Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-06, 17:43   #2731
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci

U was te zdjęcia też są w tak kiepskiej jakości? :/
robione w innym swietle i w niedziele skręt byl wiekszy ale wtedy nie były tak miękkie!
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 17:44   #2732
wicherek1989
Zakorzenienie

Takie, tylko kolor naturalny i dłuższe, pusz ap taki i mało skrętu, gdzieniegdzie falka i objętość jak sfinks. Lepszej nie mam w tej chwili na szybko tutaj jestem za czasów soczystej wiśni i problemów z cerą, które rozwiązałam i mam czyściutką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zmniejszony_8332742 - Kopia.jpg (171,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2013-11-06, 17:55   #2733
Wiolkaa93
Wtajemniczenie

GG do Wiolkaa93

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Dobra przekonałam się! Myję odżywką od teraz
dałam dwa eksperymenty i nie obciążyło mnie jak myślałam że obciąży. Efekty mycia odzywka:
1. niedziela po oleju lnianym
2. dzis po wieczornym wczorajszym myciu i po pracy z czepkiem i opaską
śliczne
ja też od niedawna myje odżywką
Wiolkaa93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 18:47   #2734
natalkaa7522
Zakorzenienie

Cytat:
dałam dwa eksperymenty i nie obciążyło mnie jak myślałam że obciąży. Efekty mycia odzywka:

Piękne są
Stary 2013-11-06, 19:55   #2735
macka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
To ja już nie wiem co powinnam robić, w lecie stosowałam zabezpieczanie, silikony, nawilżałam, olejowałam i dodatkowo pryskałam je filtrem,a na słońcu miałam nakrycie głowy. Więcej się chyba nie da robić.
Przy takim letnim zabezpieczaniu wlosów to ja nie wiem coz mozna by wiecej.. nawet polowy tego nie robie!

Cytat:
Napisane przez Jessenia Pokaż wiadomość
Macie
Lubie się czasem uczesac w koka prawda. Wyglądam jak młody debil z tymi bejbikami (i wiem, henna guzik daje jestem siwa jak własna matka)
Ladnie, pasuje Ci moim zdaniem taka "ulizana" fryzurka. Moze by czyms po wierzchu przejechac by ujarzmic bejbiki? Jakims stylizatorem je przyklepac, guma, wosk, zel, sama nie wiem...

Ja tez baaardzo siwa (pierwsze siwe w podstawowce - wiec ten problem mam juz daaaaaawno z glowy ). Ale jak na razie z ziol jestem zadowolona. Fakt, farbuja sie inaczej i odrobine gorzej - te przy skorze, ale potem dalej na dlugosci te kilkukrotnie juz farbowane bardzo dobrze sa pokryte - trzymaja piekna czerwien Zastanawiam sie tylko kiedy siwych bedzie juz za duzo, tzn calosc bedzie zbyt czerwona i bedzie glupio wygladac (a moze to juz?? ). Chcialabym znalezc cos co je barwi na bardziej neutralny kolor. Chociaz kiedys siwiutka znajoma mojej babci w kolorze totalnie marchewkowym calkiem fajnie wygladala
Czym i jak farbujesz? Moze pomoglaby zmiana ziol/sposobu farbowania/czasu trzymania (ja na noc cala zostawiam)?

Cytat:
Napisane przez magduuunia Pokaż wiadomość
Pytałam czy moim włosom pomógłby dyfuzor, bo suszę letnim nawiewem ale zwykłą końcówką... dla porównania moje włosy po suszarce i koczku oraz wyschnięte naturalnie
Koniecznie dyfuzor, a jeszcze lepiej naturalnie suszone! Ogromna różnica, pieknie!

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
tutaj jestem za czasów soczystej wiśni i problemów z cerą, które rozwiązałam i mam czyściutką
Kolorek fajny. Tylko wlosy jakies takie...plaskie Teraz o wiele lepiej!

Edytowane przez macka
Czas edycji: 2013-11-06 o 19:58
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:04   #2736
Dzikun
Zakorzenienie

Ale różnica, pięknie dziewczyny
U mnie dzisiaj 5 dzień CG i powiem Wam, że jestem zła na włosy. Odkąd odkryłam, że one mają predyspozycje do kręcenia, falowania, a nie są "krzywe", to wydają mi się za krótkie (skręt je podnosi), przez co wyglądam jakby piorun trafił mi we włosy, bo to ani kręcenie nie jest, ani nie wiem co. Wcześniej je rozczesywałam, tym samym prostując, więc spinałam w kitkę i jakoś to było, albo ewentualnie na szczotce układałam. Teraz każde pasemko osobno się układa samo sobie, nie jestem do tego przyzwyczajona. Jestem zagubiona i nie wiem, czy to minie, czy zaczną się sensownie układać czy co z nimi mam robić
Właśnie zmyłam olej kokosowy Alterrą, potem karite i awokado, a na koniec wymyśliłam sobie płukankę pokrzywowo-szałwiowo-jabłkowooctową
Dzisiaj bez żelu lnianego, schną sobie właśnie same

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2013-11-06 o 20:14
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:08   #2737
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wicherek1989 Pokaż wiadomość
Takie, tylko kolor naturalny i dłuższe, pusz ap taki i mało skrętu, gdzieniegdzie falka i objętość jak sfinks. Lepszej nie mam w tej chwili na szybko tutaj jestem za czasów soczystej wiśni i problemów z cerą, które rozwiązałam i mam czyściutką
O to rzeczywiście zmiana jest niesamowita

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 20:10   #2738
Wizazanka5000
Zakorzenienie

Cytat:
Macie
Lubie się czasem uczesac w koka prawda. Wyglądam jak młody debil z tymi bejbikami (i wiem, henna guzik daje jestem siwa jak własna matka)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
Fajnie wyglądasz w takiej fryzurze ale masz bardzo ładną buzię, a ładnemu we wszystkim ładnie
Wizazanka5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:49   #2739
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
zapodane- wieczorem myte- wygniecione od poduchy
Jak wystudiuję w końcu te Wasze sposoby to może cos fajnego uda się z nich zrobić, jak nie to nożyce
E, no pohoduj je jeszcze, całkiem fajnie się kręcą.

Cytat:
Napisane przez macka Pokaż wiadomość
Czytalam dzis o porowatosci z przykladami. Wyszlo mi, ze mam naprawde wysoka porowatosc . U mnie poprawianie fryzury - to powkladanie niesfornych kosmykow gdzie trzeba, i one tam sobie.. grzecznie siedza . Nic sie samo nie wyslizguje. Betonowa fryzura (jakies upiecie od fryzjera) wystarcza u mnie spokojnie na impreze i na nastepny dzien, a po wypieciu wszelkich podpinaczy nadal zostaje .
Nie zgadza mi sie tylko czas moczenia/schniecia, jest dlugi. Ale to moze przez to ze mam geste. Pojedyncze koncowki czy te z brzegu u nasady przy skorze - np czolo, skronie - faktycznie potrafia szybciutko wyschnac.
Ja mam chyba jakieś mieszane. Kiedy nie używałam mikrofibry do osuszania, to mi schły i 5 godzin, zwłaszcza te pod spodem i z tyłu, a grzywka i boki przy twarzy szybko.

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
..a próbowałam
Joanna mrożąca - efekt waty cukrowej.. - też mi tak robi
isana męska - przykurzenie i zero utrwalenia, puch
pianka isany - po dużej ilości nawet nie było widać że cokolwiek nałożyłam, zero działania
artiste - włosy w postaci mini strączków, zero utrwalenia
krem do loków profesjonalny joanna - ładny efekt tylko pierwszego dnia
żel bielenda z ceramidami (takie w dużych pudłach..) - przykurzenie, zero utrwalenia
odzywka lniana farmony/naturia cytryna/naturia bawełna - za słabe utrwalenie, tylko lekkie podkreślenie loków, jedynie wzmacniały efekt żelu
pianka syoss/pianki wella - zlep
tych nie próbowałam
żel lniany - nie dam rady ciapać się z tym glutem, a utrwalenie kiepskie - zgadza się, kiepskie, ale bez alkoholu.....

Nie wiem co w pielęgnacji robiłam źle ale wierzchnie partie są w stanie dużo gorszym niż pod spodem, tam mogłabym rzec, że włosy mają niską porowatość, ale z tymi wierzchnimi nie mogę sobie poradzić. Nakładałam zawsze oleje i maski partiami z głową prosto aby niczego nie ominąć, a te wierzchnie partie nadal mnie załamują, jaśniejsze, połamane... a przecież tak o nie dbałam..pod spodem mam zupełnie inne włosy... a może to wina nocnego koka? Przecież zawsze używałam miękkiej grubej frotki i leciutko go skręcałam, ale to chyba jedyne logiczne wytłumaczenie.
Może jednak składniki wysuszające tych żeli + warunki atmosferyczne?
Cytat:
Macie
Mnie się bardzo podoba

Cytat:
Ech, rozchorowałam się i trochę mnie nie było, dlatego dopiero teraz piszę Pytałam czy moim włosom pomógłby dyfuzor, bo suszę letnim nawiewem ale zwykłą końcówką... dla porównania moje włosy po suszarce i koczku oraz wyschnięte naturalnie Przeważnie nie mam czasu na to, żeby schły same, a jeśli już to 1 dnia są ok, ale kolejnego - masakra
Świetnie wyglądają po naturalnym suszeniu, więc dyfuzor mógłby być dobrym rozwiązaniem (ja jeszcze nie umiem się nim posługiwać

Cytat:
SUUUUPER!

A u mnie jakiś kryzys włosowy. Czegoś dałam za dużo chyba, ale nie wiem czego. Włoski się zrobiły ładnie błyszczące, ale przeraźliwie cieniutkie. Nie suche, tylko bez objętości. Czyli jakby miały pozamykane łuski, ale jednocześnie były nienawilżone
2 oleje na razie wycofuję z użycia - awokado i sezamowy. Obu nie mogłam zmyć, mimo, że nie nałożyłam wcale grubo.
Jutro zdaje się robię program minimum - szampon z sls Joanna Naturia z pokrzywą i może tylko jakaś lekka odżywka b/s + glutek jak zdążę. Miałyście takie włoski - chudziny?
Floria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:56   #2740
magduuunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martaakow Pokaż wiadomość
Na pewno by pomógł.
Widać, że włosy chcą się mocniej kręcić. Moje po schnięciu naturalnym są jak Twoje te pierwsze (po zwykłej suszarce), a po dyfuzorze potrafią być bardziej pokręcone niż Twoje na drugim zdjęciu. Bo dyfuzor zwykle podnosi skręt wyżej. Tylko trzeba się nauczyć go obsługiwać. Pamiętam, że po kilku(nastu) pierwszych razach żałowałam, że kupiłam, bo jakieś krzywulce sobie robiłam na głowie. Ale już się nauczyłam.
Cytat:

Koniecznie dyfuzor, a jeszcze lepiej naturalnie suszone! Ogromna różnica, pieknie!
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi a czy w takim razie żel lniany użyć po odżywce b/s i potem wysuszyć?
magduuunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 20:58   #2741
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi a czy w takim razie żel lniany użyć po odżywce b/s i potem wysuszyć?
Tak, bo żel lniany wydłuża schnięcie. Jak wyschnie, to może jeszcze trzeba go będzie odcisnąć.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-11-06, 21:17   #2742
wicherek1989
Zakorzenienie

Cytat:
Kolorek fajny. Tylko wlosy jakies takie...plaskie Teraz o wiele lepiej!
Cytat:
Napisane przez scrabble1 Pokaż wiadomość
O to rzeczywiście zmiana jest niesamowita
Dzięki dziewczyny

A kolor średnio mi pasował, tylko fota korzystna dość, no i zmywał się na paskudny rudy fiolet
Stary 2013-11-06, 21:19   #2743
magduuunia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Floria Pokaż wiadomość
Tak, bo żel lniany wydłuża schnięcie. Jak wyschnie, to może jeszcze trzeba go będzie odcisnąć.
Dzięki
magduuunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:07   #2744
PannaLokowana
Raczkowanie

Dobry! Czy któraś z was znająca się na składach mogłaby spojrzeć na ten krem do rąk i stwierdzić, czy nadaje się jako zabezpieczacz końcówek?
Nie dopatrzyłam się w składzie parafiny, więc zaświtało mi w głowie, że może się nadać

Cytat:
aqua, glycerin, cetaryl alcohol, oryza sativa bran oil,
sodium cetaryl sulfate, imidazolidinyl urea, stearic acid,
methylparaben, pafrum, lecitin, bht, glicine soja oil,
sodium pca, panthenol.
będę bardzo wdzięczna, bo póki co nie potrafię sama analizować.

edytuję: spróbowałam przeanalizować, zastanawia mnie teraz ten sodium cetaryl sylfate. Z mojej analizy wyszło tyle, jeśli coś zepsułam to proszę o poprawienie mnie

aqua - woda
glycerin - substancja nawilązjąca,
cetaryl alcohol - emolient tłusty (komodegenny)
oryza sativa bran oil - emolient tlusty, tworzy film zapobiegający odparowaniu wody (olej ryżowy?)
sodium cetaryl sulfate - ????
imidazolidinyl urea - konserwant
stearic acid - emulgator
methylparaben - konserwant
pafrum - zapach
lecitin - emulgator, antystatyk
bht - antyutleniach, zapobiega utlenianiu olejów
glicine soja oil - emolient (olej sojowy)
sodium pca - antystatyk
panthenol - pantenol

//
poza tym "uprzejmie donoszę" że czuję się w skróconych włosach łysa, brzydka i ogólnie fuj. Miałam wstawić zdjęcia od tyłu, ale poza ewidentną poprawą w wyglądzie końcówek nie ma czym się chwalić. Wcierkuję, olejuję, suplementuję, żeby rosły :S

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)

Edytowane przez PannaLokowana
Czas edycji: 2013-11-06 o 22:28
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:29   #2745
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
aqua, glycerin, cetaryl alcohol, oryza sativa bran oil,
sodium cetaryl sulfate, imidazolidinyl urea, stearic acid,
methylparaben, pafrum, lecitin, bht, glicine soja oil,
sodium pca, panthenol.
Masz na drugim miejscu glicerynę, która może puszyć, ja bym raczej nie nakładała jako zabezpieczacz, może przed myciem.
I masz na 5 miejscu SCS - składnik myjący podobny do SLSu. Po co? Nie wiem.
reszta no to na 3 miejscu emolient tłuszczowy, na 4 olej (nie wiem z czego )
Za SCSem jest konserwant, musiałam sprawdzić, w każdym razie jego max stężenie jest 0,6%, więc dalszy skład dużego znaczenia już nie ma.

Ja powtórzę, nie dawałabym na końcówki, bardzo możliwe, że będą się puszyć.
martaakow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-06, 22:42   #2746
KikoX
Raczkowanie

Cytat:
I jak tam sobotnie obcinanie? Najlepiej zdjeciowe efekty, Dotychczasowe dlugie pieknie sie prezentowaly.

A z lupiezem cos sie udalo? Mnie wlasnie dopadl...
No więc krótkie jednak nie są. Natomiast poszło trochę cm, mam kilka warstw i po raz pierwszy nie mam efektu trójkąta Jednak ze względu na brak czasu ostatnio muszę myć na noc, minimalizuję (albo w ogóle zeruję) ilość żelu, idę spać w mokrych i rano nie nadają się do zdjęcia Nie jestem jakoś mega zachwycona. Podoba mi się, że łatwiej się teraz nakłada odżywkę i rozczesuje Ocenicie same, jak kiedyś uda mi się po ludzku umyć głowę rano i wysuszyć z dyfuzorem, który kupię niedługo, bo coraz zimniej jest i włosy schną pół dnia
A z łupieżem niestety bez zmian
Stary 2013-11-07, 06:21   #2747
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
I daje mu to coś?
Dobre samopoczucie wynikające z tego że coś robi ze swoim problemem
Swoją drogą na mnie kozieradka przestała działać. Po początkowym braku wypadania teraz znowu zaczynają wypadać. Demotywuje mnie to strasznie.
Cytat:
Moja mama w mig łapie wszystkie nowinki ale jak pisałam, bardzo szybko jej się nudzi
Po moim olejowaniu też była zachwycona efektami, dałam jej trochę żeby sama olejowała, nałożyła je 2 razy i już nie ma siły

Hmmm, zazdroszczę efektów olejowania. Zaczynam podejrzewać, że mi oleje nie służą - nie zauważyłam jakiejś znaczącej poprawy stanu włosów po prawie trzech miesiącach intensywnego olejowania. Czy któraś z Was też może nie jest zadowolona z olejowania? Sama już nie wiem co o tym myśleć
Myślę intensywnie o jakimś strzyżeniu, które podkreślałoby skręt falek. Mam włosy od krechy ścięte i wyglądam jak trójkąt, czy Kopernik, czyli kiepsko. Z drugiej strony boję się, że trafię do fryzjera, który zrobi mi krzywdę na głowie i będzie gorzej niż jest teraz.
Chyba wchodzę w fazę kryzysu włosowego i kombinowania, co zwykle się źle kończy

->
nati-mo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 07:49   #2748
macka
Zadomowienie

Cos dziwnego dzis u mnie. Prawie mnie wyprostowalo, niewiele sie kreci, fale sie porobily . Dziwne, tak to jeszcze nie mialam. i teraz nie wiem od czego. Wczoraj byly 3 nowosci. Probowalam:
- olej z pestek winogron,
- szampon GP z dziegciem,
- maske Natur Vital. Spodziewalam sie po niej zakretow wiekszych, bo taka polecana, a tu... wrecz odwrotnie.
Wlosy dosc fajne, tzn gladsze i mniej spuszone, ale nie dosc ze slabo sie kreca, to jakies takie.. lekkie .

Cytat:
A u mnie jakiś kryzys włosowy. Czegoś dałam za dużo chyba, ale nie wiem czego. Włoski się zrobiły ładnie błyszczące, ale przeraźliwie cieniutkie. Nie suche, tylko bez objętości. Czyli jakby miały pozamykane łuski, ale jednocześnie były nienawilżone

Miałyście takie włoski - chudziny?
Ja dzis wlasnie mam dziwne. Moze nie chudziny, ale jakies lekkie, dziwne.
Jako ze ja tez na poczatku prob z pielegnacja i wszystko po kolei wyprobowuje, ze zdziwieniem stwierdzam ze zastosowanie roznych produktow naprawde bardzo roznie wplywa na wlosy, nie spodziewalam sie az takich roznic!

Cytat:
poza tym "uprzejmie donoszę" że czuję się w skróconych włosach łysa, brzydka i ogólnie fuj.
Ale za to masz na jakis czas wygode i lekkosc . Ja bardzo lubie to uczucie po scieciu, jak mi sie glowa lekka robi .

Cytat:
Napisane przez KikoX Pokaż wiadomość
Ocenicie same, jak kiedyś uda mi się po ludzku umyć głowę rano i wysuszyć z dyfuzorem, który kupię niedługo, bo coraz zimniej jest i włosy schną pół dnia
A z łupieżem niestety bez zmian
Czekamy na zdjecia !
A na lupiez to byly tu polecane:
- olejek lopianowy z GP (na mnie nie dziala)
- olej rycynowy (nie mam cierpliwosci do ciapania sie z tym i checi po niepowodzeniu z lopianowym)
- specyfiki z GP z dziegciem (smierdzi! - wlasnie testuje szampon, wczoraj mylam)
- H&S (na mnie pieknie dziala - lupiez szybko i na dlugo likwiduje. Ale za to robi taka faaaajna, sucha szope )

Cytat:
Napisane przez nati-mo Pokaż wiadomość
Myślę intensywnie o jakimś strzyżeniu, które podkreślałoby skręt falek. Mam włosy od krechy ścięte i wyglądam jak trójkąt, czy Kopernik, czyli kiepsko. Z drugiej strony boję się, że trafię do fryzjera, który zrobi mi krzywdę na głowie i będzie gorzej niż jest teraz.
Polecam jednak - odwagi. Cieniowanie baaaaardzo duzo daje! Rowno sciete najczesciej sa ciezkie, przykrywaja sie nawzajem i nie maja szans sie "pokazac". A jak fryzjer zepsuje, to coz, trudno, odrosna przeciez. Moim zdaniem warto zaryzykowac. Mozesz poszukac polecanych fryzjerow w Twoim miescie. Ja ostatnio (ponad rok temu ) tak zrobilam, bo tez bylam niezadowolona i balam sie isc gdziekolwiek. Pani troche za bardzo poszalala i sciela mi o wiele krocej niz chcialam ale za to naprawde fajnie - bo potem, jak urosly, to do tej pory sie ukladaja dobrze! Wiec warto poszukac polecanego fryzjera dla loko-falowanych.
macka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 08:33   #2749
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Swoją drogą na mnie kozieradka przestała działać. Po początkowym braku wypadania teraz znowu zaczynają wypadać. Demotywuje mnie to strasznie.
Tak bywa.
Być może rośnie Ci jakaś armia nowych włosów i potrzebuje więcej miejsca na głowie, dlatego stare słabsze wypadają i ustępują miejsca młodych mocnym włosom.
Obserwuj. Jeśli będą Ci się pojawiać bejbiki, to dobrze i prawdopodobnie to jest powód większego wypadania. Zresztą powinien ustać, jak już nowe zaczną wyrastać na dobre.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Wiec warto poszukac polecanego fryzjera dla loko-falowanych.
Ja z Łodzi, więc duże miasto, a niestety żadnego polecanego nie znalazłam.
Stary 2013-11-07, 09:09   #2750
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Dzięki za pocieszenie oglądnęłam sobie okolice skalpu i jak na razie są bejbiki, takie na 4 cm, czyli sprzed jakiegoś 1,5 m-ca, kiedy to zaczęłam kozieradkować i wcierać olej rycynowy, którego już nie wcieram (za dużo włosów wypadało przy nakładaniu). Poczekam co będzie dalej.
Nastawiam się pozytywnie na fryzjera (dzięki macka), ostatecznie włos nie ręka

->
Stary 2013-11-07, 09:28   #2751
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnego dnia oglądał się w lustrze i wymyślił, że przerzedzają mu się zakola. Co wg mnie nie jest prawdą, bo skubaniec ma włosy gęste jak mało kto. Ale jak wymyślił, to się zmartwił, a że nie lubię jak się mi chłop zamartwia to mu dałam swoją kozieradkę Uznał, że skoro śmierdzi, to pewnie pomoże i biedak wklepuje sobie to codziennie w zakola A ja mam ubaw

Cytat:

Chyba wchodzę w fazę kryzysu włosowego i kombinowania, co zwykle się źle kończy
Myśl, myśl. Też wyznaję zasadę ze jak kręcone to tylko warstwowane
Zrób rozeznanie po fryzjerach i przejrzyj wątek o cieniowaniu w którym Eloe szeroko opisuje jak przemawiać do fryzjera

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 09:37   #2752
Jessenia
Raczkowanie

GG do Jessenia

Cytat:
Napisane przez Wizazanka5000 Pokaż wiadomość
Fajnie wyglądasz w takiej fryzurze ale masz bardzo ładną buzię, a ładnemu we wszystkim ładnie
dziękować

Cytat:

Ladnie, pasuje Ci moim zdaniem taka "ulizana" fryzurka. Moze by czyms po wierzchu przejechac by ujarzmic bejbiki? Jakims stylizatorem je przyklepac, guma, wosk, zel, sama nie wiem...
na beton nie da się, jak miałam czesane do ślubu (miałam koka hiszpańskiego, nosiłam wtedy kudły do łopatek - fryzjerka użyla wszystkiego - ale to był beton
mi one nie przeszkadzają, lubię się tak czesać.

Cytat:
Ja tez baaardzo siwa (pierwsze siwe w podstawowce - wiec ten problem mam juz daaaaaawno z glowy ). Ale jak na razie z ziol jestem zadowolona. Fakt, farbuja sie inaczej i odrobine gorzej - te przy skorze, ale potem dalej na dlugosci te kilkukrotnie juz farbowane bardzo dobrze sa pokryte - trzymaja piekna czerwien Zastanawiam sie tylko kiedy siwych bedzie juz za duzo, tzn calosc bedzie zbyt czerwona i bedzie glupio wygladac (a moze to juz?? ). Chcialabym znalezc cos co je barwi na bardziej neutralny kolor. Chociaz kiedys siwiutka znajoma mojej babci w kolorze totalnie marchewkowym calkiem fajnie wygladala
Czym i jak farbujesz? Moze pomoglaby zmiana ziol/sposobu farbowania/czasu trzymania (ja na noc cala zostawiam)?
no teraz to na pewno było za krótko - 4 godziny. Może w weekend powtórzę. dam na całą noc. Mogą siwe i być czerwone - nie robi mi, byle nie były siwe. no jest ich za dużo.
Ostatnio farbowałam henną z pola henny - jest i tak o niebo lepsza od khadi (namieszałam hennę czystą, zostawiłam na 6 godzin, potem dodałam indygo neem i ghingraj.

Cytat:
Mnie się bardzo podoba

ja mam dziś boskość na głowie. na dotyk w każdym razię. bo fala bardzo delikatna, ale i tak sa fajne

5, 10, 21.975, 42.135

Edytowane przez Jessenia
Czas edycji: 2013-11-07 o 09:39
Jessenia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:00   #2753
Floria
Zadomowienie

Cytat:
Cos dziwnego dzis u mnie. Prawie mnie wyprostowalo, niewiele sie kreci, fale sie porobily . Dziwne, tak to jeszcze nie mialam. i teraz nie wiem od czego. Wczoraj byly 3 nowosci. Probowalam:
- olej z pestek winogron,
- szampon GP z dziegciem,
- maske Natur Vital. Spodziewalam sie po niej zakretow wiekszych, bo taka polecana, a tu... wrecz odwrotnie.
Wlosy dosc fajne, tzn gladsze i mniej spuszone, ale nie dosc ze slabo sie kreca, to jakies takie.. lekkie .

Ja dzis wlasnie mam dziwne. Moze nie chudziny, ale jakies lekkie, dziwne.
Jako ze ja tez na poczatku prob z pielegnacja i wszystko po kolei wyprobowuje, ze zdziwieniem stwierdzam ze zastosowanie roznych produktow naprawde bardzo roznie wplywa na wlosy, nie spodziewalam sie az takich roznic!

Polecam jednak - odwagi. Cieniowanie baaaaardzo duzo daje! Rowno sciete najczesciej sa ciezkie, przykrywaja sie nawzajem i nie maja szans sie "pokazac". A jak fryzjer zepsuje, to coz, trudno, odrosna przeciez. Moim zdaniem warto zaryzykowac. Mozesz poszukac polecanych fryzjerow w Twoim miescie. Ja ostatnio (ponad rok temu ) tak zrobilam, bo tez bylam niezadowolona i balam sie isc gdziekolwiek. Pani troche za bardzo poszalala i sciela mi o wiele krocej niz chcialam ale za to naprawde fajnie - bo potem, jak urosly, to do tej pory sie ukladaja dobrze! Wiec warto poszukac polecanego fryzjera dla loko-falowanych.
Ja mam nadal dziwne te włosy i bardzo podobne, jak opisujesz. Ja mam normalnie jak dziecko, takie miękkie i lekkie. W dodatku w ogóle się nie haczą. Mogę ręką sobie w nich grzebać i aż do dołu nie trafiam na opór.
Dzisiaj rano umyłam pierwszy raz szamponem Joanna Naturia z pokrzywą - bardzo fajnie się myło, miałam wrażenie, że to jest delikatny szampon.
Potem dałam odżywkę Nivea long repair, i jeszcze b/s Joanna len i rumianek. No i nie wiem, może za dużo nakładałam, czy co, ale włosy mam prawie takie same jak wczoraj - bez objętości, lekko falowane. Najgorzej to wygląda na grzywce. (Zastanawiam się też, czy nie ma to może związku z okresem? Bo właśnie się pojawiło razem...)

Cytat:
Dzięki za pocieszenie oglądnęłam sobie okolice skalpu i jak na razie są bejbiki, takie na 4 cm, czyli sprzed jakiegoś 1,5 m-ca, kiedy to zaczęłam kozieradkować i wcierać olej rycynowy, którego już nie wcieram (za dużo włosów wypadało przy nakładaniu). Poczekam co będzie dalej.
Ja jakoś żadnych bejbików u siebie nie widzę, albo nie wiem jak patrzeć Wypada może trochę mniej, ale mogłyby już przestać

Obcinałam sama metodą kucykową i nie narzekam. Zrobiłam 3 warstwy i jeszcze czasami coś docinam. Nożyczki kupiłam sobie w tesco

Edytowane przez Floria
Czas edycji: 2013-11-07 o 10:05
Stary 2013-11-07, 10:16   #2754
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
E, no pohoduj je jeszcze, całkiem fajnie się kręcą.
tak mi mów tak mi dobrze bo krótkie mnie kusza okropnie , a przez Was mam zamęt w głowie
Wieczorem zrobiłam w końcu żel lniany- dziś mega pokręcone - ale strączki- i nie wiem jak je "rozczesać" wyglądam jak mokra włoszka
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:18   #2755
wikaa24
Rozeznanie

Łiii u mnie dzis mega mieciutko <3 tylko ciagle nie umiem utrzymac trwalosci lokaskow wilgotne sa super wgl nienapuszone,a potem juz klops... czy jedwab GP zmniejsza u Was puch i utrwala?czy tylko zabezpiecza konce?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
wikaa24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:19   #2756
Floria
Zadomowienie

Cytat:
tak mi mów tak mi dobrze bo krótkie mnie kusza okropnie , a przez Was mam zamęt w głowie
Wieczorem zrobiłam w końcu żel lniany- dziś mega pokręcone - ale strączki- i nie wiem jak je "rozczesać" wyglądam jak mokra włoszka
Musisz odcisnąć, najlepiej przez szmatę (harmonijkować), aż do miękkości żelu.
Stary 2013-11-07, 10:20   #2757
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Odgnieść.
NIE ROZCZESYWAĆ!
Bierzesz bawełnianą koszulkę, nieużywaną chustę (gładką) lub po prostu robisz to suchymi rękami. I ugniatasz włosy jak do harmonijkowania. Żel wtedy odpuszcza i zostają ładne miękkie włosy.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

Cytat:
Napisane przez wikaa24 Pokaż wiadomość
Łiii u mnie dzis mega mieciutko <3 tylko ciagle nie umiem utrzymac trwalosci lokaskow wilgotne sa super wgl nienapuszone,a potem juz klops... czy jedwab GP zmniejsza u Was puch i utrwala?czy tylko zabezpiecza konce?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Zmniejsza puch, ale na pewno nic nie utrwala.
Stary 2013-11-07, 10:24   #2758
scrabble1
Zakorzenienie

Cytat:

//
poza tym "uprzejmie donoszę" że czuję się w skróconych włosach łysa, brzydka i ogólnie fuj. Miałam wstawić zdjęcia od tyłu, ale poza ewidentną poprawą w wyglądzie końcówek nie ma czym się chwalić. Wcierkuję, olejuję, suplementuję, żeby rosły :S
E tam, pewnie przesadzasz Wczoraj znalazłam "dziwne" filmiki na YT. Dziewczyny twierdza, że można wyhodować 1 cm włosów w tydzień (a raczej 1 cal) wcierając codziennie jakiś olej w skalp, masując go przez 1 minutę i odwracając głowę na 4 minuty w dół (jak do plunkingu)....
Widziałyście takie cuda?

Konkursomaniactwo '15
"Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
scrabble1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-07, 10:26   #2759
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
E tam, pewnie przesadzasz Wczoraj znalazłam "dziwne" filmiki na YT. Dziewczyny twierdza, że można wyhodować 1 cm włosów w tydzień (a raczej 1 cal) wcierając codziennie jakiś olej w skalp, masując go przez 1 minutę i odwracając głowę na 4 minuty w dół (jak do plunkingu)....
Widziałyście takie cuda?
Hahaha. Wtedy pewnie grawitacja powoduje, że rosną. Aż je wyciąga z głowy.
Stary 2013-11-07, 10:27   #2760
nati-mo
Rozeznanie

GG do nati-mo

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Myśl, myśl. Też wyznaję zasadę ze jak kręcone to tylko warstwowane
Zrób rozeznanie po fryzjerach i przejrzyj wątek o cieniowaniu w którym Eloe szeroko opisuje jak przemawiać do fryzjera
Przejrzałam z grubsza wątek i mam już pewien zarys i koncepcję
Cytat:
Widziałyście takie cuda?
Czarno o widzę. Może więcej by urosło jakby sie przyczepiło ciężarki do włosów na te 4 minuy

->
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości