Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz.2 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 25 40,98%
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 3 4,92%
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 2 3,28%
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 15 24,59%
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 0 0%
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 16 26,23%
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-10-20, 17:06   #2731
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
gdzieś wyczytałam że lepiej jak dziecko urodzi się w 7 mies jak by się miało urodzić w 8. Chodzi o płuca czy coś w tym stylu. Ale wiadomo najlepiej jest jak wytrzyma się do 9.
To nieprawda, im dziecko urodzi sie blizej dziewiatego miesiaca, tym lepiej. Pluca sa lepiej wyksztalcone. A najlepiej rodzic od 37 tc.
Stary 2013-10-20, 17:46   #2732
cobra115
Zakorzenienie

Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Ja mam używam uwielbiam Ją tak jak już pisałam to najlepszy ciążowy zakup zdecydowanie polecam
Kurcze kusisz, kusisz a czy ona jest taka 'podatna' na układanie, że można ją inaczej wygiąć niż w tego banana??
Stary 2013-10-20, 17:51   #2733
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Trzymam mocno kciuki za małego Dominika z wątku styczniowego. Takie przypadki zawsze dają do myślenia, że wszystko się może zdarzyć,całe szczęście to nie częste przypadki. Sama się na chwilę przestraszyłam, ale nie można dać się zwariować, będzie dobrze mamuski

Chwalę się, że wygrałam licytacje ślicznego kombinezoniku z uszkami I za całe 19 zł z przesyłką
też trzymam mocno kciuki za małego Dominika.
na pewno musimy być czujne, ale też nie mozemy popadaćw paranoję i teraz wszystkie się nakręcać, bo nic dobrego z tego nie będzie.
w najblizszej rodzinie mam 2 bratanków urodzonych sporo przed terminem. Antoś (z mojego podpisu) urodzony w 26tc i Fabian ur. w 29 tc.
obaj mają teraz po 4 lata. Antoś teraz zaczyna się rozwijać jak normalne dziecko. od równolatków odstaje jedynie motorycznie - dopiero zaczyna chodzić. natomiast Fabian ma dodatkowo porażenie mózgowe więc niewielki z nim kontakt. na przykładzie Antosia wiem, że cieżką pracą i wyrzeczeniami rodziców tak wcześnie urodzone maluszki mogą się w miarę normalnie rozwijać.
sama też jestem wcześniakiem z 31t. nawet nie wiecie, jak w pierwszej ciąży drżałam, gdy dochodziłam do 26tc, później 29 a wreszcie do tego 31... bałam się okropnie. całe szczęscie moja córeczka urodziła się po skończonym 38t. kilka dni wcześniej trafiłam do szpitala i mimo tak zaawansowanej ciąży również miałam podane sterydy na rozwój płuc. bardziej profilaktycznie, ale jednak..
mam nadzieje , że u nas na wątku żadne przedwczesne porody się nie zdarzą

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:01   #2734
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cobra115 Pokaż wiadomość
Kurcze kusisz, kusisz a czy ona jest taka 'podatna' na układanie, że można ją inaczej wygiąć niż w tego banana??
Można ją wygiąć są nawet zdjęcia w necie jak może pomóc po narodzinach malucha .Muszę tylko do niej poszewkę dokupić

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:11   #2735
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
To nieprawda, im dziecko urodzi sie blizej dziewiatego miesiaca, tym lepiej. Pluca sa lepiej wyksztalcone. A najlepiej rodzic od 37 tc.
ja też słyszałam, że w ósmym miesiącu jest niedobrze jak się rodzi dziecko, dlatego, że pęcherzyki płucne się wtedy rozwijają, niezbyt dobrze jest dla dziecka jeśli pęcherzyki są nie w pełni rozwinięte oraz że lepiej, aby się w 7 miesiącu urodziło i dostawało lekarstwa na rozwinięcie dopiero tych pęcherzyków

ale też słyszałam, że to mit, że lepiej oczywiście jak najdłużej w ciaży być

czyli jak zwykle zdania są podzielone

nie wiadomo, kto ma rację - komplikacje się zdarzają i w pierwszym wypadku, i przy prawidłowo donoszonej ciąży
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2013-10-20 o 18:16
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:27   #2736
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Poka, poka
http://allegro.pl/ff-spiworek-kombin...623996301.html

Cytat:
Potwierdzam. mój starszy brat urodził się na początku 8 m-ca i wszyscy straszyli mamę, że to bardzo źle, że lepiej się mają wcześniaki urodzone w 7 m-cu. Ale lekarz sprostował ten mit, mówiąc, że każdy tydzień dłużej w brzuchu jest bardzo ważny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:34   #2737
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
ja też słyszałam, że w ósmym miesiącu jest niedobrze jak się rodzi dziecko, dlatego, że pęcherzyki płucne się wtedy rozwijają, niezbyt dobrze jest dla dziecka jeśli pęcherzyki są nie w pełni rozwinięte oraz że lepiej, aby się w 7 miesiącu urodziło i dostawało lekarstwa na rozwinięcie dopiero tych pęcherzyków

czyli jak zwykle zdania są podzielone

nie wiadomo, kto ma rację - komplikacje się zdarzają i w pierwszym wypadku, i przy prawidłowo donoszonej ciąży
Tylko ja się nie opieram na tym co słyszałam, tylko na konkretnej wiedzy medycznej i opiniach neonatologach z którymi współpracuje mój oddział. Na oddziale walczymy o każdy dzień w brzuchu mamy, bo płuca dziecka urodzonego w 7 miesiacu są znacznie gorzej rozwinięte, niż
w miesiącu 8 czy 9 i zdecydowanie gorzej funkcjonują (brak surfaktantu).

Oczywiście można mieć swoje zdanie i wierzyć innym źródłom

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 18:36   #2738
Ela87
Zakorzenienie

Dziewczyny dla poprawy humoru. Wczorajszy kabaret o ciąży
Ja uwielbiam kabaret hrabi

http://www.dailymotion.com/video/k1H...4NbBL?start=26

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:37   #2739
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mariolasl
tak myślałam że to skomentujesz jak pisałam wyczytałam, ale nie koniecznie się z tym zgadzam, byłam ciekawa jak to skomentujecie pewnie że lepiej jak dzieć wytrzyma do 37 tyg.
Cytat:
Napisane przez thidien

tak jak napisałam: trzymam kciuki abyśmy MY wszystkie dotrwały do 38,38.

Edytowane przez uparta8210
Czas edycji: 2013-10-20 o 18:39
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:41   #2740
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Ojj dziewczyny nie nakrecajcie sie i nie szykujcie juz wyprawek do szpitala bo zadna przedwczesnie nie urodzi.ja sue balam przedwczesnego porodu az uridzilam w 1dniu 43 tyg
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:52   #2741
thidien
Rozeznanie

Cytat:
Tylko ja się nie opieram na tym co słyszałam, tylko na konkretnej wiedzy medycznej i opiniach neonatologach z którymi współpracuje mój oddział. Na oddziale walczymy o każdy dzień w brzuchu mamy, bo płuca dziecka urodzonego w 7 miesiacu są znacznie gorzej rozwinięte, niż
w miesiącu 8 czy 9 i zdecydowanie gorzej funkcjonują (brak surfaktantu).

Oczywiście można mieć swoje zdanie i wierzyć innym źródłom
dlatego najlepiej zawsze pytać lekarza - oni się chyba mitom "nie dają" bo w internecie albo od znajomych to takich rzeczy można się dowiedzieć.... że ho ho
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 18:55   #2742
teQiba
Moderator

Sliczny, a cena rewelacyjna
Stary 2013-10-20, 19:05   #2743
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Można ją wygiąć są nawet zdjęcia w necie jak może pomóc po narodzinach malucha .Muszę tylko do niej poszewkę dokupić
Kurde, to mogłam ją kupić jak była promocja w smyku ale ona chyba nie ma tego granulatu w środku nie??
Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

ja te babę uwielbiam
Stary 2013-10-20, 19:18   #2744
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
ja te babę uwielbiam
No ja w sumie nie tyle kabaret, co tę babkę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:32   #2745
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja mam dokladnie to samo, co tydzień wydaje mi się że czuję ruchy wyżej a ostatnio zauważyłam że brzuszek zrobul mi się taki "ciążowy" bardziej, twardy i napięty a nie taka galareta jak do tej pory
A ja do tej pory miałam twardy i okrągły brzuch, a teraz mi się robi miękki
I znowu przytyłam. Najgorsze jest to, że nie chcę jeść słodyczy, a za chwilę wpieprzam ciasto, bo teściowa przyniosła

Cytat:
http://allegro.pl/ff-spiworek-kombin...623996301.html

Potwierdzam. mój starszy brat urodził się na początku 8 m-ca i wszyscy straszyli mamę, że to bardzo źle, że lepiej się mają wcześniaki urodzone w 7 m-cu. Ale lekarz sprostował ten mit, mówiąc, że każdy tydzień dłużej w brzuchu jest bardzo ważny
Ale piękny ten kombinezon
Ja widziałam fajny w lumpie za 15 zł, ale był brązowy w kwiatki i nie wiem czy to się nada dla chłopca? Bo póki co staram się kupować neutralne ciuszki, bo niby wiem co będzie, ale wszystko się jeszcze może zmienić

I chyba mnie jakaś infekcja łapie, bo coś mnie przez chwilę swędziało Dobrze, że we wtorek mam wizytę u gina. Te antybiotyki mnie wykończą
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:39   #2746
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Sliczny, a cena rewelacyjna
z ceną to na prawdę mi się udało

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Ja widziałam fajny w lumpie za 15 zł, ale był brązowy w kwiatki i nie wiem czy to się nada dla chłopca? Bo póki co staram się kupować neutralne ciuszki, bo niby wiem co będzie, ale wszystko się jeszcze może zmienić
Kwiatki to taki mało męski wzór Ja z podobnych obaw wybrałam kombinezon uniwersalny
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:41   #2747
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję Wam za miłe przyjęcie i dobre słowa . Widzę, że rozmawiacie o kupnie wózka/laktatora itp., nie uważacie, że to jeszcze za wcześnie na takie zakupy?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Pytam bo wczoraj sama oglądałam dziecięce śpioszki itd. i z trudem się powstrzymałam, żeby czegoś nie kupić.
Ja nie uważam że to wcześnie, w końcu to już 5-ty miesiąc Ja kupuję albo rozglądam się za różnymi rzeczami nie ze względu na wydatki, ale z tego że coraz ciężej mi z tym brzuchem chodzić. I po prostu nie wiem czy za miesiąc albo dwa będę miała siłę i ochotę łazić po sklepach.

Cytat:
A ja do tej pory miałam twardy i okrągły brzuch, a teraz mi się robi miękki
I znowu przytyłam. Najgorsze jest to, że nie chcę jeść słodyczy, a za chwilę wpieprzam ciasto, bo teściowa przyniosła

I chyba mnie jakaś infekcja łapie, bo coś mnie przez chwilę swędziało Dobrze, że we wtorek mam wizytę u gina. Te antybiotyki mnie wykończą
Aaaaa i się Koziemleko wygadała

Ja mam już dosyć tej choroby, jajniki mnie bolą od kichania i kasłania, nos od smarkania

Edytowane przez ag9
Czas edycji: 2013-10-20 o 19:42
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 19:53   #2748
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Aaaaa i się Koziemleko wygadała
Dokładnie to samo pomyślalam ale ja z tej wypowiedzi wywnioskowalam że córcia będziehihi
Stary 2013-10-20, 19:57   #2749
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Kurde, to mogłam ją kupić jak była promocja w smyku ale ona chyba nie ma tego granulatu w środku nie??

ja te babę uwielbiam
Nie ma i dlatego jest taka superowa

Cytat:
No ja w sumie nie tyle kabaret, co tę babkę
Lubię też tą babkę, lubię też Neonówkę, a uwielbiam Abelarda Gizę jest świetny.

Polecam każdemu kabaret Limo- Hitler płakałam ze śmiechu

Maja

Czytam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 20:00   #2750
cobra115
Zakorzenienie

Cytat:
Lubię też tą babkę, lubię też Neonówkę, a uwielbiam Abelarda Gizę jest świetny.

Jak dla mnie on jest taki inteligentny
Stary 2013-10-20, 20:04   #2751
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ja mam dokladnie to samo, co tydzień wydaje mi się że czuję ruchy wyżej a ostatnio zauważyłam że brzuszek zrobul mi się taki "ciążowy" bardziej, twardy i napięty a nie taka galareta jak do tej pory
Mi też zrobił się już taki ciążowy, że ho ho. Ostatnio miałam 2 takie dni, że skórę na brzuchu miałam tak napiętą, jak balon. Myślałam, że pęknę. I to nie wzdęcia, tylko sama skóra jakoś tak...

Cytat:
I dzisiaj troszkę smuto mi sie zrobiło, bo nie mogę zająć się wyprawką dla dziecka i muszę w końcu wziąć się za porządki w komodach
Córka mojej kuzynki ma dopiero 5 miesięcy, więc kuzynka jeszcze używa dziecięcych ciuszków, więc poczekam sobie na ciuszki i nie wiem na czym stoję. Nie wiem jakie rozmiary ciuszków jak już to kupować Ile jakich i w ogóle same wątpliwości Chciałabym kupić kombinezonik, ale nie wiem jak gruby a jak kupię 62 i dziecko będzie naprawdę za małe na taki? To co ja z tym kombinezonem zrobię w lato? Nie chcę kupować za dużo ciuchów, bo boję się, że nie wykorzystam wielu i wiele kasy pójdzie... Łózeczka, wózeczka jeszcze nie kupie, bo gdzie ja to postawie? Chciałabym już zająć się moim dzieckiem, ale wszystko sprowadza się do porządku i przemeblowywania pokoju ale jak otworzę te nasze komody to mi cycki opadają Od jutra niestety muszę się za te niefajne porządki zabrać... Stos papierów, umów, pudełek od telefonów, czytników i innych sprzętów...
Musiałam się wyżalić. Aż lekkiego kopa dostałam idę wziąć kąpiel i przemyśleć wszystko
Może poczekaj Ela na to słynne wicie gniazda, to zrobisz to bez przymusu

Kombinezon śliczny, te uszka zawsze są rozbrajające

Cytat:

Też ją uwielbiam - wczoraj było dużo staroci, ale u nich te skecze nijak się nie starzeją i za każdym razem śmieszą

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Ja nie uważam że to wcześnie, w końcu to już 5-ty miesiąc Ja kupuję albo rozglądam się za różnymi rzeczami nie ze względu na wydatki, ale z tego że coraz ciężej mi z tym brzuchem chodzić. I po prostu nie wiem czy za miesiąc albo dwa będę miała siłę i ochotę łazić po sklepach.
Ja też kupuję, ja jestem niemal na półmetku i nie sądzę, żeby to za wcześnie było Dzisiaj przeglądałam ciuszki od szwagierki, ale mało niestety, bo praktycznie same miała baardzo chłopięce

Poza tym teraz zerka na mnie pusta szafka na ciuszki, kosmetyki i inne oprzyrządowanie dla Ulki

Drugie serce

Edytowane przez mmhym
Czas edycji: 2013-10-20 o 20:06
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:12   #2752
cambria04
Rozeznanie

Witajcie! Udało mi się co nieco nadrobić !
Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miała któras z Was kryształy szczawianu wapnia a jesli tak to co powiedział Wasz lekarz?
Ja w poprzedniej ciąży miałam podobne wyniki, wogóle mam do tego skłonność genetczną, podobno skład wody ma też jakiś wpływ... Mi lekarz polecił pić wodę JANA - taka lecznicza, ale nie śmierdzi na szczęście rzeczywiście byly efekty

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!
U mnie trochę sie pokomplikowalo Od wczoraj mam skurcze (twardnienie czy tez stawianie macicy). Ma to juz któraś z Was?
Teraz jestem w 21 tygodniu (! co było dla mnie nielada szokiem kiedy dziś sprawdziłam kalendarz ciąży na edziecko) i mam tak nawet często, ale pojawiło się już dobre tygodnie temu... Na razie biorę magnez. Myślę, że to już ćwiczenia przed porodem u mnie

Cytat:
Karolcia Ja kupiłam oryginalną i jest to najlepszy zakup jaki zrobiłam w ciąży .Uwielbiam tą poduszkę niesamowicie odciąża kręgosłup i jak trzeba to i można się do niej przytulić .
Też mam tą poduszkę i polecam Myślę, że warto zainwestować w oryginał - jest taka miękko-twarda, w każdym razie wypełniona czymś fajnym

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Jeszcze rodzice mnie z równowagi wyprowadzili - od 3 dni klocimy sie o kupę dziecka, a raczej jej brak. Tez macie nadgorliwych dziadków??

Co do szczepień my szczepilismy refundowanymi. Jakoś nie mam przekonania do skojarzonych - moim zdaniem za duże obciążenie dla małego organizmu.
Jak bym czytała o mojej mamie i babci na dodatek... Mieszkamy razem więc śmiem twierdzić, że mam gorzej Nawet dziś babcia za mną chodzi, że mam małemu dać coś jeść na kolację, mało je na noc, o 19 mu nie wystarczy i zaczyna swój wywód...

Cytat:
Ja biorę witaminy jak mi się przypomni. A dokładniej jak przypomni mi moje ciało. Mam skurcz czy coś
Wy wszystkie tak? Czuję się jak wyrodna matka
Też się zaczęłam zastanawiać co ze mnie za mamuśka jak zapominam o tych witamnach, czasem magnez co drug dzień wezmę

Wogóle to coś mój mój gin skąpi na badaniach - miałam tylko raz skierowanie na mocz i morfologię, na ostatniej wizycie w zeszłym tygodniu powiedział że da mi za kolejne 3 Zrobię sobie sama wcześniej ...

Wy już macie tyle rzeczy A ja już 21 tyg i nie znam płci muszę czekać do 5 listopada do połówkowego (nie za późno będzie?)
W sumie jest mi już obojętne co będzie, ale denerwuje mnie np taka sytuacja, że na urodzinach teściowej życzą jej wnuczki Aż mi się na złość chce chłopczyka

Trzymam kciuki za wcześniaczka z mam styczniowych, mam nadzieję, że u nas nic takaiego się nie zdarzy...

Oglądacie ten dokument o in vitro? Niesamowite to jest...
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 20:25   #2753
teQiba
Moderator

Cytat:
Wlasnie obejrzelismy z TZ - rewelacyjny

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Ten na TLC? Ja ogladalam i strasznie mi sie plakac chce jak przedstawiaja historie konkretnej pary - to co czuja musi byc okropne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-10-20, 20:46   #2754
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość

Chodzi o ten na TLC oglądałam ostatnio i szczerze dopinguje te pary by im się udało jak najszybciej i by nie stracili nadziei

Cytat:
Wlasnie obejrzelismy z TZ - rewelacyjny
to polecam ogólnie Abelarda Gizę dzisiaj tż puścił mi jakiś jego nowy skecz i poprostu płakaliśmy ze śmiechu.

Maja

Czytam
Stary 2013-10-20, 21:08   #2755
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Jeszcze raz dziękuję Wam za miłe przyjęcie i dobre słowa . Widzę, że rozmawiacie o kupnie wózka/laktatora itp., nie uważacie, że to jeszcze za wcześnie na takie zakupy?

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Pytam bo wczoraj sama oglądałam dziecięce śpioszki itd. i z trudem się powstrzymałam, żeby czegoś nie kupić.
Moim zdaniem nie za wcześnie jeśli jest okazja - tak jak powiedziała teQiba - i mogę kupić coś taniej - czemu nie? Albo jak stwierdziła Ela - chodzi o rozłożenie wydatków. U mnie oba argumenty wchodzą w grę

Cytat:
Chwalę się, że wygrałam licytacje ślicznego kombinezoniku z uszkami I za całe 19 zł z przesyłką
Świetny

Cytat:
I dzisiaj troszkę smuto mi sie zrobiło, bo nie mogę zająć się wyprawką dla dziecka i muszę w końcu wziąć się za porządki w komodach
Córka mojej kuzynki ma dopiero 5 miesięcy, więc kuzynka jeszcze używa dziecięcych ciuszków, więc poczekam sobie na ciuszki i nie wiem na czym stoję. Nie wiem jakie rozmiary ciuszków jak już to kupować Ile jakich i w ogóle same wątpliwości Chciałabym kupić kombinezonik, ale nie wiem jak gruby a jak kupię 62 i dziecko będzie naprawdę za małe na taki? To co ja z tym kombinezonem zrobię w lato? Nie chcę kupować za dużo ciuchów, bo boję się, że nie wykorzystam wielu i wiele kasy pójdzie... Łózeczka, wózeczka jeszcze nie kupie, bo gdzie ja to postawie? Chciałabym już zająć się moim dzieckiem, ale wszystko sprowadza się do porządku i przemeblowywania pokoju ale jak otworzę te nasze komody to mi cycki opadają Od jutra niestety muszę się za te niefajne porządki zabrać... Stos papierów, umów, pudełek od telefonów, czytników i innych sprzętów...
Musiałam się wyżalić. Aż lekkiego kopa dostałam idę wziąć kąpiel i przemyśleć wszystko
Jak czegoś nie wiesz, to od tego masz nas zazdroszczę Ci, że jak zrobisz porządek to będziesz jednak miała miejsce, żeby chować żeby Dziecia. A ja? ja wszystko układam w pudełkach za szafą, pod fotelami, za szafką od tv i gdzie sie da, o miejscu w szafkach moge zapomnieć

Koziemleko - jak tak samo łykam witaminy - jak mi wpadną w rękę albo mnie skurcz złapie

Kupiłam dzisiaj fotelik jestem mega hepi i chyba będę z nim spać

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:28   #2756
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

widzę, że Was zakupy dla dzieci również tak cieszą

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:30   #2757
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
widzę, że Was zakupy dla dzieci również tak cieszą
Mnie cieszy, że mam z głowy i za dobre pieniądze

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 21:38   #2758
kate1623
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

kurczę tylko nie śpij w nim a tak szczerze gratulacje za udany zakup

Mi się marzy fotelik taki jak widziałam na warsztatach bezpieczny maluch, ale nigdzie w necie nie mogę go znaleźć To był maxi cosi różowy z wyszywanymi gwiazdkami prześliczny

Maja

Czytam
Stary 2013-10-20, 22:41   #2759
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

dziewczyny czy wy bierzecie jakeis witaminy? ja biore tylko kwas foliowy, gin mi kazal do konca ciąży. w ostatniej ciązy kupowalam prenatal a teraz nic nie biore bo juz mam dosc tych wszyskich lutein, duphastonow i narazie nie kupowalam nic.
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-20, 22:43   #2760
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
tak myślałam że to skomentujesz jak pisałam
to dobrze myslalas

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości