AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-23, 15:37   #2701
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: AU PAIR- Bylas?Jestes? Chcesz byc? Zapraszamy tutaj! part IX

Cytat:
Napisane przez 6MoNi9 Pokaż wiadomość
Znów mam pytanie
Jako że coś nie lubicie mi pomagać próbuję do skutku

Dostałam aplikację od rodzinki która "potrzebuje wypełnić lukę między jedna a drugą au pair" i szuka kogoś od końca listopada do świąt BN.
Pytanie jest takie - czy wg was mogę oczekiwać prawie całego/lub całego pokrycia podróży? Chętnie pojadę ale po tych moich wszystkich przygodach chciałabym wreszcie coś pięniążka przywieźć miałabym w planie nic nie zwiedzać tylko siedzieć na tyłeczku i przywieźć 100% wypłaty (albo prawie 100)
ja bym na to nie liczyla....
ale jak juz tam bedziesz ( gdziekolwiek lecisz) mozesz szukac nowej rodziny i spotykac sie z potencjalnymi rodzinkami.
malo kto kupuje au pairkom bilety jak jada tylko na wakacje (2-3 mce), wiecej ale tez nie za wiele rodzin kupuje bilety au pairkom na dluzsze pobyty. nie liczylabym zatem w tym wypadku na bilet- ale spytac mozesz i uzasadnic nieoplacalnoscia.

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 18:39   #2702
lovelyashley
Rozeznanie

ok, dzieki za odpowiedz
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 19:32   #2703
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
ja bym na to nie liczyla....
ale jak juz tam bedziesz ( gdziekolwiek lecisz) mozesz szukac nowej rodziny i spotykac sie z potencjalnymi rodzinkami.
malo kto kupuje au pairkom bilety jak jada tylko na wakacje (2-3 mce), wiecej ale tez nie za wiele rodzin kupuje bilety au pairkom na dluzsze pobyty. nie liczylabym zatem w tym wypadku na bilet- ale spytac mozesz i uzasadnic nieoplacalnoscia.
rozumiem Twoje podejście, i nie odbierz mnie teraz że chcę się kłócić - ale mam mały kontrargument (i po prostu jestem ciekawa co Ty na to) - bo wiesz, wakacje to wakacje, dziewczyna chce jechać podczas wakacji, rodzinki wtedy też jeżdżą często na wakacje więc często płacąc sobie za ten bilet dziewczyny mają fajne wakacje za darmo - a tu jednak mamy listopad/grudzień więc ani to ciepło, ani wakacyjnie... + jest też to że to oni do mnie zaaplikowali nie? I że pilnie szukają na tak krótki okres... Co myślisz?

Edytowane przez 6MoNi9
Czas edycji: 2012-10-23 o 19:35
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-23, 21:39   #2704
angelamichalik
Raczkowanie

GG do angelamichalik Send a message via Skype™ to angelamichalik

Cytat:
rozumiem Twoje podejście, i nie odbierz mnie teraz że chcę się kłócić - ale mam mały kontrargument (i po prostu jestem ciekawa co Ty na to) - bo wiesz, wakacje to wakacje, dziewczyna chce jechać podczas wakacji, rodzinki wtedy też jeżdżą często na wakacje więc często płacąc sobie za ten bilet dziewczyny mają fajne wakacje za darmo - a tu jednak mamy listopad/grudzień więc ani to ciepło, ani wakacyjnie... + jest też to że to oni do mnie zaaplikowali nie? I że pilnie szukają na tak krótki okres... Co myślisz?
Powinnaś zapytać czy opłacą Ci przejazd/przelot. To nieważne, że na krótki okres czasu. Mi raz zaproponowano, że oddają kasę za bilety, a za drugim razem sama zapytałam i też nie było problemu ;-) Dodam, że za pierwszym razem jechałam tylko na tydzień

Au pair w Dublinie!

angelamichalik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 05:54   #2705
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
dobrze, ze masz kontrargumenty!)

hmm moim zdaniem technicznie nie ma roznicy- jesli ktos ma przerwe w nauce to czy spedzi 2 miesiace wakacyjne gdzies czy 2 mce zimowe to wlasciwie mala roznica.
Ja bym sie nie nastawiala, ale pytaj! moze nie przewiduja tego, a po Twoim pytaniu dojda do wniosku ze to ma sens...
zobacz takze ceny bilwtow, a moe trafisz na jakas promocje....te miesiace to raczej martwy sezon, powinno byc nieco taniej.
btw, a gdzie masz leciec?

i tak z ciekawosci: gdzie chodzilas do szkoly sredniej w Rzeszowie?
tak mnie wlasnie na refleksje rzeszowskie wzielo...

Stary 2012-10-24, 08:35   #2706
aga_s05
Przyczajenie

Czesc. Szukam au pair dla znajomej w szwajcarji. od zaraz. jest ktoras zainteresowana? Piszcie to podam maila do kontaktu z rodzina. pozdrawiam
aga_s05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 12:32   #2707
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez aga_s05 Pokaż wiadomość
Czesc. Szukam au pair dla znajomej w szwajcarji. od zaraz. jest ktoras zainteresowana? Piszcie to podam maila do kontaktu z rodzina. pozdrawiam
zainteresowana ale czym dokladnie?

podaj wiecej szczeg. na jaki okres, ile dzieci, jakie obowiazki ogolnie i kieszonkowe no i gdzie dokladnie w Szwacjarii- w ktorej czesci, jakie jezyki wymagane.

takie info to podstawa.

Stary 2012-10-24, 12:36   #2708
agutka93
Rozeznanie

GG do agutka93

Cześć laski!
Widzę, że większość operek z Europy
A jest ktoś może chce przeżyć lub przeżywa swoją przygodę w USA?

blog o moich podróżach i życiu w Egipcie i USA soczyscie.blogspot.com
agutka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 13:53   #2709
aga_s05
Przyczajenie

Cytat:
zainteresowana ale czym dokladnie?

podaj wiecej szczeg. na jaki okres, ile dzieci, jakie obowiazki ogolnie i kieszonkowe no i gdzie dokladnie w Szwacjarii- w ktorej czesci, jakie jezyki wymagane.

takie info to podstawa.
Sorry... praca jest w kantonie Ticino, 3 dzieci juz odchowanych 6,10 i 13 lat. Przepraszam,ale nie chce podawac blednych informacji takze jesli ktoras bylaby zainteresowana (praca od zaraz na 6 miesiecy z mozliwoscia przedluzenia umowy) to prosilabym o podanie maila prywatnego i moja znajomy skontaktuje sie z wami osobiscie.
Stary 2012-10-24, 15:35   #2710
6MoNi9
Raczkowanie

Cytat:
dobrze, ze masz kontrargumenty!)

hmm moim zdaniem technicznie nie ma roznicy- jesli ktos ma przerwe w nauce to czy spedzi 2 miesiace wakacyjne gdzies czy 2 mce zimowe to wlasciwie mala roznica.
Ja bym sie nie nastawiala, ale pytaj! moze nie przewiduja tego, a po Twoim pytaniu dojda do wniosku ze to ma sens...
zobacz takze ceny bilwtow, a moe trafisz na jakas promocje....te miesiace to raczej martwy sezon, powinno byc nieco taniej.
btw, a gdzie masz leciec?

i tak z ciekawosci: gdzie chodzilas do szkoly sredniej w Rzeszowie?
tak mnie wlasnie na refleksje rzeszowskie wzielo...

Nie mam przerwy w nauce :P Ale sesja w styczniu więc mam nadzieję że nie zawalę roku.
Do MikołajaKopernika
6MoNi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 16:47   #2711
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Nie ufam zbytnio takim ofertom, zwłaszcza jak zamieszcza je ktoś całkiem nowy. Chyba zbyt podejrzliwa jestem. Sprawdziłam swoich Hostów na wszelkie możliwe sposoby. Najfajniejsze jest to, że jak będzie mi źle to zawsze mogę się spakować i wynieść do rodziców, bo to tylko 230 km od Dusseldorfu.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-10-24, 19:25   #2712
aga_s05
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez very niceee Pokaż wiadomość
Nie ufam zbytnio takim ofertom, zwłaszcza jak zamieszcza je ktoś całkiem nowy. Chyba zbyt podejrzliwa jestem. Sprawdziłam swoich Hostów na wszelkie możliwe sposoby. Najfajniejsze jest to, że jak będzie mi źle to zawsze mogę się spakować i wynieść do rodziców, bo to tylko 230 km od Dusseldorfu.
Wiesz z tym zaufaniem to tak w obie strony dziala... bo rodzina,ktora ma cie przyjac pod swoj dach i zostawic ci swoje dzieci ... dlatego jezeli jest ktos kogo interesuje praca w szwajcarji z umowa na 6 miesiecy przy trojce dzieci na okreslonych w umowie warunkach prosze o podanie mi maila a znajoma sie z wami skontaktuje. To nie znaczy od razu,ze jest gotowa podpisac z toba kontrakt. Dlatego przed taka decyzja oby dwie strony powinny sie w jakis sposob poznac porozmawiac a i na pewno jest jakas mozliwosc poroz,mawiania na zywo np skype.
A to, ze jestem nowa to mysle,ze nie ma wiele do rzeczy bo i nawet najlepsza znajomya moze cie wpuscic w maliny.
Pozdrawiam
Stary 2012-10-24, 19:58   #2713
Jadzior
Raczkowanie

Hej dziewczyny.
Bardzo prosze o pomoc, bo mnie tu strasza.
Czy jak jestem au pair w DE i jestem w DE ubezpieczona to powinna byc spokojna? Musze byc ubezpieczona w pl w razie cego?
Ojcec mowi mi, ze jesli np zlamie noge i koszty beda duze, to moge dostac jakies wyrownanie w polsce do aplacenia. Czy to prawda??
Wy jestescie ubepiezone w PL i w kraju w ktorym opekujecie, czy jak???

Nie mam ubezp Euro26 tylko jakies inne niemieckie (chyba prywatne)

POmocy!

Edytowane przez Jadzior
Czas edycji: 2012-10-24 o 20:11
Jadzior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-24, 20:20   #2714
aga_s05
Przyczajenie

Praca jest przy 3 dzieci w kantonie ticino. Jesli jest ktoras zainteresowana to niech mi poda swojego maila a wszystko dostanie szczegolowo opisane.
A jesli chodzi o zaufanie to mysle,ze taka rodzina tez sie obawia kogo przyjmuje pod swoj dach. Dlatego najlepiej jest sie poznac przed wyjazdem, bo moze byc tak,ze dziewczyna moze nie odpowiadac dzieciom albo rodzicom. I nie ma tu nic do rzeczy czy jestem nowa czy nie bo nawet najlepszy znajomy moze cie wykiwac.
Przepraszam z gory jesli moje posty pojawia sie podwojnie,ale pisalam juz po poludniu i jeszcze ich nie ma.
Milego wieczoru.
Stary 2012-10-25, 07:14   #2715
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Jadzior Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Bardzo prosze o pomoc, bo mnie tu strasza.
Czy jak jestem au pair w DE i jestem w DE ubezpieczona to powinna byc spokojna? Musze byc ubezpieczona w pl w razie cego?
Ojcec mowi mi, ze jesli np zlamie noge i koszty beda duze, to moge dostac jakies wyrownanie w polsce do aplacenia. Czy to prawda??
Wy jestescie ubepiezone w PL i w kraju w ktorym opekujecie, czy jak???

Nie mam ubezp Euro26 tylko jakies inne niemieckie (chyba prywatne)

POmocy!
nie wiem jak to dziala, ale wykup euro 26 dla swietego spokoju, jesli jest tak jak Twoj tato mowi, to to zalatwi sprawe, to niewielki koszt 79zl zarok, a nie musisz sie martwic.
plus oddadza ci koszty leczenia, jesli poniesiesz jakiekolwiek w Niemczech.

---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ----------

Cytat:
Praca jest przy 3 dzieci w kantonie ticino. Jesli jest ktoras zainteresowana to niech mi poda swojego maila a wszystko dostanie szczegolowo opisane.
A jesli chodzi o zaufanie to mysle,ze taka rodzina tez sie obawia kogo przyjmuje pod swoj dach. Dlatego najlepiej jest sie poznac przed wyjazdem, bo moze byc tak,ze dziewczyna moze nie odpowiadac dzieciom albo rodzicom. I nie ma tu nic do rzeczy czy jestem nowa czy nie bo nawet najlepszy znajomy moze cie wykiwac.
Przepraszam z gory jesli moje posty pojawia sie podwojnie,ale pisalam juz po poludniu i jeszcze ich nie ma.
Milego wieczoru.
na tym watku ciezko kogos znalezc akurat do szwajcarii- to raczej malo popularny kraj wyjazdow, bylas na polacy.forum.ch? polecam i powodzenia!

Stary 2012-10-25, 07:26   #2716
aga_s05
Przyczajenie

Dziki za pomoc. Pozdrawiam
Stary 2012-10-25, 09:28   #2717
Jadzior
Raczkowanie

Cytat:
nie wiem jak to dziala, ale wykup euro 26 dla swietego spokoju, jesli jest tak jak Twoj tato mowi, to to zalatwi sprawe, to niewielki koszt 79zl zarok, a nie musisz sie martwic.
plus oddadza ci koszty leczenia, jesli poniesiesz jakiekolwiek w Niemczech.[COLOR="Silver"]

czyli tak dla zamkniecia tejze sprawy. Mam ubezpieczenie w DE. W PL nie jestem ubezpieczona i bedac tutaj jak cos mi sie stanie i bede miala euro26 to zalatwi to sprawe? mam na mysli zlamanie czegos i inne nagle nieszczesliwe wypadki itd?
Z tego co czytalam to tak to dziala, ale wole sie upewnic, bo w niedziele wracam do DE i poki jestem na miejscu moge cos ogarnac.
Sorry ze tak spamuje ale jest to dla mnie b. wazne.

Euro 26 obowieazuje mnie na terenie calej europy? W sensie, ze jak wykupie sobie tu w pl to i w pl mam ubezpieczenie i w reszcie europy??
Stary 2012-10-25, 09:39   #2718
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Jadzior Pokaż wiadomość
czyli tak dla zamkniecia tejze sprawy. Mam ubezpieczenie w DE. W PL nie jestem ubezpieczona i bedac tutaj jak cos mi sie stanie i bede miala euro26 to zalatwi to sprawe? mam na mysli zlamanie czegos i inne nagle nieszczesliwe wypadki itd?
Z tego co czytalam to tak to dziala, ale wole sie upewnic, bo w niedziele wracam do DE i poki jestem na miejscu moge cos ogarnac.
Sorry ze tak spamuje ale jest to dla mnie b. wazne.

Euro 26 obowieazuje mnie na terenie calej europy? W sensie, ze jak wykupie sobie tu w pl to i w pl mam ubezpieczenie i w reszcie europy??
tak, e26 ubezpiecza od naglych wypadkow i zachorowan. Musisz wiedziec ze nie pojdziesz z ta karta do lekarza na kontrole na przyklad.
Zalezy jaka opcje wykupisz, polecam World, ta ubeziecza Cie na calym swiecie( wliczajac Polske) nie ma opcji ubezpieczajacej tylko w europie.

wszystkie te i formacje jak byk sa wypisane na stronie Euro 26...

Stary 2012-10-25, 10:07   #2719
Jadzior
Raczkowanie

Cytat:
tak, e26 ubezpiecza od naglych wypadkow i zachorowan. Musisz wiedziec ze nie pojdziesz z ta karta do lekarza na kontrole na przyklad.
Zalezy jaka opcje wykupisz, polecam World, ta ubeziecza Cie na calym swiecie( wliczajac Polske) nie ma opcji ubezpieczajacej tylko w europie.

tak wiem, wiem. Rodzina mnie tu straszie stresuje wiec wolalam Was zapytac bo Wy obcykane w tych sprawach jestescie.

Ide wykupic te euro26.
Dziekuje za pomoc!
Stary 2012-10-25, 10:37   #2720
lovelyashley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agutka93 Pokaż wiadomość
Cześć laski!
Widzę, że większość operek z Europy
A jest ktoś może chce przeżyć lub przeżywa swoją przygodę w USA?
a to znalazlas juz rodzinke, ze w lutym wybywasz ?!
lovelyashley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-25, 15:11   #2721
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Wiesz z tym zaufaniem to tak w obie strony dziala... bo rodzina,ktora ma cie przyjac pod swoj dach i zostawic ci swoje dzieci ... dlatego jezeli jest ktos kogo interesuje praca w szwajcarji z umowa na 6 miesiecy przy trojce dzieci na okreslonych w umowie warunkach prosze o podanie mi maila a znajoma sie z wami skontaktuje. To nie znaczy od razu,ze jest gotowa podpisac z toba kontrakt. Dlatego przed taka decyzja oby dwie strony powinny sie w jakis sposob poznac porozmawiac a i na pewno jest jakas mozliwosc poroz,mawiania na zywo np skype.
A to, ze jestem nowa to mysle,ze nie ma wiele do rzeczy bo i nawet najlepsza znajomya moze cie wpuscic w maliny.
Pozdrawiam
Nie przeczę. Tylko kiedyś jakaś dziewczyna proponowała na forum pracę au piar na Majorce, też dopiero co założyła konto i okazała się oszustką. Nie pamiętam niestety na jakim forum to było. Dlatego jestem czujna. Choć wybieranie au pair też jest na pewno wielkim stresem, bo tak jak napisałaś powierzasz komuś swoje dzieci. Czytam od początku cały wątek. Za mną dwie pierwsze części. Żałuję, że wcześniej nie wpadłam na pomysł au pairkowania heh.
Ex Au pair De
Stary 2012-10-25, 19:56   #2722
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Czytam od początku cały wątek. Za mną dwie pierwsze części. Żałuję, że wcześniej nie wpadłam na pomysł au pairkowania heh.
wow gratuluje cierpliwosci kiedys chcialam sie za to zabrac, ale taaak duuuzo tegoo najlepsze sa pewnie wpisy z okresow wakacyjnych)

gdybym miala nieco wiecej czasu chetnie cofnelabym sie w czasie i powspominala stare au pairkowanje)

Jak znajdziesz jakies fajne/ ciekawe posty to wklejaj tu!)

Stary 2012-10-26, 10:46   #2723
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
wow gratuluje cierpliwosci kiedys chcialam sie za to zabrac, ale taaak duuuzo tegoo najlepsze sa pewnie wpisy z okresow wakacyjnych)

gdybym miala nieco wiecej czasu chetnie cofnelabym sie w czasie i powspominala stare au pairkowanje)

Jak znajdziesz jakies fajne/ ciekawe posty to wklejaj tu!)
Masa była takich postów, przy których lałam. Podczytuję sobie w pracy, bo w tym tygodniu kompletnie nic się nie dzieje. Mam wrażenie, że kiedyś była trochę inna atmosfera na tym wątku, cieplejsza.
Ex Au pair De

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-10-26, 11:32   #2724
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Masa była takich postów, przy których lałam. Podczytuję sobie w pracy, bo w tym tygodniu kompletnie nic się nie dzieje. Mam wrażenie, że kiedyś była trochę inna atmosfera na tym wątku, cieplejsza.
to prawda, ale au pairki takze byly inne...i niektore pytania, czy sugestie jakie sie teraz pojawiaja pewnie sie wtedy nie pojawialy

Teraz takze-mam takie wrazenie- duzo pojawia sie kwestii materialno- finansowej ...kiedys wszystkie bylysmy nastwaione na podrozowanie, poznawanie nowych ludzi..zreszta byla to przez jakis czas stala grupa dziewczyn, z niektorymi znamy sie teraz dobrych kilka lat))

Stary 2012-10-26, 14:44   #2725
athine
Raczkowanie

Hej dziewczyny
Zblizaja sie urodziny chlopaka ktorym sie zajmuje (konczy 6 lat), hostki (28l.) i syna hosta (18 l.). Kupywalyscie kiedys prezenty dla osob, ktore doslownie wszystko maja? Dla mojego chlopca chcialam kupic bajki na dobranoc, cos w ta strone, bo ciagle mu czytam te same i narzeka, a wiem ze wszystkie gry i tak dalej dostanie od innych ludzi.
Ale co z hostka i starszym chlopakiem? Musze kupic te rzeczy w ten weekend, a nie mam pojecia co (?)
athine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-26, 19:15   #2726
Maggie93
Zakorzenienie

GG do Maggie93

Strasznie w spod dawno mnie tu nie bylo!
Od poczatku sierpnia jestem w Niemczech (dwoch chlopczykow 5 i 7 lat), mieszkam w malenkiej miejscowosci (80km od Stuttgartu, jest tu gdzies ktos tez w okolicy? ), wlasciwie to taka wies, tylko ze z samymi nowymi domami.
Przyznam, ze inaczej sobie wyobrazalam aupairkowanie Myslalam, ze bedzie latwiej Niby zarabiam dwa razy wiecej niz przewiduje niemieckie prawo, ale hosci czesto wyjezdzaja i bardzo czesto siedze wrecz calymi dniami z dzieciakami...
Wyobrazcie sobie, ze wczoraj znowu wyjechali, ale nie tylko na wieczor, czy dwa dni, ale na tydzien! Oczywiscie zostalam uprzedzona pare dni wczesniej, ale mimo wszystko jestem troche przerazona, bo jakby nie patrzec przez caly tydzien odpowiedzialnosc za chlopakow spoczywa na mnie 24h na dobe Tu akurat wlasnie sa ferie jesienne przez ten tydzien, wiec szkoly nie ma i musze kombinowac, zeby ich czyms zajac...
Mialyscie kiedys taka sytuacje?
Po prostu nie wiem, co o tym myslec. Na pewno jakos dam rade, babcia chlopakow pewnie z raz wpadnie zeby mi pomoc, ale tak mi jakos dziwnie. Zastanawiam sie tez, czy powinnam zapytac jak wroca, czy dostane za to jakas premie? Chociaz ja jestem takim niesmialym czlowiekiem, ze na sama mysl mi glupio. No tak, a tu wlasnie ktos napisal, ze w poprzednich czesciach mniej bylo rozmow o pieniadzach.. taka ze mnie cholerka materialistka
Stary 2012-10-26, 19:21   #2727
lucyohlucy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Maggie93 Pokaż wiadomość
Strasznie w spod dawno mnie tu nie bylo!
Od poczatku sierpnia jestem w Niemczech (dwoch chlopczykow 5 i 7 lat), mieszkam w malenkiej miejscowosci (80km od Stuttgartu, jest tu gdzies ktos tez w okolicy? ), wlasciwie to taka wies, tylko ze z samymi nowymi domami.
Przyznam, ze inaczej sobie wyobrazalam aupairkowanie Myslalam, ze bedzie latwiej Niby zarabiam dwa razy wiecej niz przewiduje niemieckie prawo, ale hosci czesto wyjezdzaja i bardzo czesto siedze wrecz calymi dniami z dzieciakami...
Wyobrazcie sobie, ze wczoraj znowu wyjechali, ale nie tylko na wieczor, czy dwa dni, ale na tydzien! Oczywiscie zostalam uprzedzona pare dni wczesniej, ale mimo wszystko jestem troche przerazona, bo jakby nie patrzec przez caly tydzien odpowiedzialnosc za chlopakow spoczywa na mnie 24h na dobe Tu akurat wlasnie sa ferie jesienne przez ten tydzien, wiec szkoly nie ma i musze kombinowac, zeby ich czyms zajac...
Mialyscie kiedys taka sytuacje?
Po prostu nie wiem, co o tym myslec. Na pewno jakos dam rade, babcia chlopakow pewnie z raz wpadnie zeby mi pomoc, ale tak mi jakos dziwnie. Zastanawiam sie tez, czy powinnam zapytac jak wroca, czy dostane za to jakas premie? Chociaz ja jestem takim niesmialym czlowiekiem, ze na sama mysl mi glupio. No tak, a tu wlasnie ktos napisal, ze w poprzednich czesciach mniej bylo rozmow o pieniadzach.. taka ze mnie cholerka materialistka
Ale Tobie należy się cholernie duża premia, za robienie za rodzica CAŁY TYDZIEŃ Oczywiście, że powinnaś się upomnieć o pieniądze, bo jest to zdecydowanie nie fair. (i nic w tym z materializmu)
Stary 2012-10-27, 14:38   #2728
gorzala
Zakorzenienie

Cytat:

A co powiesz o ISIC?
http://www.isic.pl/index.php/isic.html

Planuję sobie wyrobić właśnie tą zamiast euro26..
gorzala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-27, 18:32   #2729
sylwiakaa
Zadomowienie

dziewczyny jestem wolna! jak się dowiedziałam całe nerwy ze mnie zeszły...to chyba dobry znak... szukam nowego malucha. mam jedną ofertę już i czekam na info..

Wysyłane z mojego GT-I5500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2012-10-27, 18:53   #2730
kasia_no87
Zakorzenienie

GG do kasia_no87 Send a message via Skype™ to kasia_no87

jak to, zmieniasz prace? od kiedy?

exAparatka
góra: 30.06.2010 - 8.04.2013
dół: 4.08.2011 - 8.04.2013
kasia_no87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości