![]() |
#2731 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX
Cytat:
Ja nie jestem juz dawno....karty ISIC juz bym wyrobic nie mogla Cytat:
![]() |
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wlasnie juz nie bylam pewna, czy mam prawo sie upominac, czy za duzo sobie wyobrazam... Chyba poczekam do wyplaty (czyli w sumie i tak jakos do 10 listopada) i jesli nie dostane nic wiecej, to zapytam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Raczkowanie
|
siemka panienki, jesli chodzi o kwestie finansowa to mysle sobie ze gdybym poszla do pracy gdzies w moim miescie to nie mialabym szans zeby zarobic tyle ile dostaje tu (nie mowie o jakies tam pracy w firmie czy na jakism powazniejszym stanowisku) w dodatku przeciez nie musze placic czynszu, rachunkow, czy kupowac jedzenia, i jestem w fajnym kraju, z ludzmi ktorych szczerze lubie, na razie niczego wieciej nie potrzebuje, no moze jakiegos przystojniaczka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
![]() A w jakim kraju jesteś? ![]()
![]() |
#2735 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie sie za niedlugo szykuje 4 dni z dzieciakami...ale ja mialam teraz 2 tygodnie wolnego-platnego... ![]() niby nic dziwnego...au pair powinna miec 4-5 tyg platnego wolnego...Mnie w tamtym roku wyszlo ponad 3 miesiace platnego wolnego ![]() Cytat:
Ja teraz bedac au pair szukam nowej pracy i widze, ze jednak moglam rzucic au pairowanie dawno temu i zdobywac jakies inne doswiadczenie, bo prace teraz cietko znalezc....
![]() |
#2736 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2737 |
Rozeznanie
|
Nie no szukam, szukam, ale zakładam, że to będzie luty
![]()
#2738 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2740 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do facetów, to Irole urodą nie grzeszą niestety (lub stety), ale są nieźle pokręceni ![]() ![]()
![]() |
#2741 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupilam bilet ( strasznie tani) ale chyba jednak zostaje z Tz tutaj ... On jednak nie leci do Brazylii na swieta bo teraz musial nagle pojechac na niemal dwa tygodnie. Wiec wyglada na to ze tutaj razem zostaniemy...no chyba ze razem polecimy do PL, ale nie sadze.. ![]()
![]() |
#2743 |
Raczkowanie
|
hej, można się dolaczyc?
![]() Co prawda Au Pair nie jestem, ale chciałabym w przyszłym roku, po maturze wyjechać, najchętniej do Monachium ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jesli przegladalas strony gdzie mozna znalezc rodzine...( i au pair ) to pewnie obily Ci sie o o czy profile dziewczn- jesli nie to zwroc uwage, wiekszosc z nich nie ma doswiadczenia. Ty juz masz i to calkiem niezle- uwierz wielu rodzinom sie spodobaja Twoje praktyki i profil. Doswiadczenie jeszcze masz czas zdobyc- daj ogloszenie, pobwa sie w babysittingi w weekendy, jesli masz czas, albo pobadz z dzieciakami kolezanek, znajomych... ![]() ![]() drugie pytanie ostatnio padalo kilka razy- im wczesiej tym lepiej, mozesz zaczac w lutym, marcu...nie licz jednak ze od poczatku bedziesz miec mase ofert- wysyp rodzin jest mniej wiecej zaraz przed wakacjami; kwiecien-maj. Ale rejestrujac sie wczesniej bedziesz miec wiecej mozliwosci, czasu i nabierzesz wprawy w poszukiwaniach, bo to takze sztuka ![]() Oczywiscie my tu jestesmy, aby pomagac ![]() powodzenia!
![]() |
#2745 |
Przyczajenie
|
Witam wszystkie au pair!
Ja równiez byłam au pair dwa razy w Irlanii treaz chciałabym wyjechać w styczniu do Anglii no i tam juz zostać na stałe jeśli ktoś ma podobne plany to zapraszam do kontaktu bo jednak z kimś to zawsze jest razniej ![]() Myslałam też o wyjezdzie do USA lub Hiszpani ale wtedy to wiadomo że na dłużej niż na okres kiedy jesteś au pair nie da się zostać...... |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
za same bilety zapłace 195 funtów.. plus bagaz jeszcze bedzie, placenie karta oplata i pewnie cos jeszcze ;] ehhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje bilety kupilam już we wrzesniu. Zaplacilam 134f. (w tym pierwszeństwo wejscia na poklad w obydwie strony bo w okresie swiatecznym ludzie to dziki ![]()
![]() |
#2748 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie poniewaz nie moglam znalezc na nie odpowiedzi. Planuje w najblizszym czasie wyjechac do UK jako au pair i nie wiem jak maja wygladac referencje. Doswiadczenie w opiece nad dziecmi mam spore. Jak myslicie refrencje wypisane na arkuszach jednej z agencji zajmujacej sie wyjazdami au pair do USA przeszlyby? Bo wlasnie takie mam. Chodzi o to, ze nie chcialabym kolejny raz zawracac glowy rodzicom ktorzy juz raz je wypisywali. |
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2750 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ale sluchajcie, spr bilety w pona i byly za 195, wczoraj juz byly za 220 ! a dzisiaj to juz wole nie patrzec ;] host mi powiedzial, ze dlatego, ze ciagle spr i oni to widza, wiec podnosza ceny, masakra ;] a czekam na kase na koncie... ;( |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Zakorzenienie
|
haha nie martw się, to nie jest uzależnione od tego, ile razy zaglądasz. Ceny biletów działają na zasadzie puli. I pula biletów jest najtańsza i zwykle analitycy wybierają dni, kiedy ta pula najszybciej zejdzie, później II pula już droższa, ale też określona kolejną liczbą, następnie III i IV - do wyczerpania zapasów. Czasami, jeśli pula II czy III okazuje się schodzić za wolno, wracają np. na 2 dni do puli I by pozbyć się wszystkich biletów (:
#2752 |
Zadomowienie
|
ryanair tańszy
Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
#2753 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
mieszkam blisko czestochowy tak btw ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
Ryanair nie zawsze jest tańszy, w ogólnym rozrachunku z bagażami etc. wychodzi podobnie - możesz mi wierzyć, ale ostatnio wyszedł na prowadzenie jeśli chodzi o bagaż podręczny. Czytałyście nowy regulamin Wizzair? Tylko jedna sztuka bagażu podręcznego - ok, przecież tak było - W formie torebki, lub torby na laptopa i musi mieścić się pod siedzeniem pasażera. Za każdy większy bagaż np. ten do 10kg jaki był zawsze dostępny - trzeba uiścić opłatę 45zł i samodzielnie umieścić torbę w luku.
Tutaj wklejam część nowości z ich strony, żeby nie było, że sobie wymyślam: BAGAŻ Od 24 października Wizz Air wprowadza nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego na wszystkich trasach* mające na celu zachęcenie pasażerów do wnoszenia mniejszych bagaży na pokład, co usprawni i przyśpieszy wsiadanie do samolotu. (*Nowe zasady nie dotyczą lotów z lub do Ukrainy, z wyjątkiem lotów na trasie Budapeszt-Kijów oraz Londyn Luton-Kijów. Zasady te nie dotyczą lotów obsługiwanych przez Wizz Air Ukraine (WAU)) Nadal bez zmian obowiązuje w Wizz Air zasada, że jednemu pasażerowi wolno wnieść na pokład tylko jedną sztukę bagażu. Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? – ROZMIAREM! 1.Mały bagaż podręczny: Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem. 2.Duży bagaż podręczny: Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 56 x 45 x 25 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu opłaty w wysokości 45 PLN. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami pasażerów. Pasażer musi być w stanie osobiście umieścić bagaż w schowku. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Mój komentarz? Z jednej strony zgodzę się, że zdarzają się opóźnienia z bagażami, dzieciom daje się kolejne torby po 6-7kg i jest problem z miejscem w luku bagażowym, ale czy nie powinno się tego egzekwować poprzez umieszczenie bagażu podręcznego do tego ich schematycznego wózka? No kurczę, po co to tam stoi? Na dzień dzisiejszy tylko Wizzair wprowadził takie ograniczenia, więc jak na moje.. Nie opłaca się brać tego podręcznego za 45 zł, tylko od razu ten do 32 kg.
Blog podróżowo-dietetyczno-przemyśleniowy ![]() Edytowane przez gorzala Czas edycji: 2012-10-31 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
o matko, ale wymyslili...:/ a tak lubilam te linie lotnicza...
teraz bede lubic Eurolot- na razie maja plusa za ceny biletow, polaczenie i jako taka stalosc w tych cenach...i bagaz. Ciekawe jak wygladaja loty i obsluga ![]() zdziwilo mnie, ze przy zakupie biletu w ogole nie poprosili o nr paszportu/ dowodu....Tak teraz jest?? jak ostatnio kupowalam bilety lotnicze, to musilam podawac nr paszportu.
#2756 |
Zakorzenienie
|
Zawsze się podawało numer dokumentu O.o
---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Może weryfikują dane na innej podstawie, nie znam za bardzo tych linii loniczych JESZCZE ![]()
#2757 |
Przyczajenie
|
Czesc dziewczyny!
Jestem tu nowa i mam do Was pytanie, na ktore nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi. W najblizszym czasie chcialabym wyjechac jako au pair do UK jednak nie wiem jak maja wygladac referencje. Mam wypelnione formularze jednej z agencji zajmujacej sie wyjazdami jako au pair do USA i zastanawia mnie czy takie by przeszly bo szczerze powiem, ze nie chcialabym zameczac po raz kolejny rodzicow o wypelnianie. Dodam ze planuje szukac rodziny na apw i ze mam dosyc spore doswiadczenie w opiece nad dziecmi. |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny.. Zastanawiałyście się kiedyś nad byciem Local Childcare Coordinator ? Przyznam szczerze, że dla mnie jest to ciekawa perspektywa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Przyczajenie
|
ooo tak uwielbiam skandynawski typ urody
![]() mowicie ze au pairowania nie mozemy wpisac w cv, ale juz college czy kurs tak i mysle ze znajomosc jezykow tez jest bardzo wazna, wiec nie do konca to taki stracony czas pod wzgledem "zawodowym"
#2760 |
Zakorzenienie
|
Jakies au-pair w Galway???
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.