Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, część V - Strona 90 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-21, 22:24   #2671
aga__tka
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Cytat:
Napisane przez Fame Pokaż wiadomość
Hehehe dzięki dziewczyny, jesteście kochane!
Z tym terminem to jest tak, że w każdej chwili może się zacząć i dlatego biorę te zastrzyki (2 jeszcze zostały). I mój lekarz daje mi jeszcze jakieś 2 lub 3 tyg max, bo Izunia niziutko siedzi i szyjka miękka..
Powiem Wam, że czuję straszny niepokój cały dzień, tak jakbym się czegoś bała, ale nie wiem czego..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
to przez szpital pewnie

Cytat:
Napisane przez Iris1988 Pokaż wiadomość
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest do dzisiaj mialam l4 od doby jestem w szpitalu (pracodawca powiadomiony). Teraz szpital mi da l4 przy wypisie? moj lekarz przyjmuje tylko w poniedzialki i srody i nie wiem jak on mi l4 wystawi jak wyjde w inny dzien a ciaglosc miec musze przeciez. Glupieje...

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
ja miałam wypis na czas pobytu - liczyło się jako zwolnienie... za to słyszałam o problemach z równoległym zwolnieniem... jak jesteś w szpitalu, to nie może Ci w tym czasie zwolnienia wypisać lekarz - pobyt w szpitalu to jakby zwolnienie i mogą być problemy jeśli Ci za ten czas zwolnienie wystawi lekarz normalny nie szpital...

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Agatka teraz jest bardzo dobrze aczkolwiek poczatki marne byly... Polozne doradzaly rozkrecenie laktacji sciaganiem co 3 godziny po 7-5-3minuty na przemiennie z piersi. No i ruszylo teraz przeszlam na sciaganie z piersi na zmiane.

Ja uzywalam elektrycznego medela symphony ale jest ogromny (wypozyczony w szpitalu). ostatecznie mam lovi lactalis. Maly zgrabny i efektywny. No i mozesz uzywac w 2 wersjach. Recznej i elektrycznej.

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
to super że Ci fajnie idzie... szkoda że ja na początku nie wiedziałam że to ma iść "lepiej", ale na szczęście ściągałam tylko w razie "W" ale i tak dużo więcej razy niż potem przy Oli, bo ona nie umiała pić z butli, to jakby średnio się opłacało mieć duży zapas - no ale i tak jak wychodziłam to ściągałam, jakby jednak zgłodniała

Cytat:
Napisane przez mamaya Pokaż wiadomość
To pewnie dość kontrowersyjny temat, z resztą już kiedyś była w wątku dyskusja na ten temat
Ale odpowiem Po pierwsze mam ciemną, oliwkową karnację. Nigdy nie doznałam poparzenia słonecznego, nie miałam po opalaniu się zaczerwienionej skóry, od razu opalam się na brąz (w sezonie letnim mogę leżeć całymi dniami na słońcu). Po drugie uwielbiam słońce, lubię siebie opaloną.
Nie przemawiają do mnie argumenty na temat szkodliwości słońca, szybszego starzenia się skóry etc. Każdy kiedyś będzie stary, pomarszczony, taka kolej rzeczy
Noszę kapelusze, chusty, okulary przeciwsłoneczne. Chronię głowę i oczy.
Wszelkie pieprzyki mam pod stałą obserwacją (zarówno swoją, jak i dermatologiczną), jeśli coś mnie niepokoi to natychmiast reaguję.
Filtrów przestałam używać mając jakieś 10 - 12 lat. Nigdy nie byłam smarowana blokerami, najwyższy filtr, którego używałam to 30stka. Ale tak jak mówię, ostatni raz smarowałam się kremem z filtrem mając około 10 - 12 lat
no ja też za wiele nie używam, stosuję zasady jak dla noworodków, za dużo na słońce nie wychodzę... filtry tylko na plaży - o ile nie zapomnę i tylko w zeszłym roku smarowałam się 30 (na te kilka posmarowań pożyczyłam sobie od dzieci) a jak dla siebie kupowałam to tylko coś koło 10-20... mam takie brzydkie pieprzyki na plecach, ale noszę strój który je zasłania i tyle - a ciemnej karnacji Ci zazdroszczę...
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 03:24   #2672
Fame
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze trzy lub dwa miesiące i już będą nasze brzdące. MAMY LIPCOWE 2014, częś

Dzień dobry!
Nie mogę spać, miałam ciężką noc, bo wstawalam kilka razy na siku, późno ogólnie usnelam a teraz 4 godzina i ja nie śpię

Fame jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 04:22   #2673
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Dzień dobry!
Nie mogę spać, miałam ciężką noc, bo wstawalam kilka razy na siku, późno ogólnie usnelam a teraz 4 godzina i ja nie śpię

Witaj w klubie ja juz jem sniadanie :P

Wysłane z mojego HTC Desire S przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ----------

Do dziewczyn, ktore zmienialy lekarza w trakcie ciazy - mialyscie zakladana druga karte ciazy, czy dalej uzupelniana poprzednia?

Karolinek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 05:46   #2674
magdix
Raczkowanie

Ja akurat zmieniałam lekarza kilka tygodni temu. Kartę mam tą samą, wypełnia ją dalej i daje swoje pieczątki.

Takie fajne zgrabne macie brzuszki dziewczyny, mój jest wielki jakbym już miała rodzić
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:00   #2675
svelta
Rozeznanie

Cytat:
ale wystawi mi l4 tylko na czas pobytu? Czy troche dalej ? Bo bede musiala kombinowac lekarza na gwalt.
Najprawdopodobniej wystawi Ci na dłuższy czas. Też tak miałam. NNawet nie pytali mnie czy chcę L4. Lekarz zapytał mnie kiedy mam planowaną wizytę u swojego gina i wystawił mi zwolnienie do tego dnia.
Cytat:
Napisane przez wisienka1000 Pokaż wiadomość
też kupiłam laktator Lovi, jezuuu jak ja się boję tej laktacji... chyba bardziej niż porodu... no może porównywalnie
To możemy sobie ręce podać. Ja też boję się karmienia piersią. Póki co poród mnie nie rusza Bardzo chcę karmić piersią, ale tak naprawdę im więcej się o tym dowiaduję, tym głupsza się czuję.

Witam śpiochy
svelta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:37   #2676
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Czesc dziewczyny

poszlam wczoraj do szpitala zeby sie uspokoic i mnie zostawili ktg wyszlo super zero skurczy tetno swietne, myslalam ze sprawdza i pojde do domu ehh dostalam zastrzyk w tylek , 2 luteiny wieksza czesc nocy nie przespana:-( chce do domu skoro jest ok a tu mowia ze obserwacja 4 dni:-(

Wysłane przez HTC 7 Mozart przy użyciu Tapatalk
lepiej być pod opieą niż się martwić- lepiej jeden raz za dużo niż za mało

Cytat:
Napisane przez Karolinek_ Pokaż wiadomość
Marianna - nie myslalam o tym w ogole, juz kiedys ktos sie rozpisywal na ten temat

Wlasnie przyszla moja torba do wozka i staniki do karmienia dzisiaj wpuscilam listonosza

Musze tzta wyciagnac na spacer wieczorem, troche pooddychac tym majowym powietrzem

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ----------

Chyba o to chodzilo

Tak o tym pisałam o Pokrzywie... tylko coś do owijania żeby było takie w miare przewiewne tak jak bandaż np.

Cytat:
Napisane przez Celebrinfea Pokaż wiadomość
Ha znowu przytyła jeszcze 50g i bedzie waga urodzeniowa. O matko przez to ściąganie jestem taaaka niewtspana.

gtayki dla Jagody ani się obejrzysz a bedziecie w domku

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
a wiem... wreszcie mam lustro, to się pochwalę brzuszkiem

no i szafą gratis
brzuszek śliczny szafa też ładna

Cytat:
Napisane przez dusia_tcv Pokaż wiadomość
Hej lasencje jutro mały ma usg i jak wszystko będzie dobrze to do domku
Ale fajnie już bedziesz miała dobrze że z Arkiem wszystko ok

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
Fame coś się zepsuło w telefonie z aplikacją wizaz, więc przekazuje że jej mała waży 2,5kg i że lekarz daje jej maks 2,5 tygodnia i Iza będzie już na świecie. Dostaje teraz sterydy na rozwój płuc i poza tym że szyjka miękka to wszystko jest ok
o matko następna w szpitalu..
kochana zaciskaj nogi niech Iza siedzi jeszcze kilka tyg..
mam nadzieję że wszystko dobrze

Cytat:
Napisane przez malwiska Pokaż wiadomość
a jesli chodzi o moją wizyte to mała na 32tc wazy 1900g więc jest srednia. Wszystko jest ok a następną wizyte mam dopiero za miesiąc a później co 2tygodnie
To dobra waga..Ja ciągle się martwiłam że przez ten cukier to taki duży będzie ten mój maluszek a taka waga jest ok..łatwiej urodzić
jak tak bedzie przybierał to ok 3500 bedzie ważył do porodu to tak w sam raz

Cytat:
+3kg na wadze ale te 3kg to ja zgubie jeszcze
no to niezła laska z ciebie

Cytat:
Nawet tak nie mów, bo taki niepokój to podobno zaraz przed porodem się czuje

Zdjęcie nie chciało współpracować, ale w końcu się (chyba?) udało

brzuszek śliczny ..nizutko go masz czy mi się wydaje na foto tak?

Witam z ranka
Idę szamać śniadanko

Znów mi mały nacisnoł na nerw i masakra jest...
a miałam do rossmana na zakupy iść
i spotkać się z kumpelą

Biodro mnie nasówa..
czy któraś ma do polecenia dobrego ortopede tu w warszawie? bo mi na gwałt potrzebny

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:45   #2677
mamaya
Zakorzenienie

simka, brzuch mam nisko, to prawda, ale od samego początku Mały jest od początku główką do dołu i prawdopodobnie dlatego tak jest No ale dzięki temu łatwiej mi się oddycha.

Ortopedy możesz poszukać na "znanym lekarzu"
mamaya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 06:54   #2678
simka234
Wtajemniczenie

mamaya już raz tak poszukałam i lipa była..
poszłam na początku ciąży do ortopedy i niewiele się dowiedziałam

a teraz mnie nasówają te biodra i pachwiny i chciałabym żeby sprawdził to dokładnie- bo przez ta dysplazję nie chciałbym narobić sobie szkód

,, Ty masz juz ROK -I tysiąc lat masz i więcej. Początkiem i końcem świata jest Twoje malutkie serce. Ty jesteś jabłkiem i drzewem, Obłokiem, gwiazdą, rozumem.-Przez ciebie to, czego nie wiem, Już umiem.
Kocham
Stary 2014-05-22, 07:07   #2679
mamaya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simka234 Pokaż wiadomość
mamaya już raz tak poszukałam i lipa była..
poszłam na początku ciąży do ortopedy i niewiele się dowiedziałam

a teraz mnie nasówają te biodra i pachwiny i chciałabym żeby sprawdził to dokładnie- bo przez ta dysplazję nie chciałbym narobić sobie szkód
No to ja Ci polecam Pawła Ambroziaka, co prawda osobiście nie korzystałam z jego usług, ale osoby w mojej rodzinie owszem i są bardzo zadowolone
Przyjmuje w Klinice Ruchu przy Broniewskiego.

Edytowane przez mamaya
Czas edycji: 2014-05-22 o 07:08
Stary 2014-05-22, 07:22   #2680
simka234
Wtajemniczenie

mamaya dzieki

Kocham
Stary 2014-05-22, 07:38   #2681
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Cytat:
Witaj w klubie ja juz jem sniadanie :P

---------- Dopisano o 05:22 ---------- Poprzedni post napisano o 04:49 ----------

Do dziewczyn, ktore zmienialy lekarza w trakcie ciazy - mialyscie zakladana druga karte ciazy, czy dalej uzupelniana poprzednia?

ale ranne ptaszki

Cytat:
Napisane przez magdix Pokaż wiadomość
Ja akurat zmieniałam lekarza kilka tygodni temu. Kartę mam tą samą, wypełnia ją dalej i daje swoje pieczątki.

Takie fajne zgrabne macie brzuszki dziewczyny, mój jest wielki jakbym już miała rodzić
wstawiaj, ocenimy bo tu każda która stawia to niby jest gruba, ma wielki brzuch itd ja w to nie wierze :P

Cytat:
simka, brzuch mam nisko, to prawda, ale od samego początku Mały jest od początku główką do dołu i prawdopodobnie dlatego tak jest No ale dzięki temu łatwiej mi się oddycha.

Ortopedy możesz poszukać na "znanym lekarzu"
ja też mam nisko od początku i to tez praktycznie mała tylko na jednym usg była główką do góry tak to zawsze jest w dół, ale to nie ma co porównywać, ja mam 170 i wczoraj spotkałam koleżankę która ma 150 a brzuch jak piłeczka - u niej nie ma jak rozciągnąć się to dziecko

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 07:41   #2682
mamaya
Zakorzenienie

malwiska, no ja też 170 cm I masz rację, pewnie czym kobieta niższa tym mniejsze pole manewru ma dziecko
Stary 2014-05-22, 07:44   #2683
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Obudziłam się przed 6 z mega skurczem w łydce, zaczyna się
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:45   #2684
Nautiz
Raczkowanie

Cytat:

Pewnie temat byl poruszany, ale moglam nie zauwazyc - jakie kupujecie kremy z filtrem dla Maluchow? zorientowalam sie, ze tego nie mam

Ja kupiłam Biodermę. Z tego co czytałam ważne jest żeby filtr był mineralny a nie chemiczny. Jak nie dla Bogusia, to dla siebie zużyję, bo ja jestem bladolica i szybko się parzę słońcem. Tak jak dziewczyny pisały, na słońce malucha nie planuję wystawiać, smarować filtrem będę tylko przy dużym słońcu w gorący dzień.

o ten mam:
http://www.aptekagemini.pl/bioderma-...krem-100g.html
Nautiz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:59   #2685
magdix
Raczkowanie

Oto i mój wielki brzucholek

Ja nie zastanawiałam się jeszcze nad kremem z filtrem, tak jak reszta nie planuję wystawiania maluszka na słońce, ale coś pewnie zakupię i będzie też na przyszły rok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (38,3 KB, 44 załadowań)
magdix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:10   #2686
pszczola189
Rozeznanie

Cytat:
Hej lasencje jutro mały ma usg i jak wszystko będzie dobrze to do domku
Gratki dla Małego!

Cytat:
Nawet tak nie mów, bo taki niepokój to podobno zaraz przed porodem się czuje

Śliczny brzusio

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:20   #2687
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja nie zastanawiałam się jeszcze nad kremem z filtrem, tak jak reszta nie planuję wystawiania maluszka na słońce, ale coś pewnie zakupię i będzie też na przyszły rok.
brzuszek śliczny też taki mam gdzieś

Kocham
Stary 2014-05-22, 08:20   #2688
pszczola189
Rozeznanie

Cytat:
aj tam wielki, przesadzasz śliczny jest

ADAŚ ur. 26.07.2014
waga: 2790g
długość: 54cm

: love:
pszczola189 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:00   #2689
Fame
Zakorzenienie

Też mam 170 cm wzrostu i też córka główka w dół już od dawna i jeszcze się pcha niedobrzelec

Przespalam się dopiero i obudziłam się z mokrymi nogami, wystraszylam się ze mi wody odchodzą ale okazało się ze się spocilam

Stary 2014-05-22, 10:01   #2690
Agata0606
Raczkowanie

Dziewczyny jakbyście szukały jakiś rzeczy ciążowych to są dzisiaj w Lidlu i w Biedronce.
Agata0606 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:18   #2691
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez i like it Pokaż wiadomość
pochwalę się.....byłam na wizycie i Sonia waży juz 2kg szyjka i wszystko okey miłego wieczorka

Cytat:
fajny brzuś, symetryczny

Cytat:
jaki tam wielki, taki akurat
----------------------
cześć

miałam wrzucić kolejną turę prania do pralki, ale jakoś mi zeszło i jeszcze się ociągam

rano byłam na ekspresowym przelocie w lumpku - synkowi trochę dokupiłam T-shirtów, dla mnie krótkie spodnie bawełniane i kilka rzeczy. Dla małej tylko jeden bodziak i kombinezon welurowy

a mój brat dostał od kolegi masę ciuszków dziewczęcych, mówi, że cały bagażnik i tylne siedzenie kartonami zawalone. Ma się jeszcze tylko dowiedzieć o ceny, bo głupio mi takie ilości za darmo brać, tym bardziej, że na 0-3 mam full, jedynie na potem potrzebuję.
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:20   #2692
joanna2228
Wtajemniczenie

Cześć dziewczęta
Miłego dzionka dla Was
Fame trzymaj się, nie lubię szpitali ble.
Wczoraj moja przyjaciółka wyszła po operacji, wszystko ok, dostała 45 dni zwolnienia. Masakra
Celebrinfea brawa dla Jagódki
I ogólnie wszystkim niedospanym dużo snu. I wybaczcie ale czytam pobieżnie, jakoś nieam głowy ostatnio.

Buziaki

przyjdziesz na świat z wielkim krzykiem
by każdy poznał dzień narodzin.
Miłością tą największą
zrodzisz się w bólu swej matki,
by wynagrodzić Jej czekanie i życia niedostatki.
joanna2228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:23   #2693
Fame
Zakorzenienie

ASIA szybkiego powrotu do zdrowia dla przyjaciółki!
I również miłego dnia

Stary 2014-05-22, 10:49   #2694
Celebrinfea
Wtajemniczenie

Czas dzwonki alarmu zmienic bo normalnie mialam problem z pobudka...

Celebrinfea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 10:54   #2695
Domi_00
Rozeznanie

Witam się i życzę wszystkim miłego dnia

Mamaya, magdix super brzuchole Muszę w końcu wrzucić swoją piłkę plażową

Fame mam nadzieję, że w miarę lekko znosisz szpital

Dziś właściwie tylko bym spała A tu nauki pełno, muszę wszystko zaliczyć pzed porodem, przynajmniej taki mam plan

Wczoraj się wkurzyłam na moją kuzynkę. Ma termin na połowę czerwca. No i problem polega na tym, że dziewczyna jest otyła (115kg przed ciążą, teraz koło 130, młodsza ode mnie kilka lat ). Trafiła do szpitala kilka dni temu przez nadciśnienie. A wczoraj okazało się, że wyszła na własne żądanie. Bo tak i już. Nie pomagają tłumaczenia, że powinna zostać, dostaje mnóstwo leków to raz, dwa - tylko w szpitalu mogą ją dobrze monitorować. No i się zastanawiam jak można być tak bezdennie głupim Tymbardziej, że czytam Was i podziwiam zwłaszcza te dziewczyny, które leżą w szpitalu, bądź leżały dla dobra maluszków. I to nie dni a nieraz tygodnie. Musiałam się wygadać, bo jakoś mi się to w głowie nie mieści, wybaczcie. Cóż, rodziny się nie wybiera
Domi_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 11:19   #2696
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Domi_00 Pokaż wiadomość
Witam się i życzę wszystkim miłego dnia

Mamaya, magdix super brzuchole Muszę w końcu wrzucić swoją piłkę plażową

Fame mam nadzieję, że w miarę lekko znosisz szpital

Dziś właściwie tylko bym spała A tu nauki pełno, muszę wszystko zaliczyć pzed porodem, przynajmniej taki mam plan

Wczoraj się wkurzyłam na moją kuzynkę. Ma termin na połowę czerwca. No i problem polega na tym, że dziewczyna jest otyła (115kg przed ciążą, teraz koło 130, młodsza ode mnie kilka lat ). Trafiła do szpitala kilka dni temu przez nadciśnienie. A wczoraj okazało się, że wyszła na własne żądanie. Bo tak i już. Nie pomagają tłumaczenia, że powinna zostać, dostaje mnóstwo leków to raz, dwa - tylko w szpitalu mogą ją dobrze monitorować. No i się zastanawiam jak można być tak bezdennie głupim Tymbardziej, że czytam Was i podziwiam zwłaszcza te dziewczyny, które leżą w szpitalu, bądź leżały dla dobra maluszków. I to nie dni a nieraz tygodnie. Musiałam się wygadać, bo jakoś mi się to w głowie nie mieści, wybaczcie. Cóż, rodziny się nie wybiera
Bo sa ludzie i ludziska

Ja wlasnie odespalam nocna bezsennosc w ciagu dnia mi sie lepiej spi, niz w nocy
Chyba zaczynam panikowac, niby wszystko gotowe dla Mlodego, ale ciagle mam takie przeczucie, ze czegos nie dopatrzylam, nie dopilnowalam to chyba taki lek przed nieznanym

Stary 2014-05-22, 11:33   #2697
aga__tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez svelta Pokaż wiadomość
To możemy sobie ręce podać. Ja też boję się karmienia piersią. Póki co poród mnie nie rusza Bardzo chcę karmić piersią, ale tak naprawdę im więcej się o tym dowiaduję, tym głupsza się czuję.

Witam śpiochy
najważniejsze to się nie bać - tyle pokoleń przed nami karmiło, że na pewno da się radę
no i jeszcze bardzo ważna rzecz - szukać pomocy od razu - jeśli dziecko Cię pogryzie, to znaczy że coś nie tak jest, samej będzie Ci ciężko dojść co, a położne często pomagają, ale dopiero jak się je poprosi... i jak jedna nie pomoże to na kolejnej zmianie trzeba pytać drugą - jak rodziłam Olę, to była babka, która przez 3 dni nie zapytała położnej jak przystawiać synka, mimo że wcześniej z córką miała złe doświadczegnia, bardzo chciała karmić naturalnie, ale się nie udało, bo mała nie chciała... W czasie tych 3 dni mały ją tak pogryzł, że z brodawek leciała jej krew a nie mleko dopiero babka leżąca na łóżku koło niej poszła po położną - okazało się że wszystkie wiedziały że to jest specjalistka od laktacji, tylko taka niemiła dość... Położna weszła i mówi tak: ja nie mam być miła, mam być skuteczna... - osobiście się nie zgadzam z jej opinią ale lepiej pytać od razu w szpitalu, a nie potem płacić za wizytę pani od laktacji, jeśli się okaże że nasza położna się na laktacji nie zna choć powinna...

Cytat:
Napisane przez Nautiz Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Biodermę. Z tego co czytałam ważne jest żeby filtr był mineralny a nie chemiczny. Jak nie dla Bogusia, to dla siebie zużyję, bo ja jestem bladolica i szybko się parzę słońcem. Tak jak dziewczyny pisały, na słońce malucha nie planuję wystawiać, smarować filtrem będę tylko przy dużym słońcu w gorący dzień.

o ten mam:
http://www.aptekagemini.pl/bioderma-...krem-100g.html
nie zwróciłam uwagi na te filtry mineralne...
następny w takim razie kupię mineralny (choć w sumie nie wiem jaki jest ten w ziajce)
ale niby jest od pierwszego dnia...
http://www.aptekagemini.pl/ziajka-wo...f30-125ml.html
e: wlasnie doczytałam że też mineralny...jaką ja mam mądrą siostrę że mi taki kupiła

Edytowane przez aga__tka
Czas edycji: 2014-05-22 o 11:38
aga__tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 11:42   #2698
Karolinek_
Raczkowanie

A to premiera naszego brzuszka 32t6d

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez aga__tka Pokaż wiadomość
nie zwróciłam uwagi na te filtry mineralne...
następny w takim razie kupię mineralny (choć w sumie nie wiem jaki jest ten w ziajce)
ale niby jest od pierwszego dnia...
http://www.aptekagemini.pl/ziajka-wo...f30-125ml.html
e: wlasnie doczytałam że też mineralny...jaką ja mam mądrą siostrę że mi taki kupiła
Ooo, dobrze wiedziec

Edytowane przez Karolinek_
Czas edycji: 2014-05-22 o 13:02
Stary 2014-05-22, 11:57   #2699
dusia_tcv
Zadomowienie

Cytat:

A to premiera naszego brzuszka 33t6d

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ooo, dobrze wiedziec

jej jaka ty jesteś zgrabna piękna
dusia_tcv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 12:06   #2700
Karolinek_
Raczkowanie

Cytat:
jej jaka ty jesteś zgrabna piękna
Wez, bo sie zawstydze

---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Zrobilam sobie sloiczek.ogorkow malosolnych mniaaaam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości