Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-02, 07:53   #2701
SympatycznyAtrament
Nie-rudy lis

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XXXIX

Nennka dodała haul ślubny, nie mam jak podlinkować. Sukienka moim zdaniem spory nie takt. Juz pominę kolor, sam krój jest dość ślubny, byłabym zła na miejscu PM.
Dziś raczej nie wpadnę, bo umarłem.
SympatycznyAtrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 07:58   #2702
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SympatycznyAtrament Pokaż wiadomość
Nennka dodała haul ślubny, nie mam jak podlinkować. Sukienka moim zdaniem spory nie takt. Juz pominę kolor, sam krój jest dość ślubny, byłabym zła na miejscu PM.
link: https://www.youtube.com/watch?v=gctRFEYnm8E
Rzeczywiście ta koronka i krój na wysokości piersi przypomina suknie slubna. Dol juz taki przecietny, jak to we wszystkich sukienkach.
b82ed09e83d6cc96f3cec4b39c6008ed9e8c5acd_5dd330825eb9e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 08:56   #2703
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ciemna163 Pokaż wiadomość

Aaa - nie jestem fanką architektury PRL-u, ale - uff Z gdańskim jestem bardziej zżyta po prostu. Idę zobaczyć jak wygląda ten warszawski (i może obadam dlaczego nazywa się tak samo )

edit
już znalazłam. Budynek wygląda całkiem w porządku, można by go ładnie odpicować, trochę wyczyścić i byłby jak nowy. Czy to o ten chodzi? http://i.imgur.com/FWzpR8Q.jpg

Tak. Dla mnie ten budynek jest perfekto jeśli chodzi o swoje przeznaczenie i wpasowanie się w klimat warszawskich kontrastów. Wiadomo, że jestem w mniejszości z moim zamiłowaniem do architektury tamtego okresu, ale po prostu obawiam się, że zaraz poza nowymi osiedlami budowanymi na jedno kopyto i oszklonymi biurowcami nie będzie niczego, co ma w sobie trochę oddechu lat minionych. Warszawa i tak jest powojenna, więc po co to wszystko znowu równać z ziemią? lubię część city, uwielbiam kontrast pałacu kultury z biurowcami czy to, że z Cmentarza Żydowskiego widać ten wielki, 'brzydki' nowy budynek na Woli. To jest właśnie urok tego miasta, więc fajnie jakby troszkę powojennej moderny jednak stało tam nadal - tak jak piszesz, można wyczyścić i odżywić przeca.

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Noodle Soup Pokaż wiadomość
Dziewczyny piszą o Bell Illumi, też polecę, bo to fajny podkład, ale jeżeli jesteś bardzo blada, to najjaśniejszy będzie za ciemny - u mnie nawet latem trochę się odcina. Chyba, że dodali nowe kolory, ja kupowałam go jakiś czas temu.
Znalazłam swatcha, to wrzucę
On nie jest baaardzo bardzo jasny - fakt, jednak na tym słoczu Twoim wydaje się brzoskwiniowy taki, a moim zdaniem to zgaszony beż, taki podobny trochę do niektórych koreańskich BB.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:06   #2704
BezimiennyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Donatella_Rosa Pokaż wiadomość

I od razu zapytam, czy znacie jakieś vlogerki z opadającą powieką, taką w stylu Jennifer Lawrence? Moich powiek prawie nie widać z pod nadmiaru skóry i nie umiem sobie dobrać jakichś ciekawszych makijaży :/. Nie muszą być to polskie vlogerki.
Stephanie Lange. Moje też bardzo opadają i ona mnie dużo nauczyła.

https://youtu.be/fDHsv6Fgies
BezimiennyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:09   #2705
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BezimiennyKot Pokaż wiadomość
Stephanie Lange. Moje też bardzo opadają i ona mnie dużo nauczyła.

https://youtu.be/fDHsv6Fgies
sama mówi, że nie ma bardzo opadającej powieki... a na innych jej filmach to już w ogóle tego nie widać. obejrzyj zdjęcia J. Lawrence o której pisała osoba której polecasz tą panią

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2015-08-02 o 09:13
evvelinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:14   #2706
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52280517]Oj tak, Marzenka wygląda super, poza tym ona ma tyle uroku osobistego, że jej kilogramy to najmniej istotna rzecz.

Mina Darka przyprawia mnie o mdłości, odejmuje mu z 50 punktów IQ.[/QUOTE]

Marzenka mi straaaaasznie przypomina jedna wizazanke
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:16   #2707
201607111008
Konto usunięte

[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52280619]link: https://www.youtube.com/watch?v=gctRFEYnm8E
Rzeczywiście ta koronka i krój na wysokości piersi przypomina suknie slubna. Dol juz taki przecietny, jak to we wszystkich sukienkach.[/QUOTE]

Wstawiała kiedyś na insta fotke z fragmentem tej sukienki i już nawet podejrzewałam, że to ona wychodzi za mąż. Materiał dolnej części wydaje się dość 'elegancki' co wcale nie pomaga. Jeśli panna młoda wybierze bardzo skromną sukienke to może być niezręcznie
201607111008 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-02, 09:23   #2708
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
No teraz to musisz powiedzieć jaką

Marzenka jest prześliczna <3
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:25   #2709
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SympatycznyAtrament Pokaż wiadomość
Husky, a gdzie ma prosić o ocenę filmiku, który chce dać na yt jak nie tu na wątku? xd przecież nie on pierwszy z tym xd
To akurat tak, ale się przyjrzysz to zobaczysz te typowe dlań komentarze: Akurat pisałam na ten temat na moim blogu. Link w podpisie.

I to notorycznie, w wielu wątkach.
To po prostu trzeba być ciętą na NPB tak jak ja.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:33   #2710
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny piszą o Bell Illumi, też polecę, bo to fajny podkład, ale jeżeli jesteś bardzo blada, to najjaśniejszy będzie za ciemny - u mnie nawet latem trochę się odcina. Chyba, że dodali nowe kolory, ja kupowałam go jakiś czas temu.
U mnie on się nie sprawdza nic a nic. Żółty i za ciemny. Mieszam go z true match n1, ale jego wygląd na twarzy mi się nie podoba. Już wolę catrice all mat plus.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 09:38   #2711
201605301111
Konto usunięte

Cytat:

Mostly? : >
201605301111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-02, 09:47   #2712
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
No teraz to musisz powiedzieć jaką

Marzenka jest prześliczna
Niee Mostly nie znam osobiscie
Stary 2015-08-02, 09:54   #2713
olgus1987
Raczkowanie

ojj to nie- mój KWC to healthy Mix 51 ale mam czasami ochotę go zdradzić. Może z Catrice? jest jasny ?

P.S. moja gąbeczka od tego olejku z Isany jest jak nowa! Dzięki za sposób Olejek jest teraz na promo :P
olgus1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:08   #2714
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Adamantium01 Pokaż wiadomość
na godzinę W wyją syreny w całej Polsce, nie tylko w Warszawie, nie wiem jak można tego nie zauważyc rok w rok będac nawet w swoim mieście
Ja nigdy nic nie słyszę. A mieszkam w dużym mieście. Wcześniej na sporej dzielnicy, teraz na jej zadupiu. Nigdy nie słyszę jakichkolwiek syren.

W każdym razie, nie żyję codziennością Warszawy przez to jeśli nie wejdę na jakieś wiadomości, raczej sobie od tak nie przypomnę, że dziś jakaś rocznica, jakieś marsze. Więc jestem w stanie uwierzyć, że ktoś może nie ogarnąć, nie z głupoty, tak po prostu. Jedynie mnie dziwi, że ktoś kto mieszka w Warszawie i zna ten scenariusz co roku, nie wie o co chodzi

Cytat:
Nie chcę się licytować, nie zrozumcie mnie źle, chcę tylko pokazać, że są też tacy ludzie i że ich brak zainteresowania nie wynika z pogardy czy "głupoty".
Zgadzam się. Tak łatwo nazwać kogoś głupkiem.
Stary 2015-08-02, 10:13   #2715
Sasabina
maskott

Cytat:

Aaa - nie jestem fanką architektury PRL-u, ale - uff Z gdańskim jestem bardziej zżyta po prostu. Idę zobaczyć jak wygląda ten warszawski (i może obadam dlaczego nazywa się tak samo )

edit
już znalazłam. Budynek wygląda całkiem w porządku, można by go ładnie odpicować, trochę wyczyścić i byłby jak nowy. Czy to o ten chodzi? http://i.imgur.com/FWzpR8Q.jpg
ale on jest nowy

z opóźnieniem obejrzałam filmik Maxi o hybrydach, na stronce zestawy już wymiecione ale kusi mocno takim manicurem, jak tylko pozużywam tradycyjne lakiery przemyślę
Stary 2015-08-02, 10:16   #2716
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość
Nie wiem, ale dla mnie wydaje sie dziwne ze komus nie przyjdzie do glowy ze 1 sierpnia o 17 jest rocznica powstania warszawskiego i sa marsze czy inne uroczystosci. Kurcze trabi sie o 1 sierpnia juz kilka dni przed i nie wiem jak trzeba byc "bystrym" zeby to przeoczyc. Nawet w najmniejszych miasteczkach w tym czasie wyja sereny. Nie każdego jaraja daty, ale nie wiedziec o 1 sierpnia i godzinie W to moim zdaniem jest wstyd jesli sie jest Polakiem, a zwlaszcza mieszkancem Warszawy. Nie ma sie czym chwali, serio.
Wież mi, że można być bystrym i przeoczyć. Dlaczego przeoczenie tego musi być równe z głupotą, ignorancją itp.? Nie każdy siedzi w tv, w gazetach, czy innych kanałach informacyjnych dzień w dzień. Żyje się swoim życiem i tylko jakiś przypadek może sprawić, że akurat sobie przypomnimy, że dziś jest ten dzień. Np. dla mnie tym przypadkiem jest dyskusja na wizażu, czytana dzień po. Czy teraz dla ciebie jestem "bystra", głupia, czy co jeszcze któraś wymyśli by obronić ważność rocznicy?
Stary 2015-08-02, 10:18   #2717
thebierdonka
Raczkowanie

Cytat:
Ciemna163?
thebierdonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:20   #2718
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olgus1987 Pokaż wiadomość
ojj to nie- mój KWC to healthy Mix 51 ale mam czasami ochotę go zdradzić. Może z Catrice? jest jasny ?

P.S. moja gąbeczka od tego olejku z Isany jest jak nowa! Dzięki za sposób Olejek jest teraz na promo :P
Jasny, beżowy. Kolor dla mnie idealny. To najwiekszy plus tego podkładu. Jeszcze gdyby trwalszy był.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:23   #2719
ruskieklopsy
tuńczyk duńczyk <><

Cytat:
po czytaniu komentarzy na jego temat myślałam, że ten inglot to będzie bell illumi... raczej będzie mi za ciemny
w ogóle z chęcią dorwałabym coś w stylu :KLIK, tylko kurczę, jednak odcień niezbyt mój. Ciepła brzoskwinia, a ja żółć.
Super ten krem był:< Delikatny, miło pachniał- owocowo!, wyrównywał lekko koloryt, ale krycie miał słabe. Jak znacie coś takiego w wielu odcieniach, piszcie proszę. Dobry krem na dzień, SPF(troszkę) i to co lubię- jeśli jest jakaś niedoskonałość to zamiast grubo ją przykrywać, tylko łagodzi zaczerwienienia.

ruskieklopsy jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-08-02, 10:26   #2720
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo ciemno na tym swatchu wyszedł. Ja jak sprawdzałam to wydawał mi się bardziej jak ten najjaśniejszy. Albo pozmieniali kolory albo ja nie wiem. Wygląda tu prawie jak moja trójka a nie jestem mulatką, wiec ta moja trójka nie jest jakaś super ciemna. Jest po prostu bardziej żółta, żywsza niż mój jasny, szarawy bb krem.
Dlatego warto się przejść i sprawdzić co komu podpasuje.

edycja:

poza tym zauważyłam, że moja trójka wydaje się jeszcze ciemniejsza jak się pacnie taką grubszą warstwę do swatchy. Jednak po wklepaniu jest jaśniejsza, ładnie się stapia z moim naturalnym odcieniem. Odcień kupowałam na oko, i tak mi się poszczęściło, że w końcu trafiłam. Zawsze było albo za ciemno, albo za jasno :<

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2015-08-02 o 10:30
Stary 2015-08-02, 10:29   #2721
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thebierdonka Pokaż wiadomość
Ciemna163?
Nie nie, nie ma jej tu z nami

Wlaczylam test polskich slodyczy i tz juz zaciska niewidzialna pętle na mej szyi nie moze zniesc tej dziewczyny. W czesci 1. we dwie sa jeszcze gorsze
Stary 2015-08-02, 10:32   #2722
BezimiennyKot
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
sama mówi, że nie ma bardzo opadającej powieki... a na innych jej filmach to już w ogóle tego nie widać. obejrzyj zdjęcia J. Lawrence o której pisała osoba której polecasz tą panią
Ale robi makijaże dla bardzo opadających powiek. Nawet mówiła raz o J. Lawrence i malowała fejk powiekę... i nie widać jak jej opada bo jest super umalowana... ale zawsze mówi że ma opadające i tego nie lubi i musi korygować umiejętnym makijażem. Oglądam ją od lat.

Edytowane przez BezimiennyKot
Czas edycji: 2015-08-02 o 10:37
BezimiennyKot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:38   #2723
201607111004
Konto usunięte

Nie znoszę tego malowania fejk powieki lub usilnego kociego oka na powiece typu J. Lawrence. To dla mnie wyglada tragicznie. Myślę, że po prostu trzeba się przypatrzecieć jakie makijaże nosi Lawrence i starać się to skopiować. Widzę na przykład, że ona ma najciemniej przy samych rzęsach, rzadko kolor jakoś mocno nachodzi na powiekę ruchomą. I moim zdaniem dobrze, bo to źle wygląda. No nienawidzę jak dziewczyny na blogach polecają coś takiego, to wygląda tak źle, że aż mnie skręca:

Ja mam chyba dzisiaj dzień awanturnika :3

Edytowane przez 201607111004
Czas edycji: 2015-08-02 o 10:39

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-02, 10:41   #2724
Adamantium01
Karo

o matko!

Adamantium01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:43   #2725
ruskieklopsy
tuńczyk duńczyk <><

Ogólnie:
w berlinie jest bałdzo bałdzo duzo osób niepełnosprawnych, bałdzo duzo osób na wózkach- Bogusia naprawdę zaskoczona- przez cztery dni widziała bałdzo dużo osób na wózkach. Miasto jest dostosowane, sa dostosowania
ALE
przy każdym przejściu dla pieszych jest obniżenie, w Polsce jest to obniżenie równe z drogą, w Berlinie jednak te krawężniki mimo wszystko wystają (Według mnie niefajna sprawa) i Bogusia miała małe problemy.
Transport dostosowany tak jak w Polsce. Różnica- w Berlinie sami kierowcy wychodzą i pomagają, w Polsce trzeba się prosic. W autobusie zawsze jest więcej niż jedno miejsce, nawet trzy!! dla osoby na wózku. Tramwaje takie same. Esban- Bogusia miałaby lekki problem jjeździć sama, ale z Bartkiem już nie. Uban jest juz naprawdę dobrze dostosowany, nie ma problemu, czy kolejka stara czy nowa Bogusia mogłaby jeździć. Bogusia poleca warszawskiemu przyjechac do berlinskiego metra zeby zobaczyc jak to wygląda.
Każde centrum handlowe dostosowane, bez zastrzeżeń.
W windach guziki obniżone (super, chyba mówiła że w Warszawie często są za wysoko)
Potem Bogusia mówi o ludziach którzy tam mieszkają, a raczej o tolerancji. Mówi, ze nikt, NIKT nie obrócił się, nie gapił się, nie mówił dziwnych rzeczy, nie obrażał. Ludzie sami 'podlatywali' i pytali jak jej pomóc, jesli przez chwile była gdzieś sama.

Mówi też o ważnej rzeczy- tak mnie to jakoś tknęło, mianowicie- fajnie, że w Berlinie żadne dziecko nie mówiło dziwnych rzeczy, nie wytknęlo palcem ani nic. I fajnie, jakby w Polsce tez tak było.
Faktycznie fajnie
Bogusia daje okejkę potem wspomina o łódce, ale to już znamy z vloga.
Jeden cytat warty przytoczenia- 'Myślałam że to jest imposibul, żebym mogła wejśc do tej łódki'- ale ekipa zrobiła wszystko, zeby mogła wjechać, było bezpiecznie i super.
Bogusia pyta, jakie miasta w Europie polecamy odwiedzić i sprawdzić dostosowanie dla osób na wózkach.
Papa!

ruskieklopsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 10:54   #2726
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Znalazlal sobie kilka testow polskich slodyczy i serce mi krwawi jak wypluwaja cos
Stary 2015-08-02, 11:03   #2727
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BezimiennyKot Pokaż wiadomość
Ale robi makijaże dla bardzo opadających powiek. Nawet mówiła raz o J. Lawrence i malowała fejk powiekę... i nie widać jak jej opada bo jest super umalowana... ale zawsze mówi że ma opadające i tego nie lubi i musi korygować umiejętnym makijażem. Oglądam ją od lat.
i jak to ma pomóc skoro nie ma AŻ tak opadających powiek jak Lawrence? w tej sytuacji równie dobrze Katosu czy Karolina ze Stylizacji może zrobić makijaż dla opadających powiek. w przypadku nauki makijażu takiego oka trzeba kogoś kto ma TAKĄ właśnie powiekę, a nie kogoś kto robi makijaże dla takiej budowy oka podczas gdy ma niezłe pole do popisu na swojej powiece.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
Nie znoszę tego malowania fejk powieki lub usilnego kociego oka na powiece typu J. Lawrence. To dla mnie wyglada tragicznie. Myślę, że po prostu trzeba się przypatrzecieć jakie makijaże nosi Lawrence i starać się to skopiować. Widzę na przykład, że ona ma najciemniej przy samych rzęsach, rzadko kolor jakoś mocno nachodzi na powiekę ruchomą. I moim zdaniem dobrze, bo to źle wygląda. No nienawidzę jak dziewczyny na blogach polecają coś takiego, to wygląda tak źle, że aż mnie skręca:

Ja mam chyba dzisiaj dzień awanturnika :3
tragedia, ale to też nie tak bardzo opadająca powieka

Edytowane przez evvelinek
Czas edycji: 2015-08-02 o 11:09
Stary 2015-08-02, 11:14   #2728
201607211122
Konto usunięte

inny typ opadającej powieki, nie ma takiej 'poduszeczki' jak Lawrence, ale bardzo fajnie tłumaczy jak malować https://www.youtube.com/user/stephilalalange/videos
201607211122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-02, 11:17   #2729
evvelinek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatnik Pokaż wiadomość
inny typ opadającej powieki, nie ma takiej 'poduszeczki' jak Lawrence, ale bardzo fajnie tłumaczy jak malować https://www.youtube.com/user/stephilalalange/videos
o niej właśnie toczy się dyskusja
Stary 2015-08-02, 11:31   #2730
201607211122
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez evvelinek Pokaż wiadomość
o niej właśnie toczy się dyskusja
ooo rzeczywiście, automatycznie omijam to co pisze Kot

podstawowa zasada malowania opadającej powieki: konturuj oko patrząc na wprost, na ruchomej powiece możesz szaleć z kolorami bo nie będą widoczne cały czas. Możesz odtworzyć każdy makijaż tylko na sobie musisz go pociągnąć wyżej na 'poduszeczke'. Kreska to już indywidualna sprawa, każda opadająca jest inna i trzeba samemu wyczuć gdzie pociągnąć żeby było widać. Aha, no i bez rzęs nie ma makijażu,przynajmniej dla mnie. Pare fotek ode mnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 11081137_975412939135487_4404770134988831764_n.jpg (137,1 KB, 104 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11738006_1033982726611841_4275705435607415086_n.jpg (80,8 KB, 116 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 11722326_1036430859700361_1724369207033495812_o.jpg (217,2 KB, 135 załadowań)
201607211122 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości