|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Kaasi gratulacje z okazji czopa
Ciekawe co Elena ![]() U mnie nudy. Wysprzatalam trochę mieszkanie i nic. Zauważyłam tylko zdecydowane pogorszenie cery - właściwie na całej buzi, ale szczególnie czoło, nie duże paskudztwa, a mnóstwo "setki" maleńkich. Ewidentnie sprawa hormonalna - kosmetyków ostatnio nie zmienialam. ---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ---------- Była u mnie mama i powiedziała, że jestem głupia z tym porodem. że ja się urodziłam 2tygodnie przed tp, siostra tydzień po i ogromna różnica w dojrzałości układu pokarmowego, nie wiem jak to nazwać wrażliwości skóry, ogólnie spokojnosci i że lepiej kilka dni po tp niż kilka dni przed tp. Ale ciężko mi myśleć w ten sposób ![]() Aninis ja nie mam balonika to nie Wiem, ale tż wczoraj stwierdził podczas masażu że widzi zdecydowana różnice rozciągłości skóry "tam"
|
#2702 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016-część VII ♥ Wody płyną, czop odchodzi-w końcu luty-pora rod
Cytat:
Elena ostatnio się meldowała dopiero po południu, bo nie miała dostępu do kompa... więc nie cieszcie się na zapas.
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Oszaleje z tym chodzeniem siku.... Zaraz zbankrutujemy przez splukiwanie wody, zuzywajace się kostki wc i papier haha
|
#2704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn. chciałabym mieć już bejbika po drugiej stronie brzuszka i razem z rozpakowanymi mamusiami przeżywać kupale i nieprzespane noce... bo teraz, to jakoś mi tak dziwnie rozmawiać o tych sprawach, bo co ja tam wiem i dlatego też ostatnio mniej piszę. Jedyne na czym mi zależy, to żeby poród się sam rozkręcił. Nie chciałabym trafić do szpitala i czekać na wywoływanie ![]() ach i troszkę mnie przeraża, że coraz więcej szpitali zamykają dla odwiedzających z powodu grypy
|
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
Ja się melduję że szpitala... Ale to jeszcze nie mój dzień, zrobili usg, zbadali i ktg i pewnie jutro rano wypuszczą bo wszystko pozamhkane na 4spusty
I taki tu spokój tylko czasem jakiś dzidziuś płacze więcej personelu niż pacjentek i zakaz odwiedzin |
|
|
|
#2706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z cerą miałam podobnie od miesiąca jakiegoś..nie jakoś strasznie ale coś zaczęło wyskakiwać...hormony jak nic dziś w zasadzie nic nie mam jak Elena dziś się wogóle nie odezwie to coś będzie na rzeczy
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dzisiaj mała mi się tak pręży w brzuchu, że co chwilę na co innego naciska. A w wc najbardziej mnie irytuje, że siknę sobie, wytrę się i już mam wstawać, a tu znowu sik... o ile tak można nazwać te parę kropelek |
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie moje tematy to i mniej piszę ale podczytuje cały czas no niestety nie znam się na tych sprawach o czym dziewczyny rozmawiają
|
|
#2709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak Cię wypuszczą, to kiedy masz się znowu zgłosić na oddział jak nie urodzisz? U mnie w szpitalu w 7-8 dobie po TP przyjmują ![]() A na USG nadal niespodzianka ? ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- ejjjjj a tak w ogóle to Figa się meldowała dzisiaj ? Ktosik tu ostatnio jej wróżył, że urodzi przed re_natą, Eleną i ja ![]() |
|
|
|
|
#2710 |
|
Zakorzenienie
|
E tam nie znacie sie.. A co ja sie znam :-D ja tylko pisze sobie do was bo z kim mam gadac :-D
|
#2711 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czekam na Skype na M...niby dostępny a się nie odzywa...
|
|
|
|
#2712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2713 |
|
Zakorzenienie
|
eeee nudyyy... sprawdziłam
Figa się dzisiaj meldowała, więc nie rodzi... pewnie znowu gra w Faraona |
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
Samo przyszlo ;-)
I was to czeka na dniach :-P Ale bym chciala juz moc zaczac ćwiczyć a tu dopiero 2 tydz leci po cc
|
#2715 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Renata kciuki i właśnie jak tam Twoja niespodzianka? Cytat:
|
|
#2716 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe uczucie ![]() Cytat:
![]() Pewnie Cię to nie pocieszy, ale nie tylko Ty masz pod górę. Choć pewnie raźniej Ci z tego powodu nie będzie Ja właśnie spisałam wszystkie wizyty, kontrole, usg. Spędziłam pół dnia na telefonie, pozapisywałam małego na wszystko. i na kartce mam 11 wizyt do końca marca i w kwietniu. Ocipieć idzie ![]() A do tej pory gdzie nie poszliśmy to albo opóźnienia, albo każdy lekarz gada co innego, albo w dzieciach zdrowych matka z dzieckiem co ma gile do połowy pasa. No masakra. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Esorku, no mama niegłupio gada Ja sama cieszę się, że trzymałam tam nogi zaciśnięte aby jak najdłużej, widze po małym i z tego co pediatra wypisała, to że jeszcze mógłby posiedzieć tam w brzusiu dłużej.Cytat:
|
|
#2717 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończy sie i granie na dniach Cytat:
|
|
#2718 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy po tygodniowej nieobecności
![]() Na wstępie gratulacje dla NanaR, Himbeere, EndOfRainbow, Zonameza90 ![]() Teraz obiecana relacja ![]() W sobotę poszliśmy na IP o 9 już byłam przyjęta na oddział. Ulokowano nas w sali z inną ciężarną babeczką i wezwano na badania. Wywiad, samolot, usg i ktg. Badał nas ordynator i nie zdradził nic ani wagi małego ani czy wszystko w porządku ( na moje pytanie zapytał co ma znaczy zwrot w porządku bo on nie rozumie...) Zestresował mnie tak że dostałam bardzo wysokiego ciśnienia ... Powiedział że czeka na lekarza i musi mnie z nim wspólnie skonsultować. Mąż posiedział ze mną do 14 i poszedł. Miałam też powiedziane że mam nic nie pić i nie jeść...Koło 14 wezwano mnie na badania. I tak przyszedł cudowny lekarz Koleje minuty były mega stresujące chciałam dzwonić po męża to ordynator pyta czy jest po medycynie że go pytać mam zamiar o zdanie... I co usłyszałam proponujemy Pani cięcie, próbę porodu sn bierze pani na siebie tz. odpowiedzialność... Wyliczyli mi kilka zagrożeń ze strony porody sn, dystocja barkowa, pęknięcie szyjki macicy, krwotok, uszkodzenie kosci ogonowej no i niedotlenienie Małego... I było już po mnie stres mnie dosłownie zjadł, dobrze że ten drugi lekarz ze mną pogadał bo zaczynałam panikować. Podpisałam jakieś dokumenty, między czasie pobierali mi krew. Po wyjściu w drodze na salę po rzeczy zadzwoniłam do męża że będzie cięcie za 10 minut. Wam jeszcze napisałam Położne zabrały moje rzeczy i dosłownie biegiem na porodówkę... W salce się rozebrałam dali mi takie fizelinowy szlafrok, mąż wpadł jak zakładali mi cewnik i uwaga zaczęły mi odchodzić wody Tam jeszcze wypełniałam jakieś dokumenty i dawaj idziemy na salę operacyjną. Weszłam tam i sie zaczęło Ciśnienie mi skakało strasznie i miałam problem z kontaktem z rzeczywistością. Anestezjolożka nie mogła mnie ustawić od znieczulenia w ogóle mam dziury w pamięci. Samo ciecie pamiętam tak że jak mnie przecięli to po prawej ręce płynęły mi wody takie ciepłe bo miałam ją wzdłuż ciała. Małego wyjęli po 10 minutach, strasznie go wyciągali myślałam że będę wymiotować bo uczucie było okropne. Zobaczyłam go oczywiście zaczęłam buczeć, nawet mi go nie dali pocałować bo miałam machę z tlenem... Mąż za to go kangurował Byłam pewna że tam umrę Podrasował mi brzuch Teraz nadrobię te 30 stron i jestem na bieżąco ![]() Edit. I co najważniejsze... Pępowina była przodująca i cesarka można powiedzieć uratowała Małemu życie, gdyby wody odeszły gwałtownie mogła by wypaść a wtedy... lapiej nie mówić czym to grozi... Opaczność czuwała.
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2016-02-12 o 16:07 |
|
|
|
#2719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz oglądam z tż od początku wszystkie odcinki Archiwum X. Właśnie Esor miałam Ci napisać, że czytałam ostatnio artykuł o 6 sezonie serialu i 6 tomie książki Gry o tron i nie kumam jednej rzeczy Więc ja się pytam o co kaman. Jak serial może wyprzedzać książkę na podstawie której jest zrobiony ![]() I jeszcze R.Martin coś wspominał, że będzie chciał inaczej poprowadzić wiele wątków w książce niż w serialu i zrobić coś na wzór efektu motyla. ![]() Obawiam się, że książka i serial zejdzie na psy... zawsze tak się dzieje, jak zaczynają za dużo kombinować.
|
|
|
|
|
#2720 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:-*
|
|
#2721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten ordynator to jakiś mega burak tak Cię stresować niepotrzebnie!!!Dobrze, że ten drugi lekarz był miły. edit: wrzucam opis na 1 stronę
Edytowane przez Aninis Czas edycji: 2016-02-12 o 16:16 |
|
|
|
|
#2723 |
|
Zadomowienie
|
Paula co za konowały tam pracują !! Wspolczuje serdecznie i trzymam kciuki za Mie !
Justynka szczęście że wszystko dobrze się skończyło ! A lekarz faktycznie fajny Dziewczyny już nie długo wszystkie pogadamy o kupach i nie spaniu haha Gratulacje czopa Kasia
|
#2724 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Esor no wlasnie to akurat prawda- dla takiego maluszka kazdy dzien w brzuszku jest mega wazny i duzo daje dla jego rozwoju ale wiadomo my niecierpliwe bo ta końcówka i taka wielka niewiadoma kiedy jest chyba najgorsza.. Ale w tej kwesti akurat Twoja mama dobrze prawi ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2726 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Cytat:
Też się bardzo tego boję Serial dla mnie w ogóle od dwóch sezonów zaczął się kiepscić, a ostatni to już w ogóle. Tak porównując z książką. Fakt te zdarzenia "z przytupem" są fajne ale ogólnie trochę się pozbywaja cudownych smaczków z książki.Co do Martina to on zdradził zakończenie po prostu twórcom serialu. Pewnie po krotce opisał każdego z gł bohaterów jak skończy. I scenarzyści wiedzą do czego dążyć, a dążyć będą swoimi pomysłami i drogami. Np wątek Sansy. W książce totalnie totalnie totalnie inny, zero się pokrywa z 5 sezonem gry o tron, ale rozumiem, że to ku czemuś zmierza np ze zostanie panią Winterfell, ale dwoma zupełnie innymi ścieżkami. Cytat:
gratulacje jeszcze raz
|
|
#2727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2728 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez ciagle chodzę.. Chociaz juz mniej pije zeby rzadziej chodzić. A pola załapała nocnik wreszcie jeszcze sa wpadki ale od kilku dni trzaska na nocnik az miło i z radosci podskakuje i krzyczy hurra jestem przedszkolakiem Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#2729 |
|
Zakorzenienie
|
To super :-D brawa dla Poli :-D jal ci sie udało ja nauczyć?
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi śpiąco 😞 niedługo zostajemy sami na całe 48 godzin...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

że ja się urodziłam 2tygodnie przed tp, siostra tydzień po i ogromna różnica w dojrzałości układu pokarmowego, nie wiem jak to nazwać wrażliwości skóry, ogólnie spokojnosci i że lepiej kilka dni po tp niż kilka dni przed tp. Ale ciężko mi myśleć w ten sposób 

dziś w zasadzie nic nie mam

ani wagi małego ani czy wszystko w porządku ( na moje pytanie zapytał co ma znaczy zwrot w porządku bo on nie rozumie...) Zestresował mnie tak że dostałam bardzo wysokiego ciśnienia
Ślub 

:-*

rosi: