![]() |
#2731 |
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. VII :)
Witam, czy możecie mi coś więcej doradzić jeśli chodzi o aparat estetyczny ? zależy mi na bardzo małej widoczności aparatu, i nie wiem czy ten będzie okej . ma ktoś taki aparat ? jest on bardzo widoczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Wtajemniczenie
|
pooglądaj kilka stron wcześniej, dziewczyny zamieszczały fotki estetycznych - kosmetycznych, porcelanowych - ceramicznych, szafirowych - kryształowych. jak zwał tak zwał. no i sama zdecyduj czy są bardzo widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14538731]Już dwa tygodnie go noszę
![]() ![]() No z wymową u mnie było też ciężko, ale teraz mówię już niemal normalnie. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Raczkowanie
|
nawet nie wiecie jak sie ciesze że mam ten aparat normalnie łaaaaaaaaał ;d
nie wiem czy kiedyś mi sie znudzi patrzenie na siebie w lusterku z tym złomkiem ;d a dzisiaj nawet moja koleżanka powiedziała że kocha mój metalowy uśmiech ;d taaaaa, nie ma to jak być zazłomowanym ;] tez tak miałyście na początku? ;d |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Wtajemniczenie
|
ależ nie ma za co
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Raczkowanie
|
Gołonóg
![]() Cytat:
![]() ![]() a ja pamiętam jak biadoliłaś w swoim pierwszym poście tutaj hihi ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2738 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
[1=bab42440679247773fa7d2c 59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5d e35cd1;14549303]Właśnie nie pamiętam kto w listopadzie ściąga, a może to Morfina? hm... ja jak się nic nie zmieni to w połowie stycznia się go pozbędę... no więc wychodzi, ze ty najdłużej ponosisz...
![]() ![]() Ja ściągam hyraxa we środę ![]() ![]() btw. wiem powtarzam się, ale jestem taka happy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Raczkowanie
|
witam mam prośbe ale nie jest związana z APARATAMI więc prosze na gg pisać kto chce mi pomóc...
wymogi to: **wasz e-mail **poświęcenie 2 minut ;p GG 6860625 P.S sorry za spam u.u
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Zakorzenienie
|
jestem juz
![]() Mam aparacik od 2 godzin, nie boli jak narazie ![]() ![]() ![]() Mam zielone gumki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2745 |
Raczkowanie
|
laski wrocilam !
zdjeli mi hyrax ! ![]() ![]() zalozyla mi pierscienie na 6 zmienila drucik na jakis 14 metalowy i oto jestem ![]() Morfinko - wybacz ze sie nie zobaczylysmy ale nie mialam jak sie z toba skontaktowac ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja mam aparat na raty. Cytat:
![]() Edytowane przez bab42440679247773fa7d2c59b0e3e438c6ee5f2_5f7ba5de35cd1 Czas edycji: 2009-10-02 o 16:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie aparatki
![]() U mnie wczoraj minął miesiąc od kiedy na ząbkach mam Damona, na razie na górze, 7 grudnia dół ![]() Chciałam sie podzielić moimi wrażeniami z aparaciku...po założeniu dziwnie sie czułam, ząbki były ścisnięte, zaczęły przeokropnie boleć i o trwało cos koło tyg; a wiec same papki i napoje, teraz jest super, nic nie boli, nie czuje zadnego dyskomfortu. Ogólnie mam wrażenie że moje zamki sa wyjatkowe wystajace (porządnie poraniły mi dziąsła) Jak tylko bede miała możliwość wkleje foty, pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mnie bolało nawet tego samego dnia w którym zakładałam ![]() ![]() Cytat:
pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Zakorzenienie
|
kurcze musze Wam powiedziec ze dzieki Wam widze efekty u siebie
![]() tak ogladalam Wasze zabki i zrobilam tez swoim ![]() i jak ta codziennie patrze na nie to roznicy nie widze ale jak looknelam na zdjecia to zadowolona ja! ![]() ![]() az pochwale sie zdjeciami ![]() troche inne perspektywy robienia zdjec no ale ![]()
#2750 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za odp,ale chyba jednak się wstrzymam z aparatem stałym i poczekam do następnego roku...i założe po ślubie!!! pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2752 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do spotkania to na pewno jeszcze bedziemy mialy okazję ![]()
„Ponieważ drogi jesteś w moich oczach, nabrałeś wartości i Ja cię miłuję” ( Iz.43,4) Aparat stały góra i dół 25.11.09r. 59.58.57.56.55.54.53.52.5 1.50kg Włosy [08.2010] ->63cm ...[?]... ->100cm ![]() paznokcie; włosy; skóra ![]() ![]() cellulit; tłuszcz; rozstępy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Raczkowanie
|
O, widze, ze nie tylko ja dzis zakladalam!
![]() Melduje sie jako pelnoprawna aparatka, juz z dwoma lukami. ![]() Spedzilam dzis na krzesle godzine pelna stresu. Najbradziej nielubiana czesc - zakladanie pierscieni, brr! "Prosze zagryzc, jeszcze, jeszcze!" A ja tylko myslalam o tym, jak mi za chwile zab chrupnie. Pocieszalam sie tym, ze to juz ostatni raz,hehe. O ile nic mi nie odpadnie i nie bede musiala przeniesc jeden z pierscieni z siodemki na szostke (niestety, istnieje taka mozliwosc ![]() Dostalam ostrzezenie - dol jest bardziej narazony na uszkodzenia i ze to, co przechodzilo z gora, niekoniecznie przejdzie z dolem (skad wiedziala, ze wcinam zelki i orzeszki?! ![]() Teraz boje sie jesc cokolwiek a i nie za bardzo moge. Od kiedy jedzenie chipsow jest wyzwaniem?! Odpowiedz brzmi: od dzis! ![]() Na gore dostalam metalowe ligaturki, ktore momentalnie sciagnely szparke (a mi sie ona tak podobala! ![]() No a dol... Otarc brak. Jezyk nie jest skaleczony. Tylko tak dziwnie ciagnie... No i pozbylam sie zludzen, ze moj dol jest prosty. Po zamkach najlepiej widac, ze zabki mam "rozbujane" ![]() Zamieszczam zdjecia jak i obiecalam!
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka ![]() Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-10-02 o 18:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale widze ze lubisz jesc włosy ![]() no rzeczywiscie prawa dolna strona troszku w dole ci siedzi, ale lada moment sie poprawi ![]()
![]() |
#2755 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
haha to było dawno i nieprawda ;pp a dzisiaj pierwszy łikend z aparatem, zobacze jak to jest być pijaną i zadrutowaną ;d miłego wieczoru dziewczęta ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A jesc nie lubie, lubie wlosy ogladac i podziwiac, szczegolnie te dlugie i zadbane (wlosowe zboczenie-drugie po zabkowym). Rano jechalam do orto autobusem z taka dlugowlosa pieknoscia, ze az sie rozmarzylam, jak to za dwa lata bede wracac tym autobusem z ladnym usmiechem i wymarzona dlugoscia wlosow. ![]() Dzieki za komplement! Patrze na zdjecia i nie wierze, ze to juz taka zmiana. Mowie serio: decyzja o zalozeniu aparatu byla jedna z najlepszych w moim zyciu. A pomogl mi w tym ten watek. I te niesamowite zdjecia, oczywiscie! P.S. Hehe, widze, ze czesto jest podawany link do strony mojej orto. Szkoda tylko, ze oprocz mnie u niej chyba sie nikt tu nie leczy... Bardzo ciezko znalezc jakiekolwiek opinie o niej na necie...
![]() |
#2757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2758 |
Raczkowanie
|
![]() Nigdy nie rozumialam jak kobiety moga isc do fryzjera "na poprawe humoru". Jak juz musze isc (a staram sie to robic nie czesciej niz raz na 5 mies), to zawsze wciskam sie w krzeslo i stresuje sie wiecej, niz u dentysty. Teraz, na szczescie, mam taka fajna pania, ktora dokladnie wie czego od niej oczekuje i w pewnym momencie mowi:"Koniec, wiecej nie zetne. Zobaczymy sie za polroku". Cale szczescie. A co do drutu ligaturowego, to troche sie dziwie, ze tylko 1-2ki i 4-6ki sa nim oplatane. Przeciez zrobi mi sie megaszpara miedzy 3 a 2! ![]() A, zapomnialam dodac: orto dzis powiedziala do swej asystentki, ze musza sprowadzic kolorowy drut ligaturowy "bo pani tak lubi kolorki". Milo mi sie zrobilo. Juz wie, ze jestem "koloromanka". Zawsze dobieram gumasy a to do butow, a to do paznokci ![]() ![]() ![]()
"Good communication is as stimulating as black coffee and just as hard to sleep after" Anne Morrow Lindbergh APARATka ![]() Góra 09 czerwca 2009 Dół 02 października 2009 Edytowane przez yourenglish Czas edycji: 2009-10-02 o 19:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jeszcze z aparatem troszkę pochodzę, distema się szybko zeszła, dół juz idealny ale trzeba popracować nad zsunięciem górnych 5 do 4 i nad asysmetrią więc na razie końca nie widać! A mi w to graj bo na razie nie wyobrażam sobie życia bez drutexa ![]() Górne ząbki masz już superowe ![]() ...a z tym paleniem... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() wkurzyłam sie na fryza, dom potem rozniosłam, tż był biedny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:42.