AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-27, 19:30   #2731
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość
A co powiesz o ISIC?
http://www.isic.pl/index.php/isic.html

Planuję sobie wyrobić właśnie tą zamiast euro26..
jesli jestes studentka...to ok, chyba dzaialaja na tych samych zasadach...

Ja nie jestem juz dawno....karty ISIC juz bym wyrobic nie mogla
Cytat:
KTO MOŻE NABYĆ KARTĘ ISIC?

ISIC przysługuje studentom studiów stacjonarnych i podyplomowych uczelni państwowych i prywatnych bez ograniczenia wieku. Wystawiana jest także uczniom szkół średnich i gimnazjów powyżej 12 roku życi

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 22:45   #2732
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Cytat:
Napisane przez lucyohlucy Pokaż wiadomość
Ale Tobie należy się cholernie duża premia, za robienie za rodzica CAŁY TYDZIEŃ Oczywiście, że powinnaś się upomnieć o pieniądze, bo jest to zdecydowanie nie fair. (i nic w tym z materializmu)
Dziekuje bardzo za odpowiedz
Wlasnie juz nie bylam pewna, czy mam prawo sie upominac, czy za duzo sobie wyobrazam... Chyba poczekam do wyplaty (czyli w sumie i tak jakos do 10 listopada) i jesli nie dostane nic wiecej, to zapytam
Stary 2012-10-28, 09:51   #2733
rinne
Raczkowanie

siemka panienki, jesli chodzi o kwestie finansowa to mysle sobie ze gdybym poszla do pracy gdzies w moim miescie to nie mialabym szans zeby zarobic tyle ile dostaje tu (nie mowie o jakies tam pracy w firmie czy na jakism powazniejszym stanowisku) w dodatku przeciez nie musze placic czynszu, rachunkow, czy kupowac jedzenia, i jestem w fajnym kraju, z ludzmi ktorych szczerze lubie, na razie niczego wieciej nie potrzebuje, no moze jakiegos przystojniaczka
rinne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 10:28   #2734
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
jesli jestes studentka...to ok, chyba dzaialaja na tych samych zasadach...

Ja nie jestem juz dawno....karty ISIC juz bym wyrobic nie mogla
No ja mogę jeszcze dwa lata hehe

---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
Napisane przez rinne Pokaż wiadomość
siemka panienki, jesli chodzi o kwestie finansowa to mysle sobie ze gdybym poszla do pracy gdzies w moim miescie to nie mialabym szans zeby zarobic tyle ile dostaje tu (nie mowie o jakies tam pracy w firmie czy na jakism powazniejszym stanowisku) w dodatku przeciez nie musze placic czynszu, rachunkow, czy kupowac jedzenia, i jestem w fajnym kraju, z ludzmi ktorych szczerze lubie, na razie niczego wieciej nie potrzebuje, no moze jakiegos przystojniaczka
Przystojniaczka można znaleźć między ludźmi których szczerze lubisz
A w jakim kraju jesteś?
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 11:25   #2735
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Dziekuje bardzo za odpowiedz
Wlasnie juz nie bylam pewna, czy mam prawo sie upominac, czy za duzo sobie wyobrazam... Chyba poczekam do wyplaty (czyli w sumie i tak jakos do 10 listopada) i jesli nie dostane nic wiecej, to zapytam
daj znac jak postanowili zalatwic Twoje tygodniowe pracowanie 24h!

Mnie sie za niedlugo szykuje 4 dni z dzieciakami...ale ja mialam teraz 2 tygodnie wolnego-platnego...
niby nic dziwnego...au pair powinna miec 4-5 tyg platnego wolnego...Mnie w tamtym roku wyszlo ponad 3 miesiace platnego wolnego
Cytat:
ale niestety jedyny minus to taki, ze au pairowania nie wpiszesz do CV jako profesjonalne doswiadczenie...no chyba ze chcesz za jakis czas pracowac w przedszkolu...jednak dlaej to nie jest profesjonalne...

Ja teraz bedac au pair szukam nowej pracy i widze, ze jednak moglam rzucic au pairowanie dawno temu i zdobywac jakies inne doswiadczenie, bo prace teraz cietko znalezc....

Stary 2012-10-28, 18:32   #2736
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
wow gratuluje cierpliwosci kiedys chcialam sie za to zabrac, ale taaak duuuzo tegoo najlepsze sa pewnie wpisy z okresow wakacyjnych)

gdybym miala nieco wiecej czasu chetnie cofnelabym sie w czasie i powspominala stare au pairkowanje)

Jak znajdziesz jakies fajne/ ciekawe posty to wklejaj tu!)
Lałam przy postach o spanky daddy. Jak będę miała więcej wolnego czasu, to zabiorę się za trzecią część. W tym tygodniu mam pierwszą rozmowę na skypie z hostem. Trochę się boję, bo jednak mój niemiecki jest dość średni. Kilka lat przerwy zrobiło swoje. Z drugiej strony hostka już ze mną rozmawiała kilka razy, więc pewnie wspomniała mu na jakim poziomie mówię. Najgorsze jest to, że w stresie zapominam słówek, a na spokojnie wszystko pamiętam.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-28, 21:06   #2737
agutka93
Rozeznanie

GG do agutka93

Cytat:
Napisane przez lovelyashley Pokaż wiadomość
a to znalazlas juz rodzinke, ze w lutym wybywasz ?!
Nie no szukam, szukam, ale zakładam, że to będzie luty

blog o moich podróżach i życiu w Egipcie i USA soczyscie.blogspot.com
agutka93 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 08:35   #2738
rinne
Raczkowanie

Cytat:

ale niestety jedyny minus to taki, ze au pairowania nie wpiszesz do CV jako profesjonalne doswiadczenie...no chyba ze chcesz za jakis czas pracowac w przedszkolu...jednak dlaej to nie jest profesjonalne...

Ja teraz bedac au pair szukam nowej pracy i widze, ze jednak moglam rzucic au pairowanie dawno temu i zdobywac jakies inne doswiadczenie, bo prace teraz cietko znalezc....
nie mozna sobie wpisac tego do cv ale doswiadczenie na zawsze zostaje skonczylam studia, mialam dobre praktyki i wiecie nic, zupelnie nic za cholere nie moglam sie dostac do jakiejs porzadnej pracy, a wlasciwie w zasadzie moj wyjazd nie wiele zmieni ale przynajmniej mam poczucie ze komus sie przydaje i ulatwiam zycie

Cytat:
Napisane przez gorzala Pokaż wiadomość

Przystojniaczka można znaleźć między ludźmi których szczerze lubisz
A w jakim kraju jesteś?
szwecja, liczba ladnych chlopcow jest wysoka
Stary 2012-10-29, 10:10   #2739
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
nie mozna sobie wpisac tego do cv ale doswiadczenie na zawsze zostaje skonczylam studia, mialam dobre praktyki i wiecie nic, zupelnie nic za cholere nie moglam sie dostac do jakiejs porzadnej pracy, a wlasciwie w zasadzie moj wyjazd nie wiele zmieni ale przynajmniej mam poczucie ze komus sie przydaje i ulatwiam zycie

gratuluje tego poczucia...ja gdybym miala raz jeszcze wybierac po studiach wyjechaabym tylko na chwile, aby podciagnac jezyk moze...Ale reszte czasu spedzilabym na praktykach/ innych dodatkowych studiach...czym kolwiek, co daloby mi cos prawdziwego do Cv. oczywiscie zalety takiego wyjazdu znamy i tego nikt nam nie odberze, ale ja niestety uwazam ze stracilam duzo czasu i mozliwosci...a teraz mam problem ze znalezieniem pracy...:/

Stary 2012-10-29, 10:27   #2740
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:

Dla mnie 3 miesiące au-pairkowania to było wystarczające. Może powiem tak, lubię dzieci i tęsknie za 'moimi' czasami, ale ciągnęło mnie już do samodzielności :P Zwłaszcza jak poczułam się pewnie, poznałam mnóstwo ludzi, a na kurs chodziłam tylko przez ostatni miesiąc :P Może znam bardziej 'cork language' niż angielski, ale zawdzięczam go tym, których poznałam :P Rozplątali mi język, pokazali fajne miejsca.. Praktycznie w moim towarzystwie były dwie au-pair - jedna z Polski, którą poznałam na początku i jedna z Włoch, która mieszkała 3 domy dalej, więc często się widywałyśmy... A tak to wszyscy pozostali wpadli mi jakoś sami.. I zaczęło mnie bardziej ciągnąć do spędzania czasu z nimi niż do opieki nad maluchami - wiadomo, wykonywałam swoją pracę jak zawsze ale z myślą 'byle do piątku' ;P Z tego chyba wnioski, że jeszcze nie dzieci i ustatkowanie mi w głowie, tylko znalezienie tam pracy i próba życia z przyjaciółmi tam.. No i jestem już prawie czwarty tydzień w Polsce, a nadal nie bardzo umiem się otrząsnąć. Dzieci tęsknią podobno, moja hostka zaprosiła mnie do siebie w lutym na tydzień, więc już odliczam dni do wizyty w Irlandii

A co do facetów, to Irole urodą nie grzeszą niestety (lub stety), ale są nieźle pokręceni Za to roi się tam od Hiszpanów, jest też trochę Włochów, a Ci już nadrabiają urodą haha
Stary 2012-10-29, 10:49   #2741
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agutka93 Pokaż wiadomość
Nie no szukam, szukam, ale zakładam, że to będzie luty
heee, myslalam, ze to juz na pewno ;p heheh

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

ktora z Was leci na swieta do PL ?

ktorego macie loty i ile placicie ? skad itp
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-29, 14:35   #2742
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
heee, myslalam, ze to juz na pewno ;p heheh

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

ja kupilam bilet ( strasznie tani) ale chyba jednak zostaje z Tz tutaj ...
On jednak nie leci do Brazylii na swieta bo teraz musial nagle pojechac na niemal dwa tygodnie. Wiec wyglada na to ze tutaj razem zostaniemy...no chyba ze razem polecimy do PL, ale nie sadze..

Stary 2012-10-29, 15:55   #2743
marie_antoinette9
Raczkowanie

hej, można się dolaczyc?
Co prawda Au Pair nie jestem, ale chciałabym w przyszłym roku, po maturze wyjechać, najchętniej do Monachium moja dobra znajoma właśnie jedzie teraz na dniach do Stanów na Au Pair i przez nią ten pomysł mi chodzi po głowie. Nie wiem dokładnie gdzie chce iść na studia, najchętniej bym wyjechała z Polski bo szczerze mówiąc od zawsze ciągnęło mnie do Niemiec. I dlatego pomyślałam, ze Au Pair to nie jest taki zły pomysł, tak na pól roku najchętniej bym pojechała , bo nie uśmiecha mi się po maturze siedzieć te 5 miesięcy w mieście i nic nie robić, a tak to mogę poznać kulturę, podszkolic język i w ogóle a i tak zamierzam zrobić tzw "gap year". Mam pytanie dziewczyny, czy trzeba mieć doświadczenie w opiece nad dziećmi? Bo ja co prawda nigdy się nie zajmowalam dziećmi, jedynie miałam rok temu praktyki w podstawówce (jestem na profilu psychologicznym w szkole), i jeszcze 2 pytanie: ile czasu przed planowanym wyjazdem lepiej już się zarerejestrowac na stronie Au Pair? Z góry dziękuje Wam bardzo za pomoc
marie_antoinette9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-29, 19:52   #2744
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez marie_antoinette9 Pokaż wiadomość
hej, można się dolaczyc?
Co prawda Au Pair nie jestem, ale chciałabym w przyszłym roku, po maturze wyjechać, najchętniej do Monachium moja dobra znajoma właśnie jedzie teraz na dniach do Stanów na Au Pair i przez nią ten pomysł mi chodzi po głowie. Nie wiem dokładnie gdzie chce iść na studia, najchętniej bym wyjechała z Polski bo szczerze mówiąc od zawsze ciągnęło mnie do Niemiec. I dlatego pomyślałam, ze Au Pair to nie jest taki zły pomysł, tak na pól roku najchętniej bym pojechała , bo nie uśmiecha mi się po maturze siedzieć te 5 miesięcy w mieście i nic nie robić, a tak to mogę poznać kulturę, podszkolic język i w ogóle a i tak zamierzam zrobić tzw "gap year". Mam pytanie dziewczyny, czy trzeba mieć doświadczenie w opiece nad dziećmi? Bo ja co prawda nigdy się nie zajmowalam dziećmi, jedynie miałam rok temu praktyki w podstawówce (jestem na profilu psychologicznym w szkole), i jeszcze 2 pytanie: ile czasu przed planowanym wyjazdem lepiej już się zarerejestrowac na stronie Au Pair? Z góry dziękuje Wam bardzo za pomoc
Siema! Witaj na watku
Jesli przegladalas strony gdzie mozna znalezc rodzine...( i au pair ) to pewnie obily Ci sie o o czy profile dziewczn- jesli nie to zwroc uwage, wiekszosc z nich nie ma doswiadczenia. Ty juz masz i to calkiem niezle- uwierz wielu rodzinom sie spodobaja Twoje praktyki i profil. Doswiadczenie jeszcze masz czas zdobyc- daj ogloszenie, pobwa sie w babysittingi w weekendy, jesli masz czas, albo pobadz z dzieciakami kolezanek, znajomych... wytsraczy absolutnie

drugie pytanie ostatnio padalo kilka razy- im wczesiej tym lepiej, mozesz zaczac w lutym, marcu...nie licz jednak ze od poczatku bedziesz miec mase ofert- wysyp rodzin jest mniej wiecej zaraz przed wakacjami; kwiecien-maj.
Ale rejestrujac sie wczesniej bedziesz miec wiecej mozliwosci, czasu i nabierzesz wprawy w poszukiwaniach, bo to takze sztuka
Oczywiscie my tu jestesmy, aby pomagac

powodzenia!

Stary 2012-10-29, 21:28   #2745
Dominika08876
Przyczajenie

Witam wszystkie au pair!
Ja równiez byłam au pair dwa razy w Irlanii treaz chciałabym wyjechać w styczniu do Anglii no i tam juz zostać na stałe jeśli ktoś ma podobne plany to zapraszam do kontaktu bo jednak z kimś to zawsze jest razniej
Myslałam też o wyjezdzie do USA lub Hiszpani ale wtedy to wiadomo że na dłużej niż na okres kiedy jesteś au pair nie da się zostać......
Dominika08876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 13:26   #2746
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
ja kupilam bilet ( strasznie tani) ale chyba jednak zostaje z Tz tutaj ...
On jednak nie leci do Brazylii na swieta bo teraz musial nagle pojechac na niemal dwa tygodnie. Wiec wyglada na to ze tutaj razem zostaniemy...no chyba ze razem polecimy do PL, ale nie sadze..

za same bilety zapłace 195 funtów.. plus bagaz jeszcze bedzie, placenie karta oplata i pewnie cos jeszcze ;] ehhh
Stary 2012-10-30, 18:20   #2747
Kasieńka_666
Zakorzenienie

GG do Kasieńka_666

Cytat:
za same bilety zapłace 195 funtów.. plus bagaz jeszcze bedzie, placenie karta oplata i pewnie cos jeszcze ;] ehhh
A na jakie lotnisko ? i jakimi liniami ?
Ja swoje bilety kupilam już we wrzesniu. Zaplacilam 134f. (w tym pierwszeństwo wejscia na poklad w obydwie strony bo w okresie swiatecznym ludzie to dziki

Moonwalker

Kasieńka_666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-30, 20:40   #2748
daga_z
Przyczajenie

Czesc dziewczyny!
Jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie poniewaz nie moglam znalezc na nie odpowiedzi. Planuje w najblizszym czasie wyjechac do UK jako au pair i nie wiem jak maja wygladac referencje. Doswiadczenie w opiece nad dziecmi mam spore. Jak myslicie refrencje wypisane na arkuszach jednej z agencji zajmujacej sie wyjazdami au pair do USA przeszlyby? Bo wlasnie takie mam. Chodzi o to, ze nie chcialabym kolejny raz zawracac glowy rodzicom ktorzy juz raz je wypisywali.
daga_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 07:17   #2749
rinne
Raczkowanie

Cytat:

Cytat:
czekam az moja hostka sama bedzie wiedziala co robi ze swietami, w moim przypadku bilety wizzaira sa calkiem tanie, tansze mam z malmo do warszawy ale z kolei mam blizej do domu jak przylece do katowic i w najdrozszej opcji i nie bedzie 500 zlotych ale wolalabym sobie juz je kupic bo moja mama sie ciagle pyta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 10:28   #2750
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
czekam az moja hostka sama bedzie wiedziala co robi ze swietami, w moim przypadku bilety wizzaira sa calkiem tanie, tansze mam z malmo do warszawy ale z kolei mam blizej do domu jak przylece do katowic i w najdrozszej opcji i nie bedzie 500 zlotych ale wolalabym sobie juz je kupic bo moja mama sie ciagle pyta
ja tez do Katowic z wizzara, bo pozniej do Czestochowy

ale sluchajcie, spr bilety w pona i byly za 195, wczoraj juz byly za 220 ! a dzisiaj to juz wole nie patrzec ;]
host mi powiedzial, ze dlatego, ze ciagle spr i oni to widza, wiec podnosza ceny, masakra ;]
a czekam na kase na koncie... ;(
Stary 2012-10-31, 11:24   #2751
gorzala
Zakorzenienie

haha nie martw się, to nie jest uzależnione od tego, ile razy zaglądasz. Ceny biletów działają na zasadzie puli. I pula biletów jest najtańsza i zwykle analitycy wybierają dni, kiedy ta pula najszybciej zejdzie, później II pula już droższa, ale też określona kolejną liczbą, następnie III i IV - do wyczerpania zapasów. Czasami, jeśli pula II czy III okazuje się schodzić za wolno, wracają np. na 2 dni do puli I by pozbyć się wszystkich biletów (:
Stary 2012-10-31, 11:24   #2752
sylwiakaa
Zadomowienie

ryanair tańszy

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-31, 11:26   #2753
rinne
Raczkowanie

Cytat:
ja tez do Katowic z wizzara, bo pozniej do Czestochowy

ale sluchajcie, spr bilety w pona i byly za 195, wczoraj juz byly za 220 ! a dzisiaj to juz wole nie patrzec ;]
host mi powiedzial, ze dlatego, ze ciagle spr i oni to widza, wiec podnosza ceny, masakra ;]
a czekam na kase na koncie... ;(
no po za tym swieta co raz blizej i latwo znalezc ludzi ktorzy kupia bilaty za wszelka cene zeby pobyc z rodzina, wstepnie jak gadalam z hosta to chyba bede leciala dopiero 23go i wracala zaraz po swietach albo 2go.
mieszkam blisko czestochowy tak btw

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-31, 12:21   #2754
gorzala
Zakorzenienie

Ryanair nie zawsze jest tańszy, w ogólnym rozrachunku z bagażami etc. wychodzi podobnie - możesz mi wierzyć, ale ostatnio wyszedł na prowadzenie jeśli chodzi o bagaż podręczny. Czytałyście nowy regulamin Wizzair? Tylko jedna sztuka bagażu podręcznego - ok, przecież tak było - W formie torebki, lub torby na laptopa i musi mieścić się pod siedzeniem pasażera. Za każdy większy bagaż np. ten do 10kg jaki był zawsze dostępny - trzeba uiścić opłatę 45zł i samodzielnie umieścić torbę w luku.
Tutaj wklejam część nowości z ich strony, żeby nie było, że sobie wymyślam:
BAGAŻ
Od 24 października Wizz Air wprowadza nowe zasady dotyczące bagażu podręcznego na wszystkich trasach* mające na celu zachęcenie pasażerów do wnoszenia mniejszych bagaży na pokład, co usprawni i przyśpieszy wsiadanie do samolotu.
(*Nowe zasady nie dotyczą lotów z lub do Ukrainy, z wyjątkiem lotów na trasie Budapeszt-Kijów oraz Londyn Luton-Kijów. Zasady te nie dotyczą lotów obsługiwanych przez Wizz Air Ukraine (WAU))

Nadal bez zmian obowiązuje w Wizz Air zasada, że jednemu pasażerowi wolno wnieść na pokład tylko jedną sztukę bagażu.

Czym się różnią bagaże wnoszone na pokład samolotu? – ROZMIAREM!

1.Mały bagaż podręczny:
Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem.

2.Duży bagaż podręczny:
Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 56 x 45 x 25 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu opłaty w wysokości 45 PLN. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami pasażerów. Pasażer musi być w stanie osobiście umieścić bagaż w schowku.

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Mój komentarz? Z jednej strony zgodzę się, że zdarzają się opóźnienia z bagażami, dzieciom daje się kolejne torby po 6-7kg i jest problem z miejscem w luku bagażowym, ale czy nie powinno się tego egzekwować poprzez umieszczenie bagażu podręcznego do tego ich schematycznego wózka? No kurczę, po co to tam stoi? Na dzień dzisiejszy tylko Wizzair wprowadził takie ograniczenia, więc jak na moje.. Nie opłaca się brać tego podręcznego za 45 zł, tylko od razu ten do 32 kg.

Edytowane przez gorzala
Czas edycji: 2012-10-31 o 12:22
Stary 2012-10-31, 12:48   #2755
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

o matko, ale wymyslili...:/ a tak lubilam te linie lotnicza...

teraz bede lubic Eurolot- na razie maja plusa za ceny biletow, polaczenie i jako taka stalosc w tych cenach...i bagaz.
Ciekawe jak wygladaja loty i obsluga

zdziwilo mnie, ze przy zakupie biletu w ogole nie poprosili o nr paszportu/ dowodu....Tak teraz jest?? jak ostatnio kupowalam bilety lotnicze, to musilam podawac nr paszportu.

Stary 2012-10-31, 12:56   #2756
gorzala
Zakorzenienie

Zawsze się podawało numer dokumentu O.o

---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Może weryfikują dane na innej podstawie, nie znam za bardzo tych linii loniczych JESZCZE
Stary 2012-10-31, 13:04   #2757
daga_z
Przyczajenie

Czesc dziewczyny!
Jestem tu nowa i mam do Was pytanie, na ktore nie udalo mi sie znalezc odpowiedzi. W najblizszym czasie chcialabym wyjechac jako au pair do UK jednak nie wiem jak maja wygladac referencje. Mam wypelnione formularze jednej z agencji zajmujacej sie wyjazdami jako au pair do USA i zastanawia mnie czy takie by przeszly bo szczerze powiem, ze nie chcialabym zameczac po raz kolejny rodzicow o wypelnianie. Dodam ze planuje szukac rodziny na apw i ze mam dosyc spore doswiadczenie w opiece nad dziecmi.
daga_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 13:45   #2758
minus
Wtajemniczenie

GG do minus

Dziewczyny.. Zastanawiałyście się kiedyś nad byciem Local Childcare Coordinator ? Przyznam szczerze, że dla mnie jest to ciekawa perspektywa
minus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 17:40   #2759
annainwonderland
Przyczajenie

Cytat:

ooo tak uwielbiam skandynawski typ urody

mowicie ze au pairowania nie mozemy wpisac w cv, ale juz college czy kurs tak i mysle ze znajomosc jezykow tez jest bardzo wazna, wiec nie do konca to taki stracony czas pod wzgledem "zawodowym"

annainwonderland jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-31, 18:04   #2760
lalaith
Zakorzenienie

Jakies au-pair w Galway???

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości