Mamusie Majowe 2015-cz.7 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-07, 09:10   #2701
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowe 2015-cz.7

Wcale nie szczepic to glupota.. Pytanie tylko jakimi
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:11   #2702
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Dzień dobry
No faktycznie, cicho tu dzisiaj Mogę sobie zegarek nastawiać pod mojego syna.. 6.30 i słyszę z jego pokoju: "maaaamaaaaaaa":rolle yes: Dziś mu założę koc na okno, bo za jasno ma w pokoju, może pośpi dłużej w końcu
Baset dawaj zdjęcie, ja zrobię coś z włosami po porodzie Tylko nie wiem co

Szczepienia.. ciężki temat. Ja sama do końca nie wiem, jak do tego podchodzić.. Szczepię, ale z umiarem i ostrożnością. Szczepię refundowanymi, bo uważam, że niekoniecznie coś co jest nowsze, jest lepsze W tym temacie bardziej ufam sprawdzonym szczepionkom niż nowościom...
I nie ma co się bać, że kilka wkłuć. Niemowlę szybko można uspokoić, najgorsze te trzy wkłucia po 18 mcu bo dziecko bardziej świadome. Ale da się przeżyć, mój syn po powrocie zaszczepił wszystkie misie tak "na niby"
Ja daje 5w1 a i tak mała wyrwała strzykawke i złamała igłe .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:12   #2703
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
No to nieźle
Stary 2015-03-07, 09:13   #2704
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Inaczej dziecko się zanosi, z tego co mi siostra tłumaczyła, to takie łapczywe łapanie powietrza, czasem tak mają podczas płaczu. dziecko sie może sine zrobić bo nie umie złapać powietrza.
Z tego co czytałam to trzeba wtedy dmuchnąć w buzię.

Wypytam jeszcze siostrę dokładnie.

Dziewczyny?
Kupujecie maty edukacyjne i karuzele do łóżeczka?
Tak dmuchnąć w buzie i po sprawie.
Stary 2015-03-07, 09:14   #2705
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Tak dmuchnąć w buzie i po sprawie.
Muszę zapamiętać
Stary 2015-03-07, 09:15   #2706
weron1
Rozeznanie

Cytat:
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:19   #2707
fistaszek24
Zakorzenienie

Właśnie tż dzwonił i babcia bierze małą do siebie na tydzień a ja pozałatwiam sobie wszystkie sprawy u lekarzy i w banku . Mała przeszczęśliwa już chce się pakować .
Stary 2015-03-07, 09:20   #2708
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Witam sie po śniadaniu

no masakra z tym samopoczuciem. A u mnie to było tak ,zę jak jechaliśmy z tz na zakupy to zobaczyłam chłopaka który je te chipsy i już byłam stracona...Dzisiaj trochę żałuję, bo obudziłam się z mega kacem.

Hej-no to trochę przeszłaś.

Gratuluję silnej woli

To też tyle ważę i mój lekarz jakoś nic nie mówił-tylko przemilczał sprawę :-P Ja mam 172cm wzrostu.

Ładna waga Dobrze, że brzuch się uspokoił i gratuluję odkrycia rozstępu od strony rowu- ja nawet jak tam mam to jestem tego nieświadoma

o szczepionki- temat który ostatnio nie daje mi spać...

Dobrze, że lekarz zareagował, a poza tym po standardowych szczepieniach mogą wystąpić powikłania jak apatia, zaburzenia snu, płaczliwość, wysypka, podwyższona temperatura. Na szczęście nie zdarza się to często.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Co do szczepień- na pewno będę szczepić i trochę nie rozumiem mam które nie szczepią. Jeśli takie tu sa to może niech sie wypowiedzą- może jak wysłucham argumentów to zrozumiem ich stanowisko.

A tak z tego co wiem ludzie nie chcę szczepić, bo szczepionki zawierają związki rtęci. Owszem zawierają, ale ta substancja nazywa się tiomersal i z tego co czytałam ,to jest ona szybciej wydalana z organizmu niż czysta rtęć i nie zagraża zdrowiu. Poza tym firmy farmaceutyczne produkują juz szczepionki bez rtęci.

Kolejna obawa to to że szczepienia powodują autyzm, alergie a nawet śmierć. Tylko, że jedne z pierwszych badań na ten temat przedstawił lekarz, który poźniej stracił prawo do wykonywania zawodu i sprostował swój artykuł w znanym czasopiśmie medycznym-Lancet.
Poza tym badania były przeprowadzane na zbyt małej liczbie pacjentów.

Z badań epidemiologicznych wynika,że śmiertelność noworodków po wprowadzeniu obowiązkowych szczepień w porównaniu z latami kiedy szczepienia nie były dostępne/obowiązkowe spadła o 50%- czyli wczesniej umierało co 2 dziecko...

Jeśli chodzi o autyzm- szczepienia są wykonywane w okresach skoków wzrostowych dziecka i dlatego wtedy rodzice często zauważają, że po szczepieniu coś się zaczęło dziać z dzieckiem.

Teraz dużo się mówi, że wraca odra- szczególnie u naszych zachodnich sąsiadów. Podobno jest to wynikiem trendu "nie szczepienia" dzieci- iel jest w tym prawdy- nie wiem. Nie czytałam jeszcze jaka była zachorowalność na odrę w innych latach, więc się nie wypowiadam na ten temat.

A może to wszystko to prowokacja firm farmaceutycznych, których zyski ze szczepionek spadają z roku na rok.

Witam się po śniadaniu! Ale już naskrobałyście od wczoraj,a poszłam troszkę wcześniej spać, niedługo i ta część w takim tempie poleci

Co do szczepionek - zgadzam się z Weron Na pewno będę szczepić, zwłaszcza że po roku chcę Tymka zapisać do żłobka, nie do końca jeszcze wiem jakimi - czy na pewno tymi refundowanymi, ale tak mi się wydaje
A jak jest w szpitalu, szczepią już niemowlaka, czy to już później, w przychodni?
Stary 2015-03-07, 09:22   #2709
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Witam się po śniadaniu! Ale już naskrobałyście od wczoraj,a poszłam troszkę wcześniej spać, niedługo i ta część w takim tempie poleci

Co do szczepionek - zgadzam się z Weron Na pewno będę szczepić, zwłaszcza że po roku chcę Tymka zapisać do żłobka, nie do końca jeszcze wiem jakimi - czy na pewno tymi refundowanymi, ale tak mi się wydaje
A jak jest w szpitalu, szczepią już niemowlaka, czy to już później, w przychodni?
Jak się jakąś zgodę podpisze to chyba szczepia
Stary 2015-03-07, 09:23   #2710
Crumble
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Cześć i dobranoc!

W domu mam syf nie z tej ziemi z powodu remontu, nie mam czasu na wizaż za bardzo.

Crumble, widzę, że niepokoją Cię wyniki. Trzymam kciuki, żeby jednak było ok. W moich pierwszych badaniach prób wątrobowych w ciąży z Ewą miałam Alat = 173 (norma do 33), Aspat = 72 (norma do 32), po tygodniu Alat wzrósł do 348, a Aspat do 90.

Mnie teraz stopy swędzą wieczorami, ale nie jakoś mocno (mam porównanie), więc na razie się nie przejmuję. Czekam na wyniki kwasów.
Moje wyniki przy Twoich to pikuś, ale pyt w którym tyg zaczelo sie swedziec i ile od tego czasu robilas badania.. Ja kontrole zrobie za tydzien, poki co leki biore i wprowadze diete watrobowa- chociaz i tak jem dosc zdrowo i lekko strawnie.. Jak sie zakonczyla twoja ciaza? W ktorym tyg i czy cc czy sn? Nie pamietam niestety.

Cytat:
Inaczej dziecko się zanosi, z tego co mi siostra tłumaczyła, to takie łapczywe łapanie powietrza, czasem tak mają podczas płaczu. dziecko sie może sine zrobić bo nie umie złapać powietrza.

Dziewczyny?
Kupuje, ale nie wiem czy grajaca karuzele czy jakas inna. A mate kupie jak juz maluszek bedzie wiekszy- moze z miesiac jak bedzie mial chociaz u nas ciezko bo psa mamy i moze nie byc jak malego polozyc.

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Stanęłam tyłem do lustra, mam takie duże i zauważyłam że jakieś paski mam tam
Ja w domu mam tylko kustro w lazience wiec widze sie do polowy
Stary 2015-03-07, 09:25   #2711
Nadzieja87
Zakorzenienie

Witam serdecznie przy sobotnim śniadaniu

Jak mi spać syn pozwala, to ojciec mnie budzi
I weź kobieto wyśpij się...

Lily, pokaz ten kolor.... Ocenimy
Stary 2015-03-07, 09:27   #2712
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie przy sobotnim śniadaniu

Jak mi spać syn pozwala, to ojciec mnie budzi
I weź kobieto wyśpij się...

Lily, pokaz ten kolor.... Ocenimy
Siostro, mam wrażenie że my jak siostry, wszystko u nas to samo.. Wiercioch syn, tz dokuczacz i mistrz rzucania dziwnych tekstow..
Stary 2015-03-07, 09:33   #2713
weron1
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie tż dzwonił i babcia bierze małą do siebie na tydzień a ja pozałatwiam sobie wszystkie sprawy u lekarzy i w banku . Mała przeszczęśliwa już chce się pakować .
super

Cytat:

w szpitalu szczepią na gruźlicę i wzwB
weron1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:37   #2714
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez weron1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki
Witam sie po śniadaniu

no masakra z tym samopoczuciem. A u mnie to było tak ,zę jak jechaliśmy z tz na zakupy to zobaczyłam chłopaka który je te chipsy i już byłam stracona...Dzisiaj trochę żałuję, bo obudziłam się z mega kacem.

Hej-no to trochę przeszłaś.

Gratuluję silnej woli

To też tyle ważę i mój lekarz jakoś nic nie mówił-tylko przemilczał sprawę :-P Ja mam 172cm wzrostu.

Ładna waga Dobrze, że brzuch się uspokoił i gratuluję odkrycia rozstępu od strony rowu- ja nawet jak tam mam to jestem tego nieświadoma

o szczepionki- temat który ostatnio nie daje mi spać...

Dobrze, że lekarz zareagował, a poza tym po standardowych szczepieniach mogą wystąpić powikłania jak apatia, zaburzenia snu, płaczliwość, wysypka, podwyższona temperatura. Na szczęście nie zdarza się to często.

---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Co do szczepień- na pewno będę szczepić i trochę nie rozumiem mam które nie szczepią. Jeśli takie tu sa to może niech sie wypowiedzą- może jak wysłucham argumentów to zrozumiem ich stanowisko.

A tak z tego co wiem ludzie nie chcę szczepić, bo szczepionki zawierają związki rtęci. Owszem zawierają, ale ta substancja nazywa się tiomersal i z tego co czytałam ,to jest ona szybciej wydalana z organizmu niż czysta rtęć i nie zagraża zdrowiu. Poza tym firmy farmaceutyczne produkują juz szczepionki bez rtęci.

Kolejna obawa to to że szczepienia powodują autyzm, alergie a nawet śmierć. Tylko, że jedne z pierwszych badań na ten temat przedstawił lekarz, który poźniej stracił prawo do wykonywania zawodu i sprostował swój artykuł w znanym czasopiśmie medycznym-Lancet.
Poza tym badania były przeprowadzane na zbyt małej liczbie pacjentów.

Z badań epidemiologicznych wynika,że śmiertelność noworodków po wprowadzeniu obowiązkowych szczepień w porównaniu z latami kiedy szczepienia nie były dostępne/obowiązkowe spadła o 50%- czyli wczesniej umierało co 2 dziecko...

Jeśli chodzi o autyzm- szczepienia są wykonywane w okresach skoków wzrostowych dziecka i dlatego wtedy rodzice często zauważają, że po szczepieniu coś się zaczęło dziać z dzieckiem.

Teraz dużo się mówi, że wraca odra- szczególnie u naszych zachodnich sąsiadów. Podobno jest to wynikiem trendu "nie szczepienia" dzieci- iel jest w tym prawdy- nie wiem. Nie czytałam jeszcze jaka była zachorowalność na odrę w innych latach, więc się nie wypowiadam na ten temat.

A może to wszystko to prowokacja firm farmaceutycznych, których zyski ze szczepionek spadają z roku na rok.
Zgadzam się w pełni.
Nie wiem tylko jakie wybrać.
A co do statystyk zachorowalności na odrę, gdzieś widziałam, jak znajdę to wkleje

Idę sobie budyń zrobić i chyba się drzemnę, bo od 6 na nogach i czuje, że mnie rozkłada sen na łopatki.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:39   #2715
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lethe69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy którąś z Was też boli podbrzusze tak jak na okres albo jakby coś ( ktoś ) ciążyło - przy staniu/chodzeniu/siedzeniu/"narobieniu się" ?
Ja tak mam i tylko jak leżę to mnie nie boli oraz po nocy ( jak się wyleżę ). Jak pochodzę lub porobię coś w domu tu już ten brzuch czuję - to jest miejsce na samym dole podbrzusza.
Cytat:
Pobolewa mnie ale nie bardzo. Czasami jak idę to musze stanąc i odpocząć.
Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
A mnie ciąży brzuch bardzo i przy staniu/chodzeniu i przy leżeniu na boku... Pomaga tylko jak poleżę na plecach albo poduszkę sobie pod brzuch podłożę... Masakra, mam wrażenie ze jest taaki ciężki... A uczucie jak przy okresie mam w okolicy cipki jak dluzej stoje...
Cytat:
Napisane przez Lethe69 Pokaż wiadomość
Tyle, że ja robię normalne czynności w domu jak rozwieszenie prania czy gotowanie, opieka nad 3 letnim synem etc. Nie uważam by to było forsowanie
Leżenie mam zalecone przez lekarza... Ale nie jestem w stanie się z tego wywiązywać i czasem po prostu wstać MUSZĘ Wiem, że większość z Was pomyśli, że jestem nieodpowiedzialna, ale serio...przy 3latku nie da się leżeć non stop

We wtorek mam kolejną wizytę więc na pewno mu to zgłoszę.

Dokładnie, właśnie tak mam.
Ale nie uważam by to było przez ruchy dziecka.
Ja tam na dole czasem z kopa też dostanę, ale "to nie to"
No właśnie ja też tak miałam - od ponad tygodnia. Takie uczucie "ciężkości", albo "przytykania" - że trzeba przestać coś robić, usiąść albo stanąć, głęboki wydech i dopiero wdech - i chwilę to trzyma. Najlepsze, że ja tego wcześniej nie odbierałam jako skurcz, bo brzuch tylko nieco był napięty (z resztą przez tłuszcz to dla mnie mała różnica ), ale wynika z tego, że to macica się stawia. I nie mówię tutaj o uczuciu rozpierania (jak po mega obiedzie), tylko o czymś takim, że musisz przerwać to co robisz, bo nie można złapać oddechu. I tak miałam od tygodnia, zwłaszcza że miałam pracowity tydzień, i na wizycie jednak miałam krótką szyjkę. Jak od tych kilku dni leżę, to w ogóle tego nie mam na leżąco - ale wystarczy, że kilka razy wstanę, to od razu. W poniedziałek zobaczymy co z szyjką.

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Co to za lekarz bezczelny!

O nieee ja kocham maxi kinga juz wiem co dzis wieczorem zrobie

Yyyyy kochana a jak ty je tam dojrzalas?

Mi jest smutno bo mimo ze rzojasnilam farbe to za ciemny wyszedl pokoj
A co to za kolor?

Wczoraj byli u nas teściowie. "Mamusia" jak zwykle siedziała, i mojemu biednemu mężowi, który całymi dniami zapierdziela, kazała naprawiać swój komputer nie wiem, jak ja się do tego przyzwyczaję.

A dziś mam okulistę
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:40   #2716
201606011622
Konto usunięte

A ja obzeram się ciastkami. Coś czuje że mnie pogoni po nich.. Ale to jak orzeszki - nie mogę przestac
Stary 2015-03-07, 09:40   #2717
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziewczyny?
Mam jedno i drugie

Cytat:

Cytat:

Jak podpiszesz zgodę to szczepią

Ja raczej 5w1 ale nie wiem czy brać te dodatkowe-rotawirus i pneumokoki z jednej strony jest dość duża szansa, że mała pójdzie do żłobka więc byłabym spokojniejsza ale z drugiej- czy warto tak obciążać mały organizm??? tyle tych szczepionek jest w pierwszym roku, że masakra. Poza tym szczepienie wcale nie zapewni mi, że mała nie załapie
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 09:40   #2718
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się w pełni.
Nie wiem tylko jakie wybrać.
A co do statystyk zachorowalności na odrę, gdzieś widziałam, jak znajdę to wkleje

Idę sobie budyń zrobić i chyba się drzemnę, bo od 6 na nogach i czuje, że mnie rozkłada sen na łopatki.
To ja też budyń zrobie bez cukru .
Stary 2015-03-07, 09:41   #2719
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
No właśnie ja też tak miałam - od ponad tygodnia. Takie uczucie "ciężkości", albo "przytykania" - że trzeba przestać coś robić, usiąść albo stanąć, głęboki wydech i dopiero wdech - i chwilę to trzyma. Najlepsze, że ja tego wcześniej nie odbierałam jako skurcz, bo brzuch tylko nieco był napięty (z resztą przez tłuszcz to dla mnie mała różnica ), ale wynika z tego, że to macica się stawia. I nie mówię tutaj o uczuciu rozpierania (jak po mega obiedzie), tylko o czymś takim, że musisz przerwać to co robisz, bo nie można złapać oddechu. I tak miałam od tygodnia, zwłaszcza że miałam pracowity tydzień, i na wizycie jednak miałam krótką szyjkę. Jak od tych kilku dni leżę, to w ogóle tego nie mam na leżąco - ale wystarczy, że kilka razy wstanę, to od razu. W poniedziałek zobaczymy co z szyjką.

A co to za kolor?

Wczoraj byli u nas teściowie. "Mamusia" jak zwykle siedziała, i mojemu biednemu mężowi, który całymi dniami zapierdziela, kazała naprawiać swój komputer nie wiem, jak ja się do tego przyzwyczaję.

A dziś mam okulistę

Daj znac potem co Ci powiedział

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-07, 09:41   #2720
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Siostro, mam wrażenie że my jak siostry, wszystko u nas to samo.. Wiercioch syn, tz dokuczacz i mistrz rzucania dziwnych tekstow..
TY jedna mnie zrozumiesz

Tez masz wrażenie, że chłopacy mają jakiś cichy pakt porozumienia??
Stary 2015-03-07, 09:43   #2721
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Mam jedno i drugie

Ja raczej 5w1 ale nie wiem czy brać te dodatkowe-rotawirus i pneumokoki z jednej strony jest dość duża szansa, że mała pójdzie do żłobka więc byłabym spokojniejsza ale z drugiej- czy warto tak obciążać mały organizm??? tyle tych szczepionek jest w pierwszym roku, że masakra. Poza tym szczepienie wcale nie zapewni mi, że mała nie załapie
Ja szczepiłam na pneumokoki tylko na rotawirusy nie bo mała ulewała a teraz zaszczepie zostały Nam tylko meningokoki. Suma 3500 zł za wszystkie szczepienia .
Stary 2015-03-07, 09:43   #2722
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
TY jedna mnie zrozumiesz

Tez masz wrażenie, że chłopacy mają jakiś cichy pakt porozumienia??
Może się znają
Nie no, jak to mi kiedyś powiedzial, takiego se mnie wzięłas to takiego Masz. Cwaniaczek
Stary 2015-03-07, 09:47   #2723
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorka607 Pokaż wiadomość
Mam jedno i drugie

No nie zapewni... Ale z drugiej strony w dobrych badaniach udowodniono, że wszystkie szczepienia są dobre dla układu odpornościowego, bo to nie chodzi o "obciążanie", tylko o "stymulację". Generalnie dzieci szczepione (na cokolwiek) łagodniej przechodzą także choroby, na które nie ma szczepień, i to w całej populacji. Ja prawie na pewno Rota dodam.

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-03-07 o 09:48
Stary 2015-03-07, 09:51   #2724
fistaszek24
Zakorzenienie

Moja doktorka mówi, że jedyne na co by nie zaszczepiła córki to szczepionka na raka szyjki macicy bo jest za krótko na rynku i nie znane są jej skutki za kilkanaście lat i sceptycznie do niej podchodzi. Nikogo nie namawia do szczepień i twierdzi, ze to każdego wybór ale jesli można dziecku pomóc to czemu nie. Ja z odpornością się zgadzam moja łapła bakteriew odzwierzęcą dodam, ze nie mamy zwierząt prócz ptaka i okazało się, że Panie w mięsnym dotykaja mięsa a później nie zmieniaja rękawiczki i podaja wędline oczywiście od tej pory zwracałam uwagę i w mięsnych mnie nie lubia . Mała przeszła bardzo lekko wręcz chorobę co było aż dziwne.
Stary 2015-03-07, 09:52   #2725
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

coś a propos mycia paszczy! http://matkadentystka.pl/2015/03/prochnica-butelkowa/
Stary 2015-03-07, 09:56   #2726
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
ooo rany

kolejny argument za myciem paszczy

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-03-07, 09:59   #2727
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Mądry artykuł też bd ząbki ( a raczej dziaselka) i buzke przemywac
Stary 2015-03-07, 09:59   #2728
Nadzieja87
Zakorzenienie

Cytat:
Może się znają
Nie no, jak to mi kiedyś powiedzial, takiego se mnie wzięłas to takiego Masz. Cwaniaczek
Mój mi ciągle powtarza widziały gały co brały

Edytowane przez Nadzieja87
Czas edycji: 2015-03-07 o 10:13
Nadzieja87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-07, 10:00   #2729
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Mój mi ciągle powtarza widziały grały co brały
To też od niego słyszałam
Stary 2015-03-07, 10:03   #2730
moniisia90
Wtajemniczenie

ja chcę matę edukacyjną i karuzelę do łóżeczka ale to powiem gościom którzy będą chcieli coś kupić dzidzi żeby to właśnie kupili bo wszystko inne mamy :P
ja nie kupuje żadnych zabawek, tylko to co potrzebne

eej byłam u fryzjera... miałam włosy tak gdzieś do biustu i ścięłam się na krótko, za uszy... przyszłam do domu a tż popatrzył i mówi: przegięłaś.... nie ma to jak wsparcie męża

ale czuję się super, potrzebuję takich zmian raz na parę lat o ostatnie lata zapuszczałam do ślubu i już miałam dość tych włosów :P

a co do szczepień - też chcę szczepić refundowanymi, bo są sprawdzone, a nie wyobrażam sobie nie szczepić w ogóle... ja też byłam szczepiona, wkłucia może nie były przyjemne ale szybko się zapomina, przeżyłam to i moje dziecko przeżyje
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości