|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czekające na oświadczyny i te, które się już doczekały :) cz. VII
Cytat:
Ja już też mam serdecznie dość tej pogody. ![]() A tymczasem zmykam spać.
"Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono." Warto byś tu zajrzał(a), zanim założysz nowy wątek. Dlaczego wątki nie pojawiają się od razu po założeniu? Edytowane przez panna_felicjanna Czas edycji: 2015-04-01 o 08:40 |
|
|
|
|
#2702 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2703 | |||
|
Mother of Cat
|
Borze najzieleńszy....
Einstein jednak miał rację. Wszechświat i głupota ludzka nie ma granic... Cytat:
zazdroszczę Cytat:
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50881269]Też o tym myślałam, ale wiecie jak konwencjonalni lekarze podchodzą do medycyny niekonwencjonalnej... ![]() A tak w ogóle dziewczyny to dziękuję Wam bardzo za każde wsparcie jakie od Was dostałam No to zdrowie Cytat:
wróciłam z treningu... Naciągnęłam sobie mięsień (ścięgno?) jak robiłam szpagat wzdłuż rurki Także najwcześniej na kolejny trening idę dopiero za tydzień
|
|
|
#2704 |
|
Konto usunięte
|
Askawtn - dla mnie to brzmi coraz bardziej jak usiłowanie zbicia kasy :/ Skąd u chłopa z Polski pasożyty występujące w Indiach? Większość informacji, które znalazłam znajdują się tylko na stronach udających naukowe. Poza tym to "wykrywanie" wygląda jak teatrzyk.
Chustka - blogerka, która zmarła na raka - przestrzegała przed "szamanami", którzy żerują na cudzej chęci wyzdrowiebia. W Internecie możesz znaleźć dużo informacji bez pokrycia, które są sposobem na wyciągnięcie pieniędzy. Mówię Ci to również jako farmaceutka. Jeśli szukasz informacji naukowych wejdź na bazy medline. |
|
|
|
#2705 | |
|
wredna wizażanka
|
Cytat:
) na fitnessie, że naciągnęłam sobie mięsień na udzie i nie mogłam chodzić
|
|
|
#2706 | |
|
Mother of Cat
|
Cytat:
Siedzę w majtach z maścią przeciwbólowo - przecizapalną i śmierdzę W załączniku miejsce, gdzie mi się naciągnęło z tym, że u mnie to na lewej nodze ![]() edit: chodzić mogę, ale naciąganie boli
|
|
|
#2707 |
|
Konto usunięte
|
Sam cykl rozwojowy Fasciolopsis buski wskazuje na to, że człowiek od człowieka nie może zarazić się pasożytem. Forma wydalana przez nasz gatunek lub świnię nie przetrwa w naszym organizmie. To pierwsza czerwona lampka.
|
|
|
|
#2708 |
|
Zakorzenienie
|
Omg, jaka awantura mnie ominęła
![]() Na wstępie, przepraszam, że nie cytuję ale wizaż mi strasznie muli a ja nawet nie wiem czy cytowanie na mozilli już działa ![]() Przede wszystkim, dziewczyny, dzięki za miłe słowa Już mi się trochę poprawiło, jeszcze tylko jutro przeżyć pogrzeb i stypę ![]() Aśka, szok, totalny . W życiu bym nie wpadła na takie coś, nie dziwię się, że wcześniej tego nie sprawdziliście ![]() Swoją drogą, mam astmę, może też jakiś syf we mnie siedzi a ja nie wiem
|
|
#2709 |
|
Konto usunięte
|
Taco, rozumiem, że bardziej wierzysz w "swoje", ale medycyna konwencjonalna jest tak napakowana miliardami dolarów od koncernów farmaceutycznych, że nic nie przekona mnie o jej wyższości nad medycyną niekonwencjonalną. Poza tym zrozum, że ta Twoja medycyna nam nie pomogła, wciąż nie wiemy skąd u TŻ taka choroba, czy to znaczy, że mamy teraz siąść i płakać? Tak jak mówiłam - nie zrozumie tego nigdy ten, kto latami nie szukał dla siebie pomocy.
|
|
|
|
#2710 |
|
Konto usunięte
|
Błagam, co oznacza "moja medycyna"? Ja podaję argumenty
|
|
|
|
#2711 |
|
Konto usunięte
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;50882667] Forma wydalana przez nasz gatunek lub świnię nie przetrwa w naszym organizmie. To pierwsza czerwona lampka.[/QUOTE]
Dlaczego? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Doskonale wiesz o co mi chodzi, nie łap mnie za słówka
|
|
|
|
#2712 |
|
Mother of Cat
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50882760]Taco, rozumiem, że bardziej wierzysz w "swoje", ale medycyna konwencjonalna jest tak napakowana miliardami dolarów od koncernów farmaceutycznych, że nic nie przekona mnie o jej wyższości nad medycyną niekonwencjonalną. Poza tym zrozum, że ta Twoja medycyna nam nie pomogła, wciąż nie wiemy skąd u TŻ taka choroba, czy to znaczy, że mamy teraz siąść i płakać? Tak jak mówiłam - nie zrozumie tego nigdy ten, kto latami nie szukał dla siebie pomocy.
[/QUOTE]Ja tam jestem w stanie uwierzyć nawet w bioenergoterapeutę Mój brat jak miał 5 lat, to jakiś guz mu pod kolanem (na wewnętrznej stronie) urósł. Wycięli mu go, a za jakiś czas znowu urósł. Mama zabrała go do bioenergoterapeuty. I następnego dnia guza nie było ![]() Mój brat cioteczny ubiegłej nocy przywitał na świecie swoją pierworodną córeczkę
|
|
#2713 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50882784]Dlaczego?[/QUOTE]
Nie bez powodu w cyklu życiowym pasożyta znajduje się kilka form i kilku żywicieli. By przekształcić się w kolejną formę pasożyt potrzebuje innego "środowiska" - czyli np. organizmu. Nie zarazisz się tasiemcem od kąpania się w jednym basenie z zarażonym, bo jajo zwyczajnie przetrawisz ![]() Poza tym ponawiam pytanie - czy chłopak był w Indiach? Skąd u niego taki pasożyt? Przecież masz dostęp do wikipedii - najprostszego źródła wiedzy, masz tam też podany cały cykl, a tym samym źródła połknięcia pasożyta. Tradycyjna medycyna nie zawsze działa, ale ma poparcie w nauce, duża część tej niekonwencjonalnej to jedynie wyciąganie pieniędzy - co widać w wypadku pana terapeuty, który zmyśla w wypadku źródeł zarażenia się pasożytem. Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2015-03-31 o 23:05 |
|
|
|
#2714 |
|
Konto usunięte
|
A tak btw, mówisz, że to tylko ściąganie pieniędzy - ha ha ha, nie chcesz wiedzieć ile już pieniędzy ściągnęli z TŻ lekarze, badania i farmaceutyki, a efekty mizerne, więc whatever
sama wizyta u lekarza 2 stówy + recepta na drugie tyle, + ceny badań (np rezonans za 700zl) i tak kilka razy w roku, razy kilkanaście lat poszukiwań. Mała fortunka za małe efekty, a my mamy wciąż w to wierzyć, logiczne.
|
|
|
|
#2715 |
|
Mother of Cat
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50882868]A tak btw, mówisz, że to tylko ściąganie pieniędzy - ha ha ha, nie chcesz wiedzieć ile już pieniędzy ściągnęli z TŻ lekarze, badania i farmaceutyki, a efekty mizerne, więc whatever
sama wizyta u lekarza 2 stówy + recepta na drugie tyle, + ceny badań (np rezonans za 700zl) i tak kilka razy w roku, razy kilkanaście lat poszukiwań. Mała fortunka za małe efekty, a my mamy wciąż w to wierzyć, logiczne.[/QUOTE]ja uważam, że warto spróbować z tymi robalami Może to akurat to
|
|
#2716 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50882868]A tak btw, mówisz, że to tylko ściąganie pieniędzy - ha ha ha, nie chcesz wiedzieć ile już pieniędzy ściągnęli z TŻ lekarze, badania i farmaceutyki, a efekty mizerne, więc whatever
sama wizyta u lekarza 2 stówy + recepta na drugie tyle, + ceny badań (np rezonans za 700zl) i tak kilka razy w roku, razy kilkanaście lat poszukiwań. Mała fortunka za małe efekty, a my mamy wciąż w to wierzyć, logiczne.[/QUOTE]Jesteś wręcz idealnym klientem dla panów naciągaczy, naprawdę. Medycyna konwencjonalna be, niezaufane strony o pasożytach powodujących astmę cacy. Ja tylko radzę być sceptycznym, możesz sobie odpuścić to "ha ha ha". Skoro choroba jest nieuleczalna to chyba nie możesz oczekiwać świetnych efektów? :/ PZT nie leczy się, tylko hamuje jej rozwój. A to, że lekarze są czasem do dupy, to nie wina medycyny, tylko zwykle lenistwa i niedouczenia. |
|
|
|
#2717 |
|
Mother of Cat
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;50882917]Jesteś wręcz idealnym klientem dla panów naciągaczy, naprawdę. Medycyna konwencjonalna be, niezaufane strony o pasożytach powodujących astmę cacy.
Ja tylko radzę być sceptycznym, możesz sobie odpuścić to "ha ha ha". Skoro choroba jest nieuleczalna to chyba nie możesz oczekiwać świetnych efektów? :/ PZT nie leczy się, tylko hamuje jej rozwój. A to, że lekarze są czasem do dupy, to nie wina medycyny, tylko zwykle lenistwa i niedouczenia.[/QUOTE] w kwestii bycia sceptycznym to owszem, masz rację Ale może faktycznie tam jakiś pasożyt się wtrynił, który uszkodził trzustkę? jeśli jest, można go usunąć i zahamować PZT tak apropos tej trzustki, tak mi się przypomniało, że koleżanka mojej mamy miała duże problemy z trzustką - podejrzewali nawet raka. Ale żyje i ma się dobrze
|
|
#2718 |
|
Konto usunięte
|
Jedyna strona mówiąca o przywrach trzustkowych to oczywiście reklama terapii biorezonansowej.
Naprawdę nie jestem przeciwnikiem medycyny niekonwencjonalnej, ale to wali szwindlem na kilometr :/ Nie znalazłam ŻADNEGO artykułu naukowego na temat tej przywry. Edytowane przez 8c9538aac29bb5fbc2d31b2aac28a8f9b62d5c74_6584d267571b8 Czas edycji: 2015-03-31 o 23:23 |
|
|
|
#2719 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak Ci powiem, że skoro masz astmę powinnaś była udusić się w dzieciństwie to się o to nie zezłościsz, prawda? Cytat:
Cytat:
Czymam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę mnie ominęło
|
||||||
|
|
|
#2720 |
|
Konto usunięte
|
. Eurytremiasis is distributed globally, in South America, Europe and Asia, including countries such as Brazil, China, Japan and Thailand [8,10], and it might be under evaluated due to the current investigating methods.
Daleko nie szukałam. Nie musisz mi tłumaczyć, że PZT jest nieuleczalne. Ale szukamy chociaż jego powodów, bo być może uda się zahamować rozwój? U mojego TŻ choroba wzięła się znikąd: ponad 90% przypadków to wynik nadużywania alkoholu. A biorąc pod uwagę fakt, że TŻ choruje od małego dziecka to musiałby chyba łoić wódę przez smoczek zamiast mleka. Autoimmunologia odpada, czynniki genetyczne tez. Wszystkie inne czynniki jakie są możliwe także - właśnie dzięki medycynie konwencjonalnej wiemy, że też odpadają. I co mówi nam na wizycie znana pani profesor gastroenterolog (uwierz, że TŻ leczył się u najlepszych, jeśli studiujesz na medycznej to pewnie obiły Ci się o uszy nazwiska Drews czy Dobrowolska) mówi coś w stylu "sorry, taki mamy klimat". Rozkłada ręce i każe z tym żyć. A co jeśli faktycznie jest tam jakiś mały gnojek, który systematycznie ukatrupia trzustkę mojego TŻ? Jak widzisz nie jestem przeciwniczką medycyny konwencjonalnej, ale ona po prostu nie może dla nas nic więcej zrobić, oprócz zabicia nerwów przekazujacych impulsy o bólu do mózgu. I uwierz mi, że zrozumiałabyś nasze dążenie do poznania prawdy za wszelką cenę, gdybyś tak jak ja dostawała od ukochanego człowieka smsy o treści "umieram..." (z bólu) i nie mogła nic z tym zrobić. Czego Ci oczywiście nie życzę. Wiec proszę Cię daj sobie siana i postaraj się nas zrozumieć. |
|
|
|
#2721 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50883085]. Eurytremiasis is distributed globally, in South America, Europe and Asia, including countries such as Brazil, China, Japan and Thailand [8,10], and it might be under evaluated due to the current investigating methods.
Daleko nie szukałam. Nie musisz mi tłumaczyć, że PZT jest nieuleczalne. Ale szukamy chociaż jego powodów, bo być może uda się zahamować rozwój? U mojego TŻ choroba wzięła się znikąd: ponad 90% przypadków to wynik nadużywania alkoholu. A biorąc pod uwagę fakt, że TŻ choruje od małego dziecka to musiałby chyba łoić wódę przez smoczek zamiast mleka. Autoimmunologia odpada, czynniki genetyczne tez. Wszystkie inne czynniki jakie są możliwe także - właśnie dzięki medycynie konwencjonalnej wiemy, że też odpadają. I co mówi nam na wizycie znana pani profesor gastroenterolog (uwierz, że TŻ leczył się u najlepszych, jeśli studiujesz na medycznej to pewnie obiły Ci się o uszy nazwiska Drews czy Dobrowolska) mówi coś w stylu "sorry, taki mamy klimat". Rozkłada ręce i każe z tym żyć. A co jeśli faktycznie jest tam jakiś mały gnojek, który systematycznie ukatrupia trzustkę mojego TŻ? Jak widzisz nie jestem przeciwniczką medycyny konwencjonalnej, ale ona po prostu nie może dla nas nic więcej zrobić, oprócz zabicia nerwów przekazujacych impulsy o bólu do mózgu. I uwierz mi, że zrozumiałabyś nasze dążenie do poznania prawdy za wszelką cenę, gdybyś tak jak ja dostawała od ukochanego człowieka smsy o treści "umieram..." (z bólu) i nie mogła nic z tym zrobić. Czego Ci oczywiście nie życzę. Wiec proszę Cię daj sobie siana i postaraj się nas zrozumieć.[/QUOTE] Ja tylko radzę zachować uwagę i być sceptyczną, sama napisałam Ci dlaczego. Szczególnie zwróciłam uwagę na sposoby zarażenia się pasożytem. To Wasze pieniądze i możecie robić z nimi co chcecie. |
|
|
|
#2722 |
|
Konto usunięte
|
Jakbyś czytała od początku to byś wiedziała jakie pokłady niepewności i sceptycyzmu we mnie tkwią. Ale jeszcze raz przywołam przykład taki, że kiedyś ludzie nie wierzyli w bakterie.
bez otwartych umysłów nigdzie byśmy nie zaszli. A dlaczego nie ma polskich stron o tym? No cóż, nie od dziś wiadomo, że do nas wszystko przychodzi z opóźnieniem wstawiłam Ci fragment angielskojezycznej pracy na temat tego pasożyta. Eot. |
|
|
|
#2723 |
|
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;50883162]Jakbyś czytała od początku to byś wiedziała jakie pokłady niepewności i sceptycyzmu we mnie tkwią. Ale jeszcze raz przywołam przykład taki, że kiedyś ludzie nie wierzyli w bakterie.
bez otwartych umysłów nigdzie byśmy nie zaszli. A dlaczego nie ma polskich stron o tym? No cóż, nie od dziś wiadomo, że do nas wszystko przychodzi z opóźnieniem wstawiłam Ci fragment angielskojezycznej pracy na temat tego pasożyta. Eot.[/QUOTE] Według anglojęzycznych stron Twój chłop musiałby zjeść szarańczę wędrowną z pasożytem. EOT |
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;50883201]Według anglojęzycznych stron Twój chłop musiałby zjeść szarańczę wędrowną z pasożytem.
EOT[/QUOTE] Serio musisz jej udowodnić, że nie może mieć nadziei? Uwierz mi, jak nie zadziała to ją porzuci... To jest aż tak proste. |
|
|
|
#2725 |
|
Konto usunięte
|
Wybacz, ale chłop to jest na roli.
|
|
|
|
#2726 |
|
Konto usunięte
|
Zawsze o swoim chłopie mówię chłop, teraz czepiasz się dla zasady.
Nie każę porzucać nadziei, ale może lepiej poszukać pomocy gdzie indziej, a nie u wałkonia? No ja serdecznie przepraszam, że w ogóle chciałam jakkolwiek pomóc, zamiast głaskać po główce. Zła, wredna, głupia ja
|
|
|
|
#2727 |
|
Mother of Cat
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;50883233]Zawsze o swoim chłopie mówię chłop, teraz czepiasz się dla zasady.
Nie każę porzucać nadziei, ale może lepiej poszukać pomocy gdzie indziej, a nie u wałkonia? No ja serdecznie przepraszam, że w ogóle chciałam jakkolwiek pomóc, zamiast głaskać po główce. Zła, wredna, głupia ja [/QUOTE]Taco, niedokładnie chyba przeczytałaś wypowiedź Aski. Napisała przecież, że TŻ ma najlepszą opiekę medyczną, która rozkłada ręce nie znając przyczyny PZT... Ja się wcale nie dziwię, że próbują wszystkiego
|
|
#2728 |
|
Rozeznanie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;50883233]Zawsze o swoim chłopie mówię chłop, teraz czepiasz się dla zasady.
Nie każę porzucać nadziei, ale może lepiej poszukać pomocy gdzie indziej, a nie u wałkonia? No ja serdecznie przepraszam, że w ogóle chciałam jakkolwiek pomóc, zamiast głaskać po główce. Zła, wredna, głupia ja [/QUOTE]Szuka jej wszędzie... Postaw się w jej sytuacji. Nie życzę, ani nic w tym stylu, ale jak każdego dnia patrzysz na ukochaną osobę i zastanawiasz co dalej, ile jeszcze, czy coś jej się stanie, to jest tak jakbyś sama była o wiele bardziej chora od niej. Bo nie możesz jej pomóc. Gdyby Ci ktoś powiedział, że codzienne kucanie przez 20 minut może pomóc, uwierz mi spróbowałabyś. Jak ktoś tego nie przeżywał to zwyczajnie ciężko mu to zrozumieć. I nie chodzi o to czy to jest do końca udokumentowane czy nie, tylko o to, że trzeba spróbować wszystkiego. |
|
|
|
#2729 |
|
Konto usunięte
|
Swoje już napisałam i nie chce mi się powtarzać.
Kucać można w domu za darmo. Koniec tematu z mojej strony. |
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Znam przypadek dziecka, które leczone jest konopiami... ma guza w mózgu nieoperacyjnego. Lekarze rozłożyli ręce, podobno guz się zmniejsza lekarze uważają to za cud.
Ale Taco ma też racje jakim sposobem tz Asi mógłby się zarazić tym pierwszym pasożytem? Jasne ze wszelkimi sposobami należy działać. Ale też trzeba mieć niestety świadomość, że to może być naciąganie. Na pewno bogatsi w wiedzę coś wymyślą. Ja trzymam kciuki żeby się udało.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:13.

Einstein jednak miał rację. Wszechświat i głupota ludzka nie ma granic...

chociaż ostatnio miałam po winie takiego kacora, że nie tknę go przez jakiś czas na pewno
Także najwcześniej na kolejny trening idę dopiero za tydzień 

Już mi się trochę poprawiło, jeszcze tylko jutro przeżyć pogrzeb i stypę
. W życiu bym nie wpadła na takie coś, nie dziwię się, że wcześniej tego nie sprawdziliście