|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#2701 | |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 20 500
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych w³osów - czê¶æ VII
Cytat:
|
|
|
|
|
#2702 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 459
|
Monika tak mi przykro!
Czyta³am kiedy¶ u Natalii z blondbaircare o dziewczynach, którym fryzjerki spali³y w³osy (mam nadziejê, ¿e Ciebie jednak to nie bêdzie dotyczy³o!) wiêc mo¿e poszukaj na jej blogu tych przyk³adów, z tego co pamiêtam to g³ównie od¿ywianie przez emolienty (oleje, maski nawet przy ka¿dym myciu). Tylko nie wiem co na to wypadanie, skoro jeszcze boli Ciê g³owa.. Trzymaj siê! |
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 888
|
Masakra !! Powiem tak, je¶li chodzi o tapirowanie w³osów, to czasami trzeba do koka, szczególnie wysokiego i który potrzebuje jakiej¶ konstrukcji zeby sie na czym¶ trzyma³, no bo jednak na g³adkich w³osach, sypkich, nei spryskanych lakierem spinacze czy szpilki siê nie utrzymaj±. Jednak nie trzeba tego robiæ tak mocno zeby klientce wyrwaæ po³owê w³osów i ¿eby j± wyszarpaæ !
Co do pryskania lakierem przed prostowaniem ... to jest najszybsza droga do spalenia w³osów co do reszty to te¿ sie zgadzam, potratowa³a Ciê jak rze¼nik a nie jak fryzjerka. Ja bym posz³a tam , powiedzia³a jakie masz objawy teraz i ¿±da³a zwrotu pieniedzy, pewnie te¿ bym postraszy³a jak±¶ instytucj± :P ale ja ju¿ taka jestem ;P hihii
nie farbujê w³osów od 9 grudnia 2013 r. Ostatnie ciêcie w³osów 13 maja 2014 r, 16 stycznia 2015r, 29kwietnia 2015r .. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r Edytowane przez Eirin Czas edycji: 2015-04-12 o 12:22 |
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 19 655
|
Jej, fryzjerki... czasami naprawdê strach siê baæ na fotelu usi±¶æ.
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 244
|
moje pikne naturalsy i ³aciate farbowañcei przy okazji pochwale sie-ciachne³am 15cm Edytowane przez anusia1990 Czas edycji: 2015-04-12 o 13:09 |
|
|
|
#2706 |
|
Rozeznanie
|
Cudne ...uwielbiam taki kolor naturalek !
|
#2707 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 557
|
dziewczyny tylko ona jest w ci±zy to dopiero 1 miesi±c, pójde tam powiem ¿e mi schrzani³a w³osy, a jak cos siê stanie z ta ci±¿± to bym sobie nie darowa³a...nie wiem jak zareaguje
co tu robiæ? póki co masuje sobie bardzo delikatnie skóre g³owy,siedzia³am dzi¶ godzine z mask± z g³owie,zrezygnowa³am z wcierania jantaru bo moze to nie za bardzo przy takim podraznieniu... kupie sobie co¶ na wzmocnienie w³osów tyle czasu i kasy w³ozy³am w pielegnacje w³osów i prosze bardzo jak mi tak bed± lecia³y te w³osy to chyba zetne za krótko ...
|
#2709 | |
|
Konto usuniête
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
no wiesz powiem jej ze mi zniszczy³a w³osy, bo zniszczy³a, zestresuje siê albo co¶ i obawiam siê zeby to nie wp³yne³o na dziecko
ale z³a taka jestem na ni± ¿e jednak chyba pojade niech mi przynajmniej zwróci kase
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
anusia, ale masz piêkne w³oski
Ka¿dy problem da siê rozwi±zaæ, o ile ma siê odpowiednio du¿y plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapu¶ciæ w³osy? FAQ2- dekoloryzacja, k±piel rozja¶niaj±ca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
|
|
#2712 |
|
Konto usuniête
|
|
|
|
|
#2713 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 201
|
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Witam siê z moj± aktualizacj±. Sama nie wiem, gdzie koñczy mi siê odrost (nowy te¿ w 100% siê wtapia), co jest wprost cudowne
. Mój fryzjer mistrz!Có¿... jeszcze trochê i przestanê narzekaæ, ¿e mam za krótkie w³osy!
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 244
|
[1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;51009631]Piêkny odro¶cik
za 3 dni bedzie 8miesiecy |
|
|
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 156
|
Nocna Nimfa Witaj z powrotem
Ja poszuka³abym jakiego¶ dobrego fryzjera, który by zaj±³ siê odpowiednio kolorem monika Bardzo wspó³czujê Tobie tego co zrobi³a Ci ta pseudofryzjerka ![]() Ja posz³abym do niej powiedzia³a co zrobi³a i za¿±da³a zwrotu pieniêdzy, pokaza³abym jej nawet ile w³osów wypad³o. I nie wiem jak mo¿na najpierw spryskaæ lakierem, a potem stylizowaæ na gor±co anusia1990 Piêkne naturalki, sporo ¶ciê³a¶, ale chyba warto by³o ![]() Gratulujê 8 miesiêcy ![]() SceneQueene Faktycznie ró¿nica kolorystyczna jest niewidoczna |
|
|
|
#2717 | ||||
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 208
|
Cytat:
![]() utrata bedzie bolec ![]() Cytat:
![]() tylko jesli farbowalas zwykla farba to da sie z tym cos zrobic indygo raczej nie do ruszenia ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale etz mysle,ze po kase powinnas jechac-wlosow Ci nie naprawie ale szkoda placic za ich zniszczenie |
||||
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Oto ja i moja aktualizacja
T¿ nie ma, wiêc niestety muszê daæ Wam j± w takiej wersji 1) Zestawienie czerwiec 2014 - luty 2015 2) luty 2015 - w³osy nie s± wyprostowane 3) 09 kwietnia 2015 - w³osy nie s± wyprostowane w³osy.jpgDSC_0799.jpgDSC_0847.jpg Z tymi bluzkami jest o tyle dziwnie, ze raz sie j± za³o¿y tak a drugim razem co¶ sie przesunie i od razu s± w³osy d³u¿sze albo krótsze... na tym zdjêciu mam d³u¿sze ni¿ na poprzednim a by³o robione w odstepie moze minuty ;P ----> DSC_0846.jpg
nie farbujê w³osów od 9 grudnia 2013 r. Ostatnie ciêcie w³osów 13 maja 2014 r, 16 stycznia 2015r, 29kwietnia 2015r .. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r Edytowane przez Eirin Czas edycji: 2015-04-12 o 22:43 |
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
dziêki dziewczyny za wsparcie
kupi³am sobie kwas foliowy i Vitapil,w tym tygodniu bede tam przeje¿d¿a³a to wpadne do niej i za¿±dam zwrotu kasy skóra na czubku g³owy ci±gle mnie boli,¼le spa³am Eirin fajnie to wygl±da musze znale¼c sobie jakis podkoszulek i cykac takie foty co 3 miesi±ce ![]() SceneQueene kurcze jakbym nie scina³a tez bym takie mia³a na d³ugo¶æ, ³adne masz w³oski
Edytowane przez monika1983k Czas edycji: 2015-04-13 o 07:35 |
|
|
|
#2720 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
eirin, niesamowite jak pozytywnie na koñcówki wp³ywa odstawienie prostownicy. teraz masz o tyle gêstsze koñce <3. ostatnio my¶la³am sobie o tym, by czasem przeprostowaæ w³osy lub zakrêciæ je na lokówkê, ale zrezygnowa³am, szkoda koñcówek. fryzjerka która ¶cina³a mi farbowañce twierdzi³a, ¿e u¿ywanie prostownicy kilka razy w tygodniu nie niszczy w³osów, je¿eli u¿ywa siê preparatu termoochronnego (,,tego" <- pokaza³a wskazuj±c na kosmetyk pro, który sta³ w zak³adzie na pó³ce :p).
monika, miej proszê na uwadze, ¿e mo¿esz ¿±daæ zwrotu kosztów zwi±zanych z doprowadzeniem w³osów i skóry do porz±dku (lekarz, kosmetyki, leki, zabiegi), je¿eli dojdziesz do wniosku ¿e nie chcesz z w³asnej kieszeni p³aciæ za czyj±¶ niekompetencjê. z w³asnego do¶wiadczenia wspomnê, ¿e nie warto korzystaæ z rekompensaty w formie poprawek fryzury. raz skorzysta³am i miêdzy innymi dziêki temu spêdzi³am ponad 2 lata na tym w±tku, czekaj±c a¿ w³osy odrosn±. chyba zaniosê tej mojej fryzjerce kwiaty. albo bombonierkê, niech jêdzy w biodra pójdzie :p. |
|
|
|
#2721 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 17 201
|
|
|
|
|
#2722 |
|
Rozeznanie
|
animale a wiesz, ¿e nawet nie pomysla³am o tym,wystarczy ¿eby mi zwróci³a kase za "fryzurê", choæ watpiê ¿eby mi j± odda³a, bo dziewczyna by³a taka bardzo wynios³a,jak jej zwróci³am uwagê o t± prostownicê ¿eby robila ta wiêksz± bo ta mniejsza strasznie w³osy mi wyrywa³a, to popatrzy³a tak na mnie:" jak ¶miesz siê w ogóle odzywaæ, to ja jestem fryzjerk± i wiem co mam robiæ..." pewnie powie, ¿e sama sobie taka fryzure wybra³am i powinnam siê liczyc z uszkodzeniami w³osów... ech mam nauczkê,jak cos lub ktos jest sprawdzony to chocby by³o drogo i daleko trzeba kupiæ i jechaæ
kwas i vitapil i tak mia³am sobie kupiæ, ale tak mi szkoda tych w³osów, bo naprawdê przez rok mi siê ³adnie zagê¶ci³y
|
#2723 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 095
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2724 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 490
|
anusia1990 ³adny odrost jak na 8 msc i gratuluje decyzji o podciêciu takiej d³ugo¶ci
czasem fajnie zdecydowaæ na tak± zmianê ![]() SceneQueene zdecydowanie, to co w tym momencie jest najlepsze to to, ¿e on naprawdê fajnie Ci to zrobi³, granica siê fajnie zaciera - dla mnie bomba ![]() Eirin Na wstêpie to mi powiedz co robisz, ¿e masz takie proste w³osy jak ich piszesz nieprostowa³a¶, poprzednio mia³a¶ powywijane troche koñce a teraz takie proste - ZDRAD¬ SEKRET ![]() Swoje za³atwi³am to teraz mogê przej¶æ do pochwa³ hehe Bardzo piêknie Ci siê prezentuj± te w³osy i chyba szybko rosn±, bo widaæ znaczn± ró¿nicê w d³ugo¶ci odrotu
|
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Sama siê zdziwi³am co im by³o ze takie proste, bo Wyci±gnê³am je standardowo na szczotke, mo¿e po prostu siê same rozprostowaly, sama nie wiem. Na 100% nie by³y prostowane.
Monia, ja bym nie patrzy³a czy w ci±¿y czy nie i domaga³abym siê zado¶æ uczynienia!!!
|
#2726 |
|
Rozeznanie
|
Eirin tylko ja widzisz jestem taka dupa wo³owa, nie nauczono mnie asertywno¶ci, nie umiem sie powydzierac na kogo¶ i zazwyczaj odpuszczam, bo mi mi g³upio upomniec sie o swoje, z ta ci±¿± to po prostu sie obawiam bo nigdy nic nie wiadomo, mam nauczkê na przysz³o¶c ¿eby uzywac geby nie tylko do jedzenia, ale ¿eby od razu sie stanowczo upomnieæ TAK MASZ NIE ROBIC BO WSTANE I WYJDÊ
w tym tygodniu bede ko³o tego salonu to wezme te w³osy które mi wczoraj wypad³y (a sa tego 2 takie kupki ze zdjecia) i po prostu powiem, ¿e zniszczy³a mi w³osy no có¿ najwy¿ej nie odda mi kasy, ale niech zobaczy co zrobi³a, mo¿e chocia¿ g³upio jej siê zrobi, a jeszcze by³oby fajnie jakby tam jakas klientka by³a - reklama jak nic ...
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
No ja dzisiaj test asertywnosci zaliczy³am na 6+
Od pa¼dziernika czekamy z mama na dokonczenie prac zwi±zanych z drzwiami wejsciowymi i pokojowymi które by³y zakladane. Do tej pory chodzi³a moja mama i prosila grzecznie o przyjscie i zrobienie lu¼nych klamek, przekretla do zamykania drzwi i zamalowanie rys. Jak tam wpadlam dzisiaj i zrobi³am awanture szefowi i postraszylam rzecznikiem praw konsumenta, wykrzyczalam ze robi± z mamy deb*la umawiajac siê z ni± ¶rednio raz w tygodniu od 7 miesiêcy i nie przychodz±c, nie informuj±c nawet ze nikt siê nie zjawi.... Tak zjawilo siê dwóch pracownikow z szefem po 40 minutach w domu :-D No siê dziewczyny, ile mo¿na byæ wodzonym za nos? Mama tam chodzi³a raz albo dwa razy w tygodniu i prosila siê o dokonczenie drzwi które wszystkie razem kosztowa³y nieco ponad 5tys...
|
#2728 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2. ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
Wys³ane poprzez Sony Xperia Z2.
||
|
|
|
#2729 |
|
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 1 444
|
monika, s± instytucje dziêki którym ty nie musisz siê u¿eraæ z t± kobiet±, szczególnie je¿eli bêdzie siê opiera³a i wmawia³a tobie winê. mo¿esz i¶æ do prawnika lub rzecznika praw konsumenta i poprosiæ ich o pomoc. lepiej do rzecznika, bo on za³atwi sprawê bez twojego nadmiernego udzia³u i bez kosztów, dojdzie do tego czy us³uga by³a dokonana zgodnie ze sztuk± i sam bêdzie wysy³a³ pisemka w twoim imieniu. wszystko zale¿y od tego jak bardzo ¿al ci w³osów i jak bardzo fryzjerka zalaz³a ci za skórê
. bezsprzecznie odpowiedzialno¶æ powinna ponie¶æ.
|
|
|
|
#2730 | |||
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów i fryzury
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:14.

Czyta³am kiedy¶ u Natalii z blondbaircare o dziewczynach, którym fryzjerki spali³y w³osy (mam nadziejê, ¿e Ciebie jednak to nie bêdzie dotyczy³o!) wiêc mo¿e poszukaj na jej blogu tych przyk³adów, z tego co pamiêtam to g³ównie od¿ywianie przez emolienty (oleje, maski nawet przy ka¿dym myciu).
co do reszty to te¿ sie zgadzam, potratowa³a Ciê jak rze¼nik a nie jak fryzjerka. Ja bym posz³a tam , powiedzia³a jakie masz objawy teraz i ¿±da³a zwrotu pieniedzy, pewnie te¿ bym postraszy³a jak±¶ instytucj± :P ale ja ju¿ taka jestem ;P hihii
.. kolejne planowane na ostatni tydzieñ czerwca 2016 r
moje pikne naturalsy i ³aciate farbowañce