|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2701 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Ciesz się Dopóki nie mdlejesz od bardzo niskiego ciśnienia, to im niższe, tym lepiej. Łeb mnie boli jak cholera...
|
|
#2702 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętaj, że prawo Cię chroni. Za 1,5 roku sytuacja może się zmienić. Do tego zmiejsz etat na 7/8 to bedziesz miała kolejny rok. Nie zadręczaj się czymś na co nie masz wpływu
|
|
|
|
|
#2703 |
|
Rozeznanie
|
u mnie ciśnienie przed ciążą często wynosiło ok 90/60. Ostatnio położna zmierzyła mi na 110/75 więc zbliżam się do normy. Mam nadzieję, że nagle nie zacznę mieć podwyższonego ciśnienia...
|
#2704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
W ciąży norma jest do 140 na 90. Przed ciążą miałam 110/50 120/60 |
|
|
|
|
#2705 |
|
Raczkowanie
|
no przy niskim troche mnie boli ale ja z reguły mam niskie wiec zeby bolała musi byc naprawde niskie
|
|
|
|
#2706 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za 15tcNo własnie, ja mam termin na 5/08 i zaczynam dziś 16tc Cytat:
![]() U mnie dziś była lasagne ze szpinakiem wszyscy się zajadaliśmy.Co do ciśnienia to ja mam najczęściej ok. 98-105/ 54 i moja ginka powiedziała, że super wyniki ![]() Ja na wizytach miałam 130/65 i raz 140/70 i ginka kazała mi mierzyć w domu. jeśli wychodziłoby podwyższone ciśnienie to miałam się zgłosić wcześniej na wizytę. U mnie okazało się, że w domu, bez stresu mam niskie i prowadzę sobie notatki, które pokazuję gince na wizycie.
|
|
#2707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w pracy było akurat bardzo OK, nawet szli mi na rękę i dlatego tym bardziej jest mi głupio, ale już raz poroniłam i wolę słuchać lekarza, żebym później nie miała sobie nic do zarzucenia . Też się staram nie zadręczać..---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Byłam dziś w LIDL-u. Jakie śliczne te ubranka
|
|
#2708 |
|
Rozeznanie
|
ja za 11 dni mam usg na plec dziecka i juz sie nie moge doczekać tylko wkurza mnie takie gadanie wszystkich dookoła ze jak mam dwie córki to teraz musi byc chłopiec i mój Tż tez mi dzis powiedział ze po cichu liczy na chłopca a ja wiadomo ze fajnie by było miec teraz chłopca ale ja tak samo mocno sie uciesze jak bedzie dziewczynka Zuza bedzie miała siostrę w podobnym wieku bo moja Weronika zaraz zacznie sie rozglądać za chłopakami i tyle bedzie ze wspólnej zabawy :p
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
?Rozumiem, że może Cię wkurzać takie gadanie. Z tego co napisałaś, to faktycznie dla Zuzy lepsza by była siostrzyczka niż młodszy brat .
|
|
#2710 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam młodszego brata i tez równo ta sama różnica wieku 2 lata 3 miesiące i pamietam ze zawsze marzyłam o siostrze a z bratem biłam sie i kłócilam całe dzieciństwo :p
|
|
|
#2711 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Po długich namysłach doszłam do wniosku, że idę w uniwersalne połączenie do granatu czyli łososiowa lub koralowa. Tylko ciekawe, czy gdziekolwiek taką dostanę.Cytat:
![]() Wczoraj spędziliśmy ponad 6 godzin w centrach handlowych, szukając garnitur, buty, koszulę. Podziwiam sama siebie, że udało mi się to przetrwać i jednocześnie boję się, bo czeka mnie to jeszcze raz, tym razem w poszukiwaniu sukienki i marynarki. Podzieliłam już sobie szafę na rzeczy, w które uda mi się zmieścić w ciąży i całą resztę. Chyba nie wydam aż takiego majątku na ciuchy ciążowe jak przypuszczałam. ![]() A za tydzień w sobotę jedziemy z TŻ odebrać w końcu nasze pierwsze wspólnie kupione auto.
|
|||
|
|
|
#2712 |
|
Zadomowienie
|
Byłam w bibliotece - jest 2 bloki dalej...wzięłam 2 książki i musiałam zapłacić 50 zł kaucji
Musze dobrze pilnowac pokwitowanie bo jak zgubie to pieniedzy nie oddadzą Wtedy bardziej by mi sie oplacilo te ksiazki kupic uzywane na allegro....Dobrze ze nie chciałam wiecej ksiazek bo i tak nie miałam tyle pieniedzy, wrocilam i mam 2 zl w portfelu...
|
|
|
|
#2713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ty umiesz mnie pocieszać ci powiem Ale czasem mnie też nie pokoi ten ból w skroniach.. myślałam że to właśnie przez problem z ciśnieniem. A jeśli problem z ciśnieniem to już na pewno małemu szkodzi. Twin--maid podaj adresa to ci wyślę bitki bo mam tego mnóstwo po świnobiciu :P a i dziękuję ci za cierpliwe tłumaczenie mi tej sprawy z trymestrami hihi buziaczek za to mamuska ale super że poznasz płeć ale wierzysz w to tak w 100%? No wiesz , że to różnie jest.. raz mówią że chłopczyk przez całą ciąże a wychodzi dziewczynka :P oj mojego TZ tak miała :P ale mimo to fajnie jest wiedzieć ale ile w tym prawdy :PA gadaniem się nie przejmuj czy to chłopiec czy dziewczynka będzie tak samo kochane dziecko Z rodzeństwem to tez miałam ciężko, ze starszą siostrą co chwilę się biłam a młodszy brat obrywał jak tylko coś mi nie pasowało, ale zawsze trzymałam z nim niż z sis i tak jest do dziś ![]() h4linka nie przejmuj się taka szefową
|
|
|
#2714 |
|
Wtajemniczenie
|
H4alinka a może kolor mietowy do granatu pasuje ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2715 |
|
Zadomowienie
|
H4linka przecież możesz też jakiś ładny niebieski żakiecik
a z tym chyba nie będzie problemu
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2716 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jakie to fajne uczucie, miałam powera przez cały dzień. Jeszcze mieliśmy super pogodę, słoneczko świeciło i poszliśmy na popołudniowy spacer. Wiosnę było czuć w powietrzu ![]() Dziś rano, niestety, miałam znowu spotkanie z toaletą. ale tak jak piszesz lepiej co 3 dni niz codziennie. Cytat:
Ja mam cały czas ochotę na kwaśne i kupiłam sobie nawet kilka bardzo kwaśnych lizaków i jak mnie łapie ochota to chodzę z lizakiem w buzi. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2717 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2718 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, nie wiem co robic! Byłam w łazience że tak powiem na posiedzeniu i jak sie wycieralam to zauwazylam na papierze rozowa krew. Jak pojawi sie jeszcze na wkladce to chyba pojadę na pogotowie. Do tej pory nie bylo u mnie ani grama krwi. Czy moze nie potrzebnie panikuje? Mój lekarz jest w Kenii
|
#2719 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nic nie pomogło tłumaczenie, że nie mieszkam na miejscu i dojechać z roczniakiem do rejestracji która trwa u nich aby 30 minut z samego rana będzie mi bardzo ciężko ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
|
|
#2720 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2721 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
będzie przeprowadzaka Cytat:
i wracasz i sie okazuje jaki pracodawca czy masz do czego wracac, czy wypowiedzenie w dłoń dostajeszno i brawa za udaną wizytę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba, że bardzo się zdenerwujesz to według mnie możesz pojechać do szpitala, powiedzieć, że zauważyłaś małe krwawienie i powinni Ci zrobić usg a Ty się przynajmniej uspokoisz |
|
|
|
|
#2723 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-11 o 21:08 |
|
|
|
|
#2724 |
|
Zadomowienie
|
Tasiu Mi też sie wydawało że w miarę na granicy
ale pielęgniarka powiedziała, że troszkę za wysokie, a ostatnio już miałam 120/ 60.Powiedziała, ze teraz m am dobre.. Jednak przed ciąża miewałam nawet 160/90, ale nie jakoś często...To troszkę się uspokoiłam ![]() Sporo starsza ode mnie, ale jak na zawał to młoda, bo ma 44 lata...pół roku była na zwolnieniu bo ma straszne wyniki i cukrzycę...W rodzinie najbliższej to był pierwszy zawał...Rodzice mimo wysokiego ciśnienia jakoś się trzymają ![]() Właśnie te geny przez to mamy większe ryzyko, co nie znaczy, że musimy mieć
|
|
|
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Dziwne bo od wczoraj wogole sluzu nie mam ale nie mam żadnych dolegliwości takze narazie sie nie martwię szczególnie ze słucham sobie swojego maluszka przez dopplera i to mnie bardzo uspokaja
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Jutro mam wizytę w szpitalu z lekarka ze względu na tarczyce oczywiscie nie zbada mnie ginekologiczne bo tu w Uk jak jest ciaza prawidłowa to wcale nie badają....ale jeśli bede miała do jutra znowu ten galaretowaty sluz albo bole brzucha to napewno jej o tym powiem moze mnie skieruje do ginekologa szczególnie za bardzo duzo sie denerwuje w ciazy i brzuch mnie od tych nerwów zawsze boli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez mamuska11 Czas edycji: 2014-02-11 o 21:12 |
|
|
|
#2726 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny tak sobie weszłam na mamy październikowe i jedna bedzie mieć trojaczki wkleiła fotkę
|
|
#2727 |
|
Zadomowienie
|
NO white cafe obserwuj
i nie denerwuj się ![]() i tak jak tu kobitki radzą, jedź na IP w razie ponownego krwawienia.
|
|
#2728 |
|
Zadomowienie
|
Mysia 111 Dokładnie uczucie cudne, bo pierwsza moja taka dłuższa przerwa
Dziś nawet rano mówię do mojego, że chyba już najgorsze minęło Ale zdążył pojechać do pracy, a ja już w objęciach sedesu Ale co parę dni dam radę, aby codziennie nie wracało, bo to zatyrać się można.---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Powiedzcie mi kochane, czy wy też macie problem z cerą? Ja mam masakryczne syfy...Bóle pleców też już zaczynam mieć, dziś z ledwościa się podniosłam po nocy...Nie orientujecie do jakiej granicy można mieć białko w moczu w ciąży ?W ogóle już nie wspominając, że ta ciąża mi zabrała urodę, marnieję w oczach Dlatego jak nie będzie córci to się zdziwię
|
|
|
|
#2729 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2730 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc ciąża robi mi dobrze ;P włoski tez mam miękkie i sypkie na dekolcie czasem wyskoczy mały pryszczek czy tam na brzuszku ale to tak moze raz na tydzien :P ale to pewnie kwestia oliwki ktora sie smaruje
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:06.

Ciesz się 
(jeśli tp masz na 5.08, jak jest napisane na 1. stronie
za 15tc
wszyscy się zajadaliśmy.
. Też się staram nie zadręczać..

Musze dobrze pilnowac pokwitowanie bo jak zgubie to pieniedzy nie oddadzą
Wtedy bardziej by mi sie oplacilo te ksiazki kupic uzywane na allegro....Dobrze ze nie chciałam wiecej ksiazek bo i tak nie miałam tyle pieniedzy, wrocilam i mam 2 zl w portfelu...

ty umiesz mnie pocieszać ci powiem 
). Na zapas się nie przejmuj!
I nic nie pomogło tłumaczenie, że nie mieszkam na miejscu i dojechać z roczniakiem do rejestracji która trwa u nich aby 30 minut z samego rana będzie mi bardzo ciężko
Nie wiem co robic.