|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Macierzyństwa cienie i blaski-były słonice dziś znowu są laski -Mamusie XI - XI
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Wtajemniczenie
|
My mieliśmy USG bioderek jakieś 2 tygodnie temu, było błyskawiczne ale mam nadzieję, że ew. nieprawidłowości by lekarz wykrył... dziwne było tylko to, że stwierdził "wszystko w porządku, proszę szeroko pieluchować"... eee... to pytam po co, a on na to że profilaktycznie
![]() Nie pieluchujemy, bo konsultowałam z innymi lekarzami, którzy mówią że to stara szkoła i bez sensu jak nie ma potrzeby... a i mnie się to wydaje bez sensu jak wszystko jest ok. ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Po raz pierwszy nam dzisiaj przeciekł pampers ale nie bokiem (jak już się zdarzało z siuśkami) ale plecami i to kupka poszła... żółty kolor był wszędzie :/ nie wiem czy za słabo dopięłam, czy jakaś odrzutowa była czy co to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
My po szczepieniu ![]() ufff... nie było tak źle ![]() ![]() Na bączury dostałyśmy dla niej kropelki, a ja mam pić koper. Poza tym nie mamy pleśniawki ![]() I zapomniałam się pochwalić, ze dostałam od męża na rocznicę wisiorek, i do kompletu za urodzenie Ulencji kolczyki. Ładne ![]() ![]() ![]() Zjadłam dziś 3 pączki (kupne), kto mnie przebije? ![]()
![]() |
#2735 |
Wtajemniczenie
|
1 kupny, 3 własnej produkcji plus pół miski faworków
![]() .. teraz czekam czy będzie bunt Franciszka... Edytowane przez moonie_85 Czas edycji: 2013-02-07 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja rowniez nie pieluchuje z tych samych wzgledow. bioderka musza miec ruch, zeby prawidlowo sie rozwijac. a i przegrzewanie jaderek tez nie jest dobre... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | ||
Zakorzenienie
|
co do usg bioderek to nam powiedziala ze wszystko dobrze i zeby przyjsc w4-5 miesiacu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u nas jak wyszla ciemieniucha to po oliwce bylo tylko gorzej ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- a co do usypiania dzieci nie na rekach to sposob jest tylko jeden... po kapieli jedzenia a pozniej odbijamy i odrazu do lozeczka... jak placze to smoka sie daje, glaszcze po glowie i spiewa cicha noc swieta noc... spij kochanie juz... itp itd;p jak drze sie w nieboglosy to na rece a jak sie uspokoi to odrazu do lozeczka i tak w kolo.. przez kilka dni meczarnia a pozniej juz bedzie dobrze ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2738 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzielna mała ![]() Brawa dla męża ![]() Cytat:
![]() My też w przyszła środę mamy drugie usg bioderek. Troche się boję bo mój mały jest z ułożenia miednicowego a właśnie u takich dzieci spotyka się najczęściej jakies nieprawidłowosci.... Nic. Ma byc dobrze. ![]()
![]() |
#2739 |
Zakorzenienie
|
ja tak zawsze robie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Rozeznanie
|
Zazdraszczam. Mój nicpoń usypia mi na ręce. Nie licze momentów gdy biorę go do góry na odbicie.
#2741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no nic .... tzreba bedzie popróbować ![]() ide do wyra. I tak Ula już mlaska przez sen ![]() ciuamsy ![]()
![]() |
#2742 |
Wtajemniczenie
|
U nas z zasypianiem bardzo różnie; na samym początku zasypiał przy cycku, więc szybko hop do łóżeczka i spał... ostatnio albo zasypia na rękach - ale trzeba chodzić i głaskać - albo po prostu leży leży i odpływa - albo sam z siebie, albo ze smoczkiem (chociaż jestem antysmoczkowa i dopiero od kilku dni na chwilkę przed snem mu daję do ciumkania jak bardzo nie może zasnąć), albo jak się mu śpiewa i głaszcze po główce/ramieniu. Niewiarygodne, że taki mały człowieczek ma już tak sprecyzowane upodobania, niezmiennie mnie to fascynuje
![]() Aa, raz zasnął przy odkurzaczu jak mu czyściliśmy nosek (taak... jestem potworem, podłączam dziecko do odkurzacza... ale on to lubi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE] Cytat:
![]() Te same ![]() Cytat:
![]() Taa - słoń. A potem wstawisz fotkę z brzuszkiem jak u Marti. Znam te numery ![]() Dzięki ![]() Cytat:
A jeśli chodzi o to przechylanie to ja bardzo kontroluję to u swojej. Jak widzę, że przechyla się bardziej na którąś stronę to zmieniam strony w łóżeczku, w leżaczku podkładam zrolowane pieluchy po bokach żeby mi nie opadała. Cytat:
Edytowane przez Sola1 Czas edycji: 2013-02-07 o 21:55 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() pierwsze wkucie na co? drugie? trzecie? bardzo marudna jestem jesli chodzi o szczepienia a moja poradnia nie za bardzo chce wspolpracowac; jak to dzisiaj uslyszalam od pielegniarki "z pania doktor nie bedzie dyskusji" ![]() ![]() chca szepic wedlug ich widzi misie niech sobie urodza ![]() Zjadlam 5 paczkow ![]() W 3pampersach to chyba krotszy ten wklad chlonacy jest winowajca ale nie dane nam bylo sprawdzic bo uczulenie, btw te krostki nie chca jej wogole zejsc Na poczatku zaczely niknac, ale mama postanowila wyprobowac czy na chusteczki( kupilam wrazem) reakcja jest taka sama, no i niestety jest
![]() |
#2745 |
Zakorzenienie
|
a u nas na usg bioderek pani dr powiedziała, że jest ok i że nie widzi potrzeby pieluchowania : ) wcześniej kazała nam to robić położna w celach profilaktycznych : ) więc tego nie robimy, a kontrole mamy w marcu.
co do usypiania ja mojego po wieczornej toalecie kładę do łóżeczka i tyle, sam zasypia, jak marudzi daję smoka. biorę na ręce jak zaczyna płakać, ale raczej rzadko mu się chce zasypiać na rękach, co innego w dzień, w dzień to by chciał spać tylko na rękach, w ogóle jest bardzo towarzyski w dzień... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=Sola1;39080581]Pewnie, że przyjmiemy. Witaj
![]() Jak poród? ![]() dzięki ![]() Jeśli chodzi o poród, w wielkim skrócie, nic się u mnie nie działo, więc 2 tygodnie po terminie poszłam na wywołanie, zaopatrzona w całą stertę gazet i przygotowana na kilka dni leżenia plackiem w szpitalu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Zadomowienie
|
my bylismy na usg bioderek we wtorek, trwalo to tak szybko, że ledwo.weszliśmy do gabinetu to zaraz wychodzilismy, w ogóle lekarz jakiś taki gburowaty byl
ale powiedzial, że wszystko w normie i za 5 miesiecy do kontroli z zalecen to tylko pilnowanie, żeby dziecko miało nogi na zabke rozkraczone i pod żadnym pozorem ich nie prostowac ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:24 ---------- Cytat:
![]() na.samym poczatku spal w lozeczku, ale meczace bylo wstawanie w nocy, branie go do lozka na karmienie i odkladanie po kilka razy aż mocno zasnal, doszly do tego jeszcze problemy brzuszkowe i ciągle się wybudzal teraz nawet nie zdazy się dobrze wybudzic, cyca przystawiam i spokój, a jak wygodnie :-P moze jak bedzie przesypial noce bez jedzenia to wroci do lozeczka po kapieli zawsze się z nim klade i jak jest glodny to daje mu cyca, a jak nie to smoczka i jakos tam zasypia jak o 19 jest kapiel to zazwyczaj o 20 już spi wczoraj w ogole nie chciał zasnac, plakal jakby glodny był, chociaz chwilę wczesniej jadl, na rękach się tylko uspokajał jak probowalam mu cyca przystawic, to byla taka histeria, że nie wiem :-/ w końcu zrobiliśmy mu butle mm i dziecko zadowolone tak, że cale się obsralo :-P jak się najadl do padl w momencie, a w nocy już normalnie na cycu bez marudzenia byl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Mam wolne bo mężus zajmuje sie synkiem ![]() Ten mój mały wykańcza mnie nad ranem od 4 budzi się co godzinę i niekoniecznie po to żeby się najeśc. Zauważyłam że wtedy bardzo sie chce poprzytulac bo cała noc śpi w łózeczku. Taki mamin cycuś ![]() Widziałam dzis na DDtvn reportaz. Z ukrytej kamery rosyjska rodzina filmowała nianie. Jestem zdruzgotana. Płakac mi się chciało jak ona lała takie małe dziecko po głowie szrpała za ręce i wkładała do bujaczka jak worek ziemniaków ![]() ![]() ![]() Wogóle po urodzeniu dziecka zauważyłam że bardzo mnie ruszaja takie historie. Wczesniej też ale teraz to ze zwiększoną siła. Popłakałam się jak widziałam małą Julkę Bonk- skrzywdzona przez lekarzy podczas porodu. Normalnie wyłabym ![]() Dziękuje zatem Bogu, że mam zdrowe dziecko Cytat:
Mój tez ma takie loty. Nie wiadomo o co mu chodzi. Musi się zastanowic dopiero zajmie sie cycem ![]() Cytat:
Nie rozumiem- nie chcesz szczepic dzieciaka? ![]()
![]() |
#2750 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
my wstaliśmy z dobrym humorem, od rana ładnie się uśmiechamy : ) a w południe idziemy do miasta, może jakiś nowy ciuszek upolujemy : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |||
Zakorzenienie
|
witam wszystkie seksi mamy
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pani doktor może się w .... pocałować, Twoje dziecko, Twoja decyzja |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co np moja tesciowa robila mowiac"prostuj nozki bo bedziesz mial krzywe" ![]() ![]() Edytowane przez villemi Czas edycji: 2013-02-08 o 10:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.