Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-22, 15:29   #2731
malwiska
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
Same laski u nas w wątku, widzę
Wszystkie brzuszki piękne I te większe i te mniejsze.
Ja cały czas z 8 kg na plusie, więcej mi nie przybywa od długiego czasu
no ja póki co 9kg bo mi się schudło i wczoraj mi gin powiedziała że jeszcze mogę schudnąć... a pod koniec jak przytyje to tylko z powodu zatrzymania wody w organizmie
Trochę jestem zdziwiona że kolejną wizyte mam dopiero za miesiąc... bo wychodzi na to że to będzie 35t4d aa później 37t4d i dopiero wymaz mi zrobi, a na nastepnej 39t4d dopiero wymiary .... a jak nie dochodzę?? to w szpitalu mi zrobią ??
Stary 2014-05-22, 15:29   #2732
Karolinek_
Raczkowanie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
No ta dziewczyna mówiła, że miała przez kilka dni bardzo naprezoną skórę na brzuchu.. I popękalo
W ogóle to urodziła dziewczynkę przez cc i coś nie tak, bo zabrali dziecko do jakiejś kliniki.. a wszystko było w porządku, była w 39 tc. Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć
Strach o Maluszka to okropna rzecz, a najgorsze, ze nie ma jej przy sobie oby tylko sie szybko wyjasnilo

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka
Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:12   #2733
pszczola189
Rozeznanie

Ja właśnie odkryłam, ze mogę Was czytać przez telefon ale cytować sie niestety nie da.. Śliczne macie te brzuszki, takie zgrabne :P ja może sie w końcu zmobilizuje i też zrobię foto ale dziś upal :O w poniedziałek mam wizytę, nie mogę sie juz doczekac

Sent from my Lumia 610 using Tapatalk

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:47   #2734
TaTekla
Raczkowanie

Hej hej

Podczytuję Was cały czas, ale jakoś średnio się pisze, bo mam taki nacisk na nerwy, że ręce mi puchną i muszę robić przerwy w jakichkolwiek czynnościach. Godzinka robótek domowych, godzinka leżenia i tak w koło ehhhh cóż jeszcze tylko 2 miesiące

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
A to ja tak z ostatniej chwili bo zaraz po małego
Super Dusia, a miałyśmy ten sam termin. Fajnie, że masz Arka przy sobie. Mi pozostaje czekać

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Nie straszcie mnie sie rozstepy zrobily tylko na piersiach i modle sie, zeby nigdzie indziej... Najgorszy w moim przypadku jest ten cholerny cellulit nie wiem, jak sie z nim pozniej ogarne :/ no ale gdzies te kg musialy pojsc...

Dziekuje za komplementy, Dziewczynki daja wiecej radosci niz kolejna porcja slodkosci

Karolinek, ja też ma cellulit i kupiłam sobie taki masażer do ręki, taki wałek i jak siedzę w domu to sobie uda, pupę, boczki masuję. Wydaje mi się, że tam jest więcej wody niż cellulitu i szybko się go pozbędziemy

Cytat:
Napisane przez Caramel 85 Pokaż wiadomość
Dusia Bardzo zgrabnie
Karolinek brzuszek nie duży, pewnie po porodzie w mig będziesz mieć płaski.
Svelta szkoda że nie widziałaś mojej siostry 166cm wzrostu, na wadze może ze 46kg i trójka dzieci, szczęściara nie?

To i ja się pochwalę, dziś 30 tydz i 2 dzień ciąży:
ja mam dziś 30 tydz i 1 dzień i mam 2 razy większy brzuchol. Wszyscy w koło myślą, że już czas na mnie, a tu jeszcze 2 miesiące. Zgrabniutka jesteś

Cytat:
Sliczny

Kazda z nas ma najzgrabniejszy i najcudowniejszy brzuszek
A po porodzie to same sexy mamuski beda

No, no - nie inaczej same dżagi na wątku

Fame wytrzymasz jeszcze te 2-3 tygodnie i Iza będzie z Tobą , a my tymczasem nie możemy doczekać się kolejnych USG, a planowo mamy tylko miesiąc różnicy. Mam nadzieję, że nas nie opuścisz szybko i udzielisz kilku rad jak już Malutka będzie na świecie

Ja za tydzień mam USG, już nie mogę się doczekać
TaTekla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 16:57   #2735
pszczola189
Rozeznanie

Wiecie co? Fajnie, ze do Was trafiłam jakoś taki mniejszy stres czuje przed tym moim terminem..

ADAŚ ur. 26.07.2014

Stary 2014-05-22, 17:02   #2736
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
no ja póki co 9kg bo mi się schudło i wczoraj mi gin powiedziała że jeszcze mogę schudnąć... a pod koniec jak przytyje to tylko z powodu zatrzymania wody w organizmie
Trochę jestem zdziwiona że kolejną wizyte mam dopiero za miesiąc... bo wychodzi na to że to będzie 35t4d aa później 37t4d i dopiero wymaz mi zrobi, a na nastepnej 39t4d dopiero wymiary .... a jak nie dochodzę?? to w szpitalu mi zrobią ??
No to zdecydowanie za późno na wymaz, bo na wyniki trzeba czekać około 7 dni, więc w tym czasie możesz spokojnie urodzić
I to, że dopiero za miesiąc wizyta ja już miałam mieć poprzednio co 3 tygodnie (czyli powinnam była w zeszły piątek iść do doktor), ale ze trafiłam do szpitala to umówiłyśmy się z doktor na jutro
Więc ja czekam z niecierpliwością na jutrzejszy wieczór
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 17:36   #2737
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Dusia Bardzo zgrabnie
Karolinek brzuszek nie duży, pewnie po porodzie w mig będziesz mieć płaski.
Svelta szkoda że nie widziałaś mojej siostry 166cm wzrostu, na wadze może ze 46kg i trójka dzieci, szczęściara nie?

brzuszek malutki
same dżagi

malwiska troszkę za późno chyba chce cię widzieć
ja mam teraz wizytę na 10 czerwca w sumie za 3 tyg i mam mieć już wynik GBS bo na niego się czeka a to nigdy nie wiadomo..

A muszę się dokładnie dopytać bo słyszałam że jak akcja się wcześniej nie rozkręci to przy cukrzycy kładą cię wcześniej do szpitala i wywołują..
Ja jutro mam jeszcze jedną wizytę to się dokładnie dopytam lekarza co i jak

Dziś zrobiłam zakupki w Rossmannie i jeszcze przekąski do torby i by w sumie wsio było..
tylko kółko dmuchane dokupie

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 17:37   #2738
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
Dziś zrobiłam zakupki w Rossmannie i jeszcze przekąski do torby i by w sumie wsio było..
tylko kółko dmuchane dokupie
A co dobrego kupilas?

Stary 2014-05-22, 17:52   #2739
Fame
Zakorzenienie

Ja miałam wczoraj wymazy i u mnie 35 tc.

Dopiero moja ciocia położna pooprowadzala mnie po trakcie, pokazała wszystko co i jak, wytłumaczyła i nawet nie wiedziałam ze z izby przyjęć jest specjalna winda prosto na porodowke. Teraz jak już wszystko wiem to czuję się spokojniejsza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez Fame
Czas edycji: 2014-05-22 o 17:53
Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:17   #2740
robaczek-85
Rozeznanie

Witam się po wizycie i chwale się nowym terminem porodu, czeka mnie cc za 4 tygodnie czyli w 36 tc glownie ze wzgledu na moja cukrzyce i koniecznosc brania insuliny. Ogarnela mnie lekka panika przygotowawcza, torba prawie spakowana ale jeszcze musze kupic materac, wyprac wózek i fotelik od brata zabrac

1.11.2012

Kingusia 18.06.2014
Moje rękodzieło

Kuchennie
robaczek-85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:26   #2741
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:

Dopiero moja ciocia położna pooprowadzala mnie po trakcie, pokazała wszystko co i jak, wytłumaczyła i nawet nie wiedziałam ze z izby przyjęć jest specjalna winda prosto na porodowke. Teraz jak już wszystko wiem to czuję się spokojniejsza

Spokojna mama, to spokojne dziecko meczyli Cie dzisiaj badaniami czy mialas luzik?

Cytat:
Napisane przez robaczek-85 Pokaż wiadomość
Witam się po wizycie i chwale się nowym terminem porodu, czeka mnie cc za 4 tygodnie czyli w 36 tc glownie ze wzgledu na moja cukrzyce i koniecznosc brania insuliny. Ogarnela mnie lekka panika przygotowawcza, torba prawie spakowana ale jeszcze musze kupic materac, wyprac wózek i fotelik od brata zabrac
Na pewno ze wszystkim zdazysz a za miesiac juz bedzie po wszystkim i Malenstwo z Toba

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 18:29   #2742
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Super! Cudnie, że lekarz kompetentny i przy wyborze terminu cc bierze pod uwagę wszystko
Spokojnie zdążysz, bez nerwów
Stary 2014-05-22, 18:36   #2743
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
A co dobrego kupilas?

a takie pierdółki dla mnie do szpitala
pojemniczki na żel i szampon żeby mniej miejsca zajmowały, trochę kosmetyków pasta do zębów szczoteczka, chusteczki intymne
i kupiłam masło do ciała kakaowe żeby mi trochę skóre nawilżyło bo mały skaka jak szalony i mi się 2 rozstępy na brzuchu zrobiłi
i oliwkę dla mamy zapobiegającom rozstępom zobaczymy
Cytat:
No to już niedługo
za 4 tygodnie to ja mam nadzieję normalnie urodzić
chociaż cc ze względu na cukier chyba mi nie grozi razcej przez ortopedę i też muszę temat szybko ogarnąć
Bedzie dobrze nie bój się jeszcze chwila i bedziemy tulić dzieciaczki

Ja robię kolacyjkę makaron z truskawkami mniam mniam//

Normalnie dziś u mnie w bloku pomiedzy 11 a 12 okradli mieszkanie 2 piętra wyżej a się zdziwiłam..
a tak tu spokojnie było..
to się jakieś mędy zaszwędały..
Ja akurat piłam herbatkę ale nic nie słyszałam bo dozorca pod oknem trawę kosił

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:41   #2744
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Yuza może ja odnośnie lovi. Najpierw byłam zdecydowana na ręcznego aventa, ale po narodzinach Jagodzianki poradzono mi na wzmozenie laktacji dwu fazowy sprzęt. W pierwszej fazie imituje smyranie i ciagnięcie w drugiej samo "dojenie". Jak wspominałam mam lactalis, jest on malutki (spokojnie zapakujesz do torby) i lekki. Co do elektrycznych zdecydowanie polecam. Ja juz
na zapałki o 3:00 nmleko ściągam i nie wyobrażam sobie tego recznie robic...
Aha no i cena... Zapłaciliśmy 328,00 pln.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 18:41   #2745
pszczola189
Rozeznanie

ja muszę ogarnąć ciuszki, dziś dostałam kolejny wór rzeczy od znajomej, ale muszę przebrać, bo tam jest dużo rozowych rzeczy, bo ona dwie córki ma.. Ale są też rzeczy takie bardziej uniwersalne, to wezmę, a reszte bratowej zostawię jak sie dowie czy będzie syn czy córka

ADAŚ ur. 26.07.2014

Stary 2014-05-22, 18:46   #2746
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
a takie pierdółki dla mnie do szpitala
pojemniczki na żel i szampon żeby mniej miejsca zajmowały, trochę kosmetyków pasta do zębów szczoteczka, chusteczki intymne
i kupiłam masło do ciała kakaowe żeby mi trochę skóre nawilżyło bo mały skaka jak szalony i mi się 2 rozstępy na brzuchu zrobiłi
i oliwkę dla mamy zapobiegającom rozstępom zobaczymy

No to już niedługo
za 4 tygodnie to ja mam nadzieję normalnie urodzić
chociaż cc ze względu na cukier chyba mi nie grozi razcej przez ortopedę i też muszę temat szybko ogarnąć
Bedzie dobrze nie bój się jeszcze chwila i bedziemy tulić dzieciaczki

Ja robię kolacyjkę makaron z truskawkami mniam mniam//

Normalnie dziś u mnie w bloku pomiedzy 11 a 12 okradli mieszkanie 2 piętra wyżej a się zdziwiłam..
a tak tu spokojnie było..
to się jakieś mędy zaszwędały..
Ja akurat piłam herbatkę ale nic nie słyszałam bo dozorca pod oknem trawę kosił
Ja na kolacja zjadlam lody ale tylko dlatego, ze mnie zgaga palila i kombinowalam, czym by ja zalagodzic
Tez sie zaopatrzylam w pojemniczki, przelalam specyfiki i czekaja juz spakowane. I tak jeszcze musze wkroczyc po jakis balsam, ale nie wiem jaki... Malo co mi nawilza skore

Co do wlamania, to slabo mnie zawsze tz ochrzania, jak ciagle zamykam.drzwi, a on krazy do auta i z powrotem, ale lepiej tak, niz zeby ktos po cichu przywlaszczyl sobie torebke

Dzisiaj mnie tak piec w domu wkurzyl, ze sie poplakalam mamy piec co i chcialam napalic, zeby woda byla ciepla i w ogole zeby komin przepalic, a tu jak mi nie buchnie dymem do mieszkania, chociaz wszystko zrobilam jak nalezy, ale wiadomo - upal i za bardzo nagrzany komin tz dzwonil akurat jak bylam pociagajaca i oczywiscie zaczal sie smiac, a ja jeszcze bardziej w ryk... A potem jeszcze zupe przesolilam i
Cale szczescie przyjechal, utulil i przeszlo

Stary 2014-05-22, 18:56   #2747
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Tak tylko za tydz kontrola
SUPER
świetnie wyglądasz po porodzie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Karolinek niezła laska z Ciebie w tej ciąży. Rozstępów to Ty się raczej nie doczekasz

Dusia nigdy w życiu bym nie uwierzyła, że masz za sobą 3 porody! Każda kobieta, którą znam i ma 3 dzieci mówią mi, że po każdej ciąży zostało im 10 kg (tzn. wiadomo- nie zostawało po każdej jednej, ale finalnie mają po 20-30 kg więcej niż przed pierwszym dzieckiem).

Ja zrobiłam sobie powtórkę zakupów i kupiłam sobie taką tuniko-sukienkę za niecałe 50zł. Stopy mnie bolą straszliwie. Chciałam kupić sobie jakieś wygodne sandały, ale wszystkie wygodne od razu mają kosmiczną cenę i wyglądają jakby były przeznaczone dla starszych pań
mam identyczny problem z sandalami

Cytat:
No ta dziewczyna mówiła, że miała przez kilka dni bardzo naprezoną skórę na brzuchu.. I popękalo
W ogóle to urodziła dziewczynkę przez cc i coś nie tak, bo zabrali dziecko do jakiejś kliniki.. a wszystko było w porządku, była w 39 tc. Nigdy nie wiadomo co się może zdarzyć
a ona do porodu przyjechala od razu, czy już lezala w szpitalu?
trzymam kciuki za malutką

Cytat:
Ciesz sie ja na ostatniej wizycie mialam o 2 kg mniej niz poprzednio, ale nie wiem, jak to sie stalo. Jem normalnie, na drobne grzeszki typu lody albo chipsy sobie pozwalam, a tu taka niespodzianka po staniku i po spodniach widze, ze polecialam z wagi

Ja też miałam spadek mimo że nie robię żadnej diety - ale ja znam powód u mnie - poprzednią wizytę miałam zaraz po świętach i wtedy miałam sporo na plus - w międzyczasie do zeszłotygodniowej się pewnie wyrównało...

Ja bym bardzo chciała nie przytyć już więcej niż 1kg ale przy czasie ponad 2 miesięcy do terminu to wątpię żeby się udało niby teraz na plusie mam tylko 7kg ale na koniec poprzedniej miałam 9kg mniej i chciałabym więcej niż 10 nie mieć bo 20 zrzucić to będzie jakaś masakra... a chciałabym ważyć tyle co przed Olą chociaż po Jeremku w sumie to nie przytyłam... co prawda poniżej wagi sprzed początku ciąży nie udało mi się zejść, wahania miałam wokół ok 2kg więcej, no ale 2kg to jeszcze nie tragedia... ale 10 po Oli, to tyle co w ciąży z nią nie przytyłam nawet
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 19:15   #2748
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
SUPER
świetnie wyglądasz po porodzie

mam identyczny problem z sandalami

a ona do porodu przyjechala od razu, czy już lezala w szpitalu?
trzymam kciuki za malutką

Ja też miałam spadek mimo że nie robię żadnej diety - ale ja znam powód u mnie - poprzednią wizytę miałam zaraz po świętach i wtedy miałam sporo na plus - w międzyczasie do zeszłotygodniowej się pewnie wyrównało...

Ja bym bardzo chciała nie przytyć już więcej niż 1kg ale przy czasie ponad 2 miesięcy do terminu to wątpię żeby się udało niby teraz na plusie mam tylko 7kg ale na koniec poprzedniej miałam 9kg mniej i chciałabym więcej niż 10 nie mieć bo 20 zrzucić to będzie jakaś masakra... a chciałabym ważyć tyle co przed Olą chociaż po Jeremku w sumie to nie przytyłam... co prawda poniżej wagi sprzed początku ciąży nie udało mi się zejść, wahania miałam wokół ok 2kg więcej, no ale 2kg to jeszcze nie tragedia... ale 10 po Oli, to tyle co w ciąży z nią nie przytyłam nawet
Na pewno Ci sie uda, kochana bedziesz miala duzo ruchu przy dzieciaczkach

Stary 2014-05-22, 19:29   #2749
svelta
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko ogarniesz, spokojnie. Przyznam szczerze, że trochę zazdroszczę, że już będziesz miała swojego dzieciaczka. Ja coś czuję, że wykluję się dopieo po połowie lipca. A tak bym chciała pod koniec czerwca
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 19:47   #2750
dusia_tcv
Zadomowienie

Powiem tak stara się robię porażka mały jest kochany śpi zaraz musi dostać mleko dziewczyny są nim zachwycone ale same boją się podejść i może dobrze no a więcej napisze jutro 3majcie się papa
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 19:55   #2751
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
ale szybciutko, to już zaraz w porównaniu do moich 8
Cytat:

no i fajnie że jesteś spokojniejsza... ja też zwiedzałam dzisiaj szpital i jestem padnięta....

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
Wszystko ogarniesz, spokojnie. Przyznam szczerze, że trochę zazdroszczę, że już będziesz miała swojego dzieciaczka. Ja coś czuję, że wykluję się dopieo po połowie lipca. A tak bym chciała pod koniec czerwca
ja też tak czuję, choć szybciej też by nie zaszkodziło
Stary 2014-05-22, 20:47   #2752
pszczola189
Rozeznanie

Ja dziś 31t1d, Mały sie kreci cały dzień, aż mi cały brzuch faluje jejuuu jakie u mnie gorąco.. A jeszcze 14 stopni zapowiadają na noc, tej nocy było chłodniej a i tak wstałam cala spocona, masakra.. Jenyy jak czytam ile wy juz macie rzeczy gotowych na dziecko to aż mnie przerażenie łapie.. Ja nawet nie wiem co mam spakować do tej torby do szpitala.. Help!

ADAŚ ur. 26.07.2014

Stary 2014-05-22, 20:53   #2753
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pszczola189 Pokaż wiadomość
Ja dziś 31t1d, Mały sie kreci cały dzień, aż mi cały brzuch faluje jejuuu jakie u mnie gorąco.. A jeszcze 14 stopni zapowiadają na noc, tej nocy było chłodniej a i tak wstałam cala spocona, masakra.. Jenyy jak czytam ile wy juz macie rzeczy gotowych na dziecko to aż mnie przerażenie łapie.. Ja nawet nie wiem co mam spakować do tej torby do szpitala.. Help!

Nie martw się, wszystko zdążysz ogarnąć. Na pierwszej stronie masz wyprawke do szpitala.

Wysłane z mojego GT-S7560 przy użyciu Tapatalka
Stary 2014-05-22, 20:58   #2754
mamaya
Zakorzenienie

Dobry wieczór dziewczyny

Ależ jest cudnie na dworze W dzień ukrop, chociaż na balkonie było bosko, bo wietrzny dzień był. Uprałam już prawie wszystkie ciuszki i tetrówki w Jelpie, także jutro pewnie już ostatnia tura Mam nadzieję, że jutro będzie równie mocny wiatr, co dzisiaj, bo dzięki temu było super
Stary 2014-05-22, 21:35   #2755
Fame
Zakorzenienie

Agata ta dziewczyna to leżała dwa dni w szpitalu.
Dowiedziałam się między czasie ze się dziecko zaksztusilo wodami i że coś z serduszkiem nie tak, ale już niby wszystko wróciło do normy.

Ja dzisiaj opalilam sobie twarz przez szybę Ale fajnie na sali mamy chłodno

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 23:37   #2756
sunfire
Rozeznanie

Hej, Borys urodzony 22 maja ok 2000g, nie pamiętam po narkozie. Sam oddycha, czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i nie lekceważcie twardnień, bo gdybym nie była w szpitalu to moglibyśmy nie zdąźyć.

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 00:16   #2757
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
simka, brzuch mam nisko, to prawda, ale od samego początku Mały jest od początku główką do dołu i prawdopodobnie dlatego tak jest No ale dzięki temu łatwiej mi się oddycha.
mój też wisi głową w dół a brzuch mam po same zęby
Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
ja też mam nisko od początku i to tez praktycznie mała tylko na jednym usg była główką do góry tak to zawsze jest w dół, ale to nie ma co porównywać, ja mam 170 i wczoraj spotkałam koleżankę która ma 150 a brzuch jak piłeczka - u niej nie ma jak rozciągnąć się to dziecko
oo ta teoria do mnie przemawia bo ja kurdupel to może dlatego mam tak wysoko brzuszek i taką piłkę
Cytat:
A to premiera naszego brzuszka 32t6d
pokazuj kartę ciąży nie wierzę wygląda na 5 miesiąc - super!
Cytat:
Napisane przez Yuza Pokaż wiadomość
Wisienka witaj w klubie mnie też przeraża laktacja boję się, że sobie nie dam rady, a wszyscy w okół będą mi radzić: zrób tak albo śmak no i zastanawiam się nadal jaki laktator wybrać, dlaczego zdecydowałaś się na lovi? może to do mnie też przemówi

Dziewczyny które były na warsztatach "Mamo to ja" warto było? Dużo stracę jak nie pójdę? bo jakoś nie mam weny, zwłaszcza jak pomyślę, że tematyka podobna jak na SR...
Jutro rano lecę na wizytę już nie mogę się doczekać
Poczytałam fora i opinie i najlepiej wypadało Lovi i Medela. Wybrałam Lovi bo mi się spodobał to raz, a że tańszy i kupiłam w promocji - to dwa Byłaś na warsztatach? My pojechaliśmy. Nie czułam po jakimś czasie, w sumie warto i nie... niektóre tematy spoko ale generalnie polecałabym mamuśkom na początku ciąży a nie na końcówce... Gażety całkiem spoko i wygrałam więcej Jelpa
Cytat:
super!! jaki szczuplak
Cytat:
Cale szczescie przyjechal, utulil i przeszlo
o jaki kochany bardzo ładnie z jego strony

Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Hej, Borys urodzony 22 maja ok 2000g, nie pamiętam po narkozie. Sam oddycha, czekamy na wyniki badań, trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i nie lekceważcie twardnień, bo gdybym nie była w szpitalu to moglibyśmy nie zdąźyć.
what??? Gratulacje!! 3 dziecko już mamy na wątku, wow...
Dużo zdrówka dla Boryska , Tobie również. Waga super, będzie dobrze. Napisz więcej jak się lepiej poczujesz

------------------------------------------
Miałam pisać, że mi poprzychodziły mebelki i spacerówka itp. dzisiaj ale po info od Sunfire już m się nie chce nawet rozwijać tematu

Edytowane przez wisienka1000
Czas edycji: 2014-05-23 o 00:20
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 00:21   #2758
ptz sunfire
Przyczajenie

: jupi:

Mam najdzielniejszą żonę i syna pod słońcem !
ptz sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 00:24   #2759
sunfire
Rozeznanie

Ps obalam mit o zimnych stopach, przytakich temp. Leze z odkrytymi

sunfire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-23, 01:10   #2760
wisienka1000
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ptz sunfire Pokaż wiadomość
: jupi:

Mam najdzielniejszą żonę i syna pod słońcem !
od razu widać, że dumny tata
Cytat:
Napisane przez sunfire Pokaż wiadomość
Ps obalam mit o zimnych stopach, przytakich temp. Leze z odkrytymi
Gratuluję Wam bardzo powiedzcie co się działo bo się boję... od jutra wywalam rodziców z ich sypialni i urządzam pokoik, meble przyszły, czas najwyższy, nie ma bata...
wisienka1000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości