|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2732 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za wsparcie. Wkladka czysciutka wiec sie uspokoiłam a jak jutro cos zauwaze to od razu lece do szpitala. Dziękuję Wam jeszcze raz
![]()
#2733 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie raczej wszystko dobrze, tylko bardzo często mnie pociąga na wymioty, a nic nie poleci. Może to i dobrze, bo w pracy co chwile musiała bym w łazience siedzieć, a właśnie mamy jej remont ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli głowa boli przez zbyt niskie, to Maluszkowi na bank to nie szkodzi ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Przykro, że siostra tak młodo ten zawał miała... Mój Tata też przeżył zawały, ale On w późniejszym wieku. Nam nic nie będzie!!! ![]() Cytat:
![]() A pogrubione - nie wiem, czy rozumiem pytanie... Bo białka w moczu w ogóle nie powinno być.
![]() |
#2735 |
Zadomowienie
|
Tasia dziekuje
![]() Dzis snila mi sie coreczka , nosilam ja na nosidelku przy klatce piersiowej, jaka ona byla kochaniutka, te wloski, ten nosek, te male raczki.. jak sie obudzilam to poczulam taka mega chec by juz, wlasnie teraz ladnie lezala ze mna obok lozka, cos pieknego. Hih tylko ciekawe czy to napewno bedzie dziewczynka , bo jak narazie mi nic nie wiadomo. Mamuska masz sie fajnie, ze jak sie nie powiedzie sprawdzenie plci to zaraz na inny termin. Wyobrazam sobie twoje nie doczekanie co to za plec bedzie. Trzymam kciuki.
![]() |
#2736 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wiem, że tak naprawdę to nikt tak nie robi i zawsze jak coś to pracodawca sugeruje zwolnienie, ale zmuszać też do niego nie może ani robić z tego powodu łaski ![]()
![]() |
#2737 |
Rozeznanie
|
Czesc. Pisalyscie o krwi z odbytu- napewno nie. Temat hemoroidow znam dobrze bo niestety mam je od kilku lat i nie moglabym sie tak pomylic..mam nadzieje ze dziś będzie wszystko dobrze. Milego dnia
#2738 | ||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też mam teraz mierzyć w domu i robić notatki ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie też dziś taka pogoda że nie ma co rolet nawet dźwigać ![]() dziś w planach zupka brokułowa mmm ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2742 |
Zadomowienie
|
Tasiu , no mam nadziej, że będzie dobrze
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Angelika_2014 Ja przez pierwsze 2 tyg jak już dowiedziałam się o ciąży też nie miałam wsparcia w mężu, tylko że u mnie hormony szaleją i potrafiłam się ostro pokłócić z nim...sama nie umiałam zapanować nad moimi emocjami...ale byłam wykończona już moim złym samopoczuciem, a tu jeszcze gadanie jego że ciąża to choroba itp, nie potrafił mnie zrozumieć.. Ale zauważyłam, że teraz chyba zaczyna dochodzić do niego mój stan, już jest bardziej wyrozumiały ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-02-12 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Wtajemniczenie
|
a pochwalę się Wam, że jestem po rozmowie z szefostwem i tak pozytywnie mnie zaskoczyli, że nie mogę ciągle wyjść z podziwu na ich reakcję
![]() ![]() ![]()
#2744 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2746 | ||
Rozeznanie
|
[QUOTE=Aisog1987;45104574]U mnie w firmie nie zmieniają umowy. Koleżanka wychodzi teraz godzinkę wcześniej czyli po 7 godzinach pracy z racji tego że matka karmiąca, ale płaca jej normalnie za 8 godzin, tylko szkodliwe jej płacą za 7 godzin. Myślę, ze o to chodzi, tak?
![]() Nie, chodzi mi o coś innego. Godzina na karmienie należy się każdej matce karmiącej i wlicza się do czasu pracy jako przerwa. Dlatego nie zmienia się umowy. Kobiety pracują 7 godzin, a otrzymują pensję za 8 godzin. Mi chodzi o przepis, który mówi, że jeśli kobieta zmiejszy etat pracy np. na 7/8 to przez rok jest chroniona przed zwolnieniem. Do tego, może wykorzystać godzinę na karmienie. Czyli płacone ma za 7 godzin a pracuje 6. Tylko trzeba pamiętać, że dotyczy to kobiet zatrudnionych na umowę o pracę na czas nieokreślony. ---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- [QUOTE=Tasia34;45105800]No mnie właśnie chyba przez wysokie ciśnienie dziś ta głowa tak bolała... Codziennie mierzę, bo biorę leki, i dziś trochę za wysokie było. Do tego wieczorem krew z nosa mi poszła, ech :/ Tasia, mnie już drugi dzien boli głowa, w nocy budziłam się a rano nieprzytomna, Wziełam poł tabletki apapu, bo już nie mogę.Nadal mnie ćmi trochę. Nie mam cisniomierza, dopiero w sobotę wezmę od teściowej. Ide jutro na pobranie krwi, wiec poproszę o pomiar. ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- [QUOTE=niki19;45107661]Hej ![]() ![]() No ja też się zdziwiłam ,że dała mi od razu skierowanie do szpitala ![]() ![]() lepiej dmuchać na zmine, a jeśli przy okazji dostałaś bonusy to super ![]() Mój lekarz z powodu ciśnienia dał dziewczynie przede mną skierowanie do szpitala, ale ona z duży brzuch miała. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2747 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W nocy obudził mnie krwotok z nosa. Siedziałam nad kiblem, plułam krwią i z nosa ciurkało. Dość długo to trwało, masakra. Aż się boję wychodzić dziś z domu, a muszę iść z Krzysiem do przychodni... :/
![]() |
#2748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma sensu martwić się na zapas. ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Oj, nie dobrze. Skonsultuj to z lekarzem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2750 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Sama jestem ciekawa jak to jest. A jak się nie złoży wniosku o tę przerwę na karmienie to mogą nas o tak.. zwolnić o powrocie?? Dziewczyny, czy śpicie jeszcze na plecach? Ja wcześniej spałam tylko na plecach. Teraz jakoś tak lubię czasem pospać na boku jednym bądź drugim, ale wiem, że później będzie trzeba już tylko spać na lewym boku ![]()
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() A jeśli chodzi o godzinę krótszą pracę to u mnie wszystkie koleżanki wychodzą o 15, a nie w czasie dnia. Jak wracały z macierzyńskiego to w rozmowie z kadrową ustalały jak chcą tą godzinę odebrać i nie było potrzeby pisania formalnych wniosków ![]() A ja śpię ciągle na boku, bo tak mi najwygodniej.
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
boli mnie zoladek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Niestety mój Tż to zupełnie inny przypadek. Dziwny. Rozmowa nie pomoże...bynajmniej nie pomogła żadna z przeprowadzonych. ![]() Cytat:
Mój problem ma nieco inne podłoże. Bardzo chciała bym o nim porozmawiać ale to nie jest odpowiednie miejsce na tak osobiste wyznania....a szkoda. Zastanawiałam się nawet nad pójściem do specjalisty. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Krzyk na niego nie działał nigdy. Mnie pomaga ale zauważyłam, że nic tym i tak nie zyskuję. ![]() Nerki....antybiotyk. Przeciwbólowe NO-SPA .... jest zdecydowanie lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~ Pewnie zaraz uskutecznicie na mnie ![]() Od paru dni moje czarnowidztwo osiągnęło apogeum. Mam takie okropne wrażenie, że przez te antybiotyki, które przyjmowałam coś się stało z dzieckiem. Nie czuje już bulgotań od 3/4 dni i boje się, że już w brzuszku nic nie ma... W poniedziałek mam wizytę ale do tego czasu chyba oszaleję. Piersi mnie nie bolą, nie mam już żadnych objawów ciążowych ... jakby się wszystko skończyło ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2757 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wyczytałam w wypożyczonej książce że Maluch w brzuchu mamy nie podlega grawitacji. Już teraz wiem skąd ma tyle siły na te wszystkie fikołki ![]() Czuję się dziś dobrze, mdłości nie ma od jakiegoś czasu ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2758 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez uwielbiam na brzuszku spac ale odkad dowiedzialam sie ze jestem w ciazy nie spie, choc czasem to tak mi teskno za ta pozycja ze szok. Na bokach to tez spie, przewracam sie z lewego na prawy za kazdym razem budzac sie kiedy zmieniam bok, nie wiem czemu. Moze dlatego ze wmowilam sobie ze nie wolno robic mi gwaltownych ruchow? Choc nawet nie wiem czy to prawda. ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cześć,
odebrałam dziś wyniki posiewu. wyszedł jałowy ![]() ![]() Padam ze zmęczenia. TŻ przez chorobę jest od soboty w izolatce (sypialni) dzięki czemu i ja i synek jesteśmy zdrowi ale za to nie mam w ogóle chwili na odpoczynek. Jeszcze kilka takich dni i ![]() Robię własnie owoce zapiekane pod kruszonką z lodami waniliowymi. Jak któraś ma ochotę zapraszam ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do białka, to w ciąży w niewielkich ilościach może się pojawiać. Gdzieś na portalu dla kobiet w ciąży znalazłam normę ale teraz nie chce mi się szukać ![]() Moja ginka też powiedziała, że tak jak ja mam ślad białka to w ciąży może się pojawiać i nie ma co się martwić. Dopiero duże ilości są powodem do niepokoju. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Angelika, gorzej by było gdybyś nie wzięła antybiotyku. Lekarze wiedzą co robię. W poprzedniej ciąży dostawałam dożylnie antybiotyk przez 10 dni i synek urodził się zdrowy jak ryba ![]() Ruchy na początku są nieregularne więc nie martw się jeśli przez pewien czas ich nie czujesz ![]() Ciesz się, że nieprzyjemne objawy minęły i ciesz się ciążą ![]()
![]() |
#2760 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:15.