|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz.3
Cytat:
![]() |
#2732 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
Teraz to się boję ,że mi zabronił brać acard. Zapytam jeszcze w Niedzielę. Pozdrawiam i powodzenia. ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2735 |
Rozeznanie
|
![]()
Cześć Dziewczyny, cicho tutaj ostatnio ale to chyba dlatego że Pan Dr niedługo idzie na urlop więc tez stymulacje są teraz zawieszone a poza tym grudzień - okres przedświąteczny...
Cieszę się z takiego ładnego przyrostu ostatnich betek ![]() ![]() U nas dzisiaj zaczyna się 32 t.c. i już coraz bliżej końca... dzisiaj przyjdzie do nas łóżeczko z czego się bardzo cieszę ![]() Dużo się dzieje ale mam nadzieję że jakoś te kilka tyg szybko minie i już będziemy mieli to wszystko za sobą... Miłego dnia Wam życzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny które są w ciąży może Was zainteresuje oferta bezpłatnych badań prenatalnych w II i III trymestrze. Jak korzystałam z tego badania w zeszłym tygodniu.
Małopolskie Warsztaty USG serdecznie zapraszają pacjentki na bezpłatne badania usg prenatalne w ramach warsztatów. Poszukujemy pacjentek ciężarnych w II i III trymestrze pomiędzy 18-21 oraz 28-32 tygodniem ciąży. Badania będą wykonywane przez lekarzy kursantów szkolących się przy asyście lekarza prowadzącego. Każde badanie będzie sprawdzane i autoryzowane przez lekarzy prowadzących. Rejestracja pod nr 609-026-246. Przyjmujemy zgłoszenia od poniedziałku do piątku od 8.00-16.00. Badania odbędą się w ramach Małopolskich Warsztatów Ultrasonografii w dniach 15-16.01.2016 w Krakowie w Hotelu Batory ul. Sołtyka 19.
#2737 |
Rozeznanie
|
Czytałam o tym... a mam pytanie kto był prowadzącym podczas Twojego usg?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Rozeznanie
|
Magdzinska85 mnie przydzielono do dr n. med. Tomasz Góra.
A tak swoją drogą Madzia to byłam w tym szpitalu Medikor w poniedziałek co prawda tylko na IP ale bardzo mi się spodobał, a byłam tam z powodu silnych bóli z lewej strony na wysokości miednicy. Okazało się że z ciążą wszystko dobrze a na USG jakiś miły przystojny gin. wypatrzył piasek w nerce i że to mogła być przyczyna, zrobiłam mocz i wyszły mi bakterie w moczu.
03.05.2016r. ![]() ![]() Edytowane przez renata3_ Czas edycji: 2015-12-09 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2739 |
Rozeznanie
|
Czyli zdecydowałaś się na Medikor? Ja w sobotę najprawdopodobniej wybiorę się z mężem na Dni Otwarte, żeby zobaczyć jak to wszystko wygląda bo już nie dni ale tygodnie mi uciekają i zaczynam delikatnie panikować. A jeszcze 8ego grudnia urodziła moja koleżanka która miała termin na 17ego i jak się okazało po badaniu KTG jak wróciła z mężem do domu odeszły jej wody... i tak teraz mnie wzięło... strach... niepokój i wszystko naraz.
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Dobrze, że po badaniu wszystko ok, a te bakterie to często są i piasek w nerkach chyba też. Ja na środę robię znowu morfologię, mocz i CRP... |
![]() ![]() |
![]() |
#2740 |
Rozeznanie
|
ona ja też tak miałam na początku że nie spałam jak się obudziłam na siku to 2h miałam z głowy a potem w dzień zasypiałam a teraz śpię jak zabita jak usnę o 9.30 to o 8 rano się budzę z przerwą na siku ale od razu zasypiam
a ja też was czytam i Wam bardzo kibicuję a cisza to raczej święta swoje robią bo sprzątanie i pogoda bardzo ładna to jednak każdy korzysta . Renatka dzięki za info o badaniach . Ja jutro jadę na wykład o znieczuleniu porodowym i łagodzeniu bólu podczas porodu . |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś rano byłam na ktg w szpitalu w którym mam rodzić i pokazało,że mam leciutkie skurcze,cały dzień nic nie było,a teraz nagle zaczął mnie boleć brzuch,ale mam nadzieję,że to jeszcze nie TO, do terminu jeszcze 13 dni iwierzę,że dotrwam choć do poniedziałku,bo mam usg i wtedy dr zważy dzidziusia i powie czy dam radę rodzić SN ![]() U mnie generalnie pozytywne nastawienie,dzis jeszcze rozmawiałam z przemiłą położną z wieloletnim stażem która trochę pomogła mi pokonać moje lęki okołoporodowe ![]()
![]() |
#2742 | ||||
Zakorzenienie
|
Hej,
kochane jesteście, że o mnie pamiętacie ![]() Melduje, że żyję, a w zasadzie żyjemy, rośniemy ![]() Mam ostatnio małe zawirowania, ale postaram się w miarę możliwości, częściej Was odwiedzać ![]() ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:42 ---------- Poprzedni post napisano o 02:36 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:49 ---------- Poprzedni post napisano o 02:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny bardzo Wam kibicuję i życzę z całego serca naturalnych ciąż
![]() ![]() Ja nigdy nie myślałam o in vitro, nawet przez myśl nie przeszło mi to, ponieważ nawet nie podchodziłam do IUI. Miałam ten temat brać pod uwagę po 6 nieudanej IUI....życie wybrało inaczej... Wydaje mi się, że polska mentalność za bardzo "roztrzepuje" temat... i wydaje się wszystkim dookoła, że jest to "coś" bardzo złego, że"nigdy w życiu", że lepiej nie mieć dzieci skoro natura tak chce... już nie pisze o władzy, o księżach, którzy poruszają kwestię sumienia... W momencie, w którym jestem uważam, że cała "procedura" to pestka. Stymulacja jak przy każdym cyklu (tyle że zastrzykami), doktor pod telefonem ![]() ![]() Medycyna "idzie" do przodu, tak jak przeprowadzany jest zabieg IUI, który też po części nie jest 100% metodą naturalną, tak za kilka/kilkanaście lat procedura in vitro będzie powszechną metodą ... Ja miałam wybór długoletnie leczenie z nieznanymi efektami, brak dziecka czy in vitro... Decyzja była prosta. Gdybym nie spróbowała, za kilka/kilkanaście lat nie odpowiedziałabym sobie na pytanie: czy zrobiłam wszystko by mieć upragnione dziecko ![]() Jestem na etapie, gdzie wszystko może zdarzyć się, ale mojej decyzji nie żałuję. Gdybym nie miała stwierdzonej niepłodności, zapewne trudniej byłoby mi podejść do tematu.
15.11. ![]() 11.12. serduszko ![]() ![]() 7.02. ostatnia wizyta u dr P. TP: 28.07. Oliwierek ![]() cudzie trwaj ![]() ![]() Edytowane przez BeataAmelka Czas edycji: 2015-12-10 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny. Jutro idę do dr na wizytę posłuchać serduszka maluszka. Będzie to zapewne ostatnia wizyta jak na ten moment. Powiedzcie mi ile kosztuje taka wizyta? Normalnie czyli jakieś 100-150 zł czy coś więcej. Poza tym czy któraś z Was próbowała się jakoś odwdzięczyć dr za leczenie czy raczej nie trzeba. Wiem że dr ma swoje zasady i nie chciałabym mu podpaść. A tak poza tym to i tak za wszystko się płaci więc może nie ma potrzeby. Proszę o odpowiedź
|
![]() ![]() |
![]() |
#2745 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2746 |
Zakorzenienie
|
gingerbre Ty nie dobr TAK nas stresować :P hoho ale leci czas między nami 3 tyg różnicy
![]()
#2747 |
Konto usunięte
|
BeataAmelka, myślę że już inv jest powszechną metodą, tyle że ludzie mają jeszcze takie "zasciankowe " myślenie. Oczywiście jeżeli komus nie pozwala na to religia, to ja to szanuje, w tej kwestii każdy rozgrywa to we własnym sumieniu.
Twoja decyzję całkowicie rozumiem i popieram, i myślę że będąc na Twoim miejscu zrobiłabym tak samo. Póki co ten temat oddalam, bo wiem ze w moim przypadku nie jest to jedyne wyjście. Gingerbre dobrze ze wrocilas do nas, bo już zaczynałam mieć czarne myśli ![]() ![]() Edytowane przez 201801291006 Czas edycji: 2015-12-10 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2748 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 |
Konto usunięte
|
Chal jak długo chodzisz do naszego dr?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Wtajemniczenie
|
Chal ja rowiez nie byłam przeciwna, mój mąż za to tak
![]() ![]() Najbardziej wkurza mnie postawa księży w tym wszystkim, ponieważ wracają się w rzeczy, w które nie powinni. I reagują na ludzkie sumienia...sama się bałam..."wykleta z kościoła" itp. A szkoda psuć tego wieczorku ![]() Dobrej nocki :-***
#2752 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2754 |
Konto usunięte
|
Napisałaś ze dr nigdy nie namawiał cie na inv, a poszłaś do niego z jakim założeniem, skoro teraz twierdzisz ze nic innego Ci nie zostało, a jesteś u niego od 4 miesięcy ? Tak nie bardzo rozumiem co miałaś na myśli, dlatego dopytuje
![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Po kilku tygodniach brania dostinexu zrobiłam sobie dzisiaj kontrolne badania prolaktyny (dawniej podstawowa miałam ok, po obciazeniu wzrost ponad 20 krotny ), i tak podstawowa wyszła mi 7,45 a po obciążeniu 40,52. Myślicie ze teraz już jest ok? Wyczytałam ze po mcp powinno wzrosnąć nie więcej niż 6 krotnie, wiec teoretycznie mieszcze się w normie. Jak to jest u was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() U nas podobnie, wrócimy do doktora po braciszka ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do twoich wynikow na prolaktyne sa dobre nawet te po obciazeniu Edytowane przez chal Czas edycji: 2015-12-11 o 08:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Raczkowanie
|
hey dziewczyny..moje hcg z dziś
![]() ![]()
#2758 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Raczkowanie
|
hey, po tych zastrzykach czuje się normalnie nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych , wzielam już ich 9 i tylko raz mi się zrobil siniak na brzuchu ale to pewnie dlatego ze to miejsce po zastrzyku roztarłam a pisalo żeby nie rozcierać, ale powtarzałam jeszcze raz przeciw kardiolipinie i wyszlo mi tez dodatnie wiec chyba będę musiala je brac do końca tylko musze wyczaic co zrobić żeby było taniej bo 114zl za 10szt mnie wykończy
#2760 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Moja beta z dnia 3.11. wynosiła 2228 a z dnia 10.11. wynosi 9093 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.