![]() |
#2701 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część VI
Cytat:
Poli,piękna karuzelka. Nie mogę spać,chyba zrobię sobie kawę i poleżę w wannie, na 8:30 mam gina,ciekawa jestem co powie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2702 |
Rozeznanie
|
Tabaska i co i co? Mam nadzieje, ze spisz sobie
![]() Poli Extra Ci wyszło! ![]() Salud powodzenia u gina ![]() ![]() Ale sie wymeczylam w nocy, mokra byłam jak mysz, mam nadzieje, ze moj początek choroby sie nie rozwinie ![]() Wygrzalabyn sie jeszcze dzis, ale gin czeka. Wizyta o 13 i pierwszy raz na NFZ ![]() Pogoda sie popsula ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2703 |
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Tabaska jak się czujesz? Przeszło czy męczyło Cię dalej? |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tyle zdzylam przeczytac z wc.oraj i odpisuje później nadrobie dalszy ciagg bo zaraz KTG kroplówka i wizyta....... tak w ogóle DZIEŃ DOBRY ![]()
![]() |
#2705 |
Raczkowanie
|
Tabaska jak sie czujesz?
Ja witam sie zza kubka kawy z mleczkiem. Nie spie znowu od szóstej. Coś wcześnie Patryk ostatnio sie budzi. Miałam nadzieje że mąż jutro bedzie miał wolne i pomyje mi lampy a tu klops, bo do pracy idzie. Ale mam nygusa dzisiaj. Musze podłogi i klatke umyć bo bede mieć gości dzisiaj. No i kupić jakieś ciasto do kawy. |
![]() ![]() |
![]() |
#2706 |
Wtajemniczenie
|
Tabaska tez mialam tak ostatnio. Mam nadzieje ze lezysz sobie spokojnie w lozku
![]()
#2707 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja to wszystko się zmienia ![]() Gratulacje ![]() Cytat:
super to wygląda ;-) Cytat:
Cytat:
Ogarnianie bozeny to wyczyn :-P Witam po całkiem niezłej nocy. Wieczorem tak mała dała czadu, tak sie kręciła że brzuch, wnętrzności tak mnie bolały, czuć że nie ma już tyle moejsca i się rozpycha. Pisałam wczoraj z koleżanką, urodziła w czerwcu syna, miała szybki poród i nastawiala się na ból i się miło rozczarowała bo fakt bolało ale krótko i do przeżycia. Mówiła że szybko zapomne o bólu jak mała zobaczę. No i tego się trzymam :-P Milego dnia życzę ![]()
![]() |
#2708 |
Zakorzenienie
|
Tabaska
Może to jeden z rodzajów oczyszczania przed porodem? :p albo przyznaj się, coś jadła! ![]() Ja dzisiaj jadę do położnej na ktg, może lumpek przy okazji odwiedzę. Przedporodowych akcji u mnie brak. Coś mi się wydaje, że spokojnie dotrwam do tp albo przenoszę. Kurka, no cóż :p
#2709 |
Zadomowienie
|
Udało się usnąć po 24, choć noc niezbyt fajna bo ci trochę budził mnie silny ból jak na okres i tę cholerne krzyże. Już nie wiedziałam jak mam leżeć... Dobrze że dziś wizyta.
salud kciuki za twoją wizytę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 |
Zadomowienie
|
Cześć, dziewczyny zaczyna się na poważnie rozkręcać. Nie dość, że spać nie możecie, bóle kręgosłupa, Bożeny to jeszcze oczyszczacie organizm.
Ja wiedziałam, że wieczorem umrę, oczywiście mój mąż zrobił mi awanturę, bo mi nie wolno się przemęczać ale ja na serio już nie mogę patrzeć na bałagan jaki sie robi kiedy się nie ogarnia regularnie. (więc umyłam okna i powiesiłam nową firankę hihihihi)- z przemęczenia mnie mdliło i kręgosłup daje mi tak popalić, że wiem, że przegięłam. Mnie od kilku dni pomimo, że biorę żelazo, po którym załatwiam się raz na dwa-trzy dni, zaczęło mnie czyścić codziennie więc organizm też powoli się szykuje. Piękna filcowa karuzela, bardzo mi się podoba. A u mnie plany porodowe, mąż przy porodzie i urlop męża i wszystko stanęło na głowie, uszach i w ogóle okaże się w ostateczności, że sama się zawiozę do szpitala, sama urodzę i pewnie sama wrócę do domu. ![]() jest gorzej niż myślałam. Mój mąż traci pracę, i teraz na biegu chodzi na różne rozmowy i szuka istnieje możliwość, że zostanie przyjęty w jakimś tam miejscu ale po pierwsze na ciut gorszych warunkach, nie na umowę o pracę więc urlopy, zwolnienia odpadają. Jak wszystko się rozegra tak jak to wygląda, to od początku kwietnia będzie pracował gdzie indziej, a to oznacza, że nie ma Go przy porodzie, chyba, że ten wypadnie w weekend. I zostaję sama z dwulatką, porodem, i tym całym majdanem. Trochę się zastanawiam jak ja to ogarnę. I niestety zaczynam się jeszcze bardziej bać. Niestety na rodzinę z mojej strony to wolałabym się nie nastawiać, bo urodzę w końcu w domu. Teściowa nie może przyjechać, może się uda ściągnąć Teścia- to przynajmniej opiekę będzie miała starsza córka. Tabaska daj znać czy wszystko w porządku? |
![]() ![]() |
![]() |
#2711 |
Winter is coming
|
witam
![]() tabaska jak tam? u mnie chyba też zaczyna się oczyszczanie hheh. Na szczęście dotrwałam do dziś w dwupaku, czyli plan minimum wypełniony ![]() ![]()
#2712 |
Zadomowienie
|
Hej wam, sorki ze nastraszylam. Zasnęłam po tej akcji i spalam do teraz, na szczęście w nocy nic juz się nie działo. Wkurzal mnie tz bo co chwile sie pytal czy jedziemy do szpitala a jeszcze na glos mi czytal symptomy zbliżającego sie porodu.
Jakie macie te skurcze? Tak wam dziwnie sie krzywy brzuch robi? Bo mi zawsze się na prawo wykrzywia, aż brakuje skory tak jest wszystko naciągnięte i boli. Wczesniej myslalam ze to maly ale to raczej niemożliwe..sama juz nie wiem
#2713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie po prostu czuje jak wszystkie mięśnie się napinają, brzuch wtedy po obu stronach jest twardy jak skala. Czuje jak nadchodzi, narasta a potem ustaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2714 |
Zadomowienie
|
Jeszcze mnie nigdy taki skurcz w nocy nie wybudzil, bo nie jest to jakies bardzo bolesne, raczej nieprzyjemne, a w dzień mam często. No nic.. Zobaczymy co dzis gin powie, czy w ogóle cos sie zaczelo dziać czy to tylko moje paranoje
#2715 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Rozeznanie
|
Tabaska mi sie tez robi krzywy. To chyba zależy od tego gdzie aktualnie jest maluch. Wtedy dokładnie widze jsk lezy i sie nie rusza. Położna mówiła, ze to przepowiadające wlasnie. Robi mi sie goraco i setce szybciej bije. Nie da sie przeoczyć w moim przypadku
![]() Kabriela kurczę, kiepska sprawa. Dobrze, ze ma możliwosc zatrudnienia. Niewazne, ze na troche gorszych warunkach, zawsze w trakcie moze czegoś szukac. A nie moze przyszłemu pracodawcy powiedzieć jaka jest sytuacja, moze zrozumieją i opoźnia mu start o te dwa tygodnie, żebyś i Ty mogła sie oswoić z nowa sytuacja? A tescie daleko mieszkają? Moze wyślij swoją dwulatek do nich na chociaz tydzien. Głowa do gory! Jakos sie poukłada! |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Zadomowienie
|
Dzisiaj kilka dziewczyn ma wizyty, wiec nie mogę sie juz doczekac jakie wiadomości przyniosą
Zzylam sie z Wami, aż mnie to rozczula. A wczoraj w labo sie poryczałam, bo znowu byl dwulatek i mial robiony zastrzyk, bardzo plakal
#2718 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
POLI no cudna ta karuzelka ![]() Czytam i czytam co kolejna to ma przepowiastki do porodu no dziewczynki jak sie rozkrecicie to szał bedzie ![]() ja zaciskam nogi jak moge choc moja córa pcha sie niemiłosiernie.
![]() |
#2719 |
Zadomowienie
|
200 km dalej od nas. W ostateczności taki jest plan, że Ją tam wywiozę, ale mówię, że to jest w ostateczności, bo szczerze przeraża mnie fakt, że Ari przeżyje taki chyba ciut silniejszy szok, kiedy przyjadę po Nią już z Izą. Tak w domu, to jest w domu są przygotowania, ja Jej staram się gdzieś przemycać informację, że Iza niedługo się urodzi, że będzie spała w tym łóżeczku, że ubranka są prasowane dla Niej, nawet ostatnio układała. Ma fazy, że się przytuli do brzucha, oczywiście są też fazy, że nie chce dzidzi ( a teraz przerabiam, że Ona jest dzidzia).
Boję się, że jak nie będzie u siebie tylko w jeszcze innym miejscu to może to przeżyć jakoś silniej. Nie wiem, może to być moja paranoja również. Nie wiem wszystko jest takie na dwoje Babka wróżyła. Nic nie wiem, niczego nie jestem pewna. |
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobrerek 😁
Och dzis bedzie fantastyczny dzien ![]() Choc sie nie wyspalam przez męża chrapacza ![]() Dzis wieczorem mam okuliste i zakropia mi wczesniej oczy. Cos mi okulistka mowila żeby cos tam zamknąć szybko oczy i przytrzymać kanalinki lzowe chyba? Jej nie zapamiętałam !! A to na celu miało by tego planu do zakrapiania nie poszlo do dzieciaczka dużo. Ktos wie co się robi wtedy? ![]() Ja za chwilkę zjem jogurt naturalny z konfiturka domową i bananami 8-) mrrrrr Odkąd to wymyśliłam to nie smakują mi te sklepowe nafaszerowane cukrem jogurty ![]() Dobra czas laptopa chyba uruchomić ![]() Wizyty Aaaaale superowo ze tak dzis dużo wizytuje ![]()
![]() |
#2721 |
Wtajemniczenie
|
Tez jestem ciekawa dzisiejszych wizyt. Polowa marca i cisza poki co z porodami.
Tabaska to eyobraz sobie ze czasem trzeba isc z noworodkiem na badanie bilirubiny. Krew pobierali z zyly z główki. To jest ryk i test dla mamy:p Musze sie zwlec z lozka polecana masc nie pomaga ![]() Wysłane z mojego GT-I8190N przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 |
Zakorzenienie
|
GGI no mnie tak kluje miedzy nogami hahah ze sie zastanawiam jak to możliwe na leżąco by mnie tak kulo
![]() ![]() PS: Podobno dziewczynki lubią sie wczesniej pchać na świat - juz dwie polozne mi to powiedziały. Ciekawe jak to u nas bedzie na wątku ![]()
![]() |
#2723 |
Winter is coming
|
No widać mocno nogi zaciskamy, bo było trochę niepokojących sytuacji u nas, a tu już 18.03 i wszystkie się trzymają
![]() ![]() też jestem ciekawa, czy któraś urodzi przed gosiaczkiem ![]()
#2724 |
Rozeznanie
|
I ja się witam po nocce
![]() ![]() ![]() Tabaska jak ja mam skurcze to mi cały brzuch twardnieje, boli różnie, jak są słabsze to tak jak na okres, a jak już są konkretniejsze to i bóle krzyżowe dochodzą. Ale tych konkretniejszych miałam tylko parę na razie. Z jednej strony, prawej mi brzuch twardnieje jak tam akurat Maluch leży, ale nie zaliczam tego do skurczy, tylko on się tam wypycha po prostu ![]() Kabriela współczuję Ci tej całej sytuacji. Wiem ile zmiana pracy Tż pod koniec ciąży Cię stresu kosztuje. Mój zmieniał pracę jak byłam w pierwszej ciąży, 3.11 zaczynał, a ja miałam termin na 12.11. Pracuje w Czechach, 50 km od nas. Strasznie się bałam co będzie jak zacznę rodzić. Na całe moje szczęście poród się zaczął w nocy i już wcześniej ustalił ze swoim menagerem, że da znać i wtedy bierze wolne na ten jeden dzień. Potem już normalnie chodził do pracy. Teraz weźmie 2 tygodnie urlopu jak urodzę, żeby się starszym trochę zająć. U Ciebie kiepsko bo to druga ciąża i masz 2 latkę w domu, trzymam kciuki żebyś chociaż na początek dla niej znalazła opiekę! ![]()
#2725 |
Zadomowienie
|
Czas na śniadanko, mam ogromna ochote na kakao
![]() ![]()
#2726 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki wiem wiem wiele razy było juz pisane ale prosze przypomnijcie mi jaka nazwa jest tego szamponu suchego. musze siee jakoś ratowac bo wstawac nie moge caly czas lezac włosy sie mi strasznie przetłuszczaja
![]()
#2727 |
Zadomowienie
|
Batiste
---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- W ross jest dosc duży wybór tych szamponów ![]()
![]() |
#2728 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
WGL to wczoraj oglądałam filmik o życiu płodowym i tam był taki tekst że gotowe (wyksztalcone) płuca dziecka wydzielają substancje do wód plodowych i wtedy to wpływa na kurczenie się mięśni macicy i że w ten sposób zaczyna się poród. Może nie dokładnie tak ale coś w ten deseń :P Słyszała ktoraś o tym? Bo zastanawia mnie jak to jest kiedy np U mnie były wcześniej podane sterydy na płuca, to one przecież wcześniej są rozwinięte. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
TABASKA: dobrze ze jednak wszystko ok
![]() ![]() KABRIELA: kurde głupio z tatą praca męża... A na miejscu nie masz nikogo kto by ci pomógł? Siostra, kuzynka, koleżanka? Bo twoja córcia jest malutka, może być jej trudno zrozumieć czemu musi być u babci. Ja się boję żeby moja nie poczuła się odrzucona przez to, że będę ją dawać do przedszkola. Ona strasznie wrażliwa jest i juz w ciąży wymyśliła, że brzuszek ją boli. Gadałam z jej Panią i umówiłysmy się, że 2 tygodnie zostanie z nami w domu a potem będzie chodzić ale nie ma cały dzień i będą ja obserwować. GGI: jak rodziłam Olge to była ze mną na sali dziewczyna, która do 36 tyg leżała w szpitalu, potem ja wypisali i za 3 dni wróciła rodzić ![]() Cytat:
![]() ![]() Powodzenia u okulisty ![]() I kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() wysłane przez tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.