|
Notka |
|
Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
U was te zdjęcia też są w tak kiepskiej jakości? :/
robione w innym swietle i w niedziele skręt byl wiekszy ale wtedy nie były tak miękkie! |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Zakorzenienie
|
Takie, tylko kolor naturalny i dłuższe, pusz ap taki i mało skrętu, gdzieniegdzie falka i objętość jak sfinks. Lepszej nie mam w tej chwili na szybko
![]() ![]()
#2733 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja też od niedawna myje odżywką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękne są ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja tez baaardzo siwa (pierwsze siwe w podstawowce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czym i jak farbujesz? Moze pomoglaby zmiana ziol/sposobu farbowania/czasu trzymania (ja na noc cala zostawiam)? Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez macka Czas edycji: 2013-11-06 o 19:58 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
Ale różnica, pięknie dziewczyny
![]() U mnie dzisiaj 5 dzień CG i powiem Wam, że jestem zła na włosy. Odkąd odkryłam, że one mają predyspozycje do kręcenia, falowania, a nie są "krzywe", to wydają mi się za krótkie (skręt je podnosi), przez co wyglądam jakby piorun trafił mi we włosy, bo to ani kręcenie nie jest, ani nie wiem co. Wcześniej je rozczesywałam, tym samym prostując, więc spinałam w kitkę i jakoś to było, albo ewentualnie na szczotce układałam. Teraz każde pasemko osobno się układa samo sobie, nie jestem do tego przyzwyczajona. Jestem zagubiona ![]() ![]() Właśnie zmyłam olej kokosowy Alterrą, potem karite i awokado, a na koniec wymyśliłam sobie płukankę pokrzywowo-szałwiowo-jabłkowooctową ![]() Dzisiaj bez żelu lnianego, schną sobie właśnie same ![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-11-06 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2738 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie jakiś kryzys włosowy. Czegoś dałam za dużo chyba, ale nie wiem czego. Włoski się zrobiły ładnie błyszczące, ale przeraźliwie cieniutkie. Nie suche, tylko bez objętości. Czyli jakby miały pozamykane łuski, ale jednocześnie były nienawilżone ![]() 2 oleje na razie wycofuję z użycia - awokado i sezamowy. Obu nie mogłam zmyć, mimo, że nie nałożyłam wcale grubo. Jutro zdaje się robię program minimum - szampon z sls Joanna Naturia z pokrzywą i może tylko jakaś lekka odżywka b/s + glutek jak zdążę. Miałyście takie włoski - chudziny? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2740 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() A kolor średnio mi pasował, tylko fota korzystna dość, no i zmywał się na paskudny rudy fiolet ![]()
#2743 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2744 | |
Raczkowanie
|
Dobry! Czy któraś z was znająca się na składach mogłaby spojrzeć na ten krem do rąk i stwierdzić, czy nadaje się jako zabezpieczacz końcówek?
Nie dopatrzyłam się w składzie parafiny, więc zaświtało mi w głowie, że może się nadać ![]() Cytat:
edytuję: spróbowałam przeanalizować, zastanawia mnie teraz ten sodium cetaryl sylfate. Z mojej analizy wyszło tyle, jeśli coś zepsułam to proszę o poprawienie mnie ![]() aqua - woda glycerin - substancja nawilązjąca, cetaryl alcohol - emolient tłusty (komodegenny) oryza sativa bran oil - emolient tlusty, tworzy film zapobiegający odparowaniu wody (olej ryżowy?) sodium cetaryl sulfate - ???? imidazolidinyl urea - konserwant stearic acid - emulgator methylparaben - konserwant pafrum - zapach lecitin - emulgator, antystatyk bht - antyutleniach, zapobiega utlenianiu olejów glicine soja oil - emolient (olej sojowy) sodium pca - antystatyk panthenol - pantenol // poza tym "uprzejmie donoszę" że czuję się w skróconych włosach łysa, brzydka i ogólnie fuj. Miałam wstawić zdjęcia od tyłu, ale poza ewidentną poprawą w wyglądzie końcówek nie ma czym się chwalić. Wcierkuję, olejuję, suplementuję, żeby rosły :S
od 21.09.2012 świadoma pielęgnacja ![]() MOJE WŁOSY 10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki) Edytowane przez PannaLokowana Czas edycji: 2013-11-06 o 22:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I masz na 5 miejscu SCS - składnik myjący podobny do SLSu. Po co? Nie wiem. ![]() reszta no to na 3 miejscu emolient tłuszczowy, na 4 olej (nie wiem z czego ![]() Za SCSem jest konserwant, musiałam sprawdzić, w każdym razie jego max stężenie jest 0,6%, więc dalszy skład dużego znaczenia już nie ma. Ja powtórzę, nie dawałabym na końcówki, bardzo możliwe, że będą się puszyć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2746 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A z łupieżem niestety bez zmian ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | |
Rozeznanie
|
Dobre samopoczucie wynikające z tego że coś robi ze swoim problemem
![]() Swoją drogą na mnie kozieradka przestała działać. Po początkowym braku wypadania teraz znowu zaczynają wypadać. Demotywuje mnie to strasznie. Cytat:
![]() Myślę intensywnie o jakimś strzyżeniu, które podkreślałoby skręt falek. Mam włosy od krechy ścięte i wyglądam jak trójkąt, czy Kopernik, czyli kiepsko. Z drugiej strony boję się, że trafię do fryzjera, który zrobi mi krzywdę na głowie i będzie gorzej niż jest teraz. Chyba wchodzę w fazę kryzysu włosowego i kombinowania, co zwykle się źle kończy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | ||||
Zadomowienie
|
Cos dziwnego dzis u mnie. Prawie mnie wyprostowalo, niewiele sie kreci, fale sie porobily
![]() - olej z pestek winogron, - szampon GP z dziegciem, - maske Natur Vital. Spodziewalam sie po niej zakretow wiekszych, bo taka polecana, a tu... wrecz odwrotnie. Wlosy dosc fajne, tzn gladsze i mniej spuszone, ale nie dosc ze slabo sie kreca, to jakies takie.. lekkie ![]() Cytat:
Jako ze ja tez na poczatku prob z pielegnacja i wszystko po kolei wyprobowuje, ze zdziwieniem stwierdzam ze zastosowanie roznych produktow naprawde bardzo roznie wplywa na wlosy, nie spodziewalam sie az takich roznic! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A na lupiez to byly tu polecane: - olejek lopianowy z GP (na mnie nie dziala) - olej rycynowy (nie mam cierpliwosci do ciapania sie z tym i checi po niepowodzeniu z lopianowym) - specyfiki z GP z dziegciem (smierdzi! - wlasnie testuje szampon, wczoraj mylam) - H&S ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Być może rośnie Ci jakaś armia nowych włosów ![]() Obserwuj. Jeśli będą Ci się pojawiać bejbiki, to dobrze i prawdopodobnie to jest powód większego wypadania. Zresztą powinien ustać, jak już nowe zaczną wyrastać na dobre. ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Ja z Łodzi, więc duże miasto, a niestety żadnego polecanego nie znalazłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2750 |
Rozeznanie
|
Dzięki za pocieszenie
![]() Nastawiam się pozytywnie na fryzjera (dzięki macka), ostatecznie włos nie ręka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zrób rozeznanie po fryzjerach i przejrzyj wątek o cieniowaniu w którym Eloe szeroko opisuje jak przemawiać do fryzjera ![]()
![]() |
#2752 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() mi one nie przeszkadzają, lubię się tak czesać. Cytat:
Ostatnio farbowałam henną z pola henny - jest i tak o niebo lepsza od khadi (namieszałam hennę czystą, zostawiłam na 6 godzin, potem dodałam indygo neem i ghingraj. ![]() ja mam dziś boskość na głowie. na dotyk w każdym razię. bo fala bardzo delikatna, ale i tak sa fajne ![]()
ja cię w czerwień powiodę w piekło - ból 5, 10, 21.975, 42.135 Edytowane przez Jessenia Czas edycji: 2013-11-07 o 09:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj rano umyłam pierwszy raz szamponem Joanna Naturia z pokrzywą - bardzo fajnie się myło, miałam wrażenie, że to jest delikatny szampon. Potem dałam odżywkę Nivea long repair, i jeszcze b/s Joanna len i rumianek. No i nie wiem, może za dużo nakładałam, czy co, ale włosy mam prawie takie same jak wczoraj - bez objętości, lekko falowane. Najgorzej to wygląda na grzywce. (Zastanawiam się też, czy nie ma to może związku z okresem? Bo właśnie się pojawiło razem...) Cytat:
![]() ![]() Obcinałam sama metodą kucykową i nie narzekam. Zrobiłam 3 warstwy i jeszcze czasami coś docinam. Nożyczki kupiłam sobie w tesco ![]() Edytowane przez Floria Czas edycji: 2013-11-07 o 10:05 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Zakorzenienie
|
tak mi mów tak mi dobrze
![]() ![]() Wieczorem zrobiłam w końcu żel lniany- dziś mega pokręcone - ale strączki- i nie wiem jak je "rozczesać" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Rozeznanie
|
Łiii u mnie dzis mega mieciutko <3 tylko ciagle nie umiem utrzymac trwalosci lokaskow
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 |
Zadomowienie
|
Musisz odcisnąć, najlepiej przez szmatę (harmonijkować), aż do miękkości żelu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
NIE ROZCZESYWAĆ! Bierzesz bawełnianą koszulkę, nieużywaną chustę (gładką) lub po prostu robisz to suchymi rękami. I ugniatasz włosy jak do harmonijkowania. Żel wtedy odpuszcza i zostają ładne miękkie włosy. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2758 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widziałyście takie cuda?
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... ![]() Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! " ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:19.