|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 6 :) !
Cytat:
![]() Mi się też nie chce wcale jeść, jem jak ptaszek jak mnie już mdli od żołądka pustego, ale żebym miała apetyt na coś to ni hu-hu... miejsca brak w żołądku biednym ściśniętym
|
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Zadomowienie
|
Bosz jak juz płynę. Avto dopiero początek dnia. Czekam u lekarza.
|
|
|
|
#2704 |
|
Zakorzenienie
|
ps. co myslicie o imieniu Borys?
|
|
|
|
#2705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Otworzyć nie otworzą, ale drzwi od sypialni mamy konkretnie podrapane. Co rano jak tylko starszy kot usłyszy, że któreś z nas już nie śpi ( nie wiem skąd on to wie :| ) to drapie żeby go na dwór wypuścić. Ale mój dzieciak jest leniwy Żeby się ruszał muszę albo zjeść coś słodkiego, albo w ogóle zjeść. Wczoraj wieczorem przez 1,5 h spał - dopiero jak zjadłam słodkie rurki się ruszył. Dziś rano też nic a nic, zjadłam słodkie to się łaskawie ruszył. Teraz pochłonęłam śniadanie i dopiero teraz czuje go porządnie, a potem matka będzie musiała to zrzucać ...
Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-08-31 o 09:42 |
|
|
|
|
#2706 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie się podoba
|
|
#2708 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie Rosjanin, a to jedyna nacja do której jestem irracjonalnie uprzedzona. Jednak to Tobie i Twojemu TŻ ma się podobać, nie nam
|
|
|
|
#2709 | |
|
wkręcona :)
|
Mi się średnio podoba, ale najważniejsze żeby to wam się podobało!
Cytat:
ja nadal siedzę w kocach i już pomału oczopląsu dostaje...
|
|
#2710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie tż wpadł na to imie, a ja nie wiem co o nim myśleć... z jednej str ładnie, nie mam żadnego znajomego z którym by mi się te imie kojarzyło, a z drugiej jakoś nie i sama nie wiem dlaczego nie |
|
|
|
|
#2711 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
...Malutkiemu odpuść śniadanie, po takich przebojach niech zje dopiero jak nabierze ochoty
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2712 |
|
Zakorzenienie
|
Hj vdziewczynki
Poczytałam sobie, widze, że każda jeszcze w dwupaku Zrobiłyście mi takiego smaka na te frytki, że właśnie skończyłam jeść. Potem nie dałabym rady bo upał :/ Od środy mają się skończyć więc wezmę się za pranie i prasowanie dzieciowych A za 2 tyg wesele..ciekawa jetem jak dam rade, bo nieźle bolą mnie kolana..chyba za ciężka juz jestem :/W ogóle to ost mam straaaszne zgagi, jest coaz gorzej..leki średnio pomagają, momentami śpie na siedząco, bo co się położe to się ulewa :/
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
u nas az takiego upalu nie ma. I znowu kusicie tymi frytkami ![]() Ja sie boje, bo za tydz mam wizyte i lekarz powiedzial, ze juz moze byc rozwarcie. Boje sie, zeby do szpitala mnie nie polozyl, bo on taki zapobiegliwy... Z Ala w 36tc mialam 2cm rozwarcia i szyjka skrocona na 1,5cm a i tak czekalam do terminu
|
|
|
|
#2714 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej mi też z dnia na dzień ostatnio urosły a do tego cholernie bolą!! a dużo Ci zostało? Ty masz troszkę późniejszy termin udało mi się jeszcze usnąć ale co z tego jak obudziłam się z gorąca i z bólu pleców i żeber :/ |
|
|
|
|
#2715 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
wróciłam po tygodniowej nieobecności tęskniłyście? ![]() nie nadrobię was bo widzę ze ponad 60 stron nastukałyście ![]() dzisiaj jadę jeszcze do endo a od jutra Karol do przedszkola, Julka do szkoły, mam nadzieję ze się zaklimatyzują oboje
|
#2716 |
|
Zakorzenienie
|
O Malpko wlasnie mialam pytac gdzie zniknelas
|
|
|
|
#2717 |
|
|
Malpko gdzie byłaś jak Cię nie było??
U nas na dworze chyba też gorąco... ale w domu jest oki ![]() Dziewczyny czym sprać plamkę z krwi z jasnych spodni? wiem, że powinno się prać w zimnej wodzie, ale ja nie zauważyłam i włożyłam do pralki i niestety plamka nie zeszła...
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
no przecież pisałam ze wyjeżdzam z Julką na warsztaty muzyczne na tydzień
i to chyba nawet ty o to pytałaś jeśli się nie mylę
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
Mi niestety kojarzy się tylko z imieniem dla pupila bo znajoma miała psa o tym imieniu :d
Z miesiączki mam na 10 października ale z usg jakoś szybciej wiec wcale tak dużo czasu nie zostało. Dziś zamierzam poszukać łóżeczka i komody oraz materacyk i pościel do łóżeczka i wózka. Jeszcze rożek musze dokupić, laktator i pampersy z chusteczkami. Tfu jeszcze nie mam do szpitala klapek ani torby :p a pokój w totalnej rozbiorce. Najwyżej mąż będzie na szybciora kończyć jak w szpitalu będę leżeć :p A no i nic nie poprane ani nie poprasowane...
Ślubujemy 10.04.2015 ![]() Dzidziuś 10.10.2015 Edytowane przez sabonka123 Czas edycji: 2015-08-31 o 10:48 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2720 | |
|
|
Cytat:
jak było?o to tak jak ja... ale w przyszłym tyg ostro się za to biorę!
|
|
#2721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w przyszłym tygodniu planuję już ubrać łóżeczko, skoro w połowie mogę już rodzić.. dobrze że wczoraj już ostatnie rzeczy wyprasowałam tak serio to nie miałabym teraz już siły za wyprawką latać, szukać po sklepach, po internecie.. najchętniej cały czas bym leżała i jak mam takie bóle to tak robię bo tylko to zmniejsza ból ..
|
|
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po całym dniu bywałąm padnięta a jeszcze z opiekunami siedzieliśmy zwykle do północy ustalając coś na nast. dzień ale było naprawdę super ![]() teraz trzeba się wziąć za sprawdzanie co mi brakuje, dokupić i spakować torbę :P
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Witam sie i melduje ze nie rozpakowana
![]() Wczoraj byli u nas znajomi mojego męża i koleżance się imie Anastazja nie spodobało -i co zrobił mój mąż? Jak tylko pojechali zaczął wymyślać nowe i pytać 1200000 razy czy aby jestem pewna itd BTW ta koleżanka ma corke o imieniu Vivienne wiec nie bardzo podzielamy gust ![]() Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
#2724 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej laski. Rany jak gorąco. Dlaczego nas to spotyka?
Budziłam sie sto razy grrrrrCytat:
A bóle w żebrach to ja tez mam jak mi mała skopie albo długo posiedzę Jak za długo poleże to też. Cytat:
Cytat:
Strasznie twardo brzmi jakoś.Jak Igor, ale złe nie jest ![]() Cytat:
Przypominj sobie jak Ty miałaś takie rewolucje żołądkowe to czy CI się chciało jeść. Żołądek zmęczony i obolały więc musi odpocząć. DObrze jakby coś lekkiego wcisnął np jogurcik. Nie ciężkostrawnego bo będzie się męczył. Cytat:
Cytat:
Jakieś babie się nie spodobało i od razu chce zmieniać. Zresztą ja bym niebyła taka bezczelna żeby krytykować imię jak już wybrane i termin blisko a ta mówi że jej sie nie podoba. Zostawiła bym to dla siebie
|
|
#2725 | |
|
|
Cytat:
to imię mieliśmy wybrane już het het przed ciążą i nie zmienią go bo komuś nie pasuje... mam to głęboko w dooopce ![]() Ale fakt mi się nie podoba kilka imion dzieci moich znajomych, ale nie miałam nigdy odwagi powiedzieć, że mi się nie podoba :P
|
|
#2726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zresztą nie ważne co tam dokładnie boli ważne że BOLI I TO ZA BARDZO ja chcę już być po ![]() jezuuu zaraz muszę wyjść w ten upał pranie powiesić , oszaleję
|
|
|
|
|
#2727 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Borys, piękne imię
i rzadkie w naszym pokoleniu Skojarzenie z Rosją ciekawe, bo to przecież zdaje się bułgarskie imię. Fakt, popularne na tzw. wschodzie, ale nie tylko w Rosji Z krótkich męskich imion na "b" jeszcze podoba mi się Bruno ![]() Cytat:
Naprawdę jak stłuczesz goleń, to mówisz "boli mnie okostna", "boli mnie błona okalająca goleń"? Jak kość jest stłuczona, nadwyrężona, to czuje się ból i mówi się, że boli zlamane żebro na przykład
|
|
|
#2728 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mój TŻ wymyślił sobie jak się będzie nazywał jego dziecko lata temu, a mi się męskie imiona nie podobają, więc się zgodziłam Zresztą już się przyzwyczaiłam i nie wyobrażam sobie innego imienia Miało być polskie, męskie i międzynarodowe - takie miałam wymagania. Jak będziemy mieli następne dziecko to ja wybiorę imię - "gorzej" jak to będzie 2 chłopak ![]() Ja właśnie rozwiesiłam i przyznaje, że mimo iż mam dopiero 27,5 to na słońcu jest gorąco, a muszę zebrać dupkę i pojechać na zakupy spożywcze i do rosmanna ... dobrze, że w samochodzie jest klima
|
|
|
|
|
#2729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahah czasami nie mogę z waszych tekstów ![]() a tak z innej beczki to któraś ma może tak że jak leży to jest wszystko ok , brzuszek miękki a jak wstanie to twardnieje , spina się? bo ja tak mam i martwi mnie to trochę :P |
|
|
|
|
#2730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

JAk kości mogą boleć? Nie są unerwione. (...)

05.07.2008 

tak serio to nie miałabym teraz już siły za wyprawką latać, szukać po sklepach, po internecie.. najchętniej cały czas bym leżała i jak mam takie bóle to tak robię bo tylko to zmniejsza ból ..

Budziłam sie sto razy grrrrr