Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-07-29, 11:33   #2731
anuszka21
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
na przykład tutaj

http://allegro.pl/2-x-balsam-na-rozs...431182316.html

trzymam

też pije z kranu od zawsze

w Hebe sa Palmersy ale widziałam tylko wersje dziecięce...
haha to się nie dziwie,że nie znalazłam bo przeczytałam i wpisałam balsam PAMPERS xD
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:41   #2732
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Zadzwonilam do zusu i wyplate dostane 4 sierpnia, a mialam dostac w tym tyg.
wiec musze sie wstrzymac z zakupami na all.....

u nas tez chmury i parno , maja byc burze wg prognoz

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:43   #2733
Zanet84
Zakorzenienie

My dzisiaj idziemy na kolejne spotkanie w szkole rodzenia. Dziś kobieta ma puścić na koniec jakiś filmik z porodu....ciekawa jestem reakcji panów
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:44   #2734
sloneczko_1201
Zadomowienie

Zaraz Was nadrobię. Właśnie wróciłam z glukozy. Miłe przeżycie to nie jest, ale do wytrzymania. Wypicie nie było takie złe, a dostałam taki wielgaśny kubek, że masakra. Potem dziwnie się robi na żołądku i czułam się jak na kacu, a spać mi się chciało, że masakra. I ten czas spędzony na tym twardym krzesełku.
Teraz dochodzę do siebie i wcinam śniadanko, ale chyba się prześpię zanim zacznę coś w domu robić.
Teraz tylko czekanie na wyniki jutro będą i mam nadzieję, że pojem sobie jeszcze ciastek w tej ciąży.

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 11:50   #2735
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
Zaraz Was nadrobię. Właśnie wróciłam z glukozy. Miłe przeżycie to nie jest, ale do wytrzymania. Wypicie nie było takie złe, a dostałam taki wielgaśny kubek, że masakra. Potem dziwnie się robi na żołądku i czułam się jak na kacu, a spać mi się chciało, że masakra. I ten czas spędzony na tym twardym krzesełku.
Teraz dochodzę do siebie i wcinam śniadanko, ale chyba się prześpię zanim zacznę coś w domu robić.
Teraz tylko czekanie na wyniki jutro będą i mam nadzieję, że pojem sobie jeszcze ciastek w tej ciąży.
ja chcialam ta glukoze w kubku wymieszac i musialam do kufla na piwo przelac bo bym nie wymieszala tego, ooo spac to sie tez chcialo a ze pilam glukoze w domu to myklam pod kolderke i tak mi zlecialy te 2 godz.

ja narazie staram sie nie jesc slodyczy, czekam na wizyte 11.08 co moj gin powie na ten wynik

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-29, 11:57   #2736
ela_86
Wtajemniczenie

ale się objadłam
Stary 2014-07-29, 11:59   #2737
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sloneczko_1201 Pokaż wiadomość
sloneczko ja padlam trupem po glukozie..4 godz spalam jak susel..tz ponoc co chwila chodzil i pytal czy juz wstaje a ja mu,ze jestem okropnie zmeczona-a nic takiego nie pamietam

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Zadzwonilam do zusu i wyplate dostane 4 sierpnia, a mialam dostac w tym tyg.
wiec musze sie wstrzymac z zakupami na all.....

u nas tez chmury i parno , maja byc burze wg prognoz
oni wysylaja jak im sie podoba..ja jestem ciekawa czy moje ochlapy jutro przyjda.a Ty Ania dostajesz za msc?i co masz 100% czy tez zauwazylas ze ci brakuje?
u mnie tez sie chmurzy..a duszno..szok..

robie obiadek dzis chlodnik z burakow a na drugie nalesniki z serem i malinami albo ze smażonym jabuszkiem..jestem ciekawa co tz na takie menu bo on na slodko uznaje tylko deserki a mnie od mielonego,miesa,kurczakow ,kaczek i konkretow slabo sie robi..
Stary 2014-07-29, 12:09   #2738
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Witam dzisiaj !
Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość
U mnie wczoraj otworzyl sie ''Milky bar'' w ciagu dnia myslalam,ze sie ochlapalam czyms podczas robienia obiadu ale jak mi po wieczornym prysznicu pocieklo to juz nie mialam zludzen..ale tylko z jednego cycucha..drugi ma jeszcze urlop..
esti, jak to? już?? To przed porodem już może coś się dziać? Nie miałam pojęcia!

Cytat:
Napisane przez ~Olya~ Pokaż wiadomość
Witajcie,

za dwie godziny wizyta u lekarza trzymajcie kciuki!
są!

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
aaa bo teraz w PL jesteś.... sorry

co do staników, mieszałam się z tematem, ale
ja raczej kupię te do karmienia, podobnie jak Indra myślę, że są wygodniejsze niż wyjmować cyca z normlanego stanika, nic mnie nie będzie uwierało przynajmniej, tylko bach otworzę okienko i już

a ja nie miałam karty ruchów w pierwszej ciąży
a polecacie jakieś konkretne staniki do karmienia?

Dzisiaj jestem mega wk**wiona!! Nawet nie zła, tylko wk**wiona właśnie. Dzień zaczęłam oczywiście od badania poziomu cukru i co? po insulinie 100, czyli tak samo jakbym w ogóle jej nie brała. Nie wiem po co sie męcze :/
Ponadto od 3 dni siedzę u rodziców, miałam odpocząć, spotkać się ze wszystkimi, a w domu jest 30 stopni, więc siedzę ciągle sama w pokoju przy wiatraku i nie mam siły się ruszyć. Nie wiem po co w ogóle tu przyjeżdżałam - chcę do domu!
Kupiłam dzisiaj przez internet szafę i łóżeczko, ale nawet to mi nie poprawiło humoru, normalnie siedzę i ryczę, pierwszy taki kryzys mam od początku ciąży, poradźcie coś bo już sama ze sobą nie daję rady
Stary 2014-07-29, 12:14   #2739
manieczka1
Zakorzenienie

My sweet...spokojnie to tylko hormony ja ostatnio u rodziców też doła złapałam mimo, że wszystko było ok
Esti mi póki co produkcja nie ruszyła, ale mam czasem takie zaschnięte żółte "strupki" i ginka mówiła, że to właśnie chyba powoli produkcja się rozkręca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:18   #2740
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Dzisiaj jestem mega wk**wiona!! Nawet nie zła, tylko wk**wiona właśnie. Dzień zaczęłam oczywiście od badania poziomu cukru i co? po insulinie 100, czyli tak samo jakbym w ogóle jej nie brała. Nie wiem po co sie męcze :/
Ponadto od 3 dni siedzę u rodziców, miałam odpocząć, spotkać się ze wszystkimi, a w domu jest 30 stopni, więc siedzę ciągle sama w pokoju przy wiatraku i nie mam siły się ruszyć. Nie wiem po co w ogóle tu przyjeżdżałam - chcę do domu!
Kupiłam dzisiaj przez internet szafę i łóżeczko, ale nawet to mi nie poprawiło humoru, normalnie siedzę i ryczę, pierwszy taki kryzys mam od początku ciąży, poradźcie coś bo już sama ze sobą nie daję rady
głowa do góry !
ja miałam taki kryzys w niedzielę...upał jak nie wiem, mąż mnie chciał wyciągnąć nad wodę. Ale ja mówię nie wytrzymam w takim upale, do wody nie wejdę przez infekcję, o cień ciężko będzie, bez toalety i takie tam... wygoniłam go sama, mówię "jedź". a potem miałam doła, bo czułam się taka niepotrzebna, bezużyteczna i że nigdzie dla mnie miejsca nie ma...
Taki mamy okres...cóż począć. Ciężej nam znieść upał, więcej mamy na głowie, non stop myślimy, czytamy, szukamy. Ja właśnie dostałam smsa od męża, że 3 soboty w sierpniu będzie pracował....no a w dwie pozostałe idziemy na wesela i takie będą nasze wspólne weekendy heh

Dobrze, że mamy siebie tu na forum

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-07-29 o 12:19
Stary 2014-07-29, 12:20   #2741
manieczka1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
haha to się nie dziwie,że nie znalazłam bo przeczytałam i wpisałam balsam PAMPERS xD
Hahaha

23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:20   #2742
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Witam dzisiaj !

esti, jak to? już?? To przed porodem już może coś się dziać? Nie miałam pojęcia!

są!

a polecacie jakieś konkretne staniki do karmienia?

sweet o tak fachowo ci skopiuje
Pęcherzyki mleczne w gruczołach piersiowych uaktywniają się i zaczynają wytwarzać pokarm bardzo wcześnie – zwykle około 16. tygodnia ciąży. Jest to tzw. mleko przedporodowe – wyprodukowane nie po to, by karmić dziecko, ale na próbę. Zwykle nie opuszcza ono piersi, jednak u niektórych kobiet kropelki tego wczesnego mleka mogą się pojawić na brodawkach już około 20. tygodnia ciąży. Im bliżej porodu, tym częściej może wydobywać się pokarm (nie jest to jeszcze siara, która pojawi się dopiero po porodzie). Jest to dobry znak świadczący o gotowości piersi do wytwarzania pokarmu.

Sama sie zdziwilam,ze to juz ale dobrze ze sie zaopatrzylam w te krazki wczesniej mam z johnsona,nie wiem czy sa jakies lepsze.. ktoras z dziewczyn juz tez pisala,ze u niej barek sie otworzyl, ale nie pamietam ktora

sweet glowa do gory..wiem,ze taka bezczynnosc moze byc dobijajaca..sama tak mam momentami,ze jestem zla a sama nie wiem na co..ciesze sie,ze jestem w ciazy i,ze sie dobrze czuje i,ze z malym wszystko ok ale juz mnie to meczy..chcialabym juz chociaz polowe wrzesnia..nie wiem co mam z soba zrobic... marudze a inni mi mowia,ze mam korzystac bo jeszcze zapragne chwili spokoju dla siebie..pewnie cos w tym jest ale na chwile obecna to kiepskie wytlumaczenie..dlatego w 100% cie rozumiem..
moze poczekaj az ukrop minie i wieczorkiem umow sie na jakies klachy..zawsze to jakies zabicie czasu..bd dobrze
Stary 2014-07-29, 12:23   #2743
Indra83
Wtajemniczenie

Sweet, takie kryzysy mogą się zdarzać, hormony szaleją, ja się robię nagle zła jak osa, byle pierdoła mnie potrafi wyprowadzić z równowagi, wiem, ze to niedobrze, więc staram się uspokoić. W pierwszej ciąży też tak iałam, raz stłukłam filiżankę niechcący, TŻ zaczął sie złościć, że gapa jestem, ze to od kompletu, to wzięłam drugą i rozbiłam ją ręką o stól, aż sobie rękę pokaleczyłam i zaczełam krzyczeć, że to tylko głupie filiżanki, tŻ już nic nie powiedział.

Esti, potem dziecko juz tak nie szaleje, nie ma miejsca, żeby tak się przekręcać i prostować, za to punktowo potrafi walić dość mocno, stopą, albo łokciem, brzuch się wybrzusza na dłuzej i palcami czuć kształt. Mnie mój syn kopał stopami po żebrach z prawej strony, aż łzy się cisnęły.

U mnie też gorąco, zapowiadają burze i deszce już od kilku dni, a u mnie ani kropla nie spadła.
Stary 2014-07-29, 12:24   #2744
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie weszłam o 21:00
Klucha waży już 888g ciąża ciagle mniejsza o te 5 dni (od samego poczatku tak mam) wiec obecnie 27tc Gin chciała zrobić zdjęcie dla tatusia ale mała tak sie schowała główką na dole że sie nie dało, widocznie tata nie zasłużył
W moczu za dużo miałam chyba leukocytôw i muszę posiew zrobić :-/
Kolejna wizyta 18.08... Odliczamy

Aha w ziazku z tym ze poprawiłam sie z ilością wybitych płynów to wody wróciły do normy
Super, że wszystko ok

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
Wracam na dobre! Oczywiście nie wiem, czy mimo wolnego, jest w stanie nadrobić 48 stron! no aż mi głupio z tego powodu!
ale teraz już nie odpuszczę i nie dam się odciągnąć na dwa tygodnie od neta przez TZ ale przynajmniej dużo czasu razem spędzaliśmy, bo miał urlop, a kolejne wolne pewnie dopiero z okazji porodu

w Zakopanem ciągle padało niestety, zdjęć za dużo nie robiliśmy, mam mieszane uczucia co do wyjazdu, bo tylko kasa wydana... a poza tym
u mnie chyba wszystko okej, wizytuje dopiero 7.08, glukoza tez przede mną jeszcze, bo odwlekam pójście - "boi dudek" ze mnie.
tylko chyba znów tyję i to porządnie! a w te upały moje nogi poważnie puchną i tylko kąpielowe japonki mi wchodzą
Fajnie, że spędziliście razem trochę czasu. Trzeba korzystać póki można.

Cytat:
Witajcie,

Trzymam.

Idę się przekimać

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:24   #2745
esti87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
My sweet...spokojnie to tylko hormony ja ostatnio u rodziców też doła złapałam mimo, że wszystko było ok
Esti mi póki co produkcja nie ruszyła, ale mam czasem takie zaschnięte żółte "strupki" i ginka mówiła, że to właśnie chyba powoli produkcja się rozkręca

żółte,tez mialam tak z 2 tyg temu..a teraz pocieklo najpierw zolte a potem taka bialawa woda..moj tz..:''no kotek ale masz te balony teraz..i wentile jak w Manie''jak zobaczyl moja skrzywiona mine dodal ''ale sa piekne''

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 12:28   #2746
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość
Sweet, takie kryzysy mogą się zdarzać, hormony szaleją, ja się robię nagle zła jak osa, byle pierdoła mnie potrafi wyprowadzić z równowagi, wiem, ze to niedobrze, więc staram się uspokoić. W pierwszej ciąży też tak iałam, raz stłukłam filiżankę niechcący, TŻ zaczął sie złościć, że gapa jestem, ze to od kompletu, to wzięłam drugą i rozbiłam ją ręką o stól, aż sobie rękę pokaleczyłam i zaczełam krzyczeć, że to tylko głupie filiżanki, tŻ już nic nie powiedział.
ja, raz jak się wkurzyłam....niestety trzymałam akurat w ręce miskę z jogurtem i owocami...i co zrobiłam? rzuciłam nią o podłogę....podłoga to nic....rozprysło się po szafie i prosto na sufit
na szczęście się zmyło....ale teraz staram się hamować heh
Stary 2014-07-29, 12:34   #2747
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Hahah No i już mi poprawiłaś humor, też lubię zrobić coś z premedytacją na pokaz, a potem tylko sobie myślę : ale ja głupia jestem...

dzięki dziewczyny!

No dobra, to zaraz siądę i powklejam Wam te pościele, które znalazłam, takie łaaaadne, bo ja nie chciałam z żadnymi misiami ani owieczkami, tylko takie wiecie, co by mi się podobały Tylko kurczę czasami cena przeraża za same poszewki trzeba ponad 100 zł zapłącić, a znalazłam i takie za ponad 300! No nic, wybiorę coś rozsądnego, postaram się przynajmniej Zaraz Wam pokażę co wygrzebałam

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ja, raz jak się wkurzyłam....niestety trzymałam akurat w ręce miskę z jogurtem i owocami...i co zrobiłam? rzuciłam nią o podłogę....podłoga to nic....rozprysło się po szafie i prosto na sufit
na szczęście się zmyło....ale teraz staram się hamować heh

Ja też mam dziką ochotę czasem zrobić coś takiego! Raz rzuciłam w swojego plasterkiem żółtego sera... Powiedział że jestem nienormalna i żebym lepiej jechała do mamusi W ogóle nie rozumieją niczego gady jedne!!
Stary 2014-07-29, 12:35   #2748
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez esti87 Pokaż wiadomość

oni wysylaja jak im sie podoba..ja jestem ciekawa czy moje ochlapy jutro przyjda.a Ty Ania dostajesz za msc?i co masz 100% czy tez zauwazylas ze ci brakuje?
u mnie tez sie chmurzy..a duszno..szok..
ja dostaje l4 na 3 tyg. i oni mi placa wlasnie za 3 tyg. 830zł , a pracodawca placil mi 126ozł(netto) + nadgodziny, wiec jakby to policzyc ile placa za caly miesiac to napewno nie jest to 100%
Cytat:

moja babcia w szpitalu po insulinie miala cukru 600 , zmiast zbic to jeszcze wiecej miala

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-07-29, 12:36   #2749
Kasia427
Wtajemniczenie

A ja bede robic gołąbki w sosie pomidorowym mam taką chęć ze chyba zwariuje!

Moj maz dzisiaj ma awans, jakas galę mają, a po południu jest impreza z okazji święta policji , atrakcje dla dzieci itd... moze sie przejdę, bo maz chcial na wieczor isc wypic z kumplami z okazji awansu ale mu nie pozwoliłam :P taka jestem wredna, a on w sumie powiedzial ze w taki upal to mu sie nie chce, ze jutro do pracy idzie i ze woli zostac z nami w domu... szok

Stary 2014-07-29, 12:38   #2750
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja też mam dziką ochotę czasem zrobić coś takiego! Raz rzuciłam w swojego plasterkiem żółtego sera... Powiedział że jestem nienormalna i żebym lepiej jechała do mamusi W ogóle nie rozumieją niczego gady jedne!!
widzę, że nie tylko ja taką "wariatką" jestem :P
niech się cieszy, że dostał plasterkiem a nie całą kostką
Stary 2014-07-29, 12:41   #2751
Indra83
Wtajemniczenie

Sweet, kupuj jakie ci się podobają, bo ja to już niespecjalnie, syn ma posciel w Spidermana, w Auta, w Kubusia puchatka, na szafie naklejki ze Scooby Doo i Sponge Bob. Nawet jak w domu nie widział, to w przedszkolu się uczy i chce konkretne wzory, lubi kolor zielony, a ja pozwalam mu już samemu wybierać.

Ja bardzo duzo piję wody, teraz też popijam, ale co chwilę siku biegam, obawiam sie o zużycie wody ze względu na ciągłe spuszczanie jej w toalecie.
Stary 2014-07-29, 12:41   #2752
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
ja dostaje l4 na 3 tyg. i oni mi placa wlasnie za 3 tyg. 830zł , a pracodawca placil mi 126ozł(netto) + nadgodziny, wiec jakby to policzyc ile placa za caly miesiac to napewno nie jest to 100%

moja babcia w szpitalu po insulinie miala cukru 600 , zmiast zbic to jeszcze wiecej miala

600??!! Masakra! Nie wyobrażam sobie jak się człowiek czuje z takim cukrem

Cytat:
widzę, że nie tylko ja taką "wariatką" jestem :P
niech się cieszy, że dostał plasterkiem a nie całą kostką
Tak mnie czasem wkurza, że dobrze że do tej pory nie dostał co najmniej tłuczkiem do mięsa
Stary 2014-07-29, 12:45   #2753
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
600??!! Masakra! Nie wyobrażam sobie jak się człowiek czuje z takim cukrem

babcia doslownie leciala przez rece, nic nie jadla , byla odwodniona i z tego powodu trafila do szpitala, z badan dodatkowo wyszlo ze ma mocznik przekroczony 4 krotnie, bakterie w moczu , tarczyce i jest na antybiotyku ,innych lekach, kroplowce i do tego ta cukrzyca.......dzisiaj ma miec tomograf glowy jeszcze

kurcze ciagle mysle o tym kocyku minky czy zamawiac.....mam 2 grube kocyki akrylowe, 2 cienkie

jakos mnie boli w krzyzu dzisiaj tak okresowo i brzuch tez ciagnie

Dominika 04.11.2014

Edytowane przez czekoladka21
Czas edycji: 2014-07-29 o 12:46

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-07-29, 12:48   #2754
Keithlyn
Zadomowienie

Hejo Ja po wizycie... dostałam skierowanie na glukoze mam zrobić do 19 sierpnia w 2 tyg przytyło mi się 1 kg ... coraz częściej dokucza mi kręgosłup... wczoraj już pod wieczór tak mnie kuło że nie potrafiłam wstać..:/ ogólnie mam takie "zrywy" jak rwa kulszowa chyba Na następnej wizycie powiem o tym ginowi....

Witam nowa mamuśke
Gratki udanych wizyt !!

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja będę dzisiaj robić zamówienie, jednak u HealthWorld i jak policzyłam wydam na nie około 260 zł + dostawa ( sam laktator 80 zł, przewijak 36).
I to jeszcze nie wszystko, czego potrzebujemy, u innego sprzedawcy jeszcze parę rzeczy, poza tym łóżeczko, kosmetyki, pieluszki...
Oj...na to drugie dziecko musimy wydać o wiele, wiele więcej niż pierwsze. Przy starszej wszystko dostaliśmy " w spadku" ale z kolei teraz jest to już bardzo zużyte, łóżeczko i przewijak się rozleciały, laktator nie ciągnie...itp.

.
Tez się zastanawiałam czy brać u niego przewijak, ale mam tu nie daleko boboland i chyba tam wybiore jakiś Jakbym chciała tak wziąc u niego wszystko to też gdzieś tyle by mi poszło Ale musze poczekac do następnej wypłaty i wtedy zrobię zamówienie już na gemini.

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:53   #2755
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Ja bardzo duzo piję wody, teraz też popijam, ale co chwilę siku biegam, obawiam sie o zużycie wody ze względu na ciągłe spuszczanie jej w toalecie.
ja się przyznaję bez bicia, że jak wcześniej biegałam co chwilę, a byłam sama np. pół dnia w domu, to spuszczałam co drugi raz albo tak leciutko tylko przyciskałam przycisk, by tylko trochę wody poleciało ja wcześniej potrafiłam co 15 minut chodzić, a niekiedy wyszłam i zaraz wracałam.... można by zbankrutować na wodzie

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

co do pościeli, teraz tak po prostu wpisałam w googlach
i jaka ta piękna http://strawberry.com.pl/pl/borowka-...lementowa.html i jaka promocja

nie pamiętam, któraś z dziewczyn szukała lawendowej w grochy. ta jest ciut ciemniejsza, ale mnie sie bardzo podoba

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:

Tak mnie czasem wkurza, że dobrze że do tej pory nie dostał co najmniej tłuczkiem do mięsa
ja właśnie zauważyłam, że w nerwach mam ciągotki do rzucenia czymś (no może nie tłuczkiem do mięsa ) albo najczęściej trzaskam drzwiami....
Stary 2014-07-29, 12:58   #2756
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
Witam
Mam 29 lat, spodziewam sie pierwszej pociechy TP 7.11.2014.
Plec nieznana chyba.... na poczatku pokazal sie chlopiec. Potem dzidzius byl nieśmiały az 3 tygognie temu okazal sie byc dziewczynka. Ostatnia wizyta miala to potwierdzic ale zamiast pokazac mamusi jaka ma sie płeć maluszek stwierdził, iz pokaże jaki jest sprawny i tak z 2 fikolki i kilka akrobatycznych gigur widziałam
Witaj

Cytat:
Witajcie,

Brawa za wszystkie wczorajsze wizyty

Silesiana współczuję tej anemii. I jeszcze taki badziew odporny na leczenie. Oby udało się z nią wygrać bez szpitala.

Ja kawę w ciąży postanowiłam odstawić bo się naczytałam, że niby nie powinno się. Ale potem pogadałam z dietetykiem zamiast czytać co w necie piszą i teraz czasem piję. Wszak jakieś przyjemności trzeba mieć w życiu.

U mnie znowu bakterie w moczu i monural do wypicia. Lekarz stwierdził, że jeśli nie wstaję w nocy do łazienki to znak, że za mało piję. Tak więc ja też zaczynam akcję wlewania w siebie wody. Kurcze lekarz nie oddał mi wyników a przed wizytą nie zdążyłam przeczytać i teraz nic nie wiem. Stwierdził, że ok ale ja lubię widzieć. Niby wpisał w kartę ale on tak bazgrze, że nie idzie nic odczytać. Muszę się popołudniu wybrać do przychodni i spróbować odebrać.

Zapisałam się do szkoły rodzenia. 3 września zaczynam zajęcia.

Buła jest z nami od 25.11.2014

Edytowane przez aleksandrettaa
Czas edycji: 2014-07-29 o 12:59
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 12:59   #2757
esti87
Rozeznanie

Cytat:

czyli tak jak ja sobie liczylam..u mnie tez nie jest 100%..to tylko gadanie,ze l4 jestpelnoplatne..guzik prawda..

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość
A ja bede robic gołąbki w sosie pomidorowym mam taką chęć ze chyba zwariuje!

Moj maz dzisiaj ma awans, jakas galę mają, a po południu jest impreza z okazji święta policji , atrakcje dla dzieci itd... moze sie przejdę, bo maz chcial na wieczor isc wypic z kumplami z okazji awansu ale mu nie pozwoliłam :P taka jestem wredna, a on w sumie powiedzial ze w taki upal to mu sie nie chce, ze jutro do pracy idzie i ze woli zostac z nami w domu... szok
widzisz Kasiu jaki Twoj maz kapliwy..woli pobyc z Wamijakby wszyscy policjanci byli tacy honorowi...
lece po moje maliny na ogrodek bo juz sie siemno robi..az za chwile ja nie bd w malinach..
Stary 2014-07-29, 13:14   #2758
Keithlyn
Zadomowienie

Zanet - to byłam ja śliczne te pościele !!!

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-07-29, 13:16   #2759
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Hejo Ja po wizycie... dostałam skierowanie na glukoze mam zrobić do 19 sierpnia w 2 tyg przytyło mi się 1 kg ... coraz częściej dokucza mi kręgosłup... wczoraj już pod wieczór tak mnie kuło że nie potrafiłam wstać..:/ ogólnie mam takie "zrywy" jak rwa kulszowa chyba Na następnej wizycie powiem o tym ginowi....
Keithlyn, mnie też zcasem mocno rwie w pośladku i promieniuje... Chyba nam dzieci na nerwy działają

Cytat:

[/COLOR]co do pościeli, teraz tak po prostu wpisałam w googlach
i jaka ta piękna http://strawberry.com.pl/pl/borowka-...lementowa.html i jaka promocja

nie pamiętam, któraś z dziewczyn szukała lawendowej w grochy. ta jest ciut ciemniejsza, ale mnie sie bardzo podoba [COLOR="Silver"]

ja właśnie zauważyłam, że w nerwach mam ciągotki do rzucenia czymś (no może nie tłuczkiem do mięsa ) albo najczęściej trzaskam drzwiami....
Jaka piękna pościel tam <3

Też pamiętam, że któraś chciała lawendową pościel w grochy, znalazłam coś takiego:
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1043735.htm

A tutaj moje typy, uwaga, będzie dużo
Pokoik robimy szaro-biało-różowy i do tego chciałam dopasować pościel.

1. mój faworyt teraz http://pl.dawanda.com/product/653525...-biale-groszki
2. Zanet znalazła http://strawberry.com.pl/pl/motylek-...lementowy.html
3. róże i szarości
http://artillo.pl/product/posciel-w-...zu,132989.html
http://allegro.pl/komplet-poscieli-r...454160005.html
http://allegro.pl/polska-zdrowa-posc...399610791.html
http://pl.dawanda.com/product/650250...w-3-elementowy
http://pl.dawanda.com/product/547355...nia-i-otulania
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...-nr1012680.htm fajna ale cena powala!
http://allegro.pl/sisi-3-cz-posciel-...438889176.html taką myślę że wezmę na zmianę, kolor jeszcze przemyślę
http://allegro.pl/posciel-patchwork-...397610333.html
4. róż i inne kolory
http://artillo.pl/product/poscielw-k...cm,125193.html
http://allegro.pl/6ele-haft-90x120-o...429593488.html
5. róż w roli głównej
http://allegro.pl/babys-zone-3-el-po...447865451.html
http://allegro.pl/komplet-poscieli-d...418740023.html
http://allegro.pl/klups-h080-h082-ko...447154530.html
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...t-nr758640.htm
http://allegro.pl/posciel-niemowleca...386198367.html
http://allegro.pl/posciel-4-elemento...437892845.html fajna i prosta (któraś z Was już polecała )
http://allegro.pl/posciel-niemowleca...381854374.html
http://allegro.pl/babys-zone-3-el-po...447865451.html
6. zaporowo-cenowe cudeńka
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...s-nr805160.htm
http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka...s-nr805165.htm
http://allegro.pl/super-4-cz-z-kolde...439619902.html
http://allegro.pl/candide-posciel-4-...441904360.html
http://allegro.pl/posciel-niemowleca...392383150.html pierwsza

I to specjalnie zostawiłam sobie na koniec, podoba mi się design i nietypowy ochraniacz, co myślicie? Czy te poduchy nie zabierają za dużo miejsca?
http://allegro.pl/11cz-posciel-dla-d...427263590.html
http://allegro.pl/11-czesciowy-kompl...448548503.html

I jeszcze jedno pytanko do Was: kupiłam łóżeczko 120x60, jaką kołderkę do tego, tzn. w jakim wymiarze?
Stary 2014-07-29, 13:20   #2760
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość
Zanet - to byłam ja śliczne te pościele !!!
ja myślę nad szarą w białe grochy, ale ta tez mi się bardzo podoba, więc może jeszcze zmienię koncepcję
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości