki
![]() Oczywiście nic nie zjadlam ale i tak jestem z siebie dumna. Moja myszka zadowolona. Jeszcze tylko w pracy do 16 i weekend
|
|
|
|
#2640 |
|
Wtajemniczenie
|
O mamo zurek, ale draznicie moje kubki smakowe, uwielbiam! U mnie w domu zawsze jadalo sie ziemniaki i mieso, zupy jadalismy bardzo rzadko, bo nikt nie lubil, dopiero jak wyprwadzilam sie na swoje poznalam smaki zup no i ucze sie nowych, bo z mezem uwielbiamy
![]() ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- Magdowe super! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:38.

ale lekarze liczą skończone tygodnie czyli dziś dla lekarza jesteś w 11 tc jutro już w 12
ale wszystkie aplikacje i kalkulatory podają tak jak napisałam. Np mój asystent ciążowy ma tak: Upłynęło 12 tygodni 0 dni, tydzień ciąży: 13

nie odzywałam się jakiś czas bo kompletnie zero siły na nic, dodatkowo nadal mnie męczą całodniowe mdłości i wymioty - to już chyba 5 tydzień męki.. W ten weekend mam 2 ostatnie zaliczenia na uczelni a wiedzy w głowie za dużo nie ma, porażka.. Aby został temat pracy, muszę pogadać z promotorem że się nie wyrobię w tym semestrze i oddam później te dwa rozdziały..
. Do tego przeprowadzka na moje wymarzone mieszkanko .. 
. Co u siebie to u siebie! A synek się cieszy z przeprowadzki? Choć w sumie daleko się nie wyprowadzacie
Wy macie termin na 31.07 i jesteście w 13 tyg, a ja mam termin na 1.08 i jestem dzis w 11t 6d ... ???

klask i: