|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2701 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe na II trymestr gotowe :) 2016
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Także diagnoza ostateczna to: - Jak nie wymiotuje, to może iść do domu. - Czyli laryngolog mnie nie zbada? - Nie, musi pani we własnym zakresie Pięknie, po prostu pięknie... Dzisiaj nacieram za uszami amolem, siedzę w chuście a w uszach wata z octeniseptem. Nic więcej nie wymyślę. Jutro zadzwonię dojakiegoś laryngologa i będę prosić o jak najszybszą wizytę, bo nie mogę normalnie funkcjonować :/ Ani wyjść z psem, ani po zakupy, nic!
![]() ![]() |
![]() |
#2702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2703 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Pewnie tez cwicze z tego powodu, ze jem mniej zdrowo, czase sobie pozwalam na fast food i pochlaniam gigantyczne ilosci owocow. Jeden jest plus! Jem bardzo malo slodyczy- jeszcze tego by brakowalo;/ Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Zadomowienie
|
Muffinowe love teraz mieszkamy no z moja mamą tylko zajmujemy jeden pokój..reszta góry jest wolna.
My dziś mieliśmy jechać nad jezioro na mazury mamy jakies 140km ale ostatecznie stwierszilismy ze odwiedziny moją siostrę ![]() ![]() A i u mnie waga z 51kg skoczyla na 54-54.5 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2705 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- trochę się martwię, bo dziś nie czuje Marcelka ![]()
![]() |
#2706 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2707 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- Też ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, strasznie dawno nie pisałam, bo wiecznie tylko praca-dom-spanie
![]() U mnie i dziecka wszystko w porządku ![]() Zaczęliśmy wczoraj 20 tydzień także już będzie z górki ![]() ![]() Byliśmy wczoraj w tkmaxx i dorwaliśmy kilka rzeczy dla dziecka - śpiworek, kombinezon na zimę, otulacz i kocyk ![]() Jedyne co mnie martwi to fakt, że nie czuję ruchów ![]() Jak bede następnym razem na komputerze to napiszę więcej. Wiedzcie, że codziennie was podczytuję, ale jestem odludkiem w rzeczywistości i chyba to się przekłada na mnie w sieci :P udanego tygodnia! Sent from my iPhone using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#2709 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Zakorzenienie
|
Jesli jestes dzis zmeczona to Marcelek tez moze byc mniej ruchliwy - pytalam sie o to ostatnio ginka ![]() Super ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tego ci zycze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2711 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- My dzisiaj w Tesco kupiliśmy trochę rzeczy: ręcznik, body, komplet (body, pajacyk, koszulka, spodenki, sliniak, czapeczka, niedrapki), taki letni kombinezon (spodenki połaczone z koszulką) i butelkę ![]() Kupuje ciuszki już na przyszły rok ![]() Ależ to jest wciągające! Zwłaszcza jak się widzi promocje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | ||
Zadomowienie
|
Rany! Nie mogę za Wami znowu nadążyć, coś nie mam czasu ostatnio na forum. Dobrze, że weekend jest to mniej pisałyście i dziś Was dogoniłam.
Więc wybaczcie, że tak pobieżnie cytuję i znowu zbiorowo gratuluję udanych usg! ![]() kociulku, dziękuję przepięknie za pamięć i również wysyłam dla Ciebie, mademoiselle i pestki najlepsze życzenia i buziaki! ![]() Odnośnie wózków tak ogólnie napiszę na razie na szybko, że strasznie mnie wkurza, że sprzedawcy gadają o rzeczach, które wcale nie pomagają w zakupie ![]() ![]() Aha, i jeszcze taka niby duperela, ale może doprowadzić do szału na dłuższą metę... i budzić dziecko! Zwracajcie uwagę, czy budki nie "trykają" przy składaniu/rozkładaniu. Słyszałam niejedną historię, że ludzie z tego powodu potrafili reklamować (z marnym skutkiem) i wręcz zwracać wózek, i kupować inny. Lucky, widzę, że spóźniłam się z moją odpowiedzią dla Ciebie, ale cieszę się, że udało Wam się tak okazyjnie fajny wózek kupić. Gratki! ![]() Nie uwierzysz, ale dokładnie ten model, nawet ten sam kolor jest w moim top 3 ![]() ![]() Pocieszające jest dla mnie, że ten Twój wózek jest w dobrym stanie. Nie wiesz, jak długo był używany? Zabiłaś mnie z tym ściąganiem spacerówki do prania... Byłam pewna, że to tak oczywista oczywistość w każdym wózku, że zapomniałam to sprawdzać ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale może ten model, co ja oglądałam był taki niewyrobiony ![]() mademoiselle, Ty też chciałaś Anex, prawda? Co myślisz o tym? Mi bardzo zależy, żeby spacerówka rozkładała się idealnie na płasko (dość rzadkie niestety) lub niewiele od tej płaskości odbiegała (to już dość często), ale wydaje mi się, że w Anexie ta "płaskość" była gorsza od przeciętnej. Ciekawa jestem Waszych opinii! Cytat:
To co piszesz, to myślę, że znajdziesz w większości częstochowskich wózków, jedynie dla mnie pojęcia lekki i pompowane koła kompletnie się wykluczają ![]() Co do fotelika nie chcę się zbyt mocno wypowiadać, bo ja jestem w tym względzie kategoryczna - tylko nowy (używany względnie od rodziny lub bliskich znajomych, gdy mamy pewność, że nie brał udziału w wypadku) i tylko taki, który przeszedł testy z dobrym wynikiem, więc po prostu jeden z pierwszych punktów, który odhaczam przy sprawdzaniu wózku, to czy ma adaptery do maxi cosi lub w tym typie. Huśtawek takich typowych nie popieram również, bo... nie rozkładają się na płasko. Leżaczek Tiny Love to moje marzenie odkąd Kaj był malutki, cudo! Śliczne, praktyczne i zdrowe, ale kosztuje też odpowiednio. Kajowi kupiłam wyszperany na allegro polskiej produkcji leżaczek z opcją bujania i pałąkiem z zabawkami jak chyba w każdym i właśnie z odchylanym oparciem aż na płasko, więc bez problemu i bez ograniczeń, jak Kaj był malutki brałam i przestawiałam go po domu ze sobą gdzie mi pasowało - do salonu, kuchni czy łazienki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2713 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za gratki! ![]() ![]() ![]() Nie ma idealnych rodziców ani dzieci ![]() ![]() Ja też nie zawsze postępuję wobec dzieci tak jakbym chciała... Co gorsza dla mnie ![]() A jeszcze teraz nam się zaczyna najtrudniejsze... Okres nastoletni. Przy maluszkach tyle człowiek sobie łamie głowę przy kwestiach zdrowotnych i pielęgnacyjnych, a później to się dopiero robi trudno, żeby takiego młodego człowieka dobrze wychować, co? ![]() I tak trzymaj z tym pozytywnym nastawieniem! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zdradź Ty, co to za wózek masz upatrzony? Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie ogarniam tego... Gdzie Ci ludzie mieli rozum, jak Cię przyjmowali do szpitala? ![]() Trzymaj się! Mam nadzieję, że to nic poważnego (zwłaszcza skoro w szpitalu tak lekko podeszli do tego) i szybko znajdziesz pomoc. Zdrówka! ![]() Cytat:
![]() Byliśmy w Pl w parku rozrywki z dziećmi, takim wielkim, że cały dzień łażenia to za mało, żeby z każdej atrakcji skorzystać. Temp niby poniżej 30 st, ale pełne słońce i gorąc. Dzieci oczywiście od stóp do głów wysmarowane filtrem 50 i czapki na głowach. Ja? Co tam... Przecież ja nie mam problemu z opalaniem, zawsze łatwo i ładnie się opalam, ale że w UK słońca mało, a ja w koszulce na ramiączkach, to ramiona zapobiegliwie posmarowałam. Coś na głowę? E tam, okulary przeciwsłoneczne i tyle, przecież ja to dużo będę siedzieć chowając się w cieniu, bo te atrakcje nie dla mnie. Efekt? Zapomniałam o twarzy też nie bardzo przyzwyczajonej do słońca, a do tego duże okulary na nosie i skończyło się tak, że czoło, nos i policzki miałam czerwone jak raczek, a na oczach i ciut powyżej brwi białe koła ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Co tam jeszcze... muffinowe, widzę, że jednak się rozkręcasz i więcej piszesz ![]() Fotele, do których linki wrzucałyście, są rzeczywiście piękne i stylowe, choć kosztują niemało. Przy Kaju też bardzo szukałam czegoś wygodnego do karmienia czy też do czuwania czasem przy łóżeczku, a przy tym jakiegoś sensownego mebla do pokoju dziecięcego... Kaja pokój był taki typowo dziecięcy - beżowo-zielony z żółtymi dodatkami i motywem Kubusia Puchatka. Zdecydowałam się na sako z pokrowcem z tkaniny i był to strzał w dziesiątkę, więc podrzucam pomysł, może komuś się spodoba. http://pufoteka.pl/pufa-sako-xxxxl/1...xxxxl-4xl.html Można na nim usiąść jak na krześle albo bardziej się odchylić, albo wręcz położyć i łokcie też wygodnie oprzeć przy karmieniu, bo on po prostu dostosowuje się do każdej pozycji, w której się usiądzie. Dzieciaki mają do tej pory z niego frajdę i wędruje czasem po domu przy różnych zabawach czy przed telewizor. I znowu się przyda do karmienia! ![]() Ależ mnie cudnie smyra moja córunia ![]() ![]() Za to jutro mam usg połówkowe! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2714 | |
Zadomowienie
|
Poczekaj do jutra spokojnie! Na tym etapie to jeszcze nic niepokojącego. Jak długo już czujesz ruchy? Gdybym czuła je wyraźnie od kilku dobrych tygodni, to myślę, że gdybym drugi dzień nic nie poczuła (pod odpoczynku i zjedzeniu czegoś słodkiego), to poszłabym kontrolnie do lekarza.
Cytat:
Nawzajem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2715 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do tej pory czulam tylko takiw mrowienie. Od tygodnia.czuje dopiero wariacje w brzuchu. Jeszcze masz czas. Powiedz na skanie, ze jeszcze nie czujesz ruchów. Może.co powie dlaczego tak jest. Ja sie zakochalam w tkk max. Zreszta i ja i tz ubóstwiamy ten sklep. Wszystkie ciuszki prawie tam kupije bo sa mega promocje. Cytat:
Cytat:
czytajac twoj post tylko sobiw mowilam... ma... jest... tak... ma... tak... i wychodzi na to, ze ten wozek ma to o czym piszesz ![]() Moj wozek byl uzytkowany od 8 grudnia 2015. Do maja gondola a spacerowka od maja do zeszlego weekendu. Dziewczyna mega o niego dbala i dostalam jeszcze zapasowa dentke. My sie nastawiamy raczej na lekka i inna spacerowke dlatego ostatecznie kupilismy uzywany bo glownie o gondole nam chodzi. No i lecąc do Polski zabiore stelarz i fotelik dla malej bo w samolocie można miec 2 czesci wozka. Chyba, ze ktoras z kolezanek w PL pozyczy fotelik po swoim szkrabie jak bede potrzebować. W tym wozku mega duzy jest kosz na zakupy. Sprzedajaca mowila, ze nie maja auta i 2 duze siaty z polskiego sklepu wkladala do kosza i spokojnie sie miescilo. Kosz jest zamykany a adla mnie to plus bo ja mam dom na gigantycznej gorze... do tego stopnia, ze z malej pokoju wodac w dol wieżowce. Takze idac pod gorke bede pewna, ze niczego nie zgubie. U mnie mąż byl przeciwny, zeby ten szary kolor gdzie jest ta eko skorka byl tak jasny do poki nie zobaczyl tego wozka i babeczka uzytkowala 7 miesiecy wiec mogl sie ju ubrudzic.. ale jest gondola i wszystko co skorzane czyste jak nowe. |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2716 |
Wtajemniczenie
|
Nie mogę spać od 5 rano ... ratunku...
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2717 |
Zadomowienie
|
Folinka sprawdzilam bude! Trzeba przytrzymac klaie kliku i buda idzie w dol zupelnie cichutko. Maz sie smial jak rano pobieglam do wozka. Myslal, ze miala jakis sen.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() kurde muszę obczaić wózki, które wybieracie ![]() jak będę miała trochę czasu, cofnę się w wątku i popatrzę. na telefonie niestety nie widać zdjęć, a z niego właśnie piszę do Was najczęsciej. ja poluję na ten mój wymarzony, ale żadnych nowych fajnych ofert nie ma. za miesiąc, już na nowej chacie będę wszystko kupować. upatrzyłam sobie nawet ozdoby pokoju dla Ali oraz piękne szmaciane lalki. już nie mogę się doczekać tych zakupów ![]() głowa mi pęka :/ Aha, Migdałku, mogę prosić o dopisanie na 1 stronie imienia Alicji? Dziękuję ![]()
Edytowane przez malaDarunia Czas edycji: 2016-08-01 o 08:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2719 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sniolo mi sie, ze mojego tz szef z managera zostal nagle dentysta i tz tez za nim od razu poszedl do pracy w przychodni jako dentysta... chory sen. Ja tez widzialam szmaciane lalki juz tz pokazalam, stwierdził, ze to lepsze jak tablet albo telefon dla naszej corki, bo od elektroniki bedzie ja trzymał z dala. Migdałku ja poprosze Liliana na poerwszej stronie/ jak bedziesz mala czas to cykl 21... w sumie to byla miesieczna przerwa po laparoskopii to trzeba liczyc od nowa wiec cykl 8/ ostatnia @ 21/03. Jakos wcześniej tego ci nie podalam. Jezeli chcesz napisze ci priv bo wiem, ze u ciebie teraz nawazniejsze jest zdrowko! Napisz wogole jak dzis samopoczucie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2720 |
Zakorzenienie
|
Mowicie o wozku, mamy jedo bartatina niezastapiony na moje wiejskie tereny, kupilismy go nowy dla pierwszej corki.
Teraz rozgladam sie za wypasiona spacerowka aby zajmowala malo miejsca bo bagaznik mam malenki. Mam na oku spacerowki joie tylko musze go obmacac i zobaczyc czy miesci sie w bagazniku. I czekam na odpowiedz producenta czy i jak mozna wpiac fotelik do niego to wogole bylby luz blues ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Rozeznanie
|
malaDarunia jak super, że się udało
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dopiero wstałam, masakra jak mnie ta przeprowadzka wykończyła ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#2722 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tobie wspolczuje przygody z opalona twarza. Mimo wszystko milo sie czyta takie historie, bo widze ze nie tylko ja mialam zacmienie podczas przebywania na sloncu 😎 Jak zaczelam mowic narzeczonemu o fotelu do karmienia to on mi sie wlasnie zapytal o ten sako. A ja mam watpliwosc - bo generalnie mi chodzi o to czy da rade w nim oprzec glowe? Naprawde jest wygodny? Bo to jest duzo tansza opcja i odpowiadalaby nam o wiele bardziej ![]() ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- MalaDarunia - czyli ostatecznie zegnacie sie ze starym mieszkaniem? Dobrze rozumiem? ![]() Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-08-01 o 10:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Zadomowienie
|
Iwona też miałam wypatrzona spacerowke joie i mały bagażnik. Niestety nie zmieściła się nam i kupiliśmy inna.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Jutro II prenatalne ! ![]() ![]() ![]() Folinka co do wózka Anex Sport to egzemplarz który my oglądaliśmy był idealny ![]() ![]() Męczy mnie temat fotelika czy brać z zestawu z bazą isofix czy wymienić na maxi cosi... tak naprawdę to zimą nigdzie nie pojedziemy jedynie do przychodni , babci itp to wszędzie kawałek max 10km.. Jakie wy kupujecie? męczy mnie ten temat strasznie ..
#2725 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sama wczoraj czułam się taka ospała i głowa mnie bolała i ciśnienie miałam 90/50, więc pewnie dlatego Marcel też miał gorszy dzień. Dzisiaj już jest o wiele lepiej ![]()
![]() |
#2726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasz samochod nie ma isofixow wiec problem tez z glowy ![]() ale jakbym miala, to bralabym z bazą ![]() no to ulga! ![]() moj Julek akurat w dzien wizyty i ginka był bardzo spokojny, martwilam sie, wiec sie zapytalam i teraz juz wiem. Jak jestem na urlopie to malutki szaleje w brzuchu, ale jak juz chodze do pracy to jest leniuszkiem. I wcale sie nie dziwie, bo ja wtedy jestem ogromnie niewyspana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2727 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2728 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i mężowi nie dało to spokoju patrzy i jednak mamy ![]() Ja zawsze się martwię jak mam taki zagoniony dzień i wtedy nie czuje małej i wieczorem się zastanawiam czy się ruszała czy nie.. zazwyczaj pomaga zjeść batonika albo napić się coli ![]() Póki co zauważyłam że mała śpi całą noc albo poprostu jeszcze mnie nie budzi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
jak oglądaliśmy wózek to facet powiedział że to faktycznie zależy ile się będzie jeździło. I stwierdził że lepiej zainwestować w lepszy fotelik drugi. Ten jest do 13 kg ale wątpie że takie duże dziecko się zmieści. I pewnie trzeba będzie wcześniej wymienić..
❤ Marcelinka ❤ Edytowane przez xjustyniaaax Czas edycji: 2016-08-01 o 10:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2729 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() edit: chociaz wlasnie kolezanka mi napisala ze ma nosidelko na sprzedaz, jesli bedzie maxi cosi to chyba kupie ![]() Edytowane przez papaPapaya Czas edycji: 2016-08-01 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2730 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.